Metal Gear 2: Solid Snake

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Metal Gear 2: Solid Snake
Kūrėjas Konami
Leidėjas Konami
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data
Žanras (-ai) Stealth / Action
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai M (Mature)
Platforma MSX2
PlayStation 2<br\>Mobilieji telefonai
Versija
Variklis
Reikalavimai MSX2 ir PS2 skaitytuvai
Platinimas DVD<br\>Cartridge skaitytuvas
Licencija Komercinė
Pirmtakas Metal Gear
Kitos dalys -
http://www.konami.jp/

Metal Gear 2: Solid Snake – antrasis Metal Gear serijos kompiuterinis žaidimas, sukurtas 1990 m. MSX2 platformai, 2004 m. mobiliesiems telefonams ir 2006 m. PS2 konsolėms. PS2 konsolės naudotojams šis žaidimas buvo skirtas tik kaip dovana prie Metal Gear Solid 3: Snake Eater žaidimo.

Apžvalga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Metal Gear 2: Solid Snake žaidimo aplinka

Metal Gear 2: Solid Snake yra antrasis Konami kompanijos kūrėjų sukurtas Metal Gear serijos žaidimas. Žaidimo žanras, stilius ir valdymas išliko panašus kaip ir jo pirmtako Metal Gear, žaidėjas vėl turi valdyti slaptąjį agentą, kuriam tenka nepastebimai vykdyti jam skirtas sunkias užduotys. Žaidime pasikeitė numanomų žaidėjo priešų mąstymas ir galimybės, dabar priešas gali girdėti žingsnius, šūvius, sprogimus, taip pat jis mato 45 laipsnių kampu. Metal Gear 2: Solid Snake žaidimo žaidėjas gali atsiklaupti, šliaužioti, ieškoti minų ir slėptis, taip pat jo inventoriuje atsirado nauji ginklai, priešų radaras ir reikmenys špionažui. Žaidėjas jau negauna patirties taškų, tačiau po kiekvienos įvykdytos užduoties jo gyvybės lygis pasikelia. Dar žaidime atsirado siųstuvas, kuriuo žaidėjas bendrauja su kitais asmenimis ir gauna informaciją apie naujas užduotis. Žaidime išliko įtraukiantis siužetas, kuriame sutinkami seni žaidimo pirmtako veikėjai. Metal Gear 2: Solid Snake žaidimas seniau nebuvo lokalizuotas anglų kalba ir buvo parduodamas tik Japonijoje, bet 2006 m. buvo sukurta angliškoji šio žaidimo versija, kurią galima nusipirkti kartu su kitais Metal Gear serijos žaidimais. Žaidimų mėgėjų žinoma, kad Metal Gear 2 dainas galima išgirsti Metal Gear Solid žaidimo eigoje. Žaidimas buvo įvertintas nelabai blogai, bet ir ne taip gerai kaip jo protėvis Metal Gear. Taigi Metal Gear 2: Solid Snake yra dar viena svarbi Metal Gear serijos dalis.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Veiksmas vyksta 1999 m., Zanzibaro žemėse. Sukūręs naują kurą OILIX, mokslininkas Kio Marv pagrobiamas teroristų ir priverčiamas kurti naują atominį ginklą Metal Gear D. Agentas Solid Snake atvyksta rasti mokslininką ir sunaikinti naują Metal Gear. Užduoties metu Solid Snake randa mirusį Kio Marv ir sužino, kad operatyvininkas Gray Fox padeda teroristams kurti naują atominį ginklą. Vėliau agentas sutinka inžinierių Drago Pettrovich Madnar ir pamato, kad jis irgi nusikaltėlis. Pavogęs OILIX formulę, slaptasis agentas Solid Snake nugali Gray Fox, Pettrovich Madnar ir vėl laimi kovą prieš teroristų vadą Big Boss. Vėliau jis pilnai sunaikina Metal Gear D, atsisako agento darbo ir išvyksta gyventi į Aliaską

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Vikicitatos

Wikiquote logo
Wikiquote logo