Naudotojos aptarimas:Mea/a

Page contents not supported in other languages.
Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sveika(s), atvykęs (-usi) į Vikipediją Mea/a!

If you do not understand Lithuanian, please refer to this page.      Wenn du kein Litauisch verstehst, lies bitte hier weiter.

Šaunu, kad įsijungei į vikibendruomenę. Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo. Jei pirmą kartą dalyvauji wiki principu paremtame projekte, pirmiausia rekomenduojame perskaityti įvadą į redagavimą ir pagalbos puslapius. Taip pat užsuk į Bendruomenės skyrelį, kur rasi naudingų nuorodų, susitarimų, informacijos apie vikisričių projektus. Jei kyla kokių nors klausimų, nesivaržydama(s) kreipkis į senbuvius, kurie visada pasirengę padėti. Pagalbos taip pat gali rasti naudodamasis papildomais bendravimo kanalais, kur labiau patyrę Vikipedijos naudotojai tau asmeniškai galės atsakyti į iškilusius klausimus.

Ką reikėtų žinoti:

  • Prašome susipažinti su Vikipedijos taisyklėmis;
  • Vikipedija rašoma remiantis patikimais šaltiniais. Enciklopedijos rašymas – tai visų pirma yra darbas su šaltiniais.
  • Vikipedija yra bendruomenės projektas, todėl jame labai svarbi tarpusavio pagalba ir sutarimas. Nenustebk, jei kas nors kritikuos Tavo darbą, atsižvelk į dalykiškas pastabas;
  • Kilus neaiškumams, straipsnio diskusijų puslapyje išsakyk savo argumentuotą nuomonę. Nepamiršk pasirašyti po ja: įrašyk gale 3-4 tildės ženklus ~~~~ arba redagavimo įrankių juostoje paspausk parašo ikoną ;
  • Redaguodama(s) straipsnį, naudokis redagavimo funkcija „Kaip atrodys“ – taip išvengsi bereikalingų taisymų. Pabandyti redagavimo galimybes gali tam skirtame puslapyje Smėlio dėžė arba asmeniniame juodraštyje;
  • Gali susikurti asmeninį naudotojo puslapį ir jame pateikti svarbiausias žinias apie save;
  • Gali naudoti papildomas priemones, skirtas registruotiems vartotojams.
  • Įkeldama(s) failus, vadovaukis Pagalba:Paveikslėliai nuorodomis.
  • Draudžiama kopijuoti:
    • be autoriaus sutikimo autorių teisėmis apsaugotus darbus (knygas, straipsnius, tekstus internete);
    • neenciklopedinę informaciją (reklaminius ar grožinės literatūros tekstus, įvairius sąrašus, ištisus įstatymus. Daugiau žr. Kas nėra Vikipedija).

Sėkmės!
  Bendruomenės atstovas

--Qwarc 12:56, 2006 Gruodžio 17 (EET)

Linksmoji dalis[redaguoti vikitekstą]

tu irgi is vilniaus ar mens factory barmenas?
Aš tavo angelas sargas, nesiginčyk.

Aiškinimaisi[redaguoti vikitekstą]

Tikrai nepykstu, kad "kimbat", man visai to komentaro nerūpėjo pakeist. Tiesiog reikia, kad žmonės balsuotų ir labai geras būdas yra, kai balsavimų puslapis pasirodo naujausių keitimų puslapyje, o tam reikia kažką paredaguoti... Aš tik menkas kabutes uždėjau, būčiau ir pats vėliau atmetęs...:)--Gandras 21:23, 2007 Sausio 31 (EET)
Na taip ir tikėjausi, kad būtumėte, bet galėjote ir šiaip tašką bilekur padėti, arba kabutes savo komentare :) -- Mea 21:36, 2007 Sausio 31 (EET)
O va man vienas naudotojas ką tik į aptarimą parašė, kad yra toks dalykas kaip "Dum edit". Juo dabar ir nauduosiuos ir kitų tekstų neiškraipysiu. Be to, nenoriu kištis, bet viršuj kažkas jums gal įžeidžiamų frazių prirašė. Jūs kaip šio puslapio šeimininkė turite teisę jį prasitrinti.--Gandras 21:41, 2007 Sausio 31 (EET)
Man nemaišo, kai liūdna - prajuokina. ;) -- Mea 21:48, 2007 Sausio 31 (EET)
Norėčiau pasiūlyti sandėrį - aš paruoščiau taksonomines gyvūnų lenteles (paruoštukus), o tu pagal įdėta interwiki išverstum iš anglų kalbos straipsnelį, kurį pakoreguočiau ir patvarkyčiau. Algirdas 23:09, 2007 Vasario 7 (EET)
Galiu pabandyti, tik su lietuviškais terminais ir pavadinimais man sunkoka; ir jei nebus ypatingo spaudimo, nes mėgstu daryti viską kada norisi, kas ne visada sutampa su "kada reikia" :) ~ Mea 23:20, 2007 Vasario 7 (EET)

{prisistatyk}[redaguoti vikitekstą]

neprievartaukit naujokų... niekur taip kitur nedaroma, tik lt.w --EFropolis 21:21, 2007 Vasario 22 (EET)

administratoriai[redaguoti vikitekstą]

Pastebėjau, kad aktyviai tvarkai vikipediją gindama(s) nuo vandalų. Dėl to siūlyčiau tavo kandidatūrą į administratorius, nes tai suteikia keletą patogių įrankių tokiam darbui, tačiau vikipedijos taisyklės reikalauja, kad užregistruotum prašymą dėl teisių pats (pati) (Wikipedia:Kandidatavimas į administratorius). norėčiau paraginti tai padaryti ir pasižadu prašymą aktyviai palaikyti.--Dirgela 22:24, 2007 Vasario 22 (EET)

