Earthworm Jim

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Earthworm Jim
Kūrėjas Shining Entertainment
Leidėjas ŠA Playmates Interactive Entertainment
EU Virgin Interactive
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data Sega Genesis/Mega Drive
ŠA 1994 m. rugpjūčio 2 d.
PAL 1994 m. rugpjūčio 5 d.
Žanras (-ai) Platformer, run and gun
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: K-A
Platforma Sega Genesis/Mega Drive, SNES, Sega CD
Versija {{{versija}}}
Variklis {{{variklis}}}
Reikalavimai Sega Genesis/Mega Drive
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Earthworm Jim 2
Earthworm Jim 3D
Earthworm Jim: Menace 2 the Galaxy
Earthworm Jim HD
{{{svetainė}}}

Earthworm Jim (liet. Sliekas Džimas) – 1994 m. run and gun platformer tipo kompiuterinis žaidimas, kurį sukūrė „Shiny Entertainment“. Pagrindinis žaidimo veikėjas – sliekas Džimas, apsišarvavęs robošarvais ir kovojantis prieš blogį.

Žaidimas buvo puikiai įvertintas kritikų ir 1995 m. buvo išleistas tęsinys „Earthworm Jim 2“, o 2010 m. išleistas geresnės vaizdinės kokybės žaidimas „Earthworm Jim HD“.

Žaidimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidimas yra 2D į šonus slenkantis platformer tipo žaidimas su keletu run and gun elementų. Žaidėjas yra atsakingas už slieko Džimo judesius ir turi jį sėkmingai manevruoti per įvairius žaidimo lygius. Norėdamas tai padaryti, žaidėjas turi išvengti daugybės kliūčių bei įveikti galybes priešų. Žaidėjas gali naudoti Džimo pistoletą arba paties slieko galvą, kurią galima pritaikyti kaip tam tikrą botagą. Šią galvą-botagą taip pat galima naudoti karstymuisi, kas padeda įveikti įvairias kliūtis. Žaidime taip pat yra įvairių misijų, kuriose žaidėjas turi veikti išvien su draugišku ne žaidėjo personažu (NPC).

Lygiai dažniausiai pasibaigia įvairiomis kovomis prieš bosus. Žaidime yra didžiulė priešų įvairovė: žudikės varnos (Psy-Crow), piktos karalienės sraigės (Queen Slug-for-a-Butt), niekšingos katės (Evil the Cat), profesorius beždžiongalvis (Professor Monkey-For-A-Head), daktaras dvylikapirštė žarna (Doc Duodenum) ir t. t.  

Tarp daugumos lygių yra minižaidimas, kuriame žaidėjas privalo valdyti raketą ir lenktyniauti su įvairiais priešais. 

Taip pat žaidime yra įvairių kitokių lygių, pvz., šokinėjimo su guma ar povandeninių lygių.[1]

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Džimas buvo paprastas sliekas, tačiau atrasti iš kosmoso nukritę super šarvai leido jam tapti super slieku ir atlikti įvairius žmogiškus judesius. Šarvai atlieka rankų, kūno bei kojų funkcija, o „sliekinė dalis“ atlieka galvos funkciją.

Slieko Džimo pagrindinės užduotys yra dvi: pirmiausia, jis turi išvengti antogonistų, kurie stengiasi atimti jo super šarvus, o antra – jis turi turi išgelbėti Princesę Koks-Ten-Jos-Vardas nuo antogonistų. Žaidėjui sėkmingai pabaigus žaidimą, Princesė yra išgelbėjama, tačiau netrukus ji miršta nuo skrendančios karvės, kurią žaidimo pradžioje paleidžia pats žaidėjas.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. „Earthworm Jim Review“. IGN. Nuoroda tikrinta 2014-10-04.