Yoshi's Woolly World

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Yoshi's Woolly World
Kūrėjas „Good-Feel“
Leidėjas Nintendo
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data AUS 2015 m. birželio 25 d.
EU 2015 m. birželio 26 d.
JP 2015 m. liepos 16 d.
ŠA 2015 m. spalio 16 d.
Žanras (-ai) Nuotykių platformeris
Režimas Vieno žaidėjo arba dviejų žaidėjų
Reitingai ESRB: E (visiems)
PEGI: 3
Platforma Nintendo Wii U, Nintendo 3DS
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys Yoshi
Oficiali svetainė

Yoshi's Woolly World (jap. ヨッシーウールワールド = Yosshī Ūru Wārudo, liet. Jošio vilnonis pasaulis) – 2015 m. platformerio kompiuterinis žaidimas, sukurtas Japonijos „Good-Feel“ studijos ir išleistas „Nintendo“ „Wii U“ konsolei.

Kritikai žaidimą įvertino 78 iš 100 balų vidurkiu pagal metacritic.com suvestinės duomenis.[1] Žaidimo pardavimai 2016 m. I ketvirtį pasiekė 1,37 mln. vnt.[2] 2017 m. išleista žaidimo adaptacija nešiojamai „Nintendo 3DS“ konsolei.

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Yoshi's Woolly World“ yra vieno arba dviejų žaidėjų žaidžiamas platformerio tipo nuotykių žaidimas „Wii U“ konsolei. Jo pagrindinis herojus yra dinozauriukas Jošis, atėjęs iš „Mario“ žaidimų serijos. Žaidimo aplinka sukurta taip, kad beveik visi jos elementai imituoja audinius iš vilnonių mezgimo siūlų, įskaitant ir patį Jošį. Tuo žaidimo estetika artima anksčiau „Good Feel“ kurtam žaidimui „Kirby's Epic Yarn“ „Wii“ konsolei.

Žaidimo eigoje šokinėdamas, įveikdamas kliūtis, priešininkus ir sprendžiant galvosūkius Jošis turi surinkti trofėjus ir išgelbėti žaidimo pradžioje pagrobtus kitus savo gentainius jošius. Tikslai pasiekiami Jošiui naudojantis įvairiais mezgimo siūlų kamuoliais, ardant iš siūlų sumegztas kliūtis. Jošis žaidime naudoja sau būdingą galią − liežuviu įtraukti priešininkus į save. Tradiciniuose „Yoshi“ serijos žaidimuose Jošis tokiu atveju padėdavo kiaušinį, o šiame žaidime − siūlų kamuolį. Žaidimą galima žaisti kooperatyviniu režimu viename TV ekrane dviem žaidėjams, vietoj tradicinės žalios spalvos Jošio pasirinkus kitos spalvos antrą Jošį.

Žaidimas suderintas su „Nintendo“ platinamomis amiibo žaislų figūrėlėmis su NFC funkcija. Kartu su žaidimu buvo platintos megztos Jošio amiibo žaislo įvairiaspalvės figūrėlės. Viso žaidime yra 48 lygiai, suskirstyti į 8 pasaulius. Vienas žaidimo tikslų − daugybės išslapstytų trofėjų rinkimas. Kiekvieno lygio pabaigoje surinkus trofėjus įgaunama galimybė žaisti sekantį lygį vis kitu Jošio kostiumu, ne vien tradiciniu žaliu.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]