Milky Chance

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Milky Chance
Biografija
Kilmė Vokietija, Kaselis
ŽanraiAlternatyvus rokas
Elektroninė muzika
Regis
Folk
Indie
Kūrinių kalbosanglų
Aktyvumo metai2012–dabar
Įrašų kompanijaMuggelig
Lichtdicht
Ignition
SvetainėOficiali svetainė
Nariai
Clemens Rehbein
Philipp Dausch
Antonio Greger
Sebastian Schmidt (tik turuose)

Milky Chance – Vokietijos muzikos grupė, susikūrusi 2012 m. Kaselyje. Ją sudaro Clemens Rehbein, Phillipp Dausch ir Antonio Greger.

Grupės debiutinis singlas „Stolen Dance” buvo išleistas 2013 m. balandį ir užėmė pirmąsias vietas populiariausių įrašų reitinguose Austrijoje, Belgijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Lenkijoje bei Šveicarijoje, taip pat laimėjo „1LIVE Krone” radijo apdovanojimą už Geriausią metų singlą[1].

Jų debiutinis albumas „Sadnecessary“ buvo išleistas 2013 m. spalį ir pasiekė 14-ą vietą Vokietijos populiariausių albumų reitinge. 2014 m. žurnalas „Spin“ paskelbė „Sadnecessary“ savaitės albumu[2]. Spalį jie pasirodė televizijoje, laidoje „Jimmy Kimmel Live!“[3], ir tą patį mėnesį laimėjo European Border Breakers Awards apdovanojimą. 2014 m. gale jie pradėjo savo Šiaurės Amerikos turą, 2015 m. pasirodė Koačelos slėnio muzikos ir menų festivalyje[4].

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Susiformavimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Clemens Rehbein ir Philipp Dausch 2012 m. kartu baigė Jacob-Grimm vidurinę mokyklą Kaselyje, Vokietijoje. Abu grojo džiazo kvintete „Flow Tones“ – Rehbein grojo bosine gitara, o Dausch buvo gitaristas[5]. Kvintetas išsiskirstė, kai išėjo būgnininkas, tačiau Rehbein ir Dausch toliau kartu kūrė muziką. Jie jungė elektroninę muziką su akustine gitara, savo vokalais, kūrė dainų žodžius. Rehbein rašydavo namie dainas, kurias vėliau įkeldavo į Youtube[6].

„Stolen Dance“ (2013)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Grupė savo debiutinį albumą įrašė savadarbėje namų studijoje. Prieš išleidžiant albumą, grupė išleido keletą singlų platformose SoundCloud ir YouTube. Viename interviu su Edmonton’s Sonic 102.9 grupė atskleidė, jog sukurti dainą „Stolen Dance“ jiems užtruko trejus metus. Kai galiausiai 2013 m. balandžio 4 d. ją patalpino YouTube platformoje, daina sulaukė didžiulio populiarumo ir milijonų peržiūrų[7]. 2019 m. gruodžio mėn. duomenimis, dainos muzikinis klipas yra surinkęs virš 530 mln. peržiūrų[8]. 2013 m. balandžio 5 d. daina buvo išleista kaip singlas ir pasiekė pirmąsias vietas daugumos Europos šalių populiariausių įrašų reitinguose, įskaitant Vokietiją, Austriją, Liuksemburgą, Šveicariją ir Prancūziją[9], taip pat ir Billboard Alternative reitinge[10]. Grupės pirmasis didelis pasirodymas buvo festivalyje „Dockville“, Hamburge[6].

Grupė nusprendė siekti tarptautinio pripažinimo. Jie pasirodė festivalyje „Reeperbahn“, kuris vyko Hamburge, ten juos pastebėjo atstovas iš įrašų kompanijos „Ignition“ ir pasiūlė jiems bendradarbiauti[6].

Pirmasis albumas „Sadnecessary“ (2013)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Sadnecessary“ yra grupės debiutinis albumas, išleistas Vokietijoje 2013 m. spalio 1 d. Albume yra tokie singlai kaip „Stolen Dance“ bei „Down by the River“. Vokietijoje albumas pasiekė 14-ąją vietą, o Billboard 200 reitinge – 17-ąją. 2013 m. gruodžio 5 d. grupė laimėjo „1Live Krone“ apdovanojimą už geriausią singlą su daina „Stolen Dance“.

Dausch (kairėje) ir Rehbein (dešinėje) su laimėtu 1Live Krone apdovanojimu 2013 m. Vokietijoje.

Daina „Down by the River“ iš albumo „Sadnecessary“ 2014 m. kovo 28 d. buvo išleista kaip singlas ir pasiekė reitingų viršūnes Prancūzijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje ir Jungtinėje Karalystėje, taip pat pateko į „EA Sports“ vaizdo žaidimą „FIFA 15“.

Albumas „Sadnecessary“ buvo nominuotas IMPALA apdovanojimui Metų geriausio Europos nepriklausomo albumo kategorijoje[6].

Pirmasis grupės pasirodymas JAV įvyko 2014 m. spalį, Niujorko koncertų salėje „Bowery Ballroom[11]. „Sadnecessary“ buvo išleistas JAV praėjus metams po jo išleidimo Vokietijoje, sulaukė itin pozityvių atsiliepimų iš Šiaurės Amerikos kritikų, ir tą pačią dieną po išleidimo žurnalas „Spin“ jį paskelbė savo Savaitės albumu[2].

