Solaris Bus & Coach: Skirtumas tarp puslapio versijų

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Rubinbot (aptarimas | indėlis)
S r2.5.4) (robotas Pridedama: nl:Solaris Bus & Coach
Tik-Kon (aptarimas | indėlis)
kat.
Eilutė 34: Eilutė 34:


[[Kategorija:Automobilių gamintojai]]
[[Kategorija:Automobilių gamintojai]]
[[Kategorija:Autobusai]]
[[Kategorija:Autobusų gamintojai]]


{{Link GA|uk}}
{{Link GA|uk}}

10:17, 5 rugpjūčio 2011 versija

Solaris Urbino 12 W9

Solaris Bus & Coach S.A. Lenkijos autobusų ir troleibusų gamykla, įsikūrusi netoli Poznanės miesto. Fabrikas įkurtas buvusios ginklų gamyklos vietoje.

Istorija

Solaris pradėjo verslą kaip Neoplan Polska , kuri buvo įkurta 1994 metais Kšyštofo Olševskio. Įmonė buvo pardavinėjama, ir nuo 1996 metų sausio pagal vokiečių lienzija gamino žemagrindžius Neoplan miestinius autobusus. 1999 metais pagamintas pirmasis autobusas Solaris vardu, iš Urbino serijos. 2001 metais kompanija pervadinta į "Solaris Bus & Coach", o 2005 metais tapo akcijų biržos dalyve. Solaris - naujas žaidėjas Europos autobusų rinkoje, ir jam sekasi gan sėkmingai.

Solaris autobusai pasaulyje

Solaris savo dyzelinu ar dujomis varomus autobusus pardavė dideliam skaičiui Europos miestų, tarp kurių yra Paryžius, Danijos miestai, Vokietijos miestai Berlynas, Bochumas ir Kaselis, Latvijos miestai Ryga, Daugpilis, daug miestų Lenkijoje, taip pat Atėnai bei Kaunas. Solaris troleibusai važinėja Vilniuje ir Kaune, Taline, Rygoje, Italijos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos ir Šveicarijos miestuose.

Galerija

Autobusai

Troleibusai

Nuorodos

Šablonas:Link GA