Vikipedija:Nekonstruktyvi veikla

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Tai yra nebenaudojamas tarnybinis Vikipedijos puslapis.
Puslapis gali būti nebenaudojamas tiek dėl norinčių juo naudotis trūkumo, tiek ir dėl sutarimo jo nenaudoti dėl vienos ar kitos priežasties.

Šis puslapis skirtas besikartojančių Vikipedijos taisyklių pažeidimų nagrinėjimui, skirtas tiems atvejams, kai negalima vienareikšmiškai pritaikyti kovos su vandalizmu taisyklių.

Siūlau apsvarstyti User:AndriuZ elgesį ir nuspręsti, ką daryti. Priežastys išdėstytos žemiau. --Tractor 11:35, 5 Lapkričio 2005 (EET)

  • Nepagarbūs ir įžeidžiantys komentarai, neargumentuoti kaltinimai, pvz. [1], [2], [3], [4].
  • Besikartojantys autorinių teisių pažeidimai, pvz. Psichika, Intuicija, [5], [6].
  • Ne į temą dedamos reklaminės nuorodos, pvz. [7], [8].
  • Nesąmoningi, nusišnekėjimų lygio ir beviltiški straipsniai, pvz. [9], [10] (jau ištrintas), Techninis parametras (jau ištrintas), [11].
  • Nekorektiškas diskutavimas, pvz. spgaulingi metodai (Aptarimas:Informacija: parašytas nesąmoningas straipsnis, kilus diskusijai, modifikuotas, kopypeistinus informaciją iš kokybiško šaltinio (beje, copyvio), ir tada bandoma vaizduoti žinovą), šiaip nusišnekėjimai ([12]).

Kadangi tai ne naujokas ir puikiai supranta ką daro už "copyvio" siūlau mėnesio blokavimą, po šio laikotarpio kiekvienu atveju, kai pasikartos aukščiau paminėti pažeidimai, traktuoti tai kaip piktybinį vandalizmą ir blokuoti netrumpiau kaip šešiems mėnesiams. Dirgela 18:30, 5 Lapkričio 2005 (EET) pasirašau, --Nomad 21:05, 5 Lapkričio 2005 (EET)
Šiaip iš pirmo žvilgsnio atrodo žiaurokai, tačiau iš kitos pusės - piktybinis kitų naudotojų darbo trikdymas tikrai neturi likti nenubaustas. Visgi pirmą blokavimą siūlyčiau trumpesnį (1-2 sav.), vėliau kiekvieną kartą nusižengus, taikyti 2-4 ilgesnę bausmę. knutux 10:49, 6 Lapkričio 2005 (EET)

Aš čia pavaizduotas kaip MONSTRAS!!! Būtų juokinga jeigu nebūtų graudu :-/ Nors ši savaitė man labai užimta, bet gerbdamas Wiki idėją atsakysių, tik gal trumpiau, negu norėčiau:

  1. Manyčiau adekvačiai reagavau į visus (1) paskelbtus mano puslapyje įspėjimus. Ko dar?! Kitos viso labo diskusijos, manau, buvo naudingos ne tik man... Beje, tarp jų - žymus laiko tarpas, todėl norint įžvelgti piktavališką recidyvą reikia būti paranojišku. Čia gi prirankiota priekabių atbuline data, kurios pirmiausia turi būti tinkamai pareikštos, po to - dar ir įrodytos.
  2. Wikipedija neturėtų tapti asmeninių ambicijų ir kompleksų "įžeminimo" vieta, tačiau, deja... kai kurie dalyviai taip įsijautė ir susitapatino su kūriniu, kad nebemato priešybių vienybės. Beje, auklėti derėtų pirmiausia - savo vaikus.
  3. User:Tractor ir User:Dirgela ne kartą yra pažeidę "gero tono" taisykles komentuodami ne straipsnį, bet autorius, tačiau tai - kažkodėl toleruojama. Ar situacija neprimena "juokiasi puodas, kad katilas juodas" ?! --AndriuZ 12:35, 7 Lapkričio 2005 (EET)

Noriu pasisakyti labai asmeniškai apie naudotoją AndriuZ. Tikiuosi, tai neįžeis - tai tiesiog mano įspūdis. Taigi, reikia pripažinti, kad AndriuZ yra aktyvus Vikipedijos dalyvis, besistengiantis (tegul ir savaip) kurti straipsnius, gerinti Vikipedijos turinį, vienas iš tų redaguotojų, kurie tikrai įsimena, kaip Vikipedijos entuziastai. Deja, visi mes ne idealūs, visi darome klaidas. Gal skirtumas - tik tame, kaip mes suprantame tas klaidas, kaip jas taisome, kaip aiškinamės jų priežastis, galų gale - kaip suprantame pačios Vikipedijos tikslą ir priemones? Ar suprantame, kad egzistuoja tam tikros apibrėžtos taisyklės, pvz., dėl copyvio? Ar suprantame, kad klaida, jei jau ji padaryta, turi būti pripažinta ir tada ištaisyta? Galų gale, ar suprantame, kad mes visi čia žmonės?

