Alanis Morissette

Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Alanis Morissette
Biografija
Pilnas vardasAlanis Nadine Morissette
Dar žinomaAlanis, Alanis Nadine
Gimė1974 m. birželio 1 d. (49 metai)
Otava, Ontarijas, Kanada
ŽanraiAlternative rock, pop rock, post-grunge
Veiklamuzikos atlikėja, dainų tekstų autorė, prodiuserė, aktorė
Aktyvumo metai1987–dabar
Įrašų kompanijaMCA, Maverick, Warner Bros. Records

Alanis Morissette (g. 1974 m. birželio 1 d.) – Kanados muzikos atlikėja, dainų tekstų autorė, muzikos prodiuserė bei aktorė. Ji yra laimėjusi 12 „Juno“ muzikos apdovanojimų bei 7 „Grammy“. Savo karjerą Alanis pradėjo Kanadoje, kur dar paauglė įrašė du pop stiliaus albumus, pavadintus „Alanis“ ir „Now Is The Time“. Jos trečiajame albume „Jagged Little Pill“ jau skambėjo roko muzika ir šis albumas tapo geriausiai parduodamu debiutiniu moters atlikėjos albumu JAV. Viso Alanis Morissette albumai yra parduoti daugiau nei 40 milijonų kopijų tiražu.

2005 metais Alanis Morissette tapo JAV piliete, tuo pačiu išsaugodama ir Kanados pilietybę.

Šeima[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Alanis Morissette gimė Otavoje, Kanadoje, iš Vengrijos kilusios mokytojos Georgia Mary Ann Feuerstein ir Kanados prancūzo, mokyklos direktoriaus Alano Richardo Morissette šeimoje. Ji taip pat turi brolį dvynį Wade’ą bei vyresnį brolį Chadą. Būdama šešerių, Alanis pradėjo mokytis groti pianinu, gitara išmoko groti sulaukusi dvidešimt vienerių. 1984 metais ji parašė savo pirmąją dainą, „Fate Stay with Me“, kurią nusiuntė vietinei folk muzikos atlikėjai Lindsay Morgan. Su jos pagalba daina buvo išleista singlu. Lankydama mokyklą, Alanis priklausė St. Elizabeth’s PGL programai, skirtai gabiems mokiniams. Vėliau, besimokydama Immaculata aukštojoje mokykloje bei Glebe Collegiate institute, ji toliau gilino savo žinias menų srityje. 1986 metais ji tapo nuolatine „CTV/Nickelodeon“ televizijos programos „You Can’t Do That on Television“ dalyve. Po metų Alanis dalyvavo debiutiniame jaunųjų talentų konkurse „Rising Star Talent Competition“, vykusiame Toronte. Pasivadinusi Alanis Nadine, ji dalyvavo JAV talentų konkurse „Star Search“ Niujorke. Vėliau nesėkmingai mėgino įveikti šou atranką Los Andžele. 1988 metais pasirašė sutartį su „MCA Publishing“, kurie padėjo jai sutarti dėl įrašų leidybos su viena iš dukterinių kompanijų.

Muzikinė karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1990–1992: „Alanis“ ir „Now Is The Time[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Debiutinis albumas „Alanis“ buvo išleistas kompanijos „MCA Records“ 1991 metais ir buvo skirtas tik Kanados rinkai. Visas albumo dainas Alanis Morissette parašė pati kartu su prodiuseriu Leslie Howe‘u, o atlikėjos pseudonimu pasirinko tik savo vardą – Alanis. Šis pop muzikos albumas tapo platininiu, o pirmasis singlas iš jo „Too Hot“ RPM singlų sąraše pakilo į pirmąjį dvidešimtuką. Vėlesni singlai „Walk Away“ ir „Feel Your Love” pateko tarp keturiasdešimties populiariausiųjų. Tais pačiais metais ji koncertavo kartu su reperiu Vanilla Ice, bei buvo nominuota trims „Juno“ apdovanojimams: Metų singlas („Too Hot“), Geriausias šokių muzikos įrašas („Too Hot“) ir Perspektyviausia metų moteris atlikėja. Pastarąjį apdovanojimą Alanis pavyko laimėti.

