Aptarimas:Moters seksualumas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Straipsnis Moters seksualumas buvo pasiūlytas tapti pavyzdiniu, tačiau Vikipedijos naudotojai, balsavimu (kuriame taip pat galite rasti išvardytus straipsnio trūkumus), nusprendė, kad jis dar neatitinka Pavyzdinio straipsnio reikalavimų.


Straipsnis šališkas ir neparemtas šaltiniais. Atsižvelgiama tik iš vyro pusės, nėra psichologinių aspektų, istorijos ir kt. Adam 11:26, 2007 Birželio 6 (EEST)

Vadovautasi straipsniais [1], [2] ir lietuvišku Seksologijos žinynu (1996). O raudonas nuorodas ne aš sudėjau. Repro 19:05, 2007 Birželio 7 (EEST)
Jei manoma, kad straipsnis šališkas tai prašau labai konkrečiai paaiškinti kas yra šališka, iki tol nuimu NPOV žymę.--Dirgela 22:21, 2007 Liepos 11 (EEST)
Na pirmiausia teiginiai nepagrįsti citatom. Kai kurios dalys netinka į temą kaip :
  • Platesnis dubuo... - (iki pat pastraipos pabaigos)
  • Kitas teiginys, turbūt savo tyrimais: Fiziškai suartėti moterys dažniausiai sutinka po ilgesnės draugystės - niekuo nepagrįstas...
  • jautriai reaguoja į kritiką grožio atžvilgiu
  • Apatinis trikotažas yra ypač įvairus, leidžiantis pabrėžti moters savitumą, originalumą ir skonį.

Visos nuotraukos su apsinuoginusiomis moterimis, nors seksualumas nebūtinai turi būt erotika ar pornografija...

Taigi pateikiau keletą detalių. Jautresnio įvertinimo reikėtų prašyti iš moteriškosios lyties atstovių. Adam 23:33, 2007 Liepos 11 (EEST)

Pritariu Adam - dėl viršuje išvardintų punktų. Nuo jautresnio įvertinimo norėčiau susilaikyti, nes ir sąvoka labai plati ir manausi turinti netradicinį požiūrį ir nemoku kalbėti taip kad vyrai suprastų:) tik tiek, kad kai pirmą kartą skaičiau straipsnį man jis pasirodė šiek tiek nesąmoningas, pripildytas stereotipinių teiginių ir keistų išvadų. Tie viršuje išvardinti būdingo 'elgesio' punktai turėtų būti pateikiami tik kaip labiausiai paplitę stereotipai, o ne kaip absoliutūs teiginiai 'dažniausiai', '-esnės'. Man straipsnyje vietomis primena panašiai kaip kad norint aprašyti šokolado skonį, būtų rašoma, šokoladas dažniausiai būna plytelėmis... Biologinė dalis visai normaliai, išskyrus tuos švelnius prisilietimus (netgi įdomu man kokiam sveikam žmogui apskritai jie nepatinka:)), ir dar išskyrus mergaičių polinkį žaisti namus, su lėlėmis - šitie dalykai yra sociologiniai, ne biologiniai, susiformuojantys arba ne, priklausomai nuo aplinkos, tad turėtų būti kažkur prie stereotipų taip pat:). --Mea 00:39, 2007 Liepos 12 (EEST)
Beje, tikiuosi išsireiškimas 'nesąmoningas' nenuskambėjo užgauliai, labiau gal turėjau rašyti 'nepakankamai įsigilintas', neparinkau žodžių - pardonne moi.. man iš tikrųjų turėtų būti atimta teisė redaguoti aptarimų puslapius, per daug sakau ką galvoju ir negalvoju ką sakau...:) --Mea 01:33, 2007 Liepos 12 (EEST)

Kol kas matau, kad trūksta šaltinių, bet kuo tai susiję su neutralumu? Kaip suprantu tie teiginiai jums abejotini - pateikit pakeitimus ar priešingus teiginius, kurie yra pagrįsti šaltiniais, tuo labiau kad, pvz., Mea nuomonė daugeliu atveju irgi tik nuomonė niekuo nepagrįsta. Dėl "platesnis..." ir iki galo tai čia sakyčiau labai jau žinma tiesa, negi reiks citatom grįsti, kad Žemė sukasi aplink Saulę? Taigi kritika turėtų būti konstruktyvesnė, o ne "man nepatinka" kaip kad su nuotraukom.--Dirgela 09:26, 2007 Liepos 14 (EEST)

