Naudotojo aptarimas:Dirgela: Skirtumas tarp puslapio versijų

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Eilutė 1 674: Eilutė 1 674:


:Šaltiniai turi ne tik egzistuoti (realiai ar potencialiai, ar teoriškai, šiuo metu ar ateityje, nepriklausomai kiek lengvai ar sunkiai jis surandami), bet ir būti aiškiai nurodyti straipsnyje. Pageidautina nuo jo atsiradimo momento. Esmė labai trumpai ir aiškiai nusakyta [[Vikipedija:Reikšmingumas]]. Labai dažnai straipsniams be šaltinių būdingos ir visos kitos bėdos - neutralumo trūkumas, netvarkingas stilius, reklamos, populiarinimas, autorinių teisių pažeidimai ir t.t.--[[Naudotojas:Dirgela|Dirgela]] ([[Naudotojo aptarimas:Dirgela|aptarimas]]) 20:12, 2 vasario 2020 (EET)
:Šaltiniai turi ne tik egzistuoti (realiai ar potencialiai, ar teoriškai, šiuo metu ar ateityje, nepriklausomai kiek lengvai ar sunkiai jis surandami), bet ir būti aiškiai nurodyti straipsnyje. Pageidautina nuo jo atsiradimo momento. Esmė labai trumpai ir aiškiai nusakyta [[Vikipedija:Reikšmingumas]]. Labai dažnai straipsniams be šaltinių būdingos ir visos kitos bėdos - neutralumo trūkumas, netvarkingas stilius, reklamos, populiarinimas, autorinių teisių pažeidimai ir t.t.--[[Naudotojas:Dirgela|Dirgela]] ([[Naudotojo aptarimas:Dirgela|aptarimas]]) 20:12, 2 vasario 2020 (EET)

Pritariu Patašiaus pastaboms ir tam, kad Dirgėla pernelyg dažnai šaltinių buvimą/trūkumą painioja su reikšmingumu. Pastarajam iš esmės reikalingi vidiniai Vikipedijos nuostatai - ką vienoje ar kitoje srityje laikysime, esant reikšminga. Pvz., žmogus, apdovanotas nacionaline premija, "Oskaru" ar pnš. bus reikšmingas, nors galbūt apie jį rastume tik porą sakinių informacijos, o apie kokį pagyrūną-žvaigždūną galima bulvarinėje spaudoje rasti visko, bet jis galimai nebus reikšmingas atsidurti Vikipedijoje. Taip pat būtų prisimintinas ir "saikingas dėmesys taisyklėms" - pvz., Dirgėla ištrynė tvarkingus straipsnius [[Vasario 16-osios gimnazija]] ir [[Voldemortas]] (vieną - vadovaujantis tuo, kad paremtas tik pirminiu šaltiniu, kitą - kad visai be šaltinių). Turime du pavyzdžius, kur neabejotinai reikšmingi straipsniai buvo ištrinti dėl aklo biurokratizmo, o ne dėl kažkokių tikrų trūkumų (pvz., neenciklopedinio stiliaus, abejotinų teiginių). Pagal tokią logiką būtų galima ištrinti didžiąją dalį Vikipedijos turinio, nes ji neatitiks vienokių ar kitokių taisyklių. Taisyklės turėtų būti pasitelkiamos tada, kai sveiku protu akivaizdžiai matoma, kad straipsnis esmiškai ydingas ir klaidina skaitytoją, o ne tada, kai jis neatitinka kažkokių susigalvotų formalumų. [[Naudotojas:Hugo.arg|Hugo.arg]] ([[Naudotojo aptarimas:Hugo.arg|aptarimas]]) 20:48, 2 vasario 2020 (EET)

20:48, 2 vasario 2020 versija

... Prašau laikykitės objektyvumo ir baikite aklai nepagrįstomis prielaidomis ar emocijomis vadovaujantis be argumentų naikinti nuotraukas ir informaciją (pvz. straipsnis Kavinė) ir nors kiek pasigilinkite prieš tai. Toks elgesys demotyvuoja prisidėti prie straipsnių, ir nepadeda kitiems tobulėti kaip redaktoriams. Nuotraukoje pamatysite ir lietuviškų užrašų, nuotraukos informacijoje matosi ir kada daryta nuotrauka, ir kokiu įrenginiu. Bet kas gali savo įrenginiais nufotografuoti vietą ar daiktą kurio nuotraukų galima rasti ir internete, bet nuo to juk padarytos nuotraukos netampa netinkamos naudoti Wiki? Jei kažką šalinate prašau objektyviai argumentuoti, pateikti aiškią objektyvią priežastį arba palikti kaip yra jei to įvardinti negalite. Ačiū. ...

Administravimas - Senesni - Dėl "Ar žinai" portalo medžiagos naudojimo - Vagiai - Del templeitų - Ambasada - Keistenybės - Jogailaičiai - Peterbald - Hugo - 2018


Dėl skydelio

Sveiki. Prašyčiau nusiimti neapykantą kurstantį absurdišką skydelį. Vikipedija ne vieta asmeniškumams. Pats kažkada man taip sakėte. Be to tas jūsų skydelis skamba tikrai nelogiškai. Čia tas pats būtų, kad pasirašyčiau „Šis naudotojas pasisako prieš komunizmą skatinančius fašistus“ ir pan. Tiksliau tam analogo nerandu. Krikščionybė neskatina ne tik kad pedofilijos, bet net stipriai smerkia homosekusalumą. --Viskonsas 21:31, 2008 kovo 29 (EET)

O kur čia neapykantos kurstymas, atsiprašau? Ir kuo tai susiję su asmeniškumais - aš niekaip asmeniškai nesu susijęs nei su katalikybe, nei su pedofilija :) O kad katalikybė skatina pedofiliją tai galėčiau ilgai ginčytis - yra ilga pedofilų kunigų dangstymo istorija, o tai kad pedofilas dangstomas, perkėlinėjamas iš parapijos į parapiją manau yra akivaizdus skatinimas tokią veiklą tęsti. Tavo paties puslapyje absurdiški yra beveik visi įdėti skydeliai. O šiaip siūlau normalų susitarimą - dedam skydelius apie tai ką mėgstame, o ne apie tai ko nemėgstame, nekenčiame, pasisakome prieš ir pan., tada nereikės ilgų ginčų kas yra įžeidžiama ar ne - šis skydelis įdėtas specialiai tam, kad parodyti slidžią nuokalnę su atrodo nekaltais "asmeniniais" skydeliais.--Dirgela 23:00, 2008 kovo 29 (EET)

Dirgėla, pats tą slidžią nuokalnę ir kuri. Jei yra pasisakoma prieš konkrečias idealogijas ar judėjimus tame nėra jokio blogio. Bet pats darai visokius išvedžiojimus (net jei tarkim jie ir teisingi) ir diskreituoji Vikipediją tokiais skydeliais. Siūlau baigti šį cirką, nes be tavęs daugiau niekam neužkliuvo jokie skydeliai. Ir bendruomenė išreiškė aiškią nuomonę šiuo klausimu. * Hugo ¿díme? 23:06, 2008 kovo 29 (EET)

Gal galėtum atprasti šnekėti "bendruomenės" vardu? Pas patį skydelis, kuriame nacionalizmas sulyginamas su nacizmu, kas rodo visišką esmės nesupratimą ir taip pat diskredituoja Vikipediją, kuri atrodo kuriama visiškų diletantų, mano naujausias skydelis tik papildo jau susiformavusią tadiciją.--Dirgela 13:59, 2008 kovo 30 (EEST)

Tik pačio asmeninis puslapis kvailai atrodo dabar su tuo skydeliu ir gãli galutinai įtikinti tuos žmones, kurie abejoja vikipedijos kokybe. Nėra asmeniškumų? Bet juk pats tamsta prisipažinai, kad tokį skydelį užsidėjai dėl kažkokių juokingų ambicijų. --Viskonsas 23:10, 2008 kovo 29 (EET)

Liaukis su asmeninėmis atakomis prieš mane.--Dirgela 13:59, 2008 kovo 30 (EEST)

Kokios dar asmeninės atakos? Teisėtas pasakymas, kad skydelis kvailas, tėra paprasta kritika. Dirgela, kartoju, tikrai vikipedija ne vieta asmeniškumams. Jei jau taip nepatinka religija, gali užsidėti skydelį, kad esi antiteistas ar pan., o ne painioti vienam skydelį visiškai nepagrįstus dalykus ir taip žeminti savo, kaip naudotojo+administratoriaus, įvaizdį vikipedijoje. Jei vis dar nesutinki su tais paveikslėliais, commons yra net atskira anti-logotipų kategorija [1]. --Viskonsas 15:42, 2008 kovo 31 (EEST)

Matai, jei aš tavo puslapyje parašysiu, kad tavo skydeliai kvaili tai viso labo būsim vienas kitą išvadinę kvailiais, o tai nei šis, nei tas. Jei man kažkas nepatinka, tai aš nepuolu tam kurti skydelio - primygtinai ir tau siūliau to nedaryti - o dabar kaip matai atiranda daugybė įsižeidusių. --Dirgela 22:55, 2008 kovo 31 (EEST)
Na čia matosi skiriasi laisvės supratimas. Vikipedija yra laisvoji enciklopedija, todėl joje galioja įprastos laisvės ir demokratijos normos. Todėl visi naudotojai gali nevaržomai reikšti savo požiūrį į įvairius visuomenės, politikos, kultūros įvykius, tačiau visa tai yra gražu tuomet, kai savo požiūriu nėra įžeidinėjami kiti asmenys. Esamas skydelis bendruomenei (ir kalbu tikrai ne tik apie save, kadangi tokiu tamstos elgesiu buvo nepatenkintų ir daugiau naudotojų (Viskonsas, Atlantas, Xportas)) pasirodė užgaulus, todėl nereiktų skatinti nei įžeidinėjimų, nei, be abejo, kažkokių cenzūravimų. O dėl skydelio prieš nacionalizmą, tai jį panaudojo jau ne vienas naudotojas, ir manau puikiai suprato to skydelio esmę (t.y. pasisakoma prieš diskriminaciją ir ją skatinančias ideologijas). Todėl draugiško kolektyvo vardan siūlau išsiimti tą skydelį ir nekurstyti bereikalingų emocijų:) * Hugo ¿díme? 16:36, 2008 kovo 31 (EEST)
Aš nieko prieš - išsiimkite tuos anti skydelius ir aš mielai išimsiu šitą, ir nebus bereikalingų diskusijų. Kol kas taip ir nesulaukiau argumentų kuo konkrečiai mano skydelis blogesnis už "antikomunizmo" "antinacionalizmo" skydelius - ar čia su kiekvienu skydeliu reikės pasiklausti Hugo ir Viskonso nuomonės, o mano nuomonė lygi nuliui? Ar čia vėl bandoma žaisti daugumomis, demokratijomis ir pan.? Aš manau, kad turi būti labai aiški sistema kokie skydeliai leistini, o kokie ne - kadangi nuomonės dėl konkrečių skydelių išsiskyrė siūlau dėl to diskutuoti, o ne bandyti suvesti visą klausimą į asmeniškumus.

o man regis, kad niekam nereikėtų drausti dabinti savo asm. puslapio kad ir idiotiškiausiais skydeliais, -- tegu vkpd. skaitytojai bei naudotojai mato, "kas yra kas" liet. vikipedijoje. Gugis 09:31, 2008 balandžio 3 (EEST)

Dėkoju už supratingumą, Dirgela. --Viskonsas 17:51, 2008 balandžio 3 (EEST)
Kaip suprantu galiu išimti 'antikomunizmo" skydelį iš tavo puslapio - taip sakant supratingumas už supratingumą?--Dirgela 22:19, 2008 balandžio 3 (EEST)
O aš maniau, kad tamsta akyviai kovoji dėl „homofobiško“ skydelio pašalinimo. Kuo tau užkliuvo mano politinius įsitikinimus atskleidžiantis skydelis? --Viskonsas 12:28, 2008 balandžio 4 (EEST)
Aš manau, kad politinius įsitikinimus geriau atskleidžia skydelis nurodantis "Naudotojas yra liberalas" arba "Naudotojas yra konservatorius" - patikėk tada tikrai niekas neįtars kad esi ir komunistas, o va jei aš esu komunistas tai tavo skydelis rodo, kad esi tiesiogiai preš mane nusistatęs - o Vikipedijoje tai tikrai nieko gero neduoda, čia turėtų būti bendradarbiavimo, o ne konfrontavimo dvasia. Dėl homofobiško skydelio, tai nesinori daug apie tai diskutuoti, nes pats žodis man skamba dirbtinai ir kvailai, bet toks skydelis atrodo taip pat lyg parašytum, kad "Naudotojas nėra asilas" - dėl visa ko jei kas įtartų :) --Dirgela 16:51, 2008 balandžio 4 (EEST)

O vat aš ir esu nusistatęs prieš komunistus, ir daug labiau nei prieš kokius nors gėjus. Kaip ideologija, anarchizmas man dar labiau nepriimtinesnė, tačiau būtent nuo komunizmo Lietuva nukentėjo. Nusistatymas prieš komunizmą, antikomunizmas, yra egzistuojantis terminas. Todėl šis skydelis buvo, yra ir bus mano naudotojo puslapyje. Man tikrai visvien, ką galvoja ta maža dalis vartotojų, palaiką komunizmą ;) Ne, Dirgela, nežadu čia „konfrontavimo dvasios“ diegti. Nemanau, kad pasisakymas, kad aš griežtai nusistatęs prieš komunizmą, yra netinkamas - angliškoje vikipedijoje tai gan populiarus skydelis, ir tai tikrai nesukels „šaltojo karo“ tarp naudotojų (juk net diskusijos apie tokį kontroversišką į "stovyklas" skirstantį skydelį apie triumviratą aprimo ;)). --Viskonsas 18:49, 2008 balandžio 4 (EEST)

Tai nelabai suprantu, kodėl prieštarauji prieš mano antikatalikišką-antipedofilišką skydelį - nuo katalikų bažnyčios dangstomos pedofilijos taip pat yra nukentėję daugybė žmonių ir aš esu prieš tai nusistatęs.--Dirgela 19:01, 2008 balandžio 4 (EEST)

Jau ir taip yra skydelis "Šis naudotojas yra ateistas" ;) --Viskonsas 16:15, 2008 balandžio 9 (EEST)

Ką turite omeny, "jau ir taip" ? :) --Mea 16:44, 2008 balandžio 9 (EEST)
Pataisau savo komentaro pradžią „Juk yra skydelis {{ateistas}}“. Turiu omeny, kad nemanau, kad reikia visokių skydelių „antikatalikas“, „naudotojas prieš bažnyčią“... Užtektų {{ateistas}} skydelio (na nebent dar yra terminas antiteistas). --Viskonsas 17:02, 2008 balandžio 9 (EEST)
Na galbūt reikėtų būti nuoseklesniems, kodėl "antikomunistas" būtų labiau reikalingas ar svarbus, nei "antikatalikas"? Tarkim apačioje rašote, viskam yra ribos, bet tos ribos kiekvienam žmogui labai skirtingos, tai reikėtų pirmiausiai nuspręsti kokios jos yra; o paskui taikyti visiems atvejams, o ne tik kai kuriems. Naudotojo puslapyje prašoma nedėti informacijos, kuri galėtų įžeisti kitus dalyvius, ir tegul tai bus tik vienas dalyvis, jeigu jį tai žeidžia, manau dėl bendros atmosferos verta tokio skydelio atsisakyti. Aš pritariu Dirgėlai, kad tokie "anti" skydeliai yra nereikalingi, tik skatina visokius išankstinius nusistatymus ir trukdo bendravimui.--Mea 17:25, 2008 balandžio 9 (EEST)

P. Gugi. Norėčiau atsakyti į jūsų argumentą tuo, kad Vikipedija yra ne koks one.lt ar kokio nuomonės reiškimo be tabu portalas, taigi čia nederėtų pernelyg radikaliai reikšti savo nuomonės skydeliais. Viskam yra ribos. O tai po to sektų rasistiniai, šovinistiniai ir panašūs išties neapykantą skatinantys skydeliai. --Viskonsas 17:51, 2008 balandžio 3 (EEST)

Viskonsai, tai kad visi tie ateistas ir panašiai nieko neturi bendro su Dirgelos skydeliu (niekas nedraudžia jam tikėt). Galbūt pats skydelis turėjo būti kitaip pateiktas, apeliuojant ne į religiją, o į šventikus ar pačią veiklą. Bet kaišiot čia visokias frazes nieko nesusijusias su problema tai nesąmonė. Kiekvienas neigiamas skydelis skatina neapykantą. --Vezhlys 17:24, 2008 balandžio 9 (EEST)
Gal davai baikim šitą laiko švaistymą ir užsiimkim straipsnių tvarkymu. Akivaizdu, kad čia buvo tyčia padaryta "Šiaudinė baidyklė", siekiant sukelti kokias tai provokacijas ir konfliktus. Tiesiog manau reiktų ignoruoti tokius dalykus ir remtis kitų vikipedijų sėkmingai vystoma patirtimi. Skydeliai prieš komunizmą, prie diskriminaciją ir nacionalizmą, ar tai prieš katalikybę nieko neįžeidinėja ir gali būt sėkmingai naudojami. * Hugo ¿díme? 17:48, 2008 balandžio 9 (EEST)
Hugo, o tu tikrai manai, kad jei nesiklausai ką kiti sako ir kartoji tą patį daug sykių tai turi pradėti atrodyti, kad tu teisus?--Dirgela 07:14, 2008 balandžio 10 (EEST)
Na nereikėtų skatinti antagonizmo ne tik skydeliuose, bet ir aptarimuose; ką galima pasakyti kandžiai, galima pasakyti ir nekandžiai, man atrodo pastarasis variantas būtų konstruktyvesnis, tad baikite peštis ir/ar išsidirbinėti. Be to ne fiskalinis biudžetas aptarinėjamas, o tik naudotojų skydeliai--Mea 14:45, 2008 balandžio 10 (EEST)

Tiek Viskonso skydelis prieš gėjus, tiek Dirgėlos prieš katalikybę yra skatinantys ilgas be galo diskusijas "kieno idėjos teisingesnės", kuriom manau vikipedija ne vieta. Pritariu tai minčiai niekam nesidėti negatyvių skydelių. Laisverobotams 02:20, 2008 balandžio 14 (EEST)


:)

Na, manau akivaizdu dabar, kas čia ieško konfliktų, kelia provokacijas ir šiaip trukdo pagrindiniams wiki tikslams. Jei tau tavo autoritetas ir elementari pagarba wikibendruomei nesvarbi, kad įrodytum point'ą tai žaisk toliau :) * Hugo ¿díme? 22:36, 2009 vasario 14 (EET)

Neatmetinėk mano keitimų ir nesidangstyk anoniminiais adresais, tai kažkaip visai nebegražu tavo veiksmų istorijos fone.--Dirgela 22:38, 2009 vasario 14 (EET)

Nežinau, apie kokius anoniminius adresus kalbi, rašau tik iš savo paskyros. * Hugo ¿díme? 22:39, 2009 vasario 14 (EET)

Šaunuolis, bet kuriuo atveju neužmiršk, kad prieš ką nors trinant ar atmetant reikia nurodyti priežastis.--Dirgela 22:42, 2009 vasario 14 (EET)

Priežastis: tyčinis konflikto kėlimas iškeliant privačią info, kurios nebenoriu viešinti, ir būtent ne vikipedijos kažkokiems tikslams, o akivaizdžiai kad paskatinti konfliktą ir parodyti nepagarbą man ir wikibendruomenei. * Hugo ¿díme? 22:45, 2009 vasario 14 (EET)

Jokio konflikto aš nekeliu, tiesiog atsirado dalyvių, kurie negali pamatyti kas yra ištrinta, o kad nekelti konflikto atstatinėjant versijas tavo paties puslapyje nukopijavau juos kitur. Kur tu čia nepagarbą matai - kaip tik sakyčiau nepagarba būtų neleisti susipažinti su nagrinėjamu klausimu. Todėl geriau netrink to straipsnio, nes tai tikrai panašu į tyčinį konflikto kėlimą.--Dirgela 22:55, 2009 vasario 14 (EET)
Faktiškai bet kuris vikipedijos dalyvis ir ne dalyvis turi teisę darytis užrašus iš bet kurios vikipedijoje pateiktos informacijos, netgi jei be jokios priežasties. Yra apačioje toks užrašas: "Jei nepageidaujate, kad jūsų įvestas turinys būtų negailestingai redaguojamas ir platinamas, nerašykite čia". Konkrečiu atveju gi buvo pareikšta, kad nematoma istorija yra atseit kažkam paranku, tad kaip ir logiška padaryti ją matoma. --Mea 23:15, 2009 vasario 14 (EET)
Čia kalbama apie viešojo turinio laisvai redaguojamus straipsnius, tuo tarpu Vikipedijos nuostatose naudotojų puslapių tokia teisė lyg ir nepaliečia. Ar bent jau nepaliečia tų, kuriems nieko nereiškia moralės normos. —Kellogg257 23:32, 2009 vasario 14 (EET)
VISAS turinys Vikipedijoje yra laisvas. Išskyrus, kur nepaminėta kitaip. Tarp tų "paminėjimų" asmeninių puslapių nėra (ar aš nepastebėjau?), o jų juk niekas net kurti neverčia ir neprašo. Pradėjai - pats kaltas, veiksmus reikia apgalvoti iš anksto, jei jau čia kalbam apie kažkokias moralės normas. – Andrius // 23:43, 2009 vasario 14 (EET)

Faktai ir logika nieko verti prieš moralę ir pagarbą * Hugo ¿díme? 23:17, 2009 vasario 14 (EET)

Kažkur ne čia pataikei parašyt? Ar čia visiems tokį devizą rašinėji į aptarimus? :)--Dirgela 23:22, 2009 vasario 14 (EET)
Deja, kažkam pastarieji nieko nereiškia, o faktais ir logika naudojasi norėdami patenkinti savo ambicijas. —Kellogg257 23:24, 2009 vasario 14 (EET)
Ei, mielieji, prašom nespamint, jei norit padiskutuoti apie faktus ir logiką, raskite tam tinkamą vietą :) --Dirgela 23:26, 2009 vasario 14 (EET)
:)) Na gerai, tuomet susilaikysiu nuo komentaro:)) Kol kas. --Mea 23:27, 2009 vasario 14 (EET)
Jūsų ciniškumas viršija visas ribas. Matyt, bandote bendruomenės kantrybę. Ką gi, laukite padarinių. —Kellogg257 23:32, 2009 vasario 14 (EET)
Prašom išmokti rašyti iš eilės, nesumalant diskusijos. Ar jau laukti teismo?--Dirgela 23:33, 2009 vasario 14 (EET)
Nebūtų tai viešas projektas, aš jums dar ne tokį teismą surengčiau. —Kellogg257 23:37, 2009 vasario 14 (EET)
Nu gerai, pasisekė pasirodo, o jau pradėjau duoną džiovinti.--Dirgela 23:38, 2009 vasario 14 (EET)
O ne viešame projekte tokie pasisakymai sulauktų radikalių veiksmų :) Neapsimoka užsiimti grasinimais .)– Andrius // 23:43, 2009 vasario 14 (EET)

Orbit

Kaip patikrinti ar Orbit yra turbo klonas? jei toks jis yra, o man vis daugiau įtarimų sukelia kad taip ir yra, ar nevertėtų jo blokuoti neribotam laikui, už bandymą apeiti esantį blokavimą. pusią metų dirbom ramiai na pastarosiomis dienomis atsirado kažkoks chaosas--Qwarc 00:05, 2009 vasario 21 (EET)

Manau, kad tai pakankamai sudėtinga nustatyti.--Dirgela 08:14, 2009 vasario 21 (EET)
Vikipedija:Forumas yra pareikštas pasiūlymas kam nors iš vikipedijos checkuser'io teises. Dėl štai tokių įtarimų galbūt reikia ir suteikti...--...Spaideris...aptarimas 09:02, 2009 vasario 21 (EET)
Nemanau, kad tas teises verta kam nors suteikti, nes galima kreiptis į stiuardus, kurie ir patikrintų "įtariamą" naudotoją. --Homo 11:20, 2009 vasario 21 (EET)
Bet ir nepamaišytų. Jei Qwarc kreiptųsi, palaikyčiau.--Dirgela 16:52, 2009 vasario 21 (EET)

No-editing

Kodėl jūs ištrynėte mano privatų šabloną Šablonas:No-editing? Aš pamačiau, kad kažkas redagavo mano naudotojo puslapį ir norėjau "pagasdinti" vandalus. Geros dienos, Henkt 20:28, 2009 kovo 2 (EET)

Tai klaidinantis šablonas, be to "privačius" šablonus reikėtų dėti į savo aptarimo puslapį po / pvz., Naudotojas:Henkt/Šablonas:XXX--Dirgela 20:30, 2009 kovo 2 (EET)

Oh, žinosiu. Henkt 02:21, 2009 kovo 4 (EET)

"20:31, 2009 kovo 2 Dirgela (Aptarimas | indėlis) ištrynė „Vilniaus universiteto biblioteka“ ? (Autorystės teisių pažeidimas: kopija http://www.mb.vu.lt)". Norėčiau pabrėžti, kad www.mb.vu.lt esančią informaciją administruoja tie patys žmonės, kurie ir kūrė Vilniaus universiteto bibliotekos puslapį Wikipedijoje. Čia nėra jokio autorinių teisių pažeidimo. Norėčiau paprašyti grąžinti Vilniaus universiteto bibliotekos puslapį į Wikipedia. Su kolegomis idėjome nemažai darbo ir rinkome informaciją iš įvairių informacijos šaltinių. Puslapis buvo kuriamas taip, kad būtų panašus į Niujorko viešosios, Kongreso bibliotekų ar Microsoft puslapius Wikipedijoje. Siekėme, kad būtų pateikta išsami informacija apie seniausią Baltijos šalyse, valstybinės reikšmės biblioteką. Puslapyje buvo nurodyta, iš kokių informacijos šaltinių paimta informacija.

  • Analogiški tekstai yra nurodytame puslapyje. Deja, ten nurodyta, kad autorinės teisės priklauso "© 2008-2009, Vilniaus universiteto biblioteka". Vikipedijoje galime naudoti tik tekstus, kuriems galioja GFDL licencija. Taigi arba reikia sutvarkyti licencijos sąlygas http://www.mb.vu.lt jei joms tikrai galioja GFDL licencija arba tokios informacijos talpinimas Vikipedijoje nėra įmanomas. Visada galima sukurti originalų tekstą Vikipedijai, kad nekiltų klausimų dėl licencijavimo. Jei dar turėsite klausimų maloniai prašome kreiptis.--Dirgela 21:55, 2009 kovo 5 (EET)

Aišku. Tuomet tuos tekstus teks perrašyti. Gal galima būtų susitarti, kad, pavyzdžiui, rytoj, grąžintumėte puslapį į Vikipedija. Tekstus iš karto ir pataisyčiau.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 193.219.41.137 (aptarimasindėlis)

Tekstą atstačiau, tik prašome palikti 'copyvio' ir 'tvarkyti' skydelius iki kol straipsnis nebus perrašytas. Galite taip pat pridėti šabloną {{inuse}}, kuris informuotų kitus dalyvius, kad straipsnis yra redaguojamas. --Mea 10:46, 2009 kovo 9 (EET)

Sveiki, pataisiau puslapio apie Vilniaus universiteto biblioteką informaciją. Gal galėtumėte pasižiūrėti ar viskas tvarkoje?

Sveiki, gerumas toks, kad ištisi sakiniai perkopijuoti iš Vilniaus universiteto bibliotekos puslapio, kurio autorinės teisės © 2008-2009, Vilniaus universiteto biblioteka. Taigi tai autorinių teisių pažeidimas. Būtų gerai, kad visą tą tekstą trintumėte lauk ir paprastai išdėstytumėte esminę informaciją, nekopijuojant iš universiteto puslapio.--Dirgela 19:45, 2009 gegužės 19 (EEST)

Iš VU bibliotekos puslapio perkopijotų sakinių praktiškai neliko. Tie sakiniai, kurie buvo perkopijuoti, pažymėti išnašomis. Visa kita yra perrašyta, pakeista. Be to, sakiniai, kurie žymi konkrečią informaciją, kaip bibliotekoje yra internetas ar galima užsisakyti knygą tikrai nėra autorių teisių saugomas objektas. Tai bendro pobūdžio informacija, o ne kažkieno autorinis kūrinys. Tai juk ne eilėraštis, o bendro pobūdžio informacija.

Deja, liko ir gana daug. Išnašos naudojamos informacijos šaltiniui pažymėti, o ne kopijuotiems sakiniams nurodyti. Galbūt dalies informacijos vertėtų atsisakyti visai - kam pvz., perrašinėjama universiteto bibliotekos misija, jei ją galima pasiskaityti bibliotekos puslapyje, tuo labiau kad ši misija neatrodo kažkuo ypatinga. Iš Vikipedijos straipsnio tekstų paprastai nėra duodamos tiesioginės nuorodos į išorinius puslapius, jei yra tikrai būtinų nuorodų jos pateikiamos straipsnio pabaigoje.--Dirgela 21:31, 2009 gegužės 20 (EEST)

Jei taip žiūrėti, tai tuomet visa informacija Wikipedia yra iš kažkur nusirašyta, tik skirtumas tas, kad kitais žodžiais. Bet tai esmės nekeičia. Wikiapedia juk nekuria originalios informacijos. Informacija pateikiama pasiremiant kitais šaltiniais. Sutinku, kad puslapyje gali būti įdėta ir neypatingai reikalinga informacija. Čia jau subjektyvumo aspektas. Reikia gerai pasvarstyti ar ji tikria jau tokia bevertė. Rengdamas puslapį rėmiausi Library of Congress puslapiu Wikipedia. Tame puslapyje nurodoma ir bibliotekos misija. Bibliotekų misijos viena nuo kitos labai daug nesiskiria, ir būtų keista jei skirtųsi, bet yra svarbus organizacijos bruožas. Todėl vertinti taip vienareikšmiškai, kad misija nėra kažkuo ypatinga, nereikėtų. Galime sakyti, kad ir VU bibliotekos pavadinimas niekuo neypatingas. Jis tikrai neišskirtinis, bet svarbus. Taip pat yra ir su misija.

Nesu linkęs su tamsta filosofuoti, manau gana aiškiai išdėsčiau kas negerai, dėl pačio puslapio reikėtų diskutuoti jo aptarime.--Dirgela 22:20, 2009 gegužės 21 (EEST)

Siūlyčiau pasinaudoti funkcija Ištrintas naudotojo indėlis. 22:43, 2009 gegužės 21 (EEST)

aha, jau pasinaudojau.--Dirgela 22:45, 2009 gegužės 21 (EEST)

Lithuanian Wikiproject

Hello, sorry for disturbing, but in my opinion my letter might interest you. According to a recent survey, the community of Georgian Wikipedia (Gruzinų kalba) decided to hold a Lithuanian Wikiproject in June. We would gladly receive any help, such as the list of necessary articles & etc. Also, it would be pretty nice if you announce this in Lithuanian Wikipedia. Best regards, --George Mel, 1.06.09

Nice to hear that, I have placed announcement into Community page about it.--Dirgela 22:28, 2009 birželio 1 (EEST)
Thank's :)--George Mel, 2.06.09

Nukreikiamieji straipsniai

norėčiau išgirsti jūsų nuomonę dėl nukreipiamųjų straipsnių be galūnių (Vikipedijos aptarimas:Nukreipiamieji straipsniai)--Qwarc 21:22, 2009 birželio 21 (EEST)

Naujos aplinkybės

Vykdydamas vadinamąjį „tyrimą“, sužinojau naujų faktų, kurie suteikia kontekstą susidaryti kiek kitokiai nuomoniai apie visą reikalą, vykusį metų pradžioje. Kiek nusivyliau ir turiu pripažinti, jog buvau susikurpęs neteisingą nuomonę apie kai kuriuos to konflikto dalyvius. Noriu nuoširdžiai atsiprašyti. Žvelgiant retrospektyviai, dabar darosi labai apmaudu, jog buvo svarstomas jūsų administravimo teisių atėmimas. —Kellogg257 01:51, 2009 birželio 23 (EEST)

Gal jau metas baigti zanimatsia jerundoj?--Dirgela 06:21, 2009 birželio 23 (EEST)

Tai gal nors kiek kultūros reikia turėti? Negalima šiaip sau sugalvojus trinti kitų naudotojų aptarimų. Hugo.arg 23:37, 2009 birželio 24 (EEST)

Aptarimai iškelti, o ne ištrinti.--Dirgela 23:44, 2009 birželio 24 (EEST)

O kas tamsta per dievas būsi, kad pats vieas nuspęstum, kam bus suteiktos teisės, o kam ne? Baigsis balsavimas ir bus galima daryti išvadas. Hugo.arg 23:48, 2009 birželio 24 (EEST)

Tai kaip ir baigėsi balsavimas, nes nebėra kandidato.--Dirgela 23:50, 2009 birželio 24 (EEST)

Kodėl nebėra, nenumirė gi? Vienos dienos blokavimas netrukdo vykti balsavimui. Hugo.arg 23:52, 2009 birželio 24 (EEST)

Jei nori palieku kaip ir priklauso pagal formalias taisykles, bet jei jau sugeba tapti užblokuotu per savo balsavimą tai tas balsavimas kaip ir nebeturi didelės prasmės.--Dirgela 23:55, 2009 birželio 24 (EEST)

siūliau naudotojui Hugo, kuris čia užsiima vandalizmu, atimti admin. teises, o Kelogą blokuoti ilgesniam laikui.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Žiedas (aptarimasindėlis)

Na admin. teisės, gali būti atimtos tik tuo atveju kai už tai pasisakys dauguma bendruomenės narių ir tą gali padaryti tik stewardai (vietiniai biurokratai to negali padaryti). Šiuo atveju, gal Hugo tik pernelyg karštakošiškai kaip visada įsivėlė į redagavimo karą. Greičiausiai kažko rimčiau reiktų norint atimti naudotojui teises. Pradžiai galima surašyti priežastys dėl ko admin. teisės turėtų būti atimtos Vikipedija:Administravimo_kritika, o vėliau po svarių argumentų sektų balsavimas ir mano nuomone visa bendruomenė turėtų aiškiai pasisakyti už teisių atėmimą konkrečiam administratoriui. Nesu įsitikinęs ar redagavimo karo palaikymas ar naudotojo palaikymas tam tinkamiausios priežastys. --Atlantas 00:26, 2009 birželio 25 (EEST)

Dar vienas eilinis cirkas. Tiesiog kategoriškai laikiausi, kad būtų įvykdytas formalus balsavimas, jokio didelio karo nebuvo, žuvusiųjų ir sužesistųjų nėra:D Jei Žiedas, kuris buvo iš visur "išspirtas" dėl diletantiškos veiklos nori vėl kelti naują balsavimų, ginčų ir kitų tuščių plepalų bangą, niekas nedraudžia, bet vikipedijai iš to naudos bus nulis. Hugo.arg 00:57, 2009 birželio 25 (EEST)

Aš tikrai nieko prieš, kad balsavimas būtų išlaikytas formalus, bet visada galima ramiai diskutuoti, o ne pradėti apsivardžiuoti dievais, diletantais, vandalais, kaltinti kultūros trūkumais ir pan. Tai kažkaip pastato tave į tą pačią eilę su Kellog.--Dirgela 20:01, 2009 birželio 25 (EEST)

Auto-vertimai ir pan.

