Aptarimas:Merūnas Vitulskis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Įkėliau tą sąrašą su bendradarbiavimu čia. Dėl vieno vienintelio albumo atskiro diskografijos straipsnio prašome nekurti, o bendras dainas kelias galima paminėti šiame straipsnyje. Ne visas, suprantama, viso sąrašo dėti nėra reikalo. --Nomad 22:03, 2009 sausio 22 (EET)

Visuomenininkas?[redaguoti vikitekstą]

Visuomeninė veikla minima kelis kartus (tas pats per tą patį). Visuomet buvo aktyvus visuomenininkas, - piešimas ir darbas statybose nėra veikla NVO, nors tokia išvada sektų pagal darbartinį dėstymą. --Mindofw 08:07, 2009 sausio 23 (EET)

Baigė Kauno Vaižganto vidurinę mokyklą. Buvo aktyvus mokyklos visuomeniniame gyvenime, todėl net du kartus nominuotas „Mokyklos patriotu“[1], dabar - šios mokyklos Garbės galerijos narys[2].

Šiame sakinyje pažymima, kad visuomenininkas jis buvo MOKYKLOJE. Sakinys logiškai pagrįstas.--The Watcher 20:52, 2009 sausio 23 (EET)

Visuomet buvo aktyvus visuomenininkas. Save išbandė įvairiose srityse - piešė, dirbo statybose....

Piešimas, darbas statybose iš tiesų nėra visuomeninė veikla (bent jau per siaura prasme - t.y., ne respublikiniu mastu). Tačiau darbas (labdaringas!) narkomanų pagalbos linijoje, buvimas vienu iš nedaugelio Lietuvos skautų, priklausančių Europos skautų asociacijai - tai jau galima pavadinti visuomenine veikla.--The Watcher 20:52, 2009 sausio 23 (EET)
Čia kalbama apie skirtingus dalykus: 1) aktyvumą mokykloje ir jos visuomeninėje veikloje, už ką ir buvo nominuotas "Mokyklos patriotu" (dar esant mokiniu) ir vėliau, baigęs mokyklą, įtrauktas į mokyklos Garbės galeriją. Ir 2) vėliau pažymina, kad aktyvus buvo visuomet, t.y. ne tik mokykloje. Darbas statyboje tikrai įtrauktas be reikalo, bet čia ne mano darbas. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Viribus unitis (aptarimasindėlis)
Pradžioje buvo taip: „Išbandė save įvairiose srityse: piešė, dirbo statybose...“ Pagal straipsnio istoriją, visa tai prie visuomeninės veiklos 2008 m. sausio 8 d. priskyrė Viribus unitis. --The Watcher 16:51, 2009 sausio 26 (EET)
Taip yra ir dabar, aš tik priekyje prirašiau "Merūnas visuomet buvo aktyvus visuomenininkas", neradau kito žodžio, nes išskyrus tą piešimą ir statybas, toje pastraipoje buvo aprašyta visuomeninė veikla. Taip norėta nuosekliai nuo mokyklinio aktyvumo pereiti prie nemokyklinės veiklos. Ištrynus pradžioje žodį "Merūnas", tas sakinys įgavo kitą skambėjimą, todėl galima palikt ir kaip buvo - "Save išbandė...", bet tada gaunasi šioks toks minčių šuolis. --Viribus unitis 16:41, 2009 sausio 27 (EET)

Talento paveldėjimas?[redaguoti vikitekstą]

Kaži, ar įmanoma enciklopediškai pagrįstai, iš ko ir kaip yra„ paveldimas“ talentas Talentą menui paveldėjo iš senelio, žymaus dailininko tapytojo.. --Mindofw 08:07, 2009 sausio 23 (EET)

Iš tikrųjų nelogiškas sakinys. Gal reikėtų talentą pakeisti polinkiu / potraukiu / trauka arba tiesiog perkurti sakinį: „Linkęs į meną (arba meniškos prigimties), nes šeimoje būta menininkų - Merūno senelis yra žymus dailininkas tapytojas Aleksandras Vitulskis“.--The Watcher 20:52, 2009 sausio 23 (EET)
O kuo skiriasi pati mintis šiuose sakiniuose - "Talentą paveldėjo iš senelio..." ir "Linkęs į meną, nes šeimoje būta menininkų..."? Tai ką tada tas senelio buvimas duoda, jei jau talentas nepaveldimas? Ne viename interviu yra pabrėžta, kad Merūnas talentą paveldėjo iš senelio, kuris irgi rinkosi tarp muzikos ir dailės, o čia matai, nelogiška. Rašykit kaip norit. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Viribus unitis (aptarimasindėlis)
Interviu, kitokie internetiniai straipsniai - gausūs metaforų ir kitokių sparnuotų posakių. Vikipedija stengiasi remtis faktais, o talento paveldėjimą būtų sunku įrodyti. Paveldėti galima išvaizdą, balsą, ligas, bet talentas – neapčiuopiamas dalykas. Tai tegali būti polinkis. O polinkis į meną dar nereiškia automatiško talento (dailės atžvilgiu apie Merūno pasiekimus negirdėjome, o jo senelis nebuvo muzikantas - abiem atžvilgiais tokie, kad jų pasiekimai būtų garsūs respublikiniu mąstu, idant jų nuopelnus būtų galima atžymėti Vikipedijoje). Polinkis galima būti išugdomas, kai užaugi / gyveni aplinkoje tarp menu besidominčių / praktikuojančių žmonių. O Merūno senelis buvo žymus tapytojas. Tiesa, jis mirė Merūnui negimus. Kyla dar viena abejonė: ar galima talentą ar bent jau polinkį paveldėti iš žmogaus, kuris mirė, kai tu dar nebuvai gimęs - tai medicininis ar filosofinis klausimas? Tuomet galima to sakinio apie polinkį (juo labiau - talento paveldėjimą) apskritai nerašyti, nes tai lyrinis nukrypimas. Tačiau pažymėti faktą, kad senelis - žymus tapytojas, reikėtų. --The Watcher 16:51, 2009 sausio 26 (EET)
Faktas tas, kad reikia kažkur prirašyti tą senelį. Talentas yra gabumai, kuriuos, mano galva, paveldėti galima, bet iš tiesų, tai daugiau literatūrinis stilius, tad jei netinka, galima ieškot alternatyvos, bet tik ne per polinkį. Daug kas kam turi polinkį, bet nebūtinai talentą. O menas yra tiek dailė, tiek muzika. Nežinia kaip jam su daile, bet jau muzikai tai jis tikrai turi talentą. Vienas iš variantų tada būtų rašyti taip: "Gimė ir užaugo Kaune, menininkų šeimoje, senelis žymus dailininkas tapytojas...", bet vėlgi, senelis yra senelis, tai nėra šeima. O taip paprastai prirašyt nesinori, pritempimas toks... Nežinau. --Viribus unitis 17:00, 2009 sausio 27 (EET)

Ir dar, pasižiūrėkit ką padarėt čia:

"Realybės šou „Kelias į žvaigždes 2“ pradžioje dėl savo stipraus balso Merūnas buvo laikomas favoritu." Tai vėliau jau nebuvo laikomas favoritu, tik pradžioje?:)

"Visos dainos šou metu išpopuliarėjo. Merūnas šou pradžioje buvo pramintas „lietuviškuoju Baskovu“. Yra bendravęs su pačiu Nikolajumi Baskovu, iš jo sulaukė pritarimo ir paskatinimo, kartu dainavo Vilniuje[9] (taip pat su „Kelias į žvaigždes 2“ dalyviais). Už Kauno garsinimą miesto meras Arvydas Garbaravičius Merūną apdovanojo (įteikė statulėlę su miesto simboliu – stumbru)."

