Naudotojo aptarimas:Zykasaa

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Sveika(s), atvykęs (-usi) į Vikipediją Zykasaa!

If you do not understand Lithuanian, please refer to this page.      Wenn du kein Litauisch verstehst, lies bitte hier weiter.

Šaunu, kad įsijungei į vikibendruomenę. Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo. Jei pirmą kartą dalyvauji wiki principu paremtame projekte, pirmiausia rekomenduojame perskaityti įvadą į redagavimą ir pagalbos puslapius. Taip pat užsuk į Bendruomenės skyrelį, kur rasi naudingų nuorodų, susitarimų, informacijos apie vikisričių projektus. Jei kyla kokių nors klausimų, nesivaržydama(s) kreipkis į senbuvius, kurie visada pasirengę padėti. Pagalbos taip pat gali rasti naudodamasis papildomais bendravimo kanalais, kur labiau patyrę Vikipedijos naudotojai tau asmeniškai galės atsakyti į iškilusius klausimus.

Ką reikėtų žinoti:

  • Prašome susipažinti su Vikipedijos taisyklėmis;
  • Vikipedija rašoma remiantis patikimais šaltiniais. Enciklopedijos rašymas – tai visų pirma yra darbas su šaltiniais.
  • Vikipedija yra bendruomenės projektas, todėl jame labai svarbi tarpusavio pagalba ir sutarimas. Nenustebk, jei kas nors kritikuos Tavo darbą, atsižvelk į dalykiškas pastabas;
  • Kilus neaiškumams, straipsnio diskusijų puslapyje išsakyk savo argumentuotą nuomonę. Nepamiršk pasirašyti po ja: įrašyk gale 3-4 tildės ženklus ~~~~ arba redagavimo įrankių juostoje paspausk parašo ikoną ;
  • Redaguodama(s) straipsnį, naudokis redagavimo funkcija „Kaip atrodys“ – taip išvengsi bereikalingų taisymų. Pabandyti redagavimo galimybes gali tam skirtame puslapyje Smėlio dėžė arba asmeniniame juodraštyje;
  • Gali susikurti asmeninį naudotojo puslapį ir jame pateikti svarbiausias žinias apie save;
  • Gali naudoti papildomas priemones, skirtas registruotiems vartotojams.
  • Įkeldama(s) failus, vadovaukis Pagalba:Paveikslėliai nuorodomis.
  • Draudžiama kopijuoti:
    • be autoriaus sutikimo autorių teisėmis apsaugotus darbus (knygas, straipsnius, tekstus internete);
    • neenciklopedinę informaciją (reklaminius ar grožinės literatūros tekstus, įvairius sąrašus, ištisus įstatymus. Daugiau žr. Kas nėra Vikipedija).

Sėkmės!
  Bendruomenės atstovas

--Qwarc 14:00, 20 Rugpjūčio 2006 (EEST)

iliustracijos[redaguoti vikitekstą]

įkeliant paveikslėlius, reikia nurodyti ne tik kas padarė iliustraciją, bet ir naudojimo sąlygas (licenciją). Prašome laikytis wiki reikalavimų įkeliamoms iliustracijoms--Qwarc 19:26, 24 Rugsėjo 2006 (EEST)

Vaizdas:Nihonshi.PNG - puikus paveiksliukas - nurodyk prašau licenciją {{GFDL}} arba {{Pd}}.--Dirgela 20:21, 24 Rugsėjo 2006 (EEST)
Norėčiau atkreiptį dėmesį į vieną smulkmę, kuri yra gana svarbi. Kokius paveiksliukus naudoji tiems užrašamas daryti (na, kad ir Vaizdas:Nihonshi.PNG)? Iš internete rastų ar tai tavo padarytos nuotraukos? Mat, jei internete rastų, tai joms arba turi negalioti autorių teisių apsauga (PD) arba jos turi būti publikuotos laisvom licencijom, pvz., GFDL ir CC. O jos prklausomai gali nurodyti, kad paveiksliuko modifikavimas (karpymas) gali būti uždraustas arba leistinas, kad dažniausiai reikia nurodyti pirminio paveiksliuko autorių ir pan. Jei paveiksliukos naudoji iš Commons, tai labai gerai, bet ten dažniausiai buna licencijavimas su būtinu autoriaus nurodymu. Atkreipk į tai dėmesį, nes iš tikr Vikipedijos taisyklės kitaip neleidžia. Kuo didžiausios sėkmės ir toliau, šauniai plėti šią sritį! – Andrius // 11:55, 2008 gegužės 11 (EEST)

Pastebėjau naudojant šį sutrumpinimą - jis nelabai tinkamas, nes tai angliškas truminys (before Christ). Reikėtų rašyti "pr.m.e."Dirgela 19:05, 27 Rugsėjo 2006 (EEST)

Rašai šaunius straipsnius apie Pietryčių Aziją, tačiau juose pasitaiko pastovi klaida: metus trumpini 1856 m - tai juk tai reiškia metrus. Po m būtina dėti tašką. Hugo.arg 21:32, 2007 Balandžio 27 (EEST)

Hello Zykasaa, Sorry to disturb you, but could you please write a stub http://lt.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain? Just 2-5 sentences would be sufficient enough. Please! --Antaya 02:14, 2007 Birželio 27 (EEST)


Sveiki, gal galėtumėte patikslinti, jūsų įkeltų paveikslėlių Vaizdas:Locator Map Daura-Nigeria.png ir Vaizdas:Locator Map Biram-Nigeria.png licencijas--Qwarc 10:51, 2007 Liepos 14 (EEST)


Failas Vaizdas:Sostines-Lietuvaa.png gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:Sostines-Lietuvaa.png, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Qwarc 19:59, 2007 rugpjūčio 20 (EEST)


Indijos karalystės[redaguoti vikitekstą]

Labas, rašydama(s) indų karalysčių straipsnius, nepatingėk pridėti bent jau angliškos Vikipedijos straipsnio nuorodą (pvz., [[en:Anga]]). CD 08:47, 2007 gruodžio 13 (EET)


Indiškų pavadinimų rašyba[redaguoti vikitekstą]

Labai efektyviai kuri naujus straipsnius Indijos tematika, šaunu! Tik norėčiau pasiaiškinti dėl kai kurių pavadinimų rašybos, nes, man regis, ne vienam tradiciškai lyg ir nusistovėjusiam terminui prikabini "h", kuri, kiek žinau, rodo prieš tai esančio priebalsio aspiraciją. Pavyzdžiui, iki šiol tekdavo aptikti (taip pat ir Wiki) tokią maratų tautą ir maratų kalbą, kurios tavo tekstuose virto "marathų". Tas pat ir su "Andhra Pradešu", kuris anksčiau būdavo "Andra..." (tai, ką čia rašau, yra diskusijos objektas, todėl, jeigu liksiu neteisus, nepyk, kad vienoje vietoje taviškę "Andhros" karalystę nuosekliai pakeičiau į "Andros"). Įdomu, ar "Mehrgarha" (pabandykite ištarti garsiai!) yra teisingas variantas.