Ačiū, tik nesu tikra ar ne per anksti, daugelyje dalykų wiki sistemoje nesigaudau... :) Pagalvosiu :) Mea 22:44, 2007 Vasario 22 (EET)
Na, ar tikrai administratoriui reikia labai "gaudytis wiki sistemoje"? :) Pagrindinės administratoriaus teisės - trinti straipsnius ir blokuoti vartotojus. Jos nesuteikiamos visiems vartotojams dėl to, kad neatsargiai jas naudojant galima pridaryti žalos. Bet žalos galima išvengti ir neturint ypatingų žinių (tad nėra reikalavimo "kandidatas turi būti bent informatikos ar informatikos inžinerijos mokslų daktaras" :) ), užtenka to, ką Katekizmas vadina "pagrindinėmis dorybėmis" (1805-1809: išmintingumas, teisingumas, tvirtumas, susivaldymas). Tų dorybių minimumas Vikipedijoje nustatomas paprastai - kas moka uždėti šabloną "delete" ten, kur jo reikia (ir niekur kitur), turbūt mokės ir trinti straipsnius, kuriuos reikia trinti. O tas, kas moka mandagiai diskutuoti, įspėti, patarti ar paklausti, laikytis "nekaltumo prezumpcijos" (kas Angliškoje Vikipedijoje vadinama "Assume Good Faith" - maždaug "Prielaida apie gerus norus" - neskubėti švaistytis žodžiais "vandalas", "trolis" ir pan.), turbūt mokės ir blokuoti tik kai tikrai reikia. Ir, mano supratimu, šiuo atveju buvo pasiūlytas kandidatas, visai tinkamas pagal abu šiuos požymius. :) Beje, Dirgėlai, - neatrodo, kad kokios nors taisyklės tikrai draudžia į administratorius oficialiai siūlyti kitą naudotoją (aišku, pastarasis po to turi sutikti). Juk tokiu atveju sunku būtų paaiškinti tai, kaip buvo su naudotojais Atlantas, Saulyte, MHz, JonasS, Lazdynas (regis, visus juos pasiūlė kas nors kitas, tiesa, Lazdynas atsisakė). O turbūt vienintelė formuluotė, kuri gal ir galėtų tai drausti ("Jei jūs manote kad esate pakankamai aktyvus ir pasiryžęs atlikti dalį administratorinių darbų, rašykite savo pageidavimą tiesiai šiame puslapyje.") pastebėta jau prieš šiuos siūlymus... --Martynas Patasius 01:53, 2007 Vasario 23 (EET)
Na tiesiog turi būti aiškus dalyvio sutikimas, kad nesigautų per prievartą suteikinėjamos teisės :) --Dirgela 07:12, 2007 Vasario 23 (EET)
Na, dviejų kartų jau užtenka - po istorijos su Om prisiekiau niekad nebalsuoti už tokį kandidatą, kuris kreipiasi ne pats, o per tarpininką. AudriusA 07:55, 2007 Vasario 23 (EET)

Administravimas[redaguoti vikitekstą]

Sveikiname tapus Vikipedijos administratoriumi!

Prašome, prieš naudojantis administratoriaus privilegijomis, įdėmiai perskaityti elgesio rekomendacijas. Primename, kad administratoriaus teises reikia naudoti tik būtiniausiais atvejais, sprendžiant akivaizdžias problemas (vandalizmą, redagavimo karus ir pan.), šių teisių negalima naudoti asmeniniais tikslais. Jei kils kokių klausimų ar neaiškumų dėl administratoriams suteikiamų papildomų funkcijų, prašome klausti.

Tikiuosi ilgo ir sėkmingo bendradarbiavimo.

Sėkmės,
   knutux 07:50, 2007 Vasario 26 (EET)

Naudinga nuoroda[redaguoti vikitekstą]

Čia dauguma stubams naudojamų paveikslėlių įvairiomis temomis [1]. --Atlantas 11:50, 2007 Kovo 17 (EET)

Ačiū:) ~ Mea 12:53, 2007 Kovo 17 (EET)

Prie to paties. Kodel panaikinai naudingas nuorodas is A. Stulginskio ir Barzdu straipsniu? Kas tau leido?! Gnarls Barkley 19:49, 2007 Kovo 20 (EET)

Kodėl man kas nors turi ką nors leisti? Dėl Barzdų, tai mano manymu vikipedija ne vieta nuorodoms į skandalingas istorijas, tuo labiau kad jos vyksta visur ir ištisai tai negi kiekvieną istoriją ir kišime čia; dėl Stulginskio nebuvau tikra, bet pačiame straipsnyje yra normaliai aprašyta jo biografija, tai man(i)au, kad ta nuoroda nėra labai reikalinga. Jei aš klystu (o juk kiekvieno supratimas apie tai, kas yra vikipedija, skiriasi), jums niekas netrukdo mano keitimus atšaukti. ~ Mea 19:57, 2007 Kovo 20 (EET)
Na tai apsižvalgyk angliškoje Wikipedijoje. Ten išorinių šaltinių kiekis neretai sudaro ir apie 40 nuorodu, kurios buna ivairaus turinio. tu blokuoji zmogaus teise prieti prie informacijos kuri buvo suteikta. O viena ar dvi nuorodos niekada nebus per daug. Gnarls Barkley 20:03, 2007 Kovo 20 (EET)
GranrlsBarkley ar koks ten šiandien tavo vartotojo vardas - eilinį sykį rekomenduoju švelninti toną. O dėl "žvalgymosi" angliškoje Vikipedijoje tai ten gal ir verta žvilgtelėti, bet tikrai nekopijuoti - juk pas juos yra šimtai tūkstančių redaktorių ir kiekvienas nori palikti savo pėdsaką, todėl po truputi prisikaupia bereikalingų kategorijų nuorodų, neprižiūrėtų/netvarkingų straipsnių ir pan. Dėl nuorodų nepakenkimo ir vėlgi neteisybė - tiesiogiai nesusijusios nuorodos gali pakenkti, nes dedant bet kur bet kokias nuorodas Vikipedija niekada netaps solidžia enciklopedija, taigi geriau mažiau nuorodų, o ne daugiau. knutux 08:27, 2007 Kovo 21 (EET)

