Vikiprojekto aptarimas:Mėnesio šalis/archyvas2006-2015

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Aptarimų archyvas[redaguoti vikitekstą]

Pritariu naudotojui C.C. v C.C., reikia aprašyt kaimynus: Lenkija, Baltarusija, Skandinavija. Felicilijonas (aptarimas) 20:58, 22 gegužės 2016 (EEST)[atsakyti]
Visgi gal derėtų rinktis regionus ir iš kitų žemynų paeiliui arba taisykles reiktų peržiūrėt, kurias aš pritaikiau naujam sumanymui. --C.C. vs. C.C. (aptarimas) 21:13, 27 gegužės 2016 (EEST)[atsakyti]
Tuomet būtų tikslingiau užsimoti kiek plačiau – aprėpti visą Užsachario Afrikos regioną, žmonijos lopšį. [1] C.C. vs. C.C. (aptarimas) 16:15, 29 birželio 2016 (EEST)[atsakyti]
Aš už :) Powermelon (aptarimas) 16:32, 29 birželio 2016 (EEST)[atsakyti]

Šaunuolis, puikiai padirbėjai Hugo.arg su tais regionais matomais apačioje.--C.C. vs. C.C. (aptarimas) 22:01, 4 rugpjūčio 2016 (EEST)*[atsakyti]

Kiti komentarai[redaguoti vikitekstą]

Dėl uždarymo[redaguoti vikitekstą]

O gal nereikėtų uždaryti projekto visiškai? Pats laikas jo gaivinimui, nes prasideda mokslo metai, wikipedia gal bus aktyvesnė. Nemanau, kad šis projektas buvo visiškai nesėkmingas, būtent sustojo daugiau ar mažiau vasaros viduryje. Ir netgi Peru po truputį buvo pildomas. Šiaip apčiuopiamai naudai pasiekti aš labai siūlyčiau daryti ne savaitę, o ilgesnį laikotarpį (tarkim mėnuo). Vezhlys 18:31, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Gal ir neblogas pasiūlymas, kad būtų mėnesio laikotarpis. Šiap ar taip, blogiau tikrai nebus. Dabar rudenį ir pats turėsiu daugiau laiko. --Hugo.arg 18:39, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Aptarimas[redaguoti vikitekstą]

Kažką pan. atitinka Savaitės iniciatyva. Gal ten užtektų pasiūlyti šalį(-is) ir jei bus norinčių paskirti Savaitės iniciatyvą tai valstybei. Pvz. būtų galima pasiūlyti kokias 5 šalis savaitės iniciatyvoje, kuri sulauktų daugiausia teigiamų balsų ir taptų savaitės iniciatyva. --Atlantas 19:56, 27 Balandžio 2006 (EEST)

Tai bet ten labai daug laiko praeitų kol nors kelios šalys sulauktų dėmesio. O čia lyg ir alternatyva - pasiūlymas parašyti šiek tiek daugiau apie kokią nors šalį... Taip kiekvieną savaitę būtų galima papildyti vis naujos šalies straipsnius ir po kiek laiko su šalimis situacija jau nebūtų tokia tragiška. Šis projektas nei dubliuojasi nei prieštarauja savaitės iniciatyvai - tai tiesiog dėmėsys konkrečiai šaliai... --Hugo.arg 20:39, 27 Balandžio 2006 (EEST)

Įvertinęs pasisakymus, manau kad geriausia ir tikslingiausia būtų savaitės šalį rinkti pagal nepriklausomybės dieną. Tada būtų aprašomos ir didesnės, ir mažos šalys. Be to, nereiktų balsavimų, kurie būna neaktyvūs ir kyla papildomos diskusijos. Pateiksiu kelių savaičių planą, o šios savaitės šalį siūlyčiau Izraelį (gegužės 3 d. - Nepriklausomybės diena). Taip pat pagrindinio puslapio tvarkytojas galėtų patalpinti nuorodą į šį projektą. --Hugo.arg 16:21, 3 Gegužės 2006 (EEST)

Kai bus laisvesnio laiko, tikrai ir as prisidesiu prie tu straipsniu kurimo, tiesiog dabar mokslo metai maigiasi, labai itemptas metas, nera pakankamai laiko tokiai saviveiklai. bus vasara, padirbesim is peties jei kitos chalturos neatsiras. Emo Kid, 23:21 Gegužės 10, 2006 (EEST)

