Naudotojo aptarimas:Homo ergaster: Skirtumas tarp puslapio versijų

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
(nerodoma 13 tarpinių versijų, sukurtų 6 naudotojų)
Eilutė 253: Eilutė 253:
:Sveiki. Panašu, kad nėra. Galite kurti naujus. :) --[[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]] ([[Naudotojo aptarimas:Homo ergaster|aptarimas]]) 11:18, 19 liepos 2018 (EEST)
:Sveiki. Panašu, kad nėra. Galite kurti naujus. :) --[[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]] ([[Naudotojo aptarimas:Homo ergaster|aptarimas]]) 11:18, 19 liepos 2018 (EEST)
::Esu prieš kelis metus vieną kūręs, tai, gavosi kažkas šleivo ir kreivo. :) Nelabai pamenu, ką ten reikia daryti. --[[Naudotojas:Makenzis|Makenzis]] ([[Naudotojo aptarimas:Makenzis|aptarimas]]) 11:40, 19 liepos 2018 (EEST)
::Esu prieš kelis metus vieną kūręs, tai, gavosi kažkas šleivo ir kreivo. :) Nelabai pamenu, ką ten reikia daryti. --[[Naudotojas:Makenzis|Makenzis]] ([[Naudotojo aptarimas:Makenzis|aptarimas]]) 11:40, 19 liepos 2018 (EEST)

== Keitimų karas ==
Sveiki. Prašau pristabdyti [[Naudotojas:Vaidotas maknys]], kuris niekuo neargumentuodamas veliasi į keitimų karą puslapyje [[Paulius Subačius]] ir bando pateikti "gražesnę" biografiją nei yra iš tiesų. [[Naudotojas:Hugo.arg|Hugo.arg]] ([[Naudotojo aptarimas:Hugo.arg|aptarimas]]) 10:46, 29 liepos 2018 (EEST)
:Manyčiau, reikėtų performuluoti sakinį "Teigiama, kad Paulius Subačius buvo vienas pagrindinių neoliberalios „krepšelinės“ aukštojo mokslo reformos įgyvendinimo įrankių." Įrankis skamba nelabai enciklopediškai. Na, ir paieškoti daugiau šaltinių, ne vien slaptai.lt. Kas dėl komjaunimo, iš šaltinio https://www.tv3.lt/naujiena/493893/katalikai-komjaunuoliai-paulius-subacius-ir-mantas-adomenas neišplaukia, kad buvo komjaunimo aktyvistas („būtų puikiai pritapę prie sovietinio komjaunimo“, „kaip iš akies traukti dabartinių laikų „komjaunuolių“ pavyzdžiai“). --[[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]] ([[Naudotojo aptarimas:Homo ergaster|aptarimas]]) 11:33, 29 liepos 2018 (EEST)
:Informacija apie buvimą Gintaro Steponavičiaus kaip ministro konsultantu pirminiame straipsnio tekste buvo pateikta; būtų priimtinas bibliografijos papildymas aptariamo asmens tekstais, kuriuose akivaizdus jo vaidmuo 2009 m. Mokslo ir studijų įstatymo rengime, bet ne remtis politiškai angažuotų gandų portalų ir geltonosios spaudos medžiaga. --[[Naudotojas:Vaidotas maknys|Vaidotas maknys]] 11:56, 29 liepos 2018 (EEST)
Belieka tik apgailestauti, kad [[Naudotojas:Hugo.arg|Hugo.arg]] kreipėsi į kitą administratorių [[Naudotojas:Dirgela|Dirgela]], kuris užblokavo [[Naudotojas:Vaidotas maknys|Vaidotas maknys]] ir atstatė nekorektiškus Hugo.arg papildymus. Radome apsčiai medžiagos apie vartotojo Hugo.arg destruktyvią elgseną, asmeninius išpuolius ir ideologizuotą straipsnių redagavimą. Panašu, kad jis pats turėtų būti suspenduotas wikipedijos patikimumo ir solidumo labui [[Naudotojas:Kat akademija|Kat akademija]] 02:12, 2018 liepos 30
:Prašyčiau diskutuoti dalykiškiau, aptariant konkrečias straipsnio vietas, šaltinius, kuriais remiamasi, tinkami jie ar ne, o ne konkretų naudotoją. Aptarinėti naudotojo asmenį yra nekonstruktyvu (ypač https://lt.wikipedia.org/w/index.php?title=Aptarimas:Paulius_Suba%C4%8Dius&diff=next&oldid=5416958). --[[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]] ([[Naudotojo aptarimas:Homo ergaster|aptarimas]]) 11:47, 30 liepos 2018 (EEST)
1) Jūs Pats, [[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]], nurodėte, kad: a) šaltinis "slaptai.lt", kuriuo Hugo.arg pataisose remiamasi du sykius, nėra pakankamas (abejonių dėl šio portalo kilmės, intencijų ir patikimumo viešumoje reikšta ne kartą, jis publikuoja kraštutines pažiūras išreiškiančius teiginius, kuriems, mažų mažiausiai, derėtų pateikti alternatyvius vertinimus, jei laikomasi enciklopedinio stiliaus), b) pateikta nuoroda į tv3 svetainės publikaciją neįrodo/nepatvirtina teiginio apie aktyvumą komjaunime, tėra retorinė figūra.
2) Mūsų sukurti straipsniai apie LKMA akademikus yra pagal bendrą enciklopedinį šabloną, juose teikiama tik formali informacija.
3) Formulavimai "buvo vienas pagrindinių neoliberalios „krepšelinės“ aukštojo mokslo reformos įgyvendinimo įrankių" ir pan. nėra enciklopediški, pirminiame tekste buvo nurodytos P. Subačiaus pareigos 2008–2012 m. Švietimo ir mokslo ministerijoje, galima jas papildyti komentaru ar nuoroda į 2009 m. Mokslo ir studijų įstatymą bei jo vertinimus, tačiau tai formuluoti korektišku enciklopediniu stiliumi.
4) Teiginys "Vulgarios, necenzūrinės leksikos palaikytojas" grindžiamas J. Laučiūtės tekstu iš jau minėtos svetainės "slaptai.lt", kuris, savo ruožtu, "grindžiamas" facebooke publikuota ekrano nuotraukos iškarpa, laikytina klastote, pagaminta ideologiniame kare, kurioje argumentų kalbą pakeitė sąmokslo ir šmeižto retorika - tuo nesunku įsitikinti peržiūrėjus J. Laučiūtės tekstą.
5) Norintys diskutuoti apie asmenį ar apie jo viešuosius vertinimus galėtų tai daryti ne enciklopedijos kontekste; savo ruožtu, wikipedijoje įprasta tokiais atvejais, užuot įterpinėjus pastabas į kitas teksto dalis, formuluoti atskirą skyrelį "Kontroversijos" ar pan, ir jame išdėstyti panašias nuomones.
Jei argumentai tinkami, prašome atsižvelgiant į juos atstatyti ar koreguoti pirminį staripsnio tekstą ir pasiūlyti Hugo.arg savo pastangas pateikti alternatyvių duomenų realizuoti deramai.
[[Naudotojas:Kat akademija|Kat akademija]] 12:29, 2018 liepos 30
::Tiesiog dabar reikėtų palaukti, kol prisijungs prie Vikipedijos Hugo.arg. --[[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]] ([[Naudotojo aptarimas:Homo ergaster|aptarimas]]) 13:00, 30 liepos 2018 (EEST)
::: Hugo.arg jau antra diena taiso ir kuria staripsnius Vikipedijoje, tačiau nei čia, nei prie aptariamo straipsnio kontaargumentų nepateikė. Savo ruožtu, prie straipsnio aptarimo panašią į Jūsų nuomonę dėl Hugo.arg neenciklopedinių formuluočių, klaidingų ar nepapankamų nuorodų pateikė kitas administratorius Martynas Patašius. Norime pasiteirauti, koks įprastas terminas sureguliuoti tokius nuomonių skirtumus, kiek laiko šiuo atvjeu bus skelbiama nekorektiška informacija? [[Naudotojas:Kat akademija|Kat akademija]] 16:13, 2018 rugpjūčio 1
::::Straipsnis užrakintas iki šio mėnesio pabaigos. --[[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]] ([[Naudotojo aptarimas:Homo ergaster|aptarimas]]) 16:47, 1 rugpjūčio 2018 (EEST)
::::: Kaip supratome, Jūsų neįtikina net Jūsų pačių argumentai, nes užrakinote nekorektišką versiją patys nurodę jos nekorektiškumus, o sulaukę motyvacijos, į kurią apeliavote, tiesiog mėnesiui nusprendėte nekreipti į ją dėmesio. Sakytume, kad šiuo atveju Jums Vikipedijos patikimumas nėra prioritetas. Geros vasaros [[Naudotojas:Kat akademija|Kat akademija]] 18:23, 2018 rugpjūčio 1
::::::Užrakinama versija, buvusi iki prasidedant redagavimų karui. --[[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]] ([[Naudotojo aptarimas:Homo ergaster|aptarimas]]) 18:28, 1 rugpjūčio 2018 (EEST)
:::::: Na, Jūs nesilaikote puslapyje "https://lt.wikipedia.org/wiki/Vikipedija:Puslapi%C5%B3_apsaugos_taisykl%C4%97s" nurodytų principų: 1) "Trumpi visiško užrakinimo periodai yra naudojami tik retais atvejais" (tai 32 dienos vargiai patenka į sąvoką "trumpai"), 2) "administratoriai paprastai užrakina straipsnį palikdami naujausią versiją, išskyrus atvejus, kai naujausia versija akivaizdžiai pažeidžia Vikipedijos turinio politiką (žiūrėti Kas yra Vikipedija? ir Kas nėra Vikipedija), pavyzdžiui, vandalizmo atveju, kai pažeidžiamos autorinės teisės, kai šmeižiamas gyvas žmogus", - šiuo atveju a) būtent paliktoji versija šmeižikiška, nes Jūs pats pripažinote, jog kai kurių teiginių Hugo.arg nurodyti šaltiniai nepatvirtina, b) užrakinote ne ketverius metus buvusiąją neliestą ar naujausią versiją, o atstatėte 11 dienų senumo versiją, kuri buvo ne mechaniškai atšaukta, o ir redaguota atsižvelgiant į racionalias Hugo.arg pastabas, t. y. išimtas straipsnių sąrašas bibliografijoje kaip galimai per ilgas, pakeistas baigtos vidurinės mokyklos pavadinimas į oficialų naują. Maža to, "užrakinimų" apibūdinime nurodoma, kad "Puslapiuose, kuriuose vyksta redagavimų karas, laikinas visiškas puslapio užrakinimas gali priversti konflikto puses aptarti savo keitimus puslapio aptarime, kuriame gali būti pasiektas konsensusas", - mes, kaip Jūs ir siūlėte, pateikėme straipsnio aptarime argumentus, dalį jų palaikėte Jūs pats ir kitas su LKMA nesusijęs vartotojas Martynas Patasius, taip pat pasiūlėme, kad Hugo.arg ar kas kitas pageidaujantis sukurtų biogramos skyrelį "Kontroversijos" su alternatyviomis nuomonėmis ir korektiškomis nuorodomis į šaltinius. Kadangi Jūs užrakinote vienintelio (!) asmeniškai angažuoto keitėjo versiją, tai jam leistis į diskusiją, siūlyti korektiškesnius pakeitimus nėra jokio motyvo. Būtų įdomu, kaip įsivaizduojate tolesnę įvykių eigą ir konsensuą dėl šio straipsnio? [[Naudotojas:Kat akademija|Kat akademija]] 21:07, 2018 rugpjūčio 1
:::::::Tai, kad apie trumpus visiško užrakinimo periodus kalbama skiltyje "vandalizmas". Šiuo atveju kilo redagavimo karas. Dėl "šmeižikiškumo" nereikia perdėti. Be to, kad ir kokią versiją užrakintume, tai nieko nekeičia: šablone juk aiškiai nurodoma "Užrakinimas dar nereiškia dabartinės versijos pripažinimo." Na, o norint įtraukti į diskusiją Hugo.arg, prašyčiau rašyti jo naudotojo aptarime. Tiesa, prisiminus Jūsų asmeniškumus, pernelyg nestebina, kad naudotojas diskutuoti nenusiteikęs. --[[Naudotojas:Homo ergaster|Homo ergaster]] ([[Naudotojo aptarimas:Homo ergaster|aptarimas]]) 21:24, 1 rugpjūčio 2018 (EEST)