Gal vertėtų vengti tos gausybės "h", remiantis tokiais argumentais:

  • vartojimas daug kur nenusistovėjęs bei Lietuvių kalbos komisija lyg ir nėra sudariusi Indijos vietovardžių sąrašo, todėl laisvė minčiai!;
  • mums, lietuviams, patogiau ir lengviau tarti be "h" raidės, kurios iki XX a. apskritai nepriėmėme (dėl to tariame "arbata", o ne "herbata", "armonika", o ne "harmonika");
  • jeigu dažnu atveju ši "h" yra viso labo aspiracijos ženklas, tai prisiminkime, kad į savo raštą neperkeliame visų svetimų kalbų tarimo niuansų, tarkime, kaip nors nežymime vokiškos aspiracijos ar prancūzų kalbos nosinio tarimo;
  • pasigailėkime tautiečių, kad anys nenusilaužtų liežuvių!

Konsultantas 17:31, 2007 gruodžio 16 (EET)

Pilnai pritarčiau tokiai minčiai.--Dirgela 07:21, 2007 gruodžio 18 (EET)

Bandau išversti kelis žemėlapius (Vaizdas:Indo-ScythiansMap2.jpg) - gal žinai kaip lietuviškai pavadinti Sigal, Minnagara miestus? --Dirgela 17:30, 2007 gruodžio 24 (EET)

Nereikėtų dėti po kelis šablonus vienas šalia kito, nes atrodo baisiai vienas su kitu sulipę (Graikija, Roma). Tokiu atveju geriau daryti bendrą šabloną apjungiant kelis.--Dirgela 23:04, 2008 gegužės 28 (EEST)

Jūsų str. labai puikus, tačiau jei juose būtų nurodyti šaltiniai būtų dar geriau. (Manau, juk ne viską jūs verčiat iš kitų Vikipedijų?) Sėkmės! --Atlantas 07:04, 2008 birželio 7 (EEST)

Istorinės valstybės[redaguoti vikitekstą]

Matau, kad kuriat nuostabius straipsnius apie įvairias civilizacijas, tačiau būtų gerai, kad istorinių valstybių straipsnius sudėtumėte į atitinkamas kategorijas, pvz. Kongo imperiją ir kitas egzistavusias Afrikos valstybes į Kategorija:Afrikos istorinės valstybės (ar kitų regionų atitinkamas istorinių valstybių kategorijas) ar bent į visai bendrą kat. Kategorija:Istorinės valstybės. P.S. dar būtų gerai jei būtų nurodomi šaltiniai prie straipsnių. Sėkmės rašant.--Atlantas 12:15, 2008 rugpjūčio 23 (EEST)

Vėl grįžtu prie pan. temos ;), pastebėjau, kad aprašinėjate istorines gruzinų valstybes prie Gruzijos regionų. Mano nuomone, istorinės valstybės turėtų būti aprašomos atskiruose straipsniuose (pvz., pav. Kachetija (valstybė)) ir tik iš regionų palikta nuorodą į regiono istoriją (kadangi nevisiškai tiksliai greičiausiai tų regionų teritorija sutampa su egzistavusių valstybių). Naujus straipsnius būtų galima įdėti į "Istorinės gruzinų valstybės" ar pan. kategoriją, kurią priskirti prie „Gruzijos“ ir „Istorinių valstybių“ kategorijų. Sėkmės rašant.--Atlantas 19:33, 2008 rugsėjo 7 (EEST)

Iš kur tamsta ištraukei Prancūzijos Valua dinastiją? Tokios nebuvo. Visi Valua buvo prancūzai, tik jų buvo dvi šakos - Orleano Valua ir Burgundijos dinastija arba Kapetai. Taigi, siūlau neklastoti istorijos ir atstatyti, kaip buvo su kategorija Prancūzijos karaliai, nes ne visi Valua buvo karaliais--lazdynas 20:55, 2008 spalio 13 (EEST)

Jei yra galimybių ir noro, prašome skubiai balsuoti už šios Savaitės iniciatyvą ir taip nuspręsti, kuri tema verta Savaitės iniciatyvos vardo.
Taip pat galite pasiūlyti savo Savaitės iniciatyvos pasiūlymą ir taip prisidėti prie šio Vikipedijos bendruomenės projekto.

--Pėstininkas apt. 22:23, 2008 lapkričio 15 (EET)

Vpovilaitis įkūrė projektą Vikiprojektas:Valdovai. Kadangi pastaruoju metu apie rašot istoriją (O tai siejasi su valdovais), kartais ir apie valdovus ar šiaip kokią dinastiją, siūlau prisidėti.--Pėstininkas apt. 19:34, 2008 gruodžio 4 (EET)

Europos virtuvės[redaguoti vikitekstą]

Ketini aprašyti visas Europos virtuves? Sėkmės! Ši sritis pas mus kiek apleista --Nomad 13:14, 2009 sausio 26 (EET)

Dėl virtuvių[redaguoti vikitekstą]