Kai prasidėjo pirmi konfliktai dėl naudotojo AndriuZ elgesio, aš stojau būtent jo pusėn ir bandžiau konfliktus išspręsti, nuraminti, tikėdamas, kad AndriuZ įsitrauks į pozityvią veiklą, ims bendradarbiauti. Deja, man tai nepavyko. Akivaizdus kitų Vikipedijos dalyvių įžeidinėjimas, konfliktai, besikartojantys autorinių teisių pažeidimai, kažkokie klastavimai... Man susidarė toks įspūdis, kad kiekvienam prasmingam straipsniui AndriuZ parašo po vieną nesąmoningą ir dar vieną tiesiog nukopypeistina iš kokios nors kitos svetainės ar pan., o paskui ką nors užsipuola. Asmeniškai aš juo tiesiog nusivyliau. Manau, kad baninimas šiuo atveju beviltiškas - iš paskutinio atsakymo matosi, kad AndriuZ tiesiog nesupranta, kame problemos. Todėl, kaip bebūtų liūdna, manau, kad Vikipedijai bus geriau, jei AndriuZ paprasčiausiai išeis pats. Paskutinio AndriuZ pasisakymo analizę pateikiu žemiau. --Tractor 17:35, 7 Lapkričio 2005 (EET)

  • Pirma pastraipa, kur rašoma apie tai, kad
    • Manyčiau adekvačiai reagavau į visus (1) įspėjimus. - jo puslapyje tų įspėjimų ne 1, o 3, dar komplektas įspėjimų buvo pateikti kitų naudotojų ir straipsnių aptarimų puslapiuose. Reakcija (atsakymas) į jo paties puslapyje buvusį įspėjimą (citata): tikiuosi mano nepagarbių ir galimai įžeidžiančių komentarų subjektas taip pat įspėtas?. Matome, kad pasakęs įžeidimą, AndriuZ tikisi, kad už tai bus įspėtas įžeistas žmogus.
    • Tarp jų - žymus laiko tarpas - žymus laiko tarpas nieko nekeičia, juolab, kai tie patys dalykai kartojasi ir kartojasi ir kartojasi...
    • Norint įžvelgti recidyvą, reikia būti paranojiku - tur būt, kažkoks įžeidimas, tik nenurodyta, kam jis skirtas.
    • Čia prirankiota priekabių - duotasis problemos nagrinėjimas traktuojamas, kaip "priekabės"
    • atbuline data - tai gal reiktų kalbėti apie būsimą datą?
    • Kurios turėtų būti tinkamai pareikštos - kaip tinkamai?
    • o po to - dar ir įrodytos - įrodymai - nuorodose.
  • Sekanti pastraipa apie tai, kad Wikipedija neturėtų tapti asmeninių ambicijų ir kompleksų įžeminimo vieta, etc. neneša praktiškai jokios prasmės, išskyrus kažkokias užuominas apie tai, kad šis nagrinėjimas yra kažkieno kažkokių kompleksų ir ambicijų padarinys. Šiaip jau, pažvelgus giliau, gal taip ir yra - kažkieno komplekai ir ambicijos...
  • Trečia pastraipa yra įdomesnė - bandoma kažkuo apkaltinti kitus naudotojus, nepateikiant nei faktų, nei dar ko nors, t.y. vėl kartojasi tokie poelgiai, dėl kurių ir kilo naudotojo AndriuZ nagrinėjimas. Kodėl AndriuZ vėl (eilinį kartą) rašo tokius kaltinimus, manau akivaizdu.

Tai tiek... Liūdna. --Tractor 17:35, 7 Lapkričio 2005 (EET)


Įdėtas blokavimas trims savaitėms, tuo klausimas uždarytas.--Dirgela 22:47, 8 Lapkričio 2005 (EET)

Aprašymas[redaguoti vikitekstą]

Manau, kad User:Turbo yra tipiškas trolis - nors ir prisideda prie Vikipedijos kūrimo, tačiau aptarimuose nuolat užsipuldinėja kitus dalyvius (http://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Gotai , http://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Simonas_Daukantas) arba rašo tik jam vienam suprantamas pastabas (http://lt.wikipedia.org/wiki/Aptarimas:Romas_Kalanta), kai kurios pastabos iš vis labiau panašios į kažkokį išsidirbinėjimą (http://lt.wikipedia.org/w/index.php?title=Aptarimas:Pagrindinis_puslapis&action=history - praktiškai kiekvienas pasisakymas). Taip gaištamas kitų dalyvių laikas atsakinėjant į nesuprantamas ir nepagrįstas pastabas, visa Vikipedija tampa panaši į prasto stiliaus komentarų rinkinius iš viešų forumų ir spaudos aptarimų.

Atblokuotas User:Turbo toliau tęsia savo veiklą Vikipedijoje: "Sukuriau straipsni apie teisinius informacijos sklaidos pagrindus - tikiuosi visi labiau suvoks savo atsakomybe, nes tokio teisinio nerashtingumo dar nemachiau niekur...mane blokavo Dirgela ir provokavo tas pats Oom, kuris perzhenge bet kokias ribas ie iklampino dar kitus -atsibodo - uzhsiima niekais, o ne rimta psichilogija". Toliau stebime kitų dalyvių įnašo ir veiklos niekinimą. Taip pat šis naudotojas toliau ignoruoja daugkartinius prašymus aptarimų puslapiuose aptarti konkrečius puslapius, o ne rašyti bet kur ir bet ką, dėl to kažkam tenka eiti iš paskos ir tvarkyti - produktyviai panaudojamos kitų dalyvių pastangos (konkretus pavyzdys Wikipedia_aptarimas:Vikipedijos_partneriai_ir_draugai), todėl siūlau blokuoti dar kartą ir ilgesniam laikotarpiui, nes pirmas blokavimas naudojui panašu, kad jokio įspūdžio nepadarė. Kol kas blokuoju trumpam laikui už vandalizmą. Dirgela 22:59, 20 Vasario 2006 (EET)

Diskusijos[redaguoti vikitekstą]

Pirmiausiai blokuoti savaitei, tada mėnesiui, tada iki gyvos galvos. Carneyfex 10:19, 16 Vasario 2006 (EET)

aha - Lazdynas nerealiai stipriai dirbantis socialdemokratų naudai, neabejoju, kad kaupia taškus ir rinkimams, sukūrė wiki straipsnelį apie ...varpininkus...taigi, mano spudimas- kritika, kad suklastojo aušrininkus pavertęs gudriai juos... socialistais, suveikė...gal forma buvo pasirinkta pernelyg drąstiška - paskutinis įspėjimas (betgi tai ne grąsinimas) po kurio norėjau kreiptis į wiki bendruomenę...patenkintas Turbo 15:58, 18 Vasario 2006 (EET) P.S. Jei Lazdynas atitaisys reikalą su aušrininkais, tai bus visai neblogai.