==Raudonos nuorodos==
Sveiki! Kokia būtų [[Vikipedija:Pavyzdiniai straipsniai/Kandidatai]] jūsų nuomonė dėl raudonų nuorodų ir atitinkamo skydelio prie str. [[Slavų prokalbė]]? --[[Naudotojas:Ed1974LT|Ed1974LT]] ([[Naudotojo aptarimas:Ed1974LT|aptarimas]]) 04:19, 1 rugpjūčio 2018 (EEST)

21:25, 1 rugpjūčio 2018 versija

Archyvai: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX

Nemaitinkite trolių

Užblokuoti

Galite užblokuoti naudotoją 88.119.154.101, nes šio naudotojo keitimai arba netvarkingi, arba vandalizmas. Manvydasz (aptarimas) 17:27, 2 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Atlikta. --Homo ergaster (aptarimas) 17:50, 2 sausio 2018 (EET)[atsakyti]
Ar galima blokuoti ir Specialus:Indėlis/193.219.185.10? Pasikartojantis vandalizmas.--Zygimantus (aptarimas) 09:42, 4 sausio 2018 (EET)[atsakyti]
Užblokavau. --Homo ergaster (aptarimas) 10:28, 4 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Kartojasi ir pas šį naudotoją: Specialus:Indėlis/88.119.156.184--Zygimantus (aptarimas) 11:14, 5 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Prašyčiau įvertinti kelis atvejus. Pirma, Dirvonakiai prie žymių žmonių buvo pridėta eilė no-name. Vartotojas 193.219.163.162 pridėjo eilę "gerų žmonių", o vėliau užtrumpino juos, kol visai ištrynė. Antra, FK Velež Mostar (bosnių musulmonų klubas), o vartotojas Skystorm1312 (tikėtina, kad serbas) perėjo per lietuvišką, vokišką ir kitas wiki, pirmu taisymu pakeitė paveikslo adreso raides (užblankino pav.), o tada jau trynė visą tą "vaizdas:FC Vežel logo.png". Kaip suprantu, ten klubo heiteris ar kažkas panašaus. Nesinorėtų, kad tokie atvejai kartotųsi. --Makenzis 10:30, 12 kovas 2018 (EET)
Sveiki. 193.219.163.162 pagal WHOIS duomenis yra KTU IP adresas. Na, o iš universitetų IP vandalizmai gana dažni... Dėl to bosnio ar serbo, tai sunku pasakyti. Gal šiaip norėjo pakeisti logotipą ir nemokėjo to padaryti... --Homo ergaster (aptarimas) 11:36, 12 kovo 2018 (EET)[atsakyti]
KTU hakeriai išdykauja? Spėju, kad apie kaimą tik iš wiki girdėjo. Jugas, manau, nieko keisti nenorėjo. Norėtų, pakeistų. Matosi, kad per visas wikipedijas perėjo ir visur dviem veiksmais pasidarbavo. Visur prašalino „Veležo“ logotipą. Į „dorbo-sosiedą“ man nepanašu. --Makenzis 10:30, 12 kovas 2018 (EET)
Dėl „jugo“ tai taip, nepanašu. 62.68.120.243 (Bosnijos IP) kaip tik sugalvojo žymių žaidėjų paklodę įkelti. Jau kuris laikas tas iš kelių IP adresų daroma. --Homo ergaster (aptarimas) 12:22, 12 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Jūs esate patyres naudotojas. Bet kodėl kostasiss skaudvabaliai nėra rėti. Nuodingi.

