Įvėrinys

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.


Įvėrinys (angl. body piercing jewellery) – kūno vėrybos (angl. body piercing) papuošalas, dirbinys, įveriamas į kūne pradurtą ar prapjautą angą. Įvėriniai paprastai gaminami specialiai tokiam naudojimui.

Įvairovė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Europoje tradiciniai įvėriniai yra auskarai, nešiojami ausų speneliuose pradurtose skylutėse. Kūno vėrybos madai ėmus plisti imta kurti ir gaminti daug įvairių įvėrinių. Dabar gerai žinomi tokie įvėriniai, kaip hanteliukas (angl. barbell), karolinis žiedas (angl. captive bead ring), labretės kaištis (angl. labret stud), bambažiedis (angl. navel rings), antspenis (angl. nipple shield), įvorė (angl. plug) ir kiti.

Medžiagos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis – Įvėrinių medžiagos.

Įvėriniams naudojamos įvairios medžiagos. Pradžioje tai buvo tradiciniai auksas ir sidabras, o dabar tai ir chirurginis plienas, titanas, niobis, stiklas, keletas rūšių plastikų (teflonas, tygonas, bioplastas, nailonas), mediena, ragas, gintaras, akmuo, bambukas, silikono plastikai, fosiliniai kaulai ir dantys, net porcelianas. Dėl didelės medžiagų įvairovės įvėriniai gali būti labai įvairūs.