Čia padriki, vienas su kitu nelabai ką bendro turintys sakiniai. --Viribus unitis 15:01, 2009 sausio 24

Visus linkėjimus už šiuos nuopelnus siųskite Mindofw  :) Ir žiūrėkite Nomad komentarą --->>> --The Watcher 16:51, 2009 sausio 26 (EET)
Tu straipsnyje taisyk o ne aptarime :) --Nomad 19:59, 2009 sausio 23 (EET)

Kas yra apdovanojimai[redaguoti vikitekstą]

Būkim biedni, bet teisingi. Paskutiniame konkurse apdovanojimą gavo tik pagrindinis laimėtojas, o likę 4 negavo nieko. Patekimas į penketuką nėra prizinė vieta. Pastraipoje „Apdovanojimai“ privaloma rašyti tik aiškius nuopelnus - Metų geriausiųjų konkrečias konkursuose/varžybose užimtas vietas: I-II-III vietos laureatus-nugalėtojus arba aukso-sidabro-bronzos medalių/ženklelių/žiedų/taurės/statulėlės laimėtojus, kažkokio specialaus konkurso tų metų geriausiojo titulo laimėjimą, ordinus, specialių premijų, garbės vardo ar apdovanojimų, kurie laureatams įteikiami per apdovanojimų ceremonijas už ypatingus nuopelnus. Bet ne patekimus į tik penketuką ar dešimtuką. Tai nėra apdovanojimai ir jie jau atskirai atžymėti „Kiti projektai“ skyrelyje.

Labai abejotino reikšmingumo ir bulvarinės TV3 laidos „Top-10“ (kuri vėliau transformavosi į „Paparacai.lt“, o tie - į Zvonkės vedamą „LT paparacai“), kuri kelis metus kiekvienos savaitės pirmadienį rinkdavo įvairius beprasmius topus be jokių apdovanojimų kaip „Skandalingiausias šalies nuogalius“ ar „Skandalingiausios muštynes“ [3] ir pan., titulas. Galima atžymėti prie pasiekimų, bet tai nėra skyrelio „Apdovanojimai“, kuris atitiktų aukščiau išvardintus kriterijus, enciklopedinio turinio duomuo, ypač, jei tam nėra jokio šaltinio.

Dainos radijo stoties topuose irgi yra pasiekimai, o ne apdovanojimai, nes Lietuvoje roko/popmuzikos atlikėjams vyksta tik keli muzikiniai radijo stočių apdovanojimų renginiai – „Radiocentro“ ir „Bravo apdovanojimai“, dar galima būtų priskaičiuoti „Vaikų balsą“, kuriame tarp kitų kategorijų irgi renkamos geriausios metų dainos. Bet dėl šių faktų reikšmingumo tegul nusprendžia koks Vikipedijos administratorius. --The Watcher 17:18, 2 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

Kaip jūs, gerbiamoji, įsivaizduojate kas yra tas pakvietimas į turnė po Europą? Labdara? Tai ir yra svarbiausias to konkurso prizas. Būtent - organizatorių įsteigtas prizas. Vienas dalyvis iš tų penkių dar laimėjo ir piniginę premiją, kiti nebuvo suskirstyti į vietas, nes tai padaryt būtų sudėtinga, mat vienas vokalistas, kitas pianistas, trečias smuikinininkas ir t.t. Jūsų pasakymas, jog kiti keturi negavo nieko, yra klaidingas. Būtų malonu, jei pataisytumėt. Dabar absurdas gavosi, palikta trečia vieta radijo stotyje ir išbrauktas toks laimėjimas. .--Viribus unitis 21:42, 2009 gruodžio 2 (EET)
Manau, labai išsamiai paaiškinau, kas yra apdovanojimai - jie būna konkretūs. Minimas konkursas buvo tikrai svarbus, bet Merūnas jo nelaimėjo. Buvo išrinktas vienintelis 1-os vietos nugalėtojas. Merūnas neužėmė nei 2-os, nei 3-os vietos (o likusios jau nebūna prizinės), antraip jūs ir pati būtumėte tai akcentavusi. O jūs tik įrašėte: „Solistas iš Lietuvos sėkmingai praėjo pusfinalius ir pateko į finalinį geriausiųjų penketuką“. Praėjus beveik savaitei nuo konkurso, internete net nėra jokio straipsnio, patvirtinančio tai, o pdf formato italų spaudoje (iš jūsų įdėtos nuorodos) irgi net nekonkretizuota. Tačiau iš kitų (ne internetinių) šaltinių žinau, jog parašėte teisingai. Tikras faktas, kad Merūnas iš to konkurso pusfinalio pateko į finalo penketuką. Tie 5 atlikėjai rungėsi finale. Jei visi penki laimėjo, tai kokia yra finalo ir apskritai konkursų tikslas ir prasmė? Juk tam ir rungiamasi, kad pasidalintų prizines vietas (jų būna trys arba, kaip šiuo atveju - viena). To konkurso Milane finalo nugalėtojas gavo kažkokį specifinį numatytąjį apdovanojimą (taurę ar pan.) ir, matyt, piniginę sumą. Dar vienas dalyvis - tik piniginį prizą (tikriausiai kaip specialųjį prizą arba paskatinamąją premiją) be vietos. Merūnas jokių iš tų dalykų nelaimėjo. Tuomet jo negalima traktuoti viename lygmenyje su anais nugalėtojais/laimėtojais. Juk tam ir yra konkursai - vieni juose laimi, kiti ne. O koncertai, kuriuos jau pažymėjote „Kiti projektai“ pastraipoje apie tą konkursą, nėra prizas - čia darbas (darbo pasiūlymas), už kurį atlikėjas, jei jį kitais metais atliks, kartu su tais kitais savo kolegomis gaus atitinkamą užsidirbtą honorarą (t.y., algą). Žinoma, pagal reikšmę patekimas į to užsienio konkurso penketuką neprilygsta kokios Lietuvos radijo stoties III-ai vietai, bet taip jau yra, kad kiekviename konkurse, kad ir kokio svorio jis bebūtų, yra konkretūs laimėjimai ir pralaimėjimai/nelaimėjimai. --The Watcher 02:53, 3 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

Apskritai, tuos pasiekimus ir apdovanojimus atskirti bus tikslinga vėliau, kai jų bus daugiau. Arba galima tiesiog skyrelį užvadinti "Pasiekimai ir apdovanojimai", kol kas nematau čia didelės problemos. Beje, tas svajonių jaunikio apdovanojimas dabar padėtas tikrai ne vietoj. O kad laidos tokios nėra, tai iš viso absurdas. Projekto "Kelias į žvaigždes" irgi nebėra, tai ką dabar? Tada gal ir apklausas braukiam? Priminsiu, kad svajonių jaunikiu jį išrinko žmonės, balsuodami portale Delfi. Šiaip po 10 metų daug ko neliks ir tos nuorodos, kur čia nurodytos, taip pat neamžinos.--Viribus unitis 21:42, 2009 gruodžio 2 (EET)

Tam tikrų TV laidų nebeegzistavimo neakcentavau, tiesiog pažymėjau jų nereikšmingumą. „Svajonių jaunikio“ „titulas“, išrinktas Delfyje - tokio pačio lygio pasiekimas kaip žmonių apklausa dėl to, kas labiausiai tinkamas atstovauti Lietuvai Eurovizijoje arba su kuo žmonės labiausiai norėtų pavakarieniauti. Šios informacijos prie apdovanojimų nepriskyrėte, nes pati suprantate, kad tai NĖRA apdovanojimai. Kone visuose Vikipedijos straipsniuose apie asmenybes (muzikos, kino, sporto ir t.t.) yra skyrius „Apdovanojimai“, kuriuose būna pateikiami tik konkretūs faktai apie užimtas vietas konkursuose ar garbingus (ypač valstybinius) apdovanojimus. Tiesiog tokie yra enciklopediniai kriterijai, kurie pagrinde orientuojami į išliekamosios vertės lygį ir svarbą valstybiniu mastu. O kažkokius neprizinius pasiekimus ar patekimus į dešimtukus jūs jau išsamiai įrašote skyrelyje „Kiti projektai“. Arba toliau taip pildykite, arba panaikinkite tą skyrelį ir tuos duomenis tik lakoniškai atskirai išvardinkite. Kartotis nereikia. --The Watcher 02:53, 3 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

(po Brox keitimo). Konkursuose prizinių vietų nelaimėję dalyviai beveik visada gauna ir paguodos prizų - po šokolado rinkinį, gėlių ir pan. Reikėtų ir tai būtinai atžymėti enciklopedijoje prie apdovanojimų :)

