Naudotojo aptarimas:Zykasaa: Skirtumas tarp puslapio versijų

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Ištrintas turinys Pridėtas turinys
Zykasaa (aptarimas | indėlis)
Άρτεμις (aptarimas | indėlis)
Nėra keitimo santraukos
Eilutė 158: Eilutė 158:
Kadangi esi [[Vikipedija:Aktyviausi dalyviai|aktyvus]] ir [[Vikipedija:Naudotojai pagal sukurtų straipsnių kiekį|daug straipsnių sukūręs]] Vikipedijos dalyvis, todėl siūlau kelti savo [[Vikipedija:Kandidatavimas į administratorius|kandidatūrą į Vikipedijos administratorius]]. --{{Parašas|Vpovilaitis}} 09:06, 30 balandžio 2010 (EEST)
Kadangi esi [[Vikipedija:Aktyviausi dalyviai|aktyvus]] ir [[Vikipedija:Naudotojai pagal sukurtų straipsnių kiekį|daug straipsnių sukūręs]] Vikipedijos dalyvis, todėl siūlau kelti savo [[Vikipedija:Kandidatavimas į administratorius|kandidatūrą į Vikipedijos administratorius]]. --{{Parašas|Vpovilaitis}} 09:06, 30 balandžio 2010 (EEST)
:Dėkui už pasiūlymą. Klausimas jau buvo keltas šiame puslapyje aukščiau :) Lieku prie savo nuomonės. Bet labai ačiū, tikrai malonu, kad pasiūlėt.[[Naudotojas:Zykasaa|Zykasaa]] 17:25, 3 gegužės 2010 (EEST)
:Dėkui už pasiūlymą. Klausimas jau buvo keltas šiame puslapyje aukščiau :) Lieku prie savo nuomonės. Bet labai ačiū, tikrai malonu, kad pasiūlėt.[[Naudotojas:Zykasaa|Zykasaa]] 17:25, 3 gegužės 2010 (EEST)

== Bajorų valdžia ATR ==

Ar teisingi šis teiginiai: „Konvokacinis seimas rinkdavosi karaliaus mirties atveju“ ir „XVI a. seimelių rūšys: deputatų, reliacinis, ūkinis“? --[[Naudotojas:Άρτεμις|Άρτεμις]] 18:04, 4 gegužės 2010 (EEST)

18:04, 4 gegužės 2010 versija

Sveika(s), atvykęs (-usi) į Vikipediją Zykasaa!

If you do not understand Lithuanian, please refer to this page.      Wenn du kein Litauisch verstehst, lies bitte hier weiter.

Šaunu, kad įsijungei į vikibendruomenę. Tikimės sėkmingo bendradarbiavimo. Jei pirmą kartą dalyvauji wiki principu paremtame projekte, pirmiausia rekomenduojame perskaityti įvadą į redagavimą ir pagalbos puslapius. Taip pat užsuk į Bendruomenės skyrelį, kur rasi naudingų nuorodų, susitarimų, informacijos apie vikisričių projektus. Jei kyla kokių nors klausimų, nesivaržydama(s) kreipkis į senbuvius, kurie visada pasirengę padėti. Pagalbos taip pat gali rasti naudodamasis papildomais bendravimo kanalais, kur labiau patyrę Vikipedijos naudotojai tau asmeniškai galės atsakyti į iškilusius klausimus.

Ką reikėtų žinoti:

