Louise Glover

Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Louise Glover
Luiza Glover 2009 m.
Gimė 1983 m. vasario 8 d. (41 metai)
Sent Helensas, Anglija
Vikiteka Louise Glover

Luiza Glover (angl. Louise Glover; 1983 m. vasario 8 d. Sent Helensas, Anglija) – anglų fotomodelis ir fotografė.

2000 m. L. Glover tapo konkurso Mis Jungtinė Karalystė finaliste, o 2002 m. savo šalį atstovavo konkurse Mis Žemė. Konkurso „Miss Hawaiian Tropic“, vykusio 2007 m. Jungtinėje Karalystėje, nugalėtoja. Pozavo daugybei britiškų žurnalų, tarp kurių buvo „FHM“, „Bizarre“, „Maxim“, „Louded“, taip pat tabloidams „News of the World“, „The Sun“ ir „Daily Star“. Tapo pirmuoju britų modeliu, kurią „Playboy Special Edition“ išrinko „Metų modeliu“. Savo karjeroje fotografavosi daugiau kaip 50-čiai žurnalo „Playboy“ numerių[1], taip pat 2007 m. britiškojo „Penthouse“ žurnalo buvo išrinkta „Mėnesio katyte“[2].

Ankstyvieji metai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Luiza Glover gimė 1983 m. vasario 8 d. Sent Helenso miestelyje, Mersisaido grafystėje, Anglijoje[3][4]. Vaikystėje jos tėvai buvo uždaryti į kalėjimą dėl kaltinimų prekyba narkotikais, todėl ji dalį gyvenimo praleido pas tėvo šeimą Sent Helense, dalį pas mamos šeimą Greit Jarmute, dalį pas įtėvius. Pastarieji, jos teigimu, privedė prie to, kad ji tapo labai išsigandusiu, bailiu ir ramiu vaiku. Dėl dažnų gyvenamos vietos keitimų, jai teko lankyti skirtingas mokyklas. Būdama 15 metų paliko įtėvių namus ir pradėjo savarankišką gyvenimą[2][5][6].

Modelio karjerą L. Glover pradėjo būdama 9 metų. Su mama einant apsipirkti, ją pastebėjo fotografas, kuris prilygino ją su Lorein Čeis iš britų televizijos šou „Emmerdale“[3][4]. L. Glover patiko fotografuotis, todėl ji nusprendė tapti profesionaliu fotomodeliu[7]. Būdama 14 metų amžiaus pradėjo dalyvauti grožio ir modelių konkursuose, tikėdamasi, kad bus pastebėta ir įdarbinta. 2000 m., būdama 17 metų, tapo regiono finaliste grožio konkurse Mis Jungtinė Karalystė ir kitais metais išvyko į Londoną, kuriame vyko nacionalinis finalas. Tuo pat metu ji mokėsi netradicinės medicinos Sent Helenso koledže[7][8].

2000 m. apsilankė Belize, kuriame vyko tarptautinis projektas „Raleigh International“[6][9]. Jos žodžiais, dešimtoji savaitė Belize labai paveikė jos motyvaciją: „Tai buvo geriausia, ką aš kada nors dariau tuo mano gyvenimo momentu“[5]. Būdama 19 metų amžiaus atstovavo Jungtinę Karalystę grožio konkurse Mis Žemė, kuris vyko Filipinuose. Netrukus po to ji gavo daugybę skirtingų pasiūlymų, susijusių su modelių verslu[4].

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2002–2005 metai. Darbas britų laikraščiuose ir žurnaluose[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

L. Glover uždirbti iš modelių verslo pradėjo nuo 2002 m.[10] Jos „topless“ fotografijos pasirodė vyrams skirtuose britiškuose žurnaluose „FHM“, „Bizzare“, „Maxim“, „Loaded“, taip pat tabloiduose „News of the World“, „The Sun“ ir „Daily Star“. Ji pradėjo filmuotis televizijos šuo ir dokumentiniuose filmuose, tarp kurių yra „Dream Team“, „National IQ Test“ ir „Blaggers“[10]. Be to ji pradėjo reklamuoti „Ed Hardy“, „Sex Symbol“, „Austin Reed“ ir kitų gamintojų drabužius, taip pat fotografuotis fotosesijose ir duoti interviu Pietų Amerikos, JAV, Kanados, Ispanijos, Švedijos, Vokietijos, Rusijos, PAR ir Australijos žurnalams[4].