Abejojantys neprivalo pateikinėti jokių šaltinių, šaltiniai turi būti prie straipsnyje esančių teiginių. --Nomad 09:57, 2007 Liepos 14 (EEST)
Tai tegul abejoja, bet prie ko čia neutralumas? Dėl faktų yra žymės, bet npov čia manau netinka.--Dirgela 19:07, 2007 Liepos 17 (EEST)
Aš ne abejoju, o nepritariu. Jei kai kuriems čia viskas ok, tai ir šaltiniai nepadės. Seksualumą daugiau ar mažiau apsprendžia skirtumai ir trauka tarp lyčių. Yra prigimtiniai skirtumai, aprašyti biologinėje dalyje, ir yra įgyti skirtumai, kurie susiformuoja ir priklauso nuo socialinės ir kt aplinkos ir prigimtinių skirtumų santykių su ta aplinka raidos. Kadangi ta aplinka ir raida gali būti labai skirtinga, kaip pačiame straipsnyje ir paminėta, tokie teiginiai kaip "dažniausiai", "labiau" yra labai santykiniai, tas pats kas kas pamačius raudoną tulpę savo sode, teigti, kad visame pasaulyje tulpės raudonos. Galų gale jei straipsnyje apie vyrišką seksualumą būtų parašyta vyrai daugiau keikiasi, nes tai sudaro vyriškumo įspūdį. Tokia formuluotė netinkama, kadangi ši "savybė" priklauso nuo charakterio, ne nuo lyties. Tokiems teiginiams reikia nurodyti kažkokį požiūrio atkaistos tašką, pvz., toks ir toks trikotažas kai kurių vyrų manymu suteikia seksualumo.. arba šiuolaikinėje visuomenėje seksualumas siejamas su tuo anuo ir trečiuo...nu ar kažkaip pan. O taisyti pati straipsnio nenoriu nes jis turbūt sutrumpėtų keturgubai, nematyčiau prasmės aprašinėti kiekvieno dalyko kuris bent kam nors atrodo seksualu moteryje. --Mea 19:46, 2007 Liepos 17 (EEST)
Straipsnį geriau būtų perrašyti, info kartojasi ir kituose str., biologinė dalis gal būt verta dėmesio.--Vaidila (aptarimas) 13:16, 15 spalio 2022 (EEST)[atsakyti]
Iš esmėa labai kritikuotinas str. turbūt dėl to, kad iš dalies remtasi delfi lygio šaltiniais. Intuicija, lėlių žaidimai...--Vaidila (aptarimas) 13:20, 15 spalio 2022 (EEST)[atsakyti]
Steoretipų kratinys kaip minėta anksčiau: Brandos laikotarpis yra ne toks audringas kaip berniukų...Nors moteris lytiškai subręsta anksčiau nei vyras, tačiau jos lytiniai poreikiai paprastai ima formuotis kiek vėliau nei vyro, pirmasis orgazmas pasiekiamas irgi vėliau...--Vaidila (aptarimas) 13:23, 15 spalio 2022 (EEST)[atsakyti]
Net vinted forumą paskaičius suprasi, kad brendimo laikotarpis nemažiau audringas, o lytiniai poreikiai anksti formuojasi, gal netgi anksščiau nei berniukų.--Vaidila (aptarimas) 13:29, 15 spalio 2022 (EEST)[atsakyti]
Dar vienas stereotipas: Žiūrėti į nuogą nežinomo vyro kūną jai ne tik nėra malonu, bet ir gali kelti šleikštulį. Turbūt nuostata galioja tiek vyrui, tiek moteriai. Daug kas gali priklausyti ir nuo patrauklumo.--Vaidila (aptarimas) 13:41, 15 spalio 2022 (EEST)[atsakyti]
Dar vienas: Moters erogeninės zonos (iš kurių jautriausia – varputė) yra įvairesnės nei vyro, jos reaguoja į prisilietimus ne tik lytinių organų srityje, bet ir visame kūne – nuo akių iki pėdų.--Vaidila (aptarimas) 13:45, 15 spalio 2022 (EEST)[atsakyti]
Nimfomanių fanų sapalionės; Priešingai nei vyras, moteris gali mylėtis be didelės pertraukos nuo paskutinės sueities, todėl sekso poreikis nėra taip reguliariai išreikštas kaip vyro (žr. reguliarus seksas).--Vaidila (aptarimas) 13:57, 15 spalio 2022 (EEST)[atsakyti]
Išties, gan prastas straipsnis. Homo ergaster (aptarimas) 13:54, 15 spalio 2022 (EEST)[atsakyti]

Platesnis dubuo sudaro geresnes sąlygas vystytis embrionui, užtikrina pakankamą gimdos paslankumą, normalų gimdymą. Moters krūtinės ląsta platesnė, o tai užtikrina lengvesnį kvėpavimą nėštumo metu. Moters kaulai yra minkštesni nei vyro – tai užtikrina kūno lankstumą, svarbų nėštumo ir gimdymo metu, taip pat ir nešiojant bei prižiūrint kūdikį. Veido bruožai yra švelnesni nei vyro, oda švelnesnė. Moters figūrai apvalumo suteikia didesnis riebalų sluoksnis ties pilvu, sėdmenimis, šlaunimis – todėl jos atrodo putlios. Pažastyse moterys turi ne tiek daug plaukų kaip vyrai, gaktos plaukai auga smaigaliu į apačią (vadinamasis moters trikampis).

Jei ne ši pastraioa, būtų galima daryti nukreioimą į seksualumo str., nors ją galima ir taip ten perkelti, nes sakiniai palyginamojo pobūdžio. Visa kita info jau yra atitinkamuose str. kopuliacinis ciklas, orgazmas, lytiniai santykiai, seksualumas, lytinis brendimas ir pan.--Vaidila (aptarimas):