Galite užblokuoti naudotoją 88.119.154.101 dar kartą, nes vandalizmas kartojasi. Manvydasz (aptarimas) 18:02, 19 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]

Atlikta. --Homo ergaster (aptarimas) 19:31, 19 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]

Sveikinimas

Labas, Homo ergaster, netikėtai gavau Jūsų sveikinimą, ačiu, bet aš užsiregistravau tik Vokiškojį Vikipedijoje, ar tai galioja ir Lietuviškojai? Kaip suprasti? Juergen8 --77.136.82.70 02:21, 10 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Hi. You must have visited our wiki and your account got created automatically. --Homo ergaster (aptarimas) 12:03, 10 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Valdovai metų straipsniuose

Sveiki. Jau prieš keletą metų buvo aptarta (ir, galima sakyti, pritarta), kad metų straipsniuose reikia pašalinti valdovų lenteles. Kadangi prieštaraujančių neatsirado, siūlyčiau tada panaudojus botą imti jas ir pašalinti. Hugo.arg (aptarimas) 14:19, 10 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Paleisiu botą. --Homo ergaster (aptarimas) 14:42, 10 sausio 2018 (EET)[atsakyti]
Suteikta Atlikta . --Homo ergaster (aptarimas) 20:39, 10 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Puslapis ištrintas dėl autorinių teisių pažeidimo kaip elgtis

Sveiki, kūriau "Maisto banko" puslapį, tačiau net kelis kartus jis buvo ištrintas. Paskutinį kartą dėl autorinių teisių pažeidimo. Taip, ten daug informacijos, kuri dubliuojasi su Maisto banko svetainėje esančia info ar taip negali būti? Esu šios organizacijos darbuotojas ir mes norėtume paskelbti info apie save ir Wikpedijoje :) Help

Tai va, būtent taip ir negali būti. :) Viena vertus, pažeidžiamos autorinės teisės (nesuderinamos licencijos), kita vertus, netinkamas Vikipedijai stilius. Straipsnį reikia rašyti neutraliu enciklopediniu stiliumi, dėstant faktus, nevartoti sparnuotų frazių ir pan. Pasistenkite sukurti sausą enciklopedinį straipsnelį. Sėkmės. --Homo ergaster (aptarimas) 16:34, 18 sausio 2018 (EET)[atsakyti]
...remiantis žiniasklaidos šaltiniais.--Vaidila (aptarimas) 16:37, 18 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Vikipedijos

Homo Ergaster, jei trinate Vikipedijas, tai trinkite visas iš karto, bent nebus taip skaudu, kai tavo darbą trina:) --Superduperwikis (aptarimas) 22:16, 23 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Na, ar tiek jau daug ten to darbo įdėta? :) O skubėti nelabai yra ko... --Homo ergaster (aptarimas) 22:29, 23 sausio 2018 (EET)[atsakyti]
Nu, koks skirtumas iškart visas ar palaipsniui;)--Superduperwikis (aptarimas) 22:33, 23 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Stūpa

Gal galit visuose straipsniuose botu pakeisti žodį stupa į taisyklingesnį stūpa? Hugo.arg (aptarimas) 17:46, 28 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Pakeisiu. --Homo ergaster (aptarimas) 17:50, 28 sausio 2018 (EET)[atsakyti]
Suteikta Atlikta . --Homo ergaster (aptarimas) 19:25, 28 sausio 2018 (EET)[atsakyti]

Pašalintas puslapis: 5L procesų valdymo modelis

Sveiki, neseniai sukūriau naują Vikipedijos puslapį, bet jis buvo ištrintas, norėjau paklausti kodėl? Teisę kopijuoti tekstą iš šio tinklapio http://www.procesuvaldymas.lt/ esu gavęs, gal galėtumėte patarti, kaip teisingiau kurti šį Vikipedijos puslapį? Ačiū, Žygimantas

Tekstas apskritai netinkamas enciklopedijai (reklaminis). --Homo ergaster (aptarimas) 16:18, 1 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Vertimas

Labas, ar galėtumete nukreipti mane link kur galėčiau rasti informacijos apie kaip pradėti versti straipsnius iš angliškos versijos į lietuvišką? Ačiū. Verteas (aptarimas) 23:48, 7 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Na, būtų galima pradėti nuo „Pagalba:Kaip kurti puslapius“, peržvelgiant ir kitus susijusius puslapius. Sėkmės. --Homo ergaster (aptarimas) 23:53, 7 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Kaip matau, tiesiog reikia pradėti ir nėra jokios konkrečios procedūros. Ar aš teisus? Aišku, reikia laikytis bendrų taisyklių, bet be to nematau kad yra tam tikra procedūra vertimui. Verteas (aptarimas) 00:16, 8 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Ne. Tiesiog nusikopijuojate ir verčiate tekstą, laikydamasis taisyklių. Na, tiesa, dar yra vertimo įrankis, bet ten siūlo automatinį vertimą, todėl rekomenduočiau juo nesinaudoti. --Homo ergaster (aptarimas) 11:18, 8 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Gerai. Dėkoju. Verteas (aptarimas) 13:41, 8 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

|?

Gal galit patarti, kaip greičiau naudoti ženklą „|“? Kopijuoti atsibosta, o ženklas reikalingas, visur naudojamas.--SQORP (aptarimas) 22:33, 11 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Na, tai jis yra klaviatūroje – Shift ir \ mygtuko kombinacija. --Homo ergaster (aptarimas) 22:37, 11 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Labai dėkoju:) --SQORP (aptarimas) 22:38, 11 vasario 2018 (EET)S[atsakyti]

Nėr už ką. :) --Homo ergaster (aptarimas) 22:39, 11 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

?

Sveiki, po to, kai sukūriau straipsnelį Pētõr Damberg, lietuviškoje Vikipedijoje, jei esu prisiregistravęs, visi mygtukai neaktyvūs. Kitose Vikipedijose (latvių, rusų, anglų) nesu blokuotamas. Kas tai? Ed1074LT

Sveiki, pabandykite išvalyti naršyklės podėlį (cache) ir slapukus (cookies). --Homo ergaster (aptarimas) 23:06, 15 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Nepadeda--Ed1974LT (aptarimas) 23:15, 15 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Hm... Paskyros nustatymuose nuimkite varnelę nuo Įjungti naudingesnę įrankių juostą. Dar pamėginkite pakeisti išvaizdą į, pvz., Moderni. --Homo ergaster (aptarimas) 23:21, 15 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Su Moderni veikia, tik...ji baisi :D--Ed1974LT (aptarimas) 23:43, 15 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Na, bent jau veikia. :) Turėtų susitvarkyti ir Vektorinė. Gal čia kokie Mediawiki atnaujinimai pridarė problemų? --Homo ergaster (aptarimas) 23:49, 15 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Galbūt :) Kol kas pasikeičiau į MonoBook, ji panašesnė į Vektorinę. Ačiū jums už pagalbą!--Ed1974LT (aptarimas) 23:52, 15 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Nėr už ką. :) Beje, su Vektorine mygtukai jau ir man nebeveikia. Reikės dar pasigilinti į problemą... --Homo ergaster (aptarimas) 23:57, 15 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Viskas aišku, senas kodas nebesuderinamas su nauja MediaWiki versija. Dabar jau veiks. --Homo ergaster (aptarimas) 23:59, 15 vasario 2018 (EET)[atsakyti]
Taip, jau veikia. Dėkui, kad sutvarkėte.--Ed1974LT (aptarimas) 00:16, 16 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Gal galite atblokuoti / Yealink

Laba diena, gal galite atblokuoti vartotoją DovileZ. Būsiu labai labai dėkinga ir prižadu elgtis pagarbiai, pagal taisykles. Nuoširdžiai atsiprašau, pirmą kartą kėliau informaciją ir prisidirbau iki užblokavimo... -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 77.221.70.158 (aptarimasindėlis) 13:09, 22 vasario 2018‎ (EET)[atsakyti]

Prašyčiau palaukti iki blokavimo pabaigos, per tą laiką detaliau susipažinti su Vikipedijos taisyklėmis. --Homo ergaster (aptarimas) 13:19, 22 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Laba diena. Bet kokiu atveju esu jums dėkinga už pamoką.

