Sąrašas:Lietuvos ūsuočiai

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
(Nukreipta iš puslapio Lietuvos ūsuočių sąrašas)
Jump to navigation Jump to search

Lietuvos ūsuočių gentys ir rūšys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Lietuvoje aptikta 141 ūsuočių rūšis:

Pošeimis: Lamiinae
Triba: Mesosini
Gentis: Akiuočiai (Mesosa)
Szemfoltos cincér P4080037 crop.jpg Straubliukiškasis akiuotis Mesosa curculionoides Linnaeus, 1761
Mesosa myops.jpg Margasis akiuotis Mesosa myops Dalman, 1817
Triba: Monochamini
Gentis: Ožiaragiai (Monochamus)
Monochamus.jpg Pušinis ožiaragis Monochamus galloprovincialis Olivier, 1795
Monochamus sutor.jpg Mažasis ožiaragis Monochamus sutor Linnaeus, 1758
Schneiderbock - Monochamus sartor - male 01 (HS).jpg Eglinis ožiaragis Monochamus sartor Fabricius, 1787
Callichromatini.JPG Didysis ožiaragis Monochamus rosenmuelleri Cederjelm, 1798
Monochamus saltuarius.jpg Spygliuotinis ožiaragis Monochamus saltuarius Gebler, 1830
Triba: Lamiini
Gentis: Niūrūnai (Lamia)
Lamia textor.jpg Gluosninis niūrūnas Lamia textor Linnaeus, 1758
Triba: Pogonocherini
Gentis: Žabinukai (Pogonocherus)
Pogonocherus fasciculatus 2 beentree.jpg Dėmėtasis žabinukas Pogonocherus fasciculatus De Geer, 1775
Pušinis žabinukas Pogonocherus decoratus Fairmaire, 1855
Pogonocherus hispidus01.jpg Dygliasparnis žabinukas Pogonocherus hispidus Linnaeus, 1758
Ąžuolinis žabinukas Pogonocherus ovatus Goeze, 1777
Pogonocherus hispidulus.jpg Baltajuostis žabinukas Pogonocherus hispidulus Piller & Mitterpacher, 1783
Triba: Acanthoderini
Gentis: Pilkšiai (Oplosia)
Oplosia cinerea.jpg Liepinis pilkšys Oplosia cinerea Linnaeus, 1758
Gentis: Aegomorphus
Aegomorphus clavipes.jpg Raibasis pilkšys Aegomorphus clavipes Schrank, 1781
Triba: Acanthocinini
Gentis: Pušiagraužiai (Acanthocinus)
AcanthocinusAedilis.jpg Ilgaūsis pušiagraužis Acanthocinus aedilis Linnaeus, 1758
Acanthocinus.griseus.-.calwer.38.10.jpg Mažasis pušiagraužis Acanthocinus griseus Fabricius, 1792
Gentis: Margūnai (Leiopus)
Leiopus nebulosus skanuotas.jpg Juostuotasis margūnas Leiopus nebulosus Linnaeus, 1758
Dvyninis margūnas Leiopus linnei Walinn, Nylander & Kvamme, 2009
Taškuotasis margūnas Leiopus punctulatus Paykull, 1800
Gentis: Palviai (Exocentrus)
Exocentrus.lusitanus.-.calwer.38.11.jpg Liepinis palvys Exocentrus lusitanus Linnaeus, 1767
Triba: Tetropini
Gentis: Ūsuotėliai (Tetrops)
Tetrops praeustus.jpg Slyvinis ūsuotėlis Tetrops praeustus Linnaeus, 1758
Uosinis ūsuotėlis Tetrops starkii Chevrolat, 1859
Triba: Saperdini
Gentis: Drebuleniai (Saperda)
Saperda carcharias.jpg Didysis drebulenis Saperda carcharias Linnaeus, 1758