Tibetas?[redaguoti vikitekstą]

Ei, o kur čia nubalsuota dėl Tibeto? ir is vis : ).... --Adam 15:51, 2007 Kovo 7 (EET)

Tai kad čia niekas nieko nebalsuoja, ir taip tų balsavimų sočiai.. Parenku šalį kokią nors ir viskas. O jeigu yra konkrečių pasiūlymų, tai prašom juos rašyti viršuje. Hugo.arg 16:08, 2007 Kovo 7 (EET)

nu pvz kokia Europos arba PAR, jei dar nebuvo, tai gan svarbi regiono šalis, 2010 olimpinės berods ten vyks, o Tibetas, tai tikrai neišvengs šališkų straipsnių...

O is vis geriau butu viena salis Tada informacija butu tikslesne... nes dabar, kai dvi salys: viena salis beveik baigta, kita beveik pradeta, jei sujungtume tuos abu beveik, tai salis butu issamiai aprasyta... --Adam 20:43, 2007 Kovo 7 (EET)
Na PAR jau buvo, tai dabar jai teks laukti, kol praeisim visas šalis. O vieną šalį tai tikrai neverta skelbti: vienas dalykas - yra pasirinkimas, vienam gal Australija labiau patinka (nu pvz. tau), kitam gal Korėja (pvz. man). Ir imant po dvi šalis greičiau pildosi. O čia jei per mėnesį po vieną šalį imsi, tai per metus tik 12 gausis, o taip - 24. Beje, manau šio mėnesio šalį sutrumpinti, kadangi tavo ir kitų naudotojų dėka, rezultatai viršijo planuotas normas, tai geriau jau kitą šalį per tą laiką pildyti, negu kad ir įdomius bei reikalingus, bet ne tokius svarbius straipsnius apie Australiją. Beje, tavo pasiūlytos Austrijos nenorėčiau dėti dėl paprastos priežasties - jau numatyta Airija, tai negerai, jei abi šalys bus iš to paties žemyno. Geriau parinkti kokį alternatyvesnį variantą. Hugo.arg 20:49, 2007 Kovo 7 (EET)
Aisku... supratau... bet mano balsas eina pries Tibeta (dėl sališkumo) už Airija aš už visom keturiom... O kas sake kad man Australija patinka(tik truputi...)  : ))... --Adam 20:59, 2007 Kovo 7 (EET)
Na manau gal išvengsim. Manau reiktų gamtinę ir kultūrinę geografiją aprašyti, gal pavyks į politiką nesivelti. O dar tai net apie Tibeto sostinę Lasą nėra.. Hugo.arg 21:05, 2007 Kovo 7 (EET)
Buvo galima visą Kiniją skelbti, o ne jos regioną, bet gerai manau ir taip. Dar būtų gera šalis savaitei - Kanada.--Dirgela 21:35, 2007 Kovo 8 (EET)
Galima aišku ir Kiniją, ir Kanadą. Bet stengiuos kas kelias savaites skirti kokio nors regiono aprašymui: pvz. kaip buvo Jakutija arba Kalifornija. Rašant apie Kiniją, Tibetui tektų daug mažesnis dėmesys, kadangi dar daug neparašytų ir pačios Kinijos straipsnių. Hugo.arg 21:46, 2007 Kovo 8 (EET)
ne tai visks normaliai... žiurėjau apie Austrija, tai irgi tos info pakankamai, tai nebutinai ji menesio salim turi but... gal tada Tibeta tik savaitei kokiai? Adam 21:55, 2007 Kovo 8 (EET)