Prašau susilaikyti nuo tų straipsnių redagavimų, kol kartu su visais neišspręsime nesutarimo. Normaliai pagal vikipedijos taisykles visus tuos straipsnius reikėtų užrakinti, nes atmetinėdamas mano atmetimus Hugo pradeda tipišką atmetinėjimų karą. Tačiau jų per daug kad varginčiausi :) Ateičiai žinok, kad Hugo vikipedijoje nėra galutinis autoritetas ar arbitras (kaip ir bet kuris kitas asmuo), todėl iškilus nesutarimams ar nuomonių skirtumams reikia kreiptis ne į jį o rašyti Bendruomenės aptarime ar atitinkamuose tam skirtuose puslapiuose. --Nomad 17:53, 2009 sausio 26 (EET)

Dėkui už patarimą. Tikrai turėsiu omenyje :) Zykasaa 17:58, 2009 sausio 26 (EET)
Turiu pastebėti, kad gindamas save, Nomad šiek tiek perlenkia. Redagavimo karas prasidėtų tik tada, jei jis nuspręstų, kad Hugo atmetimas buvo netikęs, ir atmestų jau jo. Nes elementarus naudotojo padaryto keitimo atmetimas nėra draudžiamas ir pats savaime netraktuojamas kaip redagavimo karas. Nereikia iš degtuko skaldyt vežimo malkų :) – Andrius // 00:56, 2009 sausio 27 (EET)
Jei aš pats atmesčiau ir tada dar pats nuspręsčiau kad prasidėjo redagavimo karas (kai pats į jį veliuosi) ir užrakinčiau, tai nežinau jau net kaip atrodytų, idiotiškai galbūt. Nereikia persistengti su biurokratijom ir pažodiniais taisyklių laikymaisis, jei tai kenkia vikipedijai. Negi tikrai privalu atmesti keitimą vien tam, kad susidarytų reikiamas skaičius? Ar labai blogai buvo palikti Zykaasos versiją neatmestą? Jei taip, prašau paaiškinti, kuo. --Nomad 03:44, 2009 sausio 27 (EET)

Virtuvių straipsniai neteisingai priskyrinėjami kategorijoms - straipsnis negali būti dviejose kategorijose, kurių viena yra kitos pakategorija, pvz., "Nacionalinės virtuvės" ir "Kulinarinės tradicijos".--Dirgela 06:48, 2009 vasario 23 (EET)

Nelabai aišku, kodėl "virtuvėms" priskiriami ir tokie plačiai paplitę gėrimai kaip "viskis".--Dirgela 18:03, 2009 vasario 23 (EET)

Dėl to, kad "viskis", kaip ir "porteris" yra britų virtuvės išradimas, kaip "degtinė" yra Rytų Europos virtuvės išradimas, kaip "tekila" yra Meksikos virtuvės išradimas. Nebent norėtumete šį klausimą kvestionuoti. Zykasaa 18:26, 2009 vasario 23 (EET)

Ačiū už ordiną :) Man malonu pagelbėti aktyviai prie Vikipedijos pildymo prisidedantiems žmonėms. * Hugo ¿díme? 20:55, 2009 sausio 28 (EET)

Vykdomas balsavimas dėl administratoriaus statuso atėmimo naudotojui Dirgelai, remiantis įsisenėjusiu projekto bendruomeniškumo ir demokratijos principų nesilaikymu bei kt. pažeidimais.
Kviečiu išreikšti savo nuomonę (balsavimu ir/arba diskusija) dėl enciklopedijoje demonstruojamo anarchistinio elgesio. —Kellogg257 21:05, 2009 vasario 15 (EET)

Labas. Ech, tuo pačiu metu rašėme tą patį straipsnį... Savo versiją įdėjau į aptarimas:Kirigva, jei ten yra kokios papildomos informacijos, panaudokite, o jei ne, tada ištrinsiu. Dabar ėmuosi Kalakmulio, kad vėl redagavimo konfliktas nekiltų :) 23:45, 2009 balandžio 3 (EEST)

Viskas gerai, sujungiau. Niekas neprarasta. Kalakmulio glifas yra Calacmul.png, jei prireiks. Zykasaa 23:56, 2009 balandžio 3 (EEST)

Sukūriau šablonas:Senovinis miestas, kad nereikėtų straipsnių apkrauti bereikalinga wikisintakse. Jei prireiks naujų skilčių drąsiai papildykite. 23:42, 2009 balandžio 7 (EEST)

GFDL paveikslėliai[redaguoti vikitekstą]

Darbus, kuriems taikoma GFDL licenzija, geriausia kelti į Commons tiesiogiai. Vis tiek juos kada nors teks ten perkelti, lietviki palikus tik vietinės reikšmės PD.--lazdynas 22:37, 2009 balandžio 9 (EEST)


Failas Vaizdas:Shona-orn.png gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:Shona-orn.png, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Qwarc 11:35, 2009 gegužės 30 (EEST)


Gal galėtumėte sukurti paveikslėlį Vaizdas:Latvija-orn.png, nes reikėtų Latvijos istorijai, nyku be šablono. Būčiau labai dėkingas. --Gamtininkas apt. 08:26, 2009 birželio 25 (EEST)

Dabar dar kiek plečiu Latvijos straipsnį ir man reiktų jūsų pagalbos išplečiant istorijos skyrelį. Iš anksto dėkoju:) --Naturalist aptarimas 19:41, 19 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad didžiojoje daugumoje lietuviškų istorijos knygų variagų/slavų valstybė vadinama Naugardo žeme/valstybe ir pats miestas Naugardu, o Novgorodo pavadinimas labiau tinkamas kalbant apie pastarųjų amžių Rusijos miestą ir sritį. Hugo.arg 22:30, 2009 rugsėjo 5 (EEST)

Administravimas[redaguoti vikitekstą]

Sveikas, kadangi daug prisidedi rašant ir taisant straipsnius, norėjau pasiūlyti tau pateikti prašymą dėl administratoriaus teisių suteikimo. Administratoriaus teisės suteikia šiokių tokių papildomų įrankių prižiūrint tvarką Vikipedijoje. Prašymą reikėtų pateikti čia.--Dirgela 21:50, 26 rugsėjo 2009 (EEST)[atsakyti]

