Silent Hill: Downpour

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Silent Hill: Downpour
Kūrėjas Vatra Games
Leidėjas Konami
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data {{{išleidimo data}}}
Žanras (-ai) Psichologinis, siaubo
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ACB: MA15+
BBFC: 15
ESRB: M
OFLC: R16
PEGI: 18
Platforma PlayStation 3, Xbox 360
Versija {{{versija}}}
Variklis Unreal Engine 3
Platinimas Optinis diskas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Silent Hill serija
www.konami.com/games/sh

Silent Hill: Downpourpsichologinio siaubo žanro kompiuterinis žaidimas, sukurtas bendrovės „Vatra Games“ ir išleistas „Konami“; tai aštuntoji Silent Hill serijos dalis. Žaidimas skirtas PlayStation 3 ir Xbox 360 žaidimų konsolėms. Šiaurės Amerikos rinkoje pasirodė 2012 m. kovo 13 d., Europos – kovo 30 d., Australijos – balandžio 5 d. Žaidimas naudoja trimatę grafiką.

Apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidimo veikėjas vardu Merfis Pendeltonas (Murphy Pendleton). Merfis kelerius metus buvo įkalintas Ryall valstybiniuose pataisos namuose už policijos kreiserio vagystę. Siekdamas keršto dėl šio įvykio, Merfis įtikina kalėjimo prižiūrėtoją Syvilą (George Sewell) leisti jam dušo kambaryje slapta susitikti su izoliuotu kaliniu Patrikru Neipjeru (Patrick Napier). Priminęs Patrikui, kad jie buvo kaimynai, Merfis žiauriai jį sumuša ir nužudo.

Po šio incidento Merfis pervežamas į kitą kalėjimą, tačiau netikėtai įvyksta avarija ir kalinių vagonas sudūžta netoli esančio Tyliosios kalvos miestelio. Gyvi lieka tik Merfis ir pareigūnė Ana Kaningem (Anne Cunningham). Atsipeikėjęs Merfis nusprendžia bėgti. Jam sprunkant Kaningem bando jį sulaikyti, tačiau paslysta ir nukrenta į bedugnę. Merfis atkeliauja į pragaištingąjį miestelį, kuriame prasideda košmarai, apie kuriuos jis net nesapnavo.