Saperda populnea brok beentree.jpg Mažasis drebulenis Saperda populnea Linnaeus, 1758
Saperda scalaris03.jpg Raštuotasis drebulenis Saperda scalaris Linnaeus, 1758
Saperda similis 1231159.jpg Palšasis drebulenis Saperda similis Laicharting, 1784
Saperda perforata scan.jpg Dešimtdėmis drebulenis Saperda perforata Pallas, 1773
Saperda octopunctata.jpg Aštuontaškis drebulenis Saperda octopunctata Scopoli, 1772
Saperda.punctata.-.calwer.40.02.jpg Taškuotasis drebulenis Saperda punctata Linnaeus, 1767
Gentis: Ūksmininkai (Menesia)
Menesia bipunctata.jpg Dvitaškis ūksmininkas Menesia bipunctata Zoubkov, 1829
Gentis: Žagarinukai (Stenostola)
Stenostola ferrea.jpg Obelinis žagarinukas Stenostola ferrea Schrank, 1776
Triba: Phytoeciini
Gentis: Šerdgraužiai (Oberea)
Oberea oculata.jpg Akiuotasis šerdgraužis Oberea oculata Linnaeus, 1758
Oberea pupillata.jpg Sausmedinis šerdgraužis Oberea pupillata Gyllenhal, 1817
Oberea erythrocephala 1148006.jpg Karpažolinis šerdgraužis Oberea erythrocephala Schrank, 1776
Oberea linearis up.JPG Lazdyninis šerdgraužis Oberea linearis Linnaeus, 1761
Gentis: Stiebalindžiai (Phytoecia)
Phytoecia nigripes.jpg Gurgždinis stiebalindis Phytoecia affinis Harrer, 1784
Phytoecia.caerulea.-.calwer.40.09.jpg Garstukinis stiebalindis Phytoecia caerulea Scopoli, 1772
Kraujažolinis stiebalindis Phytoecia pustulata Schrank, 1776
Bitkrėslinis stiebalindis Phytoecia virgula Charpentier, 1825
Phytoecia nigricornis.jpg Juodaūsis stiebalindis Phytoecia nigricornis Fabricius, 1781
Phytoecia.cylindrica.-.calwer.40.10.jpg Barštinis stiebalindis Phytoecia cylindrica Linnaeus, 1758
Opsilia coerulescens up3.jpg Ežeininis stiebalindis Phytoecia coerulescens Scopoli, 1763
Triba: Agapanthiini
Gentis: Stagarinukai (Agapanthia)
XN Agapanthia villosoviridescens 01.jpg Žalsvasis stagarinukas Agapanthia villosoviridescens De Geer, 1775
Agapanthia intermedia bl1.jpg Buožaininis stagarinukas Agapanthia intermedia Ganglbauer, 1883
Pošeimis: Grakštenėnai (Lepturinae)
Triba: Oxymirini
Gentis: Pjūvininkai (Oxymirus)
Oxymirus cursor 1 bialowieza forest beentree.jpg Išvartinis pjūvininkas Oxymirus cursor Linnaeus, 1758
Triba: Rhamnusiini
Gentis: Drevininkai (Rhamnusium)
Rhamnusium bicolor.jpg Dvispalvis drevininkas Rhamnusium bicolor Schrank, 1781
Triba: Rhagiini
Gentis: Ragijai (Rhagium)
Rhagium mordax bialowieza forest beentree.jpg Dygusis ragijus Rhagium mordax De Geer, 1775
Rhagium inquisitor.jpg Briaunotasis ragijus Rhagium inquisitor Linnaeus, 1758
Rhagium sycophanta.jpg Ąžuolinis ragijus Rhagium sycophanta Schrank, 1781
