The Sims 4

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
The Sims 4
Kūrėjas EA Maxis,
The Sims Studio
Leidėjas Electronic Arts
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius Ilan Eshkeri
Išleidimo data ŠA 2014 m. rugsėjo 2 d.
EU 2014 m. rugsėjo 4 d.
Žanras (-ai) Gyvenimo simuliatorius
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai PEGI (12)
ESRB (+13)
Platforma Microsoft Windows
Mac OS X
PlayStation 4
Xbox One
Versija Microsoft Windows
1.97.62.1020
macOS
1.97.62.1220
Variklis {{{variklis}}}
Reikalavimai Intel Pentium 4 1.8 GHz. 4 GB RAM, Intel HD 2500, Nvidia GeForce 7400 GT, AMD RAdeon HD 3550, 17 GB laisvos vietos
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys The Sims (žr. lentelę apačioje)
{{{svetainė}}}

„The Sims 4“ – gyvenimo simuliatoriaus žanro kompiuterinis žaidimas, sukurtas „Maxis“ bei „The Sims Studio“ ir 2014 m. rugsėjo 2 d.[1] išleistas „Electronic Arts“. Tai ketvirtoji „The Sims“ serijos dalis. Papildoma žaidimo informacija visuomenei buvo pristatyta 2013 m. „Gamescom“ mugėje Vokietijoje. „The Sims 4“ reikalavimai kompiuteriui yra mažesni negu pirmtako „The Sims 3“. Žaidimas turi naują variklį, kuris pakeičia Sims veikėjų valdymą. Šioje dalyje veikėjų dirbtinis intelektas aukštesnis, jie geba išreikšti daugiau reakcijų į aplinkos veiksnius. Ištaisyti tokie 3-iosios dalies nepatogumai, kaip, pavyzdžiui, kelių veikėjų negalėjimas lipti laiptais vienu metu. Grafikos pobūdžiu „The Sims 4“ herojai mažiau realistiški. Nuo pat išleidimo pradžios, žaidimas sulaukdavo šiokių tokių kritikų dėl tuštoko turinio ir veiklos trūkumo.

Šiuo metu yra išleista dvylika žaidimo papildinių, pastarasis – „High School Years“, išleistas 2022 m. liepos 28 d. Be šių išleista daugybė "daiktų" bei "žaidimo" paketų, įskaitant ir nemokamus atnaujinimus visam žaidimui, kaip "toddler" amžiaus pakopa esanti tarp kūdikio ir vaiko sims'o gyvenime.

„The Sims 4“ yra vieno žaidėjo režimo žaidimas, todėl nereikalauja interneto prieigos žaidimo metu, vis dėlto reikės turėti „Origin“ (dabar – „EA Play“) paskyrą, taip pat internetas reikalingas įdiegiant ir aktyvuojant žaidimą.

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidėjai gali valdyti virtualius žmones, dažniau vadinamus "sims’ais", įtraukdami juos į kasdieniškas veiklas ir darbus bei formuodami tarpusavio santykius, kaip ir realiame gyvenime. Kaip praeitose žaidimų serijos dalyse, čia veikėjai turi gyvenimo siekius, norus, poreikius ir įgūdžius, kas nebuvo būdinga „The Sims“ žaidimo veikėjams – sims’ai neaugdavo ir nesendavo, neturėjo gyvenimo siekių, tad taip susidarydavo neturintis nustatytų ribų, nesibaigiantis žaidimas. Dabar kiekvienas sims’as turi nustatytą individualią gyvenimo trukmę – gali gyventi iki 100 žaidimo dienų, praeidamas per septynias amžiaus pakopas.

Garso takelis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Orkestrinį žaidimo takelį (foninę muziką) aranžuoja kompozitorius Ilan Eshkeri. Visas garso takelis įrašomas „Abbey Road Studios“ įrašų studijoje, o sesijose dalyvauja Londono orkestras.

