Lewben Group

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šį puslapį ar jo dalį reikia sutvarkyti pagal Vikipedijos standartus.
Jei galite, sutvarkykite.
Lewben
FormaUAB
ĮkurtaVilnius, Lietuva (2009 (2009))
Centrinė būstinėVilnius, Lietuva
Svarbiausi darbuotojaiValdybos pirmininkė Rita Kavaliauskienė
PadaliniaiAmsterdamas, Nikosija, Vilnius, Kaunas, Klaipėda
Tinklalapiswww.lewben.com

„Lewben“ –  integruotų verslo paslaugų teikėja. Tai  grupė  įmonių, kurios savo klientams  teikia  finansų planavimo, teisės, mokesčių ir verslo konsultavimo bei apskaitos, o taip pat  gerovės valdymo  paslaugas. Grupės biurai veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje (Lietuva), Amsterdame (Nyderlandai) ir Nikosijoje (Kipras).

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2009 m. įkurta bendrovė „Lewben Family Offices“, pirmoji Lietuvoje šeimos biuro paslaugų tiekėja[1].

2010 m. įsteigta VšĮ „Lietuvos išeivijos dailės fondas

2010 m. atidarytas biuras Nikosijoje (Kipras).

2012 m. įsteigta VšĮ „Lewben Art Foundation“.

2013 m. įsigyta buhalterinių paslaugų bendrovė, ji pavadinta „Lewben Financial Services Center“. Vėliau įmonė buvo pervadinta į „Nordgain“.

2014 m. įsigyta verslo konsultavimo įmonė „Strategy Labs“. Tais pačiais metais „Lewben Family Offices“ tapo „Lewben Group“. Atidarytas biuras Amsterdame (Nyderlandai).

2017 m. įmonė pakeitė savo prekės ženklą ir tapo „Lewben Wealth“. „Lewben“ išplėtė savo paslaugų spektrą ir klientams pradėjo teikti atitikties bei pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos paslaugas.

2019 m. įsteigtas paramos ir labdaros fondas Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas. Ženkliai išaugus veiklos mastui, komandai, paslaugų spektrui ir dinamikos poreikiui bei būtinybei inovuotis, įmonių grupė persiorientavo į Agile projektų valdymo metodą bei siekdama tampresnės integracijos priėmė sprendimą judėti link bendro prekės ženklo.

2020 m., atšventusi veiklos 10-metį, įmonė apsisprendė atnaujinti savo vizualinį identitetą bei logotipą, kad labiau atspindėtų išaugusios įmonių grupės ambicijas, kompleksiškumą ir inovatyvumą. Įmonė pakeitė pavadinimą iš „Lewben Group“ į „Lewben“.

Valdymas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Valdybos pirmininkė – Rita Kavaliauskienė (g. 1978 m.)

Valdybos nariai – Justinas Klimašauskas (g. 1978 m.), Vilma Poškutė Archyvuota kopija 2022-08-09 iš Wayback Machine projekto. (g. 1982 m.)

Nepriklausomas valdybos narys – Virginijus Lepeška (g. 1955 m.)

Grupės įmonės[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Lewben Wealth – turto valdymo paslaugas[2] aukštas pajamas turintiems asmenims teikianti bendrovė.

UAB „Strategy Labs“[3] –  įmonių vadovų bei valdybos narių konsultavimo įmonė.

UAB „Nordgain“[4] – teikia finansų ir apskaitos paslaugas.

VšĮ „Lewben Art Foundation – nevalstybinė institucija, administruojanti Lietuvos ir užsienio menininkų[5] (nuo XVIII a. pabaigos iki šių dienų) meno kolekciją.

 VšĮ „Lietuvos išeivijos dailės fondas“ nevalstybinė institucija, kurios tikslas – sistemingai tyrinėti išeivijos dailę bei grąžinti kūrinius į tėvynę[6].

Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas[7] – tai paramos ir labdaros fondas, kurio tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių vaikų problemas, rinkti lėšas ir padėti pasveikti mažiesiems.

Socialinė atsakomybė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Lewben“ įmonių grupei priklausanti VšĮ „Lewben Art Foundation“ yra VšĮ „Lietuvos išeivijos dailės fondo“ steigėja. Šio fondo tikslas – sistemingai tyrinėti Lietuvos išeivijos dailę bei grąžinti kūrinius į tėvynę.

Taip pat „Lewben“ įmonių grupėje yra 2019 m. rugsėjo 25 d. įkurtas paramos ir labdaros fondas Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondas. Jis buvo įsteigtas netekus brolio, draugo, bendradarbio ir „Lewben“ šeimos nario Juozo Kavaliausko (2018 metų lapkričio 3 d.).

„Lewben“ yra viena iš Vilniaus operos teatro „Vilnius City Opera“ rėmėjų.

„Lewben“ remia Litvak World – ne pelno siekiančią organizaciją, kurios tikslas išsaugoti ir puoselėti LDK žydų kultūrą.

Apdovanojimai, įvertinimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2015 m. „Lewben“ įmoniu grupei priklausanti įmonė „Nordgain“ pateko į „Verslo žinių“ sudaromą Lietuvoje sparčiausiai augančių finansinių paslaugų bendrovių sąrašą „Lietuvos gazelė 2015“.

Tarptautinis bankininkystės ir finansų rinkų žurnalas „Euromoney“ 2012 m. – 2014 m. bei 2016 m. – 2018 m. „Lewben“ pripažino „geriausia šeimos biuro paslaugų teikėja Lietuvoje. 2019 m. „Euromoney“ pripažino įmonę geriausiu paslaugų tarptautiniams klientams teikėju Lietuvoje. Be šio įvertinimo, „Lewben“ užėmė antras vietas dar dvejose kategorijose – paslaugų verslo savininkams ir filantropinės veiklos konsultacijų.[8]“.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]