  • Prašome susipažinti su Vikipedijos taisyklėmis;
  • Vikipedija rašoma remiantis patikimais šaltiniais. Enciklopedijos rašymas – tai visų pirma yra darbas su šaltiniais.
  • Vikipedija yra bendruomenės projektas, todėl jame labai svarbi tarpusavio pagalba ir sutarimas. Nenustebk, jei kas nors kritikuos Tavo darbą, atsižvelk į dalykiškas pastabas;
  • Kilus neaiškumams, straipsnio diskusijų puslapyje išsakyk savo argumentuotą nuomonę. Nepamiršk pasirašyti po ja: įrašyk gale 3-4 tildės ženklus ~~~~ arba redagavimo įrankių juostoje paspausk parašo ikoną ;
  • Redaguodama(s) straipsnį, naudokis redagavimo funkcija „Kaip atrodys“ – taip išvengsi bereikalingų taisymų. Pabandyti redagavimo galimybes gali tam skirtame puslapyje Smėlio dėžė arba asmeniniame juodraštyje;
  • Gali susikurti asmeninį naudotojo puslapį ir jame pateikti svarbiausias žinias apie save;
  • Gali naudoti papildomas priemones, skirtas registruotiems vartotojams.
  • Įkeldama(s) failus, vadovaukis Pagalba:Paveikslėliai nuorodomis.
  • Draudžiama kopijuoti:
    • be autoriaus sutikimo autorių teisėmis apsaugotus darbus (knygas, straipsnius, tekstus internete);
    • neenciklopedinę informaciją (reklaminius ar grožinės literatūros tekstus, įvairius sąrašus, ištisus įstatymus. Daugiau žr. Kas nėra Vikipedija).

Sėkmės!
  Bendruomenės atstovas

--Qwarc 14:00, 20 Rugpjūčio 2006 (EEST)

iliustracijos

įkeliant paveikslėlius, reikia nurodyti ne tik kas padarė iliustraciją, bet ir naudojimo sąlygas (licenciją). Prašome laikytis wiki reikalavimų įkeliamoms iliustracijoms--Qwarc 19:26, 24 Rugsėjo 2006 (EEST)

Vaizdas:Nihonshi.PNG - puikus paveiksliukas - nurodyk prašau licenciją {{GFDL}} arba {{Pd}}.--Dirgela 20:21, 24 Rugsėjo 2006 (EEST)
Norėčiau atkreiptį dėmesį į vieną smulkmę, kuri yra gana svarbi. Kokius paveiksliukus naudoji tiems užrašamas daryti (na, kad ir Vaizdas:Nihonshi.PNG)? Iš internete rastų ar tai tavo padarytos nuotraukos? Mat, jei internete rastų, tai joms arba turi negalioti autorių teisių apsauga (PD) arba jos turi būti publikuotos laisvom licencijom, pvz., GFDL ir CC. O jos prklausomai gali nurodyti, kad paveiksliuko modifikavimas (karpymas) gali būti uždraustas arba leistinas, kad dažniausiai reikia nurodyti pirminio paveiksliuko autorių ir pan. Jei paveiksliukos naudoji iš Commons, tai labai gerai, bet ten dažniausiai buna licencijavimas su būtinu autoriaus nurodymu. Atkreipk į tai dėmesį, nes iš tikr Vikipedijos taisyklės kitaip neleidžia. Kuo didžiausios sėkmės ir toliau, šauniai plėti šią sritį! – Andrius // 11:55, 2008 gegužės 11 (EEST)

BC

Pastebėjau naudojant šį sutrumpinimą - jis nelabai tinkamas, nes tai angliškas truminys (before Christ). Reikėtų rašyti "pr.m.e."Dirgela 19:05, 27 Rugsėjo 2006 (EEST)

metai

Rašai šaunius straipsnius apie Pietryčių Aziją, tačiau juose pasitaiko pastovi klaida: metus trumpini 1856 m - tai juk tai reiškia metrus. Po m būtina dėti tašką. Hugo.arg 21:32, 2007 Balandžio 27 (EEST)

Hello Zykasaa, Sorry to disturb you, but could you please write a stub http://lt.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain - just a few sentences based on http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Mongrain? Just 2-5 sentences would be sufficient enough. Please! --Antaya 02:14, 2007 Birželio 27 (EEST)


Sveiki, gal galėtumėte patikslinti, jūsų įkeltų paveikslėlių Vaizdas:Locator Map Daura-Nigeria.png ir Vaizdas:Locator Map Biram-Nigeria.png licencijas--Qwarc 10:51, 2007 Liepos 14 (EEST)


Failas Vaizdas:Sostines-Lietuvaa.png gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:Sostines-Lietuvaa.png, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Qwarc 19:59, 2007 rugpjūčio 20 (EEST)