Prekyba ir išleidimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Iš pradžių „SteelSeries“ ir „Electronic Arts“ paviešino naujas periferines priemones, ausines ir kompiuterinę pelę, kurie buvo skirti pareklamuoti naująjį „The Sims 4“. Šios technologijos pasižymėjo tuo, kad jos buvo sukurtos specialiai „The Sims“ – pavyzdžiui ant ausinių garsiakalbių puikavosi žaidimo ikona – žalias plumbob'as, kurio spalva galėjo kisti atsižvelgiant į sim'so nuotaiką.[2] Galų gale buvo išleista žaidimo demo versija, kuriame pristatytas naujas sims'ų kūrimo įrankis, su nauja vartotojo sąsaja.[3] Tiesa, šis įrankis buvo plėtojamas, su laiku atsirado daugiau galimybių ir funkcijų.

Vertinimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2014 m. gegužės 14 d. buvo pranešta, kad Rusijoje „The Sims 4“ buvo skirtas amžiaus apribojimas, nerekomenduojantis šį žaidimą jaunesniems kaip 18 m. Toks sprendimas grindžiamas valstybėje galiojančiu įstatymu, numeriu 436-FZ, kuris įpareigoja saugoti vaikus nuo žalingos informacijos, kenkiančios jų sveikatai ir vystymuisi, o „The Sims 4“ būtent propaguojami tos pačios lyties asmenų santykiai. Be to, 2013 m. įsigaliojo naujas potvarkis dėl vadinamos „LGBT propagandos įstatymo“, saugantis vaikus nuo to, kas prieštarauja tradicinės šeimos vertybėms ir neatitinka normų.[4] Kitose valstybėse tiek ankstesnėms žaidimo dalims, tiek „The Sims 4“ netaikomas toks apribojimas nepilnamečiams.

Kontroversijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Funkcijų trūkumas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dar ankstyvoje žaidimo vystymo stadijoje buvo atskleista, kad jame neliks senųjų spalvų bei dizaino kūrimo įrankių, kurie buvo „The Sims 3“, vietoj to pasiūlant kiek kitokią sistemą. Taip pat, studija „Maxis“ per „Twitter“ pranešė išleisianti gerokai supaprastintą žaidimo siužeto vystymosi eigą ir kad nebus tokių dalykų kaip rūsių, maisto prekių parduotuvių, mokyklų bei darboviečių.[5][6] Tokie sprendimai įžiebė pasipiktinimą tarp žmonių, kurie ėmė daryti prielaidas, jog kūrėjai galimai ruošiasi viską perkelti į atskirus papildymų paketus, turinčius atitinkamą kainą arba tiesiog jiems pristigo laiko, kad viską pilnai paruošti prieš žaidimo paleidimą į prekybą. Pati žaidimo kūrimo studija nurodė, jog jiems nebuvo įmanoma įtraukti visas galimybes, kokias turėjo trečioji serijos dalis ir kad pasikeitimų reikėtų tikėtis nebent ateityje.[7] Vienas prodiuserių Rachel Franklin taipogi apgailestavo dėl patirto nusivylimo, teigdamas, jog kūrėjų komanda buvo labiau sutelkusi dėmesį į naujų žaidimo inovacijų bei variklio galimybių demonstracijas, o viso to kaina buvo ne itin maloni. Tarp naujų dalykų, kuriais buvo norima nustebinti, buvo simsų emocijų sistema, taip pat ženkliai patobulinti simsų kūrimo bei namų statymo įrankiai. Iš dalies, tokie žaidimo patobulinimai padėjo kuriam laikui nukreipti dėmesį nuo tokių trūkumų, kaip baseinų arba ūgtelėjusio kūdikio gyvenimo etapo nebuvimas, kas buvo ankstesnėje dalyje.

Odos spalvų įvairovė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo pat žaidimo išleidimo kūrėjai sulaukdavo skundų, esą trūksta realistiškos odos spalvų įvairovės, ypač tamsesnio gymio sims'ams.[8][9] Amira Virgil, žinoma xMiraMira slapyvardžiu, kurianti tinkintą turinį (angl. custom content, trumpinamas į CC) tamsesnės odos personažams, kritikavo žaidime esantį sim'so kūrimo įrankį, dėl odos spalvų pasirinkimo stokos.[10] Po jos pasirodymo amerikiečių realybės šou „The Sims Spark'd“, buvo atkreiptas didesnis dėmesys į šią problemą.[11] 2020 m. viena žaidimo kūrėjų komandos narių Lyndsay Pearson socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad kūrėjų komanda yra pasiruošusi sutvarkyti esamą odos spalvų paletę bei pridėti naujų spalvų.[12]

