Sąrašas:Herojų veikėjai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
From left to right: Micah, Niki, Nathan, Peter, Noah, Claire, Hiro, Mohinder, Matt, Sylar

Šiame sąraše pateikti fiktyvūs veikėjai iš televizijos serialo Herojai.

Pagrindiniai veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vardas Pagrindinis vaidmuo
(sezonai)
Periodinis vaidmuo
(sezonai)
Aktorius Sugebėjimai
Claire Bennet 1-4 Hayden Panettiere Greita ląstelių regeneracija
Noah Bennet 1-4 1 Jack Coleman Nėra
Elle Bishop 2 3-4 Kristen Bell Elektros valdymas
Monica Dawson 2 Dana Davis Veiksmų atkartojimas
Simone Deveaux 1 Tawny Cypress Nėra
D.L. Hawkins 1 2 Leonard Roberts Kietų medžiagų kirtimas
Maya Herrera 2-3 Dania Ramirez Nuodų išskyrimas [1]
Ando Masahashi 2-4 1 James Kyson Lee Pradžioje nėra; įgyja didelės jėgos ir energijos valdymo sugebėjimus po susišvirkštos genų keitimo formulės
Isaac Mendez 1 4 Santiago Cabrera Nujautimas/Žinojimas iš anksto (išreikštas per vaizduojamąjį meną)
Adam Monroe 2 2-4 David Anders Greita ląstelių regeneracija
Hiro Nakamura 1-4 Masi Oka Laiko ir erdvės valdymas (teleportacija, erdvės valdymas, laiko valdymas)
Matt Parkman 1-4 Greg Grunberg Telepatija; Nujautimas/Žinojimas iš anksto (išreikštas per vaizduojamąjį meną)
Angela Petrelli 3-4 1-2 Cristine Rose Stiprios vizijos (pranašiški sapnai, informacijos žinojimas, sapnų valdymas)
Nathan Petrelli 1-4 Adrian Pasdar Skraidymas
Peter Petrelli 1-4 Milo Ventimiglia Kitų sugebėjimų mėgdžiojimas; Daugkartinis įgytų sugebėjimų naudojimas
Micah Sanders 1-2 3 Noah Gray-Cabey Technofobija
Niki Sanders 1-2 3 Ali Larter Didelė jėga
Tracy Strauss 3-4 Ali Larter Užšaldymas; Vandens valdymas
Samuel Sullivan 4 4 Robert Knepper Terrakinesis
Mohinder Suresh 1-4 Sendhil Ramamurthy Pradžioje nėra; įgyja didelės jėgos, judrumo ir atspindėjimo sugebėjimus po susišvirkštos genų keitimo formulės
Sylar 2-4 1 Zachary Quinto Intuityvus gabumas; Kitų sugebėjimų mėgdžiojimas; Daugkartinis įgytų sugebėjimų naudojimas

Kiti veikėjai, turintys gebėjimų[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pristatyti pirmame sezone[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Charlie Andrews[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jayma Mays (2009)

Charlene "Charlie", Andrews, kurios vaidmenį atliko Jayma Mays, dirbo padavėja Burnt Toast užkandinėje Midland'e, Teksaso valstijoje, kai Hiro Nakamura ir Ando Masahashi sustoja pavalgyti per savo kelionę į Niujorką. Kai ji atskleidžia Hiro, kad ji neseniai įgijo gebėjimą greitai ir tiksliai įsiminti ir prisiminti neribotą kiekį informacijos, Sylar nužudo ją užkandinės sandėliuke, pašalindamas jos smegenis taip pat, kaip ir kitoms savo aukoms. Hiro bando užkirsti kelią jos nužudymui grįždamas laiku viena diena anksčiau ir įspėti ją, bet jis netyčia grįžta šešiais mėnesiais atgal, iki balandžio 24 dienos (Charlie's gimtadienio). Jis įtikina Charlie, kad tiek jis, tiek ji turi ypatingų gebėjimų. Po to, kai ji baigia darbą ir nueina į pasimatymą, Hiro nuperka du bilietus į Tokiją. Charlie apgalvoja savo jausmus ir pasakoja Hiro, kad ji paprastai neleidžia žmonėms priartėti prie jos dėl kraujo krešulių ir aneurizmo jos smegenyse, kurie žudo ją, bet jis padarė ją laiminga ir ji myli jį. Tačiau, kai Hiro ir Charlie ketina pasibučiuoti, jis netyčia teleportuojasi į šių dienų Japoniją ir negali grįžti; dėl to Charlie nueina į darbą jos nužudymo dieną.