Apskritai šiame straipsnyje yra per daug subjektyvių išsmulkinimų, pvz, apie tą dalyvavimą „Славянский базар“ festivalyje. Tos kultūros ministro simpatijos, palankūs Patricios Kaas ir Filipo Kirkorovo vertinimai (juk žinome, kad jie nieko nevertino, nes buvo ne komisijoje, o tik plojo kaip žiūrovai), kažkoks Piotro Jelfimovo pasipiktinimas - lyg kažkoks pasiaiškinimasis, dėl kokių priežasčių Merūnas tarsi privalėjo laimėti (ar bent patekti į dešimtuką), bet to neatsitiko. Tai subjektyvi, visiškai neenciklopedinė informacija. Tuomet įdomu, kodėl jūs nepažymėjote kur kas realesnių faktų, pvz, jog šiemet LNK muzikiniame šou „Žvaigždžių duetai“ iki iškrisdamas, Merūnas su partnere pasiekė pusfinalius (o ne pusfinalį), t.y., pateko tarp 8 geriausiųjų duetų, bet žinant, kad tame šou dalyvavo viso labo tik 12 duetų, tai neatrodo labai jau didelis pasiekimas. Taip pat visiškai nepaminėta, jog šiemet Merūnas su savo komanda „Gražuoliai“ apie 3 mėn. dalyvavo LNK muzikiniame humoro šou „Nr.1”, rungėsi 3 kartus ir visus 3 kartus pralaimėjo. Taip išeina, kad pažymite tik palankius faktus. Naudotoja Viribus unitis visą laiką pildo tik šio vienintelio atlikėjo puslapį. O naudotojas Brox prieš kelias dienas prie šio straipsnio įdėjo kategoriją „Operos solistai“, kuri visai neatitinka realybės, nes Merūnas nėra operos solistas (operos solistai dainuoja operose ir dirba operos/muzikiniuose teatruose, ko Merūnas nedaro). Gerbiami naudotojai, ar kuriate enciklopediją, ar fanų puslapį? Beje, aš šį straipsnį (užpildžiau daugiau nei pusę) ir daugybės kitų atlikėjų biografijas pildau jau beveik 2 metus, todėl objektyviai prižiūriu, kad faktai būtų surašyti teisingai. --The Watcher 13:53, 3 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

Straipsnis apie Merūno laimėjimą yra dienraščio Lietuvos rytas antradienio numeryje. Enciklopedijos pildymas neatsiejamas nuo domėjimosi pačia asmenybe, todėl dar kartą kreipiuosi į visus - jei taisot, o tai yra labai pageidautina ir sveikintina, pasidomėkit tuo dalyku. Kalbant konkrečiai, čia joks ne darbo pasiūlymas, tai yra iš anksto numatytas specialus to konkurso prizas. Dar prieš išvažiuojant dainininkas kalbėdamas su žurnaliste pabrėžė, jog sėkmės atveju lauktų koncertiniai turai su jo programa. Jis juos ir gavo. Kad nebuvo suskirtytos vietos į jums įprastas - pirmas, antras, trečias... Ką galiu pasakyti, nustatyti konkurso tvarką yra ne jūsų (kaip bebūtų gaila), o organizatorių teisė. Tai tikrai neeilinis konkursas, nes nedaug tokių, kur vokalistui tektų rungtis su instrumentalistais ir tie patys būtų tokie skirtingi. Sutinku, kad informacijos apie patį konkursą tikrai labai stinga. Štai kiti konkurse dalyvavę lietuviai giriasi, kad pateko į finalinį dešimtuką. Tai nežinau, kiek turų turėjo praeiti Merūnas kol pateko į tą finalą ir kas, galų gale, tame finale rungėsi. Suprantu tik tiek, kad tai yra didžiulis Merūno laimėjimas, pranokstantis visus iki tol buvusius. Kaip teisingiau reikėtų šį laimėjimą įvardinti, tiksliai nežinau, todėl jei tik jūs ramiau miegosit naktimis, galima į "Apdovanojimus, laimėjimus ir pasiekimus" to ir neįtraukti. Pats Merūnas, kiek žinau, vis dar euforijoj, tad, manau, labai nesupyks:) Dėl viso kito, tai jūs pati prieš kurį laiką ir įrašėt į apdovanojimus tą "Svajonių jaunikį", tad dabar, manau, iš jūsų pusės labai neetiška kelti čia tas problemas ir viešai analizuoti, kas verta enciklopedijos, kas ne. Jei pasikeitė nuomonė, tai ir reikėjo prie apklausų kur nors padėt, o ne numest kažkur ne į temą. Keistai atrodo toks savo paties veiksmų svarstymas...--Viribus unitis 14:26, 2009 gruodžio 3 (EET)
Kiek daug triukšmo dėl nieko:) Brox ne be reikalo pridėjo kategoriją "Operos solistai", mat Merūnas pakviestas į operą "Traviata" ir ten atliks pagrindinį vaidmenį. Žinoma, jei The Watcher būtų ramiau, galima ir palaukt tą mėnesį ar kiek ten truks tas pasiruošimas:) Beje, apie tuos Kirkorovus ir Kaas pati The Watcher parašė, tiesa, tada kitu vardu buvo pasivadinusi, todėl dabar labai juokinga skaityt tas isterijas:) O ar galima čia taip tuos vardus kaitaliot? Nesveikai atrodo tokie dalykai.--Viribus unitis 15:54, 2009 gruodžio 3 (EET)
Pataisymas: laimėjimas ir nepralaimėjimas - dvi ganėtinai skirtingos faktinės sąvokos. Konkurso finalo nugalėtojas į savo biografiją įsirašo laureato vardą, kiti - II-ą ir III-ą vietas (jei tokios yra), o likę - tik dalyvavimą finale. Jūs Merūną įrašėte netgi kaip konkurso laureatą, kas juk yra melagingas faktas. Tolesni jūsų komentarai irgi labai šališki, prasideda įžeidinėjimai dėl nesveikumo ir pan. Į asmeniškumus nesileisiu. Čia enciklopedija. Jūs pildote tik šį straipsnį, o aš daugybę, todėl man šis yra tik statistika. Čia dirbu ne dėl kažkokio konkretaus žmogaus kaip jūs, o kaip ir dauguma naudotojų, dirbančių savanoriškai ir altruistiškai (žinoma, nesilyginu su administratoriais) - dėl pačios Vikipedijos tobulinimo ir plėtimo, todėl stebimuose straipsniuose tiesiog prižiūriu, kad pateikiama informacija apie atlikėjus būtų objektyvi ir neklaidinga.
Kai pradėjau pildyti šį straipsnį prieš beveik 2 metus, jame tebuvo tik 10 sakinukų ir stub’o ženklas, todėl stengiausi įrašyti kuo daugiau turimos informacijos, kad jį panaikinčiau. Daug vėliau jūs jį papildėte neenkciklopediniais išplėtimais. Galiu pripažinti, kad pradžioje pildžiau ne visai tinkamai, bet pildant daugybės kitų žmonių biografijas, įgavau patirties. Šiuo metu šiame straipsnyje informacijos tikrai per daug, ji prasilenkia su nešališkumu ir suvelta chaotiškai, todėl metas ją klasifikuoti. Šį straipsnį redagavau jau gan seniai, o vakar tik iš dalies pataisiau. Tiesiog pateikiama informacija turi būti neutrali. Pataisysiu ją vėliau, nes čia nemažai darbo. --The Watcher 17:25, 3 gruodžio 2009 (EET)[atsakyti]

Panašu, kad būsit smarkiai pasimetus tarp visų savo vardų ir kuriamų straipsnių. Pati rašėt apie "Žvaigždžių duetus", o dabar kritikuojat ir pačią formuluotę, ir kodėl toks įrašas... Nenoriu įžeist, bet toks elgesys man neatrodo normalus. Niekur nevedančią diskusiją baigiu.--Viribus unitis 19:10, 2009 gruodžio 3 (EET)

Viskas, dabar jau niekas negali ginčyti straipsnio neutralumo. Viskas kas palikta yra tikri faktai, pagrįsti šaltiniais. Jei dar kokia smulkmena liko, pataisysim vėliau. Beje, apdovanojimų jis pelnė tik vieną, t.y. iš Garbaravičiaus, tiesa, dar šiais metais buvo pagerbtas Vyriausybėje, bet nežinau ar gavo kokį apdovanojimą, tad tą skiltį tikslinga pavadinti "Laimėjimai", nes tai yra jo paties pasiekimai.--Viribus unitis 18:25, 2009 gruodžio 3 (EET)

Šališkumas[redaguoti vikitekstą]

Viribus unitis, kuri pildote vienintelį šį straipsnį - jūs ir vėl keliate problemas su šališku savivaliavimu.

