Jonavos Europa

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Jonavos Europa – Jonavos rajono dalis, apimanti vietos gyvenvietes su Europos sostinių ir valstybių pavadinimais (Paryžius, Londonas, Šveicarija ir Venecija)[1]. Taip pat Jonavos krašto muziejaus Turizmo informacijos centro maršrutas. Ekskursija suaugusiems ir vyresnių klasių moksleiviams (pvz., autobusu, trukmė – 3 valandos)[2]. Gegužės 1 d. (Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą dieną) jonaviečiai pažymėjo europietiškus pavadinimus turinčiuose Jonavos rajono kaimuose. Įvairias akcijas ir ekskursijas čia organizavo Jonavos kūno kultūros ir sporto centras, sveikatos stiprinimo klubas „Šaltinėlis" bei Jonavos krašto muziejus. Žygiuose po Jonavos „Europą“ dalyvauja dviratininkai, pėstieji ir orientacinio sporto mėgėjai. Viena iš didžiausių rengiamų akcijų – dviračių žygis Jonava-Paryžius-Londonas-Šveicarija (kiekviename šių kaimų dalyviai pasodino po ąžuoliuką, o į Jonavą iš minėtų kaimų parvežė žemės Europos medžio sodinimui)[3]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Paulikaitė G. Jonavos Europa: (Interviu su Jonavos krašto muziejaus direktore Regina Karaliūniene apie rajono turizmo plėtrą) // Kontrastai.- 2008 m/ vasario 26.
  2. Jonavos r. sav. informacija[neveikianti nuoroda]
  3. Jonaviečiai įstojimą į ES pažymės Paryžiuje, Londone ir Šveicarijoje[neveikianti nuoroda] (Europos informacijos centro žinios)