Ketvirtajame sezone, serijoje "Tabula Rasa" (Švari siela), Hiro keliauja atgal laiku vėl bandydamas išsaugoti Charlie. Epizode "Once Upon a Time in Texas" (Kartą Teksase), Hiro išsaugo ją nuo Sylar'o, ir įtikina ją pašalinti kraujo krešulius iš jos smegenų. Kai atrodo, kad viskas vyksta gerai, Samuel panaudoja Arnold gaudyklę ir nugabena ją kažkur laiku ir pasako, kad jis pasakys Hiro kaip surasti ją, jei jis padarys, ką jis pasakys, . Epizode " Brave New World" (Puikus naujasis pasaulis), Hiro gauna pranešimą iš 85-metų Charlie, kuri yra netoliese esančioje patalpoje (65-erių metų). Ji atskleidžia, kad Arnoldas teleportavo ją į 1944 m. sausio 26 d. į Milwaukee ir gyveno ten visavertį gyvenimą su kraujo krešuliu, kuris niekada nekėlė sunkumų. Ji ištekėjusi, turi keturis vaikus ir septynis anūkus ir, matyt, dabar miršta. Hiro siūlo teleportuotis į 1944 m. ir atgauti ją bei grąžinti į savo laiką, tačiau ji atsisako, nes mano, kad ji nugyveno savo gyvenimą ir yra laiminga, nes ji yra. Ji atsisveikina su Hiro.

Charles Deveaux[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Richard Roundtree (2007)

Charles Deveaux, kurį vaidino Richard Roundtree, yra turtingas Simone Deveaux tėvas , ir vienas iš Kompanijos įkūrėjų. Jis valdo Deveaux Visuomenės Skyrių, kuris atidarytas su tikslu "finansuoti pasaulio pagerinimo fondus", ir Deveaux Pastatą, kurio stogas yra dažnai lankomas seriale. [2]

Serialo pradžioje juo rūpinosi Peter Petrelli, nes jo svaikata buvo pablogėjusi po patirtos komos. Simone manė, kad Peter yra jam "kaip sūnus" ir Charles tikėjo, kad Peter'io meilė ir užuojauta gali pakeisti pasaulį, o ne jo buvusių partnerių metodai. [3] Serijoje " Nothing to Hide " (Nieko ko slėpti) , Charles ir Peter telepatiškai pasidalija sapnu, kurioje jie skraido. Kai jis pabunda, jis papasakoja Simone apie sapną ir miršta netrukus po to.

Jis pasirodo epizode " 1961" (1861), kaip bandymo dalyvis Coyote Sands perkėlimo centre, kur jis susitinka Daniel Linderman, Bob Vyskupas ir Angela Swan; po žudynių, jie prisiekia sukurti Kompaniją. Čia jis atskleidė, kad jis turėjo telepatijos galia, tačiau autoriai užsimenama, kad Arthur Petrelli vėliau pavogia šį gebėjimą. [4]

Hana Gitelman[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Hana Gitelman (hebr.חנה גיטלמן‏‎), Stana Katic, pasirodė epizoduose "Unexpected" (Netikėtas) and "Five Years Gone" (Po penkerių metų).

Hana turi galimybę veikti kaip gyvas elektroninių signalų siųstuvas ir imtuvas, galintis perimti ir žodžiu pasakyti iš esmės bet kokią elektroninio signalo forma ir perduoti nuoseklius bet kokio tipo signalus. El. paštas, SMS ir telefonas - visus paprasta jai gauti ir atkurti, jei reikia. Jos spektras, manoma, yra maždaug trisdešimt pėdų savo pirmosios šnipinėjimo misijos metu.

Serijoje "Five Years Gone" (Netikėtas), Hana randa Ted Sprague Nevadoje ir aiškina, kad ženklai ant jų kaklų yra vieta, kurioje įkišti stebėjimo prietaisai. Ji įtikina jį ir Matt Parkman'ą siekti keršto dėl Kompanijos nusikaltėlių. Epizode "Unexpected" (Po penkerių metų), netikroje realybėje, kuriame Niujorkas yra sunaikintas branduolinio sprogimo, Hana dirba su p. Bennet, ir yra nužudoma Matt Parkman'o.[5]