1.) Neatšaukinėkite teisingai chronologine tvarka surašytų faktų.

Manoji sustatyta pastraipa tvarkinga, jūsiškė - šokinėjanti nuo didesnių metų prie mažesnių ir atgal bei 2-uose iš paeiliui einančių 3-ų sakinių du kartus minima, kad Merūnas mokėsi pas V. Noreiką. Galima tą faktą įderinti ir į vieną sakinį, kaip tai padaryta manajame.

Faktai: 2005 - 2006 m. ir 2007 - 2009 m. Merūnas mokėsi pas Antanavičių. Vienerius metus (2006 - 2007 m.) buvo pasiėmęs akademines atostogas, kuomet 2006 m. rugsėjo - gruodžio mėn. KIŽ 2 metu mokėsi pas V. Juozapaitį. 2009 m. perėjo pas V. Noreiką, kurio klasę 2010 m. baigė.

Ar šie faktai neteisingi? Pagrįskite.

2.) Netrinkite Tamstos atlikėjui neva “nepalankių” muzikinio konkurso rezultato vietų [1], [2].

Anksčiau ištrynėte pastraipą apie šio dainininko ~pusės metų dalyvavimą TV muzikiniame projekte "Žvaigždžių duetai" (kuriuose jis nepasiekė finalo)[3], specialiai nepaminėtas ir jo 3 mėn. dalyvavimas LNK muzikiniame humoro šou "Nr. 1" (kuriame jis irgi nieko nelaimėjo).

Pergales smulkiai aprašote - KIŽ'ui net paskirtas atskiras skyrius, bet konkursų, kuriuose šis dainininkas nepateko tarp prizininkų, nenorite net paminėti ir nuolat ištrinate visus faktus apie tai. Gal galite paaiškinti, kodėl? --The Watcher apt. 21:00, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]

Užrakinau straipsnį prieš prasidedant redagavimų karui, vienos ir kitos pusės atmetimams. --Atlantas 21:25, 10 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

Dar turiu pastebėti tam, kad išvengtume kažkokių nesupratimų straipsnis nėra vien kažkokio žmogaus pergalių galerija, todėl turi būti aprašomas neutraliai kaip ir visi kiti. Visų redagavimų netikrinsiu, tačiau jaučiamas naudotojo "Viribus unitis" šlovinantis atspalvis, jau konflikto pradžioje. Ir kiek suprantu viršuje esančiame skyriuje išvardinti teiginiai yra pagrįsti, todėl prašau "Viribus unitis" liautis šališkai redaguoti straipsnį paliekant vien teigiamus dalykus ir juos išryškinant. Ar naudotojas "Viribus unitis" sutinka redaguoti straipsnį neutraliai? Jei taip, tai faktai kuriuos įrašė Watcher galėtų būti grąžinti, aišku jei jie yra pagrįsti ir yra įvardijami neutraliai. Prašau pakeitimus aptarti konstruktyvioje diskusijoje ir vengti atlikėjo "šlovinimo". Tikiuosi prieisite sutarimo, pagrįsdami sekančius kiekvieno naudotojo pakeitimus, kurie bus atliekami straipsnyje. --Atlantas 21:25, 10 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

Jeigu mes rakinsim tą straipsnį kiekvieną kartą, kai kažkas kažkam netinka ar nepatinka, tai gal visai jį panaikinkime? Arba palikim tik aprašymą ir viskas? Kažkoks valdžios demonstravimas, primena vaikų darželį... taip galima gadinti šimtus puslapių.
Kurioje vietoje jaučiamas "šlovinamasis atspalvis"? Kažkas pasakė? O gal istoriją peržiūrėti reikėtų? Kaip tik šalinu įrašus apie visokias apklausas ir kitus nereikšmingus faktus. Straipsnis jau ir taip per ilgas, o dar siūloma užversti jį visokiais niekais. --Viribus unitis 00:07, 2010 liepos 11 (EET)
Straipsnis rakinamas, kai prasideda redagavimų karas. Prašome vengti įžeidimų diskusijoje. --Atlantas 12:31, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]
Kad ir pirmoji vieta:

„Dainininkui tai buvo pirmasis tarptautinis konkursas, po kurio sekė daugybė pakvietimų į kitus.“ Toks sakinys nieko konkretaus nepasako, tačiau pabrėžia, kad jam labai sekasi karjeroje (tai pagrįskite faktais, bus ir taip aišku paskaičius straipsnį), tačiau jūs primigtinai dėl to "kariaujate". Analogiškų sakinių patarčiau vengti, straipsnis bus neutralesnis. Beje dėl „niekų“, straipsnis nėra per ilgas, kad jį vertėtų trumpinti. Ir galima paminėti kiek įmanoma detaliau biografiją (aišku neįsitraukiant į asmeninį gyvenimą ;) ), įskaitant visus karjeros laimėjimus ir pralaimėjimus. --Atlantas 12:31, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

Šitą sakinį aš lygiai taip anksčiau ištryniau [4], bet „Viribus unitis“ jį sugražino [5]. Neatšaukiau, nes tąkart neturėjau nei laiko, nei nori veltis į redagavimo karus. -The Watcher apt. 16:45, 11 liepos 2010 (EET)-[atsakyti]
Sekantys įrašai apie konkursus ir yra tie realizuoti kvietimai. Reikia suprasti, kad ne visais kvietimais dainininkai ir pasinaudoja, o po šiuo įrašu yra dar poros konkursų aprašymas. Jei nebūtų to "... po kurio sekė daugybė pakvietimų į kitus", tie konkursai atrodytų kaip atsitiktiniai, vienas su kitu nesusiję, o tai būtų netiesa, todėl nematau nieko čia šlovinančio.
Po šio konkurso suskaičiavau dalyvavimą tik 3-iuose kituose. Ar 3 yra „daugybė“? -The Watcher apt. 16:45, 11 liepos 2010 (EET)-[atsakyti]
Sutinku dėl vieno, tai yra smulkmenos, bet kurį straipsnį dėl tokių dalykų galima sukritikuoti. Tik kiti niekam nerūpi. --Viribus unitis 15:17, 2010 liepos 11 (EET)
Dabar konkrečiai dėl "problemos". Baigimo faktas turi būti parašytas aiškiai, o ne kažkur pastraipos viduryje, lyg tarp kitko. Niekas niekur čia nešokinėja, nes pirmiau pateiktas išsilavinimo faktas, o vėliau - prisidėjusių pedagogų pavardės. Pas ką kada mokėsi - neturi reikšmės. --Viribus unitis 00:07, 2010 liepos 11 (EET)
Enciklopedijoje chronologinė tvarka yra vienas iš svarbiausių kriterijų. O vokalo pedagogai apskritai yra vienas esminių dainininko suformavimo faktorių, nes be mokytojo vokalistas niekaip nebūtų tuo, kuo yra. Tuo labiau (būsimas) operos dainininkas, kuris be vokalinio išsilavinimo jokiais būdais negalėtų stovėti scenoje. Pacituosiu: "Operinis dainavimas - tai tam tikra intelektuali sporto rūšis, kur treneris, t.y. mokytojas turi jeigu ne lemiamą, tai vieną pagrindinių vaidmenų, ir ypač jaunystėje."
Taip pat neatsakėte į viršuje skyriuje „Šališkumas“ pateiktus klausimus. Ar toji chronologinė tvarka, traktuotė, kurioje viskas išvardinta, neteisinga? Teisinga. Straipsnyje pirmoji mokytoja G. Druskienė palikta ten, kur ir turi būti - pačioje pradžioje, nors ji praktiškai yra kone mažiausiai prisidėjusi prie tenoro vokalo lavinimo - ji buvo tik vidurinės mokyklos muzikos mokytoja. Tuomet gal, pagal jūsų traktuotę, ji turėtų būti apskritai būti įrašyta pačiame gale? Nes Tamstos išdėstymas toks - pirma Merūnas baigė LMTA 2010 m. pas V. Noreiką, tada pradėjo mokytis pas J. Antanavičių (2005 m.), tada prie jo vokalo lavinimo prisidėjo V. Noreika (vėl 2010 m.), o tada V. Juozapaitis (2006 m.). Kodėl V. Noreika iškeliamas į priekį, jei jis esamajame laike yra paskutinis iš mokytojų? Ir kodėl jis 3-iuose paeiliui einančiuose sakiniuose kartojamas 2 kartus ne chronologine tvarka - „baigė V. Noreikos klasę“, o tada - „prie Merūno vokalo tobulinimo prisidėjo V. Noreika“ (po ko pridedamas ir V. Juozapaitis)? Tai ar Noreika tik prisidėjo Merūno prie lavinimo kaip konsultantas, ar baigė jo klasę? Nes visgi J. Antanavičius čia yra svarbiausias - jis pirmasis mokytojas, jis dėstė 3-is iš 4-ių metų Kauno LMTA. Tačiau po 1-ųjų jo dėstymo metų Merūnas padarė pertrauką, nes dalyvavo Kelias į žvaigždes 2, kuriame jį mokė ir padėjo su repertuaro parinkimu V. Juozapaitis - didele dalimi būtent jo dėka Merūnas laimėjo jūsų taip šlovinančiai aprašomą KIŽ, kuriam paskirtas net atskiras skyrius. Ir tik paskui buvo 2 metai pas J. Antanavičių, o kai jis rezignavo iš LMTA dėstytojo vietos, galop - pas V. Noreiką.
Beje, o kaip iš tiesų dėl V. Noreikos? Jis juk dėsto Vilniaus LMTA, o Merūnas yra kaunietis, Kaune ir gyvena, o tuos 3 metus mokėsi Kauno LMTA pas J. Antanavičių. Kiek man žinoma, dėl mokslų Merūnas į Vilnių tikrai nepersikraustė. --The Watcher apt. 07:31, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]

