Dirt 3

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
DiRT 3
Kūrėjas Codemasters Southam
Leidėjas Codemasters
Feral Interactive (OS X)
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
ŠA / EU: 2011 m. gegužės 24 d.
AU: 2011 m. gegužės 26 d.
OS X
2015 m. sausio 29 d.
Žanras (-ai) Lenktynių
Režimas Vieno žaidėjo · daugelio žaidėjų
Reitingai {{{reitingai}}}
Platforma Microsoft Windows
PlayStation 3
Xbox 360
OS X
Versija {{{versija}}}
Variklis EGO
Reikalavimai žr. čia
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Dirt
codemasters.com

Dirt 3 (stilizuojama kaip DiRT 3) – 2011 m. lenktynių simuliacijos žanro kompiuterinis žaidimas, sukurtas ir išleistas studijos „Codemasters“ ir prieinamas Microsoft Windows, PlayStation 3 bei Xbox 360 platformoms. Priešingai, nei ankstesnėje dalyje, šioje nebenaudojamas Colin McRae vardas.

Kaip ir „Dirt 2“, čia galima rinktis iš gausybės ralio lenktynininkų, tokių kaip Ken Block, Tanner Foust, Liam Doran, Kris Meeke, Sébastien Ogier, Sébastien Loeb, Mohammed Ben Sulayem bei kitų. Galima lenktyniauti bekelėse (off-road) trasose, kurios žaidėją nukelia į beveik bet kokį pasaulio kontinentą: Europą, Afriką, Aziją ir Š. Ameriką, kartu su tiems regionams būdingais klimato pokyčiais.

2012 m. išleistas „Complete Edition“, susidedantis iš pagrindinio žaidimo ir keleto papildinių, kuriame pridėtos naujos trasos bei automobiliai.[1] 2017 m. buvo išimtas iš „Steam“ platformos dėl pasibaigusių automobilių gamintojų suteiktų licencijų galiojimo.[2]

Žaidimo eiga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis žaidimo kursas "Dirt Tour" leidžia dalyvauti lenktynėse ir renkant taškus pritraukti įvairių rėmėjų dėmesį, kurie pasirūpina naujais automobiliais. Lenktynių metu galima naudoti laiko atsukimo funkciją, bet jos panaudojimas atima dalį uždirbtų reputacijos taškų. Taip pat atsiranda naujas sunkumo lygis (hardcore), leidžiantis lenktynių metu vaizdą matyti tik iš automobilio vidaus (head cam), o be to, suintensyvėja lietus arba snigimas ir nelieka jokių pagalbinių gairių.[3] Neskaitant to, kas jau buvo matyta „Dirt 2“, trečioji serijos dalis pristatė dar keletą naujų lenktynių tipų.

Lenktynių tipai:[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Ralio lenktynės (Rally racing)
  • Ralio krosas (Rallycross)
  • Hillclimbing
  • Landrush
  • Gymkhana
  • Head 2 Head

Specialieji režimai:[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Invasion
  • Outbreak
  • Transporter

Įvertinimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Bendras „Dirt 3“ vertinimas buvo teigiamas, daugiausiai pagyrimų sulaukė jo eiga, automobilių pasirinkimas ir fizikos. „IGN“ gerai atsiliepė apie žaidimo eigą ir tinklinį režimą.[4] Panašiai ir „GameTrailers“ rodė palankumą žaidimo eigai bei jo pastatymui.[5] Tuo tarpu „Official Xbox Magazine“ kritikavo automobilių santykį su žemės paviršiumi bei socialinių tinklų funkcijas.[6] O „Destructoid“ liaupsino žaidimo grafikas, muziką, garsus, automobilių pasirinkimą bei daugelio žaidėjų režimo pateikimą.[7] Nepriekaištingas orų pokyčių dinamiškumas neliko nepastebėtas „Eurogamer“, kuris šalia to teigiamai įvertino Gymkhana lenktynių režimą, nustatymų galimybes bei automobilių valdymą.[8]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Dirt 3 Complete Edition expands the award-winning off-road racer with cars and routes“ – Codemasters (archyvuota)
  2. Grid, Dirt 3 and F1 2013 removed from Steam“ – pcgamer.com.
  3. DiRT 3 Preview“, Eurogamer
  4. Dirt 3 Review“ – IGN
  5. Dirt 3 Review“ – GameTrailers (YouTube vaizdo įr.)
  6. „Dirt 3 review“ – Official XBox Magazine.
  7. Review: Dirt 3“ – Destructoid.
  8. Dirt 3“ – Eurogamer.