Blackstone

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Blackstone Group L.P.
FormaAkcinė bendrovė
PramonėFinansinės paslaugos
Įkurta1985 m.
Centrinė būstinėNiujorkas, JAV
Svarbiausi darbuotojaiStephen Schwarzman
PaslaugosPrivatusis kapitalas
Darbuotojų1440 (2010 m.)
Tinklalapiswww.blackstone.com

Blackstone Group L.P.alternatyvaus turto valdymo bei finansinių paslaugų bendrovė, besispecializuojanti privataus kapitalo, apirboto rizikos fondų, nekilnojamojo turto ir kredito versle. Ji taip pat teikia įvairių finansinių paslaugų konsultacijas, kaip antai patarinėja įmonių susijungimų ir įsigijimų bei jų restruktūrizavimo ir reorganizavimo klausimais, konsultuoja bendroves neviešai platinant vertybinius popierius.

Per pastarajį dešimtemtį „Blackstone“ grupės privataus kapitalo skyrius buvo vienas iš stambiausių investuotojų svertinio išpirkimo sandorių sudarinėjimo atžvilgiu, o jos nekilnojamojo turto padalinys buvo aktyvus komercinio nekilnojamojo turto pirkėjas.

„Blackstone“ buvo įkurta kaip susijungimų ir įsigijimų įmonė 1985 m. Abu įmonės steigėjai prieštai dirbo „Lehman Brothersinvesticiniame banke. Praslinkus keliems dešimtemčiams nuo jos įkūrimo pradžios, „Blackstone Group“ tapo viena iš didžiausių privataus kapitalo įmonių.

2007 m. „Blackstone Group“ įžengė į akcijų biržą viešai išplatinadama $4 milijardų dolerių akcijų emsiją ir tokiu būdu tapo viena iš pirmųjų stambių biržoje listinguojamų privataus kapitalo bendrovių. 2011 m. „Blackstone“ valdo $159 miljardų dolerių vertės turtą.[1][2]

Literatūra[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • David Carey, John E. Morris. King of Capital: The Remarkable Rise, Fall, and Rise Again of Steve Schwarzman and Blackstone.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]