Indijos karalystės

Labas, rašydama(s) indų karalysčių straipsnius, nepatingėk pridėti bent jau angliškos Vikipedijos straipsnio nuorodą (pvz., [[en:Anga]]). CD 08:47, 2007 gruodžio 13 (EET)


Indiškų pavadinimų rašyba

Labai efektyviai kuri naujus straipsnius Indijos tematika, šaunu! Tik norėčiau pasiaiškinti dėl kai kurių pavadinimų rašybos, nes, man regis, ne vienam tradiciškai lyg ir nusistovėjusiam terminui prikabini "h", kuri, kiek žinau, rodo prieš tai esančio priebalsio aspiraciją. Pavyzdžiui, iki šiol tekdavo aptikti (taip pat ir Wiki) tokią maratų tautą ir maratų kalbą, kurios tavo tekstuose virto "marathų". Tas pat ir su "Andhra Pradešu", kuris anksčiau būdavo "Andra..." (tai, ką čia rašau, yra diskusijos objektas, todėl, jeigu liksiu neteisus, nepyk, kad vienoje vietoje taviškę "Andhros" karalystę nuosekliai pakeičiau į "Andros"). Įdomu, ar "Mehrgarha" (pabandykite ištarti garsiai!) yra teisingas variantas.

Gal vertėtų vengti tos gausybės "h", remiantis tokiais argumentais:

  • vartojimas daug kur nenusistovėjęs bei Lietuvių kalbos komisija lyg ir nėra sudariusi Indijos vietovardžių sąrašo, todėl laisvė minčiai!;
  • mums, lietuviams, patogiau ir lengviau tarti be "h" raidės, kurios iki XX a. apskritai nepriėmėme (dėl to tariame "arbata", o ne "herbata", "armonika", o ne "harmonika");
  • jeigu dažnu atveju ši "h" yra viso labo aspiracijos ženklas, tai prisiminkime, kad į savo raštą neperkeliame visų svetimų kalbų tarimo niuansų, tarkime, kaip nors nežymime vokiškos aspiracijos ar prancūzų kalbos nosinio tarimo;
  • pasigailėkime tautiečių, kad anys nenusilaužtų liežuvių!

Konsultantas 17:31, 2007 gruodžio 16 (EET)

Pilnai pritarčiau tokiai minčiai.--Dirgela 07:21, 2007 gruodžio 18 (EET)

pavadinimai

Bandau išversti kelis žemėlapius (Vaizdas:Indo-ScythiansMap2.jpg) - gal žinai kaip lietuviškai pavadinti Sigal, Minnagara miestus? --Dirgela 17:30, 2007 gruodžio 24 (EET)

šablonai

Nereikėtų dėti po kelis šablonus vienas šalia kito, nes atrodo baisiai vienas su kitu sulipę (Graikija, Roma). Tokiu atveju geriau daryti bendrą šabloną apjungiant kelis.--Dirgela 23:04, 2008 gegužės 28 (EEST)

Šaltiniai

Jūsų str. labai puikus, tačiau jei juose būtų nurodyti šaltiniai būtų dar geriau. (Manau, juk ne viską jūs verčiat iš kitų Vikipedijų?) Sėkmės! --Atlantas 07:04, 2008 birželio 7 (EEST)

Istorinės valstybės

Matau, kad kuriat nuostabius straipsnius apie įvairias civilizacijas, tačiau būtų gerai, kad istorinių valstybių straipsnius sudėtumėte į atitinkamas kategorijas, pvz. Kongo imperiją ir kitas egzistavusias Afrikos valstybes į Kategorija:Afrikos istorinės valstybės (ar kitų regionų atitinkamas istorinių valstybių kategorijas) ar bent į visai bendrą kat. Kategorija:Istorinės valstybės. P.S. dar būtų gerai jei būtų nurodomi šaltiniai prie straipsnių. Sėkmės rašant.--Atlantas 12:15, 2008 rugpjūčio 23 (EEST)