Azoto oksidas[redaguoti vikitekstą]

Man įdomu, kodėl "azoto oksidu" pavadinai būtent NO, o ne kuris nors ir likusių penkių azoto oksidų? --Vajezus 20:16, 2007 Kovo 21 (EET)

Galbūt todėl, kad nepagalvojau geriau.. O koks pavadinimas naudojamas šiam oksidui? Chemijos nemoku ir nemėgstu, tik bandau būti naudinga, nes mokantys mažokai prisideda, ar ne? ~ Mea 20:23, 2007 Kovo 21 (EET)
O kokį junginį tu dar nori vadinti oksidu? - andrius.v 20:20, 2007 Kovo 21 (EET)
Kadangi oksidų yra daugiau nei vienas, juos reikia vadinti tikslesniais pavadinimais, tokiais, kaip, pvz, čia. "Azoto oksidas" turėtų būti tik redirectas į kažkurį iš jų - mano galva, į NO arba į NO2. --Vajezus 20:26, 2007 Kovo 21 (EET)
NO – oksidas (arba monoksidas), NO2 – dioksidas, N2O diazoto oksidas (arba monoksidas) ir pan. Pavadinimas priklauso nuo elementų skaičiaus junginiuose. Aišku visi krūvoj jie yra oksidai, tačiau atskirai turi tikslesnius pavadinimus. Manau straipsnį reikėtų kažkaip išskirstyt ir paminėt visus junginius su deguonimi ir kažkaip atskirti būtent NO. Lietuvių kalboje šiuo atveju yra problemos, nes, pvz., anglų kalboj yra keli būdvardžiai, skirti azotui :-/ - andrius.v 20:20, 2007 Kovo 21 (EET)

Thanks a million. :)
By the way: may I sometimes ask you for help? You know, the Lithuanian language is very hard to understand, so many difficult words... :) Romualdas Vrublevskis, in other words: Romuald Wróblewski 01:35, 2007 Kovo 26 (EEST)

  • So, the first one: what's the derivation (origin) of the toponym "Lazdynai"? Is it derived from "a forest" or "a hazel"? Please help. :) Romuald Wróblewski 02:32, 2007 Kovo 26 (EEST)
I would say "forest (of hazel trees)" but honestly you'll have to ask someone else, I don't know this one:) Mea 03:11, 2007 Kovo 26 (EEST)
So, in other words: "a hazel wood". Thanks a lot. :) Romuald Wróblewski 16:16, 2007 Kovo 30 (EEST)

Dėkoju, dabar žinosiu... matasg 16:41, 2007 Balandžio 19 (EEST)


Bandau šiek tiek keisti sistemą su cleanup skydeliais, nuo šiol kur galima prašysiu naudoti specializuotus, kad straipsniai patektų į smulkesnes kategorijas. Plačiau: Wikipedia:Nesutvarkyti straipsniai. --Nomad 13:47, 2007 Balandžio 24 (EEST)


Gal galite padėti, kaip atstatyti kelis keitimus padariusio vandalo veiksmus, ir jį pažymėti kaip "Atmestas Vandalas pakeitimas, grąžinta paskutinė versija (naudotojo Naudotojas keitimas)" ? matasg aptarimas 17:55, 2007 Gegužės 8 (EEST)

Šiaip atstatyti buvusį turinį gali kiekvienas naudotojas. Tereikia paspausti "anuliuoti" mygtuką, o atatinkamas komentaras bus įterptas automatiškai. Hugo.arg 18:00, 2007 Gegužės 8 (EEST)
Kitas būdas aprašytas Pagalba:Atstatymas. --Martynas Patasius 18:06, 2007 Gegužės 8 (EEST)
Taip, tačiau jei noriu su šiuo tekstu "Atmestas Vandalas pakeitimas, grąžinta paskutinė versija (naudotojo Naudotojas keitimas)". Mea rašė apie skriptus Naudotojo aptarimas:Matasg#Dėl pakeitimų atmetimo. Iš kur juos gauti? matasg aptarimas 18:13, 2007 Gegužės 8 (EEST)
Atmesti straipsnius gali tik administratoriai, vargu ar kokie skriptai padės. Hugo.arg 18:33, 2007 Gegužės 8 (EEST)
Tada supratau, teks laukti administratoriaus teisių. :) matasg aptarimas 18:36, 2007 Gegužės 8 (EEST)

Atstatymas II[redaguoti vikitekstą]

please do not play... --Mazeikins 19:14, 2007 Gegužės 18 (EEST)

you should have created the relevant categories in the first place, i can't read your mind. ~ Mea 19:22, 2007 Gegužės 18 (EEST)

Pasikartojimai[redaguoti vikitekstą]

Dekoju uz pastabele ;), maziau nuorodu - maziau darbo :)

Jei galite, prašome pareikšti savo nuomonę dėl Vikpedijos kandidatų, pasiūlytų tapti Pavyzdiniais Straipsniais

Adam 14:24, 2007 Birželio 5 (EEST)

Prašome balsuoti dėl straipnio kandidatavimo į pavyzdinius. Prabalsavus žinutę ištrinkite. Ačiū už laiką. Adam 21:18, 2007 Birželio 28 (EEST)

Kažkas nesuprantamo[redaguoti vikitekstą]

Jūs nepagarbiai pasisakėte prieš tremties ir rezistencijos temą savaitės iniaciatyvoje:

Mea 10:20, 2007 Birželio 8 (EEST). Vikipedija yra laisva enciklopedija, jeigu jums per mažai kažkokių straipsnių, patys ir rašykite. Vertimas kurti kažką argumentuojant tradicijomis, sąžine yra netinkama vikipedijoje, tuo laiau kad ne visi čia istorikai, ir patriotizmas gal kitaip suprantamas. Su pagarba tai neturi nieko bendro, be to nesiruošiu viso gyvenimo aukoti garbinti visiems tiems, kurie stengėsi kad ateities kartos gyventų geriau, būtent gyventų o ne užsiimtų garbinimais.

