Rusnė Mataitytė

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Rusnė Mataitytė (g. 1962 m. rugsėjo 7 d. Vilniuje) – Lietuvos smuikininkė, tarptautinių konkursų laureatė, pedagogė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tėvai Povilas Mataitis ir Dalia Mataitienė. 1986 m. baigė Maskvos Piotro Čaikovskio konservatoriją, 1988 m. jos asistentūrą stažuotę pas I. Bezrodną.

19881990 m. dėstė Čiurlionio meno mokykloje. 19901993 m. Getingeno (Vokietija) simfoninio ir kamerinio orkestro koncertmeisterė bei kamerinio orkestro solistė. Nuo 2005 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir nuo 2006 m. Čiurlionio menų mokyklos dėstytoja.

Koncertuoja solo ir su kameriniais ansambliais, orkestrais, „Gaidos“ ansamblio narė. Su pianiste M. J. Cimerman nuo 1997 m. rengė „Kaskados“ muzikos festivalį Kaselyje (Vokietija). Koncertavo Lietuvoje ir kitose Europos šalyse, JAV (2002 m. – „Carnegie Hall“, Niujorke), dalyvavo festivaliuose. Griežia klasikų ir šiuolaikinių kompozitorių kūrinius. Kompozitoriai Osvaldas Balakauskas ir Algirdas Martinaitis dedikavo jai koncertus smuikui.[1]

Įvertinimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Irena VanagienėRusnė Mataitytė. Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. XIV (Magdalena-México). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2008. 417 psl.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]