1992 metais išleisto antrojo albumo „Now Is The Time“ tekstai buvo kur kas brandesni, daugiau dėmesio skirta atliekamoms baladėms. Šio albumo dainas Alanis parašė kartu su prodiuseriu Leslie Howe‘u ir Serge’u Côté’u. šis albumas taip pat buvo skirtas tik Kanados rinkai, o trys singlai iš jo pakliuvo į populiariausių dainų keturiasdešimtuką: „An Emotion Way“, „No Apologies“ ir „(Change Is) Never a Waste of Time“. Komercine prasme „Now Is The Time“ buvo nesėkmingas, jo parduota per pusę mažiau egzempliorių negu debiutinio albumo. Su jo išleidimu baigėsi Alanis sutartis su „MCA Canada“ įrašų kompanija.

1993–1997: „Jagged Little Pill[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1993 metais, baigusi mokslus, Alanis persikėlė iš Otavos į Torontą, kur nesėkmingai mėgino bendradabiauti su įvairiais muzikantais bei tekstų autoriais. Kiek vėliau, jau persikėlusi į Los Andželą, ji susipažino su prodiuseriu ir dainų tekstų autoriumi Glennu Ballardu, anksčiau dirbusiu su Michaelu Jacksonu. Jie dviese įrašė trečiąjį jos albumą pavadinimu „Jagged Little Pill“, o 1995 metų pavasarį Alanis pasirašė sutartį su „Maverick Records“ ir jos albumas pasirodė prekyboje. Didelio pasisekimo nebuvo laukta, tačiau situacija greitai pasikeitė radijo stotims pradėjus transliuoti pirmąjį albumo singlą „You Oughta Know“. Dėl dainos aštraus teksto bei vaizdo klipo, daina tapo itin populiari MTV kanale. Šis, bei po to išleisti singlai „All I Really Want“ ir „Hand In My Pocket“ garantavo aukštą vietą albumų topuose. Didžiausiu Alanis Morissette hitu tapo ketvirtasis singlas „Ironic“, o vėliau sekę „You Learn“ ir „Head over Feet“ leido „Jagged Little Pill“ išsilaikyti Billboard 200 albumų sąrašo pirmajame dvidešimtuke ilgiau nei metus. Albumas tapo geriausiai parduodamu tarptautiniu debiutiniu moters atlikėjos albumu, o viso „Jagged Little Pill“ pasaulyje buvo parduota 33 milijonai kopijų, iš jų 16 milijonų – JAV; Kanadoje jis tapo dvylika kartų platininiu. Alanis Morissette populiarumas išaugo, nors ir buvo kritikuojama dėl bendradarbiavimo su prodiuseriu Ballardu, bei savo pirmųjų dviejų albumų muzikinio stiliaus. 1996 metais ji laimėjo šešis „Juno“ apdovanojimus: Metų albumo, Metų singlo („You Oughta Know“), Metų moters atlikėjos, Metų dainų autoriaus bei Metų roko albumo kategorijose. Tais pačiais metais ji laimėjo keturis „Grammy“ apdovanojimus: Metų moters vokalas, Metų roko muzikos daina („You Oughta Know“), Metų roko albumas ir Metų albumas. Alanis Morissette yra jauniausia atlikėja, laimėjusi „Grammy“ Metų albumo kategorijoje (tuo metu jai buvo 21).

„Jagged Little Pill“ koncertinis turas, prasidėjęs nedideliuose klubuose, o pasibaigęs didžiulėse koncertų salėse, truko aštuoniolika mėnesių. Jo metu kartu su Alanis koncertavo ir būgnininkas Tayloras Hawkinsas, vėliau tapęs grupės „Foo Fighters“ nariu. Daina „Ironic“ buvo nominuota dviem „Grammy“ apdovanojimams 1997 metais: Metų muzikos įrašas ir Geriausias muzikos vaizdo klipas. Taip pat ši daina laimėjo „Juno“ apdovanojimą Metų singlas, o Alanis – Metų dainų autorės. 1998 metais video įrašas „Jagged Little Pill, Live“, kuriame užfiksuotos koncertinio turo akimirkos, laimėjo jai dar vieną „Grammy“ 1998 metais.

Koncertinio maratono metu Alanis Morissette susidomėjo joga, o po paskutinio pasirodymo 1996 metų gruodį šešerioms savaitėms išvyko į Indiją kartu su motina, dviem tetomis ir dviem draugėmis.