Žiūrėsim, kaip straipsniai pildysis. Jei visi svarbiausi bus užpildyti, galėsim ir anksčiau pakeisti. O dėl Austrijos tai manau, kad dar sočiai ten yra ką papildyti, ypač žvelgiant į fizinę geografiją. Hugo.arg 22:09, 2007 Kovo 8 (EET)

o dar galima daryti kaipo slenkantį grafiką: vieną šalį mėnesiui, kitą tik savaitei arba dviems, tokiu būdu bus ir dvi šalys vienu metu pildymui, ir tuomet per metus pasipildys bent 36 šalys :) ~ Mea 22:20, 2007 Kovo 8 (EET)
Irgi gera mintis. Tačiau viskas nuo aktyvumo priklauso. Čia tik pastarosiom savaitėm User:Adam ir dar keletu intensyviai padirbėjus taip viską užpildėm. O paprastai tai aš ten vienas labiausiai kankinuos, kiti tik straipsniu kitu prisideda... Aš tai dar norėčiau tęsti darbus apie Argentiną, Peru ale kad vis įsiveliu į kokius projektus ir negaliu užbaigti nei čia, nei čia. Hugo.arg 22:40, 2007 Kovo 8 (EET)
O del sito projekto sutrumpinimo tai biski spėju nukentes Pietų Korėja... Adam 22:44, 2007 Kovo 8 (EET)
Na nemanau kad labai nukentės. Bent jau užsibrėžti planai įvykdyti - aprašyti didžiausi miestai ir provincijos, ilgiausia upė, aukščiausias kalnas. Pakankamai, kad būtų galima užbaigti. Hugo.arg 22:47, 2007 Kovo 8 (EET)
Kiek žiūrėjau tai istorijos , politinės sistemos nėra, geografijos taip pat nesimatė... tai arba kam nors sukurt reiktų, arba liks Korėja be istorijos.... Adam 22:51, 2007 Kovo 8 (EET)
Čia mat jau išsamumo reikalaujantys straipsniai. Idėjau net ir labai nesitikėdamas, kad kas užpildys. Čia tokiem straipsniam (ypač istorijai) reikia atsidėjimo, nes neužteks poros sakinių. Tai bet nieko baisaus - buvo mėnesio šalies projektų, kai vos ketas straipsnių buvo užpildyti. Jei idomu, čia visai projekto istorija Naudotojo aptarimas:Hugo.arg/Naudingi resursai. Hugo.arg 22:57, 2007 Kovo 8 (EET)
O, džiugu, kad nurodei šį puslapį, maniau, kad nebesaugai savaitės/mėnesio šalies projekto istoriją. --Vezhlys 01:07, 2007 Kovo 9 (EET)


Airija[redaguoti vikitekstą]

Laba diena. Žinot kas galėtų būti kito mėnesio šalies projektas šalia Airijos. O gi Šiaurės Airija. Iki šiol mėnesio šalies projektai būdavo apie nesusijusias šalis ir tai galbūt sukeldavo pasiplaikstymą, didesnį dėmesį vienai ar kitai šaliai, o dabar mėnesio šalys galėtų būti dvi politinių nesutarimų perskirtos sesės airės. Dėmesys būtų sutelktas į vieną kultūrinį, tik kad padalytą regioną - Airijos salą...--Bobausis 13:17, 2007 Kovo 4 (EET)

Tačiau gal ne visiem būtų idomu vien apie Airiją (tiek resp. tiek Šiaurinę) rašyti. Todėl geriau parinkti ir kokią nors alternatyvą. O Šiaurės Airiją galima būtų kada vėliau aprašyti. Hugo.arg 18:02, 2007 Kovo 4 (EET)

Nu tai kaip mūsų savaitės/mėnesio iniciatyva : ), jau manau pripildyta su kaupu ?... Gal keiciam sarasa i kita?

Aha, šauniai padirbėta. Dar kelis straipsnelius noriu pabaigti, ir gal dar šiandien paruošiu sąrašą kitoms šalims :) Dėkui už puikų darbą :)) Hugo.arg 21:48, 2007 Kovo 20 (EET)

Droeda mano : )))) Adam 21:49, 2007 Kovo 20 (EET)....