Pastebėsiu, kad galėtumėte naudotis žodžio laisve - kaip ir wiki redagavimu, tie žmonės padėjo savo gyvybes. Ir tai ne joks vertimas, o tik siūlymas ir priminimas. Kiekvienas pasirenka temas, koios jam atrodo svarbios.

Turbo 10:37, 2007 Birželio 8 (EEST)

O jūsų labai ribotas suvokimas apie tai, kaip reiškiama pagarba, jei jau apie tai pradedam. Ačiū už pastebėjimus. Tamstos pozicija yra tą žodžio laisvę apriboti, ar neteisingai suprantu? ~ Mea 10:46, 2007 Birželio 8 (EEST)
Turėjau galvoje situaciją wiki.lt, kur straipsnis apie partizanų kovas Lietuvos partizaninis judėjimas po Antrojo pasaulinio karo buvo parašytas atmestinai, ir svarbiausia, raudonavo 2,5 metų nuo netvarkomų straipsnių apie apygardas ir rinktines. Dabar situacija šiek tiek geresnė - sutvarkyta Tigro rinktinė, Tauro apygarda, tačiau tai tik 10 proc. dramatiškų kovų laikotarpio apimančio ir 20 tūkst. žūčių. Dėl šios priežasties ir reikėjo savaitės iniaciatyvos, bet deja, deja...

Turbo 22:50, 2007 Birželio 15 (EEST)

Klausimas dėl Wiktionary[redaguoti vikitekstą]

Manau jau būtų metas pradėti administruoti Lietuviškąjį žodyną. Įdomu kaip spręsti klausimą dėl jo pirmojo administratoriaus bei biurokrato? Administratoriai, Kandidatavimas į administratorius. --Vpovilaitis 21:31, 2007 Birželio 11 (EEST)

Saryšio šablonas[redaguoti vikitekstą]

Dėkoju už pagalbą. Kur rašyti {{logo}} prie paveikslėlio? Ir kaip rašyti Jums žinutes? /Naudotojas Salamaleikum/

Klausimėlis[redaguoti vikitekstą]

Kaip atstatinėt str? ar tai gali tik adminai? /Naudotojas Osmis/

Atstatyti ištrintus straipsnius gali tik administratoriai. --Nomad 00:25, 2007 Birželio 28 (EEST)
Dėmesio! Balsavimas: Aptarimas:Valstybinis himnas. Hugo.arg 10:07, 2007 Birželio 29 (EEST)

Sveikinu pamėgus taisykles ir pradėjus gaudytis :P --Nomad 00:00, 2007 Liepos 6 (EEST)

Ačiū už sveikinimą --Vpovilaitis 16:54, 2007 Liepos 11 (EEST)

Dėl spalvų[redaguoti vikitekstą]

Laba, ir norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į čia ir čia. -- arz 11:41, 2007 Liepos 12 (EEST)

Foto licenzijavimas[redaguoti vikitekstą]

noreciau pasitikslinti, kuris licenzijavimo sablonas tinkamiausias, kuomet gautas besalyginis redaktoriaus leidimas naudotis visomis leidinyje (www.xxiamzius.lt) spausdinamomis ar spausdintomis foto? Aciu. tomasdd 12:39, 2007 Liepos 25 (EEST)

Jei gautas leidimas dėti iliustracijas GFDL (ar PD) sąlygomis, ir jei yra gan nemažai planuojamų įkelti iliustracijų, galima sukurti atskirą šabloną {{xxiamzius}}, kuriame būtų licencijavimo informacija - nurodytas autorius bei visa reikalinga informacija (koks leidimas duotas, koks naudotojas vikipedijoj lieka atsakingas - t.y. į ką kreiptis kilus klausimams ir t.t.). Beje, ar tikrai visų xxiamzius.lt iliustracijų autorinės teisės priklauso svetainės kūrėjams/užsakovams? Jei ne, tai tokio leidimo neužtenka. knutux 14:24, 2007 Liepos 25 (EEST)
Kadangi tai periodinio (savaitinio) leidinio internetine versija, ar gali spauda naudoti iliustracijas negaudami auotoriniu teisiu? Is to seka, kad jie, suteikdami galimybe naudotis ju publikuojamomis foto, tuo paciu perleidzia ir gautas autorines teises. tomasdd 14:41, 2007 Liepos 25 (EEST)
Manau kad naudojant spaudoje nebūtina turėti autorinių teisių, tereikia leidimo naudoti kūrinius jų leidinyje. Bet toks leidimas neleidžia jiems disponuoti tais kūriniais kaip jiems patinka. Todėl reiktų pasitikslinti kaip ten yra iš tikro su autorinėm teisėm. knutux 12:52, 2007 Liepos 26 (EEST)
O kaip sutvarkyti visą šį reikalą pagal wiki taisykles ir licenzijas? Juk aš galiu tiesiog naudoti kažkieno kūrinį, pridėdamas prierašą, kad autorius neprieštarauja. Dėl xxiamzius.lt naudojamų nuotraukų autorinių teisių pasitikslinsiu. Kas toliau? tomasdd 16:26, 2007 Liepos 26 (EEST)

Dėmesio, ypatingos svarbos balsavimas: Wikipedia:Kandidatavimas į administratorius#Dėl_administratorių_teisių_panaikinimo_User:Dirgela_ir_User:nomad. --Atlantas 16:02, 2007 Liepos 28 (EEST)

Привіт, Mea.

You won't be able to restore your password, because you haven't given your e-mail. And if you be so kind to point where Ukrainian administrators can translate that message have been noticed by you? I mean that, in English --Tomahiv 15:04, 2007 Liepos 29 (EEST)


Labas Mea. Atleisk už negerą elgesį. Pažadu daugiau taip nedaryti. Tiesiog negaliu pakęsti neteisingų geografijos žinių, nes esu tobulas geografas ir viską žinau !!!Profcard 18:13, 2007 Liepos 30 (EEST)

{wikiquote} Jei galite, sudėkite į užrakintus str. nuorodas:

Europa, evoliucija, Nuodėmė, malda... -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Wikiquote (aptarimasindėlis) rugpjūčio 5 d.