Na jūs čia per griežtai kiek - pirmiausiai gal bent įspėjimą parašykite, po to jau galima ir blokuoti, jei nesimatys pokyčių. knutux 14:06, 16 Vasario 2006 (EET)

1. Trolio savoka lt.wiki ...yra suklastota - user Oom. Trolis - tai toks tipas, kuris elgiasi grubiai, nemandagiai, nors yra ir toks troliu tipazhas, kurie sukelia bereikalingas diskusijas. todel Trolio etiketes man klijavimas yra ir netiesa ir izheidimas... 2. Ne puldineju, o puldineja mano straipsnius diletantas politologas Dirgela- du kart jaunesnis beje uzh mane...Subjauroja tekstus, atima daug laiko, nors buta ir geru teisingu pastabu....tai kaip jis prastume Baltarusijos istorija -tipishkas Lukashenko gynimas...patvarkiau vakar -tai prikibo prie vienintelio zhodzhio ir nutryne...beviltishkas ir Vilniaus aneksijos apibudinimas - Stalino aneksavimo politikos dangstymas...arba jis tapo sovietu klastotes auka, arba nesugeba taip susigaudyti, kaip matematikai...Jam gotu - gudu problemoje Z.Zinkevichiaus ir K.Bugos nuomone nieko nereishkia... tai yra "kai kurie kalbininkai", nors Z.Zinkevichius ir buvo Mokslu Akademijos Lietuviu kalbos instituto direktoriumi...nera mokslo leidinio -bendra kalbininku nuomone...yra publikuojami dalykai, kurie arba priimami arba diskutuojami,,,tai ir reishkia - Kalbininku nuomone ir pan...jei kiti tyli... Kai puola, bjauroja barbarishkai - duodu atgal...reishkia, nera sastingio...galiu pagaliau piktintis, kad lietuvos istorijoje nebuvo ishtiso...zhalvario amzhiaus - itin svarbaus Baltu istorijos etapo - viso tukstantmechio...kad buvo nuslepti 3. Esu laimejes Lietuvos jaunu mokslininku I konkursa (pirmas prizas) 1990 m. Dirbau "Baltu archeologijos" zhurnale, kuri pastachiau ant koju redaktoriaus pavaduotoju, dalyvavau ne vienoje ekspedicijoje - kaseme akmens, zhalvario, gelezhies stovyklavietes ivairiose Lietuvos vietose, daug diskutaves su archeologais - turiu knygos rankrashti apie indoeuropiechius, bnaltus. zhemaichius, lietuvius...Sunkios matematikos studijos daug dave...megstu kasti giliau nei kiti...ir atkasiau kario kapa, kurio nerado dabartinis archeologu vadas Valdemaras, sakes kad baigiam...adminu pastangomis pradetas geras dalykas - lt.wiki...bet tai tik problematishka pradzhia...todel shiandien mitinge su Mokslu Akademijos prezidentu pavyko pasikalbeti apie lietuvos wikipedija...jis pasirodo nieko nebuvo girdejes...o jei prisijungtu MA institutai -lt,wiki kokybe pageretu, ji greichiau ir geriau augtu...bendras reikalas... 4. del nesuprantamo komentaro Romo Kalantos straipsniui...nenorejau listi teksta,kuri papildzhiau kitur, kad daug Kauniechiu, tame tarp ir ash prie ju, nepatenkinti Romo Kalantos iamzhinimu - net "Kulturos barai" rashe,,,tai negi dabar rashysi i straipsni...ne, bet komaentare - kodel gi ne...atkreips kai kas demesi...o tokia forma - esme Antrashteje, o tekstas menkas - kodel gi ne/ kas uzhdraude? 5. Mano gyvenimo budas yra ekstremalokas, salygos sudetingos, man dazhnai grasinama...ne ishimtis ir wiki (anonimas - cha)... teko neseniai rautis generalineje prokuraturoje, Seime del neteiseto Algirdo Petrusevichiaus areshto -Paulauskas nesutvarke ginklininku istatymu, o strukturos daro provokacijas ir tampo patriota...tris kartus sovietmechiu teistas -du kartus bego ish Sibiro...suzhalotas...buvo Seimo nariu...dar surenge TV Show prie prokuraturos,,,ir Brazhuole su Abramavichiumi kabina,,,shiandien teko vel maskolius vaikytis - suka bjaurai provokacijas toliau...gal tai kartais atsispindi ir wiki erdveje -ashtroko budo esu...o gal Brazhuoles diversijos aprashyma su GRU darbeliais publikuoti wikipedijoje? ir kaip tai susija su Estonijos kelto tragedija?...Dirgela skubek, o tai dar prirashysiu...tau politologe sakau - politika -tai kova uzh dideliu zhmoniu grupiu interesus - ne tik klasiu, bet ir tautu...galvok kam naudingi tavo straipsniai ir taisymai...kad lukashenka diktatorius - zhino visa civilizuota europa, o Dirgela -ne...bet nera man kada tavimi uzhsiimti ish esmes...gal sunums paliksiu...kompais groja - kaip ash fortepionu,,,o trolizmo apologetams patariu uzhsiimti geriau Munko paveikslu dingimo ish Oslo muziejaus 2004-08-22 aplinkybemis...intuicija sako, kad ir trolizmo sureikshminimas yra labai laiku...kol kas - tiek...susirupines Turbo 18:49, 16 Vasario 2006 (EET) P.S. itin produktyvus user Lazdynas - kiek erzino su savo Mozambiko soc. partijos demesiu Nigerijai, bet kai prikure gudriai, kad aushrininkai buvo socialistai, tai jau virsh visko...pasinaudota tuo kad Putinas - ne tik rashytojas, bet ir prezidentas.Klastotes reikia pradeti wiki kolekcionuoti ir pradeti vertintiTurbo 18:54, 16 Vasario 2006 (EET)

