Joneda

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Joneda – didžiausio tiražo Jonavos rajone laikraštis, mėnraštis (išeina 1 kartą per mėn.). Laikraštis leidžiamas visuomeniniais pagrindais, platinamas nemokamai (daliai Jonavos miesto ir kaimo gyventojų jis yra vienintelis skaitomas laikraštis). Apimtis – 8 puslapiai.

Skelbia reklaminius straipsnius, reklamą, skelbimus, kritikuoja Jonavos rajono savivaldybės politikų ir administracijos veiksmus, bando oponuoti laikraščiui „Naujienoms“. Pasak laikraščio redakcijos, „Joneda“ domisi ir skaito ne tik Jonavos, bet ir aplinkinių rajonų (Kėdainiai, Kaišiadorys, Ukmergė) žmonės, laikraštis taip pat pasiekiąs ir kitus miestus (kaip Marijampolė, Kazlų Rūda, Vilkaviškis, Kaunas, Prienai, Šiauliai, Vilnius), netgi Airiją. Pasak leidėjo, laikraštis „Joneda“ pasižymi „kritiniu požiūriu, objektyviai ir be pagražinimų analizuoja rajone, šalyje bei pasaulyje vykstančius procesus“.

Leidyba[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Leidžiamas nuo 1999 m. gegužės mėn. Įkūrėjas ir vadovas – Edmundas Gedvila. Leidėjas – nekilnojamojo turto bendrovė UAB „Joneda".

Iki 2010 m. išleista 122 numeriai (2009 m. gruodžio mėn.).

Spaudėjas – UAB „Rinkos aikštė“ (Kėdainiai). Tiražas – 13 1000 egzempliorių (2010 m.).

Redakcija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Redaktorė – Aldona Skaisgirytė-Gedvilienė. Kiti straipsnių autoriai – Edmundas Gedvila ir kt.

Adresas – J. Ralio g. 5, LT-55182, Jonava.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]