Labas Mea. Kodėl ištryniai straipsnelį apie PRAVDĄ? Aš užvedžiau staipsnį ir planavau jį vakare papildyti. Obsrv 18:57, 2007 rugpjūčio 6 (EEST)

Tokiu atveju reikia nurodyti, kad straipsnis /stub/ ar /inuse/, ir taipogi kaip nors įrodyti, kad straipsnis ne populiarinimo tikslais. --Mea 19:01, 2007 rugpjūčio 6 (EEST)
Taip, pamiršau uždėti stub, tačiau tau reikėjo ne trinti straipsnį, o pačiai stub uždėti. Ir kaip suprasti populiarinimo tikslais? Tai dabar aš imsiu ir ištrinsiu straipsnį "Windows", nes man jie nepatinka ir aš manau, kad tas straipsnis populiarina šią OS. Labai logiška? Obsrv 19:12, 2007 rugpjūčio 6 (EEST)
Gerai, kitą kartą žinosiu. --Mea 19:13, 2007 rugpjūčio 6 (EEST)
Neperskaičiau komentaro iki galo, prasilenkėm:) Yra tam tikri svarbumo kriterijai, taikomi vikipedijoje, ir ne dėl to, kad kažkam kažkas patinka ar nepatinka. --Mea 19:21, 2007 rugpjūčio 6 (EEST)
Norėtųsi atkreipti Jūsų dėmesį į Wikipedia:Reikšmingumas (ypač dalį „Rekomenduojama, kad informacija, patvirtinanti straipsnio objekto reikšmingumą, būtų įtraukta į straipsnį nuo pat jo sukūrimo momento. Jei straipsnyje tokia informacija nėra pateikta, preziumuojama, kad objektas netenkina reikšmingumo kriterijaus. Tokiu atveju straipsnis gali būti ištrintas be papildomo svarstymo.“), Wikipedia:Netikusių idėjų sąrašas („Jūs pats, partija ar organizacija, kuriai priklausote, firma, kurioje dirbate ar muzikos grupė, kurioje grojate.“ - savo naudotojo puslapyje Jūs rašote „Esu žurnalo PRAVDA ambasadorius Panevėžyje (oficialus platintojas).“) ir Pagalba:Kas nėra Vikipedija (ypač dalis, prasidedančias „Vikipedija nėra reklamos leidinys“ ir „Vikipedija nėra viešųjų ryšių agentūra“). Tiesa, kiek suprantu, Google rado nepriklausomų antrinių šaltinių (atrodo, kažką rašė „Literatūra ir menas“), tad parašyti bus ką, tačiau kai kyla interesų konflikto grėsmė, geriau elgtis atsargiau... --Martynas Patasius 20:30, 2007 rugpjūčio 6 (EEST)

:) --Nomad 11:16, 2007 rugpjūčio 9 (EEST)

Tik dabar supratau kas ta Katoa vigvamo wikipedijoje :D Kartais tikrai negaliu pasigirti greitu mąstymu... --Nomad 02:23, 2007 rugpjūčio 10 (EEST)
Hm o kaip ten išmąstyti galima, greičiau įtarti:)) --Mea 15:17, 2007 rugpjūčio 10 (EEST)

už tvarką...:) P.S. O visgi gerai, kad pas tave yra tas laiko skirtumas... --Osmis 00:58, 2007 rugpjūčio 13 (EEST)

Sutapimas, jau buvau sapnų karalystėj :) --Mea 01:05, 2007 rugpjūčio 13 (EEST)

Sveika, gal gali pasakyti savo skype arba prisijungti mane prie kontaktų (rolandas205), nepatiks užbaninsi, taip kartojuosi, beje, jei kas paskaitys siulau save laikanciais aktyviais zmonemis taip pat prisijungti :) Zaliavos 22:06, 2007 rugpjūčio 14 (EEST)

Labas Mea. Del brazilų ir ,aplamai, kategorijų. Aš siųlau parašyti apie svarbesnių Valstybių admin. suskirtytų žemių. Pvz.:Parašiau straipsnį Baikalas- apie Rusų gyvenvietę, Irkutsko srityje.Pas rusus tas straipsnis įeina į katrgorija Irkutsko srities miestai. Kodėl mūsų vikipedijoje to nėra. Geografų nuomone tai būyų profesionaliau ir tiksliau, kaip atlase.

Bėje parašiau straipsnį Snukeris perskaityk, įeik į aptarimą ir išdėstyk ką manai, balsuok Už arba Prieš kad straipsnis įeitų į savaitės straipsnį. Priežastis parašyk. Pasikalbėk su kitais adminais apie Snukerio straipsnį, ir prašau omnipotencijos straipsnį pakeiskite kitu straipsniu - mums ateistams tas straispsnis nepriimtinas ir ,atleisk, kvailokaas, bet tai mūsų nuomonė, todėl nepyk prašau.--Profcard 2 13:44, 2007 rugpjūčio 15 (EEST)

Dėl Baikalo gyv., kai bus daugiau Irkutsko srities gyvenviečių straipsnių, bus galima padaryti taip kaip pas rusus, o šiaip jei lygini su kitomis vikipedijomis tai lygink visus parametrus;) Pas mus kategorijos nekuriamos dėl vieno straipsnio. Jei nepatinka konkrečios lt vikipedijos taisyklės, reikėtų kažkur kitur kreiptis, bet patarčiau nesukti galvos, nemanau, kad kam nuo to labai skauda. Dėl omnipotencijos na vėl atleidžiu, ką su tavimi darysi.... Jei jis tau nepriimtinas ir kvailokas, neskaityk. --Mea 19:50, 2007 rugpjūčio 15 (EEST)