Kadangi realios problemos nematau, o ir juntant atėjusį šiokį tokį štilį Vikipedijoje, siūlau nutraukti šį aptarimą kaip neturintį rimto pagrindo. Be abejo, iš diskusijos verta visiems pasimokyti - Turbo galėtų labiau vengti pasisakymų, nukrypstančių nuo aptarimų temų (ypač visokių sąmokslų teorijų ir pan), tada bus mažiau pagrindo kitiems skųstis, o kitiems dalyviams reiktų pradėti ignoruoti nuo temų nukrypstančius pasisakymus, mažiau kils nepasitenkinimo. knutux 08:39, 17 Vasario 2006 (EET)

Atrodo, tęsiasi toliau: Kas yra wikipedija? Dalykas labai reikalingas tautiečiams - netgi kaip kūrimo, tobulinimo ir pačių tobulėjimo procesas. Betgi vakar mitinge pakalbėjau su MA prezidentu dėl MA dėmesio lt.wikipedijai - sakė atkreips dėmesį, o vakare įrašiau į lt.wiki aktualijas - nutrynė -perkėlė į forumą Oom (atseit tai neaktualu) po to metė iš forumo - Atlantas ar dar kažkas - įrašė man pačiam asmeniškai, atseit tai tavo privatus dalykas...trūksta žodžių, kai būtina pajungti kuo daugiau intelektualų į tai...vakar parengiu straipsnį apie signatarą kun.A.Petrulį...kompas atmeta...pagaliau įrašau...Šiluvą šiandien tvarkau - vėl fatal error...Turino drobulę su išpuoliais prieš ją pavaizdavau - vėl atmetė kompas prisijungimną...atrodo, kad tikrai nesibaigia....kur įdėti tekstą - wiki bendruomenė ir Mokslų akademija?? kišenėje laikyti netikslinga...tai yra aktualu...svarbu...nieko sau - Dirgėla mokslininkų poziciją vadina sapalionėmis...ne su vienu jis taip...Turbo 14:02, 17 Vasario 2006 (EET) pagaliau prasidėjus wiki-vėtrai dėl istorijos apibrėžkime aiškiau ir sąvokas Sąmokslo teorija susirūpinęs Turbo 14:05, 17 Vasario 2006 (EET)

Rekomendacijos[redaguoti vikitekstą]

Įsisamoninti pagrindines nuostatas (Pagalba:Aptarimai), ypač susijusias su pastabomis kito asmens atžvilgiu, vengiant dalykiškumo ir reiškiant asmenines pažiūras. Om 18:51, 17 Vasario 2006 (EET)

Kas tau Oom'e suteikė teisę iš problemų kelti dikusiją tiesiai į pažeidimus...kas tu wiki-prokuroras, ikiteisminio tyrimo pareigūnas, ar... ar suvokei kaip atvaizdavo Baltarusijos istoriją p Dirgėla ir kokia netolerancija kitiems objektyviems duomenims...taigi, pats esi PAŽEIDĖJAS!!! nėra kada su tavimi terliotis...ir tiek ...rekomenduoju, nesikišti, kol nesuvokei situacijos...REKOMENDUOJU pastudijuoti jotvingių tragediją ir apmąstyti jos vietą Baltarusijos istorijoje ...pasikonsultuok su Petroniu ar Petrausku, jei kas toks psichoanalitikas Turbo 21:00, 17 Vasario 2006 (EET)


Oom toliau mėto pėdas - vietoj Dirgelos koregavimu užsiima tuščiažodžiavimais apie aktualijas, pažeidimus, nekonstruktyvią veiklą...Kaip subjaurojo Oom mano gerokai papildytą straipsnelį apie Šiluvą negaliu žiūrėti- neestetiška atgrasu, kai antraštė skyrelio didžiulė, o teksto turinyje - sakinys. Turbo 19:38, 18 Vasario 2006 (EET)

Sprendimas[redaguoti vikitekstą]

Netgi šiame puslapyje User:Turbo nesiliauja asmeniškai įžeidinėti kitus dalyvius, todėl blokuoju 1 mėn. Jei kam iš administratorių tai pasirodys per ilgas laiko tarpas - prašau atblokuoti. Dirgela 21:28, 18 Vasario 2006 (EET)

Dirgėla sako netiesą - aš ginu savo straipsnius nuo visokių bjaurotojų.Dirgėla grubiai pažeisdamas wikipedijos taisykles - nesiimti blokavimo veiksmų, jei kertasi interesai aptarinėjamuose straipsniuose: (kirtosi straipsnyje Baltarusijos istorija, Vilniaus kraštas, pagaliau Gotai, kur sunaikino esminius pataisymus, kitaip - pilniau atspindint istoriją, nuslėpė bolševikų, Stalino piktadarybes...) ir 2006 02 19 21:28 blokavo vartotoją Turbo, t.y. mane, suradęs pretekstą - mano atsakymą vartotojui Oom, kuris atliko tolimesnius veiksmus siekdamas mane išprovokuoti: subjaurojo estetine prasme mano esminius papildymus Šiluvai, Pivašiūnai, mano sukurtą straipsnį apie kunigą vasario 16-os signatarą Alfonsą Petrulį (negalima dėti rėkiančios antraštės, jei skyrelyje - vienas sakinys...) , Be to, jis dangsto klastotoją Lazdyną - vietoj to, kad įspėtų jį, suklastojus: aušrininkus padarius socialistais... Esu pasipiktinęs daug ką suspėjau, bet dar trijų kunigų - signatarų biografijų nebe... susirūpinęs 195.182.67.130 23:27, 18 Vasario 2006 (EET) - Turbo


