Google Maps

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Google Maps
URLhttp://maps.google.com
TipasTinklo žemėlapių sudarymas
Registracijanebūtina
Kalba(-os)daugiakalbis
SavininkasGoogle
ĮkūrėjasGoogle
Startavo2005 m.
Dabartinė būklėAktyvus

Google Maps (anksčiau buvo žinomas kaip Google Local) – „Google“ plėtojama internetinė žemėlapio svetainė bei „Android“, „iOS“ programėlės, kurių pagalba galima rasti maršrutą bei stebėti eismo informaciją, o „Google Street View“ dėka galima žiūrėti įvairių šalių miestų gatves. „Google“ taip pat talpina palydovines fotografijas, kurių senumas skiriasi nuo mėnesio iki keleto metų.

„Google Maps“ žemėlapių atvaizdavimui naudoja variantą, kuris yra artimas Merkatoriaus projekcijai.

Žemėlapį galima integruoti ir į trečiųjų šalių svetaines per „Google Maps“ API. Taip pat yra galimybė kiekvienam redaguoti žemėlapius per paslaugą „Google Map Maker“ – prisijungus prie „Google“.

Palydovinės fotografijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dauguma pasaulio miestų ir gyvenviečių turi aukštos rezoliucijos palydovines fotografijas. Nemažai vyriausybių pareiškė, kad palydovinės fotografijos gali būti panaudotos teroristiniams tikslams, todėl Google išėmė teritorijos kuriuose vaizduojami svarbūs objektai (daugiausia JAV)

Ne visos teritorijos yra padengtos vienodos rezoliucijos fotografijomis. Kai kurios teritorijos gali slėptis po debesimis. Nors Google vartoja žodį „palydovinė fotografija“, bet dauguma aukščiausios kokybės nuotraukų yra darytos iš žemiau skraidančių lėktuvų.

Maršruto radimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Per Google Maps galima rasti maršrutą iš taško A į tašką B, paspaudus nuorodą „Gauti nuorodas“. Galima pasirinkti iki keturių keliavimo būdų – viešuoju transportu, pėsčiomis, dviračiu arba nuosavu transportu. Nors ir galima gauti maršrutą, kuris kerta valstybės sieną, bet dar yra valstybių, kurios apsiriboja tik savo arba artimiausių kaimyninių valstybių teritorija.

Google Street View[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Google Street View

2007 m. startavo Street View, visiškai nauja funkcija, kuria buvo galima stebėti gatves 360° panoraminius vaizdus. Iš pradžių projektas apėmė tik didžiausius JAV miestus, bet dabar galima žiūrėti tūkstančius vietovių visame pasaulyje.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]