Labai dėkui už pasitikėjimą ir malonų pasiūlymą. Man tai didelis įvertinimas. Tačiau man administratoriaus pareigos ne tik suteiktų tam tikrus įrankius ir teises, bet ir būtų susijusios su didesne atsakomybe. O jos norėciau išvengti bent jau šiame, wikipedia, pasaulyje. Man tiesiog malonu kurti, ir tiek... Bet labai, labai ačiū už pasiūlymą :) -- Zykasaa 14:47, 29 rugsėjo 2009 (EEST)[atsakyti]
Aš pritarčiau Jūsų kandidatūrai. --Brox 09:56, 15 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Kviečiu balsuoti už straipsnį Roger Federer, dėl patekimo į pavyzdinius. --Federeris 11:07, 6 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Siūlau vengti dvigubo kategorizavimo: jei straipsnis priskirtas šalies tautų kategorijai ar etninei kategorijai (pvz. bantai), tada nereikėtų dėti bendros kategorijos "Afrikos tautos". Hugo.arg 22:44, 31 sausio 2010 (EET)[atsakyti]

Tiesą sakant, to visada ir siekiu. Bet kai Afrikos tautas suskirsčiau į valstybes, tai kažkas uždėjo dvigubas kategorijas... Maniau, kad gal taip priimta :) Zykasaa 22:47, 31 sausio 2010 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Gal galėtumėte papildyti PAR istorijos skyrelį? Ačiū.--Petriukas 14:40, 15 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Please writing article Nowy Dwór Królewski. PLEASE! http://en.wikipedia.org/wiki/Nowy_Dwór_Królewski Answer on Polish Wikipedia Ananas96 18:27, 11 kovo 2010 (EET)[atsakyti]

Dėl Kinijos valdovų vardų[redaguoti vikitekstą]

Gal galėtum pasakyti savo nuomonę dėl Kinijos valdovų vardų? žr. --Vpovilaitis apt. 13:47, 20 kovo 2010 (EET)[atsakyti]

Ačiū. --Vpovilaitis apt. 11:12, 22 kovo 2010 (EET)[atsakyti]

Dėl regionų[redaguoti vikitekstą]

Sveiki. Kiek suabejojau "istorinio regiono" šablono nauda tokiuose straipsniuose kaip pampa, Seradas ir kt. Tie regionai visų pirmiausia yra geografiniai, o ne kultūriniai-istoriniai. Ten nebuvo jokių valstybių, miestų ir netgi apie kokią bendrą kultūrą vargu ar verta šnekėti: pvz. Gran Čiake gyveno ir gvajkurai, kurių tarpusavio konsolidacija abejotina, ir viskai jiems priešiški gvaraniai, ir dar visokios gentys, gentelės (vienos izoliuotos, kitos atsikėlusios nuo Andų). Čia taip kiekvieną regioną galima pritempti iki istorinio: pvz. Misioneso provincijos "istorinis regionas", kurį sudarys argentiniečiai, brazilai ir gvaraniai:) Beje, šiuo atveju ir iš tų lentelių kaip ir jokios naudos. Jei jau norisi išskirti kaip kultūrinį regioną, galima prie istorijos skyrelio sakinį pridėti. Hugo.arg 20:31, 15 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Supratau :) Bet čia situacija yra daugiau kaip su Šiaurės Amerika, kur irgi išskiriami tam tikri etniniai-kultūriniai ikikolumbinių etninių grupių regionai pagal gamtines sritis: Plains, Great Basin ir pan., nors daugeliu atveju nei valstybės, nei miestai neegzistavo. Būtų tikslinga ir Pietinės Amerikos atvejui pritaikyti panašią patirtį, kadangi iš tiesų ikikolumbinėje Amerikoje gamtiniai regionai žymėjo ne tik gamtines sritis, bet ir etnines-kultūrines, nulemtas buities panašumų. O jeigu jau tiksliau, tai iš esmės Ikikolumbinėje Amerikoje tėra du "tikri" istoriniai regionai: kultūrinis andų regionas ir Mezoamerika. Taigi, palieku jūsų sprendimui. Zykasaa 20:43, 15 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Sutinku, šiokia tokia klasifikacija turi būti. Bet reikėtų atskirti tematinius prioritetus: jei Mezoamerika yra aiškiai kultūrinis regionas ir apie jo gamtą galima tik šiaip skyrelyje vienam užsiimti, o daugiau rašysim apie istoriją ir kultūrą, tai čia atvirkščiai - Gran Čiakas, Patagonija, Didžiosios Lygumos yra visų pirma gamtiniai regionai, o apie jų istoriją, kultūrą galima paminėti atskiruose skyreliuose. Tačiau dabar sudėtos lentelės suponuoja, kad bus kalbama apie istorinį-kultūrinį regioną, nors iš tikro, kaip ir priklauso, aprašoma geografija:) Ką siūlau; - atsisakyti istorinio regiono lentelės, o istorijos ar gyventojų skiltyje tiesiog (jei nenorima daugiau plėstis) parašyti sakinuką kad tas tai regionas išskiriamas kaip Ikikolumbinis kultūros regionas, ten gyveno tokie ir tokie indėnai. Hugo.arg 20:56, 15 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Supratau. Panaikinsiu :) Zykasaa 21:06, 15 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Dėl kandidatavimo į administratorius[redaguoti vikitekstą]

Kadangi esi aktyvus ir daug straipsnių sukūręs Vikipedijos dalyvis, todėl siūlau kelti savo kandidatūrą į Vikipedijos administratorius. --Vpovilaitis apt. 09:06, 30 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Dėkui už pasiūlymą. Klausimas jau buvo keltas šiame puslapyje aukščiau :) Lieku prie savo nuomonės. Bet labai ačiū, tikrai malonu, kad pasiūlėt.Zykasaa 17:25, 3 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Bajorų valdžia ATR[redaguoti vikitekstą]