Pasiekusi modelio karjeros sėkmę, L. Glover toliau rėmė programą „Raleigh International“, rinkdama jai pinigus, o 2004 m. penkioms dienoms nuvyko į Malaiziją, kurioje padėjo statyti pėsčiųjų tiltą ir vietinius gyventojus mokė anglų kalbos. Taip pat domėjosi vietine kultūra ir istorija, mokėsi išgyvenimo džiunglėse ir žvejybos[9]. Norėdama padėti „Raleigh Internacional“ surinkti pinigų, ji užkopė į aukščiausią Malaizijos kalną Kinabalu[5]. Taip pat dalyvavo labdaringoje akcijoje, skirtoje surinkti lėšas vėžinių susirgimų tyrimams[11].

2005 m. rugpjūtį Sent Helenso magistratas nuteisė L. Glover 240 valandų viešųjų darbų, už tai, kad laikotarpiu nuo 2002 m. rugpjūčio iki 2004 m. lapkričio gavo 14 831 svarą sterlingų, skirtų socialinei pagalbai, nors tuo metu jau dirbo modeliu[10][12]. Pasak jos, jai tai buvo gera pamoka ir brangi patirtis[13]. 2006 m. dirbant viešuosius darbus ją dukart užpuolė grupė merginų, vieno užpuolimo metu jai buvo sulaužyta nosis, dėl kurios ji mėnesį negalėjo dirbti. Po šių įvykių norėdama išmokti apsiginti, ji pradėjo užsiiminėti kikboksu[14][15].

Nuo 2005 m. iki dabar. Playboy, Penthouse ir kiti projektai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Luiza Glover 2006 m. renginyje „Max Power Live“

Pasak L. Glover, pozavimas žurnalui „Playboy“ buvo svarbiausias pasiekimas nuo to laiko kai ji pradėjo dirbti modeliu. Los Andžele vykusios fotosesijos metu ji sutiko Hju Hefnerį[13], kuris jai pasiūlė bandomąją fotosesiją. Taip ji pateko į ištaigingus „Playboy“ namus[4]. 2006 m. sausį jos nuotrauka pasirodė ant žurnalo „Playboy Vixens“ specialaus leidimo „100 pačių seksualiausių Playboy modelių 2006“, išrinkta 2006 m. „Metų modeliu“ – tokiu būdu tapo pirmuoju britų modeliu, gavusiu šį titulą[5][16]. Po to jos nuotraukos pasirodė ant žurnalo „Playboy Lingerie“ viršelio, taip pat žurnalo viduje[17]. Pastarąją viršelio nuotrauką ji laiko viena iš pačių mėgstamiausių[18].

2007 m. kovą britiškame žurnalo „Penthouse“ leidime Luiza Glover išrinkta „Mėnesio katyte“, o jos nuotraukos buvo išspausdintos viršelyje ir dešimtyje žurnalo puslapių. Tų pačių metų rugsėjį jos nuotraukos buvo publikuojamos amerikietiškame „Playboy“ leidinyje ir ant prancūziško to paties leidinio viršelio[4]. Ji toliau dalyvavo grožio konkursuose ir po trijų bandymų laimėjo „Miss Hawaiian Tropic Jungtinė Karalystė 2007“, po kurio dalyvavo tarptautiniame finale, vykusiame Las Vegase, JAV[3][18].