Vėl grįžtu prie pan. temos ;), pastebėjau, kad aprašinėjate istorines gruzinų valstybes prie Gruzijos regionų. Mano nuomone, istorinės valstybės turėtų būti aprašomos atskiruose straipsniuose (pvz., pav. Kachetija (valstybė)) ir tik iš regionų palikta nuorodą į regiono istoriją (kadangi nevisiškai tiksliai greičiausiai tų regionų teritorija sutampa su egzistavusių valstybių). Naujus straipsnius būtų galima įdėti į "Istorinės gruzinų valstybės" ar pan. kategoriją, kurią priskirti prie „Gruzijos“ ir „Istorinių valstybių“ kategorijų. Sėkmės rašant.--Atlantas 19:33, 2008 rugsėjo 7 (EEST)

Valua

Iš kur tamsta ištraukei Prancūzijos Valua dinastiją? Tokios nebuvo. Visi Valua buvo prancūzai, tik jų buvo dvi šakos - Orleano Valua ir Burgundijos dinastija arba Kapetai. Taigi, siūlau neklastoti istorijos ir atstatyti, kaip buvo su kategorija Prancūzijos karaliai, nes ne visi Valua buvo karaliais--lazdynas 20:55, 2008 spalio 13 (EEST)

Jei yra galimybių ir noro, prašome skubiai balsuoti už šios Savaitės iniciatyvą ir taip nuspręsti, kuri tema verta Savaitės iniciatyvos vardo.
Taip pat galite pasiūlyti savo Savaitės iniciatyvos pasiūlymą ir taip prisidėti prie šio Vikipedijos bendruomenės projekto.

--Pėstininkas apt. 22:23, 2008 lapkričio 15 (EET)

Pasiūlymas

Vpovilaitis įkūrė projektą Vikiprojektas:Valdovai. Kadangi pastaruoju metu apie rašot istoriją (O tai siejasi su valdovais), kartais ir apie valdovus ar šiaip kokią dinastiją, siūlau prisidėti.--Pėstininkas apt. 19:34, 2008 gruodžio 4 (EET)

Europos virtuvės

Ketini aprašyti visas Europos virtuves? Sėkmės! Ši sritis pas mus kiek apleista --Nomad 13:14, 2009 sausio 26 (EET)

Dėl virtuvių

Prašau susilaikyti nuo tų straipsnių redagavimų, kol kartu su visais neišspręsime nesutarimo. Normaliai pagal vikipedijos taisykles visus tuos straipsnius reikėtų užrakinti, nes atmetinėdamas mano atmetimus Hugo pradeda tipišką atmetinėjimų karą. Tačiau jų per daug kad varginčiausi :) Ateičiai žinok, kad Hugo vikipedijoje nėra galutinis autoritetas ar arbitras (kaip ir bet kuris kitas asmuo), todėl iškilus nesutarimams ar nuomonių skirtumams reikia kreiptis ne į jį o rašyti Bendruomenės aptarime ar atitinkamuose tam skirtuose puslapiuose. --Nomad 17:53, 2009 sausio 26 (EET)

Dėkui už patarimą. Tikrai turėsiu omenyje :) Zykasaa 17:58, 2009 sausio 26 (EET)
Turiu pastebėti, kad gindamas save, Nomad šiek tiek perlenkia. Redagavimo karas prasidėtų tik tada, jei jis nuspręstų, kad Hugo atmetimas buvo netikęs, ir atmestų jau jo. Nes elementarus naudotojo padaryto keitimo atmetimas nėra draudžiamas ir pats savaime netraktuojamas kaip redagavimo karas. Nereikia iš degtuko skaldyt vežimo malkų :) – Andrius // 00:56, 2009 sausio 27 (EET)
Jei aš pats atmesčiau ir tada dar pats nuspręsčiau kad prasidėjo redagavimo karas (kai pats į jį veliuosi) ir užrakinčiau, tai nežinau jau net kaip atrodytų, idiotiškai galbūt. Nereikia persistengti su biurokratijom ir pažodiniais taisyklių laikymaisis, jei tai kenkia vikipedijai. Negi tikrai privalu atmesti keitimą vien tam, kad susidarytų reikiamas skaičius? Ar labai blogai buvo palikti Zykaasos versiją neatmestą? Jei taip, prašau paaiškinti, kuo. --Nomad 03:44, 2009 sausio 27 (EET)

