Toras: Ragnarokas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Toras 3: Ragnarokas)
Toras: Ragnarokas

PavadinimasThor: Ragnarok
Kilmės šalis JAV
RežisieriusTaika Waititi
Prodiuseris (-iai)Kevin Feige
Scenaristas (-ai)Eric Pearson
Craig Kyle
Christopher Yost
KompozitoriusMark Mothersbaugh
VaidinaChris Hemsworth
Tom Hiddleston
Cate Blanchett
Idris Elba
Jeff Goldblum
Tessa Thompson
Karl Urban
Mark Ruffalo
Anthony Hopkins
Metai2017
ŽanrasMokslinė fantastika
Nuotykių
Veiksmo
Trukmė130 min.[1]
Kalbaanglų
PlatintojasThe Walt Disney Company
Biudžetas180 mln. JAV dol.
Pajamos854 mln. JAV dol.
IMDb įrašas

Toras: Ragnarokas (angl. Thor: Ragnarok) arba Toras: Pasaulių pabaiga2017 m. JAV mokslinės fantastikos filmas, sukurtas pagal „Marvelkomiksų personažą Torą. Filmą pagal Eric Pearson scenarijų režisavo Taika Waititi. Filme Chris Hemsworth vaidina Torą kartu su Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo ir Anthony Hopkins. Tai filmų „Toras“ (2011 m.) ir „Toras 2: Tamsos pasaulis“ (2013 m.) tęsinys ir 17-asis „Marvel Cinematic Universe“ (MCU) filmas. Filme Toras turi laiku pabėgti iš svetimos Sakaro planetos, kad išgelbėtų Asgardą nuo Helos ir artėjančio Ragnaroko.

Filmas sulaukė pagyrų už vaidybą ir Waititi režisūrą, taip pat už veiksmo scenas, vaizdo efektus, muzikinę medžiagą ir humorą, o daugelis kritikų jį laikė geriausia „Toro“ filmų dalimi. Filmas uždirbo 854 mln. dolerių ir tapo pelningiausiu trilogijos filmu bei devintuoju pelningiausiu 2017 m. filmu. Filmo tęsinį „Toras: Meilė ir griaustinis“ planuojama išleisti 2022 m. liepos 8 d.

Vaidmenys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Thor: Ragnarok (12A)“. British Board of Film Classification. Suarchyvuota iš originalo October 14, 2017. Nuoroda tikrinta October 13, 2017.