07 03 26[redaguoti vikitekstą]

Nu kaip gal ryt pradedam apie Kanada ir Alžyrą, nes straipsnių prirašyta pakankamai daug, pagrindiniai puslapiai Kuveitas ir Austrija smarkiai papildyti... kaip? Adam 23:14, 2007 Kovo 26 (EEST)

Na gal dar taip neskubam :) Rytojui dar įdėsiu keletą straipsniukų, kuriuos reiktų parašyti, o tada jau galėsim toliau važiuoti. Hugo.arg 23:41, 2007 Kovo 26 (EEST)

NU chorošo, tik pažiūrėk tas Kuveito Mučas gracijas (ar kaip jos ten vadinas), ten radikalų pakeitimą padariau .... Adam 23:51, 2007 Kovo 26 (EEST)
Uoj, tikrai ne geriau. Kaip tik reikia sukurti atskirus straipsnius, kad ir po sakinį, bet vis geriau nei į vieną sulipdyti. Tuojau iškilnosiu. Hugo.arg 00:06, 2007 Kovo 27 (EEST)
Nauja mėnesio šalis iš Azijos galėtų būti Pietryčių Azijos regione (Mianmaras, Laosas ir kt.), o štai Centrinėje Amerikoje tuščios dauguma Antilų šalių (labai gražiai susitvarkė Antigva ir Barbuda), Pietų Amerikoje - Surinamas, Gajana.--Bobausis 14:41, 2007 Balandžio 30 (EEST)
Dabar tik pažvelgiau į sąrašą pasiūlymų ir net nemačiau, kad jau nuo seniau užsakymų yra. Antilų tikrai neįmsim - ką tik turėjom. Dėl Pietryčių Azijos aš irgi sutinku, bet gal reiktų Tailandą pirma sutvarkyti, nes ten User:Pleckaitis vieno sakinio straipsnių pridaręs, kuriuos išplėsti reiktų. Hugo.arg 15:57, 2007 Balandžio 30 (EEST)

Kroatija ir Surinamas[redaguoti vikitekstą]

Man regis jau išsisėmėme su su Tailandu ir Nigeriu. Kitam etapui:

  • Kroatija Kroatija - kol kas nedaug aprašyta. Puiki šalis, ypač dabar vasarą.
  • ? Surinamas Surinamas - visai tuščia.

--arz 12:07, 2007 Liepos 10 (EEST)

OK, galiu paruošti sąrašą jei reikia. Beje, kadangi aš čia praktiškai neberašau, jei yra noro galėtum tapti projekto tęsėju: parinkti šalis, ateityje paruošti sąrašus. Hugo.arg 22:29, 2007 Liepos 10 (EEST)
Sumanymas įdomus, bet kolkas pagalvosiu nes dabar kritusi iniciatyva •••••, o dar vienas iš mano ramsčių ir iniciatyvos laikytojų paliko gretas. Apsispręsiu per kokią savaitę ir duosiu žinoti. arz 23:52, 2007 Liepos 12 (EEST)
Kaip ir nebereikia apsispręsti. :) -- arz 20:34, 2007 Liepos 19 (EEST)

Kazachija ir Azerbaidžanas[redaguoti vikitekstą]

AŠ šiuo metu rašau straipsnius apie kazachų ežerus ir MES PASIEKSIME REKORDĄ,nes kategorija Kategorija:Kazachstano ežerai aplenks iki tol pirmavusius čekus.

Na aš padariau disamb Karasu ir nustebau pamatęs pustuštį Azerbaidžanas, nes nors mano geo supratimu šalis nėra Europos, tačiau kartu buvome SSRS ir "bloliška" sovietinė ir jau posovietinė šalis, kurį turi daug naftos, įdomią geografiją, ir istorija, bei kultūra - turi būti papildyta.

Dėl Kazachijos verta pamąstyti, nes manau šalį reikėtų pamąstyti, nes per daug ten raudonų raidžių.

O aš išvydau Turkmėnistanas, ohoho kaip reikia pildyti...

Todėl aš siųlau daryti savaitės straipsnius su buvusiomis SSRS šalimis, t.y. su Azerbaidžanu, Turkmėnistanu, atsarginis variantas su mano mylymu Kazachstanu.--Profcard 2 10:51, 2007 rugpjūčio 29 (EEST)

Gerai, manau ateity tikrai po truputį viską sutvarkysim. Kol kas visgi užpildysim ankstesnius pageidavimus, gal dar keletą europos šalių, kurios apverkiant reikalauja pildymo. Na, o visi tie "stanai", kaip projekto planai, vis tiek buvo.--Gandras 11:31, 2007 rugpjūčio 29 (EEST)

as siulau lietuvakazkas15:43,2007 gruodžio 27(eest)