Ar galiu prašyti jūsų patarimo? Sakykite, ar galiu įkelti tokio formato informaciją?

Yealink yra vieningos komunikacijos (Unified Communications (UC)) sprendimų teikėjas, antras pagal dydį SIP telefonų tiekėjas pasaulyje. Įkurta 2001 metais, Kinijoje. Produktai - vaizdo konferencijų sistemos ir balso ryšių sprendimai. Yealink produkciją Lietuvoje oficialiai atstovauja - UAB „Distera“.

AR NUORODA http://www.yealink.com galima? AR ISTORIJA TOKIU FORMATU GALIMA? 2001 Yealink įsteigimas. 2005 Yealink tampa geriausiu pasaulyje USB telefono tiekėju. ir t.t. Iš anksto labai esu dėkinga jums už skirtą laiką. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 09:38, 28 vasario 2018‎ (EET)[atsakyti]

Deja, nelabai matyti Yealink reikšmingumą pagrindžiančių trečiųjų šalių šaltinių... --Homo ergaster (aptarimas) 12:11, 28 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Ech.. Ačiū. Gal dabar tiks? Tekstą dėliojau remdamasi rastu wikipedijoje pavyzdžiu: Yealink Systems, Inc. – tarptautinė kompanija, įkurta 2001 metais, Kinijoje. Ji kuria ir pardavinėja tinklo bei duomenų perdavimo ir telekomunikacijų įrangą, kuri žymima Yealink. Oficialus atstovas Lietuvoje yra UAB „Distera“. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 12:57, 28 vasario 2018‎ (EET)[atsakyti]

Ne, problema ta, kad nėra nurodyta jokių trečiųjų šalių šaltinių, pagrindžiančių straipsnio objekto reikšmingumą. --Homo ergaster (aptarimas) 13:01, 28 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Niekaip nesuprantu. Ar trečiųjų šalių šaltinis būtų https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_communications (kuris paaiškina Unified communications) ... ar VoIP ( https://en.wikipedia.org/wiki/Voice_over_IP) ar http://yealink.com/ puslapis? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 13:12, 28 vasario 2018‎ (EET)[atsakyti]

Vikipedijos apskritai nėra šaltinis, o pačios įmonės puslapis yra pirminis šaltinis, o ne nepriklausomas trečiųjų šalių šaltinis. Pastararieji būtų, pvz., aprašymai kokiuose nors leidiniuose ar pan. Na, o jei tokių šaltinių nėra, tenka konstatuoti, kad negali būti ir straipsnio Vikipedijoje. --Homo ergaster (aptarimas) 13:16, 28 vasario 2018 (EET)[atsakyti]

Labas rytas:) Ir vėl aš. Sakykite, jei prie straipsnio pateiksiu šias nuorodas (skiltyje NUORODOS) straipsnis bus tinkamas publikavimui? Tada gal ir detalesnę info apie Yealink galėsiu pateikti, ar tik čia aukščiau aptartą paskutinį teksto variantą? Nuorodos: https://www.uctoday.com/news/whats-new/microsoft-certifies-yealink-ip-phones-use-skype-business-online-service/ http://www.brekeke.com/press/interoprability_t4-yealink.php http://www.mondovisione.com/media-and-resources/news/strategic-emerging-industries-company-listed-on-the-chinext-handed-in-eye-catchi/ https://www.uctoday.com/news/whats-new/yealink-showcase-new-uc-products-itexpo-2017/ https://www.uctoday.com/news/industry/forgeserve-supports-yealink-skype-business-edition/ http://www.yealink.com -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 09:26, 1 kovo 2018‎ (EET)[atsakyti]

Siūlyčiau sukurti juodraštinį variantą Naudotojas:DovileZ/juodraštis, o tada jau žiūrėsim... --Homo ergaster (aptarimas) 12:02, 1 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Ačiū jums labai! Nepagalvojau apie tokią galimybę. Daug išmoksiu jūsų pagalba :) Sakykite, ar galima publikuoti tokį tekstą, kurį pateikiau Naudotojas:DovileZ/juodraštis ? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 13:43, 2 kovo 2018‎ (EET)[atsakyti]

Tekstą reikia vikizuoti (suformatuoti pagal Vikipedijos standartus), be to, vartojamos reklaminės frazės („pasaulinis lyderis“, „tampa geriausiu“), trūksta rišlumo („pasaulinis lyderis vieningos komunikacijos (Unified Communications (UC)) sprendimų teikėjas“), esamasis laikas keistinas būtuoju, istorijos skiltis perrašytina į vientisą tekstą, o ne dėstoma papunkčiui, šaltiniai nurodytini straipsnio tekste tarp <ref></ref> žymų... Na, kaip matote, problemų dar daug. :) --Homo ergaster (aptarimas) 13:54, 2 kovo 2018 (EET)[atsakyti]
p.Dovilė labai nori publikuoti reklaminį brukalą? Gal geriau pirma parašyti straipsnius apie mandarinus, kokią istorinę kiniečių asmenybę, aktorių, sportininką? Tada puikiai pasimatys, kur yra wiki straipsnis ir kur neaiškus brukalas. Wiki atsiranda visokių reklamų, kaimo turizmas pagal kaimiečius, parašo, kad broniaus ir staselės ūkis prie ežero, skambinti tokiu ir tokiu telefonu. Kažkokius UAB trolina arba nežinomus poetus. Teko man užmesti akį į Dovilės trolia`liuškas. Yra gi e-parduotuvės, ten ir talpinkite visą info apie telefonus. Kam viską bandyti sukišti į wikipediją?-- Makenzis (aptarimas) 13:55, 2 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Labai ačiū už kantrybę Homo ergaster. Mielai jūsų netrukdyčiau. Tačiau matau https://lt.wikipedia.org/wiki/Cisco, todėl labai stengiuosi, kad būtų ir Yealink. Juodraštį gerokai patvarkiau. Makenzis, gerbiu ir jūsų nuomonę, patiko idėja apie mandarinus. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 16:01, 2 kovo 2018‎ (EET)[atsakyti]

Dovile, man teko garbė matyti patį pirmą Tamstos straipsnį, tai ten neblogai padirbėta. Jeigu tiek darbo ir kantrybės įdėtumėte į wiki straipsnius apie „mandarinus“ ar kažką kitko (ne vien Yealink), tai mielai skaityčiau ir net agituočiau įvertinti savaitės straipsnio rinkimuose. Patinka man užsispyrę žmonės. Tikiuosi, kad sukūrusi ir prastūmusi pro adminus telefoninį reikalą, nedingsite iš wiki ir kartais palepinsite kad ir „mandarinais“. -- Makenzis (aptarimas) 16:33, 2 kovo 2018 (EET)[atsakyti]
  Ačiū Jums, būsimi kolegos, rašyti man patinka, tik kiekvoienos sistemos taisykles reikia perprasti. Manau, jei tik turėsiu laisvo laiko tikrai galėsiu prisidėti prie šios idėjos. O įmanoma bendrauti ne per šiuos aptarimus? Pavyzdžiui jūs sudominate mane kokio straipsnio idėja (pavadinimu), ir aš, turėdama laiko, su įkvėpimu jį imu ir parašau? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 09:08, 5 kovo 2018‎ (EET)[atsakyti]