Atmečiau jūsų trynimus, nes man nepasirodė, kad tai autovertimas.--Atlantas 20:35, 2009 liepos 17 (EEST)

Visai padorūs, tvarkingi, suprantami straipsniai. Toks trinimas - tikras vandalizmas. Hugo.arg 20:37, 2009 liepos 17 (EEST)

Čia tokie vertimai jums normalūs - "Rievėtosios keramikos eroje, žmonės pastatė keletą įtvirtinimų." O gal šitas - "Kita teorija tvirtina, kad data gali būti ir 632 m., nuo tada, kai Didžiosios Bulgarijos valstybė susijungė Dunabijų Bulgarijos valstybe." O gal tas - "Slavai kilo iš gimtųjų žemių (bendrai manoma, kad iš rytų Europos) VI a. pr. ir pasklido po beveik visą vidurio Europą," Gal visigi reikėtų turėti bent menkiausią supratimą prieš verčiant ar jau laikoma normalu, kai rašantis nesupranta pats ką rašo? Praktiškai 90 proc. šio autoriaus kūrybos yra tokie neiššifruojami vertalai, bet jei jums tai atrodo tvarkingi, padorūs (!) ir suprantami tai ką padarysi.--Dirgela 21:10, 2009 liepos 17 (EEST)

  • kiek žiūrėjau minimo naudotojo vertimus, teko įsitikinti jų prasta kokybe. Galvojau ten ką nors pataisyti, bet to padaryti neįmanoma neperrašant straipsnio iš naujo. Snooker..apt. 21:19, 2009 liepos 17 (EEST)

Na iš trijų-penkių sakinių galima išrinkti vieną-du, kurie yra daugmaž normaliai parašyti, bet realiai tas rankiojimas paprastai užtrunka ilgiau nei perrašyti straipsnį, o jei paliekama kaip yra tai ištisi paragrafai išeina nesuprantami arba tiesiog klaidingi. Deja perrašinėjančių irgi neatsiranda, dalis straipsnių parašyti jau prieš tris metus ir nuo to laiko niekas net nebandė taisyti.--Dirgela 21:25, 2009 liepos 17 (EEST)

  • Na, esant kitoms aplinkybėms perversčiau tas nesąmones, bet aš dabar itin stambiu vertimu užsiiminėju, ir paparastai verčiu ne vieną dieną - kokį mėnesį. Atmestinai daro nedirbu, kaip nekurie, rašantys „Miloševičius teigė, kad Serbijos Konstitucija suteikė teisę patiems apsiginti „liaudžiai“, o ne „tautoms“. Tuo remdamasis, jis teigia, kad Kroatijos serbai, o vėliau ir Bosnijos serbai neturėjo būti pretekstas Kroatijos ir Bosnijos ir Hercegovinos tautų nepriklausomybės deklaracijoms.”, kai neįmanoma nieko suprasti. :) Snooker..apt. 21:33, 2009 liepos 17 (EEST)

o kaip čia taip panaikinta renginių bei jaunimo kategorijos [2]? Be to, Taize - nėra katalikiška bendruomenė, o ekumeninė, taigi, labiau tiktų „krikšioniška“ kategorija... --Brox 22:39, 2009 rugpjūčio 17 (EEST)

Gal jie ir mano, kad jie ekumeninė, bet be katalikų nieko ten nėra. Dėl jaunimo tai nelabai suprantu kas toje kategorijoje dedama - viskas kur yra žodis jaunimas?--Dirgela 22:41, 2009 rugpjūčio 17 (EEST)

Sveiki, susiduriau su idomiu reiskiniu lietuviskoje Vikipedijoje, kai administratorius (galesiu veliau galesiu ivardinti koks) blokuoja IP adresa, kai bandau issiaiskinti priezastis del kuriu atmetamas nuorodos ikelimas bei istrina kreipinius (aptarimus) i biurokratus. Todel rasydamas ir dabar nesu tikras, kad sis straipsnis nebus istrintas nespejus perskaityti biurokratams. Manau Jums, biurokratai, turetu buti idomu ir naudinga suzinoti apie vieno is administratoriu savivale. Noreciau apie tai padiskutuoti, galbut irodysite man, kad klystu.

Būt malonu, jei prisiregistruotumėt, tada bent suprasčiau, kad su tuo pačiu žmogum kalbu.--Dirgela 20:54, 2009 rugpjūčio 22 (EEST)

Komunikacija!

Yra kokia vieta kur onlaine vikipediečiai lietuviški socializuojas, ar viskas tik per vikius? :) Domas Mituzas 22:40, 2009 rugsėjo 8 (EEST)

Skype kanalas yra nuo senų laikų, daugiau tai lyg ir nieko.--Dirgela 22:42, 2009 rugsėjo 8 (EEST)

Nerandu kažkaip to kanalo :-) turi gal nuorodėlę? Domas Mituzas 22:45, 2009 rugsėjo 8 (EEST)

Jei turi skype, tai susirask dirgela, įtrauksiu tave į tą kanalą, linko dabar pats nesugalvoju koks ten yra.--Dirgela 22:48, 2009 rugsėjo 8 (EEST)


Gal galiu sužinoti kokiais motyvais atrakinot šį straipsnį?--Gamtininkas apt. 16:52, 20 rugsėjo 2009 (EEST)[atsakyti]

Kad būtų galima redaguoti. Tikėsimės vandalai neužpuls vėl.--Dirgela 16:53, 20 rugsėjo 2009 (EEST)[atsakyti]


Baranauskas

Gal galiu paklausti kokiais šaltiniais remdamasis papildėte straipsnį? Nes kaip pateikiami tokie faktai, kad Baranauskas labiau vartojo lenkų kalbą, nori nenori reikia šaltinių. --Gamtininkas apt. 17:36, 27 rugsėjo 2009 (EEST) O tai ką - naujiena kokia, kad į lenkus buvo linkęs valstietis prasisiekęs? :) Šaltinis Lietuviškoji Enciklopedija II t. 1932 m. Kaunas.--Dirgela 06:58, 28 rugsėjo 2009 (EEST)[atsakyti]


Tai kaip jūsų nuomone turėtų atrodyt straipsnis? ---Naturalist aptarimas 15:44, 12 spalio 2009 (EEST)[atsakyti]

Kaip ir nieko netrūksta, gal tik geografijos dalis per didelė, o karines pajėgas reiktų mest iš ten visai, yra atskiras straipsnis. Orientuojuosi daugmaž pagal tai.--Dirgela 19:41, 12 spalio 2009 (EEST)[atsakyti]

Dėkui už nuomonę.---Naturalist aptarimas 15:36, 13 spalio 2009 (EEST)[atsakyti]

Lenkijos-Lietuvos santykiai Krėvos sutartis (Unia w Krewie)

This art should be in this cathegory. This was a first step of creation of Polish-Lithuanian Commonwealth. Mathiasrex 23:03, 12 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

What art??? There are special categories for Lithuanian and Polish history, please look at these and don't create useless "things related to something" categories.--Dirgela 23:07, 12 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

I ma not Polish propagandist i am Motiejus Stepanavičius see my reconstruction Radvilos. According to your advice i add category:History of Poland to Krevo Union. Mathiasrex 02:00, 13 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Norėjau paklausti jūsų nuomonės ar straipsnis Liuksemburgas yra tinkamas į vertingų straipsnių kategoriją?--Petriukas 15:14, 21 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Siūlyčiau atsisakyti tos ryškiai raudonos gyvenviečių lentelės.--Dirgela 15:15, 21 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]
O be jos viskas tvarkoje? Gal tą lentelę būtu galima kur nors perkelti arba vėliau sukurti straipsnius.--Petriukas 15:18, 21 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]
Na tobulumui ribų nėra, bet be tos lentelės manau tikrai gali būti laikomas vertingu straipsniu.--Dirgela 15:19, 21 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Nežinau, kas čia per sąmokslai, bet gal gali nesikišti, man reikia išsiaškinti, kokie čia nusikaltėliai veikia. O gal pats prie to prikišai nagus?

Gargždelė (Orvidų sodyba) į Commons

Labai prašyčiau padėti: perkelti paveikliukus, panauduotus straipsnyje Gargždelė (Orvidų sodyba) į Commons. Vis dar nesugebu padaryti tai pats, o pavekslai labai reikalingi straipsniui čekiškoje vikipedijoje. Ačiū. --Kusurija 23:41, 19 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

Seniūnijos

Kviečiu balsuoti Naudotojo aptarimas:CD/seniūnijos iki sausio 11 dienos. CD 09:52, 5 sausio 2010 (EET)[atsakyti]

Pasaulio krepšinis

Norėčiau, kad Vikipedijoje būtų daugiau informacijos apie pasaulio krepšinį. Galėčiau ir pats kai ką įdėti. Bet esu iš esmės naujokas Vikipedijos tobulinimo srityje, tad man reiktų pagalbos. Pvz., straipsnyje apie 2010 m. pasaulio krepšinio čempionatą trūksta arenų paveiksliukų (nuotraukų), kurias gal būt būtų galima įkelti iš kitų Vikipedijos straipsnių. Kaip tai būtų galima padaryti? Dėkoju - Albinas

Podiebradai vs Podebradai

Miesto pavadinime Podiebradai i yra kaip minkštumo ženklas o tariant -de- neminkštai (kietai) neteisingai bei "nemaloniai" skambėtų. Žinoma, mes, Čekai, esame netiksliam užsieniečių tarimui tolerantiški ir atlaidūs, tik sunkiau gebame suvokti, kodėl reikėtų netikslumų neišvengti, kai jų galima išvengti. --Kusurija 19:19, 8 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Na dar neteko matyti tokiu būdu naudojamo minkštumo ženklo. Prieš e berods visos priebalsės tariamos minkštai. O taip parašius tariama kaip "diena" - niekas nei suminkštėja, nei sukietėja, tiesiog gaunasi kita balsė. Pvz., degus ir medus, pirmu atveju d minkšta, antru kieta. Variantas būtų nebent skliaustuose fonetinį tarimą įdėti, bet kaip minėjau ir taip normaliai tariama minkštai.--Dirgela 12:31, 9 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Žodyje degus "de" tariama ne minkštai, o sąlyginai kietai. Tiesa, kiek minkščiau, nei čekiškame "de" bet ženkliai kiečiau, nei čekiškame "dě". Be to, vokiečiai, lenkai, prancūzai ir kiti transkipcijoje vartoja "-die-". --Kusurija 18:46, 6 birželio 2010 (EEST)[atsakyti]
Na tai jau asmeninės interpretacijos, gramatikoje nėra sąvokos "sąlyginai kietas tarimas". Būtų galima dar pasiklausti VLKK kaip jie rekomenduotų transkribuoti "dě", nors minkštinimo išraiškai labiau tiktų mano galva j, o ne i, t.y. Podjebradai, jei jau taip norima pabrėžti minkštumą, nors kai minėjau lietuviškai ištarti šiame žodyje "d" kietai neįmanoma.--Dirgela 19:15, 7 birželio 2010 (EEST)[atsakyti]

Request for renaming User:MaximLitvin

I want to be renamed to Maksim L.. Reason: Nikname "Litvin" received a negative ideological meaning, "L." is the first letter of my surname. --MaximLitvin 10:22, 17 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

"Maxim" has military meaning, so what. Don't play your ideological games here, please.--Dirgela 18:48, 19 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Klausimas

Ką reiškia „IP blokavimo išimtys“? Ar tai, kad jūsų negalės blokuoti kiti administratoriai? --Artemidė 18:30, 21 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Jo, čia jau vėl savivaliavimo žaidimai prasideda? Kas čia per precedentas, kad naudojamas proxy serveris? Paties bėdos. Hugo.arg 18:45, 21 vasario 2010 (EET)[atsakyti]
Na, lietuviško aprašymo nėra (pagal Specialus:Grupių teisių sąrašas išeina, kad aprašymas turėtų būti Vikipedija:Atleistasis nuo IP blokavimo), bet yra angliškas: en:Wikipedia:IP block exemption.
Tarp kitko, kiek pamenu, taisyklės ar šiaip, ar taip draudžia blokuoti vienam administratoriui blokuoti kitą... --Martynas Patasius 19:42, 21 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Tai tada dar keistesnis toks poelgis, kai admin. visvien gali atsiblokuoti. Hugo.arg 19:53, 21 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Pabandysiu paaiškinti. Vartotojo ir jo IP adreso blokavimas yra visai skirtingi atvejai. Iš atskirų tinklų keli skirtingi vartotojai gali išeiti naudodami tą patį adresą, t.y. naudotojų IP adresai gali būti ne unikalus. Ta patį IP adresą gali naudoti keli skirtingi naudotojai, todėl užblokavus tokį IP adresą paprastai yra užblokuojami keli vartotojai. Kai dirbama per proxy tuomet paprastai tas pats IP adresas yra piskiriamas tai vienam tai kitam naudotojui. Kad registruotas vartotojas užblokavus tokį IP adresą nebūtų užblokuotas ir yra naudojama šį teisė. --Vpovilaitis apt. 21:25, 21 vasario 2010 (EET)[atsakyti]
Yra sąrašas IP adresų, kurie laikomi kaip galimi naudoti zombinių servų ir pan., tada neleidžiama redaguoti net prisiregistravus vardu. Kai užsidedi išimtį, blokavimas nuimamas. Nelabai suprantu kas turit kokių prieštaravimų - aš redaguoju prisijungęs savo vardu, o išimtis reikalinga tam, kad spamo filtrai netrukdytų. Tam ši išimtis ir numatyta.--Dirgela 22:02, 21 vasario 2010 (EET)[atsakyti]
Aš motyvų neturiu. Paklausiau įdomumo dėlei. --Artemidė 11:12, 22 vasario 2010 (EET)[atsakyti]
Iš tikro tai nėra kažkas dažnai naudojamo, prisireikia labai retais atvejais.--Dirgela 19:42, 27 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Hi Dirgela,
my name is Dmitry Lytov, I am mostly active in Russian Wikipedia in creating or translating of articles on prehistory. At the moment, I am translating the article Lietuvos priešistorė into Russian but do it very slowly, because I know Lithuanian by far worse than English :( If you know Russian, can you please take a look at my translation after April 10 (I hope to complete translation by that time). Regards, and thanks a lot for creating articles on prehistory. --Dmitri Lytov 17:50, 27 kovo 2010 (EET)[atsakyti]

Hey, nice to hear that you are interested in this topic. I will check your translation. I would readily help you with translation, however for me writing in kirilica is very slow process.--Dirgela 20:23, 27 kovo 2010 (EET)[atsakyti]
Well, if you like, you can write in English. You can send your comments to my e-mail. Regards, --Dmitri Lytov 09:32, 1 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]
I'm sorry, I was busy this month and did not touch the article. When I finish, I'll let you know. Regards, --Dmitri Lytov 08:47, 23 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]


Dėl teisių

Pasiklausius kitų man susidaro kelios išvados: arba aš esu laikoma Kellogg257, arba Kellogg257 iš tikrųjų yra moteris, kuris iš pradžių (!) apsimetė moterimi, o dabar ta moteris jau pasirinko save atitinkantį vardą. Nežinau, kaip atsisakyti teisių prašymo, todėl jums, kaip biurokratui, sakau, kad pasitraukiu, nes balsavimas aiškiai rodo, kaip kontroversiškai aš vertinama, o priešpriešos kurti tarp jūsų nenoriu. --Άρτεμις 16:21, 6 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Nereaguok labai jautriai, nors ta kaltinimų atmosfera man irgi nesmagi, prašymą perkeliu prie atmestų, tuo labiau, kad nuomonės labai išsiskyrė ir matyt tikrai būtų prasmingiau prie to grįžti po kokio pusmečio.--Dirgela 21:42, 6 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Savaitės straipsnis

Nu gal aiškiai parašyta Gali būti įdėtas vienas iš tą savaitę parašytų ar žymiai papildytų straipsnių. ? Tai kokia prasmė to projekto jei bet kokį straipsnį būtų galima dėti? Hugo.arg 17:57, 7 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Drąsiau redaguokit Vikipediją (taisykit, trinkit ką reikia, šalinkit netinkamas kategorijas ir t.t. :)

Specifinių straipsnių diskusijose dalyvių ne per daugiausia. Autoriai ne visur viską gali pastebėti. Kadangi sukūriau kelis šimtus dalykinių straipsnių, visų jų nesužiūrėsiu, o tobulinti, plėsti ir tikslinti tikrai yra daug ką. Jei manote, kad (aktualus ar būsimas) straipsnio pataisymas būtinas, tai tiesiog pataisykit... Jei visgi abejotina, į kurią pusę taisyti, tuomet būčiau dėkingas už atitinkamą pranešimą asmeniniame diskusijų puslapyje. --Brox 10:23, 15 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

o.k., atkreipsiu dėmesį tiesiogiai, taisyti tai nežinojau kaip.--Dirgela 18:14, 15 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Ar tai ne Jūsų klonas? --Vpovilaitis apt. 09:50, 3 birželio 2010 (EEST)[atsakyti]

Tai mano paskyra metoje. Bet dėl metos klausimų geriau klausk tenai.--Dirgela 17:25, 4 birželio 2010 (EEST)[atsakyti]

Straipsnio tobulinimas (VFR Prez., de-3)

Kažkur mačiau Jūsų kalbų lentelėje de-3 (šalia en-3). Dėkui už Jūsų pastabas straipsnio aptarimuose dėl vardų formų vartojimo. Ar galėtumėte peržvelgti ir - jei įmanoma - ką nors patobulinti? Būčiau dėkingas. Beje, Jūsų balsas "prieš" dėl straipsnio skelbimo pavyzdiniu vis dar tebegalioja? :) --Brox 21:20, 9 birželio 2010 (EEST)[atsakyti]

Dėl susiliejančių nuorodų

Gal surinkti straipsnius, kuriuose yra susiliejančių nuorodų ir/arba gal tokias susiliejančias nuorodas kažkaip pažymėti. Nes tokia problema yra daugelyje straipsnių. Kokia būtų dėl to nuomonė. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 19:50, 16 rugpjūčio 2010 (EEST) [atsakyti]

Manau būtų neblogai. Pačiam tekste geriau nežymėti, gal tik tokių str. sąrašą padaryti?--Dirgela 21:02, 16 rugpjūčio 2010 (EEST)[atsakyti]

Ok. Pradžiai padariau tokį sąrašą biografiniams straipsniams (t.y. priklausantiems Kategorija:Biografijos ir jos žemesnio lygio kategorijoms, apie 20597 straipsnių, iš kurių buvo rasta apie 9446 straipsnių su susiliejančiomis nuorodomis). Formavimo metu, kai kuriuos tų biografinių straipsnių bandžiau tvarkyti, bet daugiausiai dėl susiliejančių nuorodų į metų ir dienų straipsnius. Pastebėjau, kad šiuose straipsniuose dažnai pasitaiko sekančio tipo susiliejančios nuorodos: pvz. „Lietuvos politinis“ (4351), „Ukrainos politikas“ (17), „Vilkaviškio rajono politinis“ (167) ir pan. (skliaustuose nurodytas straipsnių skaičius galimai turinčių susiliejančių nuorodų kombinaciją) Gal reikėtų tokias susiliejančias dažnas nuorodų kombinacijas kažkaip pakeisti pvz. boto pagalba. Jei pasiūlysi į ką kurią nors susiliejančių nuorodų kombinaciją galima pakeisti, tai galima gana paprastai padaryti tokį botą, kuris dvi ar daugiau susijiejančių nuorodų pakeistų į vieną nuorodą ir/arba tekstą be nuorodų. T.y. pvz. susiliejančias nuorodas „Lietuvos politinis“ tarkim galima būtų į Lietuvos politinis arba į Lietuvos politinis ar panašiai. Taigi gal pagal mano sudarytą tokių susiliejančių nuorodų sąrašą kils kokių minčių dėl tokių dažnai pasitaikančių susiliejančių nuorodų automatinio pakeitimo. Aiškų, kad retai pasitaikančias susiliejančias nuorodas visada geriausiai panaikinti jas aptikus atskiruose straipsniuose. Bet manau, pradžiai reikėtų panaikinti dažnai pasitaikančias susiliejančias nuorodas, kad sumažinti bendrą tokių susiliejančių nuorodų aibę, kad jau po to būtų lengviau perbėgti ir rankomis pakeisti likusias susiliejančias nuorodas. Tiesa dėl kitų sąrašų sudarymo gal gali nurodyti, kurios sritys (kategorijos) labiausiai domina, nes vieną bendrą tokį sąrašą sukurti ir naudoti nelabai paprasta. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 18:47, 17 rugpjūčio 2010 (EEST) [atsakyti]

Oho kokie kiekiai. Siūlau botu keisti „Lietuvos politinis“ į "Lietuvos politinis" (nelabai net tinkama nuoroda į politiką), taip pat nuimti nuorodą į politikas iš Ukrainos, analogiškai politikos nuorodą nuimti ir nuo Vilkaviškio rajono. Dėl susiliejančių su metų nuorodomis reiktų keik sudėtingiau pažiūrėti. Daugeliu atveju straipsnyje tie metai mini dar bent vienoje vietoje, tai reiktų patikrinti ar jau tokia nuoroda yra ir tada tiesiog nuimti nuo susiliejančios.--Dirgela 07:34, 18 rugpjūčio 2010 (EEST)[atsakyti]

Ačiū už pasiūlymą. Juo pasinaudojau pakeliui pakeičiau ir kai kurias kitas susiliejančias nuorodas Panaudojus boto paskyrą pavyko biografiniuose straipsniuose tokių nuorodų sumažinti dabar biografinių straipsnių turinčių susiliejančias nuorodas liko 6954. Gal dar turėsite kokių pasiūlymų. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 07:45, 20 rugpjūčio 2010 (EEST)[atsakyti]
Pastaruoju metu turiu mažokai laiko vikipedijai, bet prie progos pasižiūrėsiu, gal dar kils kokių minčių.--Dirgela 08:38, 20 rugpjūčio 2010 (EEST)[atsakyti]

Stub

Kada išmoksit uždėt normalų stub?--Gamtininkas apt. 15:31, 25 rugpjūčio 2010 (EEST)[atsakyti]

O kokie yra normalūs ir nenormalūs? Gal kokį pavyzduką?--Dirgela 16:38, 25 rugpjūčio 2010 (EEST)[atsakyti]

Tarkim Gannano tibetiečių autonominė prefektūra - bent jau {{Kinija-stub}} užtektų uždėt...--Gamtininkas apt. 17:16, 25 rugpjūčio 2010 (EEST)[atsakyti]

Tai tie teminiai stubai tai tik laiko gaišimas, nematau juose jokios prasmės.--Dirgela 17:33, 25 rugpjūčio 2010 (EEST)[atsakyti]

Snooker atmetimai

Ar Jūs taip pat pritariate tokiems atmetimams?:

--81.7.103.17 17:10, 13 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Nesuprantu, kokias čia nuorodas įdėjai?--Dirgela 18:12, 13 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Panašu į, tarkim, tokią porą: [3] ir [4]. Į ką galiu atsakyti, kad:
  1. Įdėti Cvirkos nuotrauką ir palikti prierašą, kad tai - kapas, na... nelabai gerai...
  2. Paveikslėlio licencija kažkaip abejotina - jei autorius nežinomas, kaip jis galėjo leisti paveikslėlį naudoti vienokiom ar kitokiom sąlygom?
Tad atmetimas, matyt, kaipo ir teisingas, nors turbūt turėjo būti kaip nors paaiškintas (redagavimo komentaru ar kuriame nors aptarime). --Martynas Patasius 18:27, 13 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Dar kartą Snooker atmetimai

Pabandysiu aiškau suformuluoti. Prašau atsakyti kodėl atetinėjami šie pakeitimai:

[5]
[6]

Norėčiau dalyvauti Wikipedijos veikloje, bet tokie trynimai yra man nesuprantami. --81.7.103.17 19:05, 14 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Keitimai Vikipedijoje turėtų būti prasmingi, matyt dėl to tie keitimai ir atmetinėjami, nes nelabai suprantama jų prasmė. O jei norisi dalyvauti būtų pravartu užsiregistruoti.

.....................................................

Atsiprašau, kad tik dabar atsakau - buvau išvykęs.

Taigi negerai, jeigu administratorius ko nesupranta ir ištrina infprmaciją. Aš visada pasiruošęs atsakyti į klausimus, bet jų niekas man nepateikė. Ar galėtumėte DABAR nurodyti kas kurioje vietoje kas neaišku:

Įkeltos senovinės graviūros, iliustrojančios Kauno istoriją -

O taip pat sutvarkytos straipsnio Adomas Mickevičius iliustracijos (Neaišku, nes .....) ir įkeltos šios, atspindinčios poeto gyvenimą Lietuvoje:

Nenorėčiau, kad šis mano paklausimas būtų suprastas kaip kokie juokeliai. Aš norėčiau ir esu pasiruošęs atsakyti į visus neaiškumus, į visus klausimus.

Taip pat dėkoju už pakvietimą užsiregistruoto Wikipedijoje. Tai norėčiau padaryti iš kart kai tik suprasiu kodėl mano galva labai svarbi informacija apie Lietuvos istoriją yra negailėstingai ištrinama.

--81.7.103.17 19:40, 20 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Informacija nebuvo ištrinta, o tik atmesta, nes paveikslėlių gausa darkė estetinį straipsnio vaizdą. Tokius paveikslėlius pravartu sudėti į atskirą skyrių-galeriją. Jei būtumėt į mane asmeniškai kreipęsis būčiau paaiškinęs. --Snooker apt. 21:16, 20 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Aš nelabai suprantu ką turiu bendro su tomis iliustracijomis, kurių čia man prikėlėte. Jei kas neaišku dėl konkrečių straipsnių tai pasiklauskite tų straipsnių aptarimuose.--Dirgela 20:23, 20 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

tušti straipsniai

Norėčiau paklausti, pagal kokius kriterijus straipsniai priskiriami tuščių straipsnių kategorijai. Žaibas 12:47, 18 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Kai juose nėra turinio, išskyrus šablonus, kategoriją, iw.--Dirgela 16:33, 18 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Hm, keistas tuščio straipsnio apibrėžimas. Na nebent pavartojote apibrėžime sąvokas netradicine prasme. Todėl dar kartą norėčiau paklausti, kas yra vadinama straipsnio turiniu. Ir kas yra vadinama straipsnio šablonu. Žaibas 17:56, 18 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Jei nežinot kas yra šablonai, paskaitykite pagalbos puslapį. O jei nežinot kas yra straipsnio turinys, tai yra viskas, kas nėra straipsnio forma. Jei nežinot kas yra forma, tai paklauskit mamos, gal paaiškins ;) --Dirgela 22:44, 18 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]
Taigi, kad šablonai gali būti naudojami ne tik aprašant straipsnio formą, bet šablonus galima naudoti ir įkeliant straipsnio turinio. Todėl manau, kad pateiktas tuščio straipsnio apibrėžimas, nėra teisingas. Taigi, jei tik asmeniškai galvojate, kad straipsnis tai prašau nepulti jų priskyrinėti tuščių straipsnių kategorijai. O dėl mano a.t.a mamos, tai manau, kad Tau pačiam reikėtų pasimokyti mandagumo. Žaibas 09:30, 19 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]
Siūlyčiau nefilosofuoti - straipsnio turinys šablonais neįkeliamas. Taigi siūlyčiau nusiraminti ir pildyti straipsnius, o ne filosofuoti ar jie tušti ar ne.--Dirgela 10:07, 19 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]
O ar tik ne Jūs pradėjote filosofuoti kai kuriuos istorinius straipsnius priskirdamas filosofinei kategorijai „tušti straipsniai“. Pats „tuštumas“ jau yra filosofinė samprata, tuo labiau, kad negalite nurodyti jokių tikslių kriterijų, pagal kuriuos jis priskiriamas šiai kategorijai, todėl belieka manyti, kad tai Jūsų asmeninė nuomonė, kad jis yra tuščias. Bet asmeninė nuomonė yra labai subjektyvi, priklauso nuo asmenybės poreikių, todėl jei vienam atrodo, kad straipsnis yra tuščias arba kitais žodžiais tariant jam iš to straipsnio nėra jokios naudos, tai kitam jis jau suteikia tam tikrų žinių ir todėl nėra tuščias, o tik nepabaigtas. Ne veltui Vikipedija vadovaujasi pagrindine taisykle, kad kiekvienas straipsnis gali būti patobulintas, nes tobulumui ribų nėra. --Žaibas 07:53, 21 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]
Prašyčiau pagalvoti šiek tiek prieš užkišant savo mintimis mano aptarimą, susigaudyti kas yra istoriniai straipsniai, dar kartą paskaityti mano nurodytus kriterijus, perskaityti kas parašyta pačiame "tuščio straipsnio" šablone ir nebejuokinti savo paaiškinimais apie Vikipedijos taisykles. Jei dar kas liks neaišku prašom kreiptis, bet paprašysiu nebesikartoti bei pasilaikyti savo pasvarstymus apie subjektyvumą ir objektyvumą sau.--Dirgela 19:04, 21 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]
Pasižiūrėkite į Rokai (Vilnius) ([7]), Sauslaukis (Kelmė) ([8]), Smilgiai (Radviliškis) ([9]) arba į kitą grupę - XI amžiaus 2-as dešimtmetis ([10]), XII amžiaus 5-as dešimtmetis ([11]). Paieškokite skirtumų, pagalvokite, kaip tokius straipsnius „kepti urmu“, pasvarstykite, ką naujo ir vertingo iš jų sužinojote (ir kaip tai buvo galima pateikti kitu būdu). Manau, po to bus aišku, kas yra „straipsnio šablonas“ (o gal ir kas yra turinys). --Martynas Patasius 20:51, 18 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Savaitės iniciatyva

Dėkuj už pagalbą, buvau išvykęs, negalėjau pakeisti temos :) Mefisto215 17:51, 18 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

sveikas sugrįžęs :) --Dirgela 07:23, 21 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Gerhardas Rudė

Hi, I wrote in 3 languages a small article about some unlucky man, who was linked with Samogitian Medininkai. I wrote also about Lithuanian in Belarus. Maybe it was interesting to your wiki. Greetings, Bocianski 22:31, 16 spalio 2010 (EEST)[atsakyti]

Harry Mulish

Why is article Harry Mulishg deleted? He is one of the most famous dutch writers. --Havang(nl) 21:16, 1 lapkričio 2010 (EET)[atsakyti]

This one - [12]? The explanation is given in the comment field. Or, in other words, one really should not try to write articles in the language he doesn't know (given that you asked this question in English, I guess that you wrote the article and you do not know Lithuanian). Otherwise the result is going to be completely worthless. And using the "Google Translate" (the deletion comment was "automatinis vertimas" - "automatic translation") is not going to help - the result is still mostly gibberish. Furthermore, anyone can use the same tool with the newest versions of the articles in other Wikipedias anyway, thus nothing is gained by saving the older version... --Martynas Patasius 22:08, 1 lapkričio 2010 (EET)[atsakyti]

Paveikslėliai iš lt.wikipedia į wikicommons

1) kur galima rasti aprašymą, kaip paveikslėlius būtų galima perkėlinėti į wikicommons? 2) ar yra galimybė lt.wiki... paveikslėlį rodyti wikicommons galerijose (rinkiniuose)?