Jau buvo. * Hugo ¿díme? 16:01, 2007 gruodžio 27 (EET)

Lichtenšteinas[redaguoti vikitekstą]

Visiškai tuščia. arz 12:37, 2007 rugsėjo 17 (EEST)

Ačiū User:Gandras už mėnesio šalies prižiūrėjimą. Dabar kupinas naujų jėgų po wikiatostogų ruošiuosi rašyti daug straipsnių ir jei nieko prieš toliau prižiūrėsiu šį pojektą :) Hugo.arg 21:07, 2007 rugsėjo 25 (EEST)

Žinoma nieko prieš, labai smagu, kad grįžtate, nes be jūsų projektas ir toliau neatsigavo. Na, o mano iniciatyva vikipedijoje labai kritusi, ne tik dėl darbų užgriuvusių rudenį, bet ir dėl nemalonių asmeninių susidūrimų šioje internetinėje enciklopedijoje.--Gandras 21:22, 2007 rugsėjo 25 (EEST)

Puerto Rikas ir Š.Airija?[redaguoti vikitekstą]

Tiesa pasakius nesuprantu kam kišti tą Puerto Riką, jei galima pasiūlyti kokią okeanijos ar Afrikos šalį. Puerto Rikas bus papildytas net jei ir nebus Mėn šalimi, beto jis pakankamai užpildytas. Verčiau imkite Žal. Salas ir Lichtenšteiną būti mėn. šalimis.--Profcard 2 12:31, 2007 rugsėjo 29 (EEST)

Puerto Rikas todėl, kad pagal rotacijos principą laikas Amerikos žemynui. Hugo.arg 12:38, 2007 rugsėjo 29 (EEST)


Baludžų kalba[redaguoti vikitekstą]

Ką bendro turi Omanas ir baludžų kalba, kuria kalbama Pakistane?

Šiaip radau, kad ja Omane daug kur kalbama (tarp imigrantų iš Pakistano), būtų galima prie progos aprašyti, nes neaišku, kada dar bus Pakistano eilė. * Hugo ¿díme? 21:13, 2007 gruodžio 7 (EET)

Turkmėnijos administracinis suskirstymas[redaguoti vikitekstą]

Toks klausimas: tai kaip vis dėl to būtų teisinga vadint Turkmėnijos sritis? Viljatai, velajatlarai, vilajetai, velajatai, valajatai ar kažkaip kitaip? Nes kur pažiūri, tai visur skirtingai, net toje pačioje Vikipedijoje. Andrej 14:37, 2008 sausio 8 (EET)

Sovietiniais laikais vadinosi tiesiog sritimis, bet ko gero dabar reiktų naudoti labiau tinkamesni regionui pavadinimą. Turkmėniškai teritorija vadinasi welaýat, rusai taip pat verčia велаят. Ko gero šis pavadinimas ir turėtų būti naudojamas. * Hugo ¿díme? 14:44, 2008 sausio 8 (EET)

Prie Anglijos miestų rašoma Plymutas en:Plymouth. Man atrodo čia klaidelė įsivėlė, kaip pvz. Plimutas (reikšmės). Nebent pastarajam klaida. --Gediminas 11:26, 2008 vasario 5 (EET)

Jiems dar klausimai kyla. Aišku, Izraelis.

Izraelis jau buvo, beje, pats pirmas. * Hugo ¿díme? 16:08, 2008 kovo 19 (EET)

Teisingas mąstymas, šaunuoliai. O Airija? Ir Atlantidą dar siūlau, nors turbūt čia įsivaizduojamos šalys netinka, ne? Airija, be kitų dalykų, įžymi tuo, kad ten buvo Skaistykla. Irake buvo Rojus. Jemene buvo Izraelis, nejuokauju. Siūlau visas šias šalis.