Virtuvių straipsniai neteisingai priskyrinėjami kategorijoms - straipsnis negali būti dviejose kategorijose, kurių viena yra kitos pakategorija, pvz., "Nacionalinės virtuvės" ir "Kulinarinės tradicijos".--Dirgela 06:48, 2009 vasario 23 (EET)

Nelabai aišku, kodėl "virtuvėms" priskiriami ir tokie plačiai paplitę gėrimai kaip "viskis".--Dirgela 18:03, 2009 vasario 23 (EET)

Dėl to, kad "viskis", kaip ir "porteris" yra britų virtuvės išradimas, kaip "degtinė" yra Rytų Europos virtuvės išradimas, kaip "tekila" yra Meksikos virtuvės išradimas. Nebent norėtumete šį klausimą kvestionuoti. Zykasaa 18:26, 2009 vasario 23 (EET)

Ačiū

Ačiū už ordiną :) Man malonu pagelbėti aktyviai prie Vikipedijos pildymo prisidedantiems žmonėms. * Hugo ¿díme? 20:55, 2009 sausio 28 (EET)

Vykdomas balsavimas dėl administratoriaus statuso atėmimo naudotojui Dirgelai, remiantis įsisenėjusiu projekto bendruomeniškumo ir demokratijos principų nesilaikymu bei kt. pažeidimais.
Kviečiu išreikšti savo nuomonę (balsavimu ir/arba diskusija) dėl enciklopedijoje demonstruojamo anarchistinio elgesio. —Kellogg257 21:05, 2009 vasario 15 (EET)

Kirigva

Labas. Ech, tuo pačiu metu rašėme tą patį straipsnį... Savo versiją įdėjau į aptarimas:Kirigva, jei ten yra kokios papildomos informacijos, panaudokite, o jei ne, tada ištrinsiu. Dabar ėmuosi Kalakmulio, kad vėl redagavimo konfliktas nekiltų :) 23:45, 2009 balandžio 3 (EEST)

Viskas gerai, sujungiau. Niekas neprarasta. Kalakmulio glifas yra Calacmul.png, jei prireiks. Zykasaa 23:56, 2009 balandžio 3 (EEST)

Sukūriau šablonas:Senovinis miestas, kad nereikėtų straipsnių apkrauti bereikalinga wikisintakse. Jei prireiks naujų skilčių drąsiai papildykite. 23:42, 2009 balandžio 7 (EEST)

GFDL paveikslėliai

Darbus, kuriems taikoma GFDL licenzija, geriausia kelti į Commons tiesiogiai. Vis tiek juos kada nors teks ten perkelti, lietviki palikus tik vietinės reikšmės PD.--lazdynas 22:37, 2009 balandžio 9 (EEST)


Failas Vaizdas:Shona-orn.png gali būti ištrintas

Brangus įkėlėjau: iliustracija Vaizdas:Shona-orn.png, kurią jūs įkėlėte, netrukus gali būti ištrinta, kadangi Jūs nenurodėte arba neteisingai nurodėte jos licenciją, arba paaiškinimuose nurodyta tik nekomerciniam naudojimui, mokymosi tikslams, tik Vikipedijoje. Vikipedijos turinys platinamas pagal GFDL licenciją, todėl ir įkeliamos bylos turi tenkinti šią nuostatą, arba kitos nurodytos licencijos turi būti suderinamos su nuostata, kad jų turinys gali būti bet kieno panaudotas bet kokiems komerciniams ir nekomerciniams tikslams.

Jei Jūs esate iliustracijos autorius ir norite naudoti ją Vikipedijoje, nurodykite šias licencijas: {{GFDL-self}} – GFDL tipo licencija arba {{cc-by-sa-3.0}} Creative Commons Attribution-ShareAlike licencija arba {{PD-self}} viešam naudojimui. Jei iliustracija buvo ištrinta, galite įkelti ją iš naujo, nurodydami vieną iš aukščiau išvardintų licencijų.