Atnaujinimas jau buvo paruoštas ir prieinamas žaidėjams su 2020 m. gruodžio mėnesio pataisos paketu, kuris pridėjo daugiau odos spalvų reguliavimo parinkčių ją pašviesinant arba patamsinant pagal poreikį naudojant virtualų slankiklį. Visa tai kurdami, kūrėjai stengėsi bendradarbiauti kartu su tinkinto turinio autoriais, tokiais kaip jau anksčiau minėta Amira Virgil.[13] Tuo pačiu buvo pristatyti ir slankikliai makiažui, kad būtų galima geriau derinti pagal odos spalvą.[14]

Papildymo paketai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kodas Pavadinimas Išleidimo data Aprašymas
EP01 Get To Work PC:

2015 m. kovo 31 d.

Konsolėms:

2018 m. kovo 20 d.

Pirmasis papildinys, duodantis 3 naujas profesijas (daktaro, mokslininko ir detektyvo) bei galimybę pasistatyti savo parduotuvę ir tapti jos savininku. Šis papildinys prideda ateivius, kuriuos galite sukurti, naują miestą Magnolia Promenade, ateivių planetą Sixam ir du įgūdžius – kepimą ir fotografiją. Ir daug naujų rūbų, šukuosenų, baldų.
EP02 Get Together PC:

2015 m. gruodžio 8 d.

Konsolėms:

2018 m. rugsėjo 11 d.

Antrasis papildinys, duodantis klubus kuriuos galite sukurti ir rengti klubo susirinkimus, bei DJ įrangą. Šis papildinys prideda 2 naujus įgūdžius DJ ir šokimas. Taip pat yra naujų vietų kaip kavinė ir natūralūs baseinai, viešieji baseinai kuriuos galite išbandyti naujame mieste Windenburg. Atsiranda ir didelis pasirinkimas iš baldų, rūbų ir šukuosenų.
EP03 City Living PC:

2016 m. lapkričio 1 d.

Konsolėms:

2017 m. lapkričio 14 d.

Trečiasis papildinys, duodantis 3 naujus darbus (kritikas, politikas ir socialinė žiniasklaida) ir leidžia gyventi naujame mieste San Myshuno butuose. Yra 1 naujas įgūdis dainavimas. Dar yra krepšinis, karaoke. San Myshuno yra sudarytas iš 4 rajonų: Spice Market, Fashion District, Uptown ir Arts Quarter kuriuose kartas nuo karto vyksta festivaliai (Spicy Food festivalis, Geek Con festivalis, Romance festivalis ir Humor and Hijinks festivalis bei naujasis Flea Market festivalis). Ir daug naujų rūbų, baldų.
EP04 Cats & Dogs PC:

2017 m. lapkričio 10 d.

Konsolėms:

2018 m. liepos 31 d.

Ketvirtasis papildinys, duodantis 2 naujus naminius gyvūnus (šunis ir kates) bei galimybę tapti veterinaru ir pasistatyti savo veterinarijos kliniką gyvūnams gydyti. Yra 2 nauji įgūdžiai veterinarija ir gyvūno treniravimas. Yra naujas miestas Brindleton Bay. Ir labai daug šukuosenų, rūbų ir baldų.
EP05 Seasons PC:

2018 m. birželio 22 d.

Konsolėms:

2018 m. lapkričio 13 d.

Penktasis papildinys, įvedantis orų kaitą žaidime, panašiai kaip ir praeitose dalyse „The Sims 2“ bei „The Sims 3“. Nuo šiol sims'ai gyvens tiek vasarą, tiek rudenį, tiek žiemą, tiek pavasarį, įskaitant ir kritulius (lietų ir sniegą). Dėl lietaus ir žiemos sniego atsiranda ir naujų veiklų, be to dabar bus galima sim'są aprengti atitinkamo sezono apranga. Prie šio papildinio pristatyta ir nauja profesija - botanikas.
EP06 Get Famous PC:

2018 m. lapkričio 16 d.