1998–2000: „Supposed Former Infatuation Junkie“ ir „Alanis Unplugged[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po sėkmingo trečiojo albumo, Alanis Morissette ėmė bendradarbiauti su kitais atlikėjais: su Dave Matthews Band įrašė dainas „Don’t Drink the Water“ ir „Spoon“ jų albumui „Before These Crowded Streets“; su Ringo Starru – dainos „Drift Away“ naują versiją, išleistą albume „Vertical Man“. 1998 metais ekranuose pasirodė filmas „Angelų miestas“, kuriame skambėjo Alanis atliekama daina „Uninvinted“. Nors ji nebuvo išleista kaip singlas, 1999 metais laimėjo „Grammy“ kaip Metų roko muzikos daina ir Metų roko muzikos atlikėja, bei buvo nominuota Geriausios dainos kino filmui kategorijoje.

1998 metais Alanis Morissette, kartu su prodiuseriu Glenu Ballardu, išleido ketvirtąjį albumą „Supposed Former Infatuation Junkie“. Buvo tikimasi tokios pat, kaip ir ankstesniojo, albumo sėkmės, tačiau turiningi ir asmeniški dainų tekstai pasirodė nepriimtini daugeliui Alanis gerbėjų. Nepaisant to, „Supposed Former Infatuation Junkie“ debiutavo pirmojoje Billboard 200 sąrašo vietoje, o per pirmąją savaitę parduoti 469 tūkstančiai egzempliorių tuo metu buvo rekordas atlikėjai moteriai. Albumą teigiamai įvertino muzikos kritikai, jis nugalėjo „Juno“ Metų albumo kategorijoje ir Kanadoje tapo keturis kartus platininiu. Didžiausias hitas „Thank U“ buvo nominuotas 2000 metų „Grammy“ apdovanojimui Geriausio moters vokalo kategorijoje, o jo kontroversiškame vaizdo klipe Alanis pasirodė nuoga. Kitus du vaizdo klipus dainoms „Unset“ ir „So Pure“ ji režisavo pati. „So Pure“ laimėjo „Juno“ Metų vaizdo klipo ir MuchMusic Video Award Geriausio režisieriaus apdovanojimus, o jame vaidinęs aktorius Dashas Mihokas tuo metu buvo artimas Alanis draugas.

1999 metais Alanis Morissette padėjo Jonathanui Eliasui įrašyti dainas „Mercy“ ir „Innocence“, išleistas jo albume „The Prayer Cycle“. Tais pačiais metais jos gyvo garso pasirodymas MTV laidoje „Unplugged“ vėliau buvo išleistas albumu „Alanis Unplugged“. Jame skambėjo dainos iš jos paskutiniųjų dviejų albumų bei keturi nauji kūriniai, tarp jų grupės „The Police“ „King of Pain“ versija ir „No Pressure over Cappuccino“, kurią ji įrašė kartu su gitaristu Nicku Lashley. Dainos „Are You Still Mad“ koncertinė versija buvo įtraukta į labdaros albumą „Live in the X Lounge II“. Už dainos „So Pure” atlikimą Woodstocko 1999 m. festivalyje, Alanis buvo nominuota 2001 metų „Grammy“ Geriausios roko muzikos vokalistės apdovanojimui.

1999 metų vasarą ji koncertavo kartu su Tori Amos šios ture „5 And A Half Weeks Tour“.

2001–2003: „Under Rug Swept“ ir „Feast On Scraps[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Penktasis albumas „Under Rug Swept“ buvo išleistas 2002 metų vasarį, Alanis buvo jo vienintelė dainų autorė bei prodiuserė. Billboard 200 saraše jis debiutavo pirmoje vietoje, tapo platininiu Kanadoje ir buvo parduotas daugiau nei 1 milijono tiražu JAV bei laimėjo „Juno“ metų prodiuserio kategorijoje. Singlai „Hands Clean“ ir „So Unsexy“ pasiekė pirmąją poziciją Kanados dainų topuose, tačiau kūrinys „Precious Illusions“ nesulaukė pasisekimo už Kanados ar JAV ribų.

Vėliau tais pačiais metais pasirodė rinktinė „Feast On Scraps“, į kurią buvo sudėti aštuoni anksčiau neskelbti kūriniai ir DVD su jos koncertų bei užkulisių akimirkomis. Albumas buvo nominuotas „Juno“ Metų muzikos DVD kategorijoje, tačiau buvo komerciškai nesėkmingas.