Airija buvo taip pat. Sąrašas yra projekto puslapyje. Tai visų pirma yra geografinis projektas ir neturi nieko bendro su jokiais rojais, religijom, mitologijom ir t.t. Ir Irakas ir Jemenas aprašytas dar menkai, bet ir kai bus aprašinėjimas tikrai ne iš mitologinių ("religinių") pusių. * Hugo ¿díme? 17:12, 2008 kovo 19 (EET)

Žiū. mano giliu įsitikinimu, šalies svarbą apsprendžia jos pėdsakas mitologijoj, kriptozoologijoj, sąmokslo teorijose ir t.t. Va tą poziciją aš ir atstovauju. Bet mano reikalas pasiūlyt. Kitas dalykas: jei šalis (pvz. Jemenas) aprašyta menkai, gal būtent dėl to ją vertėtų paskelbt mėnesio šalimi?

Įdėjau Velsą, nes matau jau labai seniai buvo pasiūlyta aprašyti visas JK dalis atskirai. Visos aprašytos, - likęs Velsas:0--Bobausis 22:37, 2008 gegužės 5 (EEST)

Jo, Velsas ir mano planuose buvo, bet kol kas dar reiktų pagalvoti, ar kitam mėnesiui, nes dar kitų variantų turiu. * Hugo ¿díme? 22:47, 2008 gegužės 5 (EEST)

Kodėl visur vadinama „Mėnesio šalis“, jeigu visada pildome po dvi šalis? Manau reikia pervadinti į „Mėnesio šalys“. --Sevas 09:11, 2008 birželio 11 (EEST)

Ai, liko nuo senų laikų, kai viena šalis buvo. Dabar jei pervadinėti, tai ne vienoj vietoj reikia. Pagal mane, tai koks skirtumas, koks pavadinimas, svarbu prisidedančių būtų (kurių dažnai labai trūksta). Beje, geriau nedėk į pasiūlymų sąrašą daug valstybių (kas iš to, valstybes aš tai žinau :)), o geriau siūlyti vieną ar dvi konkrečiai. Be to, pagal rotaciją kitas mėnuo bus skirtas Afrikai ir Azijai (na arba Š.Amerikai). * Hugo ¿díme? 09:30, 2008 birželio 11 (EEST)

Kas toks išrinko JAV mėnesio šalimi,apie Amerika ir taip daug prirašyta gi yra daug mažiau aprašytu šalių. ;/ no offence bet mano manymu toks pasirinkimas absurdiškas.

Niekas netrukdo prisidėti prie kitų šalių pildymo. O apie JAV toli gražu dar ne viskas aprašyta, kas būtina. * Hugo ¿díme? 15:02, 2008 birželio 18 (EEST)
JAV valstijos tuščios. Taip pat JAV geografija skurdi, o juk tai 3 valstybė pagal plotą. Ši šalis man patinka ir bus kur pasireikšt, jei Hugo padaris DIDELĮ sąrašą. --Sevas 15:04, 2008 birželio 18 (EEST)

JAV kanjonai[redaguoti vikitekstą]

gal reikėtų dar vieno papildomo sąrąšo vikipedijoje, apie mėnesio šalį JAV? gal netgi galėtų būti atskiras sąrašiukas apie JAV nacionalinius parkus. būtų labai gerai, ši šalis man taip pat labai patinka, labai mėgstu prisidėt geografininais straipsniais. --Emka 23:17, 2008 birželio 23 (EEST)

Na kol kas dar yra nemažai raudonų nuorodų, tačiau jei norit, galiu įdėti ir daugiau objektų pavadinimų vertimų pagal tą knygą iš kur rašot („1001 pasaulio stebuklas“, ar ne?). * Hugo ¿díme? 23:22, 2008 birželio 23 (EEST)

na taip. bet jos aklai nekopijuoju, tik perkombinuoju teksta. --Emka 23:33, 2008 birželio 23 (EEST)

Naujos Šalys[redaguoti vikitekstą]

O kur naujos šalys,taigi jau laikas dėt naujas. Robert Borkowski 20:00, 2008 liepos 22 (EEST)

Kokias naujas?--Spaideris 18:10, 2008 rugsėjo 23 (EEST)

Pratęsiu šios temos komentarą - pagal grafiką jau mes vėluojame paskirti naujas mėnesio šalis... Gal reikia pagalbos paskiriant atitinkamas šalis atitinkamomis dienomis? :) --Italas 09:50, 25 rugsėjo 2009 (EEST)[atsakyti]

