Jennifer Connelly

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Jennifer Connelly
2010 m.
Tikras vardas Jennifer Lynn Connelly
Gimė 1970 m. gruodžio 12 d. (53 metai)
Kairas, JAV
Šalis JAV
Išsilavinimas Jeilio universitetas
Stanfordo universitetas
Sutuoktinis Paul Bettany
Vaikai 3
Aktyvumo metai 1982–
Užsiėmimas aktorė
Žymesni vaidmenys
Alicija
Nuostabus protas“ (2002 m.)
Apdovanojimai
Oskaras už geriausią antrojo plano vaidmenį (2002 m.)

Dženifer Koneli (angl. Jennifer Connelly, g. 1970 m. gruodžio 12 d.) – amerikiečių aktorė ir modelis. Karjerą pradėjusi vaikystėje, vėliau ji sėkmingai perėjo prie suaugusiųjų vaidmenų, o 2002 m., 74-osios Oskarų teikimo ceremonijos metu, pelnė Oskarą už geriausią moters antrojo plano vaidmenį filme „Nuostabus protas“.

2005 m. Koneli tapo „Amnesty International“ ambasadore. Ji taip pat yra buvusi kompanijų „Balenciaga“, „Luis Vuiton“, „Revlon“ reklaminiu veidu, o žurnalai „Time“, „Vanity Fair“ ir laikraštis „Los Angeles Times“ ne kartą įtraukė ją į gražiausių pasaulio moterų sąrašus.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Ankstyva jaunystė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dženifer Koneli[1][2] gimė Kaire, Niujorko valstijoje, Katskilo kalnuose, kaip vienintelis antikvariato pardavėjos Ilene ir drabužių gamintojo Gerardo Karlo Connelly vaikas[3]. Ji turi vyresnę seserį iš ankstesnės tėvo santuokos[4][5]. Jos tėvas buvo airių ir norvegų kilmės katalikas[6][7], o motina buvo žydė[8][9][10] Koneli protėviai iš motinos pusės buvo žydų emigrantai iš Lenkijos ir Rusijos[11][6]. Dženifer daugiausia augo Bruklino aukštumose, netoli Bruklino tilto, kur lankė privačią „Saint Ann‘s“ meno mokyklą „Saint Ann’s“[6]. 1976 m. jos tėvas susirgo astma, todėl šeima, norėdama išvengti miesto smogo, persikėlė į Vudstoką, Niujorko valstijoje.[4]. Po ketverių metų šeima grįžo į Bruklino aukštumas, o Dženifer vėl lankė Saint Ann’s mokyklą[1].

Baigusi vidurinę mokyklą, Koneli išvyko į Jeilio universitetą studijuoti anglų literatūros. Ji apibūdino save kaip sąžiningą studentę, kuriai „nelabai rūpėjo socialinis gyvenimas, miegas ar maistas. Buvau tikrai rimta ir beveik visą laiką, kai nebuvau paskaitose, praleisdavau teisės mokyklos bibliotekoje, kuri dirba 24 valandas per parą“.[12]. Po dvejų metų Jeilio universitete Koneli persikėlė į Stanfordo universitetą studijuoti dramos[13]. Tėvų paskatinta tęsti karjerą kine[5], Connelly paliko koledžą ir tais pačiais metais grįžo į kino pramonę[14].

Karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1980–1985: modelio karjera ir pirmi vaidmenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2005 m.

Kai Koneli buvo dešimt metų, jos tėvo draugas reklamos vadybininkas pasiūlė šiai dalyvauti modelio atrankoje. Tėvai nusiuntė jos nuotrauką į „Ford Model Agency“, kuri netrukus įtraukė ją į savo sąrašą. Dženifer pradėjo dirbti modeliu spausdintinėms reklamoms, o paskui perėjo prie televizijos reklamų[5]. 1986 m. interviu laikraščiui „The Guardian“ ji atskleidė, kad, šiek tiek padirbėjusi modeliu, nesiekė tapti aktore. 1986 ir 1988 m. ji pasirodė ant kelių amerikiečių paauglių žurnalo „Seventeen“ numerių viršelių[15][16][17][18]. 1986 m. gruodį Dženifer įrašė dvi popmuzikos dainas Japonijos rinkai, nors nemokėjo šios kalbos.[19].