Konsolėms:

2019 m. vasario 12 d.

Šeštasis papildinys, suteikiantis galimybę tapti įžymiam (panašiai kaip ir pirmajame „The Sims“), būnant aktoriumi arba socialinių tinklų žvaigžde. Taipogi pridėta naujų objektų, kurių dėka bus galima susikurti prabangius namus, o visos įžymybės gyvens Del Sol Valley mieste.
EP07 Island Living PC:

2019 m. birželio 21 d.

Konsolėms:

2019 m. liepos 16 d.

Septintasis papildinys, skirtas sims'ų gyvenimui tropikų šiltuosiuose kraštuose, pavadinimu Sulani (panašiai kaip ir „The Sims 3: Island Paradise“). Su papildiniu atsirado ir naujų profesinių krypčių, nuo šiol žaidėjas savo sims'ui galės leisti dirbti gamtosaugininku, naru, žveju arba gelbėtoju prie paplūdimio. Be šito atsirado ir galimybė būti undine, taip pat plaukioti laivais arba gyventi vietinių salų gyventojų rolėmis.
EP08 Discover University PC:

2019 m. lapkričio 15 d.

Konsolėms:

2019 m. gruodžio 17 d.

Aštuntasis žaidimo papildinys pristato universitetų studentų gyvenimą (kas jau buvo „The Sims 2: University“ ir „The Sims 3: University Life“). Atsirado naujas pasaulis, miestas Britechester, kuriame verda studentiškas gyvenimas. Čia įsteigti du universitetai („University of Britechester“ bei „Foxbury Institute“), tad žaidėjas turės iš ko rinktis, kai išleis sims'ą studijuoti. Dar vienas dalykas, pridėtas papildinyje - važinėjimas dviračiu.
EP09 Eco Lifestyle 2020 m. birželio 5 d. Devintasis papildinys, kuris susitelkia į sveikos gyvensenos propagavimą ir aplinkos saugojimo ypatumus. Pristatomas naujas pasaulis Evergreen Harbor, kuris kinta, atsižvelgiant į tai, kokius ekologinius sprendimus priima sims'ai (gali būti juntama oro tarša, kuri įtakoja sims'o gyvenimą). Tarp naujų objektų – saulės elementai ir vėjo turbinos.
EP10 Snowy Escape 2020 m. lapkričio 13 d. Dešimtasis papildinys, kuriame bus pridėti slidinėjimas ant kalnų su snieglente ar kalnų slidėmis, taip pat atsiranda karštosios versmės, naujų Rytų Azijos stiliaus statybinių objektų ir socialinio gyvenimo subtilybių.
EP11 Cottage Living 2021 m. liepos 22 d. Vienuoliktasis papildinys, kuris žaidėjui pasiūlo kaimišką gyvenimo būdą Henford-on-Bagley pasaulyje, kurį inspiravo Anglijos kaimų kraštovaizdžiai bei gyvenvietės. Su šiuo papildiniu atsiranda ir įvairūs gyvūnai, tokie kaip karvės, vištos, lapės ar triušiai. Nuosavame ūkyje atsivers naujos galimybės gaminant maistą.
EP12 High School Years 2022 m. liepos 28 d. Dvyliktasis papildinys, skirtas ištroškusiems vidurinės mokyklos gyvenimo naujajame Copperdale pasaulyje. Žaidėjas nuo šiol galės valdyti paauglius jiems esant mokykloje, grąžinami iš „The Sims 3: Generations“ papildinio jau pažįstamos funkcijos, leidžiančios rengti išleistuves arba krėsti išdaigas. Žinoma, didelis dėmesys skiriamas paaugliškam gyvenimo būdui, aprangos stiliui ir pan.
EP13 Growing Together 2023 m. kovo 16 d. Tryliktajame papildinyje pristatytas dar vienas sim'so gyvenimo tarpsnis tarp ką tik gimusio kūdikio ir paūgėjusio mažamečio. Papildinyje taipogi numatomi nauji patobulinimai santykių kūrimo progrese.
EP14 Horse Ranch 2023 m. liepos 20 d. Keturioliktasis papildinys pristato arklius ir vesternui būdingo gyvenimo stiliaus elementus, kuris žaidėją apgyvendina Chestnut Ridge – amerikietiškų kaimų įkvėptoje vietovėje. Ryšys su arkliais yra viena svarbiausių papildymo naujovių, o kartu su jais ateina ir nauji gyvūnai – maži ožiai ir avys. Ganėtinai panašus turinys jau buvo išleistas ankstesnėje žaidimo dalyje, žinomas kaip „The Sims 3: Pets“.
EP15 For Rent 2023 m. gruodžio 7 d. Penkioliktasis papildinys suteikia galimybę statyti nuomojamuosius būstus ir tapti jų savininkais. Be to, nuo šiol bus galima koreguoti bet kokius jau seniau pasirodžiusius daugiabučius ankstesniuose papildiniuose. Kartu pristatytos naujos pramogos ir Pietryčių Azijos įkvėptas gyvenamasis pasaulis – Tomarang.