Padariau, atrodo, šiokį tokį indėlį - straipsnelis Indoeuropiečiai, temų Baltai, Baltų kalbos Lietuvos istorija, knygnešystė esminiai papildymai, nukreipti prieš Lietuvos rusinimą, polonizaciją... o jie įdeda į nekonstruktyvią veiklą - išsityčioja ir blokuoja ... nieko sau 195.182.67.130 - Turbo

Na mėnesis tai tikrai per daug gavosi, nors iš vėliau sekusios reakcijos tokiu pačiu tonu kaip anksčiau ir kyla noras palikti blokavimą, tačiau vistik manau, kad verta Turbo atblokuoti, įrašant griežtą papeikimą su įspėjimu blokuoti ilgesniam laikui, jei nepradės labiau gerbti diskusijų dalyvių bei ir toliau smarkiai nukryps nuo temų kiekvienam savo pasisakyme. knutux 09:02, 19 Vasario 2006 (EET)
Nepritariu Knutux sprendimui. Tiek Turbo, tiek Varingijas sėkmingai tęsia Ooom pradėtą Vikipedijos bendruomenės skaldymo procesą. Šie naudotojai nuolat pažeidinėja Vikipedijos taisyklių 5, 7, 9 ir 12 punktus. Jei galvojate, kad kitiems įdomu visa tai stebėti ir skaityti, labai klystate. Vikipedija pavirto internetine pokalbių ir pamazgų pilstymo svetaine. Visas laikas skiriamas ne naujų straipsnių kūrimui ir tvarkymui, bet aiškinimuisi kas ką pasakė ar parašė. Ar mums to reikia? Sutinku, kad Dirgėla ne visada būna teisus, kartais pasielgia karštakošiškai, bet šiuo atveju jis padarė tai, ką ir turi padaryti administratorius - blokuoti taisykles pažeidžiančius asmenis. Sprendimas blokuoti ar ne neturėtų priklausyti nuo dalyvio indėlio, amžiaus, profesijos, užimamų pareigų ir t.t. Todėl siūlau blokuoti naudotojus Turbo ir Varingiją 1 mėn. laikotarpui. Tai bus į naudą ir Vikipedijai, ir jiems patiems. Creative 15:02, 19 Vasario 2006 (EET)
Jei blokavimą naudosime vos mažiausiai progai pasitaikius, ar labai gyvybingą bendruomenę turėsime? Blokavimas yra tik kraštutinė priemonė ir ja nereiktų piknaudžiauti, atsikratant nepatinkančių dalykų be rimto pagrindo. knutux 15:21, 19 Vasario 2006 (EET)
Nuolatinis taisyklių pažeidinėjimas yra pakankamai rimtas pagrindas blokavimui ir čia neturėtų būti kažkokių tai išlygų. Jei leisime laisvai reikštis tokiems kovotojams su vėjo malūnais, rezultatas bus ne ką geresnis. Nemanau, kad tokiu būdu galima pritraukti naujus dalyvius ir išlaikyti jau esamus, kai kasdien drabstomasi purvais. Kažkaip juk reikia žmonėms priminti apie elementarią bendravimo kultūrą, pagarbą kitiems ir t. t. Creative 16:08, 19 Vasario 2006 (EET)

5.Vikipedija nėra prokuratūra ar Strasbūro Teismas. Vikipedija nėra teisminė institucija, todėl nesprendžia kaltumo, teisių pažeidimo ar jų pripažinimo klausimų. Vikipedija nėra mažumų teisių gynėja ar skriaudžiamųjų užtarėja. Todėl (pavyzdžiui, aprašant istorijos įvykius, visuomeninius konfliktus) vengiama kaltinimų, (iš)teisinimų, komentarų. Gilinamasi į dalyko priežastis, kiek įmanoma išsamiau ir neutraliau aprašomas kontekstas, tačiau joks nuosprendis neskelbiamas.

Tuo pabrėžiama ir primenama realių prokuratūrų vaidmuo iki top ES institucijos žmogaus teisų sferoje. O čia jau panašu į prisiekusiųjų verdiktą Turbo atžvilgiu.

7.Vikipedija nėra tarpusavio santykių aiškinimosi vieta. Vikipedijoje vengiama asmeniškumų. Joje galimos tik dalykinės diskusijos, kurių tikslas - ne įrodyti, kas klysta, ko neišmano ar kas neteisus, o patobulinti straipsnius, juos papildyti. Skiltyje "Aptarimai" pateikiami motyvai ir argumentai, ką ir kodėl reikia pakeisti, nurodant pagrindimo, argumentacijos šaltinius (arba nuorodas).

Taigi, kas sukūrė puslapius - Nekonstruktyvi veikla, Pažeidimai etc- a? Oom - pasiaiškink, kodėl iš problemų, kur galima aiškintis kėlei į tau reikiamą vietą, grubiai pažeisdamas wiki įstatus.

