Lotus Cars

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Lotus 7

Lotus Cars yra automobilių gamintojas, kurio pagrindinė būstinė Norfolke, Jungtinėje Karalystėje. Bendrovę įkūrė Colin Chapman.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Colin Chapman savo verslininko karjerą pradėjo 1947 m. darydamas specialius užsakymus Austin 7 automobilio pagrindu. 1952 m. jis įkūrė firmą Lotus Engineering, kurią 1959 m. padalino į Lotus Components ir Lotus Cars.

Pirmasis sėkmingas serijinis modelis buvo "Lotus 6". Nors tebuvo pagaminta tik apie 100 šio modelio automobilių, jie pasiekė daug pergalių lenktynėse. Frank Costin sukurtas "Lotus 8" pasižymėjo išskirtinėmis aerodinaminėmis charakteristikomis. Šis modelis buvo pagrindas kuriant vėlesnius "Mk 9" ir "Mk 10" modelius, taip pat ir "Mk 11" lenktyninį automobilį.

1957 m. Lotus pagamino pirmąjį isšskirtinai lenktynėms skirtą automobilį. Mk12 tapo didele automobilių lenktynių sėkme, Lotus nekartą iškovojo pasaulio čempionų tarp konstruktorių titulą. Šiuos titulus Colin Chapman iškovojo ne tiek didindamas automobilių galią, kiek panaudodamas inovatyvias technologijas ir konstrukcijas. Tuo pat metu jis buvo kritikuojamas už saugumo reikalavimų nepaisymą.