Dekui uz vandalo prieziura en wikyje. As dazniausiai sedziu darbe ir neturiu laiko atvertinet/viska stebet. Ir siaip malonu kompanija turet :) Renata3 22:20, 2007 rugpjūčio 16 (EEST)

Dėl paveiksliuko[redaguoti vikitekstą]

Man rodos būtų tikęs toks šablonas: Šablonas:Fair use in, bet nespėjau nes ištrynėte.--Osmis 11:29, 2007 rugpjūčio 19 (EEST)

Angliškoje wiki rašo, kad nepapuola į fair-use kategoriją, nelabai gaudausi aš su tomis licencijomis:) Įdėjau straipsnyje nuorodą į paveiksliuką. --Mea 11:31, 2007 rugpjūčio 19 (EEST)
Tokia pati licenzija šiam paveiksliukui būtų, kaip ir nurodžiau. Tik skiriasi šablonų pavadinimai. ;) --Osmis 11:35, 2007 rugpjūčio 19 (EEST)
Aišku dabar:) --Mea 11:50, 2007 rugpjūčio 19 (EEST)

Dėl nelabai teisėto asmeninio naudotojo puslapio redagavimo[redaguoti vikitekstą]

Labas, Mea. Turiu vieną prašymą-pasiūlymą-idėją - tuščiai (t.y. nekonstruktyviai) neredaguok naudotojų, šiuo atveju tik mano, asm. puslapių, ok? Tai kaip ir vandalizmas gaunasi... Kaip ir viskas. Sėkmės :) --Viskonsas 21:38, 2007 rugpjūčio 22 (EEST)

Nei man, nei Vikipedijai tavo pasiūlymas nepriimtinas. Kaip jau minėjau, niekas nedraudžia parašyti, kas nepatinka, bet kai kurių išsireiškimų reikia vengti, nes tai akivaizdi nepagarba kitam žmogui, ne jūsų reikalas, kaip jis gyvena. --Mea 21:43, 2007 rugpjūčio 22 (EEST)

Siūlau diskutuoti apie naują šabloną. CD 12:16, 2007 rugsėjo 6 (EEST)

Labas. Kaip išmanančios ekologiją ir panašius dalykus prašau padėti susigaudyti miškų „raizgalyne“. Va enwiki yra tokie str. en:Rainforest, en:Jungle, en:Tropical rainforest, en:Tropical and subtropical moist broadleaf forests. Man tai jie visi tas pats per tą patį :( Gal jei turesi kada laiko, parašytum po trumpą stub, kad būtų už ko užsikabinti ir matytusi skirtumas tarp šių sąvokų, o paskui aš praplėsčiau:) * Hugo ¿díme? 14:33, 2007 spalio 29 (EET)
as panasiai ismanau, kaip ir tu - megejiskam lygmeny, ypac kai reikia rasti atitinkamas lietuviskas vartojamas savokas :) savaitgali paziuresiu, siaip lyginant angliskos wiki apibrezimus, dziungles tai labai tankus 'laukinis' miskas, iskaitant ir dregnuosius, dregnuju kriterijus yra tam tikras minimalus krituliu kiekis uztikrinantis ypatingai didele bioivairove, o tropiniai/atograzu miskai tai tie kur yra pusiaujo regione. --Mea 15:35, 2007 spalio 29 (EET)

Labas vakaras Mea. Kodėl ištrynėte mano tekstą tam naujokui.--Archi 19:31, 2007 lapkričio 4 (EET)

Todėl, kad ne į temą. --Mea 19:35, 2007 lapkričio 4 (EET)

O dabar supratau.Aš norėjau šį tekstą jam nusiūsti, tik nežinojau kaip.--Archi 19:38, 2007 lapkričio 4 (EET)

Jūs įdėjote komentarą ne tam pačiam anoniminiui vartotojui, o vandalui. --Mea 19:44, 2007 lapkričio 4 (EET)

Mea aš gražinu jūsų pakeista versija, priežastis pateikiau Hugo.arg aptarime. Žinok kad tai ne mano o to kito dalyvio klonai. Atlantas tai žino.--Profcard 2 19:35, 2007 lapkričio 5 (EET)

Mea kartoju tau - tai ne mano klonas. Tai to dalyvio klonas kuri aš nurodžiau,Atlantas tai žino, Hugo.arg irgi. Paaiškinau savo veiksmus pastarojo aptarime.--Profcard 2 19:40, 2007 lapkričio 5 (EET)

Gerai, žinosiu. Bet žinok man automatiškai atmeta tavo pakeitimus, nieko negaliu padaryti. --Mea 19:42, 2007 lapkričio 5 (EET)

Labas, kaip manai, ar ne laikas baigt šita profcardo sukelta klonavimo cirką: [2] naudotojas užsipuolamas jam dar nepradėjus rašyt(o čia tikrai nebe pirmas toks jo išsišokimas). Tikrai darosi koktu, gal kokiai savaitėlei reik pailsėt? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Adam (aptarimasindėlis) atpratau :] Adam 20:02, 2007 lapkričio 5 (EET)

Labas mea, aš pailsėjau, išsiaiškianu su tuo kas mane teršė vikipedijoje. Klausyk gal gali padėti sudrausminti Elnuko, kuris kiša kažkokį Maršalo ataka - straipsnį, kuris yra beviltiškas, prašau pažiūrėk.--* Profcard forever? 21:00, 2007 lapkričio 22 (EET)

Labai ačiū už apdovanojimą :) --Tocekas 13:37, 2007 lapkričio 23 (EET)

Dėkui, Mea, stengiuosi ... - Siggis 20:39, 2008 vasario 29 (EET)

nepyk :) atsiprašau, tavo tiesa - neverta eit redaguot tada, kai esi prastos nuotaikos. Sėkmės :) Nieko ner 19:26, 2008 sausio 29 (EET)

Labas, užblokuok šitą poną, buvau įspėjęs kad viki ne reklama Naudotojo aptarimas:RobertMazit. Adam 23:13, 2008 sausio 29 (EET)