1) Paveikslėlių įkėlimo vedlys: [13] Paveiksliuką iš lt.wiki tiesiog nusikopijuok į savo kompiuterį ir iš jo kelk į commons. 2) Kai įkelsi jis matysis ir commons. dėl rinkinių tai nelabai žinau kas tai.--Dirgela 10:35, 22 gruodžio 2010 (EET)[atsakyti]

Automatizuotas iliustracijų perkėlimo įrankis [14], nukopijuoja su visa istorija ir kt. Į commons galerijas paveikslėlius reikia įterpti rankiniu būdu, o kategorijose atsiras automatiškai priskyrus tam reikiamą kategoriją. Hugo.arg 11:18, 22 gruodžio 2010 (EET)[atsakyti]

Labas, persistengei su Drnovicėmis ;) Vienas dalykas, parinkdamas vienaskaitą (tai daugiskaitinis vietovardis), antra – savavališkai nuimdamas koordinates. Jei koordinačių vieta netinka – reikia optimizuoti atitinkamą šabloną, o ne išmesti aktualią informaciją, nes pagal Tavo pritaikytą principą koordinates reikėtų išmesti iš visų mūsų Viki straipsnių. CD 09:58, 5 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Spėju, kad hipotetinė vienaskaita būtų Drnovic, taigi Drnovicas, daugiskaita Drnovicai, niekaip nesuprantu kaip tu gauni Drnovices? Analogija - Katovicai, o ne Katovicės. O dėl tų koordinačių tai pataisykit kas sugebat, nes ten taip užpainiota, kad velnias koją nusilauš, matyt vpovilaitis bus rankas prikišęs. Na palikit tas koordinates tekste, nes su tuo kėlimu į palubes nuolat problemos - skirtingai rodo skirtingose naršyklėse, tai meniu užstoja, tai ant teksto užvažiuoja, paprastai šnekant jei nemokat padaryt normaliai tai nedarykit visai :( O išmečiau tam, kad kitaip negalėjau prieiti prie pervadinimo meniu.--Dirgela 19:34, 5 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Dėl čekiškų vardų adaptavimo pavyzdžių žr. Čekijos miestai-ice dažniausiai -> -icės, rečiau -icė, retai -icai. Dėl lyties paklausiau Kusurijos. Dėl koordinačių reikės pasiaiškinti – kokią naršyklę naudoji? „Jei nemokat padaryt normaliai“ – būsi pasikarščiavęs, nes man kokioje naršyklėje benaršyčiau, visur rodo gerai, bent iki šiol. Beje, Shift+Alt+E puikiai veikia visose naršyklėse. CD 06:49, 6 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Drnovicės yra daugiskaitinis, moteriškos giminės vietovardis. 1.p. Drnovice; 2.p. Drnovic; 3.p. Drnovicím; 4.p. Drnovice; 5.p. Drnovice!; 6.p. (o) Drnovicích; 7.p. Drnovicemi. Kaip ir Pardubicės. Ačiū, kad domitės. Jei reikia pagalbos verčiant, kreipkitės. Daug sėkmės ir sveikatos naujais 2011 m.! P.S.: Esu tikras Čekas (gal atleisite mano netyčines gramatines klaidas, jei pasitaikytų). Visas mokyklas, įskaitant univerzitetą baigiau Čekijoje. --Kusurija 08:14, 6 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Nesu specialistas, tai tikiu ką sakote, atleiskit už kaitaliojimus, tiesiog tai labai neintuityvu. Dėl koordinačių tai kiek pasikarščiavau, bet tai ne pirmas sykis, kai iškyla ši problema, bet kiekvieną kartą tas pats variantas - Vikipedija nėra ta vieta, kur būtų tinkama taisyklė "daug kam tinka tai ir gerai". Jei kažkur tai yra problema tai ją reikia taisyti, o ne "man rodo gerai" reiškia "gerai". Dabar gi vėl pakeičiau, kad į padebesius nebūtų keliama, nes ta pati info yra aiškiai matoma lentelėje, bet Hugo vėl atmetinėja, nors man tos koordinatės užstoja meniu. Pasikartosiu, jei neina padaryti normaliai, tai nereikia daryti visai ir siūlyti naudotis šortkutais. :( --Dirgela 21:45, 6 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Po man padarytos pastabos žr., tikrai nesitikėjau, kad galima būtų susilaukti pasiūlymo žr.. Tuo labiau, kad dar daug gyvosios gamtos (organizmų) yra neaprašyta. :) -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 19:21, 10 sausio 2011 (EET) [atsakyti]

Nelabai supratau ką norėjai pasakyti :) Nori išsigalvotas būtybes aprašyti kaip tikras? Tam yra visokių kitokių wiki paremtų projektų.--Dirgela 21:21, 10 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Aš tik norėjau paklausti ar aplamai pasakoms vieta vikipedijoje. Ar tik ne labiau yra proteguojama visokios išgalvotos būtybės, nei moksliškai paremti faktai. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 10:54, 13 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Na Vikipedija tai nėra kažkokia mokslo enciklopedija, pvz., lankomiausi yra mangos komiksus aprašantys puslapiai. O su išgalvotom būtybėm tai tik reikia nesuplakti mokslo su fantazija, t.y. iš straipsnio turėtų būti aišku ar tai reali, ar tik numanoma, ar tiesiog išsigalvota būtybė. Čia yra esmė mano pastabos dėl "valdovų" - turėtų būti aišku kur realūs, kur menami, kur tiesiog išsigalvoti valdovai, jau nekalbant apie tos lentelės abejotiną statusą aplamai.--Dirgela 18:12, 13 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Na manau, kad tai gal ir prisideda prie jos populiarumo, tačiau tikrai nedidina jos patikimumo. Ir manau, kad vis dėl to reikėtų daugiau dėmesio skirti jos patikimumo didinimui. Žr. Žr. Kai dėl pastabos dėl "valdovų", tai prie visų tokių valdovų buvo pateikta nuoroda į šaltinį kuriame apie jį buvo rašoma, o taip pat tam tikras požymis, kad jis yra legendinis. Gal nebent būtų galima prieštarauti, kad požymis kur yra legendinis valdovas, o kur ne yra nepakankamai išreikštas. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 17:33, 14 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Nežinau kodėl man asmeniškai keliama užduotis didinti Vikipedijos patikimumą ir skirti tam daugiau dėmesio? Aš jau kaip nors prioritetus nusistatysiu pats. Be to, patikimumas tik padidėtų, jei neklaidintume skaitytojų plakdami į krūvą legendinius ir tikrus valdovus ir nesiūlytume atsirinkti patiems pagal pateiktas nuorodas.--Dirgela 19:33, 14 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Beje, kokie tie slapti požymiai pagal kuriuos galima nustatyti, kad "Didieji Airijos Karaliai" yra tiek pat legendiniai kiek ir kunigaikščiai Palemonai ir pan.? Kas čia per "pseudoįvykiai" - "Eochu Mumu, tapo Didžiuoju Airijos karaliumi"? Man kyla didelių abejonių ar pats supranti, kurie "valdovai" tikri, kurie tik menami? Ar čia toks keistas būdas Vikipedijos patikimumui didinti?--Dirgela 19:15, 17 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Geriau būtų nebemaitinti šio "konflikto", nes gi ir taip akivaizdu, kad tie Airijos karaliai yra legendiniai (arba egzistavimas nepatvirtintas) ir jiems nevieta dienų įvykiuose. O VPovilaičiui būtų patartina kitą kartą neužsiminėti bandymu specialiai provokuoti kitų VP narių dirbtiniam konfliktui, dėl kažkokių asmeninių įsižeidimų --... ausis aptarimas 21:30, 17 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Na kam tie asmeniškumai ir dirbtini konfliktai? Kriptozoologijos straipsniuose tos būtybės aprašinėjamos ne kaip tikri gyvūnai, bet kaip menamos būtybės, kurios nepaisant nepatvirtinto egzistavimo susilaukia visuomenės dėmesio. Nuo to, kad aprašinėjamas koks sniego žmogus VP patikimumas nekrenta, nes straipsnyje aiškiai nurodoma, kad tai yra hipotetinė būtybė. Vikipedijos vienas iš tikslų aprašyti visus sutinkamus ar visuomenėje aptariamus reiškinius, daiktus ir t.t.--... ausis aptarimas 14:51, 15 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Taip. Na, ir, kadangi buvo paminėtos pasakos, nurodysiu, kad „Brolių Grimų pasakos“ ar „Batuotas katinas“ - straipsniai, kurie gali būti enciklopedijoje. Bet tai nereiškia, kad „Markizas Karabasas“ turi būti įtrauktas į, tarkim, Prancūzijos bajorų sąrašą - ne, net ir su „nuoroda į šaltinį kuriame apie jį buvo rašoma“ ir net jei yra „tam tikras požymis, kad jis yra legendinis“.
Ir, kadangi šitai lyg ir akivaizdu, nelabai suprantu - ar tokia „pastaba“ galėjo būti duota rimtai? Ar negi norėjosi žūtbūt „įgelti“? Kol kas turbūt reikėtų manyti, kad tai - nelabai pavykęs juokelis..? --Martynas Patasius 23:01, 15 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Straipsnių pilnumo kriterijai (Vikiprojektas:Šalys), Vokietija#Teisinė sistema

Vikiprojektas:Šalys pateiki pilnam straipsniui būtini bent penki skyreliai. Iš aprašo supratau, kad jų gali būti ir daugiau... Pvz., Kad ir „Teisinė sistema“ (žr. Jūsų keitimą [15], kuriuo buvo ištrintas visas skyrelis). --Brox 14:19, 19 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Ten yra straipsnio struktūra, kuri taikoma visiems dabartiniams tokio tipo straipsniams. Be abejo visi ten pateikiami "reikalavimai" yra rekomendaciniai, bet norėtųsi, kad būtų aiškūs argumentai, kodėl būtent Vokietijos straipsnyje būtinas "teisinės sistemos" skyrelis? Ar toks skyrelis būtinas visoms valstybėms? Geriausia dėl to ir būtų susitarti vikiprojekto aptarime, nes jei struktūros neus apie valstybes galima prirašyti žvėriškas paklodes informacijos, kurios niekas nei per kelias dienas negalės suskaityti.--Dirgela 16:32, 19 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Na šiaip aš už info glaustumą,- dėl galimų „paklodžių“ visiškai sutinku. Specializuotą info geriau kelti į atskirus straipsnius. Gal teisei pakaks ir nuorodos straipsnio gale („Taip skaitykite“ - Vokietijos teisinė sistema - kas norės, tas paskaitys). --Brox 12:25, 22 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Dar būtų variantas jungti skyrelį "politinė sistema" ir "teisinė sistema" į vieną.--Dirgela 12:27, 22 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Vaizdų pavadinimai

Kai kuriuose šablonuose, jeigu naudoji ne lt.wikipedia.org paveiksliukus (su kirilica pavadinime) - šablone paveiksliuko neparodo. Kaip pavyzdys - [16] ir šablonas pačiame straipsnyje. Yra sprendimas be mechaninio šaltinio kopijavimo į LT sistemą? -- Liutauras -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Liutaurasu (aptarimasindėlis)

Vaizdo pavadinime buvo nereikalingas tarpas. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 09:47, 25 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Ačiū! Liutauras
Vėlgi panaši sitaucija - straipsniai LDK-Maskvos karas (1500-1503) ir Lopušnos mūšis - paveikslėlių iš ukrainietiškosios dalies nerodo. Kodėl? Liutauras
Būtų pravartu paskaityti [pagalbos puslapį]. Jei ir tada neišeis - kreipkitės, ieškosim problemos.--Dirgela 17:51, 14 vasario 2011 (EET)[atsakyti]
Ačiū už nuorodą, tačiau ta prasminga informacija šiuo atveju nepadeda - Lopušnos teksto atveju, kaip matau po Nomad'o pataisymo, kažkodėl Infobox'ui reikėjo nurodyti sumažinto px dydį - kodėl taip, būtų įdomu, nes kituose naudojimuosi tokio reikalavimo nebuvo.. Klausimas dėl žemėlapio (paveikslėlio) kitame tekste lieka neatsakytas. Ačiū! Liutauras

Na, Nomad ten pakeitė ne tik dydį - tame šablone paveikslėlio parametre vardų sritis "vaizdas:" nėra numatyta, todėl reikia rašyti pilną iliustracijos įterpimo sintaksę kaip kad įterpiant į paprastą tekstą. Dėl žemėlapio ukrainiečių vikipedijoje, tai jis nėra įkeltas į bendrąją failų saugyklą (commons), todėl jo neišeina naudoti kituose projektuose. Galima jį atskirai įkelti čia, nors man to žemėlapio licencijavimas pasirodė įtartinas ir nelabai tinkamas. Hugo.arg 00:02, 15 vasario 2011 (EET)[atsakyti]

Dėl Infobox'o - ačiū, supratau, nors keista. Dėl ukrainietiško - taigi ten CC-BY licencija, kuo ji netinka? O jeigu tas failas įkeltas tik į ukrainietišką ir jo nėra commons'uose, tai lietuviškame jo negaliu pasiekti be papildomos kopijos darymo?

Ten nepaisant licencijos dar visas tekstas surašytas, kur rašo kad netinka komerciniam naudojimui. Taip, jei failas nėra commons saugykloje, tada ji tenka įkėlinėti atskirai. Hugo.arg 11:43, 15 vasario 2011 (EET)[atsakyti]

Supratau, tada pas jį netinkamai parinkta licencija - turėtų būti CC-BY-NC. Ačiū, Liutauras

Straipsnio pavadinimo keitimas

Sveiki gyvi, senokai beprisėdau prie wiki ir kažkaip pamiršau, kaip keisti straipsnių pavadinimus (taisau popiežių sąrašo klaidas, atitinkamai reikia keisti ir straipsnių pavadinimus). Gal galite priminti? Konsultantas 11:47, 28 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Pačiame Vikipedijos lango viršuje dešinėje pusėje, kur yra "ieškoti" langelis, paspauskite šalia kairėje esantį trikampėlį ir spauskite "perkelti". Langelyje "Naujas pavadinimas" keiskite pavadinimą, apatiniame langelyje galima parašyti priežastį. --... ausis aptarimas 11:54, 28 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Can you help me please?

Dear Dirgela, I found your name in the list of the ambassadors and I wonder if - when you have time - you can help me to translate and upload on lt.wikipedia a page about an international artistic movement [17]. It is very important for us. Thanks :)) --Aeron10 19:38, 31 sausio 2011 (EET)[atsakyti]

Dėl pervardinimo

Sveiki, Vikipedija:Biurokratai minima, kad galit pakeisti mano "slapyvardį" (į GarizzAS norėčiau :)). Kai užsiregistravau, maniau, kad būtų gudriau naudoti tikrą vardą - nepatikrinau tiesiog... :) Naudotojas:Šarūnas Steckis

Pakeista.--Dirgela 12:54, 13 vasario 2011 (EET)[atsakyti]

Dėl naujo Krikščionių Partijos straipsnio

"Lietuvos savivaldybių tarybų rinkimai"- straipsnio neutralumas yra ginčytinas. Kaip tai ištaisyti?

Netiko "pasirodė neblogai", visokie "net" ir "tik", nes jie yra požiūrio reikalas, bet matau dabar jau pataisyta.--Dirgela 17:45, 4 kovo 2011 (EET)[atsakyti]

Vertingo straipsnio tapsmas

Šiam straipsniui trūksta tik šaltinių. Kadangi jūs didžiąja dalimi jį praplėtėt tai siūlau norodyt šaltinius, jei tik įmanoma. Hinduizmas --CEO 11:13, 12 kovo 2011 (EET)[atsakyti]

Kodėl jokio atsako nesulaukiu? Juk prašau mandagiai. --CEO 23:24, 14 kovo 2011 (EET)--CEO 23:24, 14 kovo 2011 (EET)[atsakyti]

Nebūkite įkyrus, man ši tema visiškai neįdomi ir nieko bendro su ja neturiu, kažkada tik perkėliau ten teksto gabalą iš kito straipsnio neteisingu pavadinimu.--Dirgela 06:54, 15 kovo 2011 (EET)[atsakyti]

Kaip suprasti?

[18] Kodėl civilinės teisės mokslininkas, lyginamosios teisės tėvas negali būti vadinimas civ. ir lyg. t. mokslininku? --Brox 14:15, 27 kovo 2011 (EEST)[atsakyti]

Kodėl panaikinta cat.? Yra juk Kategorija:Lietuvos socialinio draudimo darbuotojai ir kitos iš finansų sektoriaus. --Brox 15:32, 27 kovo 2011 (EEST)[atsakyti]

Prašau įsiskaityti Vikipedija:Straipsnių kategorizavimo taisyklės ir atkreipti dėmesį į vieną esminį dalyką - tai, kad asmuo dirba ar dirbo Mokesčių inspekcijoje nėra pagrindas įtraukti juos į atitinkamą kategoriją, nes straipsniai priskiriami prie kategorijų pagal esminius bruožus, o ne pagal kai kuriuos ar visus. Nei vienas iš buvusių kategorijoje "mokesčių inspekcijos tarnautojai" nebūtų patekęs į Vikipediją dėl šios savo biografijos savybės, t.y. tai neesminės savybės. Tas pats greičiausiai ir su sodros darbuotojais, bet nespėju visko sužiūrėti. Jei bus dar kokių neaiškumų maloniai prašome kreiptis.--Dirgela 17:49, 27 kovo 2011 (EEST)[atsakyti]

Kada baigsite redaguoti šį straipsnį. Nes kaip pastebėjau Jūs net prieš penketą mėnesių įstatėte šabloną {{inuse}} ir jo nenuėmėte. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 08:44, 12 balandžio 2011 (EEST) [atsakyti]

Ten praktiškai reiktų perrašyti iš naujo, nes kažkas įkėlė labai prastą anliško straipsnio vertimą, inuse nuimu, gal kas ryšis tvarkyti.--Dirgela 19:19, 13 balandžio 2011 (EEST)[atsakyti]

Įspėjimas

Oficialiai įspėju, kad kitų naudotojų asmens šmeižtas, jų tyčinis įžeidinėjimas bei nelietuviškų, pipedijos terminų naudojimas Vikipedijoje yra netoleruotinas. Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 19:17, 22 balandžio 2011 (EEST) [atsakyti]

O aš ir netoleruoju, jei tik pamatau kur tokius reiškinius - iškart pranešu kam reikia. Ir nebūtina su manim oficialiai, galima ir paprastai kreiptis, jei manot, kad aš toleruoju kažkieno vykdomus šmeižtus, o tuo labiau tyčinius įžeidinėjimus. O dėl netoleruotinų terminų, tai galvoju sukurt specialią tam kategoriją ir šabloną, kad jei kur pamatyčiau, šmakšt ir uždėt galėčiau iškart, kad netoleruotina, dar specialų tam projektą sukursiu. Geriausia būtų sudaryti įtartinų šiuo atžvilgiu straipsnių sąrašą, pvz., visų kuriuose yra dalelytė -pipe-, tokius straipsnius įtraukti į specialią paslėptą kategoriją. O gal net dar geriau sukurti tris sąrašus - vieną su -pi-, kitą su -pip-, trečią su -pipe-. O tada padaryti specialų puslapį kur būtų nurodomi tokių straipsnių tarpusavio ryšiai, pvz., jei straipsnis su -pipe- rodo į straipsnį su -pip-. Jei turėtumėt kokių dar pasiūlymų tai maloniai prašysiu kreiptis.--Dirgela 22:51, 22 balandžio 2011 (EEST)[atsakyti]
  1. Prašau neužsiiminėti vikierezija. Įspėjimas buvo taikytas ne kam nors kitam, o tamstai. Visų pirmą prašau pasiaiškinti dėl [19], kuriame Tamstos frazė „Siūlau niekam nesidangstyti "tarptautiniais" projektais“ skamba labai įžeidžiančiai, t.y. kaip tvirtinimas, kad aš meluoju, nes Tamsta galvojate, kad projektą [20] sukūriau aš. Šį tvirtinimą aš laikau akivaizdžiu šmeižtu ir šiuo atveju reikalauju oficialaus atsiprašymo.
  2. Vietoje to kai paprašiau paaiškinti prieš tai mano nurodytą manę įžeidžiančią frazę, Tamsta tiktai sugebėjote pateikti akivaizdžius mano asmens įžeidimus [21]. Manau tokie įžeidinėjimai toli prasilenkia su naudotoju tarpusavio bendravimo geru tonu. Šiuo atveju prašyčiau atsiprašymo, na bet čia jau Tamstos kultūros klausimas ir ne man Tave auklėti.
  3. Na o paskutinėje vietoje perspėjime paminėjau, kad tamsta panaudojai savo pasisakyme [22] nelietuvišką žodį „erundoj“ (rus. ерунда - niekai, paistalai, tuščias dalykas, nesąmonė, niekas, menkniekis, nejau buvo sunku naudoti vieną iš galimų šio žodžio reikšmių. O taip pat panaudojai terminą „melejonus“ kurio neradau jokiame žodyne, nei lietuvių kalbos, nei tarptautinių žodžių, o tik pipedijoje, na bet jau ten parašyta, kas šį žodį vartoja, todėl nesikartosiu. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 09:21, 26 balandžio 2011 (EEST)[atsakyti]

Kažkodėl ilgai nesulaukiu reakcijos. Tikiuosi, nereikės kitą savavaitę kreiptis į bendruomenę. Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 18:30, 27 gegužės 2011 (EEST) [atsakyti]

Dėl laiko stokos negaliu skirti daug dėmesio tamstos rašiniams - jie paprastai labai ilgi, esmė nelabai aiški, daug nuorodų į kitas, senai vykusias diskusijas. Nelabai ir dabar suprantu ko iš manęs norite? Lyg ir išsiaiškinote kas yra "erunda", "melejonas" - kokios dar reakcijos nesulaukiate? Galiu nebent pagirti, kad ieškote jums nežinomų žodžių reikšmių (matau, kad net naujų suradote). Dar rašote apie kažkin kokias baisybes apie šmeižtus, įžeidinėjimus - bet ir apie tai aš jau nekartą esu pasisakęs, kad esu iš principo tik už kultūringą bendravimą. Niekur nesu sakęs, o net ir mintis nebuvo kilusi kaltinti jus kažkokių projektų autoryste, nei melu dėl tų projektų autorystės neigimo. Tuo labiau nepamenu, kad būčiau jus ir įžeidinėjęs - jūsų pateiktoje nuorodoje stengiausi kuo maloniau ir įtaigiau jums padėti suprasti esmę. Keista, kai žmonės, kuriems nori padėti ima ir įsižeidžia... --Dirgela 20:28, 27 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]
Labai dėkoju už atsakymą. O aš jau beveik buvau pagalvojęs, kad norėjote mane įžeisti. Tik dar norėčiau priminti, kad bendraujant su kitais nepažįstamais naudotojais, gal nereikėtų minėti jiems artimų žmonių. Tiems naudotojams gali pasirodyti, kad bandote kištis į jų asmeninį gyvenimą arba jiems tai gali priminti skaudžias netektis, o dėl to iš jų tada galite susilaukti atvirkštinės reakcijos nei Jūs tikėjotės. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 07:54, 30 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]
Man širdis krauju apsipila, kai pagalvoju kokių jautrių dalyvių gali pasitaikyt.--Dirgela 21:57, 30 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]

Jums skiriamas Viki-kava!

Jei manote, kad metų straipsnis yra nebaigtas geriau būtų, kad statytumėte šabloną {{Metai-stub}} į straipsnio pabaigą. O aplamai, jei jau taip labai domitės metų straipsniais, tai galėtumėte pasinaudoti straipsnyje Priemonės registruotiems vartotojams aprašyta priemonę „Sietini straipsniai - potencialiai galimų susieti puslapių paieška.“, kurios pagalba atlikti sietinų straipsnių paiešką ir tokiu būdu surasti informaciją, kurią galima būtų papildyti tuos metų straipsnius. Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 18:16, 9 gegužės 2011 (EEST) [atsakyti]

Žymiu tik tuščius metų straipsnius, t.y. tuos, kuriuose be šablono nėra jokios informacijos, kaip potencialiai trintinus, nes jie net neturi jokios perspektyvos būti kažkuo užpildyti. Na, o pasiūlymas ieškoti kuo užpildyti beprasmiškus straipsnius gana keistas.--Dirgela 18:33, 9 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]

Na manau, apie tai jau buvo diskutuota žr. O kai dėl „neturi jokios perspektyvos būti kažkuo užpildyti“, tai pvz. 197 m. pr. m. e., 198 m. pr. m. e. ir 199 m. pr. m. e. ar jau ir tokie tušti, palyginus gan greitai radau kuo juos papildyti. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 18:54, 9 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]
Taip, teko jau tai aiškinti, galiu ir pasikartoti, jei sunku suprasti anksčiau išdėstytas mintis: metų "straipsniai" yra faktų kratinys, neturintis nieko bendro su straipsniais. Todėl jokios perspektyvos tapti straipsniais jie neturi, na o "užpildyti" faktų kratiniais gal ir gali būti, neteisingai išsireiškiau. Ieškoti per straipsnius datų ir jas perrašinėti į "metų straipsnius" yra visiškai beprasmiška veikla, lyg nebūtų tokio išradimo kaip paieška, kurioje įvedus metus rodomi visi straipsniai su paminėta data. Taigi, tokia beprasmiška veikla užsiimti nesiruošiu ir kitiems nerekomenduoju. Na, o tie minėti "papildyti straipsniai" tai atleikit atrodo išties prastai, jei čia jau tas lygis, kuris turi būti pasiektas tai tiesiog gaila.--Dirgela 19:13, 9 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]

Normalūs tie straipsniai, nereikia nusišnekėti, kad per paiešką rasti lengviau. Aš nesupratu, lygtais vietos gaila, ar ką, kas čia blogo, jei yra straipsnis su paminėtais kaikuriais svarbiausiais tų metų įvykiais? Vietoj šablonų dėliojimo geriau prisidėtumėte prie pildymo. Hugo.arg 19:18, 9 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]

Tai pirmyn pildykit, rankiokit po straipsnius tuos metus, gal kuom nors trukdau? VA sudėjau šablonus tai vpovilaitis iškrat papildė :) O gal geriau būtumėt pirmiau surankioję, o tik paskui kelis tūkstančius tuščių straipsnių prigeneravę? Nes kažkaip kai reikia pildyt tai kažkodėl mane puolėt raginti.--Dirgela 20:27, 9 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]

priminimai

Vasario 1 - birželio 1

  • Straipsniai prieš mūsų erą.
  • automatiniai šaltiniai.[23]
  • kiekvienai rūšiai po šabloną [24]
  • šablonų kaitaliojimai pačiam nesuprantant kam to reikia ir su niekuo nepasitarus [25]
  • chamizmas [26]
  • moliuskų šaltiniai
  • valdovų šaltiniai
  • išnašos [27]
  • Vikipedija:Nepasiekiamas straipsnis [[28]][[29]]
  • automatiniai filtrai
  • keistieji įspėjimai [[30]]
  • asmeninis rūpestis botais [31]
  • "Ontologijos" [32]
  • Arba gerai, arba niekaip [33]
  • Aptarimų kategorijų kūrimas [34]
  • Niekam nereikalingi šablonai [35]

Varškė

Na tai kas čia per žaidimai ar tai kaži kokie eksperimentai? Šiaip, beje, čia piktnaudžiavimas admin. teisėmis asmeniniais tikslais. Jei jau taip norisi tą nuorodą pareklamuoti (nors neaišku, ką ten reklamuoti), tai gal geriau į savo asm. puslapį dėti? Hugo.arg 22:19, 28 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]

oj kokis tamsta budrus :) Čia ne nuoroda populiarinama, o Vikipedija, bet detalių negaliu atskleisti kol kas. pakentėkite kelias dienas, Vikipedijoje tikrai yra daugiau taisytinų nuorodų.--Dirgela 22:26, 28 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]

Nekorektiškumas

Tamsta jautresnį dalyvį galėtumėt ir įžeisti, žr. [36] - Bendruomenės Balsavimuose "multiplikavęsis" nesu. Prašom skaityti atidžiau komentarus bei įsigilinti į jų esmę. --Brox 18:13, 7 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Pats skaityti nemoki, apie jokius balsavimus aš niekur nerašiau. O šiaip tai vimdina nuo tavo klonų ne tik jautresnius, bet ir mažiau jautrius dalyvius.--Dirgela 19:34, 7 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]
Snooker komentaruose kalba ėjo apie rinkimus į adminus, t.y. balsavimą - kas ir po kiek turi balsų. Įkišote savo trigrašį ne į temą, dabar bandote paneigti savo komentarą. --Brox 19:34, 8 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]
O pats bent skaitai ką rašai? "be paprastų dalyvių yra dar susidvejinusių asmenybių, galinčių balsuoti dvigubai." Ar supranti ką pats parašei? Tamsta esi susimultiplikavusi asmenybė, galinti balsuoti net nežinia kiek kartų. Apie kokius paneigimus čia šneki? Gal jau liaukitės rašinėti nei šį nei tą?--Dirgela 19:54, 8 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Kalba ėjo apie administratorius, kadangi jų balsai skaičiuojami dvigubai - 1 admin lygu 2 balsai. --Brox 20:23, 8 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Na ir? O aš apie ką - gal apie kosmonautiką? Tu su savo klonais - administratoriais ir ne - galėtum dešimtim balsų pririnkti, o jam mat nepatinka, kad administratoriai turi du balsus.--Dirgela 20:28, 8 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Redagavimo karai

Kodėl įsitraukėte į redagavimo karą [37] vietoj toj, kad palauktumėte, kol baigsis diskusija? Kaip priėjote išvados, kad terorizmas nėra nusikaltimas ir kad nusikaltimas nėra teisės (-> teisinės sistemos) dalykas? --Brox 21:56, 10 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Tamsta vis vien diskutuojate pats su savimi, nes esat įsitikinęs savo šventa tiesa. O redagavimo karą Jūs ir išprovokavote bei piktnaudžiaudamas savo admin teisėmis užrakinote straipsnį, palikdamas savąją versiją su kategorija:Norvegijos teisinė sistema, nors puikiai žinojote, kad reikia užrakinant atstatyti prieškonfliktinę straipsnio versiją, tai yra versiją, kurioje tamsta dar nebuvot pridėjęs savo kategorijos. --Snooker apt. 22:13, 10 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Turėtumėt žinoti, kad pagrįsti keitimą, šiuo atveju naujos kategorijos priskyrimą reikia būtent Jums, o ne kitiems dalyviams. Kol jo pagrįsti negalite Jūsų keitimas yra atmestas, o Jūsų bandymas grąžinti atgal vadinamas redagavimo karu. Teisė nėra tas pats kaip ir teisinė sistema. Galima būtų teigti, kad nusikaltimai yra teisės mokslo objektas (tiksliau tam tikros jos šakos, pvz., kriminologijos), tačiau teigti, kad jie yra teisinės sistemos sudėtinė dalis yra grynas nesusipratimas. Čia tas pats lyg nusikaltėlius priskirtume teisėsaugininkų kategorijai.--Dirgela 22:08, 10 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Šiuo atveju Jūs teisinę sistemą suvokiate tik kaip Teisėsaugą, t.y. tik teisines institucijas (teisėsaugininkus)? Toks aiškinimas per siauras. O kur priskirsite teisinę tikrovę, teisinę tvarką (teisėtvarką), teisės normų realizavimą (teisės realizaciją), t. n. laikymąsi ar nesilaikymą (pvz., nusikalstamumą)? --Brox 22:33, 10 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Kodėl nepriskirti [38]? Žr. en:Category:Terrorism in Iraq -> en:Category:Crime in Iraq -> en:Category:Iraqi law (Kategorija:Irako teisinė sistema). --Brox 22:34, 10 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Siūlyčiau konkrečius keitimus aptarinėti konkrečiuose puslapiuose, taip pat neklausti manęs kaip priskirti kategorijas angliškoje viki. Šiuo atveju priežastys tos pačios kaip ir su terorizmu Norvegijoje, neturėjo būti sunku ir pačiam susigaudyti.--Dirgela 07:09, 11 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Perspėjimas (redagavimo ir administravimo karai)

Perspėju, kad redagavimo ir admin. karai [39], kuriuos provokuojate savo veiksmais gali baigtis administratoriaus teisių atėmimu. Prašom neignoruoti Bendruomenės perspėjimų. Geriau pasisakykite diskusijoje Kategorijos aptarimas:Nusikalstamumas Irake. --Brox 12:08, 12 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Nešnekėkite bendruomenės vardu. Esu jau Jums pakankamai prieinamai paaiškinęs kas yra redagavimo karas ir kas turi pagrįsti keitimus. Jei pamiršote - paskaitykite dar kartą.--Dirgela 17:35, 12 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Tai gal neatmetinėsit normalių keitimų? Ar irgi kažkas užplaukė? Hugo.arg 18:42, 12 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

dėl Brox ir Tik-Kon

Siūlau pažiūrėti į meta arba Brox aptarimą. Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 18:39, 12 rugpjūčio 2011 (EEST) [atsakyti]

Ar pats ištaisysi savo administravimo klaidas, ar reiks kviesti kitą administratorių, kad ištaisytų jas. Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 21:31, 12 rugpjūčio 2011 (EEST) [atsakyti]

Labas, kol kas atblokavau 'Sands' ir 'Tik-Kon' vartotojus, kadangi pagal http://meta.wikimedia.org/wiki/Steward_requests/Checkuser/2011-08#Brox.40lt.wikipedia ataskaitą jie nėra 'Brox' klonai. Jeigu bus argumentų, pagrindžiančių šių vartotojų blokavimą, reikės sprendimą peržiūrėti. CD 11:20, 23 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]
Pagal nuorodą matau, kad jie vienas kito klonai, dėl to ir blokuoti, gal kiek nevykęs blokavimo komentaras. Jei jums nekliudo susiklonavę naudotojai, tai galite ir atblokuoti. Čia pas mus darosi gražia tradicija turėti po keletą klonų, ar ne Vpovilaiti? :) --Dirgela 07:27, 24 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Labas, nesvarbu, kad J. Statkutė atrodo istoriškai keistai (aš ir pats gana kritiškai ją vertinu), bet jos versija straipsnyje nepateikiama kaip pagrindinė, be to, paskaityk originalą ir pamatysi, kad pagrįstumas yra. CD 15:41, 4 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]

Aha, čia dar "tiktų" Gedgaudo teorija apie "lietuvišką" Pale(i)stinos pavadinimo kilmę =) Hugo.arg 15:49, 4 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]

Mano nuomone, nereikia gretinti nesugretinamų dalykų. Ir neužsiimkime istorijos selekcija. CD 16:28, 4 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]

"Neužsiimkime istorijos selekcija" dar nereiškia, kad reikia aprašyti kiekvieną fantaziją, kuri kam šovė į galvą. --Nomad 05:48, 5 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]
Tai ne istorija, o kažkokia "paraistorija", dėl to jai vietos vikipedijoje nematyčiau. Negi pradėsime traukti ir kitus jos teiginius, kad baltai iš tikro yra gudai, kad Lietuva ir Prūsija užkariavo pusę Europos ir įveikė Romą, kad baltai/gudai išstumė germanus iš Ispanijos? O gal dar parinkime keletą panašių autorių - vienas pvz., teigia, kad žemaičiai buvo užkariavę visą Aziją iki Kinijos (yra storais viršeliais išleista knyga). Tik kuo tada Vikipedija skirsis nuo Juokopedijos ir kitų panašių jumoristinių interneto leidinių?--Dirgela 20:30, 6 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]

Bot Flag

Hello Dirgela! If you find time to check on my request for bot flag here and see if I can do some more tests? Or could you approve my little bot and grant the flag? Thanks for your time! --Hedwig in Washington 02:40, 16 rugsėjo 2011 (EEST)[atsakyti]

Новый дизайн "Pagrindinis puslapis" на Мета-вики

Привет! Ты когда-то давно делал литовскую версию заглавной страницы Мета-вики (meta:Pagrindinis puslapis), - и вот пришло время обновить её, в связи с переходом на унифицированный дизайн. Это несложно - нужно пройти по ссылке, перевести названия разделов и сохранить шаблон. А затем нажимать на ссылки для редактирования каждой секции, и там - также перевести тексты значений параметров (глядя на meta:Pagrindinis puslapis). После того, как всё будет переведено, нужно заменить текст meta:Pagrindinis puslapis на включение шаблона "Main_Page/lt". Спасибо заранее ;).--Kaganer 04:18, 21 spalio 2011 (EEST) PS: Я, правда, уже звал участника Justass, но он что-то не откликается. Так что вся надежда на тебя ;)--Kaganer 04:18, 21 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]

Suteikta Atlikta - Translated. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 10:10, 21 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]
Thanks! Please check my note for small fixes. --Kaganer 13:53, 21 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]

Taisyklių skydelis straipsnių kategorijoms pagal metus

Aš manau jog ši taisyklių dalis priimta nustatyta balsavimo tvarka su tuo tik skirtumo jog buvo balsuojama už dalį dokumento. Pakartotini perbalsavimai dėl man nelabai patinka nes pavargusi bendruomenė gali tiesiog pasitraukti iš begalinių diskusijų. Bet iš esmės galima daryti ir kaip tu siūlai. AudriusA 10:56, 27 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]

Kreipiuosi kaip į šiuo metu aktyviausią biurokratą. Šiuo metu susikaupė gana daug prašymų bot'o statusui gauti. Gal galėtum juos išnagrinėti. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 13:19, 27 spalio 2011 (EEST) [atsakyti]

Benagrinėdamas matau "2011-02-01T09:46:08 Vpovilaitis (Aptarimas | indėlis | blokuoti) pakeista Naudotojas:JackieBot grupės narystė iš (jokių) į Botas ". Gal pats pirma pranagrinėk ir išmesk tuos, kuriems jau prieš pusę metų suteikei teises?--Dirgela 20:32, 27 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]

GedawyBot

Hi. According to this, Where can i request bot flag here?--محمد الجداوي 10:11, 28 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]

Never mind! I realized now that i've already got bot flag. Many thanks.--محمد الجداوي 10:16, 28 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]

Įspėjimas - skubotas straipsnio (Robertas Degesys) trynimas be diskusijos

Pirma diskusija turi būti užbaigta, o tik po to galima priimti sprendimą. Straipsnio trynimas nei iš šio, nei iš to - piktnaudžiavimas administratoriaus teisėmis. --Brox 09:27, 6 lapkričio 2011 (EET)[atsakyti]

Straipsnis buvo pažymėtas kaip neatitinkantis reikšmingumo kriterijų, jokia diskusija nevyko. Nuolatinis straipsnių, neatitinkančių reikšmingumo kriterijų kūrimas gali būti vertinamas kaip vandalizmas.--Dirgela 10:30, 6 lapkričio 2011 (EET)[atsakyti]
Pažymėtų straipsnių yra daug, ir kabo keli mėn. Kodėl puolėt trinti šį, kai vyko diskusija, kai tuo tarpu dėl kitų ne/reikšmingų str. nėra jokių disk.? --Broox 08:02, 9 lapkričio 2011 (EET)[atsakyti]

Užuominos į vandalizmą

Negražu kalbėti apie vandalizmus, kuomet svarstomi tamstos kaip administratoriaus veiksmai [40] Nuolatinis straipsnių, neatitinkančių reikšmingumo kriterijų kūrimas gali būti vertinamas kaip vandalizmas. Verčiau atkurtumėt straipsnį, kol nepradėta procedūra dėl administratoriaus teisių atėmimo. --Brox 11:23, 6 lapkričio 2011 (EET)[atsakyti]

Įspėjimas dėl piktnaudžiavimo administravimu (apie keiksmažodžius etc.)

