Tomb Raider: The Last Revelation

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tomb Raider: The Last Revelation
Kūrėjas Core Design
Leidėjas Eidos Interactive
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 1999 m.
Žanras (-ai) nuotykių, veiksmo
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: Teen
Platforma PlayStation, Windows,
Mac, Dreamcast
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas Tomb Raider III
Kitos dalys Tomb Raider

Tomb Raider: The Last Revelation (kitaip „Tomb Raider IV: The Last Revelation“)  – 1999 m. videožaidimas „PlayStation“, „Windows“, „Mac“ ir „Dreamcast“ sistemoms. Tai vieno žaidėjo nuotykių ir veiksmo žaidimas, 4-oji „Tomb Raider“ žaidimų serijos dalis, pasakojanti apie anglų archeologės Laros Kroft nuotykius.

Vėliau žaidimas publikuotas „PlayStation Network“ ir „Steam“ tinkluose, GOG.com sistemoje. Bendri žaidimo pardavimai siekė 5 mln. kopijų.[1] Gamerankings.com duomenimis, žaidimas kritikų vidutiniškai įvertintas 75 balais iš 100 PC „Windows“ sistemai.[2]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Tomb Raider: The Last Revelation“ yra vieno žaidėjo žaidžiamas nuotykių, veiksmo ir galvosūkių žaidimas. Veiksmas vyksta kompiuterinės 3D grafikos aplinkoje iš trečiojo asmens perspektyvos. Žaidimo kūrėjai − britų „Core Design“ studija, leidėjas − „Eidos Interactive“.

Žaidime yra naujovių, lyginant su ankstesniu „Tomb Raider III“ žaidimu. Pakeistas žaidimo pasirinkimo meniu langas: pasirenkami objektai išdėstyti ne besisukančiu ratu, o eilute. Inventoriuje yra naujas objektas binoklis, nauji ginklai, kaip arbaletas. Grąžintas kompasas, kuris buvo pirmajame „Tomb Raider“ (1996) žaidime. Žaidime Lara gali rasti lazerinį taikiklį ir sukombinuoti su kai kuriais ginklais tikslesniam šūviui. Kai kuriuos inventoriaus objektus galima tarpusavyje kombinuoti kuriant papildomus įrankius, užtaisus ginklams. Lara Kroft gali naudotis lynu: juo lipti, supuotis. Lara gali aplenkti sienų kampus laikydamasi ant atbrailų. „The Last Revelation“ yra ilgesnis už ankstesnius „Tomb Raider“ žaidimus.

Žaidime valdoma britų archeologė ir nuotykių ieškotoja Lara Kroft. Žaidimo eigoje Lara sprendžia patekimo galvosūkius senovės kultūrų griuvėsiuose, kovoja su pasitaikančiais priešininkais ir ieško senovės kultūrų artefaktų. Lara Kroft ginkluota tradiciniais dviem pistoletais su neišsenkančia šovinių atsarga. Kiti ginklai ir riboti kiekiai šovinių jiems randami žaidimo eigoje. Didelę dalį žaidimo užima platformerio elementai: šokinėjimas, lipimas ir laikymasis ant įvairių sienų atbrailų. Žaidime Larai reikia išvengti daug ir įvairių spąstų. Yra lenktynių epizodų ir epizodų, kai Larai reikia plaukti.

Žaidimo pagrindinis veiksmas vyksta vienoje geografinėje vietovėje − Egipte, išskyrus pirmuosius 2 lygius Kambodžoje, kurie atitinka žaidimo treniruočių kambarį. Žaidime nėra tradicinio Laros Kroft rūmų lygio.

Žaidimo geografinės vietos:

Treniruočių vietovė:

Žaidimo vietovės, Egiptas:

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Žaidimas prasideda 1984 m. Kambodžoje, kai paauglė Lara Kroft mokosi iš prof. Werner Von Croy senovinių artefaktų paieškos. Lygių pabaigoje pasiekus artefaktą Irį ir bandant jį pagrobti suveikia spąstai. Lara spėja išsigelbėti, o prof. Werner Von Croy užstringa ir uždaromas kape.

Veiksmas persikelia į Egiptą, kur Lara Kroft Karalių slėnio Seto šventykloje ieško artefaktų. Pagal legendą, egiptiečių dievas Horas nugalėjo ir įkalino blogio dievą Setą akmens kape. Lara randa šį kapą, kuris yra užrakintas Horo amuleto. Lara nuima šį amuletą ir tuo metu paaiškėja, kad šio amuleto taip pat ieško prof. Werner Von Croy, kurio samdiniai apsupę kapą. Lara sugeba nuo jų pabėgti ir jai paaiškėja, kad nuėmusi Horo amuletą, ji prikėlė dievą Setą ...

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]