Be modelio karjeros, L. Glover bandė atrasti save kitose sferose, nes norėjo turėti atsarginį variantą, jei nepasisektų jos pagrindinėje karjeroje[3]. Nuo 2004 m., kaip profesionali fotografė, prižiūri internetinį tinklalapį[18]. Pradėjusi darbą su „Playboy“, ji taip pat išreiškė susidomėjimą sukurti nuosavą modelių agentūrą Jungtinėje Karalystėje ir internetinį tinklalapį, skirtą fitnesui[13]. 2006 m. L. Glover tapo suaugusiems skirtos internetinės parduotuvės, prekiaujančios „Female Bliss“ apatiniu trikotažu, bendrasavininke, taip pat pasirašė kontraktą su švedų įrašų kompanija[19]. 2007 m. derėjosi su „WWE“, planavo pradėti amerikietiškų imtynių karjerą. Savo „Twitter“ paskyroje ir asmeniniame tinklalapyje paskelbė, kad dalyvaus finalinėje „WWE Diva Search“ šou dalyje. Visgi L. Glover panaikino visus įrašus iš savo internetinio tinklalapio, susijusius su „WWE“[1][3][18][20]. Tais pačiais metais ji nusifilmavo grupės „Scouting for Girls“ vaizdo klipe „She’s So Lovely“[1][21]. 2008 m. nusifilmavo šešiuose šou kanalo „BBC Three“ laidos „Glamour Girls“ epizoduose, skirtuoses britų mados ir grožio pramonei[22]. Kai buvo atsisakyta jos paslaugų, ji pareiškė, kad jie „išnaudojo mano žinomumą“, tam kad populiarintų šou, o tada „atsisakė manęs“. „Jie mėgsta blondines, jaunas merginas. Jie atleido mane, pasakę, kad aš sena, nors aš dar net nepasiekiau savo piko“[23]. L. Glover taip pat dalyvavo šou kanalo „ITV2“ laidoje „Generation Xcess“[24]. 2009 m. nusifilmavo debiutiniame švedų grupės „Star Pilots“ singlo „In the Heat of the Night“ vaizdo klipe[25]. Nuo 2009 m. lapkričio dirba „Nitelife TV“[26].

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2004 m. L. Glover pasidarė pirmąją krūtų didinimo operaciją, po kurios krūtinė padidėjo nuo 34A iki 34C dydžio. Šiai operacijai ją pastūmėjo žodžiai, kuriuos jai pasakė anglų muzikantas Li Rajanas, kuris praleido su ja naktį ir pasakė, kad jos krūtys labai mažos. Praėjus trims mėnesiams po šių žodžių ji pasidarė krūtų didinimo operaciją[27]. Po to ji turėjo dar 15 operacijų, kuriomis tai didino tai mažino krūtinės dydį. Dėl implantų atsiradusioms komplikacijoms buvo pašalinti krūties raumenys. 2010 m. lapkritį, po aštuntos operacijos, krūtinės oda tapo tokia plona, kad ji pastoviai kentė skausmą ir netgi galėjo matyti implantą per dešinėje krūtyje esančią skylę. 2011 m. kovą, dar po kelių operacijų ji gavo infekciją, dėl kurios ją teko reanimuoti. 2011 m. liepą ji pasidarė 16-ąją operaciją, po kurios krūtinės dydis liko 34C, bet po to buvo atlikta dar viena operacija šalinant randus, dėl to ji nebegalėjo pozuoti „topless“ fotografijoms. Dėl nesėkmingos krūtų didinimo patirties, ji pradėjo patarinėti jaunoms merginoms, nedaryti tokios operacijos, bent jau iki tol kol joms sukaks 21 metai ir jos nebus pilnai informuotos apie šį sprendimą[28][29][30].

Be romano su Li Rajanu, Luiza Glover taip pat susitikinėjo su dainininku Usher ir futbolininku Rio Ferdinandu[10]. Be romanų su vyrais, L. Glover taip pat susitikinėjo su modeliais Leny Kar ir Rebeka Luis[21][31]. 2006 m., būdama 23 metų amžiaus, Luiza Glover ištekėjo už Beno Porterio[32]. Vestuvių ceremonija vyko Didžiajame kanjone. Bet po trejų metų, 2009 m. rugsėjį, pora išsiskyrė[4]. Po skyrybų, naktiniuose klubuose, ją dažnai matydavo tiek vyrų, tiek moterų kompanijose[33][34][35].