Blokavimas atliktas dėl administravimo kritikos, ne dėl asmens ir administratoriaus pareigų kritikos, nors pačiam turėtų būti nuojauta, kad administravimo pabaiga artėja.

2. 11:55, 6 lapkričio 2011 Dirgela (Aptarimas | indėlis) pakeisti Brox (Aptarimas | indėlis) blokavimo nustatymai, naujas blokavimo laikas – 3 metai (paskyrų kūrimas uždraustas, el. paštas užblokuotas, negali redaguoti savo naudotojo aptarimo puslapio) ‎ (Grasinimai, įžeidinėjimai, keiksmažodžiai)

Ir kur čia buvo keiksmažodžių?

Kaip nustatytas 3 metų terminas - iš akies, kaip visada? --Onsettouch 18:30, 6 lapkričio 2011 (EET)[atsakyti]

Username rename request: White Cat -> とある白い猫

Hi, I'd like my username be renamed per my SUL rename. Thanks. -- Cat chi? 03:47, 29 gruodžio 2011 (EET)[atsakyti]

User:とある白い猫 already exists.--Dirgela 07:05, 29 gruodžio 2011 (EET)[atsakyti]

Atsakymas į pastabas

Jums tik reikėjo pataisyti (ištrinti) vieną tą skirsni dėl ko jums užkliūvau Lietuvos reljefas, įdėdamas laužtinius [[]] skliaustus, bet neatšaukti visus mano papildymus su vidinėm nuorodom.

Straipsnyje Lietuva, lentelėje klimatas, surašiau kiekvieno mėnesio pavadinimus su aktyviom vidaus nuorodom, kaip kad sau, vas ir tt. Žmogus iš šalies susidomėjes viena ar kita tema gali į ją lengvai patekti ir tokiu būdų yra galimybė kad jis susidomėtų vienos ar kitos temos papildymu. Dabar kada jūs panaikinote straipsnio Lietuva lentelėse Temperatūrų rekordai ir Klimatas aktyvias vidines mėnesių nuorodas, skaitytojai dalį temų (straipsnelių) aplenkia, kada nėra aktyvios vidinės nuorodos kaip kad šiuo atveju klimato lentelėje į lietuviškus mėnesius.

Prašau palikite mano smulkius pataisymus, tik panaikinant laužtinius pridėtus skliaustus straipsnio Lietuva straipsnio temoje - Lietuvos reljefas. Tikiuosi suprantate ir grąžinsite atgal paskutinius pakeitimus išskyrus tik tą smulkmeną, kuri jums užkliūvo. Kails 20:07, 1 sausio 2012 (EET)

Na ten ne vien tik "Lietuvos reljefas", bet ir susiliejančios bei perteklinės nuorodos, dėl atmečiau visą keitimą, nes realiai nuo to straipsnis nepagerėjo. Abejotina, kad skaitydamas apie Lietuvos klimatą skaitytojas susidomė kas yra "sausis" ar "vasaris". Nebūtina visus esamus ir galimus straipsnius žymėti laužtiniais skliaustais, užtektų tik esminių, susijusių su konkrečiu tekstu. Nuorodos turėtų vesti į tekstą papildanči informaciją, o ne į nesusijusias temas. Jei norėsite paaiškinimų kiekvienos nuorodos atžvilgiu, galėsiu paaiškinti papunkčiui.--Dirgela 23:37, 1 sausio 2012 (EET)[atsakyti]

Kontaktui

Lb, jei turėsite ūpo - atsiliepkite - reikia kažkiek info apie ankstyvąją VP (netgi, iki jūsų įsijungimo į ją). Berods, esate likęs vienu iš pirmųjų adminų, tačiau kai ką žinosite ir iš ankstesniųjų laikų. Geriau bendrauti asmeniškai, el.paštu
(galite šį tą iškart parašyti apie „pradžią“...
Dėkui, --JonasS 10:26, 5 sausio 2012 (EET)[atsakyti]

Man visada galima parašyti per vikipediją, nepublikuojant spameriams savo meilo adreso. Be to, tas JonasS, loreta, skamba gan transvestitiškai, gal visgi pervadinti?--Dirgela 22:33, 7 sausio 2012 (EET)[atsakyti]

- Taigi klausimai:
a) kieno iniciatyva prasidėjo lietuviškoji VP (lt.wikipedia.org)? Kaip tai vyko?
b) kas administravo VP iki jūsų? Kas buvo pirmaisiais biurokratais?
c) ar yra kas žinoma apie apie pirmuosius vartotojus: Tomas ir kt.
d) bile kas dar, ką galėtume pasakyti apie VP 2003-ais...
--JonasS 09:32, 8 sausio 2012 (EET)[atsakyti]

a) niekas nežino. sukūrus lietvikį atrodo buvo gero pusmečio pauzė, kai neredagavo niekas, taigi jokio tęstinumo nuo pirųjų dienų neišliko. b) pradžioje nebuvo nei administratorių, nei biurokratų, nes dalyvių tebuvo vienas kitas, pavykdavo ir taip susitvarkyti. iš pradžių redagavau net neprsijungęs, nes nemačiau tame prasmės, bet paskui primečiau, kad negerai, kai ip adresas rodomas. Pirmaisiais biuroktatais buvo berods knutux ir aš, iki tol administratorių teisės buvo suteikiamos bendru sutarimu. c) aš lygtais esu antras registruotas naudotojas, pirmasis buvo turbūt tomas, apie kurį nieko nežinoma. Nuo 2003 pavasario iki rudens man atrodo registruotų naudotojų nebuvo ir redaguota buvo labai nedaug, straipsnių kokie penki ir tebuvo, kuriuos tomas sukūrė. d) 2003 buvo sukurpti kokie 20 straipsnių ir sutvarkytas pagrindinis puslapis, plėtra prasidėjo tik kitais metais. Šiaip jau tai senokai buvo, sunku ką ten daug prisiminti.--Dirgela 10:35, 8 sausio 2012 (EET)[atsakyti]

Wiki Loves Monuments

Hi, would you be intrested in organizing Wiki Loves Monuments photo contest in Lithuania, see http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Monuments_2012.

Raul @ WLM Estonia. --WikedKentaur 15:50, 6 vasario 2012 (EET)[atsakyti]

Dirgela, neapsimsi? Ta-Ntalas 11:55, 22 vasario 2012 (EET)[atsakyti]
Nelabai su laiku man paskutiniu metu, gal kas kitas galėtų užsiimti?--Dirgela 19:26, 25 vasario 2012 (EET)[atsakyti]
I might be interested... --Nomad 17:28, 29 vasario 2012 (EET)[atsakyti]
WLM discussion continiues at Naudotojo_aptarimas:Nomad#Wiki_Loves_Monuments --WikedKentaur (aptarimas) 10:12, 9 kovo 2012 (EET)[atsakyti]

Renaming request

Hello. I request renaming my two following accounts:

  • محمد الجداوي → Avocato
  • GedawyBot → AvocatoBot

Confirmation link: [41]. Reason: Privacy reasons. Please note: You may found the destination accounts (Avocato & AvocatoBot) already exist, I created these new accounts here automatically by mistake (self-created), and I own them (see here and here). Thanks in advance.--M.Gedawy 01:19, 10 rugpjūčio 2012 (EEST)[atsakyti]

Changing username

Hello and Sat Sri Akaal! Neither I know the language nor where to request, so writing here. I'm changing my username globally to "itarbuttar" as per the meta request. Please check to verify and rename and oblige. Thanks a lot. --TariButtar (aptarimas) 16:48, 7 lapkričio 2012 (EET)[atsakyti]

Wikitravel

May I request that Šablonas:Wikitravel and Šablonas:Wikitravelpar be deleted? They're no longer in use as all content which was on WT is now in Wikivoyage:, a Wikimedia project. K7L (aptarimas) 19:56, 25 vasario 2013 (EET)[atsakyti]

Updating the logo for this wiki

New logo

Hello! As part of the update of Wikipedias logos to the new (2010) 3D puzzle globe version, we have noticed that your wiki's current logo is missing, outdated or with wrong translation. We are trying to help Wikipedias get a locally-adapted correct logo, by taking the technical difficulties on us, and in about a week from now we'll be replacing the current logo with the new one shown in this gallery, with explanation. If the translation is wrong, or there's another error in the new logo, or the community disagrees with the update, please update the list of logos or tell us on its talk. Feel free to translate this message and to move/copy/forward it where appropriate. Thanks, Nemo 14:46, 11 kovo 2013 (EET)[atsakyti]

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 19:51, 3 gegužės 2013 (EEST)[atsakyti]

Hi, sorry for writing in English. I'm writing to ask you, as a bureaucrat of this wiki, to translate and review the notification that will be sent to all users, also on this wiki, who will be forced to change their user name on May 27 and will probably need your help with renames. You may also want to help with the pages m:Rename practices and m:Global rename policy. Thank you, Nemo 19:51, 3 gegužės 2013 (EEST)[atsakyti]

Naudotojo vardo pakeitimas

Labas. Ar tu galėtum pakeisti mano naudotojo vardą nuo Naudotojas:Glebas į Naudotojas:Glossologist, kad aš galėčiau savo paskyrą prijungti prie SUL. Identiteto patvirtinimas. --Glebas (aptarimas) 02:50, 3 birželio 2013 (EEST)[atsakyti]

Labas. Nelabai suprantu ką reikia padaryti - Naudotojas:Glossologist jau egzistuoja. Tai, kad egzistuoja Naudotojas:Glebas neturėtų niekam kliudyti.--Dirgela (aptarimas) 23:10, 7 liepos 2013 (EEST)[atsakyti]
Iš pradžių reikia pervadinti Glossologist į kažką kitą, pvz., Glossologist-usurped, ir po to – Glebas į Glossologist. --Glebas (aptarimas) 11:18, 18 liepos 2013 (EEST)[atsakyti]
Lyg ir pervadinau kaip norėjai.--Dirgela (aptarimas) 19:13, 22 liepos 2013 (EEST)[atsakyti]

Rename request

Hi Dirgela, Would it be possible to take a look at this user's rename request? Thank you very much. --Bencmq (aptarimas) 04:33, 18 liepos 2013 (EEST)[atsakyti]

Darkicebot

Could you please remove the bot flag from my bot, User:Darkicebot? It will no longer be active. Thanks, Razorflame (aptarimas) 04:21, 25 liepos 2013 (EEST)[atsakyti]

Pakeisti paskyros vardą

Sveiki!
Gal galetumete pakeisti mano prisijungimo varda is «Moscowconnection» i «Moscow Connection»?
Я сейчас везде переименовываюсь, įrodymas: enwiki 1, enwiki 2.

Dėkoju! --Moscowconnection (aptarimas) 10:59, 20 lapkričio 2013 (EET)[atsakyti]

Padaryta.--Dirgela (aptarimas) 07:05, 22 lapkričio 2013 (EET)[atsakyti]

Request for username change : Hosiryuhosi -> Rxy

Hello. Could you please change my username?

done.--Dirgela (aptarimas) 17:45, 12 kovo 2014 (EET)[atsakyti]

Čekoslovakijos respublika

Nematau reikalo pradėti kvailų redagavimo karų: 1. Straipsnis neturi būtino objekto apibrėžimo. Net ir toliau neaišku, kas toji "respublika", kada ji susikūrė, kokias teritorijas užėmė ir kur ji dingo, o gal tebegyvuoja. 2. Valstybių "išnykimai iš žemėlapių" ir "legionai" XX a. neegzistavo - tokius teiginius reikėtų palikti romanuose. Ir iš pačio straipsnio nieko ir nelieka.--Submixster (aptarimas) 21:55, 12 gegužės 2014 (EEST)[atsakyti]

+ jei redaguojate, kodėl įdėjote žymą „ist-stub“, po šio jūsų "rakinimai" panašūs į piktnaudžiavimą savo teisėmis. --Submixster (aptarimas) 22:03, 12 gegužės 2014 (EEST)[atsakyti]
Jei turi pastabų straipniui tam yra skirtas straipsnio aptarimas.--Dirgela (aptarimas) 22:07, 12 gegužės 2014 (EEST)[atsakyti]
Kaip suprantate, pastabų turiu jums, o pastabas straipsniui jau buvau išreiškęs pačiame straipsnyje ir jo pakeitimo kometare.--Submixster (aptarimas) 22:09, 12 gegužės 2014 (EEST)[atsakyti]
Kokių pastabų man turite? Sukūriau ir redaguoju straipsnį, o kad išvengti redagavimo karo jį užrakinau kol pabaigsiu redaguoti. Jei manote, kad straipsnis netinkamas pastabas prašau išreikšti jo aptarime, ten ieškosime bendro sutarimo. Jei pažadėsite nutraukti redagavimo karą mielai atrakinsiu straipsnį.--Dirgela (aptarimas) 22:13, 12 gegužės 2014 (EEST)[atsakyti]
Atsiprašau, jei dėl kokių priežasčių jus įžeidžiau - mano bendravimo maniera bendru atveju nėra pati maloniausia. Sveikintina, kad jūs prisidedate prie Viki projekto. Tiesiog žinau, kad jūs esate senbuvis ir gana keistai pasirodė, kad straipsnis pradedamas labai ne "vikipediškai" - matau, kad En: Wiki yra analogiškas dėstymas.--Submixster (aptarimas) 22:25, 12 gegužės 2014 (EEST)[atsakyti]
Np, panašu, kad laiku neįdėjau inuse skydelio, sorry.--Dirgela (aptarimas) 22:31, 12 gegužės 2014 (EEST)[atsakyti]

Administratorių skyrimas

Sveikas, reiktų priimti sprendimą, dėl administratrių teisių suteikimo Hugo.arg (Vikipedija:Kandidatavimas į administratorius). Šiuo metu tu vienintelis aktyvus biurokratas. Kas liečia "laikiną teisių suteikimą" - būtent biurokratas tai gali ir įgyvendinti. Kai praeis terminas jis gali panaikinti tas teises. Ta-Ntalas (aptarimas) 23:02, 6 rugpjūčio 2014 (EEST)[atsakyti]

Hi, could you please remove bot status from my bot JhsBot? I only used it for interwiki on this wiki, and since we now have Wikidata, the bot is obsolete. Thanks in advance! Jon Harald Søby (aptarimas) 17:55, 17 rugpjūčio 2014 (EEST)[atsakyti]

An important message about renaming users

Dear Dirgela, My aplogies for writing in English. Please translate or have this translated for you if it will help. I am cross-posting this message to many places to make sure everyone who is a Wikimedia Foundation project bureaucrat receives a copy. If you are a bureaucrat on more than one wiki, you will receive this message on each wiki where you are a bureaucrat.

As you may have seen, work to perform the Wikimedia cluster-wide single-user login finalisation (SUL finalisation) is taking place. This may potentially effect your work as a local bureaucrat, so please read this message carefully.

Why is this happening? As currently stated at the global rename policy, a global account is a name linked to a single user across all Wikimedia wikis, with local accounts unified into a global collection. Previously, the only way to rename a unified user was to individually rename every local account. This was an extremely difficult and time-consuming task, both for stewards and for the users who had to initiate discussions with local bureaucrats (who perform local renames to date) on every wiki with available bureaucrats. The process took a very long time, since it's difficult to coordinate crosswiki renames among the projects and bureaucrats involved in individual projects.

The SUL finalisation will be taking place in stages, and one of the first stages will be to turn off Special:RenameUser locally. This needs to be done as soon as possible, on advice and input from Stewards and engineers for the project, so that no more accounts that are unified globally are broken by a local rename to usurp the global account name. Once this is done, the process of global name unification can begin. The date that has been chosen to turn off local renaming and shift over to entirely global renaming is 15 September 2014, or three weeks time from now. In place of local renames is a new tool, hosted on Meta, that allows for global renames on all wikis where the name is not registered will be deployed.

Your help is greatly needed during this process and going forward in the future if, as a bureaucrat, renaming users is something that you do or have an interest in participating in. The Wikimedia Stewards have set up, and are in charge of, a new community usergroup on Meta in order to share knowledge and work together on renaming accounts globally, called Global renamers. Stewards are in the process of creating documentation to help global renamers to get used to and learn more about global accounts and tools and Meta in general as well as the application format. As transparency is a valuable thing in our movement, the Stewards would like to have at least a brief public application period. If you are an experienced renamer as a local bureaucrat, the process of becoming a part of this group could take as little as 24 hours to complete. You, as a bureaucrat, should be able to apply for the global renamer right on Meta by the requests for global permissions page on 1 September, a week from now.

In the meantime please update your local page where users request renames to reflect this move to global renaming, and if there is a rename request and the user has edited more than one wiki with the name, please send them to the request page for a global rename.

Stewards greatly appreciate the trust local communities have in you and want to make this transition as easy as possible so that the two groups can start working together to ensure everyone has a unique login identity across Wikimedia projects. Completing this project will allow for long-desired universal tools like a global watchlist, global notifications and many, many more features to make work easier.

If you have any questions, comments or concerns about the SUL finalisation, read over the Help:Unified login page on Meta and leave a note on the talk page there, or on the talk page for global renamers. You can also contact me on my talk page on meta if you would like. I'm working as a bridge between Wikimedia Foundation Engineering and Product Development, Wikimedia Stewards, and you to assure that SUL finalisation goes as smoothly as possible; this is a community-driven process and I encourage you to work with the Stewards for our communities.

Thank you for your time. -- Keegan (WMF) talk 21:24, 25 rugpjūčio 2014 (EEST)[atsakyti]

--This message was sent using MassMessage. Was there an error? Report it!

Central Eastern European Meeting-2014, Kyiv

Hi, Dirgela!

On December 19-21 in Kyiv will take place Wikimedian Central Eastern European Meeting-2014. There are still no representative from Lithuania, and we want to invite you to participate at this conference. You can learn more about the conference from this page. If you're interested in participation, please fill in the required form. If you want to be a speaker at some sessions, please let me know. Thanks! --Ліонкінг (aptarimas) 14:20, 28 lapkričio 2014 (EET)[atsakyti]

Natural Pharmaceuticals neutralumas

Sveiki, jūs pats laikotės akivaizdžiai neigiamos ir niekuo neparemtos nuomonės apie šią įmonę ir tokią informaciją (ir tik tokią) platinate. Viki projektas, mano įsitikinimu, nėra skirtas teisybės ieškojimams (kas savaime suprantama, reiškia "savo teisybės" skleidimą). Jūsų parašymai "apgaudinėja senukus" patys savaime rodo jūsų nusistatymus kitiems Viki naudotojams. Prie to galima priskirti ir jūsų keitimą straipsnyje Leonardas da Vinčis, nes jums leidiniai, kaip suprantu, nėra pakankami šaltiniai, užtat internetiniai blogai - pakankami. Paskutiniai jūsų atsakymai naudotojui Monika Rudyte irgi šališki. Pagal keitimą, aš matau, kad kai jūs įsiterpėte į straipsnio redagavimą, pačiame straipsnyje nebuvo nieko reklamuojančio, o jūs naudotoją apkaltinote reklamavimu.--Submixster (aptarimas) 11:42, 30 sausio 2015 (EET)[atsakyti]

Jei turite klausimų dėl konkrečių straipsnių juos reikėtų atitinkamų straipsnių aptarimo puslapiuose, nes būtent jie yra skirti diskusijai. Man susidaro įspūdis, kad pritrūkus argumentų bandote pereiti į kažkokius asmeniškumus.--Dirgela (aptarimas) 13:22, 30 sausio 2015 (EET)[atsakyti]
Aš aptariu jūsų elgesį jūsų aptarime ir atkreipsiu dėmesį, kad šiuo elgesiu - šališku, akivaizdžiai vienpusišku ir pagristu tik savo įsivaizdavimu, jūs atstumiate kitus naudotojus nuo Vikipedijos. Tai ne aš pereinu į asmeniškumus, tai jūs pereinate - prasimanęs kažkokias reklamas puolėte tyčiomis rinkti ir pateikinėti neigiamą informaciją apie straipsnio objektą. Prasimetęs mano skydeliu, aš spėju, visiškai spekuliatyviai užmetėte skydelį prie straipsnio, kurio didžiąją dalį aš parašiau ir nemanau, kad jums kilo nors menkiausias noras patikrinti, ar mano pateikta informacija atitinka šaltinių turinį - tai ir yra asmeniškumai, jūsų.--Submixster (aptarimas) 16:45, 30 sausio 2015 (EET)[atsakyti]
Dar sykį paprašysiu nepulti manęs asmeniškai ir kaltinti nebūtais dalykais. Jei turite komentarų konkretiems straipsniams pateikite tuos komentarus, pageidautina tų pačių straipsnių aptarimo puslapiuose, kad prie diskusijos galėtų prisidėti kiti naudotojai. Visada galite prisidėti prie straipsnių tobulinimo, pateikite pasiūlymus kaip juos pagerinti ir surasime bendrą sprendimą. Vien argumentas "man nepatinka" tikrai niekur neveda.--Dirgela (aptarimas) 19:19, 30 sausio 2015 (EET)[atsakyti]
Na, ramiau, ramiau. Vikipedijos naudotojai neprivalo būti nešališki. Neutralūs turi būti straipsniai, o ne naudotojai.
Dėl kaltinimų reklamavimu – Specialus:Diff/4701762 matosi, kad jie kažkuo pagrįsti. Jei manote, kad pagrįsti nepakankamai, tai taip ir rašykite.
Dėl straipsnio apie da Vinčį – aptarime matau paaiškinimą, ko norima (Specialus:Diff/4702277). Bent iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo pagrįsta. Jei Jums atrodo kitaip, taip ir rašykite.
Galiausiai, priminsiu apie Vikipedija:Naudotojų elgesio svarstymai. Jei norėsis, galima bus ką nors apsvarstyti, kai ten pateiksite medžiagą. Nors, aišku, taisyklės ten dėl to ir taip ir parašytos, kad dėl ne itin rimtų bėdų rašinėti nesinorėtų... --Martynas Patasius (aptarimas) 01:59, 2 vasario 2015 (EET)[atsakyti]

Šiaip tai neturint argumentų dėl straipsnio, rekomenduojamas elgesys yra nebediskutuoti dėl straipsnio, o griežtai nerekomenduojamas elgesys yra vaikščioti po naudotojų aptarimus ir juos užsipuldinėti --Nomad (aptarimas) 18:53, 2 vasario 2015 (EET)[atsakyti]

Lukas_GamingLT

Laba diena, pone (-ia) "Dirgela", gal galėtumėte nueiti ir pažiūrėti mano administravimo prašymą ? Būčiau labai dėkingas, Mano vardas Lukas_GamingLT

LukasPiciukas_GamingLT13 (aptarimas) 19:49, 20 vasario 2015 (EET)LukasGamingLTLukasPiciukas_GamingLT13 (aptarimas) 19:49, 20 vasario 2015 (EET)[atsakyti]

Gal galima šituos žaidimus apriboti blokavimu? Hugo.arg (aptarimas) 21:37, 28 vasario 2015 (EET)[atsakyti]
Tingiu žiūrėti visą indėlį, šiaip nieko ypatingo nepastebėjau, savo naudotojo puslapyje vis kažką žaidžia, bet tai neatrodo kenksminga, gal gali konkrečiau nurodyti kas ten su juo negerai.--Dirgela (aptarimas) 21:48, 28 vasario 2015 (EET)[atsakyti]

Na, labai žalingo nieko nedaro, bet "trolina" be naudos: kabinėjasi prie naudotojų, nepaiso įspėjimų, šiukšlina aptarimuose, nuiminėja skydelius nieko nesutvarkęs, šiaip nesusijusias blevyzgas rašinėja. Hugo.arg (aptarimas) 22:02, 28 vasario 2015 (EET)[atsakyti]

Dabar jo buvęs aptarimas atsidūrė Naudotojo aptarimas:Šeštokas ir naujokas... Gal reikia kažkaip sulieti? Ar užteks ištrinti? --Martynas Patasius (aptarimas) 15:05, 1 kovo 2015 (EET)[atsakyti]

Nieko jis nekaltas buvo,peržiūrėjau jo istoriją visą, gal jis tiesiog nerado tinkamos informacijos apie pasirinktą straipsnį tai ir prikūrė blevyzgų, bet visi žmonės daro klaidas, susimąstykite. Žmogus yra žmogus. Be to peržiūrėjau jūsų "nepasitenkinimus" ir nieko ten blogo nemačiau. O Didžiasalis tikrai prie Vidžių, nes kiekvieną vasarą aš važiuoju pas Krikšto mamą į Vidžius, tai ten visa Lietuva žino kad tas miestelis yra prie Vidžių. Ačiū. Dovydaz35 apt.

Kažkaip nuo pat pirmo keimimo nujaučiau, kad čia Naudotojo aptarimas:Lukas GamingLT klonas.--Tocekas (aptarimas) 19:36, 6 kovo 2015 (EET)[atsakyti]

Iš ko sprendžiate? Dovydaz_35 apt.

Šitą dėliotoją irgi reiktų blokuoti. Hugo.arg (aptarimas) 11:37, 7 kovo 2015 (EET)[atsakyti]
Užblokuotas lyg ir jau.--Dirgela (aptarimas) 21:50, 7 kovo 2015 (EET)[atsakyti]

Pritariu, keiktis Vikipedijoj ir "keikt" administratorius kurie nori gero, uždrausta ! O tinka šablonas VikiSuMeile Perspėjimas dėl vandalizmo ? Dovydaz_35 apt.

Pagalba 2

Labas vakaras, kaip tikrinti straipsnius ar jie nenukopijuojami aklai ? t.y. visko nenukopijuojant kad nereikėtų dėti šablono copyvio ?

TheLaurute apt.

Kopijuotus paprastai galima atskirti dėl neenciklopedinio stiliaus. Tada paprastai per google.lt galime paieškoti kelių sakinių iš teksto. Jei kopijuota iš interneto nesunkiai atrasite iš kur. Jei kopijuota iš kažkur kitur tai kiek sudėtingiau, reiktų dėti žymę dėl šaltinių trūkumo ar stiliaus.--Dirgela (aptarimas) 17:18, 10 kovo 2015 (EET)[atsakyti]

TYMAI???

Ar galima paklausti, kodel vartotojas Dirgela *vasario 21* (visi paziurim i kalendoriu) istryne lt straipsni apie tymus ir NIEKO neidejo i jo vieta? Lietuvos wikipedijos skaitytojams zinoti apie tymus nebutina? (cia retoriskas klausimas, atsakineti nebutina). -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 78.60.38.199 (aptarimasindėlis) 23:22, 11 kovo 2015‎ (EET)[atsakyti]

Todėl, kad straipsnis buvo nukopijuotas (kaip atrodo, sprendžiant iš ištrynimo komentaro)? O rašyti straipsnių niekas neturi pareigos. Jei turėtų, kiltų klausimas, kodėl pats nieko ten neparašėte... --Martynas Patasius (aptarimas) 02:46, 12 kovo 2015 (EET)[atsakyti]

Dėl naudotojo skydelių

Labas, aš čia naršau apie skydelius ir kažko nesuprantu, būk geras paaiškink man:

Kaip teisingai sulygiuoti tuos skydelius ir parašyti apie ką mėgsti tarkim parašai = ir rašai kieno aš fanas ir tada dedi skydą, bet tada neteisingai sulygiuojasi ir tas = su kieno aš fanas nueina į šoną! Kaip teisingai sulygiuoti? Neandartalietis (aptarimas)NeandartalietisNeandartalietis (aptarimas)

Šaltiniai

Laba naktį, norėjau sužinoti, kam yra skirti šaltiniai, ir kam išnašos, kuo jie panašūs ir skirtingi?--Trifux

Ericsson

Excuse me for writing in English. Why did you revert this edit? Pigsonthewing (aptarimas) 22:59, 26 gegužės 2015 (EEST)[atsakyti]

Placing untranslated texts is considered vandalism on this wikipedia, besides the picture does not look adequate to the size and the contents of the article.--Dirgela (aptarimas) 18:48, 27 gegužės 2015 (EEST)[atsakyti]

Sveiki. kas yra esminio, o kas ne?:)

Vandalism? That's an outrageous accusation. Pigsonthewing (aptarimas) 17:05, 15 gruodžio 2016 (EET)[atsakyti]
I might add trolling to that...--Dirgela (aptarimas) 18:50, 15 gruodžio 2016 (EET)[atsakyti]

Kodėl ištrynėt puslapį "Pasiekimas"?

Sveiki, kodėl ištrynėte mano sukurtą puslapį "Pasiekimas", juk jame viskas buvo gerai parašyta, gal radote kokių netikslumų ar netinkamos informacijos? Man atrodo, jog ten viskas normalu.

Vikipedija nėra žodynas, žodžių reikšmės aprašomos Vikižodyne.--Dirgela (aptarimas) 18:45, 10 rugpjūčio 2015 (EEST)[atsakyti]

Dėl kai kurių pačių redaktorių kompetencijos neturėjimo, neįsigilinimo į konkrečią temą ir vandalizmo

Sveiki. Prašau Jus įsikišti į Aptarimas:Anykščių šilelio medžių lajų takas diskusiją ir peržvelkite straipsnio istoriją. Tarp kitko, vos tik papildžiau, minutės laike didelė straipsnio dalis buvos visai ištrinta, nors iki to laiko tiems vandalams nekilo rankos atnaujinti informaciją ir papildyti straipsnį. Tokie nekultūringi poelgiai, atbaidė ir atbaido daug žmonių nuo rašymo ir pildymo. Prašau Jūsų atstatyti mano buvusį tekstą, kuriame informacija naudinga ir apie medžių lajų taką, juolab tai priskirtas prie Kategorija:Lietuvos turizmas kategorijos. Ačiū. - Kails 14:15, 25 rugpjūčio 2015 (EEST).[atsakyti]

Nematau didelės problemos, jei atbaido nuolat neenciklopedinę informaciją dedančius, kitus žmones nuolat užgauliojančius vartotojus. Liks mažiau darbo kitiems, nereikės vaikščioti iš paskos ir redaguoti ar trinti straipsnių. Ir banų imtis neteks, jei bus atbaidyti. --Nomad (aptarimas) 16:40, 25 rugpjūčio 2015 (EEST)[atsakyti]
Nespėjau įsigilinti į problemą, tačiau nuoroda į Anykščių šilelio tekstą ten tikrai netinka.--Dirgela (aptarimas) 17:41, 25 rugpjūčio 2015 (EEST)[atsakyti]

jauniausias profesorius lietuviu tautos istorijoje

Kodel istrynete Stanislovas Tomas? Jauniausias profesorius istorijoje - daug saltiniu. Beje, paaiskinime apie reiksminguma parasyta, kad ne visada apie mokslininkus gali buti daug saltiniu (Mokslininkai: Daug tyrinėtojų, mokslininkų, filosofų yra pakankamai reikšmingi moksliniame pasaulyje, net jei jų biografijos nėra pakankamai aprašytos antriniuose šaltiniuose.), bet siuo atveju ju tikrai daug (Bendri: Jei asmuo gavo vieną ar daugiau plačiai žinomų ir pripažįstamų apdovanojimų. Jei asmuo įnešė ryškų indėlį savo veiklos srityje, kuris įėjo į istoriją ar tikėtina kad įeis. - laimeta Rolando Pakso byla JTO, kurioje jis buvo VIENINTELIS advokatas). Apskritai palyginkite su kategorija Lietuvos advokatai: https://lt.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Lietuvos_advokatai . Paziurekite kiek Pipedijoje apie ST parasyta, bet ten yra humoro portalas, o ne rimta enciklopedija. Agne2525 08:48, 05 09 2015.

Normalus straipsnis apie dar vieną kuo tai reikšmingą advokatą galimas, bet stilius buvo labai prastas, reklaminis. AudriusA (aptarimas) 17:49, 5 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]
Aš esu Škotijos karalienė ir tai apie save straipsnių nerašau.--Dirgela (aptarimas) 21:01, 5 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]
Tą reikšmingumą dar reikėtų įrodyti. Ir pagal Vikipedija:Reikšmingumas – būtų gerai, kad nebūtų bandoma apsieiti be nepriklausomų šaltinių.
Nors straipsnius apie advokatus irgi reikėtų peržiūrėti – visai gali būti, kad atsiras, ką trinti... --Martynas Patasius (aptarimas) 01:14, 6 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]
Truputį paieškojau Google ir kažkiek šaltinių radau. Pvz., remiantis šiuo šaltiniu gal būtų galima parašyti, kad Stanislovas Tomas yra pasipūtęs dundukas su didybės manija. Kita vertus čia tik tinklaraštis, tai gal netinkamas šaltinis :) --Nomad (aptarimas) 19:58, 6 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]
Dėl dundukų tai račas tikrai netinkamas šaltinis, nes dundukais yra apvadinęs pusę Lietuvos, net sunku surast būtų ko račas nėra dunduku pavadinęs, šiuo požiūriu didybės manija galėtų konkuruoti su stanislovu tomu :) --Dirgela (aptarimas) 20:04, 6 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]

Jeigu anas toks didis profesorius, tai gal visų pirma jo bibliografiją reikėtų išguldyti... Hugo.arg (aptarimas) 11:06, 6 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]

Apie tai, kad jis jauniausias profesorius diskusijų nėra - štai iš "Respublikos" http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/jauniausias_profesorius_tiki_ateiviais Štai čia rašoma, kad Lietuvos advokatūra atliko tyrimą ar jis tikrai profesorius http://www.ekspertai.eu/lietuvos-advokaturos-pradetas-tyrimas-inspiravointelekto-premijosatsiradimai-d82973 O ilgiausia biografija pipedijoje www.pipedija.com/index.php/Stanislovas_Tomas Štai dar antrinis šaltinis http://www.tiesa.com/naujienos-ir-zinios/zmones/pasaulio-lietuviai/915/zmogus-be-tevynes Bet ten straipsnių google iš tiesų dar daugiau. Jeigu kažkas ne gerai mano straipsnyje – tai reikia taisyti stilių ir faktus, o ne trinti. Man susidaro įspūdis, kad ištrinta dėl politinių pažiūrų. Agne2525 23:30, 06 09 2015.