Kai motina ėmė ją vesti į aktorių atrankas, vienuolikmetė Dženifer greitai buvo atrinkta antraplaniam šokėjos ir aktorės Deboros Gelly vaidmeniui Sergio Leone epopėjoje „Kartą Amerikoje“. Juosta buvo filmuojama 1982–1983 m., o į ekranus išleista 1984 m.[6] Per atranką Dženifer pasirodymas ir jos nosies panašumas į Elizabeth McGovern, kuri vaidino suaugusią heroję, įtikino režisierių ją pasirinkti vaidmeniui[3][20].

Pirmasis pagrindinis Dženifer vaidmuo buvo 1985 m. kito italų režisieriaus Dario Argento filme „Fenomenas“. Filme ji vaidina merginą, kuri psichiškai bendrauja su vabzdžiais, kad galėtų persekioti Šveicarijos mokyklos, į kurią įstojo, mokinių žudiką[21]. Filmavimo metu ją užpuolė šimpanzė ir vos nenukando piršto[22][23].

Dar vieną pagrindinį vaidmenį Koneli atliko tais pačiais metais pasirodžiusiame filme „Septynios minutės rojuje“[24].

1986–1999: meinstrymo filmai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2009 m.

Koneli sulaukė tarptautinio pripažinimo 1986 m. pasirodžius Jim Henson fantastiniam filmui „Labirintas“ su David Bowie, kuriame ji suvaidino paauglę, siekiančią išgelbėti brolį iš goblinų pasaulio. Nors filmas nebuvo pelningas[25], vėliau tapo kultine klasika[26]. Vis tik laikraštis „The New York Times“, pažymėdamas Dženifer atliekamo vaidmens svarbą, neigiamai įvertino jos vaidybą: „Dženifer Koneli, kaip Sara, deja, nuvylė. … Ji atrodo teisingai, bet jai trūksta įtikinamumo ir atrodo, kad ji skaito surepetuotas eilutes, kurios deklamuojamos be tikėjimo savo tikslu ar tikro poreikio jį pasiekti“[27]. 1988 m. Dženifer įkūnijo baleto studente italų filme „Etoile“, kuris buvo išleistas 1989 m.[28], ir suvaidino koledžo studentę Gabby Michael Hofmano filme „Kai kurios merginos“[29].

1990 m. Dennis Hopper režisavo filmą „Žaidimas su ugnimi“, kuriame Koneli vaidino šantažuojamą moterį Gloriją Harper[30]. Filmas patyrė nesėkmę, tačiau jos vaidyba sulaukė pagyrų, taip pat aptarimų centre atsidūrė scena, kurioje ji pirmą kartą apsinuogino. Tais pačiais metais režisierius Garry Marshall svarstė galimybę jai vaidinti Vivian Vard filme „Graži moteris“, tačiau galiausiai nusprendė, kad Dženifer per jauna šiam vaidmeniui[31].

Kitas Koneli filmas buvo 1991 m. romantinė komedija „Kaip padaryti karjerą“, kurioje jis vaidino kartu su Frank Whaley[32]. Vėliau tais pačiais metais pasirodė didelio biudžeto „Disney“ filmas „Žmogus–raketa“, tačiau be ženklesnio postūmio jos karjerai[33].

1994 m. pasirodė argentiniečių ir amerikiečių drama „Apie meilę ir šešėlius“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Antonio Banderasas. 1995 m. Koneli vaidino koledžo studentę režisieriaus John Singletono suvaidino filme „Aukštasis mokslas“[34]. 1996 m. ji pasirodė nepriklausomame filme „Tolimas uostas“, kur suvaidino Holivudo studijos darbuotoją, kuri rašo scenarijų, paremtą savo pačios traumomis[35].

1996 m. pasirodė kriminalinis filmas „Malholando uola“, kuris, nors ir patyrė finansinę nesėkmę[36], bet sulaukė dėmesio dėl erotinių scenų su Koneli ir John Malkovich[37]. Po šios juostos aktorė nusprendė imtis vaidmenų mažo biudžeto filmuose, pvz., „Išgalvotas Ebotų gyvenimas“, už kuriuos sulaukė kritikų pagyrų[38][39], bei fantastiniame filme „Tamsusis miestas“.

2000–2003: pasaulinis pripažinimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2000 m. Koneli nusifilmavo Ed Harris biografiniame filme „Polokas“, kuriame suvaidino pagrindinio herojaus meilužę Ruth[40], bei kanalo „Fox“ draminiame seriale „The Street“[41].