Dar neaišku pas ką dabar mokysis, todėl ta formuluotė dar keisis. --Viribus unitis 00:07, 2010 liepos 11 (EET)

Tas dabar visiškai neaktualu. Šitai spręsime tada, kai ateitis bus dabartimi. O dabar į enciklopediją įtraukiame tai, ką turime de facto. --The Watcher apt. 07:31, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]

Dėl projektų. Pasakymas "... straipsnis nėra vien kažkokio žmogaus pergalių galerija" yra žemiau bet kokios kritikos. Visuose straipsniuose yra akcentuojamos pergalės, taip yra, taip buvo ir bus, nes būtent pergalės daro asmenis garsiais ir žinomais, o garsiems ir žinomoms ir kuriami tokie straipsniai. Nėra žmogaus, kuris viską laimėtų. Populiarūs dainininkai dalyvauja visur, dabar ypač daug visokių TV projektų, kadangi Merūno puslapis pildomas nuo jo karjeros pradžios, tai įsivaizduokit kas čia darysis, jei čia dėsime tokius "svarbius" projektus kaip "Nr. 1" ir pan? Tai neturi nieko bendro su užimta vieta. Tokie projektai apskritai neverti dėmesio, jie niekur nežymimi, jie net pačių televizijų užmirštami. Ir konkursų šimtai, vieni laimėti, kiti, deja, ne, tai ką, fiksuojam visus? Pasižiūrėkit Aistės Pilvelytės, Manto Jankavičiaus arba Rūtos Ščiogolevaitės puslapius, ten "šlovinamojo atspalvio" nejaučiat? Wikipedia ne koks asmeninis dienoraštis, kur fiksuojama viskas. Turi likti esminiai faktai, atspindintys asmenį, leidžiantys skaitytojui susidaryti vaizdą ir atsakyti į klausimą - kodėl apie šį žmogų sukurtas straipsnis. Kalbant apie atranką į Euroviziją, priešingai nei kažkas čia teigia, užimta vieta man nekelia problemų, bet ar pats dalyvavimas toks svarbus įvykis, kad jį reikia fiksuoti prie "Kiti projektai", aprašant kur ir kada dalyvavo, ką dainavo? --Viribus unitis 00:07, 2010 liepos 11 (EET)

Vikipedijoje turi būti aprašoma žmogaus biografija, jei dalyvovo kokiame kitame svarbiame konkurse ir ten nieko nelaimėjo, kodėl nepaminėjus? Dar gi, pasikartosiu Vikipedija nėra fanų puslapis, kuriame galima užtušuoti visas nesėkmes. Jei tai yra tiesa, kodėl to nepaminėjus? --Atlantas 12:31, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]
Tuos pačius Aistės Pilvelytės, Manto Jankavičiaus arba Rūtos Ščiogolevaitės straipsnius pildau irgi aš. Visada įtraukiu, jeigu jie sudalyvauja kokiame konkurse ar televizijos projekte (nes daugelį jų stebiu), kurių pastarieji šiais laikais dabar tapo vienu iš pagrindinių dainininko egzistavimo apraiškų. Ir jų gerbėjai jokių problemų nekelia. Jei kokius faktus praleidau - prašom papildyti, nes aš pildau kelių dešimčių muzikos atlikėjų puslapius (tiek Lietuvos, tiek ir užsienio) ir visko negaliu žinoti, o be to, ir neprivalau jais domėtis. Papildau tada, kai sužinau kažkokį faktą, kurį (dažniausiai) aprašo spaudoje, todėl dažniausiai įdedu su šaltiniais. Absoliučiai visų dalyvių, kurie dalyvavo „Žvaigždžių duetuose“, straipsniuose yra nuorodos. Toks kaip Vaidas Baumila, Alanas Chošnau, Rūta Ščiogolevaitė irgi turi gan nemenkos apimties straipsnius, visi jie net po 2 kartus dalyvavo „ŽD“ (iš tų kartų - irgi net pusę metų), nors finalo taip pat nepasiekė, tad tas atžymėta, nes tai yra faktai. Jokie jų gerbėjai šitaip savavališkai jų netrynė, nes norėjo palikti tik tai, kas, jų manymu, gražiausiai atrodo. --The Watcher apt. 07:31, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]

Peržiūrėjau kitų dainininkų straipsnius, tokių įrašų, jei nelaimėjo - nėra. Ir tai logiška. Kuo mes siekiame šituo straipsniu? Surašyti ir dar net aprašyti visus projektus, kuriuose dalyvavo Merūnas? Tuomet tai bus vienintelis toks straipsnis visoje wikipedijoje. --Viribus unitis 00:07, 2010 liepos 11 (EET)

Tai blogai peržiūrėjote. Visi dalyvavimai Eurovizijoje ir jos atrankose atžymėti ir prie Viliaus Tarasovo, Rūtos Ščiogolevaitės, Soliario, Ruslano Kirilkino, Sasha Son, Raimondos Masiulytės ir kt. straipsnių su nukreipiamosiomis nuorodomis į pagrindinius straipsnius (kad tie nebūtų straipsniai - „našlaičiai“) - Lietuva 2006 m. Eurovizijoje, Lietuva 2007 m. Eurovizijoje, Lietuva 2008 m. Eurovizijoje, Lietuva 2009 m. Eurovizijoje bei Lietuva 2010 m. Eurovizijoje. Būtų atžymėta ir prie kitų, bet tie atlikėjai / grupės neturi straipsnių. O atranka į Euroviziją - vieną pagrindinių pasaulinių renginių - Lietuvos mąstu yra bene stambiausias muzikos + televizijos projektas, kuriam atlikėjai jau pradeda ruoštis beveik prieš pusę metų, nes atrankos vyksta kelis mėnesius, o jo dalyviai tampa figūruojančiais ir aptarinėjamais asmenimis visoje medijoje. Tai muzikos pasaulio rinkimai į muzikos Europos Parlamentą, į kurį veržiasi tiek pradedantys atlikėjai, tiek ir muzikos veteranai, ir dalyvavimas joje tampa vienu pagrindinių jų biografijos faktų. --The Watcher apt. 07:31, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]

Beje, tai kad prisidedu tik prie šio straipsnio, dar nereiškia, kad ateityje negaliu prisidėti prie kitų. Esu dirbantis ir savo gyvenimą turintis žmogus, o tokiems dalykams, deja, reikia laiko. Kol kas jo užtenka tik šiam puslapiui. Jei kažkas tame mato kažką negero, tai jo paties problema. Nerašau nieko, kas būtų netiesa, nieko, kas be pagrindo šlovintų ar žemintų. Mano supratimu, taip turėtų elgtis kiekvienas. --Viribus unitis 00:07, 2010 liepos 11 (EET)