2004–2005: „So-Called Chaos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

So-Called Chaos“, šeštasis Alanis Morissette albumas, pasirodė 2004 metų gegužę. Ji vėl viena parašė visas albumo dainas ir prodiusavo jį kartu su Timu Thorney bei Johnu Shanksu. Debiutavęs Billboard 200 topo penktojoje vietoje, jis tapo prasčiausiai parduodamu Alanis albumu JAV. Pirmasis singlas „Everything“ buvo populiarus tarp radijo stočių, tačiau nepasiekė net 40-osios JAV Hot 100 sąrašo vietos. Dėl dainoje skambančio žodžio „asshole“ JAV radijo stotys atsisakė jį groti, todėl singlo versijoje žodis buvo pakeistas į „nightmare“. Kiti du singlai „Out Is Through“ ir „Eight Easy Steps“ buvo komerciškai nesėkmingesni nei „Everything“, tačiau dainos „Eight Easy Steps“ šokių muzikos versija buvo populiari JAV klubuose.

2005 metų birželį, artėjant dešimtosioms „Jagged Little Pill“ metinėms, Alanis išleido akustinę albumo versiją „Jagged Little Pill Acoustic“. Albumas buvo platinamas tik šešias savaites ir tik „Starbucks' Hear Music“ prekybos taškuose. Ribotas tiražas paskatino ginčą tarp „Maverick Records“ ir „HMV North America“, kurie, kaip nuobaudą, pašalino kitus Morissette albumus šešių savaičių laikotarpiui, kol buvo platinamas „Jagged Little Pill Acoustic“. Viso JAV jo buvo parduota 300 tūkstančių egzempliorių. Metų viduryje ji surengė dviejų mėnesių koncertinį turą, grodama tik mažose koncertų salėse. Tais pačiais metais ji kelis kartus apšildė „The Rolling Stones“ jų gastrolių metu.

Metų pabaigoje buvo išleistas jos geriausių dainų rinkinys „The Collection“, kuriame buvo viena nauja daina „Crazy“ (atlikėjo Sealo dainos versija), tačiau nei ji, nei albumas nesulaukė komercinės sėkmės. Riboto tiražo „The Collection“ leidime buvo DVD su dviem anksčiau neskelbtomis dainomis, atliktomis 1996 metų koncertiniame ture „Can’t Not Tour“: „King of Intimidation“ ir „Can’t Not“ bei devyniasdešimties sekundžių video singlui „Joining You“. Morissete kūrinys „Wunderkind“ filmui „The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe“ laimėjo jai Auksinio gaublio Geriausios dainos nominaciją.

Alanis taip pat įrašė dvi dainas su kita Kanados atlikėja Avril Lavigne: Morissette’ės „Ironic“ ir Lavigne „Losing Grip“.

2006–2010: „Flavors of Entanglement[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2006 metai buvo pirmieji Alanis muzikinėje karjeroje, kai ji nesurengė nei vieno pasirodymo, išskyrus Jay Leno televizijos šou sausio mėnesį, kuriame atliko dainą „Wunderkind“. 2007 metų birželį Otavoje, prieš Stanley Cup ledo ritulio 4-ąsias finalo rungtynes tarp Otavos „Senators“ ir Anaheimo „Ducks“ komandų, Morissette atliko JAV ir Kanados himnus.

Septintasis albumas „Flavors of Entanglement“, prodiusuotas Guy Sigswortho, pasirodė 2008 metų viduryje, pirmaisiais singlais tapo „Underneath“ ir „Not as We“.

2010 metais Alanis dainavo Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje.

Tais pačiais metais Morissette įrašė dainą „I Remain“ filmui „Persijos princas: laiko smiltys“ bei dalyvavo televizijos šou „American Idol“, kuriame su vienu iš finalininkų atliko dainą „You Oughta Know“.

2010 metais baigėsi atlikėjos sutartis su „Maverick Records“.

2011–dabar: „Havoc and Bright Lights[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2011 metų gruodį Morissette dalyvavo televizijos šou „X-Factor“, kur atliko dainą „Uninvited“ kartu su vienu iš finalo dalyvių.

2011 metų spalį Alanis savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė pradėjusi darbą įrašų studijoje. Vėliau interviu „American Music Avards“ metu ji prisipažino įrašiusi trisdešimt vieną dainą, o naujo albumo pasirodymą žadėjo 2012 metų vasarą.

2012 metais „Facebooke“ Alanis paskelbė, kad aštuntasis jos albumas vadinsis „Havoc and Bright Lights“ ir bus išleistas rugpjūčio mėnesį įrašų kompanijoje „Collective Sounds“, priklausančioje „Sony“.

Gegužės 12 dieną „iTunes“ pasirodė pirmasis albumo singlas „Guardian“.

Aktorės karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1986 metais Alanis Morissette pasirodė 18-koje vaikų televizijos „You Can’t Do That on Television“ programos dalių. 1985 ir 1988 metais vaidino „Orpheus“ muzikiniame teatre.