Žinote, vis tiek nesuprantu, kodėl atmetamas vos kelių esminių sakinių straipsnis, kai tuo tarpu Cisco nelaikomas reklaminiu, nors pateikta info su logo ir pan. Ir man pateikus nuorodą Cisco straipsnis greitai buvo patvarkytas (įkelta nuoroda tiesiog į google langą (dėl vaizdo) su prierašu 2017 m. o nuoroda neva tikrinta 2016 m.). Tokiu atveju kyla net labai daug klausimų... -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 21:35, 5 kovo 2018‎ (EET)[atsakyti]

Tai kad neatsižvelgėte į pastabas, pridėdama epitetų geriausias, geriausi... --Homo ergaster (aptarimas) 21:36, 5 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

O tai iš istorijos ištrintumėte tokius faktus, kaip, pvz. Rūta Meilutytė tapo geriausia plaukike (2010 m. festivalyje „Anykščiai 2010“ tapo geriausia plaukike) ir paliktumėte "Rūta Meilutytė tapo plaukike?"... Jei netinka, kad pateikiau istoriją, tai ir sakykite, kad ištrinčiau istoriją. Jei atsibodau (nes tuo tikiu), tai padėkite juodraštį pakoreguoti ir aš atstoju nuo jūsų ir benfdrauju su kitu admin, jei sumastau kitokiu straipsniu ikelti, kad ir apie mandarinus. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo DovileZ (aptarimasindėlis) 09:22, 6 kovo 2018‎ (EET)[atsakyti]

Tai čia visai skirtingi atvejai. Viena geriausiai pasirodyti tarp plaukikų, o visai kas kita tapti "geriausiu pasaulyje USB telefono tiekėju". Iš viso, kas jį tokiu pripažino, kokie objektyvūs kriterijai? --Homo ergaster (aptarimas) 09:32, 6 kovo 2018 (EET)[atsakyti]
Dovile, teisybė, kad reikia perprasti sistemas. Sakyčiau, visų pirma derėtų susikurti savo vartotoją paskyrą, kad neraudonuotų vardas. Ten būtų galima ir padiskutuoti. Mane kartais atpažįsta ir Facebooke į draugus prašosi. Visada juk paprasčiau bendrauti betarpiškai. O tasai gerumas, „geriausias“, tikrai subjektyvu. Derėtų pakeisti kažkaip kitaip. Iškalbos Jums nestinga, pati sugalvosite kaip. Sėkmės! p.s. Derėtų ir pasirašinėti litanijas, ką toliau matysite po brūkšnio: kas, kada rašo aptarime žinutę, naudotojas, data. -- Makenzis (aptarimas) 11:15, 6 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Tarpkalbinės nuorodos

Sveiki. Išėjo painiava dėl terminų iranėnai (=giminingų tautų grupė, Iranian peoples) ir iraniečiai (=Irano valstybės gyventojai; Irano demografija); rašiau „Iraniečiai“ aptarime. Gal galėtumėte pakeisti tarpkalbines nuorodas?--Ed1974LT (aptarimas) 18:18, 7 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Pakeičiau Wikidata puslapyje, bet dar neatsinaujino. --Homo ergaster (aptarimas) 18:40, 7 kovo 2018 (EET)[atsakyti]
Ačiū!--Ed1974LT (aptarimas) 18:47, 7 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Atmetimai "Paulius Matusevičius" puslapyje

Norėčiau paklausti kodėl vis gražinate puslapį Paulius Matusevičius į ankstesnę versiją? Aš privalau pridėti knygų viršelius. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Tomas Odinas (aptarimasindėlis) 11:20, 9 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Būtent jie ir yra problema. Bibliografijose knygų viršeliai negali būti dedami. Be to, jie įkelti, nurodant netinkamą licenciją, ir bus greit ištrinti. Sėkmės. --Homo ergaster (aptarimas) 11:25, 9 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

kl.

Kl. įsivėlė pervadinant (Arkos vartų nacionalinis parkas nacionalinis parkas). Kl. pvd. trinti Vartų arkos nacionalinis parkas. Hugo.arg Vartų arka ar taisyklinga? Aušros vartų, Vartų aušros? Atrodo, kad ne.--Vaidila (aptarimas) 14:55, 24 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Suteikta Atlikta . --Homo ergaster (aptarimas) 15:05, 24 kovo 2018 (EET)[atsakyti]

Dėl atmesto mano pakeitimo

Sveiki,kodel atmetete mano pakeitima siame straipsnyje https://lt.wikipedia.org/wiki/Paluknio_vidurin%C4%97_mokykla , nors dabar ta mokykla vadinasi Longino Komolovskio gimnazija ( netgi mokyklos svetainej taip rasoma : http://www.paluknio.trakai.lm.lt ) ? --Adam.kozl (aptarimas) 14:58, 3 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Todėl, kad pakeitimai buvo labai netvarkingi. --Homo ergaster (aptarimas) 15:13, 3 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

ok,atsiprasau,tada paklausiu, kaip pakeisti straipsnio pavadinima, nes man neleido to padaryti?Beje,neseniai tik prisijungiau,todel daug ko nezinau,galetumete pasakyti,ka dar ten blogai pakeiciau? --Adam.kozl (aptarimas) 15:24, 3 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Jau pakeičiau pavadinimą. :) Tiesiog pridėjote nereikalingą antraštę, sakinį su klaidomis. Galbūt praverstų įsijungti rašybos tikrinimą naršyklėje?.. --Homo ergaster (aptarimas) 15:29, 3 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Gerai, labai dėkoju jums už patarimus :) Adam.kozl (aptarimas) 16:06, 3 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Dėl Vosess

Dabar tikite, kad Naudotojas:Vosess nebuvo mano klonas? --SQORP (aptarimas) 08:31, 4 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Homobot

Sveiki, dėl pakeitimo straipsniuose apie įmones neberodomi jų logotipai šablonuose - ar botas gali tai sutvarkyti?--SubRE (aptarimas) 10:04, 4 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

@SubRE: labai neapgalvotas keitimas. Atmečiau. Powermelon (aptarimas) 10:28, 4 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Hallo, Litauisch spreche ich nicht und Englisch nur wenig. Deshalb mein Anliegen auf Deutsch: User:Kristupas232 hat mehrere Fotos auf Commons hochgeladen, die Urheberrechtsverletzungen darstellen. Sind auch einige seiner Beiträge hier Urheberrechtsverletzungen? Beispielsweise: "Maskaliūnas, V. Vološinas, jaunesnės kartos atstovės Viltis Algutytė" im Artikel und auf dieser Seite: http://www.opera.lt/apie-teatra/istorija Wir haben auf Commons keinen litauisch sprechenden Admin.

EN via google translation: Hello, I do not speak Lithuanian and English only a little. Therefore, my concern in German: User:Kristupas232 has uploaded several photos on Commons that represent copyright infringement. Are some of his posts here copyright infringement? For example: "Maskaliūnas, V. Vološinas, jaunesnės kartos atstovės Viltis Algutytė" in the article and on this page: http://www.opera.lt/apie-teatra/istorija We do not have a Lithuanian-speaking admin on Commons.

LT also: Sveiki, aš nekalbu tik lietuvių ir anglų kalbomis. Todėl mano susirūpinimas vokiečių kalba: Vartotojas:Kristupas232 įkėlė keletą nuotraukų "Commons", kuriose yra autorių teisių pažeidimų. Ar kai kurie jo įrašai yra autorių teisių pažeidimai? Pavyzdžiui: "Maskaliūnas, V.Vološinas, jaunesnės kartos atstovės Viltis Algutytė" straipsnyje ir šiame puslapyje: http://www.opera.lt/apie-teatra/istorija Mes neturime lietuviško bendravimo administratoriaus.