Grupė debiutavo televizijoje 2014 m. spalio 22 d. pasirodydami JAV TV laidoje „Jimmy Kimmel Live!“ ir tą dieną buvo nominuoti „1Live Krone“ apdovanojimui Geriausią metų grupės kategorijoje. Tą patį mėnesį jie laimėjo European Border Breakers Awards apdovanojimą, o rugsėjo 16 d. jie buvo nominuoti MTV Europos muzikos apdovanojimui Geriausio Vokietijos atlikėjo kategorijoje. 2014 m. pabaigoje grupė koncertavo JAV ir Kanadoje. Vėliau jie pasirodė JAV TV laidoje „The Tonight Show“ su Jimmy Fallon. 2015 m. balandį jie grojo koncertų salėje „House of Blues“ ir Koačelos slėnio muzikos ir menų festivalyje, tuo tarpu jų albumas „Sadnecesarry“ buvo Billboard 200 reitinge jau 23-ią savaitę[12]. Daina „Stolen Dance“ užėmė 15 vietą „Shazam Hall Of Fame“ reitinge[13]. Grupė 2015–2016 metais aplankė daugiau nei 31 valstybę ir surengė daugiau nei 200 koncertų Šiaurės Amerikoje, Europoje, Pietų Afrikoje bei Okeanijoje[14].

Jie buvo nominuoti „Echo Awards“ apdovanojimams Geriausios grupės ir Geriausio naujo atlikėjo kategorijose[6].

Antrasis albumas „Blossom“ (2017)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Milky Chance festivalyje „Lollapalooza“ 2017 m. Paryžiuje.

Grupė išleido savo antrąjį albumą „Blossom“ 2017 m. kovo 17 d. Albumas „Blossom“ buvo įkvėptas grupės narių patirčių derinant intensyvų koncertavimą bei laiko leidimą namie su šeima ir draugais[15].

„Blossom“ sudaro 14 dainų, įskaitant ir dainą „Bad Things“, įrašytą kartu su atlikėja Izzy Bizu. Pirmasis singlas iš šio albumo yra „Cocoon“.

Grupė 2017 m. pradėjo naują pasaulinį turą, kuris tęsėsi ir 2018 m.[14] Jo metu grupė koncertavo „Osheaga“ festivalyje (2017), „Lollapalooza“ festivalyje Čikagoje ir Paryžiuje (2017), „Austin City Limits“ festivalyje (2017) ir Australijos „Groovin‘ The Moo“ festivalyje (2017), taip pat pasirodė Conan O‘Brien TV laidoje „Late Night Show[16].

Trečiasis albumas „Mind the Moon“ (2019)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Grupė trečiąjį albumą „Mind the Moon“ įrašė Olesiunde, Norvegijoje ir išleido 2019 m. lapkričio 15 d. Jį sudaro 12 dainų, tarp jų ir singlas „The Game“. Šio albumo turą grupė pradės 2019 m. gruodžio pabaigoje Australijoje ir tęs 2020 m. Europoje bei Šiaurės Amerikoje[17].

Grupės nariai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Clemens Rehbein (2012–dabar) – pagrindinis vokalas, gitara, bosinė gitara.
  • Philipp Dausch (2012–dabar) – būgnai, perkusija, pritariantysis vokalas, gitara, bosinė gitara.
  • Antonio Greger (2015–dabar) – gitara, lūpinė armonika, bosinė gitara.
  • Sebastian Schmidt (2016–dabar) – būgnai, perkusija. Schmidt prie grupės prisijungia tik turuose.

Apdovanojimai ir nominacijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Organizacija Darbas Kategorija Rezultatas
2013 1Live Krone „Stolen Dance“ Geriausias singlas Laimėjo
2014 Milky Chance Geriausia grupė Nominacija
MTV Europos muzikos apdovanojimai Geriausias Vokietijos atlikėjas Nominacija
Los Premios 40 Principales Geriausias naujas tarptautinis atlikėjas Nominacija
2015 European Border Breakers Awards Sadnecessary Geriausias albumas Laimėjo
Milky Chance Klausytojų simpatijų prizas Nominacija
2018 1Live Krone Milky Chance Geriausia grupė Nominacija
Echo Milky Chance Geriausia pop grupė Laimėjo

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Sadnecessary (2013)
  • Blossom (2017)
  • Mind the Moon (2019)

„Milky Change“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2019 m. lapkričio 21 d. grupė savo socialiniuose tinkluose paskelbė apie naują tinklaraštį „Milky Change“. Čia pateikti jų tikslai ir planai prisidėti prie aplinkosaugos iš muzikos industrijos pusės[18].

Lietuvoje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Akimirka iš Milky Chance koncerto Vilniuje (2018). Iš kairės į dešinę: Antonio Greger, Philipp Dausch, Clemens Rehbein ir Sebastian Schmidt.

2016 m. liepos 30 d. grupė pirmą kartą koncertavo Lietuvoje – festivalyje „Galapagai“ pasirodė kaip pagrindiniai antrosios festivalio dienos svečiai[19].

2018 m. vasario 15 d. grupė sugrįžo į Lietuvą – savo naujojo albumo „Blossom“ pristatymo turo metu grojo Vilniaus koncertų salėje „Compensa[20].

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]