Kapitonas Amerika: Žiemos karys

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Kapitonas Amerika: Žiemos karys

PavadinimasCaptain America: The Winter Soldier
Kilmės šalis JAV
RežisieriusAnthony Russo ir Joseph Russo
Prodiuseris (-iai)Kevin Feige
Scenaristas (-ai)Christopher Markus ir Stephen McFeely
KompozitoriusHenry Jackman
VaidinaChris Evans
Scarlett Johansson
Sebastian Stan
Anthony Mackie
Cobie Smulders
Frank Grillo
Emily VanCamp
Hayley Atwell
Robert Redford
Samuel L. Jackson
Metai2014
ŽanrasMokslinė fantastika
Nuotykių
Veiksmo
Trukmė136 min.[1]
Kalbaanglų
PlatintojasThe Walt Disney Company
Biudžetas170–177 mln. JAV dol.[2]
Pajamos714,4 mln. JAV dol.
IMDb įrašas

Kapitonas Amerika: Žiemos karys (angl. Captain America: The Winter Soldier) – 2014 m. JAV mokslinės fantastikos filmas, sukurtas pagal „Marvelkomiksų personažą Kapitoną Amerika. Tai filmo „Kapitonas Amerika: Pirmasis keršytojas“ (2011 m.) tęsinys ir devintasis „Marvel Cinematic Universe“ (MCU) filmas. Filmą režisavo Anthony Russo ir Joe Russo. Chris Evans vaidina Kapitoną Amerika kartu su Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp, Hayley Atwell, Robert Redford ir Samuel L. Jackson. Filme Kapitonas Amerika suvienija jėgas su Juodąja našle ir Sakalu, kad atskleistų sąmokslą šnipinėjimo agentūroje S.K.Y.D.A.S. ir susidurtų su paslaptingu žudiku, žinomu kaip Žiemos karys.

Filmas sulaukė kritikų ir komercinės sėkmės, buvo giriamas už vaidybą ir veiksmo scenas, visame pasaulyje uždirbo daugiau nei 714 mln. dolerių ir tapo septintu pagal pelningumą 2014 m. filmu. Filmo tęsinys „Kapitonas Amerika: Pilietinis karas“ buvo išleistas 2016 m.

Vaidmenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Captain America: The Winter Soldier (2014)“. British Board of Film Classification. Suarchyvuota iš originalo March 28, 2014. Nuoroda tikrinta March 13, 2014.
  2. 2014 Feature Film Study (PDF) (Report). FilmL.A. Inc. p. 17. Suarchyvuota (PDF) iš originalo November 12, 2017. Nuoroda tikrinta November 11, 2017.