Klausyk vilniete[redaguoti vikitekstą]

Jei esi prakeikta ateiste Mea,NETRUGDYK KITIEMS -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Pirmasis (aptarimasindėlis)


Dėl asmeninio aptarimo puslapio[redaguoti vikitekstą]

Dėl Naudotojo_aptarimas:JonasS/Dienoraštis
Pagal Pagalba:Diskusijos: „Etiniais sumetimais nerekomenduojama tvarkyti kito naudotojo diskusijų ar jas perkėlinėti.“ Tai buvo dienoraštis, kuris, šiaip, labai asmeninis (jautrus) dalykas... Jis panaudojamas asmeninėms mintims ir įspūdžiams reikšti... Jo lietimas - jau žmogaus vidinio pasaulio lietimas....  :)

Nors 100% pritariu jūsų komentarui, bet vis dėl to čia enciklopedija ir būkime disketiški kauniečių atžvilgiu. O asmeninėms nuomonėms reikšti yra kitos svetainės :) * Hugo ¿díme? 13:14, 2008 kovo 11 (EET)
Na ok, situacija tikrai dviprasmiška, čia Wikipedia:Naudotojo puslapis taipogi rašoma "Naudotojo puslapyje dažnai rašoma asmeninė nuomonė ir pažiūros, susijusios su Vikipedija ir ne tik. Galima įsidėti mėgstamas citatas, ištraukas iš mėgstamų veikalų ir panašiai.", tačiau rašoma ir "Griežtai draudžiama kurstyti tautinę, rasinę ir kitokią neapykantą, taip pat draudžiama kurstyti nesantaiką vikipedijoje nepagarbiai atsiliepiant apie kitus naudotojus ar naudotojų grupes. Draudžiama asmeninį puslapį naudoti kampanijai prieš nepatinkančius žmones, tiek vikipedijos dalyvius, tiek ne." Parašytumėte 'kalambūrus' apie daugelį Lietuvos/pasaulio miestų, kitaip žiūrėtųsi, o dabar akivaizdžiai išskirtas ir subjektyviai sumenkinamas vienas miestas, ir tokia nuomonė automatiškai žeidžia VISUS to miesto gyventojus. Tad pagalvokite ar tokia saviraiška jums naudinga, nes tai daug pasako apie jūsų asmenį, o vesti dienoraštį internete ir norėti kad jo niekas neskaitytų apskritai keista pozicija. Dienoraščiai, kurių norima kad neskaitytų, yra slepiami, rašomi užrašutėse su užraktais, nešiojami su savimi, etc :) --Mea 13:21, 2008 kovo 11 (EET)
Šiaip, dažniausiai tai praleidžiu be dėmesio... bet.... Smulki detalė: ne neskaityti, o taisyti (atvirkščiai, aš noriu, kad jį skaitytų). Antra vertus, savikritiškumo nebuvimas - tai jau tam tikro intelekto (moralės, etikos) trūkumas... Trečia, peržvelgus daugelio VP dalyvių puslapius, galima rasti atsiliepimų "prieš" tam tikras grupes (pvz., prieš nacius, kt.), kurie, teoriškai, galėtų žeisti kitų dalyvių "pažiūras"... :) Šiaip, aš sutinku (ypač Hugo), tačiau norejau atkreipti dėmesį, kad tai jautri ir labai daugiaprasmiška situacija, - ir tolerantiškos turi būti visos pusės - nes traktuoti tai galima labai įvairiai... Gerų visiems dienų.... :) --JonasS 13:42, 2008 kovo 11 (EET)
Na gal 'veju dievą į medį' bet vienaip yra teigti kad man kas nors nepatinka, ir kitaip yra tai pateikti kaip galutinį teiginį. Galima pvz sakyti, kad visi lietuviai savanaudžiai, galima sakyti, kad tarp lietuvių yra savanaudžių, ir iš šių dviejų teiginių antrasis yra diskretiškesnis. Prirašytumėte ten "manau", visai kitaip skambėtų. Apie savikritiškumą nesupratau pastabos :) --Mea 13:55, 2008 kovo 11 (EET)
Negaišinsiu kitų laiko, uždarau temą (galite diskutuoti, aš nerašinėsiu)... tik, Mea, jei įsigilinsi, paskutinėje tavo pastaboje loginė klaida.... :) --JonasS 14:15, 2008 kovo 11 (EET)
Galiu pasigilinti už jus :) Loginės klaidos nėra, gal ne taip suformulavau, tarkim nesupratau, ką tuo sakiniu norėjote pasakyti. Ty ar kalbate apie mano savikritiškumą (na ir atseit tuo atveju ten man visko trūksta) ar kalbate apie savikritiškumą kaip savybę apskritai (ty kad esate kaunietė ir tuo įrašu išreiškiate savikritiškumą). Jei jau ieškome klaidų, tai jų tame įraše tikrai yra, nes buvimas senmerge visų pirma nėra nei neigiama, nei savybė, o tarp nesirūpinimo išvaizda ir buvimo senmerge taip pat nėra priežastinio ryšio; iš etikos ir kitų pusių, na pasidomėkite kad ir investicijų pritraukimo proporcijomis pvz Vilniuje ir Kaune, tai iš ko gražintis miestui, gal iš oro :) Na nelabai čia susiję su Vikipedija, bet iš išsirutuliojusios 'diskusijos' galite spręsti ar tai tikrai toks nieko nekurstantis pareiškimas :) --Mea 14:30, 2008 kovo 11 (EET)

Mea, ką tu manai apie mano pataisymus skyriuje "Tora"? Plius istoriją permesk akim, ypač susikirtimą tarp Vestboro ir nepamenu ko. --IP88.223.61.58 02:22, 2008 kovo 25 (EET)

Religijas nelabai mėgstu, nelabai jose nusimanau, tai negaliu ir labai daug ko apie tai manyti.. Taip straipsnis atrodo OK, bet apie turinį negaliu pareikšti nuomonės. --Mea 12:51, 2008 kovo 25 (EET)