Žaidimo paketai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Turinio paketai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kodas Pavadinimas Išleidimo data
GP01 Outdoor Retreat 2015 m. sausio 15 d.
GP02 Spa Day 2015 m. liepos 14 d.
GP03 Dine Out 2016 m. birželio 7 d.
GP04 Vampires 2017 m. sausio 24 d.
GP05 Parenthood 2017 m. gegužės 30 d.
GP06 Jungle Adventure 2018 m. vasario 27 d.
GP07 StrangerVille 2019 m. vasario 26 d.
GP08 Realm of Magic 2019 m. spalio 15 d.
GP09 Star Wars™: Journey to Batuu 2020 m. rugsėjo 8 d.
GP10 Dream Home Decorator 2021 m. birželio 1 d.
GP11 My Wedding Stories 2022 m. vasario 23 d.
GP12 Werewolves 2022 m. birželio 16 d.[15]

Daiktų paketai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kodas Pavadinimas Išleidimo data
SP01 Luxury Party Stuff PC:

2015 m. gegužės 19 d.

Xbox One, PS4:

2017 m. gruodžio d.

SP02 Perfect Patio Stuff PC:

2015 m. birželio 16 d.

Xbox One, PS4:

2017 m. lapkričio 17 d.

SP03 Cool Kitchen Stuff PC:

2015 m. rugpjūčio 11 d.

Xbox One, PS4:

2017 m. gruodžio 5 d.

SP04 Spooky Stuff PC:

2015 m. rugsėjo 29 d.

Xbox One, PS4:

2018 m. spalio 2 d.

SP05 Movie Hangout Stuff PC:

2016 m. sausio 12 d.

Xbox One, PS4:

2019 m. vasario 19 d.

SP06 Romantic Garden Stuff PC:

2016 m. vasario 9 d.

Xbox One, PS4:

2018 m. vasario 6 d.

SP07 Kids Room Stuff PC:

2016 m. birželio 28 d.

Xbox One, PS4:

2018 m. birželio 19 d.

SP08 Backyard Stuff PC:

2016 m. liepos 19 d.

Xbox One, PS4:

2018 m. gegužės 22 d.

SP09 Vintage Glamour Stuff PC:

2016 m. gruodžio 6 d.

Xbox One, PS4:

2017 m. lapkričio 17 d.

SP10 Bowling Night Stuff PC:

2017 m. kovo 29 d.

Xbox One, PS4:

2019 m. kovo 12 d.

SP11 Fitness Stuff PC:

2017 m. birželio 20 d.

Xbox One, PS4:

2019 m. kovo 12 d.

SP12 Toddler Stuff PC:

2017 m. rugpjūčio 24 d.

Xbox One, PS4:

2018 m. gegužės 22 d.

SP13 Laundry Day Stuff PC:

2018 m. sausio 16 d.

Xbox One, PS4:

2018 m. rugpjūčio 14 d.

SP14 My First Pet Stuff PC:

2018 m. kovo 13 d.

Xbox One, PS4:

2020 m. kovo 31 d.

SP15 Moschino Stuff PC:

2019 m. rugpjūčio 13 d.

Xbox One, PS4:

2019 m. rugsėjo 3 d.

SP16 Tiny Living Stuff PC:

2020 m. sausio 21 d.

