Francas ir Polina

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Francas ir Polina

PavadinimasFranz + Polina
Kilmės šalis Rusija
RežisieriusМихаил Сегал
Scenaristas (-ai)Владимир Степаненко
Михаил Сегал
Максим Трапо
VaidinaAdrian Topol
Светлана Иванова
Metai2006
Žanraskarinė drama
Trukmė119 min.
Kalbarusų, vokiečių ir baltarusių
IMDb įrašas

Francas ir Polina (rus. Franc + Polina) – 2006 m. sukurta karinė drama apie tragišką vokiečių kareivio ir baltarusės merginos meilės istoriją.

Pagrindiniai aktoriai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Aktorius – vaidmuo
  • Ardian Topol – Francas
  • Светлана Иванова – Polina
  • Uwe Jellinek – Otas
  • Валентин Мацапура – Kazikas

Turinys[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

1943-ieji metai, Baltarusija. Vokiečių dalinys apsistoja kaime, pas vietinius gyventojus. Vienas iš kareivių, Francas, įsimyli Poliną, kurios namuose jis gyvena. Mergina flirtuoja su vokiečiu, tačiau į artimesnę draugystę nesileidžia.

Netrukus dalinys gauna įsakymą palikti kaimą, o šį su visais gyventojais sunaikinti. Francas pasipriešina ir nužudo kapitoną, o pats su Polina ir motina pasislepia rūsyje. Vokiečiams pasitraukus, jis lieka su keletu išlikusių gyvųjų, tačiau netrukus miršta Polinos motina. Jie dviese prisijungia prie kitų pabėgėlių, besislapstančių miškuose, o Francas, nemokėdamas kalbos ir bijodamas išsiduoti, priverstas apsimesti nebyliu.

Ateina žiema, Polina laukiasi, o susirgęs ir karščiuojantis Francas pradeda kliedėti vokiškai. Daugelis besislapstančiųjų žiūri į juos su užuojauta, tačiau tik ne paauglys Kazikas, kurio artimuosius nužudė vokiečiai. Iškeitęs savo tėvo laikrodį į šautuvą, jis patyko Francą prie upės, kai šis eina atnešti vandens gimdyti besirengiančiai Polinai...