Ar teisingi šis teiginiai: „Konvokacinis seimas rinkdavosi karaliaus mirties atveju“ ir „XVI a. seimelių rūšys: deputatų, reliacinis, ūkinis“? --Άρτεμις 18:04, 4 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Abu teiginiai paremti Šapokos "istorija" (Šapoka A. 1936. Lietuvos istorija, Kaunas:Šviesa) Pirmasis: 271 psl., antrasis - 267 psl.Zykasaa 18:12, 4 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]
Ačiū. --Άρτεμις 18:16, 4 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Džhukaro kultūra parašytas pagal VLE, bet man nepavyksta identifikuoti nei vieno originalaus pavadinimo iš šio straipsnio ir aplamai nesuprantu ar čia turima galvoje Indo slėnio civilizacija ar Harapos kultūros periodas ar kokia atskira kultūra. Gal au ką nors sako toks kultūros pavadinimas?--Dirgela 10:11, 4 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Angliškai tai vadinma Jhukar Phase bet straipsnis nėra sukurtas. Plačiau: en:Periodization of the Indus Valley Civilization/Localization Era. Tai - viena iš vėlyvųjų Indo civilizacijos kultūrų.Zykasaa 10:38, 4 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]
o.k., ačiū.--Dirgela 11:28, 4 rugsėjo 2010 (EEST)[atsakyti]

Klausimėliai[redaguoti vikitekstą]

Dėl terminologijos - kas geriau "Čagatajaus chanatas" ar "Čagatajaus ulusas", t.y. iš kurio į kurį padaryti nukreipimą? Taip pat - kaip teisingiau užrašyti lietuviškai "Khojijan" (rašiau "chodžai")?--Dirgela 21:15, 29 gruodžio 2010 (EET)[atsakyti]

Patys mongolai tas valstybes vadino uls (t.y. "šalis"), ir dėl to egzistuoja terminas Čagatajaus ulusas. Vėliau, tiurkizuojant gyventojus, įsigalėjo tiurkiškas terminas chanatas. Taigi, termino "teisingumas" priklauso, ar nori jį mongolizuoti, ar ne. O dėl khoja, tai visada naudoju terminą chodža (vns.) ir chodžos (dgs.), (pvz. kara chodžos), bet neturiu aiškaus pagrindimo, ar šitas variantas tikrai teisingas. Zykasaa 22:08, 29 gruodžio 2010 (EET)[atsakyti]
Aišku, dėkui.--Dirgela 23:04, 29 gruodžio 2010 (EET)[atsakyti]

Straipsnyje Ašikagos klanas prašau gražinti Jūsų panaikintas kategorijas. Ašikagos klanas tikrai abiems kategorijoms priklauso! Ačiū. --Kusurija 21:56, 8 balandžio 2011 (EEST)[atsakyti]

Grąžinti nereikia. Gi Kategorija:Ašikagos jau apima anas, kitaip gaunasi dvigubas kategorizavimas. Hugo.arg 22:13, 8 balandžio 2011 (EEST)[atsakyti]
Ačiū :) Zykasaa 22:20, 8 balandžio 2011 (EEST)[atsakyti]

Babilonijos valdovai[redaguoti vikitekstą]

Gal galėtumėt užmesti akį čia. Klausimai dėl vardų - ar verta palikti dvigubas raides (pvz., Ammi-ditana versus Ami-ditana)? vokiškoje tradicijoje naudojamos š raidės (pvz., Šamšu-iluna) - ar lietuviškai teisingiau būtų naudoti s ar š? Sumuabumas ar Sumu-Abumas, ir aplamai ką su tais brūkšneliais daryti - neturiu po ranka jokio senovės istorijos vadovėlio ir nežinau kokia dabar tradicija su tuo?--Dirgela 18:01, 1 gegužės 2011 (EEST)[atsakyti]

Sveiki. Kadangi Jūs plačiai aprašinėjot pasaulio tautų virtuvės, gal galėtumėt prisijungti prie diskusijos [1] ir padėti apsispręsti, kaip suvienodinti straipsnių pavadinimus? Hugo.arg 14:08, 4 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Irano provincijos[redaguoti vikitekstą]

Sveiki. Pradėjau aprašinėti Irano provincijas, gal būt bus įdomu sukurti istorijos skiltis jų straipsniuose? Hugo.arg 15:06, 27 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Turėsiu omenyje. Dabar labai įtemptas sezonas :) Šiaip pradžiai galima iš provincijų pateikti nuorodas į istorinius regionus (senovės Persijos ir islamiško Irano), kuriuose viena ar kita provincija yra. Pvz. iš Farso provincijos galima duoti nuorodas į Persija (regionas) ir Farsas (regionas). O vėliau būtų galima sutvarkyti daugiau :) Zykasaa 19:11, 27 rugpjūčio 2011 (EEST)[atsakyti]

Tautų šablonas[redaguoti vikitekstą]

Laba diena. Siūlau šabloną Šablonas:Europos Sąjungos tautos praplėsti iki visų Europos tautų. ES nėra nei joks regionas, nei valstybė, o tik dirbtinis darinys, todėl nemanau, kad ją šiuo atveju reikia kažkaip išskirti. O pridėjus tas kelias likusias Balkanų tautas gi šablonas labai neišsipūstų. Va, norvegai jau ir yra šablone, nors Norvegija nėra ES narė. Hugo.arg 10:19, 2 gruodžio 2011 (EET)[atsakyti]

Na, nežinau. Ne taip viskas paprasta. Jeigu darome Europos tautų šabloną, tai neužtektų įdėti Balkanų tautas, norvegus, islandus ir šveicarus. Dauguma traktuos Europą kaip geografinį regioną, ir tokiu atveju čia turės patekti dar keliasdešimt Kaukazo tautų, Rusijos Europinės dalies finougrai, ir taip pasaka be galo... Darydamas tuos tautų šablonus noriu apsibrėžti ne regioniniais, bet politiniais vienetais. Todėl ir atsirado Kinijos, Vietnamo, Rusijos ir pan. tautų šablonai. ES, mano nuomone, yra pakankamai aiškus politinis vienetas (jį pasirinkau, nes daryti šablonus atskiroms Europos valstybėms - nelabai tikslinga). O Balkanų tautos, norvegai bet kokiu atveju čia patenka, tiesa, kaip regioninės tautinės mažumos ar diasporos ES valstybėse, o ne kaip "titulinės", t.y. savo valstybes turinčios tautos. Žinau, kad ne idealus sprendimas, bet kitokio kol kas nerandu...