Rhagium.bifasciatum.jpg Dvijuostis ragijus Rhagium bifasciatum Fabricius, 1775
Gentis: Šaknialindžiai (Stenocorus)
Stenocorus meridianus, Variabler Stubbenbock.jpg Neporinis šaknialindis Stenocorus meridianus Linnaeus, 1758
Gentis: Šakniagręžiai (Pachyta)
Pachyta quadrimaculata3.jpg Keturdėmis šakniagręžis Pachyta quadrimaculata Linnaeus, 1758
Pachyta lamed.png Šiaurinis šakniagręžis Pachyta lamed Linnaeus, 1758
Gentis: Žoleniai (Brachyta)
Brachyta interrogationis.jpg Snaputinis žolenis Brachyta interrogationis Linnaeus, 1758
Gentis: Žoleniai (Evodinus)
Evodinus borealis.jpg Šiaurinis žolenis Evodinus borealis Gyllenhal, 1827
Gentis: Skiedreniai (Acmaeops)
Išdaginis skiedrenis Acmaeops marginatus Fabricius, 1781
Žalsvasis skiedrenis Acmaeops smaragdulus Fabricius, 1792
Acmaeops septentrionis.jpg Šiaurinis skiedrenis Acmaeops septentrionis Thomson, 1866
Acmaeops pratensis.jpg Juostuotasis skiedrenis Acmaeops pratensis Laicharting, 1784
Gentis: Žievininkai (Dinoptera)
Acmaeops collaris 2006.07.05 12.17.48-p7050380.jpg Ąžuolinis žievininkas Dinoptera collaris Linnaeus, 1758
Gentis: Eglėlindžiai (Gaurotes)
Carilia virginea, Zwiesel.JPG Raudonpilvis eglėlindis Gaurotes virginea Linnaeus, 1758
Gentis: Bukalindžiai (Pidonia)
Pidonia lurida.jpg Europinis bukalindis Pidonia lurida Fabricius, 1787
Triba: Lepturini
Gentis: Skujagraužiai (Cortodera)
Cortodera femorata.png Pušinis skujagraužis Cortodera femorata Fabricius, 1787
Gentis: Karnadiriai (Grammoptera)
Grammoptera abdominalis (Stephens, 1831) (2871750851).jpg Ąžuolinis karnadiris Grammoptera abdominalis Stephens, 1831 [1]
Grammoptera ruficornis couple.JPG Rudaūsis karnadiris Grammoptera ruficornis Fabricius, 1781
Gentis: Šakalindžiai (Alosterna)
Alosterna tabacicolor, Zwiesel.jpg Rusvasis šakalindis Alosterna tabacicolor De Geer, 1775
Alosterna ingrica.jpg Juodasis šakalindis Alosterna ingrica Baeckmann, 1902
Gentis: Grybsekiai (Pseudovadonia)
Pseudovadonia livida beentree.jpg Mažūninis grybsekis Pseudovadonia livida Fabricius, 1776
Gentis: Žieduoliai (Anoplodera)
Leptura sexguttata fg01.JPG Šešiadėmis žieduolis Anoplodera sexguttata Fabricius, 1775
Anoplodera rufipes.jpg Juodasis žieduolis Anoplodera rufipes Schaller, 1783
Gentis: Žieduoliai (Lepturobosca)
Lepturobosca virens-1.JPG Žaliasis žieduolis Lepturobosca virens Linnaeus, 1758
Gentis: Žieduoliai (Stictoleptura)
Stictoleptura rubra W 070709.jpg Raudonasis žieduolis Stictoleptura rubra Linnaeus, 1758
Margaūsis žieduolis Stictoleptura variicornis Dalman, 1817
Gentis: Žieduoliai (Paracorymbia)
Paracorymbia maculicornis01.jpg Dėmėtaūsis žieduolis Paracorymbia maculicornis De Geer, 1775