Jei Jūs nesate iliustracijos autorius, bet norite ją panaudoti Vikipedijoje – tam yra du būdai: 1) panaudoti fair use principą (išsamiau skaitykite straipsnyje apie fairuse principą), jei manote, kad šios bylos turinys atitinka fair use keliamus reikalavimus; 2) paprašyti autorių teisių turėtojo paskelbti Jums reikalingą iliustraciją laisvai platinama. Papildomą informaciją galite surasti skyrelyje Pagalba:Paveikslėliai.

Ačiū, --Qwarc 11:35, 2009 gegužės 30 (EEST)


Latvija

Gal galėtumėte sukurti paveikslėlį Vaizdas:Latvija-orn.png, nes reikėtų Latvijos istorijai, nyku be šablono. Būčiau labai dėkingas. --Gamtininkas apt. 08:26, 2009 birželio 25 (EEST)

Dabar dar kiek plečiu Latvijos straipsnį ir man reiktų jūsų pagalbos išplečiant istorijos skyrelį. Iš anksto dėkoju:) --Naturalist aptarimas 19:41, 19 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Naugardas

Sveiki. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad didžiojoje daugumoje lietuviškų istorijos knygų variagų/slavų valstybė vadinama Naugardo žeme/valstybe ir pats miestas Naugardu, o Novgorodo pavadinimas labiau tinkamas kalbant apie pastarųjų amžių Rusijos miestą ir sritį. Hugo.arg 22:30, 2009 rugsėjo 5 (EEST)

Administravimas

Sveikas, kadangi daug prisidedi rašant ir taisant straipsnius, norėjau pasiūlyti tau pateikti prašymą dėl administratoriaus teisių suteikimo. Administratoriaus teisės suteikia šiokių tokių papildomų įrankių prižiūrint tvarką Vikipedijoje. Prašymą reikėtų pateikti čia.--Dirgela 21:50, 26 rugsėjo 2009 (EEST)[atsakyti]

Labai dėkui už pasitikėjimą ir malonų pasiūlymą. Man tai didelis įvertinimas. Tačiau man administratoriaus pareigos ne tik suteiktų tam tikrus įrankius ir teises, bet ir būtų susijusios su didesne atsakomybe. O jos norėciau išvengti bent jau šiame, wikipedia, pasaulyje. Man tiesiog malonu kurti, ir tiek... Bet labai, labai ačiū už pasiūlymą :)

Balsavimas

Kviečiu balsuoti už straipsnį Roger Federer, dėl patekimo į pavyzdinius. --Federeris 11:07, 6 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

Kategorijos

Sveiki. Siūlau vengti dvigubo kategorizavimo: jei straipsnis priskirtas šalies tautų kategorijai ar etninei kategorijai (pvz. bantai), tada nereikėtų dėti bendros kategorijos "Afrikos tautos". Hugo.arg 22:44, 31 sausio 2010 (EET)[atsakyti]

Tiesą sakant, to visada ir siekiu. Bet kai Afrikos tautas suskirsčiau į valstybes, tai kažkas uždėjo dvigubas kategorijas... Maniau, kad gal taip priimta :) Zykasaa 22:47, 31 sausio 2010 (EET)[atsakyti]

Sveiki. Gal galėtumėte papildyti PAR istorijos skyrelį? Ačiū.--Petriukas 14:40, 15 vasario 2010 (EET)[atsakyti]

Please writing article Nowy Dwór Królewski. PLEASE! http://en.wikipedia.org/wiki/Nowy_Dwór_Królewski Answer on Polish Wikipedia Ananas96 18:27, 11 kovo 2010 (EET)[atsakyti]

Dėl Kinijos valdovų vardų

Gal galėtum pasakyti savo nuomonę dėl Kinijos valdovų vardų? žr. --Vpovilaitis apt. 13:47, 20 kovo 2010 (EET)[atsakyti]

Ačiū. --Vpovilaitis apt. 11:12, 22 kovo 2010 (EET)[atsakyti]