Tamsta užsiregistravote jau daugiau kaip prieš 2 metus (2008 m. gegužės mėn), o be šio puslapio daugiau nieko nepildote. Visi Vikipedijos pildytojai turi savo gyvenimus ir dauguma iš jų yra dirbantys žmonės ir kiti gal trigubai dirba daugiau už jus, o per tiek laiko kiti sukūrė apie 5 tūkstančius straipsnių. Jų niekas neverčia to daryti - tam reikia tik noro, o laiko visada atsiranda. 111 317 straipsnių sukūrė tikrai ne atitinkamai tiek žmonių. Ir netgi ne dešimtkart mažiau. Vikipedija nesėdi ir nelaukia, kol koks nors vartotojas atsilaisvins nuo metų metus trunkančių darbų - ją reikia pildyti DABAR. Vienintelio straipsnio pildymas rodo tik akivaizdų dalyką - besąlygišką atsidavimą vienam atlikėjui, o pasikartojantis neva „nepalankių“ faktų trynimas (nebe pirmą kartą) - jau ir aklą adoraciją. Priminsiu, kad Vikipedija yra ne fanų puslapis ir ne jūsų asmeninis puslapis, kad spręstumėte, kokius faktus palikti, o kokius ištrinti. --The Watcher apt. 07:31, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]
Tuos pačius Aistės Pilvelytės, Manto Jankavičiaus arba Rūtos Ščiogolevaitės straipsnius pildau irgi aš. Visada įtraukiu, jeigu jie sudalyvauja kokiame konkurse ar televizijos projekte (nes daugelį jų stebiu), kurių pastarieji šiais laikais dabar tapo vienu iš pagrindinių dainininko egzistavimo apraiškų. Ir jų gerbėjai jokių problemų nekelia. --The Watcher apt. 07:31, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]
Jums gerai, aš televizorių įsijungiu tik vakare pasižiūrėti žinias, sekti projektų neturiu nei laiko, nei noro. Jei ir kituose straipsniuose rašote tokius "svarbius" faktus, tai apkraunate straipsnius visokiais niekais, o kad niekas nekelia bangų, tai reiškia, kad nėra gerbėjų. Arba tie straipsniai tiesiog niekam neįdomūs, kas dar blogiau.
O gal tai paprasčiausiai reiškia, jog ten tiesiog įtraukti tikri faktai, dėl kurių nėra reikalo ginčytis (ir tuo labiau trinti), nes jie tikri? Ir galite pasitikrinti istorijoje - tuos straipsnius pildo tikrai ne vienas žmogus. Gerbėjai tikrai žino, kada jų mėgstamas dainininkas visus pusę metų dalyvauja kažkokiame TV muzikiniame konkurse (visi konkursai yra reikšminga bet kurio atlikėjo karjeros dalis, daugiau ar mažiau esamajame laike apsprendžianti jo populiarumą ir profesionalumą, nes juose viešai vertina ir didžiulio masto auditorija, ir profesinių sričių specialistai), o dar daugiau - ir visai nesantys gerbėjais, o tiesiog žiūrintys TV, nes televizorius turi praktiškai visi žmonės, todėl ir tie faktai žinomi daugeliui. --The Watcher apt. 01:00, 13 liepos 2010 (EET)[atsakyti]
Aš labai daug ko domiuosi. Niekada negirdėjau, kad kas nors teigtų, jog tai yra trūkumas, o ne didžiulis privalumas, nes žinios yra milžiniškas turtas, ko, beje, ir reikia Vikipedijai. Atleiskite, bet neprivalau jums aiškinti nei apie savo turimus darbus, nei savo biografijos, kaip ir jūs neprivalote aiškinti savosios. Čia yra straipsnio aptarimas ir nieko daugiau. Nuo pat pradžių Vikipedijoje pasirinkau tvarkyti pagrinde muzikinę sritį. Sukūriau nemažai ir didžiulės apimties straipsnių apie įvairius dainininkus, sukūriau ir vidutiniškų, taip pat ir trumpų - priklausomai nuo domėjimosi mastelio, noro ir laiko galimybių, o papildau tada, kai perskaitau ar išgirstu kažkokius faktus. Visi čia Vikipediją pildo tada, kada nori ir apie ką nori savanoriškai dalinasi žiniomis. Nėra jokios prievartos ir už tai pinigų niekas nemoka.
Kad jau vadinate konkursus „niekais“, tai taip išeina, kad jūsų šlovinamas Merūnas ir dalyvauja „visokiuose niekuose“. Net beveik pusę metų paaukojo „Žvaigždžių duetams“, tris mėnesius „Nr. 1“, kai galėjo dalyvauti ne „niekuose“. Ar, jei Merūnas būtų laimėjęs tuose konkursuose ar atrankoje ir išvažiavęs į Euroviziją, vis tiek laikytumėte tai „nieku“ ir net to nepaminėtume enciklopedijoje? Labai abejoju. --The Watcher apt. 16:45, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]

Dėl viso kito neturiu ką pasakyti. Pasikartosiu - išsilavinimo faktas turi būti parašytas aiškiai ir konkrečiai, ne kažkur viduryje, po kažko, lyg tarp kitko. Taip negalima, taip niekur nesirašo, todėl neišradinėkim dviračio. Ta vieta dėl mokytojų taisytina, bet taisymas bus tikslingas kai bus daugiau informacijos. Apskritai, V. Juozapaitį reikėtų trinti, kad ir kaip tai kažkam nepatiktų, bet negalima vienoj vietoj palikti mokytojų, kurie moko kelis metus, yra atsakingi už savo mokinius su žmogumi, kuris kelis mėnesius mokė TV projekte.