Gentis: Žieduoliai (Anastrangalia)
Anastrangalia dubia up.JPG Spygliuotinis žieduolis Anastrangalia dubia Scopoli, 1763
Cerambycidae - Anastrangalia sanguinolenta-2.JPG Purpurinis žieduolis Anastrangalia sanguinolenta Linnaeus, 1761
Taiginis žieduolis Anastrangalia reyi Heyden, 1889
Gentis: Judolijos (Judolia)
Šešiadėmė judolija Judolia sexmaculata Linnaeus, 1758
Gentis: Vėtrasekiai (Pachytodes)
Cerambycidae - Judolia cerambyciformis.JPG Išvartinis vėtrasekis Pachytodes cerambyciformis Schrank, 1781
Gentis: Grakšteniai (Macroleptura)
Sengirinis grakštenis Macroleptura thoracica Creutzer, 1799
Gentis: Grakšteniai (Leptura)
Juodaleptura.jpg Juodasis grakštenis Leptura aethiops Poda, 1761
Strangalia quadrifasciata 8527 heller.jpg Keturjuostis grakštenis Leptura quadrifasciata Linnaeus, 1758
Leptrua annularis.jpg Gelsvaūsis grakštenis Leptura annularis Fabricius, 1801
Gentis: Grakšteniai (Lepturalia)
Beržinis grakštenis Lepturalia nigripes De Geer, 1775
Gentis: Grakšteniai (Rutpela)
Strangalia maculata zvikov beentree.jpg Dėmėtasis grakštenis Rutpela maculata {{{autoriai}}}, [[]]
Gentis: Grakšteniai (Stenurella)
Stenurella bifasciata.jpg Dvijuostis grakštenis Stenurella bifasciata O.F. Müller, 1776
Leptura melanura5.jpg Juodasiūlis grakštenis Stenurella melanura Linnaeus, 1758
Stenurella.nigra.jpg Alksninis grakštenis Stenurella nigra Linnaeus, 1758
Gentis: Strangalijos (Pedostrangalia)
Plaukuotoji strangalija Pedostrangalia pubescens Fabricius, 1787
Gentis: Strangalijos (Strangalia)
Strangalia attenuata beentree.jpg Keturjuostė strangalija Strangalia attenuata Linnaeus, 1758
Pošeimis: Ūsuotėnai (Cerambycinae)
Triba: Graciliini
Gentis: Šakagraužiai (Gracilia)
Gracilia minuta.jpg Žilvitinis šakagraužis Gracilia minuta Fabricius, 1781
Gentis: Karnadrožiai (Axinopalpis)
Axinopalpis gracilis.jpg Laibasis karnadrožis Axinopalpis gracilis Krynicky, 1832
Triba: Hesperophanini
Gentis: Kamienvėriai (Trichoferus)
Trichoferus campestris.jpg Tamsusis kamienvėris Trichoferus campestris Faldermann, 1835
Triba: Molorchini
Gentis: Laibūnai (Molorchus)
Molorchus minor.jpg Eglinis laibūnas Molorchus minor Linnaeus, 1758
Gentis: Laibūnai (Glaphyra)
Obelinis laibūnas Glaphyra umbellatarum Schreber, 1759
Triba: Obriini
Gentis: Rusvūnai (Obrium)
Obrium cantharinum.jpg Drebulinis rusvūnas Obrium cantharinum Linnaeus, 1767
Obrium brunneum oben.jpg Eglinis rusvūnas Obrium brunneum Fabricius, 1792
Triba: Cerambycini
Gentis: Tikrieji ūsuočiai (Cerambyx)
Boktor.JPG Ąžuolinis ūsuotis Cerambyx cerdo Linnaeus, 1758 Įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą.