Kieno politinių pažiūrų - mano, tavo ar ST?--Dirgela (aptarimas) 07:09, 7 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]
Norint grįsti reikšimingumą moksle reikia cituoti nepriklausomus mokslo straipsnius kuriuose minimi mokslininko mokslo darbai. Čia ne tik Pipedija, bet net ir įprastinė žiniasklaida nelabai tinka. "Profesoriaus" vardo reikšmė priklauso nuo universiteto bei jame galiojančių vardo suteikimo taisyklių. Dabar gi esama mokslo įstaigų kurių nepripažįsta nei valstybė, nei mokslo bendruomenė, ar nebus čia viena iš jų. AudriusA (aptarimas) 09:46, 7 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]
Kai ištryniau netinkamus sakinius iš to straipsnio nebeliko nei vieno, tada ištryniau straipsnį. Pažiūrėjau, kad tai nutiko jau kelintą kartą ir užrakinau. Tokia va trumpa istorija su politiniu susidorojimu. Norinčių rašyti apie šitą asmenį paprašysim sukurti bent vieną rišlų straipsnį ir tada leisim vėl bandyti su ST, nes negalima piktnaudžiauti bendruomenės gerumu.--Dirgela (aptarimas) 17:46, 7 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]

Dirgela, admino teisėmis taip pat piktnaudžiauti negalima. Straipsnis buvo labai ryšlus ir geras. Žmogus nuolat kviečiamas į laidas – vakar buvo LNK. Pasiekimas yra tas, kad nė vienas jaunesnis už jį lietuvis nebuvo gavęs profesoriaus vardo, o jis iš karto gavo tris. Tai yra nuostabiausias pavyzdys skatinti Lietuvos mokslininkus. Tikroji ištrynimo priežastis yra tai, kad jis iš Darbo partijos – ir paprastas lietuviškas pavydas :) Agne2525 15:42, 18 09 2015.

To AudriusA : "Dabar gi esama mokslo įstaigų kurių nepripažįsta nei valstybė, nei mokslo bendruomenė, ar nebus čia viena iš jų." Taigi papostinau straipsnį, apie tai, kad buvo atliktas tyrimas ar jis tikrai profesorius: http://www.ekspertai.eu/lietuvos-advokaturos-pradetas-tyrimas-inspiravointelekto-premijosatsiradimai-d82973

Jei šaltinis yra, ginčytis nesiruošiu. Neabejotinai yra į valias žemo lygio ar išvis pseudomokslinių mokslo įstaigų, bet čia gali tokios ir nebūti. Jei jis ten turi normalių publikacijų normalioje spaudoje, gal tas vardas ir pelnytas. Bet straipsnis turi būti gerai ir argumentuotai parašytas. AudriusA (aptarimas) 23:08, 18 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]

Svarstymas

Kadangi kitaip reikalai nesisprendžia (žr. prašymą dėl administratoriaus teisių), gal norėtumėte viską išsiaiškinti Vikipedija:Naudotojų elgesio svarstymai#Submixster ir Dirgela? --Martynas Patasius (aptarimas) 21:54, 8 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]

Norėčiau pasikeisti naudotojo vardą

Sveiki ar galėčiau būti pervardintas?

  • dabartinis vardas: Gyvas
  • naujas vardas: Jovis
  • keitimo priežastis: Gyvas buvo emocinio impulso padiktuotas vardas, dabar pasikeitė požiūris, norėčiau tiesiog „tarnybinio“ vardo ir pavardės akronimo: Jonas Vitkūnas = Jovis

Nežinau, kaip įrodyti, kad aš esu Naudotojas:Gyvas :)

nebent taip Gyvas (aptarimas) 10:25, 24 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]

Čia reiktų ieškoti teisybės šičia, lokaliai spėju ne ką tepadėsiu.--Dirgela (aptarimas) 21:27, 24 rugsėjo 2015 (EEST)[atsakyti]

Echinokokozė infobox

Hi, I tried to fix the infobox at Echinokokozė.

Do you think you could translate the terms:

  • Classification and external sources

&

  • Infectious diseases

Is this correct (done in google translate)

  • Klasifikavimo ir išorinių šaltinių

&

  • Infekcinės ligos

Dėkoju, CFCF (aptarimas) 00:04, 1 spalio 2015 (EEST)[atsakyti]

In general, it is a very bad idea to try to translate something without being good at three things at once: both languages and the subject matter. It is clear that you do not know Lithuanian. In that case I'd like to advise you against trying to translate anything.
Even help is impossible here: "Classification and external sources" is just ambiguous and thus impossible to translate. Is "classification and external" something that modifies the word "sources", or is it "classification" and "external sources? In either case, that does not seem to be a useful grouping...
Not to mention that I am not sure if the infobox is even necessary. It seems to add little more that simple external links and a couple of sentences in the leading section would add... --Martynas Patasius (aptarimas) 00:41, 1 spalio 2015 (EEST)[atsakyti]
There already is an infobox of such type in use, i.e. Šablonas:Infolentelė liga, though it lacks some of the fields that the English one has. --Nestea (aptarimas) 08:47, 1 spalio 2015 (EEST)[atsakyti]

Klausimas dėl seno žurnalo viršelio licencijos

Sveiki, norėjau pasitikslinti, ar gerą licenciją pridėjau šiam žurnalo viršeliui? Rodos, 70 metų turėjo praeiti? (Vaizdas:Žvaigždutė 1938-13-14.jpeg)--Zygimantus (aptarimas) 21:30, 5 spalio 2015 (EEST)[atsakyti]

Manau licencija tinkama - 70 metų po kūrinio publikavimo.--Dirgela (aptarimas) 22:04, 5 spalio 2015 (EEST)[atsakyti]

Juknaičių seniūnija

The link you reinstated in that article does not work, so why are you vandalizing wiki and changing the working one (where the new elder is also given (if we do have a good reason to not trust the official home page, then and only then would thine changes not be a vandalism)! By the way, if you want to do something useful (as the new site is not very informative) you may look up the eldership page in english (you can get there fom english version of the municipality homepage) as it contains most of the information the old one probably had and add it tu the eldership pages. - Melilac (aptarimas) 17:07, 11 lapkričio 2015 (EET)[atsakyti]

Aš nematau prasmės ten dėti papildomas nuorodas, jos nei papildo straipsnį, nei suteikia papildomos informacijos, Vikipedijos straipsnis yra platesnis. O ką čia siūlai kilnoti iš angliškos Vikipedijos tai nelabai supratau.--Dirgela (aptarimas) 20:09, 11 lapkričio 2015 (EET)[atsakyti]
True, it adds nothing. It's point would be additional help to other wikis that do not have those articles as many people would not read lithuanian as well as english. As the article writers who look at lithuanian texts would probably read lithuanian it would not help them, but some might make short articles and add english-text link for additional reading. - Melilac (aptarimas) Melilac (aptarimas) 13:49, 13 lapkričio 2015 (EET)[atsakyti]
I still not see how you are trying to help other wikipedias by placing useless links in Lithuanian wikipedia?--Dirgela (aptarimas) 21:01, 13 lapkričio 2015 (EET)[atsakyti]

Dėl straipsnio Nerijus Numavičius

aptarime nurodžiau kodėl šalinu dalį straipsnio teksto. Nekvestionuoju tiesa tai ar ne, bet pagrindžiau, kad šalinu neenciklopediškai išdėstytą tekstą. Šiuo atveju, pridėtas tekstas negerina straipsnio kokybės. Prisiminkime precendentą, kai pašalinote sistemingai išdėstytą, nors gal ir per daug detalią informaciją Justas Dvarionas, 975598. Būkime nuoseklūs. Pagarbiai, --MykolasOK (aptarimas) 21:35, 5 vasario 2016 (EET)[atsakyti]

Aš suprantu kodėl pašalinote dalį teksto, bet motyvas man neatrodo pakankamas. Parašyta, kad išsiskyrė, bet neparašyta, kad vedė. Na paimsiu dabar ir parašysiu, jei tikrai kam nors atrodo, kad galima išsiskirti nevedus. Neparašyta kaip tapo akcininku, va ėmiau ir parašiau. Nepakankai gražiai ir rišliai, na pasistengsim gražiau ir rišliau. Ar tikrai dėl to reikėjo trinti tekstą, gal būtų užtekę paminėti kas Jūsų galva negerai? Mane labiau neramina ketinimai gauti ir ten patalpinti "oficialią" biografiją.--Dirgela (aptarimas) 22:12, 5 vasario 2016 (EET)[atsakyti]

Sveiki, iš to, kaip jūs be jokio paaiškinimo atmetėte mano teiginį, suprantu, kad 15min. rašinys, be nurodytų jokių šaltinių ir autorių, jums yra labai patikimas. Atkreipsiu dėmesį, kad ištrindamas teiginį, konkrečiai nurodžiau du argumentus:

1. Teiginys neatitinka rašinyje pateiktos informacijos.

Neradau tvirtinimo 15min rašinyje Numavičius apkaltino M. Marcinkevičių kenkimu grupės reputacijai ir dėl to grupė pateikė ieškinį teismui.[11]. Rašinyje teigiama: Nesumokėti mokesčiai, kenkimas grupės reputacijai, finansinė žala – tai tik keli kaltinimai, kuriais M.Marcinkevičius ir N.Numavičius vienas į kitą šaudo teismų apkasuose. Paaiškinkite, kaip iš šio teiginio jūs nustatėte, kad tai būtent Numavičius kaltina Marcinkevičių kenkimu grupės reputacijai, o ne atvirkščiai, ar abu vienas kitą? Ir kaip jūs nustatėte, kad būtent dėl to buvo pateiktas ieškinys, nes straipsnyje neminima, kad pateiktas ieškinys ir būtent dėl to. Šiuo atveju, neaišku, koks ieškinio turinys, nes ieškinys iš viso rašinyje NEMINIMAS. 2. Rašinyje pateikiami melagingi teiginiai.

Nesumokėti mokesčiai, kenkimas grupės reputacijai, finansinė žala – tai tik keli kaltinimai, kuriais M.Marcinkevičius ir N.Numavičius vienas į kitą šaudo teismų apkasuose. Iš šio parašymo tariamai galima suprasti, kad privatūs asmenys iškėlė ieškinius ar inicijavo teismo procesus dėl nesumokėtų mokesčių ir kenkimo grupės reputacijai. Šis teiginys yra melagingas. Mes nežinome, kokie tie ieškiniai (tiesa, žiniasklaidoje yra minimi vienas kitas konkretus ieškinys, bet jie ne apie mokesčių nesumokėjimą ir žalą grupės reputacijai) - tačiau yra visiškai tikra, kad ieškinius kelti dėl mokesčių nesumokėjimo gali tik mokesčių rinkėjo atstovai, šiuo atveju valstybinės institucijos, o ne privatus asmuo privačiam. Analogiškai yra su grupės reputacija. Tai yra, šie teiginiai apie privačius asmenis yra neteisingi, o jei priimti jūsų versiją, kad 15min "šaltinis" žino, ką rašo - melagingi.--SubRE (aptarimas) 23:13, 5 vasario 2016 (EET)[atsakyti]

Klausimus dėl konkretaus straipsnio konkrečių teiginių rašykite to straipsnio aptarime. O dėl melagingumo tai paprašysiu laikytis geranoriškumo prezumpcijos, kitaip atrodo, kad asmeniškai mane užsipuldinėjate.--Dirgela (aptarimas) 09:54, 6 vasario 2016 (EET)[atsakyti]

Dirgela, dėl biografinių duomenų gavimo iš aprašomo žmogaus - skaitau instrukciją „Vikipedija:Biografiniai straipsniai#Šaltiniai“: Asmens, apie kurį rašomas straipsnis, atsakymai į interviu klausimus yra patikimas pirminis šaltinis jo nuomonei. --MykolasOK (aptarimas) 23:25, 5 vasario 2016 (EET)[atsakyti]

Kadangi „instrukcija“, šiaip ar taip, mano rašyta, pakomentuosiu. Turėta galvoje tai, kad jei kur nors (patikimame šaltinyje) rasite interviu, kuriame yra klausimas „Kada Jūs gimėte?“ su atsakymu, to pakaks teiginiui „X teigia gimęs tada ir tada.“. Tai nebūtinai reiškia, jog tas „X“ išties yra tada gimęs (būna mėgstančių pasijauninti ar pasisendinti), ir teiginiui „X yra gimęs tada ir tada.“ to užtenka tik kai nėra kitų versijų. Be to, tai nereiškia, kad galima remtis viešai nepaskelbtu „interviu“. --Martynas Patasius (aptarimas) 23:43, 5 vasario 2016 (EET)[atsakyti]
Na, gal jis ruošiasi daryti interviu ir jį kažkur išspausdinti. Tai visiškai pagirtini ketinimai, nes apie N.Numavičių viešos informacijos nėra labai daug. Bet geri ketinimai neturėtų būti priežastimi ištrinti straipsnio turinį.--Dirgela (aptarimas) 09:54, 6 vasario 2016 (EET)[atsakyti]

Sunkiai suprantami dalykai

Sveiki, manau reikia imtis kuo nors, dėl Naudotojas:Nestea ir Naudotojas:Homo ergaster veiksmų. Atšaukinėja mano keitimus be jokios priežasties, man paprašius visai paaiškinti kas buvo negerai, tamsta Homo ergaster net nesistengė nieko paaiškinti tik išlemeno kelis nelogiškus žodžius. Nepaisant to man pabandžius atšaukti keitimą, gavau blokavimą. Manau kad pagal Vikipedijos taisykles tai elgis negalima. Kaip matau čia jeigu tavo nuomonė nesutampa su kito administratoriaus (čia jau nepaisant kuris teisus, kuris ne) , gauni blokavimą taip pat be jokios priežasties. --Blowwhite1 (aptarimas) 20:30, 22 vasario 2016 (EET)[atsakyti]

Parašykite šablono aptarime kodėl norite pakeisti šabloną, jei niekas neprieštaraus tai galima ir pakeisti. Šiuo atveju matyt buvo neakivaizdu kodėl keičiamas ilgai naudotas šablonas (panašių šablonų yra daugiau, pakeitus vieną jis pasidaro išskirtinis).--Dirgela (aptarimas) 21:38, 23 vasario 2016 (EET)[atsakyti]
Dalykas paprastas: reikia nesavivaliauti, o laikytis įprastų principų, išvardintų Vikipedija:Šablonai (šiuo atveju bėda turbūt bus su vieningumu). Jie nepatinka? Rašykite atitinkamame aptarime (tokį patarimą, beje, jau buvote gavęs Specialus:Diff/4894431). O jei nenorite jų nagrinėti, be išlygų ir išsisukinėjimų klausykite kitų naudotojų.
Be to, negražu bandyti pastatyti bendruomenę prieš įvykusį faktą – savavališkai, su niekuo nepasitarus, imtis grandiozinių pakeitimų daugelyje šablonų.
Beje, paminėsiu, kad naudoti klonų blokavimo apėjimui negalima (jei netikite, žiūrėkite į Vikipedija:Naudotojų klonai). Tad šiaip jau reikėtų šį Jūsų kloną irgi užblokuoti. --Martynas Patasius (aptarimas) 01:31, 24 vasario 2016 (EET)[atsakyti]
Šablonas:Mezoamerika Šis šablonas nėra išskirtinis ar kaip nors grandioziškai pakeistas. Beto taip reikia tartis, o ne blokavimus į kairę ir į dešinę visiems iš eilės davinėti, reikėjo ne atšaukinėti pakeitimus kurie nepatinka asmeniškai dėl kokių nors priežasčių, o surengti diskusiją arba ką nors panašaus . Ir dar šis tas klonai blokuojami tada kai jais naudojamasi tik blogam tikslui tai yra vandalizuoti ir pnš. --Blowwhite1 (aptarimas) 19:16, 24 vasario 2016 (EET)[atsakyti]
Na, būtų mandagu prieš keičiant šabloną nurodyti kodėl tai reikalinga, nes kažkas sukūrė jų visą seriją, o čia pakeičiamas vienas iš jų. Tai nėra draudžiama, bet būtent Jūs turite pagrįsti keitimą, o ne kas jį atmeta. Šiuo atveju vietoje blokavimo buvo galima parašyti į aptarimą ir palaukti atsakymo, tačiau administratorius pasirinko tokį kelią ir aš gerbiu tokį administratoriaus pasirinkimą. Dėl klonų - vėlgi paprastai yra būdų išreikšti nesutikimą su blokavimu, o klono kūrimas nėra skatinamas, nes atrodo, kad tiesiog apeidinėjate blokavimą, nepriklausomai nuo Jūsų motyvų. Paprastai blokuotam naudotojui leidžiama redaguoti savo aptarimo puslapį, rašyti laiškus ir pan. būdais atkreipti dėmesį į galimą nesusipratimą.--Dirgela (aptarimas) 21:36, 24 vasario 2016 (EET)[atsakyti]

Отмена правки

Скажите, почему вы отменили мою правку? Илья Драконов (aptarimas) 20:06, 11 kovo 2016 (EET).[atsakyti]

Vikipedija:Koliažų_naudojimas.--Dirgela (aptarimas) 10:28, 12 kovo 2016 (EET)[atsakyti]

Participate in the Ibero-American Culture Challenge!

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (aptarimas) 17:36, 10 gegužės 2016 (EEST)[atsakyti]

Socialinis verslas

Dėl [[42]] mano atliktų taisymų atmetimo, gal gali pakomentuoti, ką ten pataisyti, kad jie liktų. ačiū

Antraštė rašoma ne taip. Pirmas sakinys šališkas, niekuo nepagrįstas. Toliau koncepcijos perrašymas, kuris visai nereikalingas.--Dirgela (aptarimas) 20:39, 13 gegužės 2016 (EEST)[atsakyti]

Modulis

Sveiki, gal galite ištrinti šitą klaidingą modulį Module:Module:Namespace detect/data? Dėkingas.--Zygimantus (aptarimas) 21:26, 24 gegužės 2016 (EEST)[atsakyti]

Ištryniau.--Dirgela (aptarimas) 21:31, 24 gegužės 2016 (EEST)[atsakyti]

Dėl pastabų

Sveiki, prieš įtraukiant straipsnį Baltų prokalbė į vertingus, teikėjas klausė "Tobuliems ar vertingiems reiktų bandyti priskirti? --C.C. vs. C.C. (aptarimas) 18:09, 9 liepos 2016 (EEST)" Ar galėtumėte išsakyti savo kritines pastabas, ko jam trūktų, kad būtų įtrauktas į tobulo straipsnio kategoriją? Iš anksto jums dėkoju.--Ed1974LT (aptarimas) 20:03, 3 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]

Nežinau kaip su tobulais, tačiau yra tokia pavyzdinių straipsnių kategorija. Manau tikrai į ją galėtų pretenduoti. Gyvos kalbos atveju sakyčiau, kad neproporcingai didelė "gramatinė" dalis, tačiau šiuo atveju nelabai kokių kitų dalių ir sugalvosi, taigi palaikyčiau.--Dirgela (aptarimas) 10:57, 4 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Ačiū jums, kad peržvelgėte. Tiesiog galbūt neteisingai pavadinau kategoriją.--Ed1974LT (aptarimas) 18:33, 4 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]

Enciklopedija Lietuvai ir pasauliui 10 milijonų str.

Sveikas.

Įsivaizduoju, kad daugeliui paminėjus 10 milijonų straipsnių esančių Enciklopedijoje Lietuvai ir pasauliui kyla abejonės, kaip tai gali būti. Bet šiuo metu tai yra jau įvykęs faktas. Artimiausiu metu Enciklopedija Lietuvai ir pasauliui bus papildyta dar beveik 7 milijonais straipsnių. Aišku kiekvieną faktą galima traktuoti kaip reklamą ar propagavimą, dėl tokios traktuotės yra kiekvienas gali likti prie savo nuomonės.

Visai nesiruošiu dėl šio fakto traktuotės ginčytis, todėl net nebandysiu ištrinto savo naudotojo puslapio atstatyti. Tik noriu atkreipti dėmesį, kad Enciklopedija Lietuvai ir pasauliui kaip reiškinys jau tikrai egzistuoja, apie jį yra surinkti nepaneigiami šaltiniai Žr. Mano naudotojo puslapyje lyg ir buvo pradėtas kurti straipsnis Enciklopedija Lietuvai ir pasauliui, kurio informaciją galėtum panaudoti, paliekant bent tą dalį, kuri tavo manymu nėra reklama ir propagavimas. Arba kitais žodžiais gal galėtum sukurti nors trumpą žinutę, kad Enciklopedija Lietuvai ir pasauliui egzistuoja, pateikiant kai kuriuos iš šaltinių, kurie tavo galva yra neginčytini ir tokį, kad tai nebūtų reklama ar propagavimas, o tik jos trumpas pristatymas pagal šaltinius. Iš anksto ačiū.

Taip pat pilnai suprasiu, jei tokio straipsnio sukūrimui neturėsi laiko.

-- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 18:41, 8 rugsėjo 2016 (EEST) [atsakyti]

Na, mano galva ten yra apie automatiškai prigeneruoto 7 mln. puslapių šlamšto. Žiūriu atsitiktinius puslapius ir randu iš eilės: http://lietuvai.lt/wiki/%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0 "Фонтана – pagal GeoNames yra geografiniai objektai, jų sinonimai arba pavadinimai, kuria nors kalba." Net nesugebėta rišlaus teksto iškankinti. Na žiūrim dar: http://lietuvai.lt/wiki/Dumrewala_(Pakistanas,_Punjab,_1408532 "Dumrewala (Pakistanas, Punjab, 1408532 – pagal GeoNames yra Pakistano gyvenvietė (PPL), jo sinonimas arba pavadinimas, kuria nors kalba." Na, gerai, gal netyčia pasitaikė, imam trečią: http://lietuvai.lt/wiki/Dupitu_(Norvegija,_Akershus,_Nes) "Dupitu (Norvegija, Akershus, Nes) – pagal GeoNames yra Norvegijos tvenkinys (PND), jo sinonimas arba pavadinimas, kuria nors kalba." Ir tu šitą šlamštą vadini "straipsniais"? Kaip suprantu toks turinys yra 99 proc. "enciklopedijos", o kas liko nukopijuota iš Vikipedijos. Gal nevark tu su tais milijonais, varyk milijardais. Aš manau, kad tau reikia profesionalios pagalbos, o ne straipsnio apie "enciklopediją".--Dirgela (aptarimas) 17:39, 9 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Šaunuolis Vpovilaitis Aptarimas Indėlis, uoliai švaistai mokesčių mokėtojų pinigus, turėk gėdos. Būtų įdomu sužinoti kiek kainuoja mokesčių mokėtojams išlaikyti tokį sąšlavyną – nukopijuotus ir nebe atnaujinamus vikipedijos straipsnius ir botų sukurtus beviltiškus straipsnius? „Dėkojame Vilniaus universiteto Informacinių technologijų taikymo centrui bei Vytauto Didžiojo universitetui, kurie nemokamai skyrė serverius ir diskų resursus.“--C.C. vs. C.C. (aptarimas) 17:25, 10 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]

Išties, "kiekybė, o ne kokybė" principo įgyvendinimas šimtu nuošimčių. Pasaulis gi nesuracionalizuojamas į robotų skriptus, tam reikia žmogaus proto ir vaizduotės. O čia.... Hugo.arg (aptarimas) 18:13, 10 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]

Ačiū visiems už pastabas, tačiau niekas jūsų neprašė, kad darytumėte savus vertinimus ELIP ir tuo pažeistumėte beveik visus Vikipedijos deklaruojamus Penkis stulpus. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 17:08, 12 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Pačio taip pat lyg ir niekas už liežuvio netraukė sekti čia mums pasakėlių apie ELIP milijonus...--Dirgela (aptarimas) 18:38, 12 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Paprastas klausimas: Kodėl reikia kurti atskirą projektą, o negalima tiesiog plėtoti šios Vikipedijos, kai bendras tikslas tas pats?--Zygimantus (aptarimas) 20:38, 12 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Na, bandė jis ir čia tą šlamštą generuoti, dar daug liko neištrinto, apsaugok viešpatie nuo tokių plėtotojų.--Dirgela (aptarimas) 22:00, 12 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Kaip matosi sąlygos plėtoti šią Vikipediją dar išliko tokios pat, kaip kad 2012 m. kai iš jos pasitraukė dalis produktyviausių kūrėjų. Aišku tai tik viena iš mažiausių priežasčių dėl ko kuriamas atskiras projektas. Pagrindinės priežastys tai Vikipedijoje netenkinantis priemonių (priedų) rinkinys, informacijos saugojimas užsienio komerciniuose serveriuose, iš užsienio nuleidžiamose bendrose VikiMedia fondo kuriamose taisyklėse. Plačiau koncepcijoje ir kituose ELIP skelbiamuose puslapiuose. Kai kurios iš priežasčių yra įvardintos ir nepriklausomuose šaltiniuose skelbiamoje informacijoje apie ELIP. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 18:49, 13 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Visų pirma pateikiu tik informaciją, kurią skelbia nepriklausomi šaltiniai. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 18:49, 13 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
ELIP projektas aišku neišvengia klaidų: tie eksperimentai su botais atrodo ne visi gerai nusisekė. Tačiau visgi verta paminėti jog ELIP enciklopedija irgi turi savo kad ir nelabai didelę, bendruomenę, kiek tai originalių (žmonių rašytų) straipsnių ir savo rėmėjus kurie čia esančių "naudotojų" nuomonės, atrodo, nelabai klausia. Turi jis ir pakankamai paminėjimų nepriklausomuose šaltiniuose, kurių visiškai pakaktų reikšmingumui pagrįsti jei kas straipsnio rašymu užsiimtų. Pagaliau yra ir kiek tai skirtumų taisyklėse kurie paaiškintų, kodėl toji bendruomenė nusprendė eksperimentuoti atskirai. Ir Vikipedijoje pilna praktiškai be turinio straipsnelių apie visokius kaimelius, kelelius, geležinkelio stoteles ir panašių. O kad konkurencija ne visiems patinka, tai nieko šičia keisto, ir kokių tai teigiamų pasisakymų ELIP adresu matyt dar negreit čia pamatysim. AudriusA (aptarimas) 20:53, 13 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Na ir kodėl gi Jūs mano aptarime nusprendėte paminėti ELIP bendruomenę - nusispjaut man ant tos bendruomenės, ką ji turi bendro su manim? Kurkite kokias tik pageidaujate enciklopedijas, generuokite ten milijardais straipsnius, o pasireklamuoti galite eiti į wikiporno.org - pagal turinį ten labai panašus projektas į ELI:P.--Dirgela (aptarimas) 21:10, 13 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
iš naujausių ELIP keitimų galima nuspręsti, kad ten beveik niekas nieko nebe atnaujina, o rašomi straipsniai ir apie mažai kam žinomus visuomenės veikėjus su feisbuko nuotraukomis. Tai kaip ir feisbukas, kas nori reklamuojasi. O šiaip mane labiausiai piktina visos lt vikipedijos vagys, kas gi ten skaitys tuos straipsnius ir ar tai nepažeidžia vikipedijos autorinių teisių, kai kuopijuojama visa vikipedija, o ne pavieniai puslapiai. Ačiū Dievui, kad Google tokius niekšelius baudžia ir nerodo paieškoje tokių beviltiškų viso turinio grobstytojų.--C.C. vs. C.C. (aptarimas) 08:33, 14 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]
Informacija į ELIP buvo perkelta pagal 2012 m. ir šiuo metu galiojančią Vikipedijoje CC-sa licenciją. Todėl nesusipažinus su Vikipedijos licencijavimo tvarka nereikėtų drabstytis epitetais. Tai pažeidžia bent vieną iš Vikipedijos deklaruojamų Penkių stulpų. O kas liečia ELIP naujausius keitimus, tai visai nereiškia, kad "beveik niekas nieko nebe atnaujina". Tai, kad nuo šio pokalbio pradžios buvo sukurta daugiau nei du su puse milijonų straipsnių ir dabar straipsnių kiekis viršiją 12,5 milijono, kaip tik rodo, redagavimų intensyvumą, kuris gal viešai ir nėra rodomas. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 16:00, 3 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
Šaunu, dabar galit skelbtis, kad esate našiausias rašytojas pasaulyje. en:Lsjbot nuvainikuotas? Ir kada sulauksime trilijoninio straipsnio? Jeigu kinų kalba tą brukalą platintumėte, tuomet tikrai sulauktumėte pasaulinio pripažinimo. Deja, nuorodų nėra į vikipedija ir apie ją visiškai neužsimenama bent jau paskiruose puslapiuose, todėl tai gėdingas turinio grobstymas.--C.C. vs. C.C. (aptarimas) 23:02, 3 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
Vpovilaitis Aptarimas Indėlis Brukalą platinkit už pinigus ar visą gyvenimą iš idėjos tą brukalą bruksit. Bet kiniškai lengviau, kas ten jus supras, ypač lietuviai, o tada jau ir sulauksit pasaulinio pripažinimo...--C.C. vs. C.C. (aptarimas) 23:46, 3 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
Na šiuo atveju ne aš ištryniau savo naudotojo puslapį, kuriame buvo pateikta informacija pagrįsta išoriniais nepriklausomais šaltiniais. Taigi šis aptarimas vyksta to administratoriaus puslapyje, kuris nepaiso išorinių nepriklausomų šaltinių informacijos. Taip pat viešoje erdvėje viešam ir visiems gerai žinomam asmeniui visai nepriimtina spjaudytis ar kitaip keiktis. Tai paprasčiausiai nemandagu. -- Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 16:00, 3 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
Mandagus pasiūlymas eiti pasireklamuoti į wikiporno.org tebegalioja.--Dirgela (aptarimas) 19:00, 3 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
Deja šis pasiūlymas nemanau, kad būtų mandagus. Jis manau nepatiktų ir Laimutis žr. Atmink internete nieko nėra anonimiško, todėl už savo pasisakymus, gali tekti atsakyti asmeniškai. Todėl prašau savo tokius "mandagius" pasisakymus pasilaikyti savoj kompanijoje. Jei sugebi taip įžeidinėti, tai turėsi taip pat viešai ir atsiprašyti. Vpovilaitis Aptarimas Indėlis 22:03, 3 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
Išsaugodami savo pakeitimą, jūs neatšaukiamai sutinkate, kad jūsų indėlis būtų platinamas pagal Creative Commons Attribution/Share-Alike 3.0 ir GFDL licencijas todėl nėra jokios prasmės tokiu platinimu piktintis. AudriusA (aptarimas) 12:26, 4 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]

Hugo.arg

Sveiki. Straipsnis vokiečių kalba buvo teisėtai išrinktas vertingu 5:1 balsavimu. Balsavimui buvo pakankamai laiko. Naudotojas Hugo.arg savivaliauja ir ignoruoja taisykles. Kadangi buvo prabalsuota 5 prieš 1 tai ir straipsnis turi būti paskelbtas vertingu, o Hugo.arg savavališkai atmetinėja keitimus. Prašau jūsų kaip administratoriaus nutraukti Hugo.arg savivaliavimą. --Petriukas (aptarimas) 11:36, 13 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]

Sveiki, šitą projektą tradiciškai prižiūri Naudotojas:Ta-Ntalas, jis priima sprendimus dėl balsavimo pradžios, pabaigos ir rezultatų. Prašau gerbti šią tradiciją.--Dirgela (aptarimas) 21:13, 13 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]

Thank you for your attention to this article. Unfortunately I'm not able to speak Lithuanian. Do you speak Eglish? Hunu (aptarimas) 10:55, 2 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]

If you don't speak Lithuanian it is a bad idea to try changing the articles. Please write in the discussion page if you really think something needs to be changed.--Dirgela (aptarimas) 11:07, 2 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
It is very nice that you answered. I'm able to understand the article and find some mistakes. The problem is that Vladas Stašinskas is wrongly identified on the photograph. This is Petras Leonas. You could compare with the article in Russian Wiki ru:Сташинский, Владислав Андреевич, if your are reading Russian. With best regards, Hunu (aptarimas) 12:05, 2 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
As I said - please write that into the discussion page of that article.--Dirgela (aptarimas) 19:32, 2 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]
Do you check the page, which you advise me to write into? It was made more then one month ago. With best regards, Hunu (aptarimas) 07:43, 3 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]

Dėl straipsnio pakeitimų atmetimo

Laba diena. Aš pataisiau Romano Januškevičiaus straipsnį, kaip kad Homo liepė pašalinti teoremas ir įterpiau šaltinį, kaip kad to reikalavo 'SubRE' naudotojas. Kodėl be jokios paaiškinamosios priežasties anuliavote mano pakeiktinus? Atlikau visus pataisymus, kurių buvo reikalauta Jūsų kolegų. Kas šį kartą neįtiko? Ar galite surašyti visus punktus, kurie niekaip neįtinka, kad žinočiau ką taisyti? Ar Jūs bent skaitėte ką aš pakeičiau ar tiesiog kaip robotas automatiškai panaikinote mano versiją?
Įtraukiu į šią diskusiją ir prašau pagalbos būti 'teisėjais' CD ir Mykolas OK, nes pradedu abejoti Jūsų kompetencija būti Vikipedijos administratoriumi.
Ačiū.
Žydrūnas VU (aptarimas) 09:41, 9 lapkričio 2016 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Man atrodo, Naudotojas:Žydrūnas VU patobulino straipsnio tekstą, nors faktų patikrinti negaliu. Siūlyčiau priimti jo versiją. Tuo pačiu noriu paprašyti redaktorių neskubėti kaltinti vieniems kitų kompetencijos trūkumu. Didelėje grupėje neišvengiama nuomonių įvairovė, be to, kiekvienas kartais galime klysti. --MykolasOK (aptarimas) 00:18, 10 lapkričio 2016 (EET)[atsakyti]
Laba diena. Atsiprašau, galbūt pasikarščiavau... Tačiau aš taisau šį straipsnį jau kelis mėnesius ir niekaip nedingsta nelemtasis "Nesutvarkyti straipsniai" skydelis. Atlikau paskutinius pataisymus, parašiau ką pakeičiau ir ne tai, kad parašyta kas netiko, o tiesiog p. Dirgela atšaukė mano pataisymus.
Dėkoju naudotojui SubRe už neseniai atliktus pataisymus. Aš išties nuoširdžiai praleidau ištrinti ir tuos retorinius klausimus.
Jei jau vienas iš administratorių pataisė straipsnį, ar galima jau nuimti (ar pats galiu?) "Nesutvarkyti straipsniai" skydelį? Žydrūnas VU (aptarimas) 14:14, 10 lapkričio 2016 (EET)[atsakyti]
Jums buvo daug kartų aiškinta, kad netinka nuorodos į pačių skanuotus dokumentus. Jei vietoje sutvarkymo nuiminėsite skydelį teks straipsnį aplamai užrakinti.--Dirgela (aptarimas) 12:13, 13 lapkričio 2016 (EET)[atsakyti]
Laba diena. Mano tvarkomame Romano Januškevičiaus straipsnyje nebėra nuorodų į "Google Drive" ar kitus pirminius šaltinius: pakeičiau kai kurias nuorodas į antrinius šaltinius, kai kurias nuorodas ištryniau. Prašau peržiūrėti mano atliktus pakeitimus ir jei viskas tvarkoje, prašau nuimti skydelį "Nesutvarkyti straipsniai". Jei vis dar yra įrašų, kurie Jūsų manymu neatitinka Vikpedijos politikos, prašau mane informuoti. Ačiū. Žydrūnas VU (aptarimas) 11:22, 28 lapkričio 2016 (EET)[atsakyti]
Įskaita artėja? :)--Dirgela (aptarimas) 12:00, 28 lapkričio 2016 (EET)[atsakyti]

Dėl šablono vartojimo

Sveiki, sukūriau Šablonas:Pirminio šaltinio informacija. Kaip tipišką pavyzdį jam naudoti matau straipsnį Lietuvos Respublikos valstybinis patentų biuras, kuriame visai informacijai pagrįsti tėra tik nuoroda į įstaigos internetinį puslapį. Aš manau, kad Šablonas:Šaltiniai šiuo atveju nepakankamas, nes jis nurodo šaltinių "trūkumą" ir lyg suponuoja mintį, kad bent dalis straipsnio informacijos yra pagrįsta antriniais šaltiniais. Taipogi, esant tokiam straipsnio turiniui, neišvengiamai kyla klausimai dėl jo objektyvumo ir neutralumo. Todėl tokiem straipsniam aš manau reikalinga žyma, iš kurios naudotojui iš karto būtų aišku, kad jis skaito straipsnio objekto (įstaigos/asmens) pateiktą informaciją, perkeltą į Vikipediją. Kaip jūs manote ar šablono turinys/forma tinkami naudojimui?--SubRE (aptarimas) 11:54, 30 gruodžio 2016 (EET)[atsakyti]

Labai geras šablonas, nors kai jų nemažai tai retesni pasimiršta.--Dirgela (aptarimas) 16:28, 30 gruodžio 2016 (EET)[atsakyti]

Lentelė

Sveiki, galbūt mokėtumėte pakeisti informacinę lentelę straipsnyje Lietuva (gal ir kitų šalių reikėtų)? Ekonomikos duomenys 11 metų senumo. Dabartinėse vikipedijose kitomis kalbomis paprastai nurodomas ir perkamosios galios pariteto BVP, ir nominalusis. Pakeisčiau šiuos duomenis pats pagal anglų, rusų ar latvių duomenis, tačiau neaišku, kurį iš dviejų BVP rašyti į tokią lt. lentelę.--Ed1974LT (aptarimas) 18:26, 7 sausio 2017 (EET)[atsakyti]

Reikėtų taisyti šabloną Šablonas:ŠaliesLentelė, senokai ką nors panašaus dariau, geriausia, jei parašytumėte šablono aptarime, manau kas nors papildytų.--Dirgela (aptarimas) 07:07, 10 sausio 2017 (EET)[atsakyti]

Request

Hello.