Meredith Gordon[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Meredith Gordon, Jessalyn Gilsig, yra biologinė Claire Bennet motina ir yra Flint Gordon sesuo. Ji labai stengėsi jį prižiūrėti, todėl jų įžeidžiantis tėvas Flint'ui pasakė: "Dievas davė tau vyresniąją seserį, o ne smegenis". Kaip jos jaunesnysis brolis, Meredith turėjo pyrokinezės sugebėjimus, kuriais jie galėjo sukurti ugnį iš savo kūno ir nedaryti jokio poveikio jiems patiems. Jiedu buvo atskirti, kai ji netyčia sudegino savo tėvo namus su savo tėvu jo viduje, tačiau po daugelio metų pastangų Meredith jį surado ir vėl buvo su juo. Ji galų gale pradėjo palaikyti santykius su Nathan Petrelli , ir pagimdė kūdikį, Claire. Meredith vėliau buvo užpulta Kompanijos atstovų Noah Bennet ir Claude Rains ir ji savo galiomis sukūrė didelį sprogimą, kuris sunaikino jos namus. Kompanija buvo verčiama manyti, kad Meredith žuvo, o Meredith pati tikėjo, kad Claire mirė. Po kelių metų, Thompson atskleidžia, kad Claire yra dukra.

Claire sugeba ją rasti po daugelio metų, tačiau jos tik trumpam susitinka prieš išsiskirdamos. Meredith šantažuoja Claire biologinį tėvą, Nathan Petrelli, kad sumokėtų $100,000, antraip ji atskleis jo tapatybė Claire. Vėliau ji grįžta Nathan'o prašymu padėti apsaugoti Claire nuo piktadarių.

The Haitian[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis: The Haitian

Paulette Hawkins[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Paulette Hawkins, Tina Lifford, yra D.L. Hawkins motina ir Micah'o senelė. Jos santykiai su Niki yra įtempti. Serijoje "One Giant Leap" (Vienas milžiniškas šuolis), ji gina D.L. prieš Niki. Paulette yra įsitikinusi, kad D.L. buvo apkaltintas žmogžudyste dėl Niki kaltės.

Sanjog Iyer[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sanjog Iyer, Javin Reid, yra Indijos berniukas, kurį prižiūrėjo Chandra Suresh prieš išvažiuodamas į Niujorką. Chandra aprašo Iyer'ą kaip turintį genetiškai žymę, leidžiančią berniukui patekti į žmonių svajones, kuriose jis veikia kaip "dvasia vadovas". Jis atsiduria vizijoje, kurią Mohinder Suresh patiria po sugrįžimo į Indiją su savo tėvo pelenais.

Daniel Linderman[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Malcolm McDowell (2007)

Daniel Linderman, Malcolm McDowell, turi gebėjimą išgydyti gyvų organizmų traumas ir ligas, o tai apima gydymą "randų", sukurtų psichikos manipuliavimo, taip leidžiant jam atkurti prarastas prisiminimus ir pašalinti įskiepytas mintis. Jis Tarnavo JAV Armijoje su Arthur Petrelli, jie tarnavo Vietnamo kare. Po karo, Daniel tapo labai vienišas. Jis kartais paskandindavo savo liūdesį alkoholyje, taip sušvelnindamas savo karo prisiminimų skausmą. Tada jis sutiko Linda Tavara, kuriai, jo manymu, galima pasitikėti savo paslaptis, bet jis ją nužudė gindamasis; Lindos sąrašas padėjo jam vėl susisiekti su Arthur. Jis vėliau tapo galingu gangsteriu ir įkūrė Linderman'o Korporaciją (Kompaniją) pagal Adam Monroe patarimus. Asmeniškai, jis yra įtikinantis, švelnus, ir tikrai mandagus, nors jis neturi dvejonių dėl turto prievartavimo ir nužudymų. Pirmajame sezone jis manipuliuoja įvairiais įvykiais, siekdamas užtikrinti, kad Kompanija valdo JAV, įskaitant Nathan Petrelli išrinkimą prezidentu, manipuliavimą D. L. Hawkins ir Niki Sanders gyvenimais, Micah Sanders pagrobimą, norit rinkimų rezultatus, ir planavimą leisti sprogimui nužudyti šešis milijonus žmonių. Jis vėliau nužudo D.L.

Epizode " 1961", jaunasis Daniel Linderman, kurį vaidina Casey Kringlen, žmonių su sugebėjimais stovykloje, buvo vienas iš nedaugelio pasikeitusių žmonių, kurie išgyveno gegužės žudynes, 1961. Kartu su Angela Shaw, Charles Devaux ir Bob Bishop prisiekė, kad sukurs Kompaniją, kuri išlaikytų kitų žmonių paslaptį.