Cerambyx scopolii.jpg Mažasis ūsuotis Cerambyx scopolii Fuesslin, 1775
Triba: Callichromatini
Gentis: Kvapūnai (Aromia)
Aromia moschata on plant.jpg Muskusinis kvapūnas Aromia moschata Linnaeus, 1758
Triba: Hylotrupini
Gentis: Trobininkai (Hylotrupes)
Hylotrupes bajulus01 v.jpg Paprastasis trobininkas Hylotrupes bajulus Linnaeus, 1758
Triba: Callidiini
Gentis: Retmininkas (Leioderes)
Klevinis retmininkas Leioderes kollari L. Redtenbacher, 1849
Gentis: Juostininkai (Semanotus)
Callidium.undatum.-.calwer.36.08.jpg Eglinis juostininkas Semanotus undatus Linnaeus, 1758
Gentis: Juodūnai (Ropalopus)
Ropalopus clavipes.jpg Paprastasis juodūnas Ropalopus clavipes Fabricius, 1775
Ropalopus femoratus.jpg Raudonšlaunis juodūnas Ropalopus femoratus Linnaeus, 1758
Ropalopus macropus up.JPG Rusvakojis juodūnas Ropalopus macropus Germar, 1824
Gentis: Žievėplėšiai (Callidium)
276CallViol4.jpg Violetinis žievėplėšis Callidium violaceum Linnaeus, 1758
Raudonšlaunis žievėplėšis Callidium coriaceum Paykull, 1800
Callidium aeneum bl.jpg Žaliasis žievėplėšis Callidium aeneum De Geer, 1775
Gentis: Raudūnai (Pyrrhidium)
Pyrrhidium sanguineum1.jpg Paprastasis raudūnas Pyrrhidium sanguineum Linnaeus, 1758
Gentis: Ąžuolgręžiai (Phymatodes)
Phymatodes testaceus01.jpg Raudonkrūtis ąžuolgręžis Phymatodes testaceus Linnaeus, 1758
Gentis: Ąžuolgręžiai (Poecilium)
Poecilium alni above.jpg Raudonkrūtis ąžuolgręžis Poecilium alni Linnaeus, 1767
Triba: Anaglyptini
Gentis: Raižūnai (Anaglyptus)
Anaglyptus mysticus.jpg Kaukėtasis raižūnas Anaglyptus mysticus Linnaeus, 1758
Triba: Clytini
Gentis: Rašteniai (Xylotrechus)
Xylotrechus rusticus. 2007-06-14.JPG Pilkasis raštenis Xylotrechus rusticus Linnaeus, 1758
Xylotrechus arvicola (dorsal).jpg Vynmedinis raštenis Xylotrechus arvicola Olivier, 1795
Beržinis raštenis Xylotrechus ibex Gebler, 1825
Xylotrechus antilope side.JPG Ąžuolinis raštenis Xylotrechus antilope Schönherr, 1817
Blindinis raštenis Xylotrechus pantherinus Savenius, 1825
Gentis: Rašteniai (Plagionotus)
Plagionotus detritus skanuotas.jpg Vapsviškasis raštenis Plagionotus detritus Linnaeus, 1758
Plagionotus arcuatus2.jpg Margasis raštenis Plagionotus arcuatus Linnaeus, 1758
Gentis: Rašteniai (Echinocerus)
Liucerninis raštenis Echinocerus floralis Pallas, 1773
Gentis: Rašteniai (Isotomus)
Skroblinis raštenis Isotomus comptus Mannerheim, 1825
Isotomus speciosus - 2.jpg Bukinis raštenis Isotomus speciosus Schneider, 1787
Gentis: Rašteniai (Chlorophorus)
Chlorophorus herbstii Lithuania.jpg Liepinis raštenis Chlorophorus herbstii Brahm, 1790
Chlorophorus varius01.jpg Alksninis raštenis Chlorophorus varius O.F. Müller, 1766
Chloropphorus figuratus up.JPG Guobinis raštenis Chlorophorus figuratus Scopoli, 1763
Gentis: Rašteniai (Cyrtoclytus)
Cyrtoclytus capra.jpg Klevinis raštenis Cyrtoclytus capra Germar, 1824
Gentis: Rašteniai (Clytus)
Kaefer gelbgestreift.jpg Drebulinis raštenis Clytus arietis Linnaeus, 1758
Pošeimis: Lapuotininkėnai (Necydalinae)
Gentis: Lapuotininkai (Necydalis)
Necydalis major 1231091.jpg Didysis lapuotininkas Necydalis major Linnaeus, 1758 Įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą.
Necydalis ulmi female up.JPG Guobinis lapuotininkas Necydalis ulmi Chevrolat, 1836
Pošeimis: Kelmagraužėnai (Prioninae)
Gentis: Ūseniai (Ergates)
Borodziej próchnik.JPG Ūsenis dailidė Ergates faber Linnaeus, 1761 Įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą.
