Karima Nayt

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Karima Nayt
KilmėAlžyro vėliava Alžyras
ŽanraiWorld, baladė, džiazas
Kūrinių kalbosarabų, prancūzų
Veiklavokalistė, dainų autorė, šokėja
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai2004-
Įrašų kompanijaLes Disques Sérieux
SvetainėOficiali svetainė

Karima Nayt (arab. كريمة نايت) – iš Alžyro kilusi dainininkė, dainų autorė ir šokėja. Atlieka tradicinę alžyrietišką muziką, perpintą su prancūziškos muzikos elementais.

Baigė Alžyro nacionalinę konservatoriją. Domėjosi šiuolaikiniais šokiais, buvo aktorė. Suvaidino Ali Tenkhy 1997 m. filme Le papillon ne volera plus. 1998 m. išvyko į Kairą. Ten pas Kairo operos choreografą Walid Aouni dirbo šokėja. Egipte ji susipažino su žymiu orientalinio džiazo atlikėju Fathy Salama, tapo jo grupės „Sharkiat“ nare. Vėliau jiedu kaip duetas įrašė kūrinį „Jerusalem“.

2004 m. Karima Nayt pasirašė savo pirmąjį kontraktą su Prancūzijos įrašų kompanija „Les Disques Sérieux“. Dalyvavo įvairiuose festivaliuose tiek kaip dainininkė, tiek kaip šokėja. Buvo kviestinė grupių „Soap Kills“, „Oriental Mood“ ir kt. narė. Nuo 2007 m. gyvena ir dirba daugiausia Europoje (Prancūzijoje, Švedijoje)[1].

Menininkės dainose atsiduria socialiniai Alžyro, Palestinos, Irako aspektai, arabių musulmonių moterų, pabėgėlių, žiniasklaidos problemos bei kitos jos gimtajam regionui svarbios temos.

2013 m. koncertavo Lietuvoje[2].

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Quoi d’Autre?

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]