Ruošdamasi vaidmeniui Daren Aronofsky filme „Rekviem svajonei“ Koneli išsinuomojo butą name, kuriame gyveno jos herojė, izoliavosi, tapė ir bandė kurti drabužius, kaip tai darė jos personažas, taip pat lankė priklausomų asmenų grupių susirinkimus. Filmo aktoriai vėliau sulaukė kritikų liaupsių už fizinės ir psichinės degradacijos vaizdavimą[42].

Tais pačiais 2000 m. Koneli pasirodė filme „Mirusiųjų pažadinimas“, sukurtame pagal to paties pavadinimo 1986 m. romaną, ir suvaidino Sarą Viljams, aktyvistę, žuvusią nuo automobilyje padėtos bombos Mineapolyje[43]. Iš pradžių režisierius Keith Gordonas nenorėjo skirti Dženifer šio vaidmens, nes nelaikė jos rimta aktore. Koneli agentė Risa Shapiro įtikino jį pažiūrėti Dženifer pasirodymą filme „Tolimas uostas“. Vėliau Gordonas sakė: „Net jos žvilgsnis buvo subtilus ir gilus, todėl ji perteikė daugiau santykių, nei galėjau tikėtis“[20].

2001 m. ekranuose pasirodė Ron Howard biografinė drama „Nuostabus protas“, kuriame su Koneli kartu vaidino ir Russell Crowe. Juosta uždirbo daugiau kaip 313 mln. JAV dolerių ir pelnė aktorei Oskaro, BAFTA ir kitus svarbiausius kino industrijos apdovanojimus. 2003 m. Koneli nusifilmavo fantastiniame filme „Halkas“[44] ir dramoje „Smėlio ir rūko namai“ [45].

2004–2009: pertrauka ir sugrįžimas į kiną[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Po 2 metų pertraukos, Koneli grįžo į ekranus 2005 m. vaidmeniu psichologiniame trileryje „Tamsus vanduo“, kuris yra to paties pavadinimo japonų filmo perdirbinys.

2006 m. Koneli pasirodė dvejuose filmuose, kurie buvo nominuoti Oskarui įvairiose kategorijose: dramoje „Maži vaikai“ su Kate Winslet ir trileryje „Kruvini deimantai“ su Leonardo DiCaprio. Po jų sekė „Lemtingasis kelias“ (2007 m.), kuriame Dženifer vaidina moterį, per avariją netekusią sūnaus ir kurios vyras (akt. Joaquin Phoenix) bando išsiaiškint įvykio aplinkybes. Aktorės teigimu, filme suvaidintas personažas pasirodė sunkesnis nei bet kuris ankstesnis jos vaidmuo[46].

2008 m. Koneli ir Keanu Reeves vaidino fantastinėje dramoje „Diena, kai sustojo Žemė“, o po metų – komedijoje su Jennifer AnistonJis ne tau“. Tais pačiais metais ji suvaidino Charles Darwin žmoną Emą filme „Sukūrimas“, kurį režisavo jos vyras Paul Bettany.

2010–dabar[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2012 m.

2010 m. Koneli vaidino psichisškai nestabilią moterį filme „Virdžinija“ ir šis vaidmuo buvo įvardintas kaip vienas stipriausių jos paskutiniųjų metų darbų[47].

2014 m. ji vėl ekrane vaidino Russell Crowe žmoną, bibliniame filme „Nojaus laivas“.

2022 m. pasirodė dar vienas didelio biudžeto filmas „Asai 2“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Tom Cruise[48][49].

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmuojant „Žmogų–raketą“, Dženifer susipažino su aktoriumi Billy Campbell. Jie susižadėjo, tačiau 1996 m., po penkerių metų draugystės, išsiskyrė[50]. Vėliau ji susitikinėjo su fotografu David Dugan, su kuriuo 1997 m. susilaukė sūnaus[51][52].

2003 m. sausio 1 d. Škotijoje Dženifer ištekėjo už aktoriaus ir režisieriaus Paul Bettany, su kuriuo susipažino filmuojant „Nuostabųjį protą[53]. Jie turi sūnų (g. 2003 m.) ir dukterį (g. 2011 m.)[54][55].

Filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Filmai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2014 m.
2016 m.
2016 m.
2019 m.
Metai Originalus pavadinimas Lietuviškas pavadinimas Vaidmuo Pastabos
1984 Once Upon a Time in America Kartą Amerikoje jauna Deborah Gelly
1985 Phenomena Fenomenas Jennifer Corvino
Seven Minutes in Heaven Septynios minutės rojuje Natalie Becker
1986 Labyrinth Labirintas Sarah Williams
1988 Some Girls Kai kurios merginos Gabriella d’Arc
1989 Etoile Balerina Claire Hamilton / Natalie Horvath
1990 The Hot Spot Žaidimas su ugnimi Gloria Harper
1991 Career Opportunities Kaip padaryti karjerą Joséphine MacClellan
The Rocketeer Žmogus–raketa Jennifer Blake
1994 Of Love and Shadows Apie meilę ir šešėlius Irene
1995 Higher Learning Aukštasis mokslas Taryn
1996 Mulholland Falls Malholando uola Allison Pond
Far Harbor Tolimas uostas Ellie
1997 Inventing the Abbotts Išgalvotas Ebotų gyvenimas Eleanor Abbott
1998 Dark City Tamsus miestas Emma Murdoch / Anna
2000 Waking the Dead Mirusiųjų pažadinimas Sarah Williams
Requiem for a Dream Rekviem svajonei Marion Silver
Pollock Polokas Ruth Kligman
2001 A Beautiful Mind Nuostabus protas Alicia Nash
2003 Hulk Halkas Betty Ross
House of Sand and Fog Smėlio ir rūko namai Katherine Niccolo
2005 Dark Water Tamsus vanduo Dahlia Williams
2006 Little Children Maži vaikai Katherine Adamson
Blood Diamond Kruvinas deimantas Madeleine Bowen
2007 Reservation Road Lemtingasis kelias Grace Learner
2008 The Day the Earth Stood Still Diena kai sustojo Žemė Helen Benson
Inkheart Rašalo širdis Roxanne kamėja
2009 He’s Just Not That Into You Jis ne tau Janine Gunders
9 Devintasis 7
Creation Pradžia Emma Darwin
2010 Virginia Virdžinija Virginia
2011 The Dilemma Dilema Elizabeth
Salvation Boulevard Išsigelbėjimo bulvaras Gwen Vanderveer
2012 Stuck in Love Įstrigęs meilėje Erica
2014 Winter’s Tale Žiemos pasaka Virginia Gamely
Aloft Aloft Nana Kunning
Noah Nojaus laivas Naamah
Shelter Prieglobstis Hannah
2016 American Pastoral Amerikietiška pastoralė Dawn Dwyer
2017 Spider-Man: Homecoming Žmogus voras: grįžimas namo Karen / Suit Lady balsas
Only the Brave Tramdantys ugnį Amanda Marsh
2019 Alita: Battle Angel Alita: kovos angelas Dr. Chiren
2022 Top Gun: Maverick Asai 2 Penelope Benjamin
2023 Bad Behaviour Blogas elgesys Lucy

Televizija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Pavadinimas Vaidmuo Pastabos
1992 The Heart of Justice Emma Burgess TV filmas
2000–2001 The Street Catherine Miller pagrindinis vaidmuo, 12 epizodų
2020–2022 Snowpiercer Melanie Cavill pagrindinis vaidmuo
TBA Dark Matter Daniela Dessen pagrindinis vaidmuo

Vaizdo klipai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metai Daina Atlikėjas Vaidmuo
1983 Union of the Snake Duran Duran kulto narė
1984 The Seventh Stranger Duran Duran mergina prožektorių šviesoje
1987 Always with Me, Always with You Joe Satriani mergina
1992 I Drove All Night Roy Orbison jauna moteris
2007 Killers Kill, Dead Men Die Vanity Fair pranešėja