1993 metais ji atliko Corey Haim vaidmenį filme „Just One of the Girls“.

1999 metais Alanis suvaidino Dievą filme „Dogma“, o filmo garso takelyje skambėjo jos atliekama daina „Still“. Taip pat ji yra vaidinusi seriale „Seksas ir miestas“ bei pjesėje „Vaginos monologai“.

2004 metais pasirodžiusiame biografiniame filme „De-Lovely“ ji atliko dainą „Let’s Do It (Let’s Fall in Love)“ ir suvaidino epizodinį vaidmenį; 2006 metais pasirodė trijose „FX“ dalyse, suvaidinusi lesbietę Poppy.

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo keturiolikos, Alanis ketverius metus kovojo su bulimija, anoreksija ir nerviniu išsekimu, susijusiu su pirmojo albumo įrašais. 1993 metais ji kurį laiką susitikinėjo su aktoriumi Dave‘u Coulier, vaidinusiu seriale „Pilni namai“. 2002 metais ji pradėjo susitikinėti su aktoriumi Ryanu Reynoldsu, pora 2004 metų birželį susižadėjo, tačiau 2007 metų vasarį išsiskyrė. Nuo 2007 metų liepos Alanis susitikinėja su teisininku Tomu Ballanco.

2004 metų gegužę duotame interviu ji prisipažino susitikinėjusi su dvidešimt devynerių metų vyru pati būdama keturiolikos, taip pat prisipažino kartą bandžiusi narkotikų.

2005 metų vasarį Morissette gavo JAV pilietybę, tačiau išsaugojo ir Kanados.

Žurnalui „Rolling Stone“ yra prisipažinusi ketinanti parašyti atsiminimų knygą. Šiuo metu gyvena Brentwoode, Kalifornijoje.

2009 metų pabaigoje Alanis Morissette dalyvavo „Bizz Johnson Trail“ maratone, kurį įveikė per 4:17:03; po trijų savaičių – Niujorko maratone (4:28:45).

2010 metų gegužės 22 dieną ji Los Andžele ištekėjo už reperio Mario „MC Souleye“ Treadway. Gruodžio 25 dieną pora susilaukė sūnaus Ever Imre Morissette-Treadway.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Studijiniai ir koncertiniai albumai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kiti albumai, rinkiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmai, televizija, teatras[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Originalus pavadinimas Vaidmuo
1986 You Can’t Do That on Television save
1993 Just One of the Girls save
1994 Music Works save
1996 Malhação save
1999 Dogma Dievas
1999 The Vagina Monologues
1999 Sex and the City Dawn
2001 Class Dismissed save
2002 We’re with the Band save
2002 Curb Your Enthusiasm save
2003 Celebridade save
2003 The Exonerated Sunny Jacobs
2004 De-Lovely bevardė dainininkė
2004 American Dreams dainininkė
2005 Degrassi: The Next Generation direktorė
2005 Fuck save
2005 Just Friends save (scena iškirpta)
2006 Lovespring International Lucinda
2006 Nip/Tuck Poppy
2007 Head-case save
2007 14 Women save
2008 Rosie Live dainuoja „Not as We“
2009 Weeds Dr. Audra Kitson
2009 My Mother’s Red Hat save
2009 Sit Down, Shut Up save

Videografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Jagged Little Pill, Live (1997)
  • Alanis Morissette: Live in the Navajo Nation (2002)
  • Under Rug Swept DVD Audio (2002)
  • Feast on Scraps (2002)
  • VH1 Storytellers: Alanis Morissette (2005)
  • Global Warming: The Signs and The Science (2005)
  • The Collection CD/DVD Edition (2005)
  • The Great Warming (2006)

Koncertiniai turai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 1991: Vanilla Ice tour (atidarymo pasirodymai)
  • 1995: Jagged Little Pill/Intellectual Intercourse Tour
  • 1996: Can’t Not Tour
  • 1998: Club Tour
  • 1999: Junkie Tour
  • 1999: 5 ½ Weeks Tour (su Tori Amos)
  • 2000: One Tour
  • 2001: Under Rug Swept Tour
  • 2002: Toward Our Union Mended Tour
  • 2003: All I Really Want/Feast on Scraps Tour
  • 2004: So-Called Chaos/Au Naturale Tour (su Barenaked Ladies)
  • 2005: Diamond Wink Tour
  • 2008: Exile in America (su Matchbox Twenty ir Mute Math)
  • 2008: Flavors of Entanglement Tour
  • 2009: Flavors of Entanglement South American Tour

Apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apdovanojimas Nugalėtoja Nominacija
American Music Awards 2 4
Grammy 7 14
Auksinis gaublys 0 2
Juno 12 21
MTV Video Music Awards 3 7
People’s Choice Awards 0 2

American Music Awards[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Darbas Apdovanojimas Rezultatas
1996 Alanis Morissette Geriausia pop/roko atlikėja Nominacija
1996 Alanis Morissette Geriausia pop/roko nauja atlikėja Nominacija
1997 Jagged Little Pill Geriausia pop/roko atlikėja Laimėjo
1997 Jagged Little Pill Geriausias pop/roko albumas Laimėjo

Grammy[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Darbas Apdovanojimas Rezultatas
1996 „You Oughta Know“ Metų daina Nominacija
1996 „You Oughta Know“ Metų roko daina Laimėjo
1996 „You Oughta Know“ Geriausias moters roko muzikos vokalas Laimėjo
1996 Jagged Little Pill Metų albumas Laimėjo
1996 Jagged Little Pill Metų roko albumas Laimėjo
1996 Alanis Morissette Geriausia metų atlikėja Nominacija
1996 „Ironic“ Metų įrašas Nominacija
1997 „Ironic“ Geriausias muzikos video, trumpas filmas Nominacija
1998 Jagged Little Pill, Live Geriausias muzikos video, ilgas filmas Laimėjo
1999 „Uninvited“ Geriausias moters roko muzikos vokalas Laimėjo
1999 „Uninvited“ Metų roko daina Laimėjo
1999 „Uninvited“ Geriausias įrašas kino filmui Nominacija
2000 „Thank U“ Geriausias moters pop muzikos vokalas Nominacija
2001 „So Pure“ Geriausias moters roko muzikos vokalas Nominacija

Auksinis gaublys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Darbas Apdovanojimas Rezultatas
1999 „Uninvited“ Geriausia daina Nominacija
2006 „Wunderkind“ Geriausia daina Nominacija

Juno[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Darbas Apdovanojimas Rezultatas
1992 „Too Hot“ Metų singlas Nominacija
1992 „Too Hot“(Hott Shot remiksas) Metų šokių muzikos įrašas Nominacija
1992 Alanis Morissette Perspektyviausia metų moteris atlikėja Laimėjo
1996 Jagged Little Pill Metų albumas Laimėjo
1996 Jagged Little Pill Metų roko albumas Laimėjo
1996 Alanis Morissette Metų atlikėja Laimėjo
1996 Alanis Morissette Metų dainų autorė Laimėjo
1996 „You Oughta Know“ Metų singlas Laimėjo
1997 Alanis Morissette Metų dainų autorė Laimėjo
1997 „Ironic“ Metų singlas Laimėjo
2000 Supposed Former Infatuation Junkie Metų albumas Laimėjo
2000 Supposed Former Infatuation Junkie Metų pop albumas Nominacija
2000 “So Pure“ Metų vaizdo klipas Laimėjo
2000 Alanis Morissette Metų dainų autorė Nominacija
2000 Alanis Morissette Geriausia vokalistė Nominacija
2003 “Hands Clean“, “So Unsexy“ Jack Richardson – Metų prodiuseris Laimėjo
2003 Under Rug Swept Metų pop albumas Nominacija
2003 Alanis Morissette Metų atlikėja Nominacija
2004 Feast On Scraps Metų muzikos DVD Nominacija
2009 Alanis Morissette Metų dainų autorė Nominacija
2009 Flavors of Entanglement Metų pop albumas Laimėjo

MTV Video Music Awards[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Darbas Apdovanojimas Rezultatas
1996 “Ironic“ Metų vaizdo klipas Nominacija
1996 “Ironic“ Geriausia naujokė atlikėja Laimėjo
1996 “Ironic“ Žiūrovų pasirinkimas Nominacija
1996 “Ironic“ Geriausia režisūra Nominacija
1996 “Ironic“ Geriausias montažas Laimėjo
1996 “Ironic“ Metų moters klipas Laimėjo
2000 “So Pure“ Metų choreografija Nominacija

People’s Choice Awards[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Darbas Apdovanojimas Rezultatas
2007 “Crazy“ Geriausias dainos perdirbinys Nominacija
2007 “Crazy“ Geriausia daina iš kino filmo Nominacija

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]


Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.