9.Vikipedija nėra diskusijų forumas. Vikipedija nesiekia tokio tikslo kaip padiskutuoti kokiomis nors gyvenimo temomis. Straipsnių aptarimai skirti dalykinei informacijai, jos tvarkymo klausimams, tobulinimams. Nuomonės, subjektyvūs vertinimai, tik konkrečiam asmeniui reikšminga informacija, pozicija reiškiama tik tam skirtuose puslapiuose - Vikipedijos dalyvių aptarimuose.

Berods labai konstruktyviai dirbau prie konkrečių straipsnių. Jei tamsta Vyties ordino kavalieriaus 70 - mečio patrioto, narsiausio Lietuvos vyro du kartus bėgusio iš Sibiro, netekusio tada rankos Algirdo Petrusevičiaus terorizavimą supratai kaip kokią nors temą, tai man tavęs gaila -skaityk Lietuvos Konstitucijos preambulę. Kodel napranešta, kad jis paleistas - ar buvai generalinėje prokuratūroje pareikšti protesto dėl surengto "TV show"...provokacijų

Taigi, Creative, ne viskas taip paprasta ir neskubėk niekada teisti neturėdamas duomenų. Matai, kas yra - lt.wiki projekto eiga atitinka žiniasklaidos sritį - lyg dienraštis skelbiantis apie 30 mokslinių straipsnelių ir dar paskalų viešo naudojimo erdvėje...Tam galioja eilė administracinio bei baudžiamojo kodekso straipsnių, tame tarpe ir dėl garbės orumo - turto prievartavimo ir naikinimo... Man anaiptol nėra tik lnksma, matant, kaip Oom nebūdamas teisinių dalykų žinovu įklampino net D.Mituzą, pats skęsdamas kuo giliau...no copyright neduoda teisės žeminti, klaidinti, šmeižti piliečius žiniasklaidoje..

12.Vikipedija nekuria teorijų, o tik jas aprašo. Joje neaprašomos naujos teorijos, modeliai, koncepcijos, metodai, kuriamos sąvokos. Tam skiriami mokslo leidiniai. Vikipedijoje vengiama teiginių, kurių teisingumo neįmanoma patikrinti, taip pat spėliojimų, hipotezių. Tiesa, jos gali būti pateikiamos, bet jos neturi sudaryti atskiro straipsnio esmės, nebent tai pagrindžiama atitinkamo mokslo argumentais, aktualijomis.

1990 m. gavau Lietuvos jaunų mokslininkų konkurso premiją (I). Jokių savų teorijų nedėsčiau, nors ir galėčiau. Tam skirti diskusijų forumai. Nieko aš neskaldau - plušu, o puola -atkertu atgal, bet ne visada -Dirgela pastabomis padejo koreguti nostratinius dalykus, nors juos ir ne taip suprato ir klaidingai taisė. Reikia dirbti, judėti, galvoti, veikti, o ne blokautus surenginėti.

susirūpinęs Turbo


aj, aj ,aj - pasiaiškinu, kad po to, kai p Dirgėla, atliepė man, kad aš ant jo "važiuoju" (už ką toks kalbos sergėtojas Aldonas Pupkis jam ausis nusuktų)pamaniau, kad komentaruose galima šiek tiek laisviau ir emocionaliau išsireikšti, kad būtų adekvatesnis bendravimas...deja, deja, tai atsisuko prieš mane patį - Oom kruopščiai perėjęs mano pėdomis visokius slengizmus pasmerkė - kad taip ir Dirgėlos atžvilgiu...todėl reikia nuspręsti - ar laikomės aptarimuose (!) itin taisyklingos, bet neemocionalios kalbos, ar vis dėlto bendraujame po šimts paibelių - laisviau..dėkui knutux už dėmesį, bet pirma atidžiai atkreipk savo dėmesį, kaip tave patį užpainiojo į Lazdyno darbelį - Oom gelbėdams situaciją patvarkė straipsnelį 'aušrininkai' į šakojantį , bet jame apibūdindamas Lazdyno turėtus galvoje aušrininkus-socialistus, kaip anis nurodė, apibūdino juos kaip socialdemokratinės pakraipos, kas man, beje, atrodo labiau atitinka istorinę tiesą (būtų gerai, kad Lazdynas įrodytų savo teiginį apie aušrininkėlius-socialistus). Kadangi knutux pats ten sudalyvavai ir nepamatei, tai dabar atrodo, lyg toleruotum tai, nors tiksliųjų mokslų atstovui, toks elgesys šiaip jau nebūdinga...matai, o dėl atblokavimų - tai kas mane pažįsta, žino, kad esu priešingybė autoritariniam mąstymui - man autoritetai tik du - Motina Tereza ir Popiežius, o teisybė, nors knutux ir ne vienas gerbiu už profesionalų apsiėjimą - vistiek brangiau...tik gal ją ne kiekviename žingsnyje vertėjo liesti...kažką dar norėjau apie pacifizmą rašyti, bet, atrodo, kad neverta 88.118.147.187 09:44, 19 Vasario 2006 (EET)urbo

Kaip Oom atrodo šie dalykai: Konstitucinė laisvo informacijos skleidimo teisė yra vienas iš kertinių demokratinės visuomenės ir teisinės valstybės principų, postuluotų modernių visuomenių teoretikų ir realizuotas 'de jure' politikų daugelyje šiuolaikių valstybių. Šia teise idealiame demokratinės valstybės modelyje užtikrinama nepriklausomų masinės žiniasklaidos priemonių savininkų teisė informuoti piliečius apie svarbiausius visuomenės bei pasaulio įvykius, reikšti tam tikrus vertinimus, besiremiančius bendražmogiškomis humanizmo nuostatomis, o taip pat pavienių asmenų teisė laisvai reikšti savo nuomonę, skleidžiant ją prieinamomis priemonėmis. Kita vertus, įstatymais yra draudžiama antihumaniška informacijos sklaida, susijusi su karo kurstymu, nacionalinės nesantaikos kurstymu ir pan. Praktika rodo, kad demokratinės visuomenės susiduria su žiniasklaidos priemonių nepriklausomumo problema, skverbimosi į jas spec.tarnybų pajėgomis, siekiant manipuliuoti visuomenės nuomone.

