Turtingas asmuo

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Turtingi asmenys)

Turtingas žmogus (angl. high-net-worth individual) – žmogus, turintis laisvų, >$1 mln. USD investicijoms skirtų pinigų.

Itin turtingas asmuo tokių pinigų turi >$30 mln. USD.

Šios sąvokos vartojamos sąvokos privačioje bankininkystėje.

Tokie universalieji bankai kaip, „Credit Suisse“, „Barclays“, „BNP Paribas“, „Citibank“, „Deutsche Bank“, „HSBC“, „JPMorgan Chase“ ir „UBS“ turi atskirus privačiosios bankininkystės skyrius.

2010 m. Pasaulio turto tyrimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2010 m. milijonierių pasaulyje pagausėjo 8,3 %, o pagal milijonierių skaičių Azijos-Ramiojo vandenyno regionas pirmą sykį aplenkė Europą.

„Azijos-Ramiojo vandenyno regionas buvo tikra augimo žvaigždė. Atsigaunančios biržos ir regione kylanti nekilnojamojo turto vertė buvo pagrindiniai augimo veiksniai“, – komentuoja Johnas Thielis, „Merrill Lynch Global Wealth Management“ padalinio, atsakingo už JAV turto valdymą, vadovas.

Kartu su atsigaunančiomis po finansų krizės rinkomis padaugėjo ir asmenų, kurių investicinis turtas sudarė bent $1 mln. USD (2,41 mln. Lt). Bendras milijonierių valdomas turtas išaugo iki $42,7 trln. USD (nuo 40,7 trln. 2007-iais), atskleidžia kasmetinė apžvalga, kurią skelbia „Capgemini“ ir „Merrill Lynch Global Wealth Management“. „Capgemini“ ir „Merrill Lynch“ tyrimui naudojo 71 šalies, kurioje yra 98 % milijonierių, duomenis apie pajamas.

Tyrimas atskleidžia, kad pagal milijonierių gausėjimo tempą pirmauja Afrika (+11,1 %). Tuo tarpu Indija pirmą sykį pateko į daugiausia milijonierių turinčių valstybių 12-uką. Antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje – Kinijoje – asmenų, kurių turtas viršija $1 mln. USD, padaugėjo 12 % ir pasiekė 0,534 mln. Pagal šį skaičių Kinija rikiuojasi ketvirta – už JAV, Japonijos ir Vokietijos.

Moterys sudaro 27 % visų milijonierių, rodo tyrimas. 2008 m. jų dalis siekė 24 %. Be to, 17 % milijonierių pernai buvo jaunesni nei 45-ių, kai prieš 3 metus tokių būta 13 %.

Gegužės pabaigoje „Boston Consulting Group“ skelbė, kad milijonierių statusą (skaičiuojant JAV doleriais) turinčių šeimų skaičius pasaulyje padidėjo 12 %.

Šią savaitę „PricewaterhouseCoopers“ prognozavo, kad Singapūras dar iki 2013 m. taps didžiausia pasaulyje vieta, kur turtingieji laiko savo pinigus, ir pagal tai atitinkamai į antrą ir ketvirtą vietą nustums Šveicariją bei Londoną. Tuo tarpu Honkongas išliks trečioje vietoje.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]