Chevrolet

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Chevrolet
FormaDukterinė įmonė
PramonėAutomobilių
Įkurta1911
Centrinė būstinėDetroitas, Mičiganas, JAV
HoldingasGeneral Motors
Tinklalapishttp://www.chevrolet.com

Chevrolet – General Motors priklausanti automobilių kompanija, daugiausiai automobilių parduodanti Lotynų Amerikoje, Pietų Afrikoje, Europoje ir Azijoje.

1979 m. Chevrolet Camaro
1975 m. Chevrolet Corvette
Chevrolet Bel Air

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Chevrolet kompaniją įkūrė Louis Chevrolet (Lui Ševrolė) ir William C. Durant (Viljamas K. Diuranas). Louis Chevrolet buvo lenktynininkas, gimęs 1878 metų Gruodžio 25 diena La Chaux-de-Fonds mieste Šveicarijoje. William Durant buvo General Motors įkurėjas, kuris buvo priverstas palikti GM 1910 metais, jis norėjo panaudoti Louis Chevrolet dizainą ir atstatyti savo reputaciją automobilių pramonėje. Kaip Buick Motor Company galva, prieš įkuriant GM, Durant pasamdė Chevrolet, kad lenktyniautų su Buick automobiliais.

1911 metų lapkričio 3 diena Chevrolet įžengė į automobilių rinka kaip Ford Model T konkurentas. Po metų buvo pristatytas „Classic Six“. Classic Six buvo 5-vietų sedanas su 299 in3 (4,9 l) 6-cilindrų varikliu galinčiu pasiekti 104 km/h (65 mph) greitį.

1916 metais Chevrolet buvo pakankamai pelninga, kad leistų Durant’ui nupirkti daugybę GM akcijų. Kai sandėris buvo baigtas 1917 metais, Durant’as tapo General Motors prezidentu, o Chevrolet tapo GM dukterine įmone.

Dabartiniai modeliai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Parduodami JAV[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Parduodami Europoje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Parduodami Pietų Afrikoje[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]