Regards, Hystrix (aptarimas) 15:40, 19 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Hello. Yes, I can confirm that it is a copyright infringement. I've reverted his most recent edits (see Specialus:diff/5370280). Thanks for bringing this to our attention. --Homo ergaster (aptarimas) 16:02, 19 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Do you know italian language?/conosci la lingua italiana?

--79.55.139.127 10:16, 2 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

No, I don't know Italian. --Homo ergaster (aptarimas) 10:24, 2 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Greetings from italy

--79.55.139.127 10:40, 2 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Prašau gražinti puslapį "Paulius Matusevičius"

Jis yra paminėtas https://lt.wikipedia.org/wiki/LSMU_Gyvulininkyst%C4%97s_technologijos_fakultetas . Dar yra daug nuorodų kurios įrodo jo reikšmingumą, tačiau dėl prasidėjusių egzaminų nespėju jų sukelti. Prašau jūsų daugiau laiko.

Laiko šaltiniams surasti turėjote pakankamai, be to, panašu, ne visai suprantate, kokių šaltinių reikia. Visgi, kai turėsite laiko, galite pateikti nuorodas ištrinto straipsnio aptarime. Tuomet dar kartą įvertinsime reikšmingumą vikipedine prasme (žr. Vikipedija:Reikšmingumas). --Homo ergaster (aptarimas) 17:04, 8 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Ištrauka iš straipsnio apie reikšmingumą(Biografijos): "Jei asmuo įnešė ryškų indėlį savo veiklos srityje, kuris įėjo į istoriją ar tikėtina kad įeis." Taip pat, " Daug tyrinėtojų, mokslininkų, filosofų yra pakankamai reikšmingi moksliniame pasaulyje, net jei jų biografijos nėra pakankamai aprašytos antriniuose šaltiniuose. " Nenoriu sukelti nepatogumų. Dar kartą žvilgtelkite į https://lt.wikipedia.org/w/index.php?title=Aptarimas:Paulius_Matusevi%C4%8Dius

Sveiki, Šefe

FK Kaslita Kelmė, šiais metais vėl persivadino pagal savo ankstesnį vardą ir tapo Kelmės FK-VJSM. Dabar straipsnis užvardintas Kaslita ir pakeisti man negalima, nes per menkos galios. (Rašo, kad toks straipsnis (Kelmės FK_VJSM) jau yra.) Prašau Jūsų pagalbos. -- Makenzis 11:20, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Ir smalsumo dėlei. 2017 m. keitimų skaičius buvo 31 000. Prieš kelias dienas pastebėjau, kad skaičius sumenko iki kuklių 30 998. O štai Deleted edits tapo 102 · (0.2%). Buvo lygiai šimtinė. Kažkaip galvojau, kad jeigu yra 31k, tai ir bus. Kas čia per monai? -- Makenzis 11:22, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Kaip matau, pervadinti nebereikia? Na, kad pagal šitą puslapį (https://xtools.wmflabs.org/ec/lt.wikipedia.org/makenzis) keitimų padaugėjo gan ženkliai. :) --Homo ergaster (aptarimas) 11:39, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
O jeigu turit omeny 2017 metus, tai, matyt, buvo ištrinti kai kurie puslapiai. --Homo ergaster (aptarimas) 11:41, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Lyg ir nebereikia. :) Pradėjau galvoti, kaip gali būti.. kad per susiejimus... ir sugalvojau. Tikiuosi, kad viskas pagal taisykles. :) Redirektas, pasirodo ten. :) Dabar žinosiu.
Taip, 2017 m. statistika. Nematau dviejų paskutinių ištrintų. Spėčiau, kad tai gali būti įkelti ir pašalinti paveikslėliai. :) Smalsu pasidarė man, kai skaičiukai sumažėjo. Buvau šventai įsitikinęs, kad ir liks tokia statistika. -- Makenzis 11:52, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Tai čia, atrodo, Aptarimas:ŠSPC Radviliškis ir nukreipiamasis puslapis. --Homo ergaster (aptarimas) 12:08, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Gali būti. Laikausi vyriškai, dėl to neverksiu. :) Beje vedant FSK Radviliškis --> patenkame į sąrašą Sąrašas:ŠSPC Radviliškio sezonai ir pasiekimai. Kaip išnaikinti straipsnį FSK Radviliškis, kad būtų tik sąrašas? Labai knisa, kai taurėje jie Radviliškio SC, pirmenybėse ŠPRC-Radvilškis ir dar FSK pavadinimu ankstesniais metais. -- Makenzis 12:27, 11 gegužės 2018 (EEST):)[atsakyti]
Ištryniau nukreipimą. --Homo ergaster (aptarimas) 13:04, 11 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Dar čia klausimėlis. MFC Kremin Kremenčuk surištas/susiriša arba vien su EN, arba vien su lenkų, arba ukrainičių wiki. O kaip padaryti, kad visi būtų vienoj vietoj? -- Makenzis 11:14, 12 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Atrodo, sutvarkiau. Tiesiog reikia pridėti tas nuorodas Vikidatos puslapyje ("keisti nuorodas" - https://www.wikidata.org/wiki/Q53198496#sitelinks-wikipedia). :) --Homo ergaster (aptarimas) 11:33, 12 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Panašu į tai. :) kai rečiau su tuo susiduriau, tai nelabai žinau, kas ir kaip.

O jeigu Väsby IK FK. Wikidatoje puslapis susietas su švedais, vokiečiais.... ir su angliška versija hokėjaus klubu. Angliškoje versijoje yra nuoroda į futbolo klubą Väsby IK FK. Ten dar atskirai lenkai wikidatoje. Kažkoks balaganas. Reikėtų išrišti viską, kaip priklauso.


p.s. jau atrišau ir pakeičiau AFC Eskilstuna. Eskilstuna pririššau prie Eskilstunos, o IK IF prie IK. O wikidata/surišimus radau per vokišką puslapį.


Pataisiau. Ten švediškai ir vokiškai irgi buvo bendrai apie sporto klubą, o ne futbolo, kiek suprantu. --Homo ergaster (aptarimas) 12:16, 12 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]
Ačiū. O tai vien klubo identifikavimas daug jėgų atėmė. Väsby IK FK nustojo veikusi, o kolega, kuris kūrė temą apie jį pasakojo kaip kitą klubą. Dabar jau viskas aišku. -- Makenzis 12:26, 12 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Prašymas

Sveiki, siūlau blokuoti šį ip: ‎5.20.105.39 (vandalizmas).--*** LukasLa:) aptarimas 22:01, 18 gegužės 2018 (EEST)LukasLa[atsakyti]


Klausimas dėl puslapio kūrimo

Sveiki, aš visai naujas Vikipedijoje ir man labai labai sudėtinga gaudytis, kaip reikia redaguoti straipsnius. Parašiau straipsnį apie "Martynas Pekarskas", tačiau jis buvo užblokuotas. Rašydamas straipsnį naudojausi informacija kurią šis asmuo viešai publikuoja savo oficialiame internetiniame puslapyje. Be to atlikau jo kūrybos (kurią ir aprašiau) chronologinę analizę. Taip pat, turiu jo sutikimą naudotis nuotraukomis. Ar man reiktų naudoti tik tuos vaizdus, kuriuos randu jo internetinėje svetainėje? Nelabai suprantu kaip reikia parašyti straipsnį ir sutvarkyti išnašas. Galbūt galėtumėte padėti. Taip pat, man dar neaiškus komunikavimas šioje platformoje.