Pagrindiniai apdovanojimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 „Jennifer Connelly Biography“. Biography Channel. Suarchyvuotas originalas January 18, 2013. Nuoroda tikrinta 2011-08-16.
  2. Naoreen, Nuzhat (December 7, 2012). „Monitor“. Entertainment Weekly (1237). p. 26. Nuoroda tikrinta 2022-12-16.
  3. 3,0 3,1 „JENNIFER CONNELLY“. Interview (Interview). Interviewed by Aghdashloo, Shohreh. February 2004. pp. 107, 111. ASIN B0018A7KQI. Šablonas:UPC02. Nuoroda tikrinta December 16, 2022.
  4. 4,0 4,1 „JENNIFER CONNELLY“. Interview (Interview). Interviewed by Sischy, Ingrid. April 1, 2002. pp. 107–108, 112. Nuoroda tikrinta December 16, 2022.
  5. 5,0 5,1 5,2 Schneider, Karen S. (February 4, 2002). „Jennifer Connelly's love saves Russell Crowe in a Beautiful Mind—but her no. 1 guy is 4-year-old Kai“. People. pp. 73–74. ISSN 0093-7673. Suarchyvuotas originalas October 13, 2012. Nuoroda tikrinta September 1, 2009.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 „Inside The Actors Studio: Jennifer Connelly“. Inside The Actors Studio (Interview). Interviewed by Lipton, James. New York: Bravo. November 7, 2004.
  7. Van Meter, Jonathan (October 23, 2007). „Jennifer Connelly: Dark Victory“. Vogue. Nuoroda tikrinta 2018-05-26. „"I'm an Irish Jew," she says.“
  8. Cohn, Beverly (November 28, 2016). „Jennifer Connelly On "American Pastoral" & Being A Working Mom“. travelingboy.com. Nuoroda tikrinta May 26, 2018.
  9. Bloom, Nate (March 17, 2009). „A Pint of Guinness, A Cup of Manischevitz: Some Irish/Jewish Connections“. InterfaithFamily.com. Nuoroda tikrinta May 26, 2018.
  10. „Jews Making News: Connelly and Bialik“. Atlanta Jewish Times. August 20, 2013. Nuoroda tikrinta May 26, 2018.
  11. Dicker, Ron (July 3, 2005). „Jennifer Connelly feeling more at home in her career“. Hartford Courant. Nuoroda tikrinta December 16, 2022. „She jokes that she was raised with a double dose of guilt, having an Irish Catholic father and a Jewish mother who was schooled at a yeshiva in New Rochelle.“
  12. „Over-achiever – and proud of it“. The Daily Telegraph. July 11, 2005. ISSN 0307-1235. Suarchyvuota iš originalo January 10, 2022. Nuoroda tikrinta July 21, 2019.Šablonas:Cbignore
  13. „Jennifer Connelly biography“. Turner Classic Movies. 2009. Nuoroda tikrinta August 8, 2010.
  14. Laufenberg, Norbert B. (2005). Entertainment Celebrities. Trafford Publishing. ISBN 978-1-4120-5335-8. Nuoroda tikrinta April 17, 2011.
  15. „Cover“. Seventeen Magazine. April 1986. 714356-04.
  16. „Cover“. Seventeen Magazine. August 1986. 714356-08.
  17. „Cover“. Seventeen Magazine. April 1987. 714356-04.
  18. „Cover“. Seventeen Magazine. December 1988. 714357-12.
  19. Šablonas:Cite AV media notes
  20. 20,0 20,1 Testino, Mario (September 2002). „The Intriguing Miss Connelly“. Vanity Fair (505). pp. 318–325, 374–376. ISSN 0733-8899.
  21. Kenneth Muir, John (2007). Horror films of the 1980s. McFarland. p. 431. ISBN 978-0-7864-2821-2.
  22. Cozzi, Luigi; Patrizi, Federico; Tentori, Antonio (2003). Profondo rosso. Tutto sul film capolavoro di Dario Argento. Mondo Ignoto s.r.l., p. 165, ISBN 88-89084138
  23. Late Night with Conan O'Brien; 10 December 2008
  24. Eleanor Mannikka (2008). „Seven Minutes in Heaven (1986)“. Movies & TV Dept. The New York Times. Suarchyvuotas originalas April 30, 2008. Nuoroda tikrinta 2010-09-02.
  25. „Labyrinth (1986)“. Box Office Mojo. Nuoroda tikrinta June 20, 2011.
  26. Sparrow, A.E. (September 11, 2006). „Return to Labyrinth vol. 1 review“. IGN. Nuoroda tikrinta August 11, 2010.
  27. Darnton, Nina (June 27, 1986). „Labyrinth (1986) screen: Jim Henson's 'Labyrinth'“. The New York Times. Nuoroda tikrinta April 19, 2011.
  28. Curti, Roberto (2019). Italian Gothic Horror Films, 1980–1989. McFarland. pp. 175–176. ISBN 978-1476672434.
  29. Hirschberg, Lynn (2008). „Some Girls review“. Movies & TV Dept. The New York Times. Suarchyvuotas originalas April 18, 2008. Nuoroda tikrinta August 11, 2010.
