Abchazijos vėliava

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Abchazijos vėliava. Proporcijos: 1:2

Abchazijos vėliava buvo oficialiai įteisinta 1992 m. liepos 23 d. Vėliava yra dryžuota su septyniomis horizontaliomis besikartojančiomis baltomis bei žaliomis juostomis, taip pat viršuje kairėje pusėje esančiu raudonu stačiakampiu (kantonu) su jame pavaizduota baltos spalvos atversta dešine ranka bei virš jos puslankiu išdėliotomis septyniomis penkiakampėmis žvaigždėmis.

Abchazijos Respublikos vėliava buvo sukurta 1991 m., ją sukūrė V. Gamgia,[1] o oficialiai vėliava priimta buvo po metų, 1992 m.[2] Raudonas kantonas simbolizuoja Abchazijos Karalystę viduramžiais. Atvira dešinioji ranka reiškia „Sveiki, draugai! Priešai, šalin!“.[3] Septynios penkiakampės žvaigždes kantone simbolizuoja septynis istorinius šalies regionus.[4]

Septynios žalios ir baltos juostos simbolizuoja Šiaurės Kaukazo kalnų respubliką, kurią Abchazija laiko sava teritorija po Pirmojo pasaulinio karo. Septyni yra šventas skaičius šalies gyventojams, o septynios žalios ir baltos juostos simbolizuoja toleranciją ir taikų sugyvenimą tarp krikščionybės ir islamo išpažinėjų.

Galerija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Аргун Ю.Г. (Argun Yu. G.), О Государственном флаге Archyvuota kopija 2007-09-28 iš Wayback Machine projekto. (On the state flag (XLVIII итоговая научная сессия (11-13 мая). тезисы докладов. - Сухум: АбИГИ, 2004, с. 3-4)
  2. „Abkhazia (Georgia)“. FOTW Flags Of The World. 2009-08-15. Nuoroda tikrinta 2009-10-31.
  3. http://www.ahakuytra.com/abhazya-sehitleri/247-abhazya-bayraginin-anlami.html
  4. Государственные символы Archyvuota kopija 2007-09-28 iš Wayback Machine projekto.