Kas dėl Pilvelytės ir kitų, tai kodėl tamsta nepaminėjote to fakto, kad Aistė dalyvavo LTV Duetuose su Vilimu ir pirma iškrito? Apie atranką į realybės šou? Apie Euroviziją irgi, paminėtas tik daugkartinis dalyvavimas ir kelios antros vietos. Kažkodėl detalesnių įrašų apie žemesnes vietas nėra. Jei pasigilintume, tai būtų ir daugybė konkursų, kuriose netapo prizininke, tas pat NML nepaminėtas ir daugybė kitų tarptautinių. Tokia pati situacija su Ščiogolevaitės straipsniu ir kitais, tai gal baikim apsimetinėti dideliais wikipedia kūrėjais ir pripažinkim turintys kažkokių savų tikslų?
Niekas manęs neįpareigojo domėtis anei rašyti A. Pilvelytės, nei R. Ščiogolevaitės ar bet ko kito Vikipedijos puslapių. Jei žinote apie jas daugiau nei aš - labai gerai, tuomet sėskite ir papildykite. Kodėl to nepadarėte anksčiau? --The Watcher apt. 16:45, 10 liepos 2010 (EET)[atsakyti]
Apskritai, nesuprantu užrakinimo tikslų. Pačio išsilavinimo fakto niekas neginčija, kažkam nepatinka formuluotė, tai taisyti reikia, o ne rakinti. Didesnių diskusijų kyla kalbant apie tai, ką reikia žymėti ir ko ne, bet diskusijos objektas paliktas straipsnyje. Tad gal įsikiš į šitą "smėlio dėžę" suaugusių protingų adminų, kurie padarys tvarką? Nes tai jau darosi panašu į sąskaitų suvedinėjimą, nuo to nukentės tik pati wikipwdia. Kiek teko stebėti, šiuo straipsniu vadovaujasi koncertų organizatoriai, kiti žurnalistai, tai yra įvertinimas, nes kitų, kuriais čia asmuo didžiuojasi, niekas net neskaito. --Viribus unitis 12:28, 2010 liepos 11 (EET)
Dar kartą pakartosiu Vikipedijoje kaip turėtų būti aprašome biografija neutraliai. Ji nėra skirta atlikėjų gerbėjams, išreikšti koks jis puikūs ir pan. Straipsnis neturi būti įdomus publicistine prasme, jis turi būti rašomas moksliniu neutraliu stiliumi, be jokių teigiamų ar neigiamų atspalvių, kurie būdingi publicistiniam stiliui.--Atlantas 12:41, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]
"Kiek teko stebėti, šiuo straipsniu vadovaujasi koncertų organizatoriai, kiti žurnalistai, tai yra įvertinimas ..." Vikipedijos straipsniai nėra reklama kažkokiam atlikėjui, nėra jo pasiekimų galerija, tai taip pat taikoma ir įmonės bei kitiems produktams ... paskaitykite Kas nėra Vikipedija, gal jums tai padės suprasti Vikipedijos paskirtį. Dainininko straipsnis - biografija parašyta moksliniu stiliumi, kaip ir bet kuris kitas asmenybės aprašytos enciklopedijoje straipsnis. --Atlantas 12:41, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]
Tai pasikartosiu dar kartą, kur jūs matote šlovinamą atspalvį? Taip būtų jei rašyčiau maždaug taip: "geriausias Lietuvos dainininkas dalyvavo ten ir ten..., vienas gražiausių tenorų laimėjo tą ir tą...". Ar mano parašymuose yra kažkas panašaus? O kad čia negali būti dedama viskas, tai akivaizdu, nes ir kituose straipsniuose nereikšmingi dalykai nerašomi. Ar man dabar būtina eiti į tą patį minėtą Aistės Pilvelytės ir kitų dainininkų puslapius ir kelti panašias "problemas"? O gal tuos puslapius užrakinsite savo iniciatyva, nes dabar jau žinoma, kad ten irgi daug "šlovinamos" informacijos, nutylima daug nepalankių faktų? Mes diskutuojame dėl absurdų. Ir tai jau pradeda erzinti. O wikipedijos kūrimas negali būti savitikslis, jeigu jos niekas neskaitys, niekas ja nesirems, jos paprasčiausiai nebus. --Viribus unitis 13:08, 2010 liepos 11 (EET)
O kaip jus nustatote reikšmingumą? Dalyvavimas kažkokiame konkurse irgi yra reikšmingas dalykas (tai ne tas pats ar kokiam publicistinės TV atstovui ji bus įdomi pateikti laidoje), todėl nesvarbu kokia vieta užimta. Dėl A. Pilvelytės, gal ten jie buvo praleisti tiesiog, o ne mėginta juos išmesti kaip čia? Skirtumas, juk yra tarp to, kad praleidžiama nežinant ir šalinant sąmoningai, po to kai kažkas įrašo. Nelabai suprantu kodėl straipsnio turėtų neskaityti, vien dėl to kad jame pateikiame visi atlikėjo karjeros "laimėjimai" ir "pralaimėjimai", o ne vien tik laimėjimai, Vikipedija nėra skirta reklamuoti kažkokį atlikėją ir koks jis puikus, o tik pateikti faktus, kaip ir kokia kita enciklopedija ... Vien tik laimėjimų palikimas ir sąmoningas esančios/buvusios netokių sėkmingų karjeros įvykių/faktų išmetimas ir yra tam tikra prasme "šlovinimas" (vien pabrėžiant laimėjimus). --Atlantas 13:46, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]
Vieni projektai keičia gyvenimą, kiti projektai yra "laiko stūmimas". Kodėl niekas nesiginčija dėl Vitebsko? Kodėl aš jo netrinu? Nekyla toks klausimas? Jokiame kitame straipsnyje nėra aprašomos visokios smulkmenos, todėl šiame irgi nėra reikalo to daryti. Apskritai, jūs suprantate dėl ko čia diskutuojama? Jūs suprantate, kad užrakinote puslapį dėl išsilavinimo papildymo? Ar papildyti straipsnį informacija apie žmogaus išsilavinimą yra "šlovinimas"?

Straipsnis rakintas buvo dėl šių veiksmų, kurie matosi straipsnio istorijoje: # (dab | pask) 2010 m. liepos 10 d., 18:43 Viribus unitis (Aptarimas | indėlis | blokuoti) (14 190 baitų) (Atšauktas naudotojo The Watcher (Aptarimas) darytas keitimas 2805483) (anuliuoti)

# (dab | pask) 2010 m. liepos 10 d., 18:42 Viribus unitis (Aptarimas | indėlis | blokuoti) (14 393 baitai) (Atšauktas naudotojo The Watcher (Aptarimas) darytas keitimas 2805481) (anuliuoti)

# (dab | pask) 2010 m. liepos 10 d., 09:50 The Watcher (Aptarimas | indėlis | blokuoti) (14 408 baitai) (→Kiti projektai) (anuliuoti)

# (dab | pask) 2010 m. liepos 10 d., 09:48 The Watcher (Aptarimas | indėlis | blokuoti) (14 205 baitai) (Atšauktas naudotojo Viribus unitis (Aptarimas) darytas keitimas 2805458) (anuliuoti)

# (dab | pask) 2010 m. liepos 10 d., 09:12 Viribus unitis (Aptarimas | indėlis | blokuoti) (14 190 baitų) (Atšauktas naudotojo The Watcher (Aptarimas) darytas keitimas 2805116) (anuliuoti)

# (dab | pask) 2010 m. liepos 9 d., 23:13 The Watcher (Aptarimas | indėlis | blokuoti) (14 205 baitai) (→Biografija) (anuliuoti)

Kam reikėjo ištrinti 6 vietos užėmimą Eurovizijos nacional. atrankoje (ar tai smulkmena, tai biografinis faktas susijęs su atlikėjo karjera) ir dėl to kelti redagavimų karą man nesuprantama, tiesiog dėl smulkmenų konfliktuojama ...., o ir anksčiau buvo vykdomi atmetimai šiame straipsnyje. --Atlantas 14:30, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]
Šiandien turbūt visi prie vandens ar kažkur kitur ilsisi, todėl, matyt, be darbo dienų nieko čia neišspręsime. --Viribus unitis 14:20, 2010 liepos 11 (EET)

Nauja versija[redaguoti vikitekstą]

Siūlau grąžinti buvusią vėlesnę versiją [6], kuri išlaiko tvarkingesnę chronologiją ir joje nėra išmesti faktai apie "nesėkmes" (užimta 6 vieta Eurovizijos atrankoje ...). Watcher ir Viribus unitis ar šiai versijai trūktų dar ko nors (kokie naujausi biografiniai faktai nebuvo paminėti ar yra kokie netikslumai) iki galutinės versijos? --Atlantas 14:01, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

Jeigu nesunku prie papildymų šiai versijai prašau pateikti pagrindžiančias nuorodas. Ačiū.--Atlantas 14:30, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

"Vokalo subtilybių Merūną mokė ne vienas muzikos pedagogas, tačiau bene didžiausią pagarbą ir pasitikėjimą pelnė pirmasis LMTA vokalo dėstytojas, kurio dainavimo klasėje studijavo 3 metus - Jonas Antanavičius, kurį dainininkas įvardina kaip „Gyvenimo mokytoją“.[8] Siekti vokalinio meistriškumo padėjo ir žymus operos solistas, LMTA prof. Vytautas Juozapaitis, mokęs jaunąjį tenorą realybės šou „Kelias į žvaigždes 2“ metu. 2009 m. Merūnas perėjo į prof. V. Noreikos dainavimo klasę ir 2010 m. baigė vokalo bakalauro studijas. Dainavimo studijas tęsia LMTA magistrantūroje, kartu siekia įgyti vokalo pedagogo specialybę."
Tokia formuluotė negali būti. Ji per daug paini. Neaišku iš ko pas ką perėjo. Baigimo faktas "paslėptas". Siūlau tada rašyti tokiu principu:
Tai visiškai teisinga formuluotė, išdėtyta chronologine tvarka nuo 2005 iki 2010 metų, o baigimo faktas aiškiausiai matomas čia: "2010 m. baigė vokalo bakalauro studijas". Aš jį matau, o kodėl jūs nematote - nėra aišku. --The Watcher apt. 16:45, 11 liepos 2010 (EET)[atsakyti]
2010 m. baigė vokalo bakalauro studijas. Dainavimo studijas tęsia LMTA magistrantūroje, kartu siekia įgyti vokalo pedagogo specialybę.
Mokytojai - Jonas Antanavičius, kurį ..., Noreika, pas kurį perėjo... --Viribus unitis 14:37, 2010 liepos 11 (EET)
Pakeisiu, tačiau įvardijimai kaip „gyvenimo mokytojas“, nebūti ..., šiek tiek sumažinsiu epitetų. --Atlantas 16:15, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

