Magnusson

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio NORDIA)
Magnusson ir partneriai
Biurai Vilnius, Kaunas
Įkurta 1998 m.
Vadovaujanti partnerė Ligita Ramanauskaitė
Sritis Komercinė teisė
Darbuotojai Daugiau nei 30
Partneriai Ligita Ramanauskaitė
Evaldas Rapolas

Marius Endzinas

Dalia Stakvilevičiūtė

Svetainė www.magnussonlaw.com Archyvuota kopija 2017-06-06 iš Wayback Machine projekto.

MAGNUSSON - Baltijos jūros regiono advokatų kontorų grupė. MAGNUSSON teisines paslaugas teikia 12-oje skirtingų pasaulio valstybių, kuriose iš viso veikia 15 kontoros biurų, komandoje dirba daugiau ne 200 teisininkų. Biurai veikia tokiuose miestuose kaip Stokholmas (Švedija), Kopenhaga (Danija), Helsinkis (Suomija), Talinas (Estija), Ryga (Latvija), Vilnius (Lietuva), [1][2] Kaunas (Lietuva). Kontora minima tarptautiniuose teisės žinynuose The Legal 500[3], Chambers & Partners Archyvuota kopija 2017-08-17 iš Wayback Machine projekto. ir kt.).

Magnusson ir partneriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Magnusson ir partneriai“ – verslo teisės advokatų profesinė bendrija Lietuvoje. Pagrindinės veiklos kryptys – komercinė teisė, ginčų sprendimas, arbitražas ir baudžiamoji teisė.

Vadovaujanti partnerė – advokatė Ligita Ramanauskaitė.

Partneriai – Evaldas Rapolas, Marius Endzinas, Ligita Ramanauskaitė, Dalia Stakvilevičiūtė. Biurai veikia Vilniuje ir Kaune.

Magnusson ir partneriai dirba daugiau kaip 30 teisininkų bei personalo darbuotojų.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1998 m. buvo įsteigta advokatų kontora „Baublys ir partneriai" (steigėjas – advokatas Gediminas Baublys).

2003 m. Maskvoje veiklą pradėjo advokatų kontoros skyrius (teisininkas Sergejus Jevtišinas).

2004 m. advokatų kontora "Baublys ir partneriai" išgarsėjo Lietuvos konstitucinio proceso teisės bylos metu. Žymiausias advokatų kontoros klientas politikas – apkaltos tvarka iš pareigų atstatydintasis Lietuvos Respublikos Prezidentas Rolandas Paksas. „Paksgeito“ metu kontoros advokatai atstovavo LR Konstituciniame Teisme[4], pagarsėjo vaizdingais palyginimais (įrodinėdami, kad nagrinėti Prezidentui inkriminuojamo veiksmo esą nėra pagrindo, nes kaltinimo formuluotė – „sąmoningai leido suprasti" – apskritai neapibūdina veiksmo): "Jeigu atstovas atėjo su raudonais pusbačiais, tai jis man sąmoningai leido suprasti, kad atėjo ne su baltais pusbačiais. Tačiau ar jis dėl to kaltas?" Taip pat: "Jeigu asilas atėjo į kaimą su raudonais pusbačiais, tai ar tikrai visas kaimas dėl to kaltas?"[5]a (žr. Rolando Pakso apkalta.)

2006 m. advokatų kontora „Baublys ir partneriai“ apsijungė su Skandinavijos komercinės teisės kompanija NORDIA ir tapo advokatų profesine bendrija „Nordia Baublys & Partners". Pagrindinės veiklos kryptys – Arbitražo teisė, Bendrovių teisė, Mokesčių teisė ir Teisminiai ginčai. „NORDIA“ komercinės teisės specialistai dirbo su Skandinavijos verslo atstovais, teikia paslaugas bankams, draudimo kompanijoms, žiniasklaidos ir pramogų įmonėms, gamykloms, prekybos įmonėms, nekilnojamojo turto investuotojams, garsiems sportininkams bei menininkams.

„Nordia Baublys & Partners“ teisininkai koordinavo jungtinės veiklos partnerių veiksmus siekiant laimėti ir laimint daugiau nei 113 mln. litų vertės statybos ir rekonstrukcijos darbų konkursą. „Nordia Baublys & Partners“ advokatams vieniems pirmųjų Lietuvoje pavyko teismine tvarka įrodyti akcininkų atsakomybę už jų tyčinius nesąžiningus veiksmus valdant įmonę (š įmonės akcininkų buvo priteista 1,2 mln. litų nuostoliams atlyginti). Taip pat Lietuvos apeliaciniame teisme ir Lietuvos Aukščiausiajame Teisme sėkmingai atstovavo Kipre registruotai įmonei, pripažįstant ir leidžiant vykdyti Londono tarptautinio arbitražo teismo (LCIA) arbitrų sprendimą Lietuvoje (arbitražo sprendimu iš Kaliningrado srities yra priteista apie 23 mln. JAV dolerių suma).

2011-2013 m. "Nordia Baublys & Partners“ atstovavo Kauno miesto savivaldybę įgyvendinant statybos rangos sutartį dėl Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje statybos darbų atlikimo ("Žalgirio arena"), vykdė projekto teisinę priežiūrą.

2013 m. "Nordia Baublys & Partners" tapo tarptautinio tinklo MAGNUSSON dalimi.

2015 m. MAGNUSSON atidarė padalinį Honkonge. Tuo metu buvo vienintelė advokatų kontora, turinti skyrius Lietuvoje ir Kinijoje. [6]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Ranked firms: Magnusson Vilnius Archyvuota kopija 2017-08-17 iš Wayback Machine projekto. (The Legal 500)
  2. Magnusson Firm Profile: Vilnius Archyvuota kopija 2017-08-03 iš Wayback Machine projekto. (Chambers & Partners Archyvuota kopija 2017-08-17 iš Wayback Machine projekto.)
  3. The Legal 500 (MAGNUSSON is mentioned in most legal reference works around the world; Legal500, Chambers&Partners. They report independent reviews of lawyers and law firms based on client assessments. Legal 500 ranking: Construction Law, Company and Commercial Law, Dispute Resolution Environmental Law, Insurance Law, Intellectual Property Law and Media, Intellectual Property Law, Insolvency Law Companies, Mergers and Acquisitions Legal Market Overview Real Estate and Construction)
  4. KT išvada Archyvuota kopija 2017-08-17 iš Wayback Machine projekto. // Paksgeitas, 2004-03-31
  5. „R. Pakso advokatas: jei asilas su raudonais pusbačiais atėjo į kaimą, ar kaimas dėl to kaltas? “ 2004.03.18 17:00
  6. Magnuson žengia į Kiniją

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]