Dėl Vestboro tai labai didelis įtarimas, kad tai liūdnai pagarsėjęs Naudotojas:Tvarkytojas, todėl į jo keitimus reiktų žiūrėti atsargiai. * Hugo ¿díme? 13:03, 2008 kovo 25 (EET)

Ir turbūt tas pats 217.34.36.195. Palyginus redaguotus straipsnius beveik nėra abejonių. --Homo 13:28, 2008 kovo 25 (EET)

Apie tą patį yra ir en:User talk:Martynas Patasius#RE:Recategorising anon, ir en:Wikipedia:Administrators' noticeboard/IncidentArchive377#Abuse by User:Tvarkytojas User:T_bullshider PLEASE PLEASE HELP, ir en:Wikipedia:Administrators' noticeboard/IncidentArchive325#Persistent disruptive re-categorizing anon, ir en:Wikipedia:Administrators' noticeboard/IncidentArchive284#User:Pionier, ir Naudotojo aptarimas:Nomad#Negejus ir neateistas vandalas, ir Naudotojo aptarimas:Nomad/archive3#.2A... --Martynas Patasius 15:45, 2008 kovo 25 (EET)

Šiaip tai veikiate senokai, ir gebate atskirti enciklopediją nuo kt. žanrų (norėtųsi aktyvesnių sprendimų, o ne pritarimo kuriant iš WP Facebook (žr. Prieš kuriant straipsnius taip pat pravartu pasiskaityti Pagalba:Kas nėra Vikipedija. Manau, kad visų publikacijų sąrašas nėra reikalingas, geriau būtų paminėti pačias svarbiausias; pvz,..., aptarimas:Žilvinas Radavičius‎) --brox 22:33, 2008 balandžio 3 (EEST)

Nesupratau pastabos prasmės. Visų pirma, neklysta tik tie, kas nieko nedaro, arba tie, kurie viską žino, aš nepriklausau nei tam, nei tam žmonių pogrupiui. Visų antra, administravimas yra savanoriška veikla, savanoriška veikla apytiksliai reiškia paslaugos darymą, o tamsta turite naglumo priekaištauti dėl tos paslaugos neatitikimo su jūsų lūkesčiais. Man irgi daug ko norėtųsi, ale.. --Mea 22:54, 2008 balandžio 3 (EEST)
Šiaip atsiprašau už nemandagumą, dabar suprantu, kad administratoriai puikiai eina savo (savanoriškai prisiimtas) pareigas (atitinkamas straipsnis jau buvo trintas 4 kartus), tik galbūt truputį nustebino Jūsų kaip administratorės vėlimasis į diskusijas straipsnio aptarimuose dėl enciklopediškumo (nepažymint straipsnio kaip kandidato trinti). Be to iki tol atitinkamo /palyginti naujo/ dalyvio puslapyje nebuvo jokių pasveikinimo šablonų, nuorodų į taisykles, galų gale paaiškinimų dėl WP projekto :-) --brox 22:10, 2008 balandžio 4 (EEST)
Buvo [3]. --Mea 22:25, 2008 balandžio 4 (EEST)
Galima man įsiterpti. Visi mes čia savanoriai ir jei kas ko nepadarė tai jo asmeninis reikalas. Jei jūs pastebėjote kažką ne taip - taisykite, o ne verkite, kad administratoriai kažko nepadarė. Ne administratorių išskirtinė privilegija dėlioti pasveikinimus. Žinoma esant progai tai padaroma. Galų gale tam yra robotai ir panašus fokusai. --Qwarc 22:17, 2008 balandžio 4 (EEST)

Puslapių rakinimai[redaguoti vikitekstą]

Labas. Kaip čia yra: Tokio Hotel rodoma, kad iš dalies užrakintas, o anonimai vis tiek jį darko? Siggis 22:37, 2008 balandžio 5 (EEST)

Labas, rakinimo laikotarpis buvo pasibaigęs, o žymės niekas neišėmė. Atnaujinau užrakinimą. --Mea 22:46, 2008 balandžio 5 (EEST)

Ačiū. :) --Martynas Patasius 23:43, 2008 balandžio 11 (EEST)

Troliai Vikipedijoje[redaguoti vikitekstą]

Siūlau daugiau su Reflex nediskutuoti, nes labai matosi provokavimas. O juo labiau matosi, kad žmogus arba nesupranta, kas ką čia rašo ir daro, arba tyčia erzina. siggis 21:23, 2008 balandžio 12 (EEST)

Ačiū už pasiūlymą :) --Mea 21:25, 2008 balandžio 12 (EEST)

Angl wiki sudėtinės dalys[redaguoti vikitekstą]

Straipsnio sukūrimas[redaguoti vikitekstą]

Administratorius Dirgėla piktnaudžiauja[redaguoti vikitekstą]

p Dirgėla pats piktnaudžiavo administratoriaus teisėmis, vadovaudamasis tik abstrakčiais samprotavimais ir nenurodęs konkrečiai piktnaudžiavimo atvejo blokavo 6 mėnesiams 78.62.20.38 , kuris kritikavo Kirkilo vyriausybę dėl neveiksmingoa antinarkotinės politikos, t.y. susidorojo su politiniu priešininku. Taigi, kokios piktos naudos sau turėjo 78.62.20.38?


10:09, 2008 gegužės 1, Dirgela (Aptarimas | indėlis) blokavo 78.62.20.38 (Aptarimas) (galioja iki 10:09, 2008 lapkričio 1, tik anonimai, paskyrų kūrimas uždraustas) (piktnaudžiavimas aptarimų psulapiais, trolinimas žr. Aptarimas:Narkomanija) -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 195.182.67.130 (aptarimasindėlis)

Komentarus reiktų rašyti į aptarimus, ne aptarimų archyvus. --Mea 10:08, 2008 spalio 9 (EEST)