Dėl mokytojų nelabai suprantu, jūsų komentaro, chronologiškai viskas išdėstyta. Taip pat šiek tiek suprastinau tekstą.--Atlantas 16:23, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

Dėl to neprieštarauju, bet mokytojai turi likti tik du - J. Antanavičius ir V. Noreika. Sutikit, po išsilavinimo faktu minėti V. Juozapaitį nebūtų tikslu. Su akademiniu išsilavinimu tai neturi nieko bendro. --Viribus unitis 16:28, 2010 liepos 11 (EET)
V. Juozapaitis - akademinės muzikos dėstytojas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pedagogas-profesorius neturi nieko bendro su akademiniu išsilavinimu? Tikriausiai juokaujate. Kokio rango žmogus gali būti dar profesionalesnis vokalo lavinimo srityje už klasikinio vokalo profesorių? O be to, pačios pastraipos pradžioje leidžiama suprasti, kad joje bus vardinami visi pedagogai, kurie mokino / prisidėjo prie asmens, apie kurį šis straipsnis, vokalo tobulinimo. Ir tuo labiau, kad VISI išvardintieji yra operos solistai, akademikai iš tos pačios LMTA, aukščiausio profesionalumo meistrai. --The Watcher apt. 01:00, 13 liepos 2010 (EET)[atsakyti]

Nesidomintis žmogus pagal dabartinę versiją suprastų, kad iš V. Juozapaičio perėjo pas V. Noreiką. Chronologija savo ruožtu, bet faktai neturėtų būti iškraipyti. --Viribus unitis 16:40, 2010 liepos 11 (EET)

Tai papildysiu - įdėsiu tikslius metus, bet chronologinė tvarka nuo to vis tiek nesikeičia, nes 2006 - 2007 metais Merūnas buvo pasiėmęs akademines atostogas ir nei pas J. Antanavičių, o tuo labiau V. Noreiką nestudijavo - jis dalyvavo KIŽ ir mokėsi pas V. Juozapaitį, kuris lygiai taip pat yra klasikinio vokalo mokytojas - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius. --The Watcher apt. 16:45, 11 liepos 2010 (EET)[atsakyti]

:Dar kai kas, prieš kelias minutes į savo el. paštą gavau vartotojo "The Watcher" laišką. Manau, su jo turiniu reikia susipažinti visiems ir vieną kartą šį vaikų darželį baigti. Perkopijuoju, kas norės įsitikinti, persiųsiu į el. paštą. Nesielk vaikiškai. Juk žinai, kad jei norėsiu, vis tiek laimėsiu - čia jau bus principo reikalas. Neketinau įrašyti tos Eurovizijos, bet privertei pati, o dabar dar ir du kartus atšaukei kartu su mano pataisyta pastraipa. Gali nebandyti trinti V. Juozapaičio vardo, nes a) tas sakinys visiškai techniškai ir chronologiškai teisingas b) aš nepripažinsiu tavo versijos, ir straipsnis liks užrakintas, kurio iśvis negalėsi redaguoti c) dar ginčysies - gausi įspėjimą, o gal ir ban'ą už trolinimą ir neutralumo nebuvimą (o ginčo metu gali išlįsti ir dar neminėti to įrodymai) d ) Tu pati savanoriškai lipi ant grėblio, nes sau pasidarysi dar blogiau. Juo labiau neketinau įtraukti tų ŽD ir Nr. 1, bet paminėjau, kadangi tai svarbus šališkumo elementas. Tad jei nepatvirtinsi mano paskutinės versijos, man teks įtraukti viską - bus dar blogiau. Patvirtink ją, o kada nors vėliau tą Euroviziją galėsi pašalinti. Bet jei toliau taisysi ar atšaukinėsi mano pakeitimus, viskas bus įrašyta - ir Nr. 1, grįš ir ŽD, ir Eurovizijos atranka, dar kar nors bei vėl eilinį kartą bus svaśtomas ir adminų pripažintas tavo neabejotinas šališkumas. O kur jau tavo indėlis prieš abiejų vardų manuosius, kurie aiškiai rodo, kas dirba vienam atlikėjui, o kas - vardan muzikos ir Vikipedijos plėtimo. Adminai tikrai tavęs nepalaikys. Ir labai siūlau nepamiršti music.lt, kuriame esu adminė - galiu tvarkyti ką noriu (biografijas, dainas, naujienas, diskusijas, chat'ą - viską). Tą gali daryti tik keli žmonės, jokie pašaliniai. Nori įsitikinti? Tai pasižiūrėk į ten esantį kito admino kažkada sukurtą Merūno puslapį. Biografija pasibaigia 2007 m., tarsi jis pastaruosius 3 metus nieko nenuveikė. Stebėk, kaip maždaug 18 val. ten atsiras įrašas apie ŽD ir Eurovizijos atranką. Ryt ištrinsiu. Geriau tarkis su manim gražiuoju - aš sukalbamas žmogus. Žymiai daugiau išloši.

Neketinu žaisti kažkokių kvailų žaidimų, imkitės priemonių, kad wikipedia netaptų sąskaitų suvedinėjimo priemone.--Viribus unitis 17:02, 2010 liepos 11 (EET)

Naudotojas Viribus unitis už ši komentarą ir pasisakymus buvo blokuotas, t.y. kito naudoto šmeižtą (kas tarp jūsų vyksta visiškai neįdomu, tai traktuotina kaip kito vartotojo šmeižtas), trolinimą, Vikipedijos redagavimo principų nesupratimą (atlikėjo reklamavimą). --Atlantas 17:59, 11 liepos 2010 (EEST)[atsakyti]

Viribus unitis, ir ko tokiais veiksmais išvis siekiama? Neva parodyti mane kaip „žiaurų“ žmogų (kuris į enciklopediją įtraukia tikrus faktus :), ir nuo to staiga pasikeis straipsnyje parašyta įvykių chronologija? Tai tikrai juokinga. Juk istorijos nesuklastosi. Pelnytai Tamstą užblokavo. Trolinimas Vikipedijoje mažiausiai reikalingas - žmonės čia konstruktyviai dirba. Per tą laiką, kol ginčijotės dėl vieno logiškai bei chronologiškai teisingai sustatyto sakinio, galėjote parašyti mažiausiai porą straipsnių, nekalbant jau apie tai, kad sugaišinote kitus žmones, kurie nežinia kiek kartų produktyvesni už Tamstą, kartą per 2-3 mėnesius papildančią šį vienintelį straipsnį. Esate Vikipedijoje jau daugiau kaip 2 metai, o jos taisyklių taip ir neišmokote. Stenkitės, kad ateityje tokie neracionalūs konfliktai - trolinimai nepasikartotų. --The Watcher apt. 01:00, 13 liepos 2010 (EET)[atsakyti]
Šmeižtas ir tokie dalykai kaip asmeniniai laiškai iš viso neturi nieko bendro su straipsnio aptarimu - čia reikia rašyti tik su straipsnio herojais susijusius argumentus. O visos kitos „Viribus unitis“ asmeninės problemos ir tai, prieš ką ji yra asmeniškai nusistačiusi, čia niekeno neliečia. Argumentuojama tik FAKTAIS, kad būtų tinkamiau - remiamasi šaltiniais. Iš viso, jau nebe pirmą kartą Vikipedijoje susiduriu su tais populizmus rašančiais KIŽ dainininkų gerbėjais, kurie net ir grasina [7].
Beje, iki „Viribus unitis“ atsiradimo šis Merūno straipsnis buvo apie 90% sukurtas mano. Kai ji prisiregistravo, perleidau jai estafetę, bet tai nereiškia, kad daugiau straipsniu nesidomiu. Jis mano stebimų sąraše. Pradžioje „Viribus unitis“ net nelabai mokėjo pildyti, todėl nuolat taisydavau jos klaidas.
Dabartinė straipsnio versija [8] atrodo tinkamai, tik pridėsiu konkretesnius mokymosi pas vokalo pedagogus metus. --The Watcher apt. 16:45, 11 liepos 2010 (EET)[atsakyti]