John Newman

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
John Newman
Biografija
Gimė1990 m. liepos 16 d. (33 metai)
Setlas, Šiaurės Jorkšyras, Anglija, Jungtinė Karalystė
Žanraisoul, pop, breakbeat, Northern soul
Veikladainininkas, prodiuseris, dainų autorius
Aktyvumo metai2004–dabar
Įrašų kompanijaIsland, Universal
Susijusi veiklaRudimental
Svetainėwww.johnnewman.co.uk

John William Peter Newman (g. 1990 m. birželio 16 d.) – vokalistas ir muzikantas. Labiausiai jį išgarsinęs kūrinys yra „Love Me Again“ (liet. Vėl mane mylėk), kuri buvo pirmoje vietoje Jungtinės Karalystės topuose 2013 m. John Newman buvo vienas iš sėkmingiausiai kylančių britų muzikos atlikėjų 2013 m. Jungtinėje Karalystėje. Iki 2014 metų vasario mėnesio atlikėjas buvo pardavęs virš 1,3 milijono įrašų Jungtinėje Karalystėje.

2014 m. rugpjūčio 2 d. lietuviškame festivalyje „Granatos Live“ atliko savo pasirodymą, kurio metu pristatė savo albumą „Tribute“. 2016 m. John Newman koncertavo Kalnų Parke, Vilniuje.

Asmeninis gyvenimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Newman'ui buvo dukart diagnozuotas smegenų auglys, pirmasis išoperuotas 2012 m., o antrasis ir 2016 m.[1] Po poros metų, jis vedė danų kilmės merginą Nana-Maria, kurių vedybos vyko Londone.[2]

Jo vyresnysis brolis James Newman taip pat yra atlikėjas, kuris 2014 m. laimėjo Britų apdovanojimą už metų singlą.

2019 m. BBC paklaustas apie artėjančius turus, Newman'as prabilo apie slegiančias asmenines psichologines problemas. Jis pripažino, kad yra linkęs save lyginti su kitais atlikėjais, kurie muzikoje buvo sėkmingesni nei jis, tiek kūrybine, tiek finansine prasme, todėl nutarė tais metais koncertuoti mažesnėms auditorijoms, kad išvengtų panašių vidinių minčių.[3] 2020 m. birželį jis paskelbė, kad daro pertrauką ir traukiasi iš muzikos industrijos palikdamas įrašų ir vadybinę kompaniją. Socialiniuose tinkluose jis paminėjo, jog muzikinė veikla jam kelia psichologinių problemų, todėl užuot tęsęs solinę karjerą, jis kartais kurs bendras dainas su kitais atlikėjais.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]