Eden McCain[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nora Zehetner (2007)

Eden McCain, Nora Zehetner, yra Kompanijos agentė su galia įtikinti, valdyti kitus per žodinį bendravimą. Gimė kaip "Sara Ellis", tėvas paliko ją gyventi su savo pamote kai ji buvo maža, jos pamotė kaltino ją už jos tėvo veiksmus ir piktnaudžiavimą. Ji atrado savo galia to, kai pamotei pasakė "I wish you'd just die!" {Norėčiau, kad tu tiesiog numirtum}, šie žodžiai sustabdė jos širdies plakimą. Ji patraukė į vakarus, pasivadino nauju vardu ir ėmė savanaudiškai gyvenanti iki susitikimo su Noah Bennet ir Haičiu, kurie įtikino ją dirbti su jais. Po Noah paliepimo, ji persikėlė gyventi šalia Chandra Suresh ir susidraugavo su juo, kad būtų pašalinta Claire Bennet iš superžmonių sąrašo. Ji taip pat tampa artima Chandra sūnui Mohinder, kuris tęsia savo tėvo tyrimus po jo mirties. Eden vėliau padeda Haičiui sučiupti Sylar, ir primygtinai reikalauja, kad Noah, kad Sylar būtų nužudytas. Kai Kompanija atsisako leisti tai, ji stengiasi imtis to pati ir verčia Sylar nusižudyti. Tačiau Sylar sustoabdo ja prieš tai padarant, ir pati nusižudo, kad jis negautų jos galių.

Kaito Nakamura[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

George Takei (1996)

Kaito Nakamura, kurio vaidmenį atliko George Takei ir Eijirō Ozaki (prisiminimuose), yra griežtas ir galingas verslininkas Japonijoje ir Hiro Nakamura tėvas. Jis yra Yamagato pramonės generalinis direktorius, ir jis yra apibūdinamas kaip žmogus su "tikra jėga" savo darbuotojų. Jis iš pradžių labai nusivilia Hiro, kuris neparodo jokio veržlumo, nors jis galiausiai pradeda gerbti savo sūnų kai jis tampa herojumi. Jis yra vienas iš Kompanijos steigėjų. Ištrintoje scenoje (antrojo sezono DVD) paaiškėjo, kad jis turi galią suvokti esamą padėtį ir išpranašauti to pasekmes, tačiau per visą serialą jis niekada nepanaudoja šio gebėjimo. [6] Serijoje " Our Father" (Tėve mūsų) parodoma, kad Kaito buvo tas, kuris pasirūpino Claire priėmimu į Bennet šeimą, taip pat tas, kuris suorganizavo genetinės modifikacijos formulės įskiepijimą į Claire kūną.

Jis miršta kai Adam Monroe nustumia jį nuo stogo, jo mirties buvo išpranašauta mirusio dailininko Izaokas Mendez. Hiro vėliau grįžta laiku, bandydamas atkurti savo tėvo mirtį, tačiau Kaito yra nuolankus likimui, ir pasako Hiro, kad jie negali naudotis savo sugebėjimais, norėdamas vaidinti Dievą. Būdamas įsitikintas Hiro leidžia nužudymui įvykti, tačiau pasinaudoja galimybe sužinoti žudiko tapatybę.

Claude Rains[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Claude Rains, Christopher Eccleston, yra buvęs Kompanijos darbuotojas. Jo tikrasis vardas yra nežinomas. [7] Jis turi sugebėjimą save, bet kokį daiktą, kurį jis paliečia, ir kitus žmonės paversti nematomu. Claude galia yra apribota iki matomo spektro; tai nereiškia, kad jis tampa negirdimas, jis taip pat negali slėpti savo kūno šilumos, todėl jį galima stebėti terminiu ar panašiais metodais. [8] Jis palieka Kompaniją po to, kai jo partneris, Noah Bennet, užsako nužudyti jį. Jis praleidžia daug metų slėpdamasis iki susitikimo su Peter Petrelli, kuris gali matyti Claude tada, kai sugeria jo sugebėjimus, ir jis bando padėti Peter'iui kontroliuoti savo galią. Tačiau Noah ir the Haitian stebi jį ir Peter ir vos jų nesučiumpa. Nors Peter sugeba jį apsaugoti, Claude atsisako jam daugiau padėti ir bėga į Londoną.

Tačiau jis vėliau yra randamas Elle Bishop, kuriai reikia pagalbos kontroliuojant jos galias. Jis padeda jai suprasti jos problemą, kuri yra pagrįsta jos pykčiu ir nepasitenkinimu savo tėvu Bobu.