Konstitucinė laisvo informacijos skleidimo teisė buvo pamintos totalitarinėse valstybėse nacistinėje Vokietijoje, Sovietų Sąjungoje, jų nesilaikoma Kinijoje, Šiaurės Korėjoje. Už jas kovoja tiek demokratinės valstybės, tiek ir žmogaus teisių organizacijos. Lietuvos Respublikoje šios teisės 'de jure' buvo įtvirtintos 1992 m. spalio 25 d. referendume, priėmus patobulintą konstituciją. Joje pabrėžta, kad Lietuvių tauta prieš daugelį amžių sukūrusi Lietuvos valstybę,jos teisinius pamatus grindusi Lietuvos Statutais ir Lietuvos Respublikos Konstitucijomis, šimtmečiais atkakliai gynusi savo laisvę ir nepriklausomybę, išsaugojusi savo dvasią, gimtąją kalbą, raštą ir papročius, įkūnydama prigimtinę žmogaus ir Tautos teisę laisvai gyventi ir kurti savo tėvų ir protėvių žemėje - nepriklausomoje Lietuvos valstybėje, puoselėdama Lietuvos žemėje tautinę santarvę, siekdama atviros, teisingos, darnios pilietinės visuomenės ir teisinės valstybės, atgimusios Lietuvos valstybės piliečių valia priima ir skelbia konstituciją, kurioje teigiama, kad Lietuvos valstybė yra nepriklausoma demokratinė respublika, Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę demokratinę jos santvarką, Kiekvienas savo teises gali ginti remdamasis Konstitucija, Žmogaus teisės ir laisvės yra prigimtinės,Žmogaus laisvė neliečiama, Niekas negali būti savavališkai sulaikytas arba laikomas suimtas, Niekam neturi būti atimta laisvė kitaip, kaip tokiais pagrindais ir pagal tokias procedūras, kokias yra nustatęs įstatymas, Žmogaus asmuo neliečiamas.

Taip pat įtvirtinta, kad žmogaus orumą gina įstatymas, draudžiama žmogų kankinti, žaloti, žeminti jo orumą, žiauriai su juo elgtis, taip pat nustatyti tokias bausmes, žmogaus privatus gyvenimas neliečiamas, asmens susirašinėjimas, pokalbiai telefonu, telegrafo pranešimai ir kitoks susižinojimas neliečiami. informacija apie privatų asmens gyvenimą gali būti renkama tik motyvuotu teismo sprendimu ir tik pagal įstatymą. Įstatymas ir teismas saugo, kad niekas nepatirtų savavališko ar neteisėto kišimosi į jo asmeninį ir šeimyninį gyvenimą, kėsinimosi į jo garbę ir orumą, nuosavybė (intelktualinė taip pat)yra neliečiama, nuosavybės teises saugo įstatymai

Vikipedijos kai kuriems administratoriams ir jų talkininkams yra itin svarbu įsisavinti, kad Žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti. Žmogui neturi būti kliudoma ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas.

Laisvė reikšti įsitikinimus, gauti ir skleisti informaciją negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu, jei tai būtina apsaugoti žmogaus sveikatai, garbei ir orumui, privačiam gyvenimui, dorovei ar ginti konstitucinei santvarkai.

Laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais - tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija.

Taigi, pamąstyki Oom ir Dirgėla, ar neprasilenėte su šiais principais, ypač šmeižtu ir dezinformacija.

o Pradžia beje buvo: Gerb. Kęstuti, Vikipedijos bendruomenė džiaugtųsi, jei Jūs (kaip ir kiti dalyviai) susigalvotumėte VP dalyvio vardą. Tada galėtumėte pasirašinėti paspausdamas 4 k. ant ženklo, vad. tilde (žr. spec. simboliai ties įrankiu "IŠSAUGOTI") :) Ooom 00:20, 27 Sausio 2006 kvapą užgniaužęs stebėjau - įviliojimą ir "atkalimą-sudubasinimą - slenginis terminas vartojamas VSD operatyvininkų, kurie trynėsi mano aplinkoje ir šiąnakt...beje 1 val. nakties gavau ir pasiūlymą nesirauti su Vl. Putinu, kreiptis patramos į Uspaskich ir t.t. - tada mano veikalai bus išleisti ir aš būsiu pinigingas.,.

Turbo sukurti arba gerokai patobulinti vikipedijos straipsniai:Indoeuropiečiai Paleogenetika Archeogenetika Proto-kalba Nostratinis kalbinis sluoksnis Nostratinė kalba Prabaltai Indoeuropiečių prokalbė Indoeuropiečių protėvynė Proto-kalba Indoeuropiečių prokalbės sampratos kritika Indoeuropiečių protėvynė Nostratinė kalba Masinio palyginimo metodas Baltistika Baltistica 1863-1864 m. sukilimas Sietynas (organizacija) Knygnešystė Lietuvos-Tarybų Rusijos taikos sutartis Informacinis karas Sąmokslo teorija Leninas Informacinis karas Lietuvos archeologai Jonas Puzinas Algirdas Girininkas Gudai (etnonimas) Avarai Katalaunijos mūšis Gepidai Graikai(archeologija) E-mokykla Mokykla Jaunųjų programuotojų mokykla Neakivaizdinė respublikinė mokykla Efektyvios mokymosi technologijos Mokslinė mokykla Knygnešystė Daraktorių mokykla Urbanistika Kancerogeninė medžiaga Vėžys (liga) Kamieninė ląstelė Specifinė vėžio profilaktika Petras Klimas Alfonsas Petrulis Urbi et orbi Turino drobulė Skulptūra Pasaulio lietuvių archyvas...), Etnoso problema,Baltų problema, Redagavimas, Cenzūra'

