Sacha Baron Cohen

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Sacha Baron Cohen
Tikras vardas Sacha Noam Baron Cohen
Gimė 1971 m. spalio 13 d. (52 metai) Hamersmitas, Londonas, Anglija
Šalis Jungtinė Karalystė Jungtinė Karalystė
Išsilavinimas Kembridžo universitetas (BA)
Sutuoktinis Isla Fisher ​(nuo 2010)​[1]
Vaikai 3
Aktyvumo metai 1995–dabar
Užsiėmimas aktorius · humoristas · televizijos laidų vedėjas
Žymesni vaidmenys
Boratas („Boratas“)
Bruno („Bruno“)
Ali G. („Ali G. parlamente“)
Apdovanojimai
1 Auksinis gaublys – geriausias aktorius
2 BAFTA apdovanojimai
2 MTV kino apdovanojimai

Sacha Noam Baron Cohen (g. 1971 m. spalio 13 d. Londone, Anglija) – žydų kilmės britų aktorius, humoristas, Oskarui nominuotas scenarijų autorius ir filmų įgarsintojas, visame pasaulyje išgarsėjęs savo sukurtais prieštaringais personažais – Kazachstano žurnalistu Boratu, netradicinės orientacijos Austrijos dizaineriu Brunu, reperiu Ali G bei admirolu generolu Aladinu. Aktorius yra pareiškęs, kad daugiau jų nebevaidins, nes jie tapo pernelyg atpažįstamais, todėl toliau jais persirengus filmuotis „mockumentary“ žanro filmuose yra per daug sudėtinga.

S. B. Cohen yra baigęs Kembridžo universitetą, laimėjęs nemažai prestižinių apdovanojimų (Auksinį gaublį, du BAFTA ir kt.) ir vedęs iš Australijos kilusią aktorę Isla Fisher. Jiedu augina 3 vaikus: dukras Olive (g. 2007 m.) bei Elula Lottie Mirriam (g. 2010 m.) ir sūnų Montgomery Moses Brian (g. 2015 m.). Aktorius turi ir lietuviškų šaknų – jo prosenelis gimęs Kaune.

2010 m. buvo paskelbta, kad S. B. Cohen vaidins dainininką Freddie Mercury grupės „Queen“ biografiniame filme „Mercury“,[2] tačiau 2013 m. liepą aktoriaus ir filmo kūrėjų keliai išsiskyrė dėl kūrybinių nesutarimų.[3]

Filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Isla Fisher and Sacha Baron Cohen finally wed“. News.com.au. 2010-03-22. Suarchyvuotas originalas 2010-03-24. Nuoroda tikrinta 2010-07-31.
  2. www.music.lt “Borato” aktorius S. B. Cohen vaidins Freddie Mercury
  3. www.theguardian.com Sacha Baron Cohen quits Freddie Mercury film