Tarptautinis universitetų teatrų forumas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Tarptautinis universitetų teatrų forumas - renginys, organizuojamas Vilniuje nuo 2000 m. (įkūrėjas režisierius Rimantas Venckus). Forumas yra Universitetų teatrų asociacijos vykdomos ilgalaikės kultūrinės edukacinės programos "Universitetas ir jaunimo kultūra" dalis.

Beveik savaitę trunkančiame renginyje dalyvauja apie dvidešimt Lietuvos ir užsienio universitetų teatro trupių, kurios parodo apie dvidešimt nemokamų spektaklių. Pasirodymus stebi speciali ir kasmet nauja tarptautinė komisija, sudaryta iš aktorių, teatrologų, žurnalistų ir dėstytojų.

Forumą rengia Universitetų teatrų asociacija, Vilniaus Universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto teatrai. Pagrindiniai organizatoriai – režisieriai Rimantas Venckus ir Olegas Kesminas (VGTU teatras - studija "Palėpė").

Forumo pagalba plečiami kūrybiniai ryšiai, vykdoma edukacinė veikla: veikia kūrybinės dirbtuvės, organizuojamos diskusijos, kūrybinės akcijos ir kt. Forumui kasmet pagal aktualias temas parenkamas devizas. Nagrinėtos įvairios kultūros paveldo problemos, daugiatautės Vilniaus kultūros klausimai, Europos jaunimo skirtumai ir panašumai, studentiškai scenai rašančių autorių fenomenas, jaunos asmenybės ugdymas teatro priemonėmis ir kitos temos.