The Legend of Zelda: The Wind Waker

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
The Legend of Zelda: The Wind Waker
Kūrėjas Nintendo
Leidėjas Nintendo
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data JP 2002 m. gruodžio 13 d.
ŠA 2003 m. kovo 24 d.
EU 2003 m. gegužės 3 d.
Žanras (-ai) Nuotykių
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: E (visiems)
PEGI: 7
Platforma GameCube, Wii U
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys The Legend of Zelda
Oficiali svetainė
„The Wind Waker“ pagrindinis herojus Link vienoje iš Hairulės pasaulio salų. Žaidime naudojamas animacinis stilius, kurio vienas bruožų yra gradiento nebuvimas tarp šešėlio-šviesos ir skirtingų tonų. Šis stilius sulaukė priekaištų dėl „vaikiškumo“ charakterio suteikimo žaidimui

The Legend of Zelda: The Wind Waker (jap. ゼルダの伝説 風のタクト = Zeruda no Densetsu: Kaze no Takuto, Vėjų žadintojas) – 2002 m. kompiuterinis nuotykių žaidimas, kurį sukūrė ir išleido Japonijos „Nintendo“ kompanija. Tai vieno žaidėjo žaidžiamas žaidimas, išleistas „GameCube“ konsolei ir yra „The Legend of Zelda“ žaidimų serijos dalis. 2013 m. išleistas pagerintos grafikos žaidimo HD leidimas „Nintendo Wii U“ konsolei.

Žaidimas buvo aukštai įvertintas kritikų: 96 balų iš 100 vidurkiu pagal metacritic.com svetainės suvestinę[1] ir buvo vienas palankiausiai įvertintų žaidimų „GameCube“ konsolei. IGN tinklalapio vertinimu, „The Wind Waker“ − ketvirtas geriausias žaidimas „GameCube“ konsolei[2], pagal gamesradar.com − pats geriausias.[3]

„The Wind Waker“ buvo komerciškai sėkmingas, jo pardavimai siekė 4,60 mln. vnt. „GameCube“ konsolei[4] ir 2,26 mln. vnt. „Wii U“ konsolei.[5] Išleidimo metu žaidimas susilaukė rezervuoto vertinimo dėl panaudoto animacinio stiliaus, tačiau vėliau kai kuriuose apie žaidimus rašančiuose tinklalapiuose jis buvo įvertintas geriausiu „The Legend of Zelda“ serijos žaidimu iš 16 išleistų (2013 m. gamesradar.com[6], 2015 m. digitalspy.com[7]).

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„The Legend of Zelda: The Wind Waker“ buvo išleistas 2002 m. gruodį Japonijoje „GameCube“ konsolei ir 2003 m. pasirodė kituose regionuose. Žaidimo kūrėjai ir leidėjai − Japonijos „Nintendo“ kompanija. „The Wind Waker“ yra 10-oji „The Legend of Zelda“ žaidimų serijos dalis ir galima žaisti su vėlesne „Wii“ konsole. 2013 m. buvo išleista pagerintos grafikos, su visai nauju apšvietimo varikliu, žaidimo adaptacija „Wii U“ konsolei.

Žaidimas žaidžiamas vieno žaidėjo. Jo metu iš trečiojo asmens perspektyvos valdomas tradicinis serijos herojus Link, kuris, rinkdamas įvairius objektus, pinigus, prekiaudamas ir bendraudamas su kitais veikėjais, turi išgelbėti žaidimo pradžioje pagrobtą seserį, o kartu ir visą gyvenamąjį Hairulės pasaulį nuo tradicinio serijos antagonisto Ganondorf, kuris įkūnija blogį. Nuotykių eigoje Link padeda piratų vadė Tetra. Veiksmas vyksta Hairulės pasaulyje, kuriame yra pakilęs vandens lygis ir jis sudarytas iš daug salų. Didelę žaidimo dalį sudaro Link kelionės tarp salų su stebuklinga kalbančia burine valtimi. „The Wind Waker“ (Vėjų žadintojas) − taip vadinama stebuklinga švilpynė, kuria Link gali groti ir sužadinti palankų vėją, kuris nuplukdo valtį į reikiamą salą.

Įprastai „The Legend of Zelda“ žaidimų serijai, „The Wind Waker“ žaidžiamas ieškant, sprendžiant galvosūkius, žaidžiant minižaidimus, atliekant papildomas užduotis ir kovojant su priešininkais. Kovos paprastai nėra sunkios. Link pagrindiniai ginklai yra kardas ir skydas. Žaidimo eigoje galima rasti ar įsigyti kitų objektų, kurie padeda Link įveikti specifines kliūtis. Žaidimo „Wii U“ versijoje kartu su grafikos patobulinimais įvesta žaidimo režimo galimybė iš pirmojo asmens perspektyvos ir sunkesnis Hero perėjimo lygis.

2007 m. buvo išleistas tiesioginis „The Wind Waker“ tęsinys „Nintendo DS“ nešiojamai konsolei „The Legend of Zelda: Phantom Hourglass“.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]