Severas Sneipas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Hario Poterio personažas
Severas Sneipas

Alanas Rikmanas (Severas Sneipas) filme Haris Poteris ir Fenikso brolija
KoledžasKlastūnynas
AktoriusAlan Rickman
Pirmas pasirodymasHaris Poteris ir
Išminties akmuo

Severas Sneipas (angl. Severus Snape) (19591998) knygų apie Harį Poterį veikėjas. Hogvartse dirbo nuodų ir vaistų, vėliau apsigynimo nuo juodosios magijos mokytoju, buvo didis oklumantijos meistras.

Jaunystė[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Sneipas gimė žiobarui Tobijui Sneipui ir raganai Eilinai Princ apie 1959 metus. Prieš išvykdamas į Hogvartsą Sneipas draugavo su Hario Poterio mama Lile Ivans, vėliau ją pamilo. Jis pradėjo mokytis Hogvartse 1971 metais, mokyklą baigė 1978 metais. Mokyklos laikais ypač nesutarė su Džeimsu Poteriu, Remu Lupinu ir Sirijum Bleku, su kuriais nuolatos kariavo. Domėjosi juodąja magija, po mokyklos prisijungė prie Mirties Valgytojų, bet po to su tikslu šnipinėti juos Albui Dumbldorui, Hogvartso direktoriui.

Gyvenimas Hogvartse[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Apie 1981 metus Albas Dumbldoras, išklausęs Severo atgailą dėl šnipinėjimo Valdovui Voldemortui, priėmė Sneipą dirbti Hogvartse nuodų ir vaistų mokytoju. Sneipas nemėgo Hario dėl panašumo į savo tėvą ir jo charakterio bruožų. 1997 metais birželį Sneipas Dumbldoro nurodymu jį nužudė ir, apsimetęs Valdovo Voldemorto šnipu, su Mirties valgytojais pabėgo iš Hogvartso. Kitais mokslo metais Severas sugrįžo, užėmė direktoriaus vietą ir, neišsiduodamas, gynė Hogvartso mokinius nuo Amiko ir Alektos Kerou režimo. Jis yra Netikras princas, nes Hogvartse buvo nepralenkiamas Nuodų ir vaistų žinovas. Severas mylėjo Hario mamą – Lilę, bet vienąsyk ją įžeidė ir ji Sneipui neatleido. Todėl jis norėjo padėti Lilės sūnui sužlugdyti Voldemortą.

Mirtis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Severą Sneipą nužudė Valdovo Voldemorto gyvatė Nadžinė; juodasis burtininkas tikėjosi, kad jam atiteks nuosavybės teisės į vieną iš pražūtingųjų relikvijų – Šeivamedžio Lazdelę – galingiausią pasaulyje burtų lazdelę. Prieš Sneipo mirtį, Haris sugebėjo paimti jo prisiminimus apie draugystę su Lile Ivans bei jį išteisinančius pokalbius su Albu Dumbldoru. Jis tada suprato, kad Sneipas buvo geriečių pusėje ir vaidino Voldemortui ištikimą. Haris savo antrąjį sūnų pavadino Severo garbei.

Prieš tai:
Horacijus Trimitas
Nuodų ir Vaistų mokytojas
Rugpjūtis, 1981 - Birželis, 1996
Po to:
Horacijus Trimitas
Prieš tai:
Profesorė Ambridž
Apsigynimo nuo juodosios magijos mokytojas
Rugpjūtis, 1996 - Birželis, 1997
Po to:
Amykas Kerousas
Prieš tai:
Minerva Makgonagal
Hogvartso Direktorius
Rugpjūtis, 1997 - Birželis, 1998
Po to:
Minerva Makgonagal