NORD/LB

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Centrinė banko būstinė Hanoveryje

NORD/LB (abrev. Norddeutsche Landesbank – Girozentrale) – Vokietijos bankas. NORD/LB tinklas apima visą Skandinaviją (išskyrus Daniją), Baltijos valstybes ir Lenkiją, sparčiai plečiasi augančiame Šiaurės Rytų Europos regione. NORD/LB yra didžiausias Šiaurės Vokietijos bankas, valdantis daugiau nei 211 mlrd. eurų turtą, veikia kaip žemių bankas trijose Vokietijos federalinėse žemėse – Žemutinėje Saksonijoje, Saksonijoje-Anhalte, Maklenburge – Vakarų Pomeranijoje; yra 80-ies taupomųjų kasų bankas yra skolos vertybinių popierių rinkos lyderis. Specializuojasi investicinėje bei asmeninėje bankininkystėje, žemės ūkio ir nekilnojamo turto bankininkystėje, laivybos ir orlaivių statybos projektų finansavime.

NORD/LB yra atstovaujamas visuose svarbiausiuose pasaulio finansų ir prekybos centruose, bendradarbiauja su 1500 korespondentinių bankų visame pasaulyje.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1998 m. Vilniuje buvo įkurta NORD/LB atstovybė, kuri po 1 metų tapo skyriumi. 1999 m. buvo atidarytas skyrius Stokholme, Švedijoje, o 2000 m. NORD/LB įsigijo Pirma Banka Rygoje. Tais pačiais metais buvo atidaryta atstovybė Taline, Estijoje.

2001 m. bankui tapus MHB Mitteleuropäische Handelsbank Frankfurte prie Maino akcininku, buvo įsteigta dukterinė įmonė Varšuvoje, taip pat buvo atidaryta atstovybė Helsinkyje, Suomijoje, kuri vėliau tapo skyriumi. 2002 m. NORD/LB įsigijo Lietuvos žemės ūkio banką Vilniuje, Lietuvoje. 2002 m. pabaigoje buvo atidaryta atstovybė Osle, Norvegijoje.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Koncerno dukterinės bendrovės: