Lianka Gryu

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Lianka Gryu
2009 m. gruodžio 21 d.
Gimimo vardas Leanca Grâu
Ля́нка Гры́у (Ляна Ильницкая)
Visas vardas Leanca Grâu
Gimė 1987 m. lapkričio 22 d. (36 metai)
Maskva, Rusija
Tautybė Rusė, moldavė
Pilietybė Rusija
Sritis Teatras, kinas, televizija
Pareigos Aktorė

Lianka Gryu (rumun. Leanca Grâu, rus. Ля́нка Гео́ргиевна Гры́у, Ляна Ильницкая, g. 1987 m. lapkričio 22 d., Maskvoje) – moldavų kilmės Rusijos aktorė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Gimė 1987 metų rudenį Maskvoje, moldavų aktoriaus Georgės Gryu ir rusų aktorės Stellos Ilnickajos šeimoje. Vėliau tėvas paliko šeimą ir išvyko į Rumuniją. Mergaitę užaugino patėvis Olegas Kazancevas. Lianka Gryu ilgą laiką turėjo motinos pavardę ir nežinojo tikrojo tėvo vardo. Vienos iš laidų „Leisk jiems kalbėti“ tema buvo Georgės Gryu gyvenimas. Pasakota apie tai, kad kitados garsus aktorius neturi gyvenamosios vietos ir yra įklimpęs į alkoholizmą. Dukra atsisakė lankytis studijoje, motyvuodama tuo, kad tėvas niekada nesidomėjo jos likimu.

Dar prieš baigdama mokyklą Lianka Gryu vaidino keliuose filmuose: dramoje „Kas kitas, jei ne mes“, Vladimiro Alenikovo ir Olego Pogodino filme „Triumfas“, Huato Achmetovo filme „Apnuoginta natūra“ ir seriale „Pagrindiniai vaidmenys“.

Būdama studente gavo d'Artanjano dukters Žaklinos vaidmenį filme „Muškietininkų sugrįžimas arba kardinolo Mazarino lobiai“.

Seriale „Barvicha“ įkūnijo „paprastą“ merginą, svajojančią prilygti „auksiniam jaunimui“.

2013 m. pasirodė filme „Sporte tik merginos“, pasakojančiame apie moterų snieglenčių komandos pasirengimą olimpinėms žaidynėms Sočyje. Filmas buvo rodomas 60 šalių penkiomis kalbomis. Vėlesniais metais filmavosi įvairiuose projektuose.[1][2][3][4]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]