Gentis: Kelmagraužiai (Prionus)
Prionus coriarius02.jpg Pjūklaūsis kelmagraužis Prionus coriarius Linnaeus, 1758 Įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą.
Gentis: Stuobrialindžiai (Tragosoma)
Tragosoma depsarium.jpg Šiaurinis stuobrialindis Tragosoma depsarium Linnaeus, 1767
Pošeimis: Medkirtėnai (Spondylidinae)
Gentis: Gaisrasekiai (Arhopalus)
Arhopalus rusticus 1231094.jpg Rudasis gaisrasekis Arhopalus rusticus Linnaeus, 1758
Arhopalus ferus01.jpg Tamsusis gaisrasekis Arhopalus ferus Mulsant, 1839
Gentis: Kelmalindžiai (Asemum)
Asemum striatum 1231095.jpg Juodasis kelmalindis Asemum striatum Linnaeus, 1758
Gentis: Sakininkai (Nothorhina)
Nothorhina muricata.jpg Taškuotasis sakininkas Nothorhina muricata {{{autoriai}}}, [[]]
Gentis: Luobatašiai (Tetropium)
Eglinis medkirtis.jpg Eglinis luobatašis Tetropium castaneum Linnaeus, 1758
Tetropium fuscum01229.JPG Tamsusis luobatašis Tetropium fuscum Fabricius, 1787
Gentis: Medkirčiai (Spondylis)
Spondylis buprestoides2.jpg Trumpaūsis medkirtis Spondylis buprestoides Linnaeus, 1758


Ieškotinos Lietuvoje rūšys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

26 rūšys tikėtina, kad irgi turėtų gyventi Lietuvoje, tačiau oficialiai Lietuvos teritorijoje dar neaptiktos.

Pošeimis: Lepturinae
Gentis: Acmaeops
Acmaeops angusticollis Gebler, 1833 Aptiktas šiaurės Baltarusijoje ir Lenkijoje
Gentis: Grammoptera
Grammoptera ustulata.png Grammoptera ustulata Schaller, 1783 Aptiktas Baltarusijoje, Lenkijoje, Danijoje, pietų Švedijoje
Gentis: Nivellia
Nivellia sanguinosa Gyllenhal, 1827 Aptiktas šiaurės vakarų Baltarusijoje, šiaurės rytųLenkijoje, Kaliningrado srityje
Gentis: Paracorymbia
Paracorymbia scutellata Fabricius, 1781 Aptiktas Latvijoje, šiaurės vakarų Baltarusijoje, šiaurės rytų Lenkijoje, Danijoje, pietų Švedijoje
Gentis: Pachytodes
Pachytodes erraticus Dalman, 1817 Aptiktas šiaurės vakarų Baltarusijoje, Lenkijoje
Gentis: Pedostrangalia
Pedostrangalia revestita Linnaeus, 1767 Aptiktas Danijoje, šiaurės Lenkijoje, pietų Švedijoje
Pošeimis: Spondylidinae
Gentis: Asemum
Asemum tenuicorne Kraatz, 1879 Aptiktas pietų Švedijoje
Gentis: Tetropium
Tetropium gabrieli Weise, 1905 Aptiktas Danijoje, šiaurės Lenkijoje
Pošeimis: Cerambycinae
Gentis: Nathrius
Nathrius brevipennis Mulsant, 1839 Aptiktas Danijoje, Švedijoje, Lenkijoje
Gentis: Purpuricenus
Purpuricenus.kaehleri.-.calwer.35.06.jpg Purpuricenus kaehleri Linnaeus, 1758 Aptiktas rytų Baltarusijoje, Lenkijoje
Gentis: Poecilium
Poecilium pusillum Fabricius, 1787 Aptiktas pietų Švedijoje, Lenkijoje
Gentis: Chlorophorus
Cerambycidae - Chlorophorus sartor-001.jpg Chlorophorus sartor O.F. Müller, 1766 Aptiktas šiaurės Lenkijoje, šiaurės Baltarusijoje