Žadu tęsti savo projektą - aprašyti bei rinkti informaciją apie jaunąją Lietuvos menininkų kartą. Todėl prašau pagalbos. Gerų dienų

Visų pirma, straipsniai ne blokuojami, o ištrinami dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Šiuo atveju kilo problemų su reikšmingumu (nepakanka nepriklausomų šaltinių, kuriuose asmuo aprašytas, remtasi asmenine svetaine), taip pat ir stilius buvo neenciklopedinis (plačiau žr. Vikipedija:Enciklopedinis stilius). Manyčiau, panašių problemų gali kilti ir su kitais jaunosios kartos menininkais. Tiesiog jie dar nėra pakankamai plačiai aprašyti trečiųjų šalių šaltiniuose. --Homo ergaster (aptarimas) 19:07, 22 gegužės 2018 (EEST)[atsakyti]

Fortepijoninis kvartetas "Confero"

Laba diena, fortepijoninio kvarteto "Confero" puslapis buvo neseniai ištrintas dėl reikšmingumo kriterijaus neatitikimo. Kokiu konkrečiai antrinių šaltinių reikalaujama reikšmingumui įrodyti? Ar pakanka nuorodų į straipsnius spaudoje? Su geriausiais linkėjimais.

Sveiki. Straipsniai spaudoje tinka. --Homo ergaster (aptarimas) 13:38, 10 birželio 2018 (EEST)[atsakyti]

Gapšys ir Uspaskich

Sveiki, kodėl atmetate papildymus. Vytautas Gapšys jau nebe Seimo narys. taip pat atmetete papildyta informacija, jog isigaliojo Auksciausiojo teismo sprendimas ir abu sie pilieciai pripazinti kaltais. Ar klystu, ar cia samoningai ir tendencingai atmetami pakeitimai susije su darbo partijos ,,kriminaliniais,, nariais? Oss (aptarimas) 08:57, 15 birželio 2018 (EEST)[atsakyti]

Tai kad nemokate tvarkingai rašyti. --Homo ergaster (aptarimas) 12:44, 15 birželio 2018 (EEST)[atsakyti]
Oss, gal visgi paaiškinsiu detaliau.
Pirma, straipsnis „Viktoras Uspaskich“, keitimas Specialus:Diff/5367096/5397918. Jei pažiūrėsite atidžiau, įrašėte savo tekstą po „<ref>“ žymos. Taigi, visa tai pasidarė nuorodos į šaltinį dalimi. Ir tą nuorodą į šaltinį apgadino (pavyzdžiui, perėjimų į naują eilutę jose reikėtų vengti). Jei pažiūrėtumėte į rezultatą, naujas tekstas yra būtent dalyje „Šaltiniai“.
Antra, straipsnis „Vytautas Gapšys“, keitimas Specialus:Diff/5398113/5398752. Išties apibrėžimuose niekur nereikėtų rašyti „buvęs“. Pavyzdžiui, „Gajus Julijus Cezaris ([...]) – Romos valstybės veikėjas, karvedys, rašytojas, kilęs iš patricijų Julijų giminės.“ (Specialus:PermanentLink/5363024) – nors, aišku, dabar jis jokiai romėnų kariuomenei nevadovauja. Pasinaudojame tuo, kad brūkšnys gali žymėti tiek „yra“, tiek ir „buvo“.
Trečia, reikėtų laikytis Vikipedija:Geranoriškumo prezumpcija ir neskubėti kaltinti kitų („Ar klystu, ar cia samoningai ir tendencingai atmetami pakeitimai susije su darbo partijos ,,kriminaliniais,, nariais?“). Jau nekalbant apie visa kita, Jūs šįmet, regis, kitokių straipsnių tiesiog neredagavote. --Martynas Patasius (aptarimas) 01:57, 16 birželio 2018 (EEST)[atsakyti]

Tarpkalbinės nuorodos

Gal galėtumėte pakeisti tarpkalbines nuorodas? Straipsnyje Popierinis (obelų veislė) vietoje nurodytų kalbų įrašyti Papirovka. --Pakajus (aptarimas) 18:19, 25 birželio 2018 (EET)[atsakyti]

Pataisiau. --Homo ergaster (aptarimas) 18:50, 25 birželio 2018 (EEST)[atsakyti]
Ačiū. --Pakajus (aptarimas) 19:31, 25 birželio 2018 (EET)[atsakyti]

Šablonai: Aukštyn, žemyn

Sveiki, šefe. Ar pas mumis yra kažkas panašaus į Šablonas:Aukštyn Šablonas:Žemyn? Gesteigen/gefallen? Up/down? Reikėtų šablono rodyklių, kyla, krinta! Jau pabodo kas kartą paveiksiukus klijuoti. dažnai naudoju, bet šablonai geriau būtų. --Makenzis (aptarimas) 10:30, 19 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]

Sveiki. Panašu, kad nėra. Galite kurti naujus. :) --Homo ergaster (aptarimas) 11:18, 19 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]
Esu prieš kelis metus vieną kūręs, tai, gavosi kažkas šleivo ir kreivo. :) Nelabai pamenu, ką ten reikia daryti. --Makenzis (aptarimas) 11:40, 19 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]

Keitimų karas

Sveiki. Prašau pristabdyti Naudotojas:Vaidotas maknys, kuris niekuo neargumentuodamas veliasi į keitimų karą puslapyje Paulius Subačius ir bando pateikti "gražesnę" biografiją nei yra iš tiesų. Hugo.arg (aptarimas) 10:46, 29 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]

Manyčiau, reikėtų performuluoti sakinį "Teigiama, kad Paulius Subačius buvo vienas pagrindinių neoliberalios „krepšelinės“ aukštojo mokslo reformos įgyvendinimo įrankių." Įrankis skamba nelabai enciklopediškai. Na, ir paieškoti daugiau šaltinių, ne vien slaptai.lt. Kas dėl komjaunimo, iš šaltinio https://www.tv3.lt/naujiena/493893/katalikai-komjaunuoliai-paulius-subacius-ir-mantas-adomenas neišplaukia, kad buvo komjaunimo aktyvistas („būtų puikiai pritapę prie sovietinio komjaunimo“, „kaip iš akies traukti dabartinių laikų „komjaunuolių“ pavyzdžiai“). --Homo ergaster (aptarimas) 11:33, 29 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]
Informacija apie buvimą Gintaro Steponavičiaus kaip ministro konsultantu pirminiame straipsnio tekste buvo pateikta; būtų priimtinas bibliografijos papildymas aptariamo asmens tekstais, kuriuose akivaizdus jo vaidmuo 2009 m. Mokslo ir studijų įstatymo rengime, bet ne remtis politiškai angažuotų gandų portalų ir geltonosios spaudos medžiaga. --Vaidotas maknys 11:56, 29 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]

Belieka tik apgailestauti, kad Hugo.arg kreipėsi į kitą administratorių Dirgela, kuris užblokavo Vaidotas maknys ir atstatė nekorektiškus Hugo.arg papildymus. Radome apsčiai medžiagos apie vartotojo Hugo.arg destruktyvią elgseną, asmeninius išpuolius ir ideologizuotą straipsnių redagavimą. Panašu, kad jis pats turėtų būti suspenduotas wikipedijos patikimumo ir solidumo labui Kat akademija 02:12, 2018 liepos 30

Prašyčiau diskutuoti dalykiškiau, aptariant konkrečias straipsnio vietas, šaltinius, kuriais remiamasi, tinkami jie ar ne, o ne konkretų naudotoją. Aptarinėti naudotojo asmenį yra nekonstruktyvu (ypač https://lt.wikipedia.org/w/index.php?title=Aptarimas:Paulius_Suba%C4%8Dius&diff=next&oldid=5416958). --Homo ergaster (aptarimas) 11:47, 30 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]

