FK Sirijus (2023)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
FK Sirijus
Pavadinimas VšĮ Futbolo klubas „Sirijus“[1]
Įkurtas 2023 m.
Vadovas Andrius Vaitkus[2]
Vyr. treneris Šenderis Giršovičius
Lyga III lyga
2023 m. 7 vieta III lygoje
Apranga
namie
Apranga
svečiuose

Futbolo klubas SirijusLietuvos futbolo komandaKlaipėdos.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuo 1973 m. egzistavo FK Sirijus Klaipėda, 1990 m. tapęs pirmuoju Lietuvos čempionu po nepriklausomybės atkūrimo. 1998 m. šis klubas bankrutavo.

Naujasis Sirijus įregistruotas kaip juridinis asmuo 2023 m. vasario 10 d. Klubo direktorius – Andrius Vaitkus, kuris taip pat vadovauja ir futbolo akademijai „Gintaras“.[3] Klubo veikloje taip pat dalyvauja ir FK Gintaras vadovas Marsel Balasanov.[4][5]

Klubo „Facebook“ paskyroje tvirtinama kad Sirijaus klubas „atkurtas žmonių, kurie šį klubą ir sukūrė“.[6] Naujajame logotipe pavaizduota žvaigždė – alegorija į FK Sirijus Klaipėda iškovotą čempiono titulą.

2023 m. kovo mėn. užsiregistravo į Lietuvos futbolo taurės turnyrą[7] bei į Klaipėdos XXII-ajį A. Fokino atminimo Taurės turnyrą.[8] Pirmosios oficialios rungtynės vyko LFF taurės turnyre, pralaimėta FC Neptūnui rezultatu 1:8.[9] Komanda taip pat žaidė III lygos, Klaipėdos zonos pirmenybėse, ir užėmė paskutiniąją, 7-ą vietą.

2024 m. komanda pateikė prašymą licencijuotis į LFF II lygą. Komanda licenciją gavo, tačiau laisvos vietos lygoje neatsirado.

Sezonai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Lietuvos futbolo varžybos
Sezonas Pirmenybių lygmuo Vieta Taurė
2023 m. III lyga, Klaipėdos zona 7 I etapas

Treneriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]