Could you create the article en:Foreign relations of Azerbaijan in Lithuanian, like the article Lietuvos tarptautiniai santykiai which you created?

Thank you.

Sveiki, išverčiau šį pavyzdinį straipsnį. Papildžiau iliustracijomis, bet su jomis nemoku dirbti. Kitose Viki apie lyv. k. iliustracijos neįkeltos į bendrąją talpyklą. Gal tokios lietuviškoje bus tinkamos?.. Iš anksto dėkoju už atsakymą.--Ed1974LT (aptarimas) 07:24, 8 vasario 2017 (EET)[atsakyti]

Nelabai supratau klausimo. Nepavyksta ideti iliustraciju? Norite ideti is kitu viki, taciau jose esancios iliustracijos yra vietinese viki, o ne commons?--Dirgela (aptarimas) 13:58, 18 vasario 2017 (EET)[atsakyti]
Ne, aš jau įkėliau ir jos veikia. Tiesiog nežinau ar gerai įkėlęs jas aprašiau, ar tinkamai nurodytos licencijos, ar nėra būtina jas patalpinti į bendrąją visų viki mediateką (commons).--Ed1974LT (aptarimas) 16:47, 19 vasario 2017 (EET)[atsakyti]
Manau visai praverstu ten nuoroda i puslapi is kur paimtas paveiksliukas, net jei jis yra kitoje vikipedijoje.--Dirgela (aptarimas) 20:33, 16 kovo 2017 (EET)[atsakyti]

Andrius Kulikauskas

Dirgela, ačiū už pastabą. Andrius Kulikauskas.

Del lentos

Sveiki,as pirmiausia remiuosi muziejaus informacija (kuria remdamasi valstybe ir pagamino memorialine lenta) o tik poto kaip dar viena saltini nurodau dar ir lenta :)

Pirma, reikalingi ne pirminiai šaltiniai (šiuo atveju muziejus yra greičiau pirminis šaltinis). Antra, straipsniai turi būti neutralūs.--Dirgela (aptarimas) 21:05, 11 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

Nuo kada muzieju surinkta informacija gincytina? O jei zmogus parasytu knyga remdamasis ta informacija tai jau nebegincytinas butu? :D

Paskaitykite pradžiai šitą tekstą.--Dirgela (aptarimas) 19:20, 12 rugsėjo 2017 (EEST)[atsakyti]

deletion of Oxen threshing in Tigray, Ethiopia 2

Hello,

Could you please tell me what was wrong with this picture [43], typical of agriculture in this region ?

Regards,

Ji-Elle (aptarimas) 19:13, 3 spalio 2017 (EEST)[atsakyti]

It is in no way clear what this oxen has to do with the subject of the article.--Dirgela (aptarimas) 19:15, 3 spalio 2017 (EEST)[atsakyti]

Nepagrįstas užblokavimas ir straipsnių atšaukimas

Sveiki, buvau užblokuotas šioje Vikipedijoje jūsų deka, nors ir trumpam laikui, bet be aiškios priežasties. Argi Vikipedijos įžangoje neparašyta, kad Vikipedija remiasi VLKK rekomendacijomis ir nutarimais? Ne pirmus metus spėju redaguojate. Pateikiau šaltinį, kur parašyta, kad taisyklinga lietuviška senosios Ceklio žemės forma yra Keklys. Be jokios priežasties atmesti naudingus Vikipedijai pakeitimus apskirtai yra įžūlu, ir tai galioja kitiems jūsų atmestiems mano pakeitimams. Nediskutuosime apie visus, nes begalę jau atmetėte, tačiau norėčiau paklausti: ar Vikipedijoje yra toks dalykas kaip tvarka straipsniuose? Kodėl vidury Herkaus Manto straipsnio, minima forma jau nebe Herkus Mantas, o Herkus Montė. Ir taip tie pavadinimai kaitaliojasi. Gal geriau rašyti vientisai, pasirenkant šią arba aną formą. Pavadinimo kilmė juosta dažniausiai būna iškart po straipsnio įžangos. Kodėl Biržams taikoma tokia išimtis? Aš, atsižvelgdamas į kitus šios Vikipedijos straipsnius, sutvarkiau juos. Tačiau, atrodo lyg toks dalykas kaip tvarka, jūsų atžvilgiu, čia nė kiek nepageidaujama ir straipsnio sutvarkymai yra atmetami be priežasties. --78.61.230.14 (aptarimas) 20:57, 8 lapkričio 2017 (EEST)[atsakyti]

Betaisydamas Montę į Mantą, kažkodėl ištrynėte nuorodą dėl vieno teiginio abejotinumo, niekuo to nepgrįsdami. Kuršių žemė vadinama Cekliu, sulietuvintas pavadinimas gal kokiame nors kontekste ir galimas, bet ne istoriniame. Tai, kad Keklys yra taisyklinga lietuviška forma yra tik Jūsų fantazija, to nėra net Jūsų pateiktame "šaltinyje". Teko pereiti ir pertikrinti masę tamstos keitimų, prašau ateityje laikytis tvarkos. Vikipediją redaguokite drąsiai, tačiau jei kažkokio klausimo nesuprantate geriau nesiimkite daryti masinių keitimų.--Dirgela (aptarimas) 21:13, 8 lapkričio 2017 (EET)[atsakyti]

Protect pages

Hello dear, You could protect these pages Šablonas:User xal-1, Šablonas:User xal-2, Šablonas:User xal-3 ,Naudotojo aptarimas:Пугачов Иван Петрович and Naudotojo aptarimas:Homo ergaster. You will see that different ip, the most likely Open Proxy, vandalize those pages. Since lt.wikipedia is not a small Wiki, local administrators must take care of blocking and protection. Thanks for your time. Cethos (aptarimas) 20:36, 7 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

*

Cituoju Jūsų komentaro dalį: "Dar parašykit, kad šaligatviai yra" - vikipedijoje yra etiketo taisyklės, venk asmeninių atakų ar apibendrinimų, vikipedija nėra vietos asmeninei nuomonei, patirčiai ir argumentams - Vikipedija:Penki stulpai.--Gosireo.tm (aptarimas) 12:03, 25 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Gero tono požymis būtų padėkoti, kai parodoma, kad nuklydote į lankas, o ne pulti įsižeisti. Tai yra neformalus draugiškas komentaras, asmeninė ataka būtų, jei parašyčiau, kad esate nesąmones rašantis nevykėlis, kuris neturi fantazijos. Arba, kad esate piktybinis kenkėjas, kvailais papildymais siekaintis sumenkinti vikipedijos kokybę. Jaučiate skirtumą? Patarčiau paskaityti Vikipedija:Geranoriškumo_prezumpcija, gal imsite švelniau reaguoti į kritiką.--Dirgela (aptarimas) 21:02, 25 sausio 2018 (EET)[atsakyti]
Beje, siūlyčiau pabandyti pasižiūrėti į Vikipedija:Mandagumas ir arba pasiremti (aišku, jei perskaičius būtų pasirodę, kad pagal ją viskas tame komentare (Specialus:Diff/5314107/5314114) gerai, pasirėmimas galėjo ir nebūti labai matomas), arba pateikti tam projektui pastabų.
Ir, jei nutarsite, kad visgi kažkas komentare ne taip, galėtumėte pasiūlyti, kaip parašyti tą komentarą būtų buvę geriau (žr. Vikipedija:Kaip kritikuoti?)... --Martynas Patasius (aptarimas) 22:04, 25 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Pagalba su straipsniu Milda Bliumenzonienė

Atsiprašau, dėl rūpesčių su darbais nespėjau baigti redaguoti straipsnio per porą dienų. Dabar atsirado užrašas, kad jis yra kandidatas ištrynimui - kaip tai panaikinti? Straipsnį iš esmės sutvarkiau, tik nežinau kaip grįžti į boxo su trumpa bio sutvarkymą - noriu ten paredaguoti kai kurią info - kaip galėčiau tai padaryti?

Aš jį uždėjau. Vien apie dukrą parašyta „dukra Kotryna, baigusi Vilniaus Universiteto Socialinės politikos studijas, dirba Migracijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos“. Prašau to nedaryti Vikipedijoje ir paskaityti, kaip aprašomi kiti žmonės – sausas, enciklopedinis stilius. Matosi, kad straipsnis tvarkingesnis, bet norėtųsi, kad ištaisytumėte stiliaus klaidas, parašytumėte apie save, ne apie šeimos narius, o tada bus galima tartis, ar straipsnis bent kiek reikšmingas. --SQORP (aptarimas) 20:31, 14 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Podcast WikiStammtisch oder WikiJabber

Hi Dirgela, hast Du Zeit und Lust, mit mir eine Episode für den Audio-Podcast de:Wikipedia:WikiStammtisch (https://wikistammtisch.org) oder meta:WikiJabber (https://wikijabber.org) aufzunehmen? Ich würde mich sehr freuen, etwas über die litauische Wikipedia zu erfahren. Die Aufnahme können wir per Skype, Telefon oder bei einem persönlichen Treffen machen. Herzlichen Gruß aus Berlin, --Sebastian Wallroth (aptarimas) 11:08, 15 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Rusijos kultūra

Sveiki, kodėl šalinate mano verstą tekstą Rusijos kultūros srityje? --Petriukas (aptarimas) 20:16, 5 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Todėl, kad vertimas labai prastas. Reikėtų versti tokius tekstus, kuriuos gerai suprantate, kitaip gaunasi tokios keistenybės kaip "Taip pat 1054 m. įvykusi Schizma, nulėmė katalikybės atstumimą Rusijoje." Jūs suprantate ką čia parašėte? Be to - tai, kad Jūsų tekstą gali pataisyti visi nereiškia, kad galite rašyti su klaidomis kiekviename žodyje. Ir dar veliatės į redagavimo karus.--Dirgela (aptarimas) 23:31, 5 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

„Lotyniški“ pavadinimai

Kodėl atmetėt mano pakeitimą prie didžiosios pandos? Taksonų pavadinimai nėra lotyniški, jie yra įvairių kalbų dariniai, be lotynų kalbos dar naudojama senovės graikų kalba, taip pat daug "sulotynintų" įvairių kitų kalbų žodžių, net angliškų, naudojamos pavardės, vietovės, bet kas... Net ir konkretus Ailuropoda melanoleuca yra labiau senovės graikų kalba, nei lotynų. Lietuvių kalboje dažnai girdimas terminas nusakantis taksonų mokslinį pavadinimą "lotyniškas pavadinimas" yra klaidinantis ir nevartotinas; vartotinas "mokslinis pavadinimas", "binominis vardas" (arba tiesiog "binomas", kuris ir vartojamas wikipedijos šablone). Laisverobotams (aptarimas) 18:39, 10 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Šitų binominių pavadinimų kilmė gali būti kokia tik nori, nors ir senovės tibetiečių, tačiau jie užrašyti lotynų kalbos rašmenimis ir sulotyninti, dėl to gali būti nesunkiai kaitomi laikantis lotynų kalbos gramatikos. Dėl to nematau problemų teigiant, kad tie žodžiai užrašyti lotynų kalba. Turbūt sutiksite, kad kiekvienas žodis yra užrašomas kokia nors kalba ir "jokios kalbos" žodžių nebūna? Ten kur nusprendėte pakeisti yra nuorodą į lotynų kalbą niekur neteigiama, kad "pavadinimas lotyniškas" ar pan., o tik nurodoma, kad jis užrašytas lotynų kalba. Gal aiškiau dabar kiek?--Dirgela (aptarimas) 18:54, 10 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]
lotynų kalbos rašmenimis daug kas užrašoma, o binomas yra binomas, jis tiek pat lotynų, kiek senovės graikų, diskusiją gal perkeliam prie Pandos https://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Didžioji_panda, kad nedubliuotumėm. Laisverobotams (aptarimas) 19:21, 10 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Objekto reikšmingumas

-Laba diena, Straipsnyje "Paulius Matusevičius" pridėjote skydelį, jog yra kilę abejonių dėl objekto reikšmingumo enciklopedijai. Kriterijus reikšmingumui: "Asmenybė laikoma pakankamai reikšminga, jei ji buvo aprašyta keliuose patikimuose antriniuose šaltiniuose, nepriklausomuose nuo aprašomos asmenybės ir vienas nuo kito." Manyčiau bibliografijos skiltis turėtų patenkinti šį kriterijų. Ką dar reikėtų pridėti, jog šis nesklandumas būtų išspręstas?

Bibliografija a) nėra apie asmenybę b) nėra nuo jos nepriklausomi (kaip suprantu jis ten yra autorius) taigi šio kriterijaus niekaip neatitinka. Tai, kad Paulius Matusevičius parašė kelis veikalus parodo tik tai, kad toks asmuo aplamai egzistavo ar egzistuoja. Be to, ten labai keistai iš bibliografijos duotos nuorodos į tuos pačius bibliografijos straipsnius. --Dirgela (aptarimas) 18:35, 23 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

-Ar pridėjus nuorodas į mokslinius straipsnius ir publikacijas viskas išsispręstų?

Paskaitykite, prašau, Vikipedija:Reikšmingumas.--Dirgela (aptarimas) 19:45, 27 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Kidy Tour reikšmingumas

Kokius konkrečiai "minimalius" reikalavimus, anot jūsų, šis objektas atitiko? Straipsnyje tėra tik steigimo datos, akcininko, veiklos paminėjimas, darbuotojų skaičius ir direktoriaus pavardė - rekvizitinė informacija. Keli paminėjimai internete nepakankami reikšmingumui pagrįsti, o tokiu atveju 3/4 LT autoservisų, barų ir viešbučių būtų tinkami Viki. Visa kita medžiaga - įmonės platinama reklama, viešųjų ryšių informacija - neatitinka antrinio šaltinio kriterijaus.--SubRE (aptarimas) 21:50, 9 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Aišku, šio klausimo išsiaiškinimas turėtų poveikį visiems Naudotojas:Rasakoj sukurtiems straipsniams, kurie visi yra reklaminiai ir sukurpti iš objektų PR brukalo "straipsnių", kur pati įmonė save aprašo ir reklamuojasi. Kiek žinau, Viki nesiremia reklamomis kaip antriniais šaltiniais, anei kaip reikšmingumo kriterijais.--SubRE (aptarimas) 21:57, 9 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Reikšmingumui turime Vikipedija:Reikšmingumas, jokios kitos taisyklės vien įmonėms niekas neprisiruošė parašyti. Taigi, reikalavimai yra: „pakankamai plačiai aprašytas nepriklausomuose nuo straipsnio objekto patikimuose antriniuose šaltiniuose“.
Ar yra? Esama straipsnio versija (Specialus:PermanentLink/5379642) turi 6 išnašas, iš jų pirmos dvi rodo į „rekvizitai.lt“, ir jų aprašymą turbūt galima laikyti nepakankamo platumo aprašymu, panašu, kad šaltinis tiesiog atkartoja įmonės duomenis ar pirminius šaltinius. Bet kitos keturios išnašos rodo į šaltinius, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo ir plačiai aprašantys, ir patikimi, ir nepriklausomi nuo straipsnio objekto. Pavyzdžiui, pačios įmonės viešųjų ryšių specialistai nerašytų pačioje antraštėje, kad ji yra „Su Žiemeliu siejama“.
Aišku, jei išvadas darote ne „iš pirmo žvilgsnio“, jei pažiūrėjote atidžiau, gal nustatėte, kad visi keturi šaltiniai reikalavimų neatitinka. Bet tada reikia nepamiršti straipsnio aptarime viso to ir išaiškinti, o ne palikti visiems kitiems spėlioti, kas ten, Jūsų nuomone, gali būti ne taip.
Iš apimties turime vieną taisyklės projektą Vikipedija:Minimalūs reikalavimai straipsniui. Pagal jį reikia, kad būtų aiškus straipsnio objektas ir kad būtų bent vienas papildomas netrivialus faktas apie jį. Vėlgi, lyg ir tie reikalavimai lyg ir tenkinami. Jei „pirmas žvilgsnis“ apgaulingas, vėlgi, detaliai parašykite apie tai aptarime, o ne palikite visiems spėlioti.
Arba gal manote, kad straipsniams apie įmones reikia tikslesnių reikalavimų, gal, tarkim, nurodančių, ką konkrečiau reiškia kokie nors „nepriklausomas nuo straipsnio objekto“, maždaug kaip Specialus:PermanentLink/4977087 apie biografijas. Bet tada reikia tuos reikalavimus pasiūlyti. --Martynas Patasius (aptarimas) 00:04, 10 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Nelabai suprantu, apie kokius "šaltinius" jūs kalbate - ar jums reklamos ir PR agentūrų platinama užsakomoji reklaminė informacija yra "šaltiniai"? Kokius objekto "aprašymus" jūs šiuose "šaltiniuose" įžvelgėte? Nes visa pateikta informacija yra neabejotinai tik pačios įmonės suteikta. Vikipedija:Minimalūs reikalavimai straipsniui yra tik projektas, tai aš nežinau, kodėl jį prisiminėte. "pačios įmonės viešųjų ryšių specialistai nerašytų pačioje antraštėje, kad ji yra „Su Žiemeliu siejama“ - sakyčiau, kad yra atvirkščiai, tai yra akivaizdi Žiemelio asmens reklama. o ne palikti visiems kitiems spėlioti - mano argumentai nurodyti pagrindiniame skydelyje: Reikšmingumas, apimtis. Jei nėra jokios kitokios papildomos informacijos apie objektą, kaip jo komercinės informacijos pakartojimas - informacijos enciklopediškumo kriterijaus neatitikimas.--SubRE (aptarimas) 00:57, 10 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Nelabai suprantu, apie kokius "šaltinius" jūs kalbate - ar jums reklamos ir PR agentūrų platinama užsakomoji reklaminė informacija yra "šaltiniai"?“ – kodėl ne? Prastas šaltinis – irgi šaltinis.
Kokius objekto "aprašymus" jūs šiuose "šaltiniuose" įžvelgėte? Nes visa pateikta informacija yra neabejotinai tik pačios įmonės suteikta.“ – kažkaip nematau loginio ryšio. Kodėl įmonės pateikta informacija turėtų negalėti jos aprašyti? Vėlgi, „aprašyti“ – nebūtinai „aprašyti gerai“.
Nes visa pateikta informacija yra neabejotinai tik pačios įmonės suteikta.“ – tai ir pateikite argumentus, kodėl taip manote.
Vikipedija:Minimalūs reikalavimai straipsniui yra tik projektas, tai aš nežinau, kodėl jį prisiminėte.“ – tai kad ne projekto nėra. Jei norite remtis tik priimtomis taisyklėmis, trinti straipsnio dėl per mažos apimties išvis nebus galima. Be to, tikiuosi, kad išsakysite savo nuomonę projekto aptarime. Nes projektas, kuriam niekas neprieštarauja nelabai kuo tesiskiria nuo taisyklės.
"pačios įmonės viešųjų ryšių specialistai nerašytų pačioje antraštėje, kad ji yra „Su Žiemeliu siejama“ - sakyčiau, kad yra atvirkščiai, tai yra akivaizdi Žiemelio asmens reklama.“ – o gal priešingai, koks nors peikimas? Nes parašyta atsargiai, lyg prisibijant, kad kas į teismą nepaduotų. O dėl pagyrų į teismą niekas neduoda. Arba gal tiesiog parašyta iš įpratimo, ir tai nei reklama, nei peikimas. Štai tokias galimybes ir turite argumentuotai atmesti.
mano argumentai nurodyti pagrindiniame skydelyje: Reikšmingumas, apimtis.“ – tai kaip tik ir yra tai, ką reikia pagrįsti argumentais.
Argumentai turėtų turėti prielaidas ir išvadą, sekančią iš prielaidų. Tarkim: „Tam, kad straipsnio apimtis būtų pakankama, reikia bent 5000 baitų (prielaida). Šis straipsnis turi 3000 baitų (prielaida). Vadinasi, šio straipsnio apimtis yra nepakankama (išvada, seka iš pateiktų prielaidų).“.
Ir šiaip jau bendra pastaba: principus, kuriais remiatės, reikėtų pabandyti užrašyti. --Martynas Patasius (aptarimas) 02:00, 10 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Būtų gražu, jei nenukryptumėte nuo temos. Kaip supratau, jums reklamos yra "šaltiniai", o paminėjimas antriniame šaltinyje kaip lrytas (o pastarasis kur kas solidesnis nei vargana „Avia Solutions“ įmonių reklama) yra pakankamas Viki reikšmingumui pagrįsti? P. S. kalbant apie "apimtis", tai administratoriai ne kartą yra ištrinę straipsnius dėl "mažos apimties", tai jie ir gali sukonkretinti, kur yra toji riba.--SubRE (aptarimas) 08:30, 10 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
P. S. kalbant apie "apimtis", tai administratoriai ne kartą yra ištrinę straipsnius dėl "mažos apimties", tai jie ir gali sukonkretinti, kur yra toji riba.“ – tada siūlyčiau nesiskųsti, kai administratorius nutaria, kad straipsnis minimalius reikalavimus tenkina. Kaip turbūt suprantate, šiuo atveju yra būtent taip.
Čia toks jau pasirinkimas: nepatinka argumentuotai grįsti savo nuomonę – galima tiesiog be kalbų paklusti.
Beje, bet kuriuo atveju vėl uždėti tą patį skydelį (Specialus:Diff/5379626/5379642) buvo labai nekokia mintis. --Martynas Patasius (aptarimas) 21:15, 10 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Tai nuimkite skydelį, jei jums atrodo, kad su straipsnio objekto reikšmingumu ir turinio apimtimi yra viskas tvarkoje.--SubRE (aptarimas) 22:05, 10 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Tai, kad paskubėjote ir padarėte klaidelę, dar nereiškia, kad man dabar reikia skubotai ją taisyti.
Anksčiau jau buvo (Specialus:Diff/5327789/5327825), kad pateikėte vieną priežastį („nėra šaltinio“), o tai reiškė, jog išties manėte, jog pats teiginys nelabai vertas dėmesio – ir galų gale pavyko tai išpešti. Gal ir šįsyk po visokiais tvirtinimais, kad tai, kuo pasiremta straipsnyje, išvis nėra šaltiniai (kas pažodžiui, matyt, reikštų, kad jie neneša jokios informacijos, tėra raidžių kratinys – kas, aišku, akivaizdžiai netiesa), išties slepiasi nuoroda į kažkokią rimtesnę bėdą? --Martynas Patasius (aptarimas) 02:40, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Dėl Kiddy Tour manau prasmingiau būtų rašyti to straipsnio aptarime. Dėl principo - taip, manau, kad jei koks autoservisas yra aprašytas antriniuose šaltiniuose puikiausiai gali būti apie jį straipsnis. Jokio problemos aš tame nematau. O kiddy tour aplamai yra tik faktai, kiekvienas sakinys su nuoroda, tokio patikimumo straipsnių reikiadar paieškoti :) --Dirgela (aptarimas) 19:17, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Translation

Hello! May I ask you for a translation of the code placed on this page into lietuvių? Can you put in under the English version. Thank you very much! :) -XQV- (aptarimas) 21:52, 17 birželio 2018 (EEST)[atsakyti]

Svarstymai

Ką gi, kaip buvo prašyta, surašiau Vikipedija:Naudotojų elgesio svarstymai#Taisyklės ir diskutavimas į temą, jei jau kitur netiko. Tikiuosi, šįsyk parašysite konkrečiai ir detaliai, kas Jums nepatinka, ir viskas išsispręs. --Martynas Patasius (aptarimas) 02:15, 27 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]

Dėl Kalesninkai (Krokialaukis) puslapyje panaikintų nuotraukų

Sveiki,

puslapyje https://lt.wikipedia.org/wiki/Kalesninkai_%28Krokialaukis%29 panaikinote nuotraukas bei dalį turinio, tame tarpe ir https://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:Polaukusventinimo2.jpg kuri yra ypač svarbi su puslapyje parašyta pastraipa:

„XX a. Kalesninkų kaime buvo laukų šventinimo tradicija. Kiekvienais metais po pavasario lauko darbų vykdavo kaimo laukų šventinimas. 1950 m. nuotraukoje matome kaimo gyventojus po ilgametės tradicijos apeigų su Ūdrijos parapijos klebonu Krūveliu ir vikaru.“.

Prašau nurodykite tvirtą panaikinimo argumentą arba sugražinkite panaikintą nuotrauką iš puslapyje esančios galerijos.

Ačiū.

Iliusracijos menkai susijusios su straipsnio objektu. Norėčiau priminti, kad tvirtus argumentus nurodyti turėtų autorius, o ne tas kas suabejojo turinio tinkamumu. Pašalinau ir mokinių nuotraukas, nes jos labiau tiktų mokyklos istorijos straipsniui.--Dirgela (aptarimas) 21:31, 29 rugsėjo 2018 (EEST)[atsakyti]

Iliustracijos yra tiesiogiai susijusios su puslapyje esančiu turiniu. Norėčiau priminti, kad prieš šalinant informaciją vertėtų pasigilinti į puslapyje nurodytą turinį kurį surasti dažnu atveju yra labai sudėtinga.
Jeigu jau suabejojote turinio tinkamumu pagrįskite savo abejones konkrečiais argumentais.
Kodėl informacija turi būti skirtinguose straipsniuose, o negali būti skirsniuose viename puslapyje?

Panaikintas Nacionalinės emancipacijos dienos straipsnis

2019 m. sausio 16 d. 18:14 buvo ištrintas Nacionalinės emancipacijos dienos straipsnis dėl "autorinių teisių pažeidimo". Straipsnyje pateiktas tekstas sutampa su emancipacija.lt/apie pateiktu tekstu, nes autorinės teisės priklauso man. Kokių tolimesnių žingsnių turėčiau imtis, kad straipsnis būtų atkurtas?

@Dudutaugu:: atrašysiu aš, kadangi uždėjau {{copyvio}} žymę. Wiki talpinami tekstai turi būti suderinami su GFDL arba CC-BY-SA licenzijomis. Turbūt paprasčiausia būtų emancipacija.lt/apie puslapyje nurodyti, jog šis tekstas gali būti platinamas su CC-BY-SA licenzija. Kitu atveju tekstą pažodžiui kopijuoti draudžiama. Powermelon (aptarimas) 08:57, 19 sausio 2019 (EET)[atsakyti]
Aš tik pridursiu, kad kopijuoti tekstą pažodžiui bet kuriuo atveju nėra gera idėja, nes Vikipedijos straipsniams taikomi labai konkretūs reikalavimai, ir jie paprastai skiriasi nuo reikalavimų publicistikai, tinklaraščiams ir t.t. – enciklopedinis kalbos stilius, neutralumas, reikšmingumas, geografinis balansas ir kt., todėl dažniausiai geriau tekstą parašyti iš naujo. --Nomad (aptarimas) 16:17, 20 sausio 2019 (EET)[atsakyti]

Laba diena, Vėl buvo ištrintas Nacionalinės emancipacijos dienos straipsnis, šį sykį ne dėl platinimo licenzijos, bet su tokiu komentaru: Paprasčiau sukurti iš naujo, nei pataisyti: buvęs turinys: „{{Reikšmingumas}} {{beviltiškas}} {{POV}}. Būčiau dėkinga, jei įvardintumėte, ką šį sykį turime pataisyti, kad galėtume atkurti straipsnį.-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Dudutaugu (aptarimasindėlis)

Aš asmeniškai manau, kad straipsnį čia rašote populiarinimo tikslais, kas šiaip nėra draudžiama savaime, bet tokiais atvejais žmonėms būna labai sunku, beveik neįmanoma parašyti taisykles atitinkančio straipsnio. Mat Vikipedija nėra skirta populiarinimui. Todėl patarčiau nešvaistyti laiko ir nerašyti. Dabar kas konkrečiai buvo blogai straipsnyje. Skydelis beviltišas rodo, kad blogai buvo labai daug kas, tiek daug kas, kad neverta varginis visko net vardinti, ir net neverta gaišti laiko taisant straipsnį, nes paprasčiau ir greičiau viską ištrinti ir perrašyti iš naujo. Jį uždėjau ne aš, bet sutinku, kad buvo vietoje. Štai keli dalykai, kurie buvo negerai mano nuomone, bet greičiausiai pastebėjau ne viską, nes per daug nesigilinau. 1. Neutralumo ir konteksto trūkumas: straipsnis parašytas tarsi būtų apie visuotinę vos ne valstybinę šventę, tačiau paskaičius tekstą aiškėja, kad tą dieną minėjo vos grupelė žmonių, kuri ją ir sugalvojo skleisti savo idėjoms. Na tarsi filatelistų klubo nariai susigalvotų sau filatelistų dieną kurią tik patys ir minėtų. Reikia aprašyti adekvačiai, jei šventė nežymi, atsirado vos prieš tris metus ir rūpi tik grupelei pažįstamų, taip ir rašyti. 2. Reikšmingumo trūkumas. Reikšmingumas Vikipedijoje yra taisyklė, teigianti, kad straipsnio objektas privalo būti aprašytas nepriklausomuose trečiosios šalies šaltiniuose pakankamai plačiai, kad jais remiantis būtų įmanoma apie jį parašyti neutralų, netrivialų straipsnį. Straipsnis buvo didžiulis, o visa medžiaga tikriausiai imta iš pirmų šaltinių, nes kitokių praktiškai nemačiau. Šiuo atveju gali būti, kad jų nė nėra, tokiu atveju Vikipedijoje straipsnis kol kas negalimas. 3. Straipsnis išpūstas, prirašyta daugybė tiesiogiai nesusijusios, nereikšmingos, trivialios informacijos. Vien šito jau pilnai pakaktų trinti, bet tikriausiai buvo ir daugiau problemų. Rekomenduočiau tiesiog susilaikyti nuo rašymo ir nešvaistyti laiko, patirtis rodo, kad populiarinimo tikslais rašant, parašyti Vikipedijos kriterijus atitinkantį straipsnį pavyksta ypatingai retai. --Nomad (aptarimas) 15:06, 22 sausio 2019 (EET)[atsakyti]

kodel atmestas ARENA HD BALTIC?

kodel buvo atmestas kanalo informacija? informacija issami ir atitinka visus kriterijus (https://lt.wikipedia.org/wiki/ARENA_HD_BALTIC)

Be šaltinių, atitinkamai abejotinas reikšmingumas, dėl tos pačios priežasties jau trinta.--Dirgela (aptarimas) 17:38, 28 sausio 2019 (EET)[atsakyti]

3 saltiniai nuoryti, tai televizijos kanalas baltijos salyse, rodomas ir tv ir internetu!!! Del abejotino reiskmingumo, tai kodel Sport 1 yra? is vis be jokiu saltiniu. Musu ziurovu skaicius vien lietuvoje siekia virs 130 tukst.

rekvizitai.lt ne šaltinis, čia lyg telefonų knygą cituoti. ir dar matau nuorodą į savo pačių puslapį. Tai kaip ir nėra šaltinių. duok nuorodą į tą sport 1, irgi ištrinsiu, jei be šaltinių.--Dirgela (aptarimas) 19:08, 29 sausio 2019 (EET)[atsakyti]

Laba, stai nuoroda: https://lt.wikipedia.org/wiki/Sport1

kokie turi buti saltiniai?

Žr. Vikipedija:Patikimi šaltiniai. Iš esmės reikia, kad apie straipsnio objektą būtų kas nors parašęs spaudoje, žinyne, knygoje ar pan. Tada aišku, kad tai dar kažkam įdomu. Ir informacija yra neutrali, ne kokios panegirikos ar reklamos.--Dirgela (aptarimas) 17:39, 1 vasario 2019 (EET)[atsakyti]

istrintus puslapius galima atsatyti?