Tai galima tada pavadinti "Europos tautos" ir įdėti pastabą mažom raidėm, kad "be Rusijos", o apie Rusijos tautas žiūrėti kitame šablone. Hugo.arg 18:24, 2 gruodžio 2011 (EET)[atsakyti]

Istoriniai miestai[redaguoti vikitekstą]

Sveiki. Abejoju, ar verta kurti tas istorinių miestų kategorijas kadangi jos dubliuoja "archeologinių vietų" kategoriją. Manau, kad būtų geriau, jei viskas būtų vienoje vietoje. Gi praktiškai visos "archeologinės vietos", išskyrus tvirtoves ar kokius akmens amžiaus urvus, ir yra istorinės gyvenvietės. Hugo.arg (aptarimas) 20:33, 15 liepos 2012 (EEST)[atsakyti]

Šiaip gal dar kitaip reikėtų paklausti: o kokie reikalavimai keliami istoriniam miestui? Tarkim, jei peržiūrėtume straipsnius apie Lietuvos kaimus ir išrankiotume tuos, kuriuose yra 0 gyventojų, ar tai jau būtų „istoriniai miestai“ (na, „istoriniai kaimai“)? --Martynas Patasius (aptarimas) 21:27, 15 liepos 2012 (EEST)[atsakyti]

Taip, tas "istoriškumas" yra kiek neapibrėžta sąvoka. Pastariaisiais laikais apleisti miestai yra Kategorija:Miestai vaiduokliai, bet aišku, teoriškai, ir juos galėtume vadinti istoriniais. Archeologinės vietos kiek aiškiau - vietos, kur vykdomi kažkokie archeologiniai tyrinėjimai, kur yra kažkokio senovinio paveldo. Dėl kaimų tai nebūtų taip viskas paprasta, nes "0 gyventojų" dar nereiškia, kad gyvenvietė išnykusi - būna sezoniškai gyvenamų, būna, kad tiesiog nesusirašė ir kt. Pats esu matęs ne vieną kaimą, kuris teoriškai turėtų būti negyvenamas, bet sodybos puikiai prižiūrėtos ir atvirkščiai - pagal surašymą gyventojų yra, bet sodybos nė ženklo. Bet čia jau off topic. Hugo.arg (aptarimas) 21:42, 15 liepos 2012 (EEST)[atsakyti]

Na, aš pats asmeniškai manau, kad istoriniais miestais turi būti laikomi miestai, kurių šiuo metu nebėra, t.y. tie, kurie neturi tęstinumo su dabartimi. Tokiu atveju Meksikas ar Jeruzalė nėra istorinis miestas, o Babilonas - istorinis. Manau, kad jie neturėtų būti tapatinami su archeologinėmis vietovėmis, nes archeologinės vietovės gali būti ir ne miestai, o pvz. priešistorinės gyvenvietės, uolų piešiniai ir t.t. T.y. visi istoriniai miestai priskirtini archeologinėms vietovėms, bet ne visos arch., vietovės yra miestai. Zykasaa (aptarimas) 21:54, 15 liepos 2012 (EEST)[atsakyti]

VDU regionistikos katedra[redaguoti vikitekstą]

Straipsnis Vytauto Didžiojo universiteto Regionistikos katedra neatitinka Vikipedijos reikšmingumo kriterijų ir turės būti ištrintas, tačiau kol kas palieku, galbūt norėsi bent dalį informacijos perkeltį į straipsnį Vytauto Didžiojo universitetas, jei kur tinka? --Nomad (aptarimas) 11:44, 5 kovo 2013 (EET)[atsakyti]

Nuo kada katedros, kaip trečias administracinis universiteto lygmuo neatitinka reikalavimų? Tai gal tada pratrinkime keliasdešimt panašaus tipo straipsnių, kaip pvz. Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto Kvantinės elektronikos katedra, Vilniaus_universiteto_Fizikos_fakulteto_Puslaidininkių_fizikos_katedra ir kitus, esančius. Specifikuokite, kurio konkretaus reikšmingumo kriterijaus katedros neatitinka? Zykasaa (aptarimas) 20:13, 5 kovo 2013 (EET)[atsakyti]
Gal ir vertėtų visa tai pratrinti. Bet, kaip žinia, nuo kažko pradėti vis viena reikės. Reikalavimai bendru atveju yra paprasti (žr. Vikipedija:Reikšmingumas). Taigi, ar apie šią katedrą kažkas „iš šalies“ yra parašęs rimtam leidiny..? Iš matytų straipsniukų arčiausiai to būtų [2], bet to mažoka... --Martynas Patasius (aptarimas) 01:07, 6 kovo 2013 (EET)[atsakyti]
Vau. Na, minėtame reikšmingumo straipsnyje kriterijų iš tiesų mažoka... Bet jeigu jau bus nutarta, kad reikia trinti visus universitetų trečio lygio pavaldumo padalinius, tai gal tada lygybė: iš karto trinkite visus straipsnius, kurie yra Kategorijoje Aukštųjų mokyklų katedros. Nereikės daug diskusijų.

Dėl "rimto leidinio", tai čia jau rimtumas sąlyginis. Vieniems rimtas yra bernardinai.lt, kitiems Vakaro žinios ir pan. Šiuo klausimu turiu pasakyti, kad apie šios katedros vykdomą Rytų Azijos regiono studijų programą buvo rašoma Lietuvos Ryte (2007, 2011 [3], 2012 m.), Kauno dienoje (2009/02/03 Ar pamėgs kauniečiai kinų kalbą? Kauno diena), Korėjos Donga Ilbo laikraštyje ([4]) ir pan. Bet čia turbūt nepakanamai rimta ar reikšminga...Zykasaa (aptarimas) 10:08, 6 kovo 2013 (EET)[atsakyti]

Kas nes negerai su Šablonas:Velso istorija ir Šablonas:Armėnijos istorija? Kodėl siūlai trinti? --Felicilijonas (aptarimas) 23:29, 17 rugpjūčio 2013 (EEST)[atsakyti]

Dubliuojasi su Šablonas:Armėnijos istorija nuo viduramžių ir Šablonas:Jungtinės Karalystės istorija. Jų nebereikia. Zykasaa (aptarimas) 23:31, 17 rugpjūčio 2013 (EEST)[atsakyti]