Gentis: Rhaphuma
Rhaphuma gracilipes Faldermann, 1835 Aptiktas šiaurės vakarų Baltarusijoje, Lenkijoje
Gentis: Clytus
Clytus lama Mulsant, 1847 Aptiktas šiaurės vakarų Baltarusijoje, Lenkijoje
Cerambycidae Clytus.jpg Clytus rhamni Germar, 1817
Clytus tropicus Panzer, 1795 Aptiktas šiaurės vakarų Baltarusijoje, Lenkijoje
Pošeimis: Lamiinae
Gentis: Mesosa
Mesosa nebulosa - Meulenbelt20080506 409.jpg Mesosa nebulosa Fabricius, 1781 Aptiktas Danijoje, pietų Švedijoje, šiaurės Lenkijoje, Baltarusijoje
Gentis: Iberodorcadion
Iberodorcadion fuliginator.jpg Iberodorcadion fuliginator Linnaeus, 1758 Aptiktas Latvijoje
Gentis: Anaesthetis
Anaesthetis.testacea.-.calwer.39.08.jpg Anaesthetis testacea Fabricius, 1781 Aptiktas Latvijoje, Estijoje, pietų Švedijoje, šiaurės Lenkijoje, šiaurės vakarų Baltarusijoje
Gentis: Acanthocinus
Acanthocinus reticulatus Razoumowsky, 1789
Gentis: Exocentrus
Exocentrus adspersus Mulsant, 1846 Aptiktas pietų Švedijoje, Lenkijoje
Exocentrus punctipennis Mulsant & Guillebeau, 1856 Aptiktas šiaurės Lenkijoje, vakarų Baltarusijoje
Gentis: Stenostola
Stenostola dubia up.JPG Stenostola dubia Laicharting, 1784 Aptiktas Latvijoje, Estijoje, Danijoje, pietų Švedijoje, šiaurės Lenkijoje
Gentis: Oberea
Oberea rufipes Olivier, 1795 Aptiktas Latvijoje, Baltarusijoje ir Lenkijoje
Gentis: Agapanthia
Agapanthia intermedia bl1.jpg Agapanthia intermedia Ganglbauer, 1883 Aptiktas Baltarusijoje ir Lenkijoje
Cerambycidae - Agapanthia violacea-1.JPG Agapanthia violacea Fabricius, 1775 Aptiktas Baltarusijoje ir šiaurės Lenkijoje

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„A catalogue of Lithuanian beetles (Insecta, Coleoptera)“ (PDF). Vytautas Tamutis, Brigita Tamutė, Romas Ferenca. Nuoroda tikrinta 2020-01-24. 

  1. http://www.entomologai.lt/leidiniai/category/53-volume-3-31-2019?download=325:tamutis-v-martinaitis-k-grammoptera-abdominalis-stephens-1831-coleoptera-cerambycidae-longhorn-beetle-species-new-for-lithuanian-fauna


Lietuviški vardynai ir sąrašai
Lietuvos raudonoji knyga

Vardynai: Augalų (Iliustruotas Lietuvos augalų genčių vardynas) | Grybų | Paukščių | Žuvų
Sąrašai: Lietuvos žuvys | Lietuvos varliagyviai | Lietuvos ropliai | Lietuvos paukščiai | Lietuvos žvirbliniai paukščiai | Lietuvos žinduoliai | Lietuvos šikšnosparniai
Lietuvos dieniniai drugiai | Lietuvos žirgeliai | Lietuvos tiesiasparniai | Lietuvos kamanės
Lietuvos vabalai:
  auksavabaliai (Cetonidae) | blizgiavabaliai (Buprestidae) | lapgraužiai (Chrysomelidae) | sprakšiai (Elateridae) | ūsuočiai (Cerambycidae) | maitvabaliai (Silphidae)  
žygiai (Carabidae)
| juodvabaliai (Tenebrionidae) | minkštavabaliai (Cantharidae) | Boružės (Coccinellidae)