Nors L. Glover gyvena Londone, ji dažnai keliauja po pasaulį, poilsiaudama ir besifotografuodama. Meilė kelionėms atsirado tada, kai ji dirbo Malaizijoje ir Belize vykusiuose tarptautiniuose projektuose. Daug laiko praleidžia JAV ir jos teigimu ji turėjo gimti Amerikoje[3][4]. Kelionių metu jai patinka užsiimti nardymu, todėl ji norėtų su akvalangu panardyti septyniose jūrose[4]. Su akvalangu plaukiodama Raudonojoje jūroje, gavo sertifikatą Maltoje, taip pat Borneo baigė nardymo kursus[5][3].

2007 m. ji prievartavimu apkaltino realybės šou „Didysis brolis“ dalyvį Sezarą Jurtseveną. Vyriškis buvo sulaikytas, bet vėliau visi kaltinimai buvo panaikinti, pritrūkus įrodymų. Tais pačiais metais ji buvo suimta, dėl to, kad naktiniame klube susiginčijusi su klubo lankytoja, sudaužė stiklines duris[36].

2009 m. gruodį L. Glover buvo pripažinta kalta Braitono „Oceana“ klube, užpuolus DJ Maksiną Hardkastl, anglų muzikanto Polo Hardkastlo dukrą. Pavydėdama savo vyro ji merginą užpuolė klubo tualete. Bylos nagrinėjimo metu, atsižvelgiant į tai, kad ji „neparodė jokios sąžinės graužaties“, taip pat į tai, kad 2001 m. ji užpuolė konsteblį, o 2005 m. ji jau buvo kaltinta užpuolimu klube, Luiza Glover buvo nuteista 30-čiai savaičių lygtinai. Be to, L. Glover buvo nuteista 180 val. viešųjų darbų ir 10 metų uždrausta artintis prie M. Hardkastl. Posėdžio metu L. Glover pasakė, kad dabar jai modelio karjera baigta, todėl, kad dėl teistumo ji nebegalės dirbti JAV, taip pat su ja dirbti atsisakė keletas reklaminių sponsorių, įskaitant žurnalą „Playboy“[32][37]. 2010 m. gegužę L. Glover vėl grįžo į teismo rūmus, nes buvo kaltinama neatlikus teismo paskirtų viešųjų darbų[38].