Dėl priklausimo vardų sričiai Vikiprojektas[redaguoti vikitekstą]

Manau, kad šį puslapį reikėtų laikyti Vikiprojektu ir todėl priskirti atitinkamai kategorijai Kategorija:Vikiprojektai bei pervardinti į Vikiprojektas:Mėnesio šalis --Vpovilaitis apt. 18:13, 2008 rugsėjo 17 (EEST)

Tų vikiprojektų ir taip pilna, nemanau, kad šį projektą reikėtų su jais maišyti. Pervadinti tektų daugelyje vietų. Gal baskų Vikipedijoje taip yra, bet jie nėra mums rodiklis. Atvirkščiai :).--Spaideris 13:43, 2008 rugsėjo 20 (EEST)

Dalyvių sąrašas[redaguoti vikitekstą]

Daugumoje vikiprojektų yra dalyvių sąrašas. Kadangi dabar tai vikiprojektas, manau, kad reikia jį įdėti ir šiame puslapyje (ne aptarime, projekto puslapyje), įsirašytų kas nori, kartu būtų galima sužinoti, kas prisideda (Mane galima drąsiai rašyti :)).--Spaideris 18:09, 2008 rugsėjo 23 (EEST)

Na nežinau, jei kas pastoviai žada prisidėti, gali įsirašyti. Bet šiaip čia daugiau atviras projektas ir kam tuo momentu yra ūpo, tas ir prisideda. * Hugo ¿díme? 18:50, 2008 rugsėjo 23 (EEST)
Tiesa, bet manau, jog yra ne vienas ir ne du nuolat prisidedantys.--Spaideris 18:56, 2008 rugsėjo 24 (EEST)

Pvz.:

Dalyviai
  • [[User:]]
  • [[User:]]

Dėl šalių siūlymo[redaguoti vikitekstą]

Kaip matau, daugumoje projektų aptarimuose rašomi pasiūlymai dėl projekto (nu pvz čia dalyvių sąrašą, kad būtų mėn. laikotarpis ir pan.), manau taip turi būti ir čia. Siūlau šalių siūlymus dėti į atskirą puslapį. --Spaideris 18:34, 2008 rugsėjo 30 (EEST)

Dabar, kai Naudotojas:Hugo.arg oficialiai pasišalino iš Vikipedijos (ir naudotojo puslapyje, ir aptarime yra {{neaktyvus}}), kažkam reikėtų perimti projekto. Jei galima, kas nors susisiekit su Hugo.arg, nes nemanau, kad projektą reikėtų uždaryti.--...Spaideris...aptarimas 13:14, 2009 vasario 23 (EET)

Abejoju, kad atstosiu su savo dideliu indėliu, bet organizuoti sudarinėti sąrašus manau sugebėsiu. Todėl nemanau, kad projektą reikėtų uždaryti, nes mano akimis žiūrint prie jo prisidėjo gana daug naudotojų. --Vpovilaitis apt. 11:22, 2009 vasario 25 (EET)
Kadangi Naudotojas:Hugo.arg per paskutinį pusmetį jau kelintą kartą skelbia, kad nebepildys Vikipedijos, tai ar galima būtų taisyti, kad projektą kuruoja User:Vpovilaitis?--Dirgela 16:47, 22 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]
Na manau teks kuruoti šį projektą. Tiesa kadangi šis projektas yra geografinis gal atsirastų bent vienas kitas geriau žinantis geografiją, kuris galėtų prisidėti rengiant reikalingų sukurti atitinkamų šalių straipsnių sąrašus. --Vpovilaitis apt. 08:17, 24 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Su kiekvienos šalies aprašymu manau būtina aprašyti atitinkamą ISO 3166-2, kuris nusako tos šalies padalijimą į regionus. --Vpovilaitis apt. 18:40, 2009 balandžio 21 (EEST)

Koncepcijos kritika[redaguoti vikitekstą]