Xbox One, PS4:

2020 m. vasario 4 d.

SP17 Nifty Knitting Stuff 2020 m. liepos 28 d.
SP18 Paranormal Stuff 2021 m. sausio 26 d.
SP19 Home Chef Hustle Stuff 2023 m. rugsėjo 28 d.

Reikmenų paketai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pavadinimas Išleidimo data
Throwback Fit Kit 2021 m. kovo 2 d.
Country Kitchen Kit 2021 m. kovo 2 d.
Bust The Dust Kit 2021 m. kovo 2 d.
Courtyard Oasis Kit 2021 m. gegužės 18 d.
Industrial Loft Kit 2021 m. rupjūčio 26 d.
Fashion Street Kit 2021 m. spalio 5 d.
Incheon Arrivals Kit 2021 m. spalio 5 d.
Blooming Rooms Kit 2021 m. lapkričio 9 d.
Modern Menswear Kit 2021 m. gruodžio 2 d.
Carnaval Streetwear Kit 2022 m. vasario 3 d.
Décor to the Max Kit 2022 m. kovo 21 d.
Little Campers Kit 2022 m. gegužės 26 d.
Moonlight Chic Kit 2022 m. gegužės 26 d.
First Fits Kit 2022 m. rugsėjo 1 d.
Desert Luxe Kit 2022 m. rugsėjo 14 d.
Everyday Clutter Kit 2022 m. lapkričio 10 d.
Pastel Pop Kit 2022 m. lapkričio 10 d.
Bathroom Clutter Kit 2023 m. sausio 19 d.
Simtimates Collection Kit 2023 m. sausio 19 d.
Basement Treasures Kit 2023 m. balandžio 20 d.
Greenhouse Haven Kit 2023 m. balandžio 20 d.
Grunge Revival Kit 2023 m. birželio 1 d.
Book Nook Kit 2023 m. birželio 1 d.
Modern Luxe Kit 2023 m. rugsėjo 7 d.
Poolside Splash Kit 2023 m. rugsėjo 7 d.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. E3 2014: THE SIMS 4 RELEASE DATE ANNOUNCED
  2. Williams, Katie (2014 m. birželio 1 d.). "Sims 4 Steelseries Peripherals Revealed". IGN. j2 Global. Tikrinta 2014-06-08.
  3. Jackson, Leah B. (2014 m. gegužės 14 d.). "The Sims 4 Create a Sim Trailer Shows How to Make Your Perfect Sim". IGN. j2 Global.
  4. Chalk, Andy. "The Sims 4 Rated Adults-Only In Russia Over Same-Sex Relationships Archyvuota kopija 2021-01-13 iš Wayback Machine projekto.". The Escapist. Tikrinta 2014-05-09.
  5. ""If you want unplayed families to continue beyond their current generation you'll need to try for a baby with them or play as them." - @SimGuruGraham". Twitter.
  6. ""Yes&no. There is Auto Aging that you can turn on&off. If NPC Sims die new Sims move in. But it doesn't work exactly like TS3" - @SimGuruSarah". Twitter.
  7. Sarkar, Samit (2014 m. birželio 26 d.). "The Sims 4 will launch without pools or toddlers, and Sims fans are very upset". Polygon.
  8. "The Sims 4 Still Has A Lot More Work To Do To Improve Representation". Screen Rant. (2020-09-30).
  9. "The Sims 4 fans campaign for game's dark skin tones to be fixed". Digital Spy. (2020-08-10)
  10. "The Modder Who Is Bringing Black Culture to The Sims". Vice. (2021-08-17). Archyvuota iš originalo.
  11. "How Xmiramira Disrupted 'The Sims' to Help Bring Diversity to Streaming". Lifewire. (2021-08-19)
  12. Brown, Fraser: "The Sims 4 will get 100 new skin tones in December". Pc Gamer. (2020-09-24)
  13. "The Sims 4 just took a huge step in diversity representation in gaming". www.indy100.com. (2020-12-13). Archyvuota iš originalo.
  14. "FOLLOWING UP ON OUR SEPTEMBER NOTE – The Sims 4". EA. (2020-10-30). Archyvuota iš originalo.
  15. "The Sims 4: Werewolves" – Origin