Piotras Voronovas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Piotras Voronovas
Biografija
Gimė1979 m. birželio 17 d. (44 metai)
Leningradas, Rusijos TFSR
Veiklasmuikininkas, fotografas, aranžuotojas
Instrumentaismuikas, klavišiniai
Svetainėpeter-v.ru

Piotras Voronovas (rus. Пётр Воронов; 1979 m. birželio 17 d. Leningradas, Rusijos TFSR) – rusų smuikininkas ir aranžuotojas, buvęs „Otto Dix“ grupės muzikantas, profesionalus fotografas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Muzikuoti pradėjo būdamas 5 metų. Būdamas šešerių pradėjo mokytis groti smuiku. Raudonu diplomu baigė Sankt Peterburgo konservatoriją, dirbo įvairiuose akademiniuose orkestruose ir nedideliuose Rusijos ir Europos kolektyvuose, daug gastroliavo, tarp jų ir Pietų bei Šiaurės Amerikoje. Koncertavo kaip solistas, dalyvavo roko ir džiazo projektuose, rašė įvairių stilių muziką. 1994 m. pradėjo domėtis elektronine muzika. Baigęs konservatoriją, vis daugiau laiko skyrė savo muzikai, ieškojo naujų smuiko skambesio galimybių ir šiuolaikiškos kompozicijos technikų, kurių pagrindas skaitmeninės technologijos. 2007 m. pirmą kartą susipažino su grupe „Otto Dix“.

Grupei reikėjo aranžuotojo, kuris groja „akademiniu“ stiliumi. Tokiu būdu P. Voronovas įnešė pirmąjį savo indėlį į grupės kūrybą. Buvo priimtas sprendimas priimti Piotrą, kaip sesijinį muzikantą, dviem bendriems koncertams. Eksperimentas buvo toks sėkmingas, kad bėgant laikui Piotras tapo pilnaverčiu grupės „Otto Dix“ muzikantu.

2013 m. balandį paliko grupę.

2014 m. dalyvavo grupės „DreamVeil“ albumo įrašyme, atlikdamas instrumentinę kompoziciją „Mergelė“ (rus. Дева).

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]