1) Jūs Pats, Homo ergaster, nurodėte, kad: a) šaltinis "slaptai.lt", kuriuo Hugo.arg pataisose remiamasi du sykius, nėra pakankamas (abejonių dėl šio portalo kilmės, intencijų ir patikimumo viešumoje reikšta ne kartą, jis publikuoja kraštutines pažiūras išreiškiančius teiginius, kuriems, mažų mažiausiai, derėtų pateikti alternatyvius vertinimus, jei laikomasi enciklopedinio stiliaus), b) pateikta nuoroda į tv3 svetainės publikaciją neįrodo/nepatvirtina teiginio apie aktyvumą komjaunime, tėra retorinė figūra. 2) Mūsų sukurti straipsniai apie LKMA akademikus yra pagal bendrą enciklopedinį šabloną, juose teikiama tik formali informacija. 3) Formulavimai "buvo vienas pagrindinių neoliberalios „krepšelinės“ aukštojo mokslo reformos įgyvendinimo įrankių" ir pan. nėra enciklopediški, pirminiame tekste buvo nurodytos P. Subačiaus pareigos 2008–2012 m. Švietimo ir mokslo ministerijoje, galima jas papildyti komentaru ar nuoroda į 2009 m. Mokslo ir studijų įstatymą bei jo vertinimus, tačiau tai formuluoti korektišku enciklopediniu stiliumi. 4) Teiginys "Vulgarios, necenzūrinės leksikos palaikytojas" grindžiamas J. Laučiūtės tekstu iš jau minėtos svetainės "slaptai.lt", kuris, savo ruožtu, "grindžiamas" facebooke publikuota ekrano nuotraukos iškarpa, laikytina klastote, pagaminta ideologiniame kare, kurioje argumentų kalbą pakeitė sąmokslo ir šmeižto retorika - tuo nesunku įsitikinti peržiūrėjus J. Laučiūtės tekstą. 5) Norintys diskutuoti apie asmenį ar apie jo viešuosius vertinimus galėtų tai daryti ne enciklopedijos kontekste; savo ruožtu, wikipedijoje įprasta tokiais atvejais, užuot įterpinėjus pastabas į kitas teksto dalis, formuluoti atskirą skyrelį "Kontroversijos" ar pan, ir jame išdėstyti panašias nuomones. Jei argumentai tinkami, prašome atsižvelgiant į juos atstatyti ar koreguoti pirminį staripsnio tekstą ir pasiūlyti Hugo.arg savo pastangas pateikti alternatyvių duomenų realizuoti deramai. Kat akademija 12:29, 2018 liepos 30

Tiesiog dabar reikėtų palaukti, kol prisijungs prie Vikipedijos Hugo.arg. --Homo ergaster (aptarimas) 13:00, 30 liepos 2018 (EEST)[atsakyti]
Hugo.arg jau antra diena taiso ir kuria staripsnius Vikipedijoje, tačiau nei čia, nei prie aptariamo straipsnio kontaargumentų nepateikė. Savo ruožtu, prie straipsnio aptarimo panašią į Jūsų nuomonę dėl Hugo.arg neenciklopedinių formuluočių, klaidingų ar nepapankamų nuorodų pateikė kitas administratorius Martynas Patašius. Norime pasiteirauti, koks įprastas terminas sureguliuoti tokius nuomonių skirtumus, kiek laiko šiuo atvjeu bus skelbiama nekorektiška informacija? Kat akademija 16:13, 2018 rugpjūčio 1
Straipsnis užrakintas iki šio mėnesio pabaigos. --Homo ergaster (aptarimas) 16:47, 1 rugpjūčio 2018 (EEST)[atsakyti]
Kaip supratome, Jūsų neįtikina net Jūsų pačių argumentai, nes užrakinote nekorektišką versiją patys nurodę jos nekorektiškumus, o sulaukę motyvacijos, į kurią apeliavote, tiesiog mėnesiui nusprendėte nekreipti į ją dėmesio. Sakytume, kad šiuo atveju Jums Vikipedijos patikimumas nėra prioritetas. Geros vasaros Kat akademija 18:23, 2018 rugpjūčio 1
Užrakinama versija, buvusi iki prasidedant redagavimų karui. --Homo ergaster (aptarimas) 18:28, 1 rugpjūčio 2018 (EEST)[atsakyti]
Na, Jūs nesilaikote puslapyje "https://lt.wikipedia.org/wiki/Vikipedija:Puslapi%C5%B3_apsaugos_taisykl%C4%97s" nurodytų principų: 1) "Trumpi visiško užrakinimo periodai yra naudojami tik retais atvejais" (tai 32 dienos vargiai patenka į sąvoką "trumpai"), 2) "administratoriai paprastai užrakina straipsnį palikdami naujausią versiją, išskyrus atvejus, kai naujausia versija akivaizdžiai pažeidžia Vikipedijos turinio politiką (žiūrėti Kas yra Vikipedija? ir Kas nėra Vikipedija), pavyzdžiui, vandalizmo atveju, kai pažeidžiamos autorinės teisės, kai šmeižiamas gyvas žmogus", - šiuo atveju a) būtent paliktoji versija šmeižikiška, nes Jūs pats pripažinote, jog kai kurių teiginių Hugo.arg nurodyti šaltiniai nepatvirtina, b) užrakinote ne ketverius metus buvusiąją neliestą ar naujausią versiją, o atstatėte 11 dienų senumo versiją, kuri buvo ne mechaniškai atšaukta, o ir redaguota atsižvelgiant į racionalias Hugo.arg pastabas, t. y. išimtas straipsnių sąrašas bibliografijoje kaip galimai per ilgas, pakeistas baigtos vidurinės mokyklos pavadinimas į oficialų naują. Maža to, "užrakinimų" apibūdinime nurodoma, kad "Puslapiuose, kuriuose vyksta redagavimų karas, laikinas visiškas puslapio užrakinimas gali priversti konflikto puses aptarti savo keitimus puslapio aptarime, kuriame gali būti pasiektas konsensusas", - mes, kaip Jūs ir siūlėte, pateikėme straipsnio aptarime argumentus, dalį jų palaikėte Jūs pats ir kitas su LKMA nesusijęs vartotojas Martynas Patasius, taip pat pasiūlėme, kad Hugo.arg ar kas kitas pageidaujantis sukurtų biogramos skyrelį "Kontroversijos" su alternatyviomis nuomonėmis ir korektiškomis nuorodomis į šaltinius. Kadangi Jūs užrakinote vienintelio (!) asmeniškai angažuoto keitėjo versiją, tai jam leistis į diskusiją, siūlyti korektiškesnius pakeitimus nėra jokio motyvo. Būtų įdomu, kaip įsivaizduojate tolesnę įvykių eigą ir konsensuą dėl šio straipsnio? Kat akademija 21:07, 2018 rugpjūčio 1
Tai, kad apie trumpus visiško užrakinimo periodus kalbama skiltyje "vandalizmas". Šiuo atveju kilo redagavimo karas. Dėl "šmeižikiškumo" nereikia perdėti. Be to, kad ir kokią versiją užrakintume, tai nieko nekeičia: šablone juk aiškiai nurodoma "Užrakinimas dar nereiškia dabartinės versijos pripažinimo." Na, o norint įtraukti į diskusiją Hugo.arg, prašyčiau rašyti jo naudotojo aptarime. Tiesa, prisiminus Jūsų asmeniškumus, pernelyg nestebina, kad naudotojas diskutuoti nenusiteikęs. --Homo ergaster (aptarimas) 21:24, 1 rugpjūčio 2018 (EEST)[atsakyti]

Raudonos nuorodos

Sveiki! Kokia būtų Vikipedija:Pavyzdiniai straipsniai/Kandidatai jūsų nuomonė dėl raudonų nuorodų ir atitinkamo skydelio prie str. Slavų prokalbė? --Ed1974LT (aptarimas) 04:19, 1 rugpjūčio 2018 (EEST)[atsakyti]