Žiūriu čia gaunasi truputį nesąmonė. Aprašytos visos Lesoto ir Lichtenšteino provincijos, bet štai apie Didžiosios Britanijos ekonomiką nėra nei žodžio. Taigi pirmas dalykas, kurį siūlyčiau, tai pirma paimti didžiąsias šalis, net jei jos jau pakenčiamai aprašytos, o tik po to nykštukines. Ir daugiau dėmesio skirti pagrindiniam straipsniui, nes juos skaito daug daugiau žmonių, nei pagalbinius. Pvz. http://stats.grok.se/lt/200903/Airija ir http://stats.grok.se/lt/200903/Airijos%20administracinis%20suskirstymas arba http://stats.grok.se/lt/200904/Li%C5%A1o%20grafyst%C4%97. Aišku, šiuo atveju pagrindinis straipsnis dar veikia ir kaip nuorodinis, nes net jei nori pasiskaityti tik apie administracinį suskirstymą, vis tiek paieškoje iš pradžių įvesi "Airija", bet nemanau, kad tai didelis faktorius šioje statistikoje. Jei labai norit išlaikyti šitą projektą, siūlyčiau tada kažkokius taškus duoti: už straipsnį apie Lesoto provinciją vienas taškas, už straipsnį apie daugiau nei 10 milijonų turinčios valstybės valstiją - 5 taškai, už straipsnį apie mažos šalies ekonomiką... Na, jei norėsit, galėsiu išvystyti idėją. Tada gal ir šalies mėnesiui nebūtų būtina priskirti. Ir vis tiek, svarbu yra ne tik kiekybė, bet ir kokybė, o šis projektas truputį skatina kurti tokius straipsnius, kas nėra labai gerai.

Ir dar vienu pastebėjimu norėčiau pasidalinti. Daug efektyviau yra „specializuotis“ ir aprašinėti tik vieną valstybės aspektą, o ne imti valstybę ir aprašinėti viską apie ją. Pvz. aš dabar pradėjau aprašinėti demografijas (tai jūs jau gal ką nors kitą imkit). Pirmą straipsnį versti buvo sunkoka, bet po to gerai įsisavinau visą tą žodyną formuluotes ir šaltinius ir dabar viskas einasi daug greičiau. Aišku, gal kai kurie senbuviai jau prasilaužę visose tose srityse...Tired time 17:57, 2009 gegužės 16 (EEST)

Nežinau, man ta nekliūna ir dabartinė tvarka. Kas apie ką nori, apie tą rašo, straipsnių sąrašas tik patogumo dėlei. Dėl valstybių dydžių sutinku, kad Anglijos grafystės ar Meksikos valstijos svarbiau už Lichtenšteino ar Lesoto provincijas, tačiau stengiuos išlaikyti tolygumą - kad visas šalis aprašyti, nepasant jų dydžio. Be to, paprastai būna viena didesnė šalis kita mažesnė (kaip kad ir šį mėnesį), kad būtų galima daugiau dėmesio skirti didžiąjai. O kad kai kam smagiau kurti stub'us apie Lesotą vietoj kokio straipsnio apie Meksikos miestą - ką jau padarysi. Dėl tų taškų ar ordinų tai man irgi atrodo, kad labai jau lengva ranka jie dalinami. Va ispanų wiki wikikonkursai būna es:Wikipedia:Wikiconcurso, gal iš ten reiktų pasisemti minčių.. 18:27, 2009 gegužės 16 (EEST)
Man Tired time mintis pasirodė visai nebloga... Bet kas iš to bus? Ką, nuo kokių 20 tšk. jau bus galima gauti ordiną ar kaip :)?--...Spaideris...aptarimas 17:18, 2009 birželio 17 (EEST)

Manau, kad mėnesio šalis logiška būtų laikyti kalendorinio mėnesio ribose, o ne nuo 25 iki 23 ir pan. Dabartines šalis laikykime iki kovo 31 d., o nuo balandžio 1 d. šalys būtų renkamos konkrečiam mėnesiui. CD 16:12, 19 kovo 2011 (EET)[atsakyti]

Didelio skirtumo nėra, bet geriau kol kas šį mėnesį dar pakeisti 23-24 dienomis, nes dabartinės šalys aprašytos jau neblogai, o kitam mėnesiui reiks kokią Prancūziją ar Egiptą įdėti, tada bus daugiau laiko jas aprašyti. Hugo.arg 17:10, 19 kovo 2011 (EET)[atsakyti]

Gerai. CD 17:34, 19 kovo 2011 (EET)[atsakyti]