Jei tik yra labai gera priežastis tai daryti.--Dirgela (aptarimas) 19:50, 5 vasario 2019 (EET)[atsakyti]

Užsakymas - Kategorija:Targovicos konfederatai

Šiandien sunaikinote mano darbą, Targovicos konfederacijos narių sukategorizavimą, ištrynėte priskirtą kategoriją Kategorija:Targovicos konfederacija. Tokiu būdu sunaikinote galimybę man tvarkingai ir nuosekliai pakeisti šią kategoriją į tinkamą kategoriją Kategorija:Targovicos konfederatai. Prašau jus (matomai automatizuotu būdu) visuose puslapiuose, kuriuose ištrynėte kategoriją Kategorija:Targovicos konfederacija įrašyti kategoriją Kategorija:Targovicos konfederatai. Ačiū. Grybukas (aptarimas) 19:44, 7 vasario 2019 (EET)[atsakyti]

Gerai, kad dar termino užsakymo vykdymui nenurodėte. Einate į user:dirgela Naudotojo indėlis ir matote, kur teko trinti ir atmetinėti netvarkingai priskirtas kategorijas.--Dirgela (aptarimas) 19:50, 7 vasario 2019 (EET)[atsakyti]
Terminas yra Jūsų pasirinkimas. Jeigu Jūs manote, kad padarėte gerai, tai nieko daugiau ir nedarykite. Jeigu pripažįstate, kad pasielgėte netinkamai ir sutinkate situaciją pataisyti, atlikite mano prašymą Jums patogiu laiku. Ačiū. Grybukas (aptarimas) 20:33, 7 vasario 2019 (EET)[atsakyti]


Užsakymas - "Kategorija: lt:Wikipedia:Vikiprojektas Šnekamoji Vikipedija"

Sveiki Norėčiau pradėt Šnekamosios Lietuviškos Vikipedijos puslapį su tikslu pradėt įgarsint Lietuviškus straipsnius. Kolkas neradau jokio puslapio, tad gal būtų galima jį sukurti, kad būtų galima upload'inti įrašus ir jie galėtu būti susieti su Lietuviškais straipsniais. Dėkui. WyckinaZ 18:35, 3 Kovo 2019

Nelabai žinau ką į tai atsakyti. Matyt yra kažkoks atskiras projektas įgarsinimo, ten ir reikėtų ieškoti informacijos.--Dirgela (aptarimas) 19:05, 4 kovo 2019 (EET)[atsakyti]

Dėl Tokio pačio žmogaus

Noriu sukurti apie žmogų ir sukelti apie jį informacija. Žmogus su tokiu vardu ir pavarde jau yra, bet tie žmonės yra visiškai du skirtingi. Ką daryti tokiu atveju jeigu norint įvesti žmogų su tokiu pačiu vardu ir pavarde jau yra? 0pureo (aptarimas) 01:22, 22 gegužės 2019 (EEST)[atsakyti]

Pridėkit prie pavardės gim. metus, žr. pvz. Antanas Jankauskas. Vilensija (aptarimas) 02:09, 22 gegužės 2019 (EEST)[atsakyti]

apie Lietuvoje gimusių asmenybių priskyrimą kitiems

laba, na koks Andrius Taujanskis - Lenkijos filosofas, kai jis gimęs Molėtuose. Paskaitykit, kur polemizuojama apie tautiškumą XIX a., straipsnius, apie mūsų asmenybių priskyrimą kitoms tautoms, kaip kažkoks tarsi specialus bandymas nutautinti, atimti, perduoti kitiems, o jie tai pasiims, nes patys atiduodam. Jeigu atidžiau peržvelgsit rusiškąją ir lenkiškąją vikipedijas, labai daug ką jie priskiria sau ir neatiduoda. Jodkovska.

Vytenis Andriukaitis yra gimęs Jakutijoje, bet turbūt nešauna galvon jį pavadinti Jakutijos politiku? Gal ir yra Jakutijoje kovojančių su tokiu garsių Jakutijos žmonių nusavinimu, bet tai skamba komiškai, ar ne? Tai kodėl lenkų nacionalistą bandome paversti "Lietuvos filosofu"? Ar jo filosofija susijusi su Lietuva? Gal Lietuvoje jis atsiskleidė kaip filosofas? Lyg ir ne. O va su Lenkija ar Lenkijos idėja jis susijęs kuo artimiausiai.--Dirgela (aptarimas) 20:34, 3 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Pritarčiau. Šalis turėtų būti nurodoma pagal kultūrą, kurioje asmenybė veikė ir yra pripažįstamas, o ne kur gimė. Donelaitis tada irgi būtų tik niekuo nežymus Vokietijos pastorius, nes Lietuvoje dabartine prasme negyveno, nesilankė ir netgi į ją žiūrėjo neigiamai. Lietuvos rašytoju jis tampa, nes iškeliama jo svarba lietuvių kultūrai. Lygiai žmogus, visą gyvenimą skyręs Lenkijos kultūrai, netampa lietuviu, net jei čia ir gimė - priešingai, tampa lenku, nes jis svarbus lenkų kultūrai. Hugo.arg (aptarimas) 20:41, 3 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

jei paskaityti Taujanskio biografiją, jis gimė Lietuvoje, Molėtuose, baigė Vilniaus universitetą (jau subrendęs, apie kokius 25 metus), po to jam nutiko apsireiškimas. Žmogus gyveno Vilniuje, po to Paryžiuje, įkūrė savo grupuotę, domėjosi apskritai filosofija ir religija, nesuprantu, prie ko Lenkija. Kur parašyta, kad Taujanskis kažką tai skyrė Lenkijos kultūrai ar Lenkijos kultūrą tyrinėjo?Jodkovska

Jo mesianistinės idėjos buvo glaudžiai susijusios su Lenkija ir lenkiškumu. Pasak jo Lenkija esanti vienintelė tikra katalikiška šalis. Lenkai esantys tokie kaip Senojo Testamento žydai - išrinktoji tauta. Ir t.t. ir pan. Jaučiate ryšį su Lenkija? O su Lietuva? Tai va aš nematau jokio ryšio su Lietuva. Leninas toks pats Lietuvos filosofas, nes berods važiavo kažkada pro Vilniaus geležinkelio stotį.--Dirgela (aptarimas) 21:31, 3 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Rašykit kaip norit, man ir taip jau moralinė trauma dėl jo priskyrimo Lenkijos filosofams. Į žmogų žiūriu kaip į visumą. Galvoju, Antašventėje su tėvais, broliu Mykolu pvz., kokia kalba kalbėjo, su likusiais kaimuko gyventojais, ar nebesilankė tėviškėj, kai suaugo?
Tačiau esu skaičiusi, jog Tovianskius kildina nuo Lenkijos, jo protėvių giminę, Pomarnackiai ko gero taip pat. Ivanauskaitė daug atidavė Tibetui, gal irgi Tibeto rašytoja? Jodkovska.
Ar kokiuose šaltiniuose jis laikomas būtent Lietuvos / lietuvių filosofu? Pasižiūrėjus į jo idėjas, veiklą, sunku tą įžvelgti. O ir kilmė, kaip sakote, panašu, nėra lietuviška. -- Homo ergaster (aptarimas) 23:04, 3 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Ivanauskaitė tibetietiškai nerašė. Rašė apie Tibetą aiškiai svetimšalės žvilgsniu. Lenkų šlėkta su valstiečiais paprastai išvis nebendraudavo ir mužikų kalbos nesimokė, net ir Česlovas Milošas lietuviškai nemokėjo. Hugo.arg (aptarimas) 23:38, 3 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

prie ko lenkų šlėkta, Lietuvoje buvo pilna Lietuvos kilmingųjų, kaip tik valstiečių buvo daug maišytų (rusėnų), ypač po 1700 m., paskaitykit metrikynus, kas darosi juose. Aš neatiduočiau savų žmonių, vien todėl, kad dėl okupacijos neįsigalėjo liet. kalba ir teturėjo progą publikuotis ar skleisti savo saviraišką primestomis okupacijos kalbomis. Tautą sudaro ne vien kalba, o ir teritorija, kilmė, tradicijos, papročiai, kultūra. Reiktų paimti domėn, jog laikotarpiai buvo be galo sudėtingi. Tautiškumo sąvoka apskritai, vargu, ar egzistavo XIX a. O ir pažiūrėkit pvz., Ignacijų Fonbergą, - lenkiškoji vikipedija nurodo, kad jis lenkų profesorius, rusiškoji - kad rusų chemikas. O mes viską atiduodam, Milošą atkeičiau anksčiau, bet kas iš to, vėl pakeisit, kad jis ne mūsų. Jodkovska

O ar būtina apskritai nurodyti, lenkų filosofas, lietuvių filosofas...? Kodėl nenurodžius tik konkrečių patikrinamų faktų be interpretacijų. Gimė tokioje ir tokioje šalyje, rašė tokia ir tokia kalba, idėjos buvo tokios ir tokios. Kuri šalis ar kultūra jį savinasi galima nurodyti jei tas faktas yra aprašytas šaltiniuose, kitu atveju galima palikti skaitytojo interpretacijai, tegu laiko kuo nori, lietuviu, lenku, tibetiečiu, zulusu, Vikipedijos reikalas pateikti patikrinamus faktus. --Nomad (aptarimas) 03:56, 4 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Na, ten kalba apie kategoriją "Lietuvos filosofai". Nėra labai aiškiai apibrėžta kas yra "Lietuvos filosofas", tačiau sakyčiau logiška, kad į tą kategoriją papuola asmenys, kurie šaltiniuose nurodyti kaip "Lietuvos filosofai". Tovianskis jokiuose šaltiniuose neminimas kaip "Lietuvos filosofas". Jo idėjas net sunku apibūdinti kaip filosofines - tai vienas iš lenkų romantizmo atstovų, mistikas, tai priskiriu jį prie mistikų kategorijos, ji neskaidyta pagal šalis tai gal ir nebereiks ginčytis. O šiaip kaip minėjau lenkiški šaltiniai jį vadina lenkų filosofu, o lietuviški nepriskiria jokios šalies, paminima tik, kad Lietuvo sbajoras, gimęs Lietuvoje ir pan.--Dirgela (aptarimas) 20:53, 4 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]
Išties, asmenų skirstymas pagal valstybes dažnai rizikuoja pažeisti Vikipedija:Straipsnių kategorizavimo taisyklės. Reikia, kad kategorijai būtų „konkretus, objektyvus, vienareikšmis ir palyginus lengvai nustatomas priklausymo jai požymis“, o čia tokio paprastai nėra. Pagal infolentelę, tas pats Andrius Tovianskis gimęs Rusijos imperijoje, miręs Šveicarijoje, per visą jo gyvenimą Lietuvos valstybės nebuvo – tai norint galima aiškinti, kad jis Rusijos ar Šveicarijos asmenybė...
Ir rėmimasis šaltiniais taip jau labai negelbsti: ar „Lietuvos bajoras“ ir „lenkų filosofas“ susideda į „Lietuvos filosofas“? Ar „lenkų filosofas“ yra ir „Lenkijos filosofas“? O jei šaltinis rašytų angliškai „Polish philosopher“, kas gali reikšti abu tuos dalykus?
Galiausiai, jei paliksim griežtesnį priskyrimo požymį „bent viename šaltinyje yra aprašytas žodžių junginiu „Lietuvos filosofas““, požymis jau vienareikšmis, bet bėda bus ta, kad tai jau nebe esminė savybė, ir kategorijai vėl nebetinkama...
Gal išvis bandyti atsisakyti tokio grupavimo? Išskyrus, aišku, atvejus, kai, pavyzdžiui, „Lietuvos politikas“ yra tas, kas kandidatavo į Lietuvos politinį postą. --Martynas Patasius (aptarimas) 00:09, 5 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]
Manau būna pakankamai daug akivaizdžių atvejų, kad šį kategorizavimą palikti. Tiesiog nebūtina mėginti bet kokia kaina į valstybių kategorijas sugrūsti visus filosofus. Jei kažkuris atvejis abejotinas, tai abejotinas, galima jį dėti į platesnę kategorija filosofai, ar europos filosofai, ar pan. --Nomad (aptarimas) 00:22, 5 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]
Sutinku - 95 proc. ir gal daugiau atvejų yra vienareikšmiškai aišku kokiai kategorijai priskirti. Čia neaiškumai praktiškai tik su XIX a. Rytų Europos nacionalizmo epochos kultūriniais veikėjais, kai tautos, valstybės, šalies sąvokos tam tikroje Europos dalyje painiojosi, o susikūrusios nacionalinės valstybės ieškojo "savo" veikėjų. Ir tai, manau, naudojama kategorizacija pagal šalis yra gana švelni/neutrali, nes kažkada lyg ir buvo sutarta atsisakyti "tautybinių" kategorijų a la "lietuvių rašytojas". O kur yra neaiškumų turėtų padėti šaltiniai. Kai ir minėjau Tovianskis jokiame šaltinyje nėra užvardintas "Lietuvos" ar "lietuvių" filosofu. Tai šis atvejis labiau tas, kai norima per Vikipediją įgyvendinti kažkokį teisybės atstatymą ir šaltiniai tokiu atveju pasidaro trečioje eilėje.--Dirgela (aptarimas) 10:38, 5 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Tovianskis nėra man artimas kažkuo, bet dabar aš juo susidomėjau. Kažkokios teisybės atstatymų taip pat nėra, tiesiog yra kitoks mentalitetas, kas priklauso mums, kas nepriklauso. Jei pastebėjote, įdedamos asmenybės, susijusios su Vilniumi. Kitose kalbose mačiau kategorijas: "asmenybės, susijusios su Vilniumi", "asmenybės susijusios su Krokuva" ir pan. Tai, kad Vilnius Europos kontekste buvo labai stiprus miestas, galbūt dar neįsisamoninome, jei taip neigiame viską. Pasak Dirgėlos, reikia vadovautis šaltiniais, bet tiesioginiai šaltiniai yra rankraščiai archyve, o ką kas kur parašo, - dar ne viskas tiesa. Jei paanalizuosite kitomis kalbomis vikipedijoje esančias asmenybes, daug kas daug ką prisiima - tai nėra blogai (kiekvieną asmenybę peržiūriu lenkų, rusų, baltarusų, ukrainiečių ir be abejo anglų kalb.). Galima rašyti kelias priklausomybes: "priklauso lietuviams, lenkams, baltarusams ir t.t...." Tai mentaliteto klausimas. O konkrečiai imant, Toviankis iki 41 metų gyveno Lietuvoje, čia liko jo tėvai, broliai Antašventėje. Kaip ir išeina - žmogus nelankė gimtųjų vietų ar kaip? Atsiskyrė visiškai nuo Lietuvos ar kaip? Jis tik 41 metų būdamas išvyko iš Vilniaus į Paryžių. Jodkovska

Aš suprantu, kad Jums galbūt norėtųsi padiskutuoti ar tiesiog pasisakyti mentaliteto, Vilniaus stiprumo Europos kontekste ir trūkstamo to stiprumo įsisąmoninimo klausimais, bet aš matyt nesu labai tinkamas pašnekovas šioms temoms. Nelabai jos mane domina. Bet man svetima mintis, kad Vikipedijose kažkas kažką "pasiima", "atiduota" ar "perleidžia". Vikipedijos rašomos skirtingomis kalbomis, bet jos nėra kažkokių tautų ar idėjinių grupių nuosavybė, jei kažkokios kalbos vikipedijoje taip yra - tai yra nenormalu. Nesinorėtų, kad lietuviškoji Vikipedija taptų kažkokių kultūrinių ar istorinės atminties kovų dalimi. O dėl mentaliteto tai manyčiau per bandymus "prisiimti" asmenis, kurie aiškiai save identifikavo su lenkais ir Lenkija pasireiškia tam tikras nepilnavertiškumo kompleksas, toks "Lietuvos gaublių" kūrimas.--Dirgela (aptarimas) 15:40, 5 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

ne, man nesinori pasisakyti ir nesinorėjo, tiesiog sukūriau Tovianskio biografiją ir būtų ji taip buvusi, jei nebūtų Jūsų pataisymo. Kodėl taip įnirtingai norisi išmesti Tovianskį iš Lietuvos? Padiskutavau su istorikais, nepriskiria jo lenkams. Ar kažkas blogo parašyme, kad jis Lietuvos? Galima prirašyti kategorijas: ir Lietuvos, nes žmogus čia gimė, gyveno didžiąją gyvenimo dalį čia, ir Lenkijos, nes ją tyrinėjo. Nesuprantu, kas tame blogo? Jodkovska dar yra lygybės principas: lygiai kaip dabar, lygiai prieš du ar tris šimtus metų taikyti reiktų tą patį. pvz., jeigu dabar kokiais 1980 metais gimęs žmogus Lietuvoje tyrinėtų tiktai Japoniją, jos meną, kultūrą, nerašytumėte kategorijos "Japonijos menotyrininkas", rašytumėte kategoriją "Lietuvos menotyrininkas", tai elementari logika dėl žmogaus gimimo vietos ir gyvenamosios vietos.Jodkovska

Jis ir yra "Lietuvos" per "Kategorija:Lietuvos bajorai", kuri yra Kategorija:Lietuvos asmenybės dalis. Man labiau nesuprantamas noras iš jo padaryti "filosofą", juo labiau "Lietuvos". Būtų jis buvęs Vilniaus universiteto filosofijos profesoriumi tai matyt ginčų nebūtų. Bet Tovianskis toks pats filosofas kaip madam Blavatskaja, tai ir dedame į kategoriją Kategorija:Mistikai.--Dirgela (aptarimas) 17:03, 5 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

dėl Tovianskio kaip mistiko neturiu problemų, Jums geriau žinot, o šiaip netgi Vilniaus gimnazijoje lenkų kalba nebuvo dėstoma XIX a., dabar kaip tik žiūrinėju mūsų žymaus fotografo Jono Bulhako pažymių knygelę. Buvo dėstomos lotynų, rusų, graikų, vokiečių, prancūzų kalbos. kažkuriuo metu rasiu ir Tovianskį gimnazijoje. Jodkovska

Tai nesilaužiam per atviras duris. Kategorija "Lietuvos bajorai" Tovianskį sieja su Lietuva, o dėl to kas turėtų būti kategorijoje "Lietuvos filosofai" nėra visiškai aišku, tai arba perkeliam diskusiją į tos kategorijos aptarimą, arba paliekam Tovianskį be filosofų kategorijos. Tiesa, pati "Lietuvos bajorų" kategorija iškrenta iš bendros Vikipedijos kategorizacijos schemos, nes mano supratimu asmenų kategorija turėtų nurodyti tą požymį dėl kurio asmuo pateko į Vikipediją. Šiuo atveju buvimas bajoru matyt nėra pakankama priežastis būti aprašytam Vikipedijoje, nes tai gresia visų genealoginių medžių perkėlimu į Vikipediją. Juolab neturime "Lietuvos nekilmingųjų" kategorijos, nors į ją patektų nemažai žymių XIX a. personažų.--Dirgela (aptarimas) 18:26, 13 birželio 2019 (EEST) Jeigu sieksit kokius 1500 metus, matematiškai paskaičiavus, kiekvienas asmuo turi apie 100 tiesioginių protėvių (du tėvai, keturi seneliai, aštuoni proseneliai ir t.t.), koks čia gali būti genealoginių medžių kėlimas? - Jodkovska Dėl termino "bajoras" aš iš vis suabejočiau, iki XIX a. vyravo lotynų kalba, jei ją mokate, tai egzistavo tik tokios sąvokos, kaip "Nobile", "Generosus Dominus", "Magnus Dominus", jokių šliachta ar bajorų nebuvo. Metrikuose irgi tik taip rašoma. Na dar "Wielmožnij Pan" (trump. WP). Rusiškasis "Dvorianstvo", kuris įsigalėjo imperijos laikais, reiškia "kilmingasis", o ne bajorą. Juk egzistavo ir lot. hrabia - kunigaikščiai (ne grafai), todėl man ir tokia kategorija, kaip "bajorai" ir pats skyrelis "bajorai", kelia abejonių. Rusijos imperijos laikais rusų kalba visi dokumentai rašyti, trumpai tepabuvo lenkų kalba, gal Napoleono laikais tik, kai neaišku buvo, kas bus. O kalbėjo ir lietuviškai tie patys kilmingieji, todėl mitas - apie jų sulenkėjimą Jodkovska.[atsakyti]

Kai rašote į aptarimą palikite tuščią eilutę prieš savo tekstą arba dvitaškį, kitaip susiplaka viskas ir neina suprasti kur mano parašyta, kur Jūsų. Dėl tų tiesioginių protėvių nesupratau ką norėjote parašyti - LDK skaičiuojama, kad buvo iki 5 proc. bajorų nuo gyventojų skaičiaus, jei juos visus aprašinėti Vikipedijoje vien dėl bajoro statuso jų bus daug tūkstančių. Yra nemažai genealoginių leidinių, ypač lenkiškų, kur aprašyti tūkstančiai Lenkijos ir Lietuvos kilmingųjų. Kadangi jie daugeliu atveju niekuo nepasižymėjo tai aprašymai ir yra - tėvas tas, motina ta, vaikai tokie tai. Aš neabejoju dėl termino "bajoras", siūlau ir Jums neabejoti - nei dėl bajorų, nei dėl šlėktų. Aš abejoju tik dėl to, kad tai tinkama asmens savybė kategorizuojant. Pasiskaitykite šiek tiek apie LDK kilminguosius, literatūros tikrai daug, suprasite, kada ir kokios sąvokos naudotos. Kritinis požiūris į viską yra gerai, bet čia šitas pasažas apie tai, kad tokia sąvoka kaip bajorai išvis neegzistuoja skamba panašiai kaip teiginys, kad "dryžuotų arklių nebūna".--Dirgela (aptarimas) 09:36, 14 birželio 2019 (EEST) Įrodykit, kad tokia sąvoka egzistavo bažnytiniuose metrikuose iki XVIII amžiaus bei pvz., Vilniaus apygardos teismo fondas 448 bylose, Jungtinio teismo - fondas 447 bylose. Kokie dar yra tiesioginiai labiausiai prieinami šaltiniai - iki XVIII a. Na bet Jūsų teisė turėti savo nuomonę ir pateikti ją kaip ekspertinę, nekvescionuosiu, pagarbiai. Jodkovska[atsakyti]

Tikrai iki XVIII a. vieninteliai rašytiniai šaltiniai yra bažnytiniai metrikai? Pavartėte bažnytinius metrikus ir atsivėrė akys į visą Lietuvos istoriją? Labai rimtai ir neužgauliai siūlau pirma perskaityti kokį rimtesnį Lietuvos istorijos vadovėlį, tada kokią monografiją apie LDK bajoriją, turėsite bendrą supratimą ir geriau suprasite ką randate skaitydama metrikas ir teismų knygas. Ir dar kartą paprašysiu į aptarimą rašyti tvarkingai.--Dirgela (aptarimas) 09:50, 14 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Tai yra Jūsų interpetacija. Nemanau, jog tai vieninteliai šaltiniai, tokio teiginio neparašiau. Tiek vadovėlių, tiek knygų apie istoriją esu skaičiusi nemažai, tarp jų ir užsienio kalbomis. Apie bajoriją liet. kalba puikiai rašo prof,. Bairašauskaitė, bet ne vien bajorija įdomi. Gyveno daug įdomių, įvairių statusų ir t.t. žmonių. Apie savo bendrą supratimą taip pat nieko neparašiau. Labai daug Jūsų vaizduotės, į ką turiu tarsi atsakyti, kad yra ne taip, kaip Jūs galvojate. O rašyti tinkamai, kad nesusiplaktų tekstas, apgailestauju, man neišeina :( Atsiprašau už tai Jūsų. Jodkovska

"Kai rašote į aptarimą palikite tuščią eilutę prieš savo tekstą arba dvitaškį" - ar tai tikrai sunku suprasti? Neišeina dvitaškio padėti?--Dirgela (aptarimas) 10:54, 15 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Mintis apie 100 protėvių buvo į Jūsų repliką apie čia geneologinių medžių sukėlimą. Daug kas klaidingai galvoja, kad pas žmogų, jei vienas protėvis bajoras, reiškia jis iš bajorų, taip nėra, nes nuo senelių, prosenelių ir tolesnių protėvių skalė didėja sulyg kiekviena karta ir joje yra visko, ir bajorų, ir miestiečių, ir valstiečių, ir pan., todėl čia nesusikeltų nei vienas asmuo pilno genealoginio medžio. Supratimą apie tą pačią bajoriją duoda ir ukrainiečių istorikų knygos, apie Podolės bajoriją kaip tik skaičiau labai gerą knygą, o dabar kažko ieškau įdomaus apie Galiciją. Jodkovska

Taip pat nesuprantu, kodėl šioje svetainėje nepaisoma Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, pagal kurį egzistuoja kiekvieno iš asmens teisė būti pamirštam. Fiziniai asmenys, kurių asmens duomenys renkami, tvarkomi, nustatę, kad jų duomenys yra netikslūs ar neišsamūs, turi teisę ne tik reikalauti, jog valdytojas juos ištaisytų ar papildytų, bet ir ištrintų.Jodkovska

Pacituokite man, prašau, konkretų BDAR reikalavimą dėl fizinio asmens teisės būti pamirštam ar reikalauti ištrinti duomenis apie jį. Jei duomenys netikslūs galite parašyti to straipsnio aptarime ir jie bus patikslinti ar ištrinti, jei nėra šaltinių. Ir, neįsižeiskite, bet man nelabai įdomu kokias knygas skaitote, nebūtina apie tai man pranešinėti.--Dirgela (aptarimas) 11:25, 16 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

sutikimo tvarkyti duomenis atšaukimas ir kai asmuo nesutinka, kad tokiu būdų būtų tvarkomi duomenys, pvz., su kažkokiais aptarimais, kaitaliojimais ir etc. Pasiskaitykite. http://www.privacy-regulation.eu/lt/17.htm - Jodkovska.

Tas įstatymas skirtas įmonėms, kaupiančioms užsiregistravusių žmonių savanoriškai suteiktus privačius asmeninius duomenis. Vikipedija nekaupia ir nerenka jokių duomenų apie žmones, straipsniai rašomi naudojantis viešai prieinamais šaltiniais, Vikipedija nėra ten minimas duomenų valdytojas ir su tuo įstatymu neturi absoliučiai nieko bendro. Tačiau jei jūs asmeniškai į savo kurtus straipsnius prirašėte niekur neskelbtų privačių duomenų, žinoma juos reikėtų ištrinti kaip neparemtus šaltiniais. --Nomad (aptarimas) 18:32, 20 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]
Aha, kažkokia košė galvose atsirado pas žmones su tuo BDAR. Iš pradžių kiša į Vikipediją savo ir draugų CV, o paskui ašaroja, kad Vikipedija tvarko jų duomenis. Manau reikėtų gerokai pagriežtinti reikalavimus dėl šaltinių asmenų biografijoms, nes dabar visgi dažniausiai žiūrima pro pirštus į tokius fokusus kaip "man draugė pati sakė, kad nenorėjo eiti į mokyklą vaikystėje".--Dirgela (aptarimas) 08:55, 22 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Dėl autorinių teisių

Sveiki, rašydamas straipsnius remiuosi "Jeremy Harwood. Pasaulis žemėlapiuose. 100 žemėlapių, pakeitusių pasaulį. Vilnius: Mūsų knyga, 2008. ISBN 9789955142577". Tačiau autorinės teisės neleidžia kopijuoti šio leidinio. Stengiuosi, kaip man ir patarė Hugo arg., perfrazuoti, tačiau nesu tikras ar to užtenka. Gal galėtumėte duoti patarimų kaip nepažeisti autorinių teisių? Tolmintonis (aptarimas) 21:18, 13 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Perskaitykite tekstą ir parašykite ką supratote nebežiūrėdamas į tekstą. Tada dar pasitikrinkite ar nepadarėte faktinių klaidų. Tai ir bus "perfrazavimas". Po jo nurodykite šaltinį. Dar geriau - paieškokite kitų šaltinių, kad ir internete - perskaitę juos irgi taip pat perfrazuokite, nurodykite šaltinius. Jei rašysite pagal vieną šaltinį nebus gerai, net jei ir teisingai perfrazuosite.--Dirgela (aptarimas) 09:25, 14 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Ačiū už patarimą. Tačiau autorinės teisės taip pat varžo ir įkelti iliustracijas. Be jų straipsniai apie žemėlapius gerokai sunkiau suprantami. Gal galėtumėte patarti iš kur gauti iliustracijų? Tolmintonis (aptarimas) 10:49, 14 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Ieškokite commons.wikipedia.org - ten gausu iliustracijų, pasižiūrėkite ir straipsniuose kitomis kalbomis, gal galima iliustracijas paimti iš ten.--Dirgela (aptarimas) 10:51, 15 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Dar yra neaišku kaip prie Wikimedia commons pridėti Behaimo gaublį. Commons yra tik File:Behaims Erdapfel.jpg ir nuorodą pridėjus rodo, kad straipsnio nėra. Gal galite patarti ką daryti tokiu atveju? Tolmintonis (aptarimas) 19:10, 16 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Nalabai supratau - iš commons norite įdėti iliustraciją į lietuvišką Vikipediją ar norite įkelti failą į commons? Jei norite įdėti į lietuvišką vikipediją iliustraciją iš commons tiesiog rašykite [[File:Behaims Erdapfel.jpg|thumb|Kažkoks aprašymas]] ir iliustracija bus rodoma.--Dirgela (aptarimas) 10:07, 17 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

Kazlų Rūdos mokymo įstaigos

Aš redagavau Kazlų Rūdos mokymo įstaigų sarašą ir jūs keitimus ištrynėte. Mano pakeitimai nėra vandalizmas, o pasikeitė mokyklų pavadinimai ir padėtis. - "Elmos" pagrindinė mokykla 2012 m. tapo progimnazija(8 klasės ir darželis), o 2014 m. 4 pradinės klasės ir darželis tapo valstybine mokykla-darželiu , o 5-8 klasės - privačia Valdorfo progimnazija. Tai dabar yra dvi atskiros mokyklos - galite patikrinti. Taigi pavadinimas "Elmos" pagrindinė mokykla (1-8 klasės) tampa pasenęs ir nebeatitinka realybės. Be to 2018 m.Kazlų Rūdos pagrindinė mokykla tapo Prano Dovydaičio pagrindine mokykla. Suprantu, kad tai painoka, bet manau, kad vikipedijoje turime pateikti tikslią ir tikrą informaciją ir pakeisti šiuos pavadinimus. Tolmintonis (aptarimas) 22:13, 19 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

lietuvių kalbos gramatika

"Remtis" galima tik prie sienos bet ne šaltiniais, knygomis ar metraščiais. - Jodkovska.

Ar tikrai? Va sakinys iš VLKK konsultacijų, o jau ten tikras talibanas gramatikos klausimais: "Cituojant Konsultacijų banko medžiagą ar ja remiantis būtina nurodyti banko adresą." Tai matyt galima remtis ir medžiaga, ir šaltiniais, ir knygomis, ir t.t.--Dirgela (aptarimas) 11:02, 29 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

pasiklauskit kalbininkų, negalima remtis knygomis, tik vadovautis arba "pagal..." - Jodkovska.
Kažką čia painiojate. Pasižiūrėkite į LKŽ:
„12. tr. grįsti: Šis didis filosofas prisipažino savo klaidas, padarytas gamtos filosofijoje, nes dažnai savo nuomones rėmė spėliojimais J.Balč. Ypač daug vietos romane skirta tokiems žmonių tarpusavio santykiams, kur viskas remiama pinigu, nauda, išskaičiavimu rš. Žodį žemdirbiai remia darbu rš. Agitaciją reikia remti konkrečiais pavyzdžiais sp. Mokėjo gražius pavyzdžius parinkti iš istorijos ir pertikrinančiais sulyginimais remti savo pažiūras Pt.
ǁ refl. turėti ką pagrindu: An to rẽmas [tuokdamiesi] – meile Vn. Daug lietuvių liaudies žaidimų remiasi įvairių darbo judesių imitacija rš. S. Stanevičius rėmėsi gyvąja kalba, ne liaudies dainų kalba rš. Lenkų romantikai rėmėsi padavimais ir legendomis rš.
13. refl. vadovautis: Remtis konstitucija sp.“ -- Homo ergaster (aptarimas) 11:36, 29 birželio 2019 (EEST)[atsakyti]

dėkui, čia nustebinot, neprisimenu, iš kur buvau įsitikinusi, kad negalima remtis, iš kažkokių kūrinių, kuriuos taisė lituanistai, matyt,- Jodkovska.

Please, rethink your edition in this article. Regards, Rembecki (aptarimas) 09:00, 13 rugpjūčio 2019 (EEST).[atsakyti]

Link to the dictionary has to have at least some sense. External links are to be used for information, which is enhancing the article in some way. The dictionary you are refering to has no further information about the village, it is only mentioning that it existed. However, if you are desperate to add the links - check how it was corrected later. Polish version of the village name was added in the infobox and link to the "slownik" was refered to as a source.--Dirgela (aptarimas) 17:44, 13 rugpjūčio 2019 (EEST)[atsakyti]

Block?

Hi would you mind blocking Jolanta Naraškevičienė? They appear to be vandalizing/adding nonsense to no end. Thanks! Praxidicae (aptarimas) 20:55, 20 rugpjūčio 2019 (EEST)[atsakyti]

Community Insights Survey

RMaung (WMF) 17:48, 6 rugsėjo 2019 (EEST)[atsakyti]

Reminder: Community Insights Survey

RMaung (WMF) 18:14, 20 rugsėjo 2019 (EEST)[atsakyti]

Reminder: Community Insights Survey

RMaung (WMF) 22:52, 3 spalio 2019 (EEST)[atsakyti]

Antanas Škėma - 1941 birželio sukilimo dalyvis

Kodėl buvo atmesta kategorija Birželio sukilimo dalyviai Antano Škėmos puslapyje? Juk straipsnyje aiškiai rašoma - 1941 m. Birželio sukilimo dalyvis. Pats atmetimas nekorektiškas, nes neargumentuotas. -- Ke an (aptarimas) 09:07, 27 spalio 2019 (EET)[atsakyti]

Jau esu minėjęs, kad kategorijas priskiriame ne visas įmanomas, o esmines, iš esmės apibrėžiančias asmenį, jo reikšmingumą. Straipsnyje yra masė faktų apie Škėmą, tarp jų tai, kad dirbo liftininku JAV, tačiau jo nepriskiriame liftininkų kategorijai. Kodėl - todėl, kad Škėma į enciklopediją peteko ne dėl to, kad buvo liftininkas. Tai galioja visiems asmenims, kuriuos tamsta sudėjote į sukilėlių kategoriją, ne tik Škėmai, dėl to nebekartoju prie kiekvieno to paties.--Dirgela (aptarimas) 09:11, 27 spalio 2019 (EET)[atsakyti]

Paveiksliukai

Tamsta Dirgela, čia rašo straipsnio Aleksejus Nikolajevičius kūrėjas. Kodėl ištrynėte du mano pridėtus paveikslėlius? Juk pats sakote, kad be priežasties trinti straipsniuose nuotraukas yra neprotinga. Tai kodėl pats trinate? Gal jums šios taisyklės negalioja? Norėčiau sužinoti kodėl jums šovė į galvą mintis ištrinti nuotraukas. -- Anoniminis vartotojas 09:14,2019 spalio 27 d.