Būtų įdomu paskaityti straipsnius apie en:Loulan ir en:Shanshan. Gal imtumėtės? :)) Hugo.arg (aptarimas) 16:56, 1 liepos 2014 (EEST)[atsakyti]

Balsavimas dėl straipsnių priskyrimo vertingiems[redaguoti vikitekstą]

Sveiki, kviečiu peržiūrėti straipsnius, kurie pasiūlyti į Vertingų straipsnių kategoriją ir išreikšti savo nuomonę balsavime. Ta-Ntalas (aptarimas) 23:51, 6 rugpjūčio 2014 (EEST)[atsakyti]

Hi! You should disambiguate Efesas in the template. Currently it goes to something else. --Edgars2007 (aptarimas) 15:19, 9 liepos 2015 (EEST)[atsakyti]

Hello! Saw your contribution on the articles "2014 m. Krymo krizė" and "2014 m. Krymo referendumas". In connection with this subject I would like to ask you about to translate the article "United Nations General Assembly Resolution 68/262" into Lithuanian. I'm looking forward for you contribution. It would be nice to hear your feedback about this issue. Thank you a lot in advance and kind regards!

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![redaguoti vikitekstą]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (aptarimas) 17:36, 10 gegužės 2016 (EEST)[atsakyti]

Nikolajus Noskovas[redaguoti vikitekstą]

Здравствуйте уважаемый Zykasaa, я знаю одну фразу на литовском Pirmos boris, но для вас делаю заказ: вы сможете создать статью про рок-музыкант, который к вам приезжал в Литву Николая Носкова? Если вы сделаете эту статью, то я вам буду очень благодарна! Dėkojame! --92.100.209.196 18:00, 17 rugsėjo 2016 (EEST)[atsakyti]

Sveiki. Huičioliai nelabai Mezoamerikos indėnai, nes laikyti barbarais (čičimekais). Manau, šiaurinę Mezoamerikos ribą reikėtų vesti netoliau į šiaurę kaip Guanachuatas, Keretaras ir Hidalgas (valstija). Hugo.arg (aptarimas) 14:49, 22 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]

Na, pagal archeologų apibrėžimus, Nayaritas ir netgi Sinaloa dalis priskiriama Vakarų Mezoamerikai. Todėl huičioliai, kaip ir korai bei kitos tautos patektų į Mezoamerikos apibrėžtį. Zykasaa (aptarimas) 15:03, 22 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]

Bet o kas daro tuos kraštus Mezoamerika? Gi Mezoamerika yra ne geografinė, o civilizacinė erdvė, tad jos ribos eina iki ten, kur statyti miestai ir plėtota Mezoamerikos kultūra. Vakarų pakrantėje ten matyt taraskanų ar kokie ankstesni miestai, bet tikrai ne huičiolių, kurių gyvenamoji erdvė yra pati Čičimekos širdis - kalnuotos dykros vidurio Meksikoje. Najarite jie irgi tik kalnuose gyvena (žr. File:Huichol.png). En.wiki jie priskirti en:Category:Indigenous peoples of Aridoamerica). Hugo.arg (aptarimas) 15:13, 22 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]

Taip, huičioliai iš tiesų gyveno ant ribos, todėl ir nėra visuotinio sutarimo, ar jie priskirtini šiauriniam Mezoamerikos pakraščiui, ar jau Aridoamerikai. Čia dėl to, kad skirtingi mokslininkai brėžia skirtingas Mezoamerikos ribas šiaurėje (pvz. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Reinos_y_Señoríos_prehispánicos_en_México_antes_de_la_conquista_española.jpg). Manyčiau, kad konsensusą galima būtų pasiekti priskiriant juos abiems kategorijoms (ir Mezoamerikai (kaip vieną Šiaurės regiono tautų) ir Aridoamerikai).Zykasaa (aptarimas) 18:39, 22 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]

Na, galbūt galima ir abiems, nors šitas žemėlapis jų priklausimo Mezoamerikai neparodo (dalis huičiolių žemių yra užspalvinta kaip Otras tribus nomádas de Aridoamerica, dalis priskirta sapotekams, kurie, savo ruožtu, irgi priskirti prie Aridoamerikos tautų). Hugo.arg (aptarimas) 20:01, 22 spalio 2016 (EEST)[atsakyti]

Lithuanian painters in Uruguay[redaguoti vikitekstą]

Hi Zykasaa. Hope you are doing fine. I see that you understand English and Spanish. So maybe you could give a helping hand by creating some articles regarding Lithuanian immigration in Uruguay (see Urugvajaus lietuvių bendruomenė):

Thanks! Regards, --Fadesga (aptarimas) 19:42, 5 lapkričio 2016 (EET)[atsakyti]

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[redaguoti vikitekstą]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[redaguoti vikitekstą]

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redaguoti vikitekstą]

(Sorry to write in English)

Labai ačiū už straipsnį Curuga. --Kusurija (aptarimas) 21:26, 17 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Telegram grupė[redaguoti vikitekstą]

Sveiki, noriu pakviesti prisijungti prie neformalios Vikipedijos diskusijų grupės Telegram programoje - https://t.me/Vikipedija (reikalinga Telegram programėlė).--Dirgela (aptarimas) 11:31, 24 lapkričio 2019 (EET)[atsakyti]

Sveiki, kviečiu išreikšti savo nuomonę šiame balsavime. --SQORP (aptarimas) 20:08, 5 gruodžio 2019 (EET)[atsakyti]

Sveiki, kaip reikėtų lietuviškai rašyti Buyeo valstybės pavadinimą - Ankstyvasis Samguk laikotarpis rašėte Bujo, o Korėjos istorijos šablone liko Pujo. Ar čia ir taip ir taip gerai?--Dirgela (aptarimas) 21:14, 27 balandžio 2020 (EEST)[atsakyti]

Sveiki, kadangi nėra patvirtintų aiškių perrašos į lietuvių kalbą taisyklių, gaunasi daug painiavos. Aš pastaruoju metu visur tokiais atvejais laikausi b- versijos. Todėl teisinga versija būtų Bujo. Zykasaa (aptarimas) 17:45, 28 balandžio 2020 (EEST)[atsakyti]