  30. Maslin, Janet (October 12, 1990). „The Hot Spot (1990)“. The New York Times. Nuoroda tikrinta March 23, 2011.
  31. Pretty Woman: 15th anniversary. Buena Vista Home Entertainment, Touchstone. 2005.
  32. Pratt, Douglas (2004). Doug Pratt's DVD: Movies, Television, Music, Art, Adult, and More!, Volume 1. UNET 2 Corporation. p. 217. ISBN 978-1-932916-00-3.
  33. „Ten actors that started out right“. Rotten Tomatoes. Flixster. Nuoroda tikrinta August 25, 2011.
  34. „Jennifer Connelly biography“. MSN Movies. Microsoft Corporation. Suarchyvuotas originalas February 3, 2009. Nuoroda tikrinta August 18, 2010.
  35. Craddock, Jim (2005). Videohound's Golden Movie Retriever 2005. Thomson/Gale. p. 287. ISBN 978-0-7876-7470-0.
  36. „Mulholland Falls“. Box Office Mojo. Nuoroda tikrinta October 24, 2020.
  37. Denby, David (May 13, 1996). „The Bad Old Days“. New York. 29 (19). p. 58. ISSN 0028-7369.
  38. Huang, Teresa (1997). „The good old days really weren't so easy“ (PDF). The Tech Online Edition. The Tech. 117 (16): 9. Suarchyvuotas originalas (PDF) 2012-09-30. Nuoroda tikrinta August 12, 2010.
  39. Schwarzbaum, Lisa (April 4, 1997). „Movie Review: 'Inventing the Abbotts'“. EW.com (anglų). Nuoroda tikrinta October 24, 2020.
  40. Ebert, Roger (2008). Roger Ebert's Four Star Reviews 1967–2007. Andrews McMeel Publishing. p. 608. ISBN 978-0-7407-7179-8.
  41. Times, New York (2001). The New York Times television reviews 2000. pp. 504, 525. ISBN 978-1-57958-060-5. {{cite book}}: |work= ignoruotas (pagalba)
  42. Mitchell, Elvis (April 5, 2011). „Requiem for a Dream (2000)“. The New York Times. Nuoroda tikrinta March 23, 2011.
  43. Stark, Jeff (May 19, 1986). „Books: Ambitions: Waking the Dead“. Time. Time, Inc. Suarchyvuotas originalas December 21, 2008. Nuoroda tikrinta March 23, 2011.
  44. „Connelly embraces The Hulk. Sci Fi Wire. NBCUniversal. December 12, 2001. Suarchyvuotas originalas February 14, 2008. Nuoroda tikrinta August 18, 2010.
  45. Welsch, Janice; Adams, J.Q. (2005). Multicultural films: a reference guide. Greenwood Publishing Group. p. 32. ISBN 978-0-313-31975-4.
  46. Wloszczyna, Susan (October 15, 2007). „Connelly, Ruffalo, Phoenix travel down a rough road“. USA Today. Nuoroda tikrinta August 19, 2010.
  47. Rich, Kathy (September 1, 2010). „TIFF review: What's Wrong With Virginia is a messy pastiche“. Cinema Blend. Portland, Oregon: Cinema Blend LLC. Suarchyvuotas originalas November 11, 2010. Nuoroda tikrinta March 1, 2011.
  48. Kit, Borys (July 20, 2018). „Jennifer Connelly in Early Talks to Join Tom Cruise in 'Top Gun' Sequel“. The Hollywood Reporter (anglų). Suarchyvuota iš originalo July 21, 2018. Nuoroda tikrinta June 1, 2022.
  49. Fleming, Mike Jr. (July 20, 2018). „Jennifer Connelly On Tarmac For 'Top Gun 2: Maverick'“. Deadline Hollywood. Suarchyvuota iš originalo July 20, 2018. Nuoroda tikrinta June 1, 2022.
  50. Schneider, Karen S. (February 4, 2002). „Beautiful Minder“. People. New York City. Suarchyvuotas originalas December 14, 2015. Nuoroda tikrinta February 27, 2014.
  51. Hill, Logan (May 21, 2005). „Brownstone of death“. New York. New York City. Nuoroda tikrinta August 24, 2010.
  52. „Connelly's winning run“. The Age (anglų). Melbourne: Nine Entertainment Co. March 27, 2002. Nuoroda tikrinta May 17, 2021.
  53. Armstrong, Mark (January 10, 2003). „Jennifer Connelly marries Paul Bettany“. People Magazine. New York City. Suarchyvuotas originalas October 14, 2012. Nuoroda tikrinta August 24, 2010.
  54. Zakarin, Jordan (December 14, 2010). „Jennifer Connelly pregnant with husband Paul Bettany's second child“. The Huffington Post. New York City: Huffington Post Media Group. Nuoroda tikrinta May 17, 2021.
  55. „Jennifer Connelly gives birth to baby girl!“. US Weekly. New York City. June 8, 2011. Nuoroda tikrinta May 17, 2021.