Hearts of Iron IV

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šį puslapį ar jo dalį reikia sutvarkyti pagal Vikipedijos standartus – Stilius
Jei galite, sutvarkykite.
Hearts of Iron IV
Kūrėjas Paradox Development Studio
Leidėjas Paradox Interactive
Dizaineris Johan Andersson
Dan Lind
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2016 m. birželio 6 d.
Žanras (-ai) Strategija
Režimas Vieno ar daugelio žaidėjų
Reitingai PEGI: 7+
Platforma Windows
Linux
Mac OS X
Versija {{{versija}}}
Variklis Clausewitz
Reikalavimai 4 GB RAM; 2.66 GHz proc.; vaizdo plokštė 2 GB; DirectX 9.0c, 2 GB laisvos atminties kietajame diske
Platinimas Skaitmeninė distribucija
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Hearts of Iron, Hearts of Iron II, Hearts of Iron III
Žaidimo svetainė

Hearts of Iron IV – strateginis kompiuterinis žaidimas, kurį sukūrė „Paradox Development Studio“ ir išleido „Paradox Interactive“. Žaidimas buvo išleistas visame pasaulyje 2016 m. birželio 6 d. Tai yra ketvirtas „Hearts of Iron“ serijos žaidimas ir 2009 m. žaidimo „Hearts of Iron III“ tęsinys. Kaip ir visi praeiti serijos žaidimai, „Hearts of Iron IV“ žaidžiamas Antrojo pasaulinio karo metu. Žaidėjas gali pasirinkti bet kokią valstybę 1936 m. ir 1939 m. pradžios datomis.

Žaidimo aprašas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidimo pagrindinis tikslas – sėkmingai pabaigti visą focus tree (telkimosi medį) ir nebūti užkariautiems. Focus tree suteikia žaidėjui įvairias galimybes. Kiekvienas iš jų turi politines, industrines bei karines galimybes. Vienas pasirinkimas duoda kokį nors efektą, kuris pakeičia valstybę (infrastruktūrą, fabrikus, karinę technologiją ir kt.) ir tęsiasi savaitės intarpais (dažniausiai 35 arba 70 žaidimo dienų). Jeigu žaidėjas pabaigia visą focus tree, jis turi galimybę pasirinkti vieną iš nuolatinių pasirinkimų. Šie efektai skirti žaidimo galui (apie 1946–1948 m.) ir jie prideda tiesioginį teigiamą efektą pasirinktam valstybės sektoriui (fabrikų taisymas, infrastruktūros plėtros spartumo didinimas, politinės jėgos gavimas ir kt.).

Žaidėjas gali laisvai valdyti savo kariuomenę, laivyną ir oro pajėgas. Kiekvienai armijai reikia skirti po generolą. Vienas generolas gali valdyti 24 divizijas (60, jeigu pasirinktas saugojimo įsakymas). Iš kariuomenės pajėgų, mechanizuotosios, tankų ir motorizuotosios divizijos naudoja naftą. Laivynams taip pat turi būti skiriamas admirolas, tačiau admirolas gali valdyti neribotą skaičių laivų. Visi laivai ir lėktuvai naudoja naftą. Oro pajėgoms generolų skirti nereikia. Nafta gaunama, jeigu valstybės teritorijoje yra naftos išteklių, arba jeigu ji yra perkama iš kitų valstybių.

Žaidime yra daugelis parametrų, kurie yra vienas su kitu susiję. Pagrindiniai parametrai yra politinė įtaka, stabilumas, karo palaikymas, galimų karių skaičius, fabrikų kiekis, naftos ištekliai, laivų skaičius, žemės, laivyno ir oro pajėgų patirtis.

Parsisiunčiamo turinio paketai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Visi išleisti paketai
Pavadinimas Išleidimo data Aprašymas
Together for Victory[1] 2016 m. gruodžio 15 d. Together for Victory prideda telkimosi medžius Kanadai, Australijai, Naujajai Zelandijai, Pietų Afrikai ir Britų Indijai. Šis paketas taip pat prideda autonomijos sistemą, pakeičia lendlizo sistemą ir prideda dalinimąsi technologija.
Death or Dishonor[2] 2017 m. birželio 14 d. Death or Dishonor prideda telkimosi medžius Jugoslavijai, Rumunijai, Čekoslovakijai ir Vengrijai. Taip pat prideda licencijas karinei įrangai. Prideda žaidėjams, nenusipirkusiems Together for Victory, naująją autonomijos sistemą.
Waking the Tiger[3] 2018 m. kovo 8 d. Waking the Tiger prideda telkimosi medžius Mandžukui, nacionalistinei ir komunistinei Kinijai ir bendrą telkimosi medį mažesniems Kinijos klanams: Guangsi, Junanui, Ma, Šansi, ir Sindziangui. Duoda daugiau galimybių alternatyviai istorijai bei išplečia Vokietijos ir Japonijos telkimosi medžius. Prideda sprendimų ir politikos sistemas.
Man the Guns[4] 2019 m. vasario 28 d. Man the Guns visiškai pakeičia ir išplečia karinių laivynų sistemą. Prideda telkimosi medžius Nyderlandams ir Meksikai ir naujų alternatyvios istorijos pasirinkimų Jungtinėms Amerikos Valstijoms bei Jungtinei Karalystei. Taip pat prideda kuro sistemą bei emigracines vyriausybes.
La Résistance[5] 2020 m. vasario 25 d. La Résistance prideda okupacijos ir žvalgybos sistemas. Žvalgyba yra smarkiai išplėsta, o okupacijos sistema – visiškai perdirbta. Prideda telkimosi medžius Prancūzijai (taip pat ir okupuotai Prancūzijai), Portugalijai ir Ispanijos pilietinio karo dalyvėms nacionalistinei ir respublikinei Ispanijai.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]