Sveiki. Nepamirškite nurodyti įkeltų paveikslėlių licencijų (žr. Vaizdas:Italija-orn.png ir Vaizdas:Afganistanas-orn.png). --Homo ergaster (aptarimas) 16:49, 4 gegužės 2020 (EEST)[atsakyti]

Dėkui, kad padėliojot vikitekoj kadriukus po kategorijas [5], jau ruošiausi užsiimti po modernizmo [6] straipsnio :D--Vilensija (aptarimas) 03:35, 11 liepos 2020 (EEST)[atsakyti]

UNESCO šablonai[redaguoti vikitekstą]

Sveiki, Nedėliokite UNESCO infolentelės (to didelio šablono dešinėje) į straipsnius, kurie aprašo objektą plačiau, nei UNESCO objektas. Pvz., buvote uždėjęs Apeninams, tačiau UNESCO objektas anaiptol ne visi kalnai, o tik nedidelė jų dalis. Be to, kalnams pirmenybė yra kalnų šablonui. Lygiai tas pats su slivovica - tai visame Balkanų regione paplitęs gėrimas, o įdėjote šabloną tik dėl regioninės serbų tradicijos. Ta lentelė tinka tik ten, kur objektas daugmaž griežtai sutampa su UNESCO objektu (pvz., Kuldygos senamiestis, Orknio neolitinė širdis) ir ten, kur nėra tam objektui skirto kito šablono (miesto, regiono, kalnų, nacionalinio parko ir kt.). Hugo.arg (aptarimas) 09:52, 24 rugsėjo 2023 (EEST)[atsakyti]

Kaip pasakysite. Tik abejoju, kad kažkas imsis kurti straipsnį Serbiška slivovica, aiškindamas kuo ji skiriasi nuo kitų slivovicos rūšių. Tada ir drevinę bitininkystę reiktų pervardinti Baltarusijos ir Lenkijos drevinė bitininkystė (lyg ji labai skirtųsi nuo lietuviškos), ir barščiai nebebus pasaulio paveldas, nes reiks tikslaus straipsnio Barščiai (Ukraina). Gali ilgokai prireikti laukti tokių straipsnių, kaip Varšuvos sienamiestis, Torūnės viduramžių miestas ar Zamostės senamiestis (čia tik kaimyninės šalies objektai, nekalbu apie labiau nutolusias). Aš laikausi principo, kad kol nėra tikslaus straipsnio daryti nukreipimą bent į artimą/platesnį (kuriame dažnai yra daug informacijos apie objektą). O jeigu jau sukuriamas tikslus straipsnis, tada jau būtinai reikia perkelti ir šabloną, ir nuorodas. Gražios dienos :) Zykasaa (aptarimas) 10:29, 24 rugsėjo 2023 (EEST)[atsakyti]

Tai kurti atskiro straipsnio nebūtina, ir tas navigacinis šablonas ("X šalies pasaulio paveldo objektai") gerai, bet ta infolentelė tikrai ne visur tinka: na kad ir jurta. Tai visų pirma pastato tipas, tad ta UNESCO lentelė atrodo visai ne į temą (nei en:Yurt, nei ru:Юрта, nei de:Jurte ar kitose wiki tas šablonas šiuo atveju nenaudojamas). Tas UNESCO dalykas svarbus, bet ne toks, kad "suvalgytų" daug platesnę temą. Juk jei bus kokios nors "bandžarų jūreivystės tradicijos" straipsnyje jūreivystė arba jūra nedėtumėte tos lentelės. Tokiais atvejais gal geriau įdėti mažą šabloną Šablonas:UNESCO kažkur straipsnio gale. Hugo.arg (aptarimas) 13:13, 24 rugsėjo 2023 (EEST)[atsakyti]

Jeigu jau apie jurtas, tai iš esmės UNESCO paveldas apima visą jurtos tradiciją (pastatas paplitęs Mongolijos ir Kazachijos stepėje), tik dėl politinių priežasčių (valstybių tarpusavio nesusitarimo) dalina ją į du objektus. Todėl ir turime atskirai įregistruotas mongolų bei kazachų-kirgizų jurtų tradicijas, nors kalbame apie tą patį pastatą. Asmeniškai manau, kad šablonai (du atskiri) buvo savo vietoje. Tačiau kaip pasakysite... Jūsų minimų mažų šablonų (su metais, sesijos numeriu, nuorodomis į oficialią svetainę) dėti nėra kaip, nes nematerialiam paveldui mažieji unesco šablonai nėra sukurti. Jeigu nepatinka šablonai, išimkite. Tačiau norėčiau, kad paliktumėte įrašus, kuriuos ištrynėte, apie tradicijos įregistravimo duomenis (metai, tikslus UNESCO suteiktas pavadinimas, numeris, nuoroda į oficialią svetainę), kuriuos panaikinote. Tai yra svarbi medžiaga, ir jos sudėjimui skyriau nemažai laiko.Zykasaa (aptarimas) 14:52, 24 rugsėjo 2023 (EEST)[atsakyti]

Sveiki. Kažkas nutiko ir paraše neberodo Jūsų naudotojo vardo. Gal ką pakeitėte nustatymuose? --Homo ergaster (aptarimas) 13:17, 28 gruodžio 2023 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Ne, aš nieko nekeičiau. Bet pastebėjau, kad nebepavyksta pasirašyti.Zykasaa (aptarimas) 13:19, 28 gruodžio 2023 (EET)[atsakyti]
Aišku. Gal kartais kokios techninės problemos. Pabandykite pasirašyti ne spusteldamas mygtuką, o keturiais tildės ženklais: ~~~~. Homo ergaster (aptarimas) 13:49, 28 gruodžio 2023 (EET)[atsakyti]

Taip visada ir darau :) Zykasaa (aptarimas) 14:17, 28 gruodžio 2023 (EET)[atsakyti]

Savaitės indėlis[redaguoti vikitekstą]

Gerbiamasis, nepamirškite įsirašyti islamiškų patiekalų į savaitės inic. lentelę Eiga.--Vilensija (aptarimas) 15:29, 4 vasario 2024 (EET)[atsakyti]