Dėl regionų

Sveiki. Kiek suabejojau "istorinio regiono" šablono nauda tokiuose straipsniuose kaip pampa, Seradas ir kt. Tie regionai visų pirmiausia yra geografiniai, o ne kultūriniai-istoriniai. Ten nebuvo jokių valstybių, miestų ir netgi apie kokią bendrą kultūrą vargu ar verta šnekėti: pvz. Gran Čiake gyveno ir gvajkurai, kurių tarpusavio konsolidacija abejotina, ir viskai jiems priešiški gvaraniai, ir dar visokios gentys, gentelės (vienos izoliuotos, kitos atsikėlusios nuo Andų). Čia taip kiekvieną regioną galima pritempti iki istorinio: pvz. Misioneso provincijos "istorinis regionas", kurį sudarys argentiniečiai, brazilai ir gvaraniai:) Beje, šiuo atveju ir iš tų lentelių kaip ir jokios naudos. Jei jau norisi išskirti kaip kultūrinį regioną, galima prie istorijos skyrelio sakinį pridėti. Hugo.arg 20:31, 15 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Supratau :) Bet čia situacija yra daugiau kaip su Šiaurės Amerika, kur irgi išskiriami tam tikri etniniai-kultūriniai ikikolumbinių etninių grupių regionai pagal gamtines sritis: Plains, Great Basin ir pan., nors daugeliu atveju nei valstybės, nei miestai neegzistavo. Būtų tikslinga ir Pietinės Amerikos atvejui pritaikyti panašią patirtį, kadangi iš tiesų ikikolumbinėje Amerikoje gamtiniai regionai žymėjo ne tik gamtines sritis, bet ir etnines-kultūrines, nulemtas buities panašumų. O jeigu jau tiksliau, tai iš esmės Ikikolumbinėje Amerikoje tėra du "tikri" istoriniai regionai: kultūrinis andų regionas ir Mezoamerika. Taigi, palieku jūsų sprendimui. Zykasaa 20:43, 15 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Sutinku, šiokia tokia klasifikacija turi būti. Bet reikėtų atskirti tematinius prioritetus: jei Mezoamerika yra aiškiai kultūrinis regionas ir apie jo gamtą galima tik šiaip skyrelyje vienam užsiimti, o daugiau rašysim apie istoriją ir kultūrą, tai čia atvirkščiai - Gran Čiakas, Patagonija, Didžiosios Lygumos yra visų pirma gamtiniai regionai, o apie jų istoriją, kultūrą galima paminėti atskiruose skyreliuose. Tačiau dabar sudėtos lentelės suponuoja, kad bus kalbama apie istorinį-kultūrinį regioną, nors iš tikro, kaip ir priklauso, aprašoma geografija:) Ką siūlau; - atsisakyti istorinio regiono lentelės, o istorijos ar gyventojų skiltyje tiesiog (jei nenorima daugiau plėstis) parašyti sakinuką kad tas tai regionas išskiriamas kaip Ikikolumbinis kultūros regionas, ten gyveno tokie ir tokie indėnai. Hugo.arg 20:56, 15 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Supratau. Panaikinsiu :) Zykasaa 21:06, 15 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Dėl kandidatavimo į administratorius

Kadangi esi aktyvus ir daug straipsnių sukūręs Vikipedijos dalyvis, todėl siūlau kelti savo kandidatūrą į Vikipedijos administratorius. --Vpovilaitis apt. 09:06, 30 balandžio 2010 (EEST)[atsakyti]

Dėkui už pasiūlymą. Klausimas jau buvo keltas šiame puslapyje aukščiau :) Lieku prie savo nuomonės. Bet labai ačiū, tikrai malonu, kad pasiūlėt.Zykasaa 17:25, 3 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]

Bajorų valdžia ATR

Ar teisingi šis teiginiai: „Konvokacinis seimas rinkdavosi karaliaus mirties atveju“ ir „XVI a. seimelių rūšys: deputatų, reliacinis, ūkinis“? --Άρτεμις 18:04, 4 gegužės 2010 (EEST)[atsakyti]