Diskusijos baigiamos[redaguoti vikitekstą]

Toliau nesiveliama į jokias tolesnes diskusijas. - Om 10:37, 19 Vasario 2006 (EET)


Gavau provokaciją kapojant santykius su artimaisiais šv.Kalėdoms, gavau ją ir sūnaus gimtadieniui - sistema. nenustebinote nei kiek. Paaiškinkite pagaliau, kur aš prasilenkiau su įstatymu - kurgi aš neteisus. Aš remiuosi konstitucine laisvo informacijos skleidimo teise...

Pageidavimas -išreikalaukite iš vartotojo Lazdynas, kad nemulkintų žmonių su Lietuvos socialdemokratų istorios kupiūruota versija, o nušviestų Stalino paranojos persekiotus fiziškai - Angarietį etc. Salomėja Neris prieš mirtį yra (berods Jakubėnui) pasakiusi - "Ką JIE su mumis padarė". Šių žmonių tragediją reikia nušviesti -Lazdynas pajėgus tai atlikti, o jei pudruoja istoriją - reiškia yra neobjektyvus ir, gal būt, jaučia savo neliečiamumą po Dirgėlos sparnu?? - pasipiktinęs Turbo

Va šios dvi viršuje pastraipos ir yra nekonstruktyvi veikla. Susimąstyk Turbo. --Atlantas 13:10, 19 Vasario 2006 (EET) Gerbiamas Atlante, informacijos sklaida (šiuo atveju - priekaištas Dirgėlai dėl jo neveikos ir tendencingumo)taip pat kuria naują situaciją ir telpa į definiciją. Patyrinėjau Oom teiginius ir psichologiniu ir de jure požiūriu. Kraupus vaizdas - bendruomenės klaidinimas, kazuistika, šantažas (siekiant užvaldyti informaciją? - nežinau, kaip formuluos pažįstamas prokuroras). Matai, kas yra - lt.wiki projekto eiga atitinka žiniasklaidos sritį - lyg dienraštis skelbiantis apie 30 mokslinių straipsnelių ir dar paskalų viešo naudojimo erdvėje...Tam galioja eilė administracinio bei baudžiamojo kodekso straipsnių, tame tarpe ir dėl garbės orumo - turto prievartavimo ir naikinimo... Man anaiptol nėra tik lnksma, matant, kaip Oom nebūdamas teisinių dalykų žinovu įklampino net D.Mituzą, pats skęsdamas kuo giliau...no copyright neduoda teisės žeminti, klaidinti, šmeižti piliečius žiniasklaidoje...o Creative teisingai sako - rietenos bjauru, bet jei jau imasi teisėjo vaidmens nepasvarstęs mano kuklaus konstruktyvaus indėlio, tai yra neobjektyvoka ir velgi eina į garbės ir orumo įstatymo trauką. Matau ir pozityvią konflikto pusę - keletas wikinautų jau atkreipė dėmesį į konstitucinius informacijos sklaidos laisvės dalykus... Pagarbiai - Turbo

Dėl Dirgela vertinimo[redaguoti vikitekstą]

Archyvuota diskusija iš Administravimo kritikos puslapio

Pradedu kaupti įkalčius, kurie padėtų įvertinti Gnarls Barkley ir jo klonų (Malakasosas, Emo Kid) veiklą. Priežastys, privertusios tokį tyrimą pradėti - Malakasosas blokuotas bent 6 kartus, Gnarls Barkley ir Emo Kid bent po kartą, reiškia išvados nedaromos. knutux 07:45, 22 Birželio 2006 (EEST)

Rekomendacijos[redaguoti vikitekstą]

Apmąstyti vikipoilsio galimybes ir pvz., savanoriškai pasiimti vikiatostogas bent keletui mėnesių. --Ooom 20:23, 13 Liepos 2006 (EEST)

O gal geriau užblokuoti kokiems metams laiko? Priežasčių yra daugiau nei pakankamai. Dirgela 14:00, 17 Liepos 2006 (EEST)
Dabar lyg ir pradingo visi tie klonai, bet jei sugrįžtų, pilnai sutinku, kad galima labai ilgam laikui blokuoti - priežasčių yra, o kaip rodo patirtis, švelnios bausmės tokiems "dalyviams" neveikia. knutux 14:04, 17 Liepos 2006 (EEST)
Gaila, bet neveikia ir kitų dalyvių rekomendacijos bei prašymai... todėl po apeliacijų į paties dalyvio sąmoningumą, turbūt teks apriboti dalyvio galimybes kurti, jei iki šiol nepavyko tinkamai suvokti, kokiais principais remiantis, yra kuriama VP ir ko joje negalima rašyti :( --Ooom 11:30, 19 Liepos 2006 (EEST)
Gal reikėtų oficialios politikos, kad jei dalyvis yra penkis kartus blokuojamas įvairiems laikotarpiams, kad po to jis būtų blokuotas visam laikui? Dirgela 20:47, 18 Liepos 2006 (EEST)
Siūlau nesukt daug galvos ir užblokuot porai mėnesių atostogų, nes paskutinis pasisakymas [20] jau panašus į psichologinę ataką prieš visą projektą. Matyt nieko padaryti nebegalima. AudriusA 21:42, 18 Liepos 2006 (EEST)