Manau protingiau apie tai pakalbėti konkretaus puslapio aptarime. Ten pridėjote daugiau paveikslėlių nei yra teksto. Jei jau jie labai reikšmingi tai dėkite į "galeriją" straipsnio pabaigoje.--Dirgela (aptarimas) 09:40, 27 spalio 2019 (EET)[atsakyti]

Straipsnis

Tamsta, kodėl jums neįtinka straipsnio Šv. Elžbieta Vengrė stilius? Galbūt per daug pastraipų? Prašau paaiškinkite. Taip galėtumėte man padėti ištaisyti klaidas. Su didžia pagarba - Anonimas 15:03, 3 lapkričio 2019 (EET)

Čia gal tiktų kokiai knygelei vaikams, bet ne enciklopedijai "Nors Elžbieta augo šurmulingoje pilyje apsupta prabangos, bet buvo labai religinga ir pamaldi mergaitė."--Dirgela (aptarimas) 20:02, 3 lapkričio 2019 (EET)[atsakyti]

Dabar gerai?

P.S. Straipsnyje užrašiau legendas. Aš pats jų nesugalvojau, bet rėmiausi informacija iš įvairių internetinių straipsnių ir knygų. Rožių legenda užrašoma skirtingai, tad pasirinkau vieną iš versijų. Neužtikrinu, kad jose yra aprašoma tiesa.

Su didžia pagarba - Anonimas 14:34, 4 lapkričio 2019 (EET)

Paprastai straipsniuose rašome faktus. Jei norite pateikti kažkokią legendą ar legendų sintezę tai turėtų būti aiškiai įvardinta. Pvz., "Beveik visose apie šv.Elžbietą išlikusiose legendose minima, kad pilis, kurioje ji augo buvo šurmulinga." (ir iškart nurodome šaltinį, kuris daro tokį apibendrinimą). Arba "pasak vienų legendų pilis buvusi tyki, o pasak kitų - šurmulinga" (ir nurodome šaltinį ar šaltinius). Gerai pagalvojame ar pilies šurmulingumas yra svarbus faktas, kad apie jį rašyti straipsnyje. Tikiuosi šiek tiek aiškiau kokio stiliausi tikimasi enciklopedijoje. Jei nelabai - atsiverskite kokią nesunkiai prieinamą enciklopediją ir paskaitykite vieną kitą straipsnį.--Dirgela (aptarimas) 19:16, 4 lapkričio 2019 (EET)[atsakyti]

Sveiki, kviečiu išreikšti savo valią šiame balsavime.--Ed1974LT (aptarimas) 22:08, 27 lapkričio 2019 (EET)[atsakyti]

Kanbera

Sveiki, kviečiu išreikšti savo nuomonę šiame balsavime. --SQORP (aptarimas) 20:06, 5 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Vokietijos futbolo varžybos 1905–1906 m.

Sveiki, radau Sąrašas:Vokietijos futbolo varžybos 1905–1906 m.. Kodėl straipsnis 'Vokietijos futbolo varžybos 1905–1906 m.' buvo pervadintas į 'Sąrašas:Vokietijos futbolo varžybos 1905–1906 m.' ? Ačiū. -- Makenzis Aptarimas Indėlis 15:36, 18 gruodžio 18 2019 (EEST)

Na, įsivaizduočiau, kad straipsnyje "Vokietijos futbolo varžybos 1905–1906 m." turėtų būti išvardintos futbolo varžybos, kurios tais metais buvo Vokietijoje, taigi kaip ir sąrašas? Realiai matau ten išvardinta, kad vyko čempionatas ir galima spėti, kad dar pirmenybės - ar čia tas pats? Jei tas pats tai nelabai aišku išvis apie ką straipsnis, kodėl jis nesivadina Vokietijos futbolo čempionatas 1905-1906 m.? --Dirgela (aptarimas) 16:54, 18 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Aš gal irgi įsivaizduočiau, kad Lyga, turėtų būti su Lyga, Taurė su Taure. Bet LT-wikėje viskas taip supinta, kad velnias kanopas nusisukinėtų. Čempionatas, t.y. viskas, kas vyko tą sezoną. Pirmos lygos pirmenybės, Antros lygos pirmenybės, regioninės lygos, visa tai ir yra čempionatas. Geras klausimas, deja, ne mano darbo. Kai pasižiūriu sv-wp, tai švedai apie A lygą turėjo vieną sezoną ir str. A lyga ir tai buvo viskas, dar porą klubų šleivai pakurtų. Niekas kitose wikėse net nesivargina padaryti visų sezonų, visų taurių, supertaurių ir kitų pabezdėjimų, kurie vyko. Jeigu yra kažkas padaryta nuo 2010-2019 jau gerai. Kai Aziją savarankiškai darau, tai man užtenka sezono, dviejų ir toliau nesigilinu. Kam vargintis ir daryti tuos 1905 m.? Šiurpą kėlė man LT_wiki, tai vis bandau kažką padaryti, kad padoriau atrodytų, nežinau, kaip gaunasi. :) Ir šaltinis kad būtų, ir nuoroda veikianti, ir turinys padorus. -- Makenzis Aptarimas Indėlis 17:32, 18 gruodžio 18 2019 (EEST)
Kadangi mažai turiu supratimo apie futbolą tai stengiausi paprastai nekišti ten savo nagų, bet man didelio entuziazmo tie tūkstančiai pustuščių straipsnių nekelia. Juolab dažnai gaunasi kažkoks perrašytas šaltinis ar lentelė perpaišyta, kur užtektų nuorodos :) Tai dėl sąrašų ar ne sąrašų labai tvirtos nuomonės neturiu, čia reikėtų turėti bendrą vaizdą kaip viskas galėtų atrodyti.--Dirgela (aptarimas) 19:43, 18 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Koks nusivylimas (dėl futbolo ir supratimo apie jį). Esu matęs tamstos prieš kokį 10 m. darytą įrašą, kur bandėte išsireikalauti, kad viskas būtų padaryta gerokai aukštesniu lygmeniu, bet, kaip suprantu, tai nedavė teigiamo rezultato. Iki 2011 m. daug ko pridaryta, bet į tai žiūrėti gėda. Prieš 8 ar 10 metų, kai kažko ieškodavau, tai pasižiūrėjus į LT-wiki darėsi bloga. Iš viso nesuprantu, kam reikėjo daryti tuos sezonus iki 1990 m. O „pagerinti“ 1991–2011 m. straipsniai iš viso... purto nuo jų. Kaip pasityčiojimas atrodė 2007, 08, 09 m. Čekijos sezonai, kur komandos buvo surašytos iki pat aštuntos lygos. Nesikeikiant, tai padaryt galėjo aukščiausią lygą ir viskas, bet nueita kažkokiu šunkeliu. Albanijos taurėse net iki 1/32 f. nueita, gyvatėle schema paišyta. Kam reikia tokio turnyro, kuris buvo 1992 m.? Užtektų finalo ir viskas, dar galima pusfinalį pridėti. Šiais metais padariau A lygos atskirus sezonus, kelis pirmos lygos sezonus, bet vis tiek... Nueini į klubą, o ten sezonai 2011-12 m. Dešimt kartų per dieną galima prasikeikti, kur eini, ten būta ar vis dar yra visokių nesąmonių. Jeigu žmogus nesugeba atskirti kelių klubų, kurie nėra susiję, tik tiek, kad iš vieno miesto, tai iš viso žemiau kritikos. Kartais paprasčiau nueiti į švedų ir ten padaryti 200+ straipsnių, kur viskas ir visiems būtų aišku, nei LT-wiki taisyti nesąmones. FK Banga Gargždai net ant logotipo 1966 m. parašyta. O skiltyje pavadinimų kaita, ką matome? -- Makenzis Aptarimas Indėlis 10:25, 19 gruodžio 18 2019 (EEST)

Buvo keletas temų, kur patingėjau griežčiau pareikalauti tvarkos ir kokybės, tai futbolas, sportininkų biografijos, politikų biografijos, na ir iš dalies gyvenvietės, nors ta tema daugiau iečių sulaužyta. Dar viena tema, kur visi numoja ranka - serialų aprašymai. Kažkaip pavargau tada būti blogiausiu Vikipedijos žmogum, kuris niekam neleidžia rašyti kas kam susirodo. Be to, visokio šlamšto gelbėtojų ir dabar Vikipedijoje yra daug, jei bent truputį daugiau spusteli prasideda erzlionės ir kniaukimas :) O šiaip, jei turėsi noro tai būtų puiki mintis pratrinti kiaurai tuos priešistorinius čempionatus, ir vietoje jų parašyti straipsnelį "Vokietijos čempionatai 1905-1991" ar pan. Ten gal ir atsirastų ką rašyti, ne tik iš lentelės perrašyti į tekstą :)--Dirgela (aptarimas) 11:16, 19 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Ietis galima laužyti ir net sulaužyti, bet kas iš to? Aš pasižiūriu, kad danai, švedai, kurdami straipsnius nesivargina net info-lentelės įdėti, nei dar kažko. Pilna tokių straipsnių sv:KB Trepça, pas danus tokių rasti galima da:Raroia. Stipru? Panašiai kuria net adminai, tik jie dar prideda, info kuriame stadione žaidžia ir linką įmeta. Jeigu kažkada laimėjo prieš švedus, tai aprašo. Ir viskas. Danai turi 400 tūkst. straipsnių. :) Didžioji dalis tokie „šedevrai“. Esu gavęs velnių nuo švedų admino, kodėl stub sudėliojau. (Tipo, pas tave viskas gerai, nėra ko dėlioti stubų.) Yra skirtumas, tarp vieno sakinio, ir kur 12 570 baitų žvėrį paleidžiu. Lietuviškoje wiki Vilensija pavaro galingai. Bet dažnai trūksta info`s, kad viską būtų galima išpildyti pagal pilną programą. Aišku, matau, kad daug visokio šlamšto pridaryta, bet kad imti taisyti viską nuo iki, tai čia tiek darbo reikia įdėti. Mintis iš tiesų puiki, bet tektų ilgai sėdėti ir kankintis. Nesąmones bandau peržiūrėti, kažką pakeisti, bet visas tasai CD įdirbis toks falšyvas, kad dešimt metų turėčiau sėdėti ir arti juodai. Vokiečių futbolas man per daug nerūpi, vis norisi sutvarkyti lietuviškus klubus, komandėles. Ir iš karto klausimas iškyla. Sakysime, kad su ta pačia FK Banga Gargždai. Yra 1955 m. – Žalgiris; 1957 m. – Nemunas; 1963 m. – Statybininkas, Silikatas. Ir ką puikias mintis turintis ir labiau patyręs wikipedijos žiovas galėtų patarti? Kad būtų viskas išpildyta idealiai? Nieko nežinau apie Gargždų Žalgirį, koks ten nemunas ir sikikatai... iš šitų komandų yra tik pavadinimai likę. Ir, sukergta viskas su Banga. Jau išdraskiau Panevėžio „Statybą“ (gal 4 komandos sumaišytos į vieną), kas prie „Sūduvos“ buvo prirašinėta ne į temą. Žiauriai varginanti misija. O pats didžiausias praradimas, kad nėra kažkokių rimtesnių lietuviško futbolo metrikų, nėra linkų. Pasisėdėjimai muziejuje ar prie knygos deja sunkiai nulinkinami. :) Net su naujesnių metų sezonais ir komandomis kartais sudėtinga, nes užkulisiniuose žaidimuose linkų irgi niekas nedalina. -- Makenzis Aptarimas Indėlis 12:25, 19 gruodžio 18 2019 (EEST)

Realiai tai yra Vikipedijos taisyklės ir derėtų jų prisilaikyti. Pvz., reikšmingumas, neutralumas - ar tikrai visi tie prikepti straipsniai jas atitinka? Ar apie kiekvieną futbolo sezoną yra pakankamai šaltinių, kad būtų galima parašyti netrivialų straipsnį? Ar tie šaltiniai būna straipsniuose nurodyti? Jei ne, ir jei tų straipsnių daugybė, reikėtų kažkaip šią problemą spręsti. Gal būt būtų galima pasitarti su tuos straipsnius sukūrusiais naudotojais, gal jie apsiimtų sutvarkyti pagal Vikipedijos taisykles, apibendrinti ir sukelti straipsnius su mažai info į vieną didesnį ir panašiai. Ar bent prisidėtų prie tokios veiklos. Norėtųsi manyti, kad Vikipedijoje visi naudotojai yra suaugę racionalūs žmonės, su kuriais galima diskutuoti ir kažką sutarti net nelabai maloniais atvejais. Žinau, kad nemalonu, kai kažkas kvestionuoja tavo darbo tinkamumą Vikipedijoje, mano paties ne vienas senas straipsnis buvo pažymėtas visokiais skydeliais, ir visai pelnytai - ne vieną pats paskui ir ištryniau. Tačiau jei visi dirbame Vikipedijai, nėra reikalo priimti pastabas perdėm asmeniškai. Tad jei originalūs autoriai bent jau kažkiek prisidės prie tvarkymo, gal ir kiti jiems pagelbės, gal net kokią savaitės iniciatyvą būtų galima padaryti Futbolo tvarkymas, aš irgi prisidėčiau kiek galėčiau, deja futbolo daug neišmanau, bet kažkuo padėčiau, jei reikėtų tik sukilnoti kažką kažkur, ar patikrinti šaltinius ar pan. Vis gi jei originaliems tų straipsnių autoriams neberūpi, ar nenori matyti problemos, puikiai suprantu ir kad kitiems nesinori paskui juos kuopti. Ypač jei tų straipsnių tūkstančiai. Tokiu atveju galima tiesiog pratrinti. Gaila trinti kitų darbą kai jis nepiktybinis, bet reikia ir suprasti, kad vieno Naudotojo darbas neturėtų nuolat sukurti papildomos veiklos kitiems naudotojams, ar užkišti Vikipedijos nekokybiškais, beverčiais straipsniais. --Nomad (aptarimas) 17:10, 19 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]
Orginalūs autoriai? Futbole sezonai buvo padaryti vieno asmens ir jis jau nuo 2011 m. FLIP`e. Šiurpą kelia, bet trinti gaila vien todėl, kad paspaudi bet kokį sezoną, o tada jau ir jo gali eiti į DE_wiki, ar EN_wiki. Turinys silpnas, net, traukia į beviltiškus. Pats nustebau, kad Vokietijos sezonai atrodo taip. Kam iš viso reikėjo juos daryti? -- Makenzis Aptarimas Indėlis 17:25, 19 gruodžio 18 2019 (EEST)
Savaitės iniaciatyva? Manote, kad savaitės užtektų? Nesenai gi buvo Armėnijos savaitė. Visą savaitę darbavausi iš peties. (Gerai, kad ten tik nuo 1991 m.) Armėnų futbolas dabar atrodo padoriai. O kiek Europoje šalių? Per savaitę nepasisuksime. Metus reikėtų juodai arti. Trinti irgi išeitis, bet, kol kas neįsitikinęs, kad pati geriausia. Reikėtų pagalvoti, kaip ten kažką būtų galima pagerinti. Dėl šalitinių, tai yra RSSSF. O naujiems sezonams soccerway tinka. Visi kiti linkai prapuola (defunct po kurio laiko). -- Makenzis Aptarimas Indėlis 17:32, 19 gruodžio 18 2019 (EEST)
Neužteks nei savaitės, nei mėnesio, bet jei padarysime savaitės iniciatyvą, gal būt prisidės daugiau žmonių ir aptvarkys daugiau straipsnių. Nereikia norėti, kad tokie dideli darbai būtų greitai atlikti. Roma ne per dieną pastatyta. Ir skubėti tikrai nereikia, prabuvo tiek laiko, pabus ir dar. Apgalvok, pasitark, kai bus kažkoks aiškus planas, bus galima mėginti pamažu tvarkyti. Dėl prapuolančių linkų, tai galima linkinti į internetinio archyvo kopijas, jos niekada neprapuola. Kita vertus, jei ten taip dažnai viskas prapuola, gal ne tiek ir reikšminga ta info. --Nomad (aptarimas) 17:47, 19 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]
Žinai, @Nomad:, to ir bijau, kad prisidės daugiau žmonių ir bus kaip visada: daugiau bardako. Gal naiviai tikiuosi, kad jo bus. :) 50 Europos šalių, per daug bet kuriam planui. Tvarkau, o, atrodo, nei pradžios, nei pabaigos. Jeigu reikia, tai Vilensija kokį stadioną sukuria, Hugo Euročempus, Italas dar prisideda. O kitiems futbolas lyg keiksmažodis ir supratimo nėra. Klubų str. be istorijos, o gal jos ir nereikia? Kas liečia linkus, tai dabar naudoju tik RSSSF duomenų bazę. Visa kita nepatikima. Dar koks 10 šalių liko, o tada bus viskas. Kitais metais galėsiu skirti dėmesį lietuviškam futbolui, pasidaryti sezonus padoriai, tvarkytis. Pačiam netikėta, kad Vokietijos fulė taip padaryta nekokybiškai. Gal tikrai kada nors savaitę skirti Vokietijos futbolui. Gal tada kam gims išganina Niutono mintis, kaip tai būtų galima išpildyti? Aiškus planas, kai žinai, kur reikia smogti, kai supranti, kas ir kaip. Šiandien „atradom“ Vokietiją. Siūlyčiau visiems pagalvoti, ką daryti. Visa kita taip akių nepjauna. -- Makenzis Aptarimas Indėlis 17:11, 19 gruodžio 18 2019 (EEST)
Skirtingose wiki toleracija šlamštui skiriasi. Tvarkingiausia kiek teko susidurti yra vokiška Vikipedija. O šiaip tai šiek tiek peržiūriu naujausius keitimus, kad bent sužymėti naujai kraunamą šlamštą, o po senus šlamšto klodus knistis irgi neturiu didesnio noro, juolab temoje, kuri man nelabai įdomi.--Dirgela (aptarimas) 16:38, 19 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Pas vokiečius ir austrus pedantiškumas įaugęs į kraują. Wiki labai stipri ir tvarkinga, tačiau, kas lietė lietuvišką futbolą, tai jie buvo prisižiūrėję nesąmonių (iš LT ar EN versijų). Teko su FC Šiauliais pavargti, tol nuo Tauro ir kitų variacijų atrišau. Ir, paskui pasižiūrėjau, kad lietuviškoje buvo viskas šleivai padaryta. Pas juos esu daugiau 8,5 tūkst keitimų padaręs, kokius 45 pusl. sukūręs, tai norėjosi, kad ta informacija ir LT, EN versijose būtų teisinga. Teko eiti ir keisti. Dabar jau kažkiek aiškiau viskas, be nereikalingų tralialiuškų, kurių negaliu pakęsti. Ant logo matosi įkūrimo data, kad 2004 m., bet buvo imtas Šiaulių Tauras (1973-1994) ir viskas tokiame pačiame stiliuje. Pavargau betaisydamas per visas wikes. Teisingai pastebėta, kad tema turi būti prie širdies, mėgstama. Istorija, geografija, futbolas, čia temos, kurios man tinka ir patinka. O botanika, flora, fauna man nuo mokyklos laikų nepatinka... gražiausia gėlė man yra kopūstas. :) Yra skirtumas, kur senas geras Dinamo T'bilisi ir naujai sukurtas FK Aragvi Dušeti. Galima žaisti „10 skirtumų“ (tik tiek, kad ir „Dinamo“ padariau pagal savo „mostę“): skiltis istorija, ir sezonai. Bevielyčiau matyti visur savo švedišką variaciją, kur naudoju skandinavuose ir pas vokietukus. Kai žiūriu kokią Sūduvą, Bangą, būtent skiltis Sezonai rėžia akis. Morališkai pasenęs šablonas ir sezonai lygų, taurių, lygos taurių sukišti į vieną. Niekur kitur nesu matęs tokių šablonų, tik pas mus. Kai reikia dirbti su gudų klubais ir kitais šiauriečiais, tada ir pasimato minusai visos turimos sistemos. Guodžiuosi bent jau tuo`m, kad naujausi sezonai blizga lyg katino pasididžiavimas. (Nors irgi yra kur tobulėti.) Tik va, ta pati LT_wiki tradicija, jos tęstinumas nebepatinka. Kitose wikėse sezonų net nėra. Pas mus yra, bet kai taurės, suprtaurės surištos su pirmenybėmis, tai keistai žiūrisi. Gal kitais metais noro ir galimybių kažką keisti.-- Makenzis Aptarimas Indėlis 17:11, 19 gruodžio 18 2019 (EEST)

Dėl straipsnio

Norėčiau, kad išsakytumėte savo nuomonę apie straipsnį XXI amžius, kurį aš šiek tiek aptvarkiau. Ar ko nors trūksta (o gal ko nors nereikia), kad straipsnis galėtų nebeturėti šablono amžius-stub? Su didžia pagarba - 84.46.207.166 17:43, 19 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Puiku, kad pataisėte, dabar ten labai trūksta šaltinių. Reikėtų prie kiekvienos datos nurodyti.--Dirgela (aptarimas) 19:10, 20 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Pridėjau „šiek tiek” šaltinių.--84.46.207.166 19:29, 21 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Labai gerai, nepakenktų visiems teiginiams šaltiniai.--Dirgela (aptarimas) 20:41, 21 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]


Dėl straipsnio

Gerbiamas, Dirgela, gal galėtumėte peržiūrėti mano aptarime rengiamą straipsnį apie Lietuvos genealogijos ir heraldikos draugiją? Dar norėčiau įterpti porą iliustracijų - draugijos logotipą ir herbą? Būčiau labai dėkinga Gabrieleabr (aptarimas) 12:44, 7 sausio 2020 (EET)[atsakyti]

Gerbiamas, Dirgela, gal galėtumėte dar kartą peržiūrėti mano rengiamą straipsnį apie Lietuvos genealogijos ir heraldikos draugiją? Atsižvelgiau į Jūsų pastabas, įterpiau porą iliustracijų. Labai ačiū −−Gabrieleabr (aptarimas) 16:12, 14 sausio 2020 (EET)[atsakyti]
Na, tas pats klausimas - nuorodos turėtų patvirtinti teiginius. Sakinio "Lietuvos genealogijos ir heraldikos draugija (angl. Lithuanian genealogy and heraldry society) (toliau – LGHD) – nuo 2006 m. veikianti visuomeninė organizacija, vienijanti istorikus-genealogus, heraldikos specialistus ir asmenis mėgėjus, besidominčius genealogija ir heraldika" niekaip neptvirtina toliau įdėta nuoroda. Gal geriau formuluokite, kad LGHD yra visuomeninė organizacija, kuri užsiima [...] (nežinau kuo, pagal draugijos puslapį nelabai suprantu - teikia kažkokias paslaugas? kuria herbus? tyrinėja genealogijas? organizuoja renginius kažkokius? registrą kažkokį veda? draugijai priklausantys žmonės užsiima tuo ir teikia paslaugas? reikėtų labai aiškiai suformuluoti ir duoti nuorodą į draugijos atitinkamą puslapį. čia netinka misijos ir vizijos, "būrimas į draugę" ir pan.). Taip pat atkreipkite dėmesį, kad jei po laužtinio skliausto paliksite tarpą ir parašysite kažkokį tekstą tai jis bus rodomas vietoj [1] ir pan., pvz., google. Tokios nuorodos tvarkingesnės ir aiškesnės. Antra nuoroda veda į niekur, ji neteisingai užrašyta, turėtų būti matyt "http://www.cigh.info/membres.html" Ketvirta nuoroda irgi veda nežinia kur. Kelkite visą įsivaizduojamą puslapio tekstą į User:Gabrieleabr/Sandbox ir pabandykite susitvarkyti su nuorodomis, nes dabar gana kelblu ir nelabai eina suprasti.--Dirgela (aptarimas) 19:42, 14 sausio 2020 (EET)[atsakyti]
Labas vakaras, dėkoju už patarimus. Stengiausi kuo labiau į juos atsižvelgti ir tekstą pataisiau −−Gabrieleabr (aptarimas) 22:14, 22 sausio 2020 (EET)[atsakyti]
Sveiki, pabandykite sutvarkyti nuorodas taip kaip pataisiau pačią pirmą. Kai sutvarkysite liks vienintelis klausimas, kuris buvo pačioje pradžioje - kaip matote straipsnyje remiatės praktiškai tik pačios draugijos pateikiama informacija. Nėra nei vieno šaltinio, kuriame rastume, kad rašoma apie pačią organizaciją. Yra kelios nuorodos, kad genelogijos draugija kažką padarė, bet apie ją pačią nieko nerašoma. Tai gali būti pagrindine bėda dėl kurios straipsnis gali būti laikomas netinkamu.--Dirgela (aptarimas) 20:02, 23 sausio 2020 (EET)[atsakyti]
Labas vakaras, dėkoju už patarimus. Pataisymus atlikau, stengiausi surasti bent truputį patikimesnių šaltinių už draugijos puslapį --Gabrieleabr (aptarimas) 22:52, 27 sausio 2020 (EET)[atsakyti]

dėl nuorodų Andriaus Sniadeckio biografijai

laba, nesupratau, ar turite omenyje šaltinius, ar literatūros sąrašą. Visose šiose knygose Andrius Sniadeckis nemažai minimas, yra netgi kai kuriose ir asmenvardžių rodyklė, joje jis irgi nurodytas. Aš jas surašiau su ISBN, kaip radau leidyklose parašytas, pvz., Odinecas jau minimas ne visose šiose knygose, aišku dėl jo, dar kai kurias galima atidžiau skaityti, nes ne visas labai atidžiai esu perskaičiusi. Kaip dar galima sutvarkyti literatūros sąrašą? ar jame puslapius nurodyti, kur paminėtas Andrius Sniadeckis? Ar turimi omenyje šaltiniai? Jau savo straipsnių aš net nedėjau, nors jo beveik visus metrikus jau esu ir susirinkusi ir apie jį rašiusi irgi, netgi ir prieš savaitę straipsnyje. bet gal to nereikia str., mano pačios manymu. O dėl kitų nuorodų nesupratau, ką taisyti? Jodkovska (aptarimas) 11:20, 12 sausio 2020 (EET)[atsakyti]

Na, nereikia surašinėti visų knygų, kuriose koks nors asmuo vienaip ar kitaip minimas. Apie bent kiek žymesnį žmogų būtų galima surasti tūkstančiais. Reikėtų surašyti tik tas, kuriomis remtasi rašant straipsnį. Ir straipsnyje nurodyti kokioje vietoje konkrečiai kokiu šaltiniu naudotasi. Dėl kito tvarkymo - tiesiog perskaitykite dar kartą ir pataisykite, pvz., "Encyklopedia powszechna PWN, vol. 3, p. 349 (hereinafter „PWN“)" - kas tas "hereinafter"? Kas čia - "[Laiškas]/ Odinecas (Odyniec) Antonis Edvardas, rašytojas – Julianui Ticijui." Radote internete laišką Odineco Ticijui? Ir kam tą nuorodą čia įdėjote? Kam tie laužtiniai skliaustai?--Dirgela (aptarimas) 11:53, 12 sausio 2020 (EET)[atsakyti]

Potencinė energija

Hi. Sorry for the English, but can I ask about this revert? Thanks, --DannyS712 (aptarimas) 10:32, 13 sausio 2020 (EET)[atsakyti]

dėl pavardės lietuvinimo

Laba, norėčiau Jūsų patarimo, kaip geriau lietuvinti pavardę iš "Bartusewicz" - ar Bartuševičius su "u", ar Bartoševičius su "o", tame neturiu patirties dėl pavardžių tikslių keitimų ir tiktų, kaip turėtų būti, bet sistemiškai pakeisčiau ir sutvarkyčiau tuomet visas anketas, o ne tik vieną.--Jodkovska (aptarimas) 17:26, 25 sausio 2020 (EET)[atsakyti]
Hmm, nelabai žinau ką ir patarti - nežinau jokios priežasties kodėl lenkiška "u" turėtų virsti lietuviška "o", arba kodėl "s" turėtų virsti į "š", bet nesu labai didelis lenkų kalbos žinovas, gal kažkokiais atvejais taip tariama. Kitas dalykas, kad lietuviškos pavardės istoriškai buvo pritaikomos prie lenkų kalbos, paskui kartais vėl iš lenkiškų formų virsdavo sulietuvintomis ir tame procese šiek tiek pasikeisdavo. Taip Bartas virsta Bartusewicz, o atgal atvirsta ne kaip Bartusevičius, o Bartoševičius. Tai čia žiūrėčiau kaip rašoma šaltiniuose. Tiesa, šiuo atveju toks įspūdis, kad pati esate tuo vienu iš nedaugelio šaltinių :) Jeigu jokių šaltinių nėra tai perrašyčiau paraidžiui - Bartusevičius.--Dirgela (aptarimas) 18:44, 25 sausio 2020 (EET)[atsakyti]
Kuzmickas savo straipsniuose rašo "Bartoševičius", ant kapo pažiūrėjau nuotrauką -"Bartusevičiai". Pas mane "Bartuševičius", nežinau, kaip čia dabar daryt. Dėkui.--Jodkovska (aptarimas) 19:08, 25 sausio 2020 (EET)[atsakyti]
Oho, visi trys variantai :) Manau tada nesvarbu kaip, rašykite kaip anksčiau rašėte, tik pačiame straipsnyje nurodykite, geriausia pačioje pradžioje: Adomas Bartuševičius (taip pat Bartoševičius <ref>nuoroda į ten kur rašoma tokia forma</ref>, lenk. Adam Bartusewicz, rus. Адам Бартушевичь ...). Taip pat reikėtų ir nukreipimo iš kitos formos nei straipsnio pavadinimas.--Dirgela (aptarimas) 19:15, 25 sausio 2020 (EET)[atsakyti]

Reikšmingumas

Kadangi, kaip žinia, kilo nesusipratimų dėl reikšmingumo (žr. Specialus:Diff/5746569/5747037 ir pan.), pasižiūrėjau į tai, kokius straipsnius esate ištrynęs dėl nereikšmingumo (su standartiniu komentaru „Neatitinka reikšmingumo kriterijų“).

Ir keli išties krito į akis:

Visais keturiais atvejais tinkamų (nepriklausomų ir t.t.) šaltinių rasti nesunku, bet svarbu net ne tai. Kiekvienu iš šių atvejų akivaizdu, kad šaltinių bus, tam paieška nereikalinga.

„Algirdo Brazausko fondas“ ar „Vikonda“ priklausė žmonėms (atitinkamai Algirdui Brazauskui ir Viktorui Uspaskichui), apie kuriuos rašyta tiek, kad ir turbūt ir jų naminiams gyvūnėliams šaltinių pakaktų. Argi įsivaizduojama, kad jiems priklausantis fondas ar koncernas bus neaprašyti?

Arba Liutauras Ulevičius – buvo savu laiku, pavyzdžiui, skandalas apie „trolinimą“. Argi gali būti, kad tokiu atveju nebus tinkamų šaltinių?

Arba Prancūziškoji Vikipedija... Jei jau yra pakankamai šaltinių straipsniui apie Vikipediją lietuvių kalba, argi įmanoma, kad nebūtų šaltinių straipsniui apie Vikipediją prancūzų kalba? Ir Jūs pats maždaug tą patį savu laiku pastebėjote (Specialus:Diff/5296796/5297219).

Žinoma, visai gali būti, kad tie straipsniai buvo trintini dėl kokios nors kitos priežasties (kaip netvarkingi ir ilgai netvarkyti, reklaminiai ar pan.). Bet jei taip, tai reikėjo tą priežastį ir nurodyti. O jei tai ir norėjote padaryti, tik nepataikėte, metas pagalvoti, kaip tokias klaidas (o jų turbūt būtų ir daugiau) atitaisyti.

Arba gal buvo kokių kitų aplinkybių (tarkim, šaltiniai, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodė tinkami, iš antro žvilgsnio pasirodė esantys ne nepriklausomi). Tokiu atveju šiaip jau reikėtų apie jas parašyti aptarime (nė vienas iš išvardintų straipsnių aptarimo neturi). Bet jei jau tai liko nepadaryta, gal paaiškinsite bent čia? --Martynas Patasius (aptarimas) 20:02, 2 vasario 2020 (EET)[atsakyti]

Šaltiniai turi ne tik egzistuoti (realiai ar potencialiai, ar teoriškai, šiuo metu ar ateityje, nepriklausomai kiek lengvai ar sunkiai jis surandami), bet ir būti aiškiai nurodyti straipsnyje. Pageidautina nuo jo atsiradimo momento. Esmė labai trumpai ir aiškiai nusakyta Vikipedija:Reikšmingumas. Labai dažnai straipsniams be šaltinių būdingos ir visos kitos bėdos - neutralumo trūkumas, netvarkingas stilius, reklamos, populiarinimas, autorinių teisių pažeidimai ir t.t.--Dirgela (aptarimas) 20:12, 2 vasario 2020 (EET)[atsakyti]

Pritariu Patašiaus pastaboms ir tam, kad Dirgėla pernelyg dažnai šaltinių buvimą/trūkumą painioja su reikšmingumu. Pastarajam iš esmės reikalingi vidiniai Vikipedijos nuostatai - ką vienoje ar kitoje srityje laikysime, esant reikšminga. Pvz., žmogus, apdovanotas nacionaline premija, "Oskaru" ar pnš. bus reikšmingas, nors galbūt apie jį rastume tik porą sakinių informacijos, o apie kokį pagyrūną-žvaigždūną galima bulvarinėje spaudoje rasti visko, bet jis galimai nebus reikšmingas atsidurti Vikipedijoje. Taip pat būtų prisimintinas ir "saikingas dėmesys taisyklėms" - pvz., Dirgėla ištrynė tvarkingus straipsnius Vasario 16-osios gimnazija ir Voldemortas (vieną - vadovaujantis tuo, kad paremtas tik pirminiu šaltiniu, kitą - kad visai be šaltinių). Turime du pavyzdžius, kur neabejotinai reikšmingi straipsniai buvo ištrinti dėl aklo biurokratizmo, o ne dėl kažkokių tikrų trūkumų (pvz., neenciklopedinio stiliaus, abejotinų teiginių). Pagal tokią logiką būtų galima ištrinti didžiąją dalį Vikipedijos turinio, nes ji neatitiks vienokių ar kitokių taisyklių. Taisyklės turėtų būti pasitelkiamos tada, kai sveiku protu akivaizdžiai matoma, kad straipsnis esmiškai ydingas ir klaidina skaitytoją, o ne tada, kai jis neatitinka kažkokių susigalvotų formalumų. Hugo.arg (aptarimas) 20:48, 2 vasario 2020 (EET)[atsakyti]