Vikipedija:Kandidatavimas į administratorius

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Vikipedijoje administratoriaus teisės – galimybė versti didžiąją dalį specialiųjų tekstų bei vėliau juos taisyti; galimybė trinti, užrakinti ar atrakinti puslapius. Tačiau tai nėra apdovanojimas už nuopelnus ar būtina įprasto darbo priemonė (plačiau skaitykite straipsnyje Vikipedija:Kam administratoriaus teisių nereikia ir angliškame puslapyje).

Jei jūs manote, kad esate pakankamai aktyvus ir pasiryžęs atlikti dalį administratorių darbų, įrašykite savo pageidavimą šiame puslapyje.

Administratoriaus teisių suteikimui (ir pan.) taikoma tvarka nurodyta Vikipedija:Biurokratų ir administratorių skyrimas.

Reikalavimai[redaguoti vikitekstą]

Rekomenduotina, kad prieš tampant administratoriais, Vikipedijos naudotojai tenkintų bent šiuos minimalius reikalavimus:

  • Redagavimų skaičius būtų bent 500, dauguma keitimų turi atitikti Vikipedijos tvarką (neišsiskiriančio stiliaus, be esminių klaidų, naudojant tinkamiausius formatavimo elementus)
    • Iš 500: 50 sutvarkytų straipsnių, prieš tai buvusių nesutvarkytų straipsnių kategorijoje, arba 100 sukurtų (naujų) straipsnių arba 100 svariai papildytų straipsnių, prieš tai buvusių nepabaigtų straipsnių kategorijoje,
  • Naudotojas turi būti įrodęs, kad sugeba palaikyti tvarką:
    • pastebėjęs vandalizmo atvejus, atstato buvusią straipsnio versiją,
    • visiškai netinkamai sukurtus straipsnius pažymi {{trinti}} žyme,
    • atkreipia dėmesį į netvarkingus straipsnius ar naudotojus aptarimų puslapiuose,
    • geba konstruktyviai dalyvauti straipsnių aptarimuose,
    • netuščiažodžiauja ir skatina tik konstruktyvią diskusiją, neleidžia tematikai nukrypti nuo esmės,
    • sugeba logiškai ir nuosekliai argumentuoti, tinkamai atsižvelgti į pastabas ir komentarus,
    • veiksmingai bendradarbiauja su kitais Vikipedijos nariais.

Administratoriaus teisės yra, iš esmės, techninės, redakcinės. Jų turėjimas neliudija apie ypatingą žmogaus įnašą ar naudą projektui, o tik patvirtina, kad asmuo praktiškai taiko ir suvokia esminius enciklopedijos kūrimo principus, reaguoja į pastebėtus pažeidimus, klaidas ir netikslumus.

Prašymo šablonas[redaguoti vikitekstą]

Pateikiant prašymą galima pasinaudoti šiuo šablonu.

Esami prašymai[redaguoti vikitekstą]

Nurodykite savo vartotojo vardą, motyvus, kodėl norėtumėte tapti administratoriumi, ką planuojate nuveikti, būdamas administratoriumi. Visi Projekto dalyviai yra kviečiami pareikšti savo nuomonę dėl teisių skyrimo.


Išpildyti prašymai[redaguoti vikitekstą]

Atmesti prašymai[redaguoti vikitekstą]

Tapę nebeaktualiais prašymai[redaguoti vikitekstą]