Ted Sprague[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Theodore "Ted" Sprague, Matthew John Armstrong, turi gebėjimą kurti ir valdyti radioaktyvius spindulius, kurį jis atranda po to, kai jį pagrobia Haitian. Iš pradžių jis nemokėjo valdyti savo galios ir jis sukeldavo tokių žalingą šalutinį poveikį kaip radiacija, kuris baigiasi jo žmonos mirtimi. Kai jis pradeda geriau kontroliuoti savo galią, Tedas supranta, kad jis taip pat kai būtina gali gaminti elektromagnetinius impulsus. Jis pirmąkart yra suimamas vadovaujantis prielaida, kad jis yra Sylar, tačiau jis pabėga iš kalėjimo. Jis galų gale pradeda manyti, kad Kompanija yra atsakinga už jo galią, todėl jis siekia atkeršyti. Jis sudaro komandą su Matt Parkman ir Noah Bennet ir imasi žlugdyti Kompaniją, tad jie keliauja į Niujorką. Tačiau Sylar pranešima Tedo buvimo vietą FTB ir Tedas yra sulaikomas. Sylar vėliau jį nužudo ir įgyja jo gebėjimą.

Brian Davis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Brian Davis, David Berman, yra žmogaus, kuris turi sugebėjimą persikelti daiktus naudodamasis mintimis. Sylar, kuris pavogė Davis kontaktinę informaciją iš Chandra Suresh, apsimetė Suresh'u, ir pasakė jam, kad gali sutvarkyti jo problemą. Kai jis parodė, jo telekinetic gebėjimas iki Sylar, Davis nori Sylar jį pašalinti. Sylar, varomas savo agresijos ir troškimo žudyti ir pavogti jo gebėjimą, paverčia jį pirmąją savo auka.

Zane Taylor[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Zane Taylor, Ethan Cohn, yra pirmas asmuo, kuris atsako į Mohinder skambutį, kai Mohinder vėl imasi tėvo tyrimų. Zane palieka telefono žinutę Mohinder'io autoatsakiklyje, kurioje jis pakviečia jį į Virdžinijos paplūdimį pasikalbėti, tačiau Sylar atvyksta pirmas ir apsimeta Mohinder'iu. Po to, kai Zane parodo savo gebėjimą lydytis objektus, Sylar nužudo jį. Kai Mohinder atvyksta vėliau, Sylar apsimeta Zane ir rodo Zane galią akimirksniu išlydydamas skrudintuvą. Zane buvo muzikantas, jis vilkėjo Ramones marškinėlius, kuriuos Sylar vėliau nešiojo, kai apsimetinėjo juo.

Molly Walker[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Pagrindinis straipsnis: Molly Walker

Dale Smither[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Dale Smither, Rusty Schwimmer, yra auto mechanikę su gebėjimu labai gerai girdėti. Ji nuolat klausosi repo muzikos, kad nuslopintų visus kitus garsus, kuriuos ji gali girdėti. Serijoje " Unexpected" (Netikėtas), ji susisiekia su Mohinder ir Sylar (apsimetančiu Zane Taylor), ir vėliau yra nužudoma Sylar'o.

Candice Wilmer[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Candice, kuri iš Niki Sanders vėl tampa savimi

Candice Wilmer, Missy Peregrym, yra Kompanijos agentė, kuri turi galią sukurti iliuzijas, ir pagrindibnė priešininkė sezonuose "Genesis" (Genezė) ir "Generations" (Kartos). Ji gali manipuliuoti savo kūnu ir teritorija aplink save efektyviai įkalinti ką nors, jei ji nori, ir pakeisti detaliai bet ką akimirksniu. Pradžioje žinomas kaip Betty, ji yra labai nutukusi moteris, todėl ji nuolat palaiko iliuziją, kad ji yra plona. Ji iš pradžių suporuojama su Noah Bennet, ir yra verčiama naudoti savo gebėjimą manipuliuoti kitus veikėjus. Vėliau ji padeda p. Linderman'ui pagrobti Micah Sanders serijoje "0,07 %" (0,07 %), ir prižiūri Micah'ą serijoje "Landslide " (Triuškinanti pergalė). Epizode "How to Stop an Exploding Man " (Kaip sustabdyti sprogstantį žmogų), Candice susiduria ir yra nokautuojama Niki Sanders, kuri kartu su D.L., atvyko į Niujorką išgelbėti Micah.

Kadangi Candice persona tapo pernelyg gerai žinoma, ji pasivertė Michelle, kurią vaidino Rachel Kimsey, antrajeme sezone. Kompanijos įsakymu ji nugabeno sužeistą Sylar į atokią vietovą Pietų Amerikoje, ir rūpinasi juo ten tol, kol ji galiausiai buvo jo nužudyta.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]