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 1,2 „Louise Glover Model MySpace Blog“. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-06.
  2. 2,0 2,1 „Louise Glover“. AskMen. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 Andy Lesauvage (2007-06-22). „Louise Glover British Beauty“. web.archive.org. Suarchyvuota iš originalo 2007-10-11. Nuoroda tikrinta 2010-11-18.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 4,8 „About Louise“. Suarchyvuota iš originalo 2007-06-07. Nuoroda tikrinta 2012-10-06.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 „Playboy Special Editions Newsletter“. 22 June 2006. Suarchyvuota iš originalo 2011-06-07. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  6. 6,0 6,1 „Louise Glover Interview“. Knockout Magazine. 2006 m. gruodžio mėn. Suarchyvuotas originalas 2012-03-15. Nuoroda tikrinta 2012-10-06.
  7. 7,0 7,1 „Louise is sitting pretty“. Lancashire Evening Telegraph. 9 June 2000. Suarchyvuota iš originalo 2009-06-02. Nuoroda tikrinta 2012-10-06.
  8. „Louise eyes up top beauty title“. Guardian Series (St Helens Star). 10 January 2002. Suarchyvuota iš originalo 2009-06-02. Nuoroda tikrinta 2012-10-06.
  9. 9,0 9,1 «Malaysia next stop for Louise», St Helens Star, published 14 October 2004, Nuoroda tikrinta 4 December 2007
  10. 10,0 10,1 10,2 10,3 Dan Mcmullan (Jul 14 2005). „Model in £15,000 benefits swindle“. Liverpool Daily Post. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-09-30. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  11. „Running mates“. St Helens Star. 10 February 2005. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-09.
  12. „Benefit cheat model is sentenced“. BBC News. 10 October 2005. Nuoroda tikrinta 31 December 2006.
  13. 13,0 13,1 13,2 „Louise hits the big time with Playboy’s Heffner“. St Helens Reporter. 9 December 2005. Suarchyvuota iš originalo 2009-02-02. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  14. Mike Hornby (12 May 2006). „Benefit fraud model tells of childhood blighted by drugs“. Liverpool Echo. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  15. Dawn Collinson (3 May 2006). „I’m learning to kickbox to beat bullies“. Liverpool Echo. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  16. Playboy Special Editions Lingerie, 2006, Nr. 9
  17. «Glover’s cover», 27 July 2006, The Insider, Liverpool Echo, Nuoroda tikrinta 5 December 2007
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 „Louise Glover UK Bikini Model Photographer“. Citynet Magazine. 2007 m. spalio mėn. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-03.
  19. „Model Louise sets her sights on pop stardom“. St Helens Reporter. 28 July 2006. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-03.
  20. Steve Carrier (2007-Jul-24). „Playboy Model Makes It To WWE Diva Search Finals“. Wrestling News. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-03. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  21. 21,0 21,1 Oliver Gaywood (30 August 2007). „Scouting for Girls“. STV. Suarchyvuota iš originalo 2008-03-20. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  22. „Louise Glover“. IMDB. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-07.
  23. „Louise's boasts as big as boobs“. The Sunaccessdate=2012-10-07. 16th May 2008. Suarchyvuotas originalas 2015-02-03. Nuoroda tikrinta 2013-11-27. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  24. „The excess generation“. The Sun. 04th October 2007. Suarchyvuotas originalas 2013-12-09. Nuoroda tikrinta 2012-10-07. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  25. Alison Maloney (12th January 2011). „Lou's plane hot landing strip“. The Sun. Nuoroda tikrinta 2012-09-30. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  26. „Nitelife TV“. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  27. Thomas Whitaker (01st August 2007). „Blue star's bra rampage“. The Sun. Suarchyvuotas originalas 2013-12-09. Nuoroda tikrinta 2012-09-30. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  28. „Cosmetic Surgery“. WordPress.com. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-07.
  29. Sadie Nicholas (2nd April 2008). „Nip and UN-tuck: Timely advice for teens considering cosmetic surgery“. Daily Mail. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-07. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  30. Clare Usher (Jan 16 2004). „Give a friend a lift with a plastic token gesture“. Daily Post. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-07. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  31. Aastha Singh (Oct 5, 2004). „Blues turned them into lesbians“. the times of india. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  32. 32,0 32,1 Beth Hale (15 February 2010). „Ex-Playboy model walks free after 'vicious' attack on daughter of 80s pop star Paul Hardcastle“. Daily Mail. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  33. Angharad Llewellyn (13th January 2012). „Twice is n-ice for Corey Feldman“. The Sun. Suarchyvuotas originalas 2012-02-01. Nuoroda tikrinta 2012-09-30. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  34. Cara Lee (12th November 2009). „Soph's racy tongue sarnie“. The Sun. Suarchyvuotas originalas 2013-12-10. Nuoroda tikrinta 2012-09-30. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  35. Laura Caroe (19th January 2012). „Layla and Louise caught locking lips“. The Sun. Suarchyvuotas originalas 2012-02-01. Nuoroda tikrinta 2012-09-30. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  36. Mike Sullivan (3rd August 2007). „Big Brother 'rape' girl row“. The Sun. Suarchyvuotas originalas 2013-12-09. Nuoroda tikrinta 2012-09-30. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)
  37. Roddy Mansfield (15 February 2010). „Ex-Playboy Model Goes Free Over Toilet Attack“. Sky News Online. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-09-30.
  38. „Glamour girl Louise Glover back in court“. St Helens Star. 6th May 2010. Suarchyvuota iš originalo 2012-10-28. Nuoroda tikrinta 2012-10-09. {